ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

oros77729 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/04/2007, 21:50:52
quote:
Θα επιθυμούσα να συζητήσουμε για λίγο αυτό που γράφεις:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Γνώριζα ότι οι ανθρώπινες ψυχές στο δεύτερο ηλιακό σύστημα είναι 60 δισεκατομμύρια ενώ των ντέβα 140.
Θυμάμαι την έκπληξη μου μαθαίνοντας κάτι τέτοιο και προσπαθούσα να σκεφτώ το μακρύ κύκλο που διαγράφει μια ανθρώπινη ψυχή έως ότου να επανενσαρκωθεί.
--------------------------------------------------------------------------------

Θα ήθελα να γίνεις λίγο περισσότερο αναλυτικός για το τι καταλαβαίνεις, για να δω αν μπορώ να βοηθήσω. …

Αγαπητέ oros777, από αυτά που γνωρίζω έως τώρα, το πρώτο ηλιακό σύστημα αριθμούσε 100 δις ενάδων, το δεύτερο αριθμεί 200 και το τρίτο θα αριθμεί 300.
Η έκπληξη που ανέφερα ότι ένιωσα έχει να κάνει με το μεγάλο αριθμό αυτό ενάδων καθώς σκέφτηκα πόσα δισεκατομμύρια ψυχών είναι ενσαρκωμένα σήμερα και πόσες άλλες ψυχές βρίσκονται στον κύκλο των ενσαρκώσεων.
Για να το πω με άλλα λόγια, είχε να κάνει με το μεγάλο αριθμό των ψυχών που θα αφυπνιστούν, που αφυπνίζονται και με το μεγαλείο του Νόμου της Αναγέννησης.

quote:
Μου έκανε όμως εντύπωση που εστιάστηκες σε αυτό το θέμα του αρσενικού και θηλυκού. Ατομικά δεν θα μ’ ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Πιθανότατα στο επόμενο Ηλιακό Σύστημα (δηλαδή μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια) να είμαστε τα ανθρώπινα όντα ερμαφρόδιτοι! Και αν όμως όντως είμαστε, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να απασχολεί την σκέψη μας τώρα;
Λέγεται ότι πριν την τρίτη ρίζα φυλή, την Λεμουρεία, οι άνθρωποι της πρώτης και της δεύτερης ρίζας φυλής ήταν ερμαφρόδιτοι, είναι τόσο σημαντική η πληροφορία αυτή για μας σήμερα;

Φίλε μου, εστιάστηκα γιατί δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!

In anticipation of my resurrection...

oros777Μέλος
01/05/2007, 02:08:22

Αγαπητέ Dying Incubus

Θα επικεντρωθώ πάλι για λίγο στην τελευταία σου φράση.

quote:
Μου έκανε όμως εντύπωση που εστιάστηκες σε αυτό το θέμα του αρσενικού και θηλυκού. Ατομικά δεν θα μ’ ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Πιθανότατα στο επόμενο Ηλιακό Σύστημα (δηλαδή μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια) να είμαστε τα ανθρώπινα όντα ερμαφρόδιτοι! Και αν όμως όντως είμαστε, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να απασχολεί την σκέψη μας τώρα;
Λέγεται ότι πριν την τρίτη ρίζα φυλή, την Λεμουρεία, οι άνθρωποι της πρώτης και της δεύτερης ρίζας φυλής ήταν ερμαφρόδιτοι, είναι τόσο σημαντική η πληροφορία αυτή για μας σήμερα;

και η απάντησή σου:

quote:
Φίλε μου, εστιάστηκα γιατί δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!

Πιθανότατα σε ξενίσει λίγο ο τρόπος που γράφω μετά το τελευταίο θαυμαστικό.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις».
------------------------------------

Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους. Τέτοιος είναι ο Νόμος. Αυτοί οι ανώτεροι συγκαλύπτοντες παράγοντες μπορούν ν’ αναφερθούν και ν’ απαριθμηθούν, αλλά περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά αυτά τα μυστήρια, το χωριστικό αυτό σκοτάδι που αντιμετωπίζει ο μυημένος, δεν μπορούν να δοθούν:

ΠΕΠΛΟΣ Ι. Εκείνος που αντιμετωπίζει ο μαθητής καθώς παλεύει με τον Ένοικο στο Κατώφλι κι αποκτά συνείδηση του Αγγέλου της Παρουσίας, παρότι ακόμη δεν Τον βλέπει.

ΠΕΠΛΟΣ ΙΙ. Εκείνος που αντιμετωπίζει ο μυημένος κατά την τέταρτη μύηση και τον αναγκάζει να κραυγάσει στην τυφλότητά του: “Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλιπες;” Τα λόγια που πρόφερε ο Χριστός εκείνη την εποχή και σαν Συμμέτοχος, λησμονήθηκαν απ’ τους ορθόδοξους, παρότι διατηρήθηκαν απ’ τους εσωτεριστές. Σ’ αυτά αναφέρεται η Ε.Π.Μπ. στη Μυστική Δοξασία.

ΠΕΠΛΟΣ ΙΙΙ. Η μυστηριώδης εκείνη τύφλωση που κατακλύζει το μυημένο – όταν σαν Ενσωμάτωση όλων των δυνάμεων της Πνευματικής Τριάδας αντιμετωπίζει την Ενάδα και ωθείται προς τα εμπρός από την “αφανίζουσα Θέληση” της πρώτης όψης. Γι’ αυτή δεν μπορώ να γράψω. Αφορά την έκτη κι έβδομη μύηση.

ΠΕΠΛΟΣ IV. Εκείνο το “άγνωστο αδιαπέραστο Κενό, το έσχατο σκότος της άρνησης” το οποίο αντιμετωπίζουν Όσοι είναι στην Αίθουσα Συμβουλίου του Κυρίου του Κόσμου και είναι εστιασμένοι στη Σαμπάλλα, όταν έλθει ο καιρός Τους ν’ “αρνηθούν” εντελώς την πλανητική μας ζωική έκφραση κι εμπειρία. Πρέπει τότε να αφήσουν πίσω και τα επτά πεδία της πνευματικής κι ανθρώπινης εμπειρίας και να περάσουν εμπρός κι έξω σε φάσεις Ζωής και Ύπαρξης για τις οποίες δεν έχουμε λέξεις και για τις οποίες δεν έχουμε καμιά αντίληψη. Φεύγουν δια του τέταρτου πέπλου στα κοσμικά φυσικά αιθερικά επίπεδα (το ανώτατο πεδίο των επτά πεδίων μας) και περνούν στο κοσμικό αστρικό πεδίο. Εκεί αρνούνται την ύπαρξή του όπως νωρίτερα αρνήθηκαν την ύπαρξη του αστρικού πεδίου που είναι μια τόσο γνώριμη πλάνη για όλους μας. Ο μυημένος περνά στο κοσμικό αστρικό πεδίο και βρίσκει – Τι; Ποιος ξέρει; Εγώ όχι.

(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»).

Αγαπητέ φίλε έγραψες δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!

Στην παραπάνω παράθεση ο Διδάσκαλος Djwhal Khul αναφέρει:
Ο μυημένος περνά στο κοσμικό αστρικό πεδίο και βρίσκει – Τι; Ποιος ξέρει; Εγώ όχι.

Δηλαδή εν ολίγης ακόμη και οι Διδάσκαλοι της Σοφίας παρατηρείς ότι μας λένε ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει σε περιοχές (από την σκοπιά της εμπειρίας) που είναι άγνωστες σ’ Αυτούς και που σίγουρα υπάρχουν περιοχές των Κοσμικών Λόγων που δεν γνωρίζουν τίποτε!!!

Όταν έχουμε αυτή την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά, σε άγνωστους τομείς σκέψης. … Φυσικά πάντοτε πρέπει να βαδίζουμε αγκαλιά με την ταπεινότητα.

Σε καληνυχτίζω (οριστικά) για σήμερα

Γνώθι σαυτόν

02/05/2007, 08:47:03
Φίλε μου oros777, αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό:

quote:
Όταν έχουμε αυτή την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά, σε άγνωστους τομείς σκέψης. … Φυσικά πάντοτε πρέπει να βαδίζουμε αγκαλιά με την ταπεινότητα.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή σου την θέση, πιστεύω πως είναι ο πιο σωστός τρόπος για να κατανοήσεις και το μέρος της Γνώσης εκείνης που προσπαθείς να προσεγγίσεις αλλά κατανοείς και σε μεγαλύτερο βαθμό τους λόγους που έχεις πρόσβαση σ' αυτήν, πως να την διαχειριστείς και πως μπορεί να ωφελήσει κι εσένα αλλά και την ανθρωπότητα.
Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς πιστεύουν πως η γνώση που θα λάβουν θα τους αποφέρει διάφορα οφέλη (σε διάφορα επίπεδα), μια άποψη που ενδεχομένως να υποκινείται από ιδιοτελή κίνητρα.
Εξάλλου, όσο παραμένεις ανοιχτόμυαλος προς κάτι το καινούριο σε σένα, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να δεις πράγματα που δεν θα μπορούσες να τα δεις αν έχεις παρωπίδες...

Σχετικά με το θέμα μας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Θιβετανού, τα 7 πεδία του Ηλιακού μας Λόγου αποτελούν το πρώτο πεδίο (Φυσικό Αιθερικό) του Κοσμικού Λόγου.
Αν κάνω λάθος σ' αυτό, διόρθωσε με...

Αν το σκεφτούμε αρκετά αυτό, θα δούμε ότι στην ουσία τα πράγματα είναι ασύλληπτα για τη νόηση μας και καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος του Κοσμικού Λόγου.

Θα ήθελα να σου ζητήσω να διευκρινήσεις λίγο περισσότερο κάτι από το τελευταίο σου μήνυμα:

quote:
Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους.

Θα μπορούσες να επεξηγήσεις λίγο το σημείο που υπογράμμισα?

oros777Μέλος
03/05/2007, 12:02:05

Αγαπητέ φίλε Dying Incubus

Γι’ αυτό που σε προβλημάτισε:

quote:
Σχετικά με το θέμα μας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Θιβετανού, τα 7 πεδία του Ηλιακού μας Λόγου αποτελούν το πρώτο πεδίο (Φυσικό Αιθερικό) του Κοσμικού Λόγου.
Αν κάνω λάθος σ' αυτό, διόρθωσε με...

Αν το σκεφτούμε αρκετά αυτό, θα δούμε ότι στην ουσία τα πράγματα είναι ασύλληπτα για τη νόηση μας και καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος του Κοσμικού Λόγου.

Υπάρχουν τα Επτά Πεδία του Φυσικού Κοσμικού Πεδίου που δόθηκαν εδώ, που είναι τα Επτά Πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος και που παρατέθηκε κάποιο Διάγραμμα στην αρχή της εισήγησης.
Το θέμα το έθεσα με σκοπό να αντιληφθούμε κάπως με το τι συμβαίνει στο Ηλιακό μας Σύστημα (από εσωτερική σκοπιά) καθώς επίσης να εξεταστεί «Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» σε σχέση με τις Πλανητικές Ζωές και τον Ηλιακό μας Λόγο.
Δόθηκαν επίσης κάποιοι ορισμοί σχετικά με το τι είναι ένας άνθρωπος, ένας Πλανητικός και ένας Ηλιακός Λόγος.

Για τον άνθρωπο αναφέρθηκε ότι:

quote:
α. O Άνθρωπος εκπορεύεται από το εναδικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό του σημείο στο πέμπτο επίπεδο, το νοητικό, αλλά επιζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα τρία κατώτερα πεδία, το νοητικό, το αστρικό και το φυσικό.

Για τον Πλανητικό Λόγο αναφέρθηκε ότι:

quote:
β. O Oυράνιος Άνθρωπος έχει την πηγή Του έξω απ’ το ηλιακό σύστημα (όπως κι ο άνθρωπος έξω από τους τρεις κόσμους του μόχθου του), το κύριο εστιακό σημείο Του βρίσκεται στο δεύτερο πεδίο του συστήματος – το εναδικό – και ζητά ν’ αποκτήσει συνείδηση στα πεδία της Τριάδας – το τελευταίο αναφορικά μ’ όλα τα κύτταρα του σώματός Του. Ανέπτυξε συνείδηση στα τρία κατώτερα πεδία των τριών κόσμων διαρκούντος του πρώτου ηλιακού συστήματος και πάλι αναφορικά με τα κύτταρα του σώματός Του. O άνθρωπος επαναλαμβάνει αυτή την προσπάθεια μέχρι την πέμπτη Μύηση, η οποία θα τον οδηγήσει σ’ ένα στάδιο συνείδησης που κατακτήθηκε απ’ τον Oυράνιο Άνθρωπο σε μια πολύ προγενέστερη μαχαμανβαντάρα. Αυτό πρέπει να το λάβετε προσεκτικά υπόψη σας σε σχέση με τις μυήσεις.

Για τον Ηλιακό Λόγο αναφέρθηκε ότι:

quote:
γ. O ηλιακός Λόγος κατάγεται από ένα ακόμη υψηλότερο κοσμικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό Του σημείο στο κοσμικό νοητικό πεδίο αλλά εκφράζεται δια των τριών κατώτερων κοσμικών πεδίων, όπως ακριβώς κι ο άνθρωπος επιζητά αυτοέκφραση στους τρεις κόσμους. Κατά συνέπεια τα επτά κύρια πεδία του ηλιακού συστήματος έχουν την ίδια σχέση μ’ Αυτόν από κοσμική άποψη, όπως και το φυσικό πεδίο ως προς το ανθρώπινο ον. Σχηματίζουν το αιθερικό και το πυκνό σώμα Του. Μπορεί να δηλωθεί ότι:

1. Τα ζωογονεί με τη ζωή και τη θερμότητά Του.
2. Τα εμψυχώνει.
3. Έχει πλήρη συνειδητότητα μεσ’ απ’ αυτά.
4. Το αιθερικό αποτελεί χρονικά την κατώτατη αρχή Του, ενώ το πυκνό φυσικό δε λογαριάζεται. Το πυκνό κοσμικό φυσικό σώμα συνίσταται από ύλη των τριών κατώτερων πεδίων του ηλιακού συστήματος, του νοητικού, του αστρικού και του φυσικού. Το βουδδικό πεδίο αποτελεί συνεπώς τον τέταρτο κοσμικό αιθέρα.

Εκτός αυτού του φυσικού κοσμικού πεδίου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις κοσμικοί αιθέρες, {Θείο, Εναδικό (στο οποίο βρίσκονται οι ανθρώπινες ενάδες - μονάδες), Ατμικό και Βουδδικό} υπάρχουν επίσης το Κοσμικό Αστρικό Πεδίο, το Κοσμικό Νοητικό πεδίο, το Κοσμικό Βουδδικό πεδίο, …

Όπως οι ψυχές των ανθρώπινων μονάδων βρίσκονται στο νοητικό πεδίο του Φυσικού Κοσμικού Πεδίου (στα τρία ανώτερα υποπεδία του νου σε διαδικασία εξέλιξης), έτσι και η Ψυχή Του Ηλιακού Λόγου βρίσκεται στο Κοσμικό Νοητικό Πεδίο. Φυσικά έξω (και επάνω) από τα Επτά Πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος.

Τώρα για το θέμα που σε απασχολεί:

quote:
Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους.

και που ρώτησες:

quote:
Θα μπορούσες να επεξηγήσεις λίγο το σημείο που υπογράμμισα?

Για την λέξη σκότος έχουν γραφτεί τόσα πολλά … από τους Διδασκάλους της Σοφίας και από … Τον Χριστό, …

Στην παραπάνω φράση νομίζω ότι εννοούνται συνοπτικά τα εξής:

Πριν από κάθε νέα Μύηση ο Μυημένος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε σκοτάδι σχετικά με το Φως που πρόκειται να του αποκαλυφθεί στην νέα Μύηση που βρίσκεται μπροστά του. Έτσι το προηγούμενο στάδιο επίτευξης σε σχέση με το επόμενο θεωρείται σκοτεινό.

Συνεχίζω όμως για λίγο την παράθεση μετά από τους ΠΕΠΛΟΥΣ, …
---------------------------------

Έτσι οι πέπλοι εξυπηρετούν το σκοπό τους· η τύφλωση γαλουχεί και προστατεύει υπό την προϋπόθεση ότι είναι έμφυτη και φυσική, επιβαλλόμενη απ’ την ψυχή ή προκαλούμενη πνευματικά. Αν επιβάλλεται σκόπιμα, αν παρέχει άλλοθι για τη συλληφθείσα γνώση, αν αναλαμβάνεται για να αποφευχθεί η ευθύνη, τότε υπεισέρχεται η αμαρτία κι επακολουθεί δυσχέρεια. Απ’ αυτή πρέπει όλοι σας να προφυλαχθείτε.
ήμα προς βήμα οι Αδελφοί του Φωτός κι άλλοι που διανύουν συνειδητά τη Φωτισμένη Οδό απομακρύνθηκαν απ’ το δέλεαρ της μορφής· ο Στρατός της Φωνής δεν κατορθώνει πια να παρεκκλίνει τα βήματά Τους και οι πέπλοι της πλάνης δε φράζουν πια την όρασή Τους και την πορεία Τους. Αποκτήθηκε μια σχετική ελευθερία και o μυημένος στέκει ελεύθερος από πολλά που ως τώρα εμπόδιζαν την πρόοδό του· ο κόσμος της μορφής, της γοητείας και της αποπλάνησης δεν έχει πια γι’ αυτόν κανένα θέλγητρο. Κατανοεί τη σημασία της εντολής που ενσωματώνεται στην τρίτη φράση του δέκατου αυτού κανόνα:

3. Ας μην ακουσθεί πια ο Στρατός της Φωνής κι ας προχωρήσουν οι αδελφοί μέσα στον Ήχο.
Θέτοντας την ιδέα σε εσωτερικούς όρους, η παραπάνω φράση μπορεί να παραφρασθεί ως εξής: Οι φωνές και η Φωνή σβήνουν. Το A.U.M. αντικαθίσταται απ’ το Ο.Μ. και στο κέντρο αυτού του Ο.Μ. στέκει ο αδελφός.
Οι πολλές φωνές του κόσμου, η σάρκα κι ο διάβολος, δε διακρίνονται πια· δεν υπάρχει τίποτε στη συνείδηση του μυημένου που να μπορεί ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτές. Η Φωνή της Σιγής σβήνει επίσης κι ο ίδιος ο Λόγος δεν μπορεί ν’ ακουσθεί. Μόνο ο ΗΧΟΣ παραμένει. Είναι ο Ήχος που αντηχεί στους άμορφους κόσμους· είναι ο Ήχος στον οποίο ανταποκρίνεται η Πνευματική Τριάδα και του οποίου ο μυημένος αποτελεί μέρος, γιατί ο Ήχος που κάνει καθώς προχωρεί στο δημιουργικό του δρόμο είναι μέρος του παγκόσμιου Ήχου. Πρέπει να σημειωθεί ότι Εκείνος που στέκει στο καθαυτό κέντρο της Αίθουσας Συμβουλίου της Σαμπάλλα εκπέμπει όλες τις λέξεις, τη Λέξη κι επίσης εκφέρει τον Ήχο. Αυτό τείνει να λησμονείται. Είναι Εκείνος που αναπέμπει το A.U.M. κι όλα τα πράγματα έρχονται σε ύπαρξη· είναι Εκείνος που εκφωνεί τη Λέξη – το Ο.Μ. – κι ο ενσαρκωμένος στην ανθρωπότητα Θεός εμφανίζεται στη γη. Είναι Εκείνος που εκφέρει τον ΗΧΟ και με την εξερχόμενη αυτή Πνοή συγκρατεί όλα τα πράγματα σε ζωή· και – στην άνοδο και πτώση των ρυθμών του – βρίσκεται ο κυκλικός ρυθμός της δημιουργικής διαδικασίας. Είναι Εκείνος που θ’ αποσύρει τον Ήχο κι επικεντρώνοντας τον κραδασμό μέσα Του, θα τερματίσει κάποια μέρα την περιοδική αυτή εκδήλωση και θα μεταφέρει τον Ήχο σε άλλες τοποθεσίες στο χώρο, διατηρώντας τον σε ηρεμία στην αποσυρθείσα πνοή μέχρι να χαράξει ένας μεταγενέστερος κύκλος έκφρασης. Τότε και πάλι θα εκπνευσθεί και θα αποσταλεί για να παράσχει ένα νέο πεδίο εμπειρίας στις Ζωές που με κυκλικό ρυθμό θα επιδιώξουν πάλι να εκδηλωθούν. Ολόκληρη η ιστορία της ενσάρκωσης κρύβεται στην κατανόηση του ΗΧΟΥ και στη διαφοροποίησή του στο Ο.Μ. και το A.U.Μ.
Όταν μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε τον Ήχο και δεν “κινούμαστε” πια από το Ο.Μ., τότε ο μυημένος καθίσταται ένας Χριστός σε έκφραση και κάνει την εμφάνισή Του είτε σε φυσική μορφή είτε σε πεδία τα οποία για μας θα μπορούσαν να ονομασθούν “περιοχές μη-εμφάνισης”. Μπορεί τότε να περιέξει και να χρησιμοποιήσει τις ενέργειες των οποίων η Πνευματική Τριάδα είναι θεματοφύλακας και οι οποίες είναι έκφραση της θέλησης και του σκοπού του Θεού. Παρότι ο μυημένος μπορεί να μην είναι μέρος της πλανητικής κυβέρνησης και παρότι μπορεί να μην είναι μέλος του Συμβουλίου της Σαμπάλλα (γιατί μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μυημένων τοποθετούνται εκεί), έχει ωστόσο το δικαίωμα να κινείται σε ταυτόσημα επίπεδα και να προετοιμάζεται για τις υψηλότερες εκείνες εξελικτικές διαδικασίες που θα τον εισάγουν στο κοσμικό αστρικό πεδίο. Αυτό θα του επιτρέψει να “βλέπει διαμέσου” και ν’ αναγνωρίζει την “κοσμική γοητεία” και θα του δώσει το κρυμμένο κλειδί του κόσμου του αισθήματος και της αισθαντικότητας, του οποίου η αισθηματική μας ανταπόκριση και η συναισθηματική κι ενορατική μας ευαισθησία δεν είναι παρά αμυδρές και παραμορφωμένες αντανακλάσεις. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου αν πρόκειται να αναπτυχθεί κάποια ορθή αίσθηση αναλογίας. Ο μυημένος έμαθε στη γη ότι το αστρικό πεδίο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα – τουλάχιστον για εκείνους των ανώτερων βαθμών μύησης. Η γνώση αυτή συνιστά το πρώτο βήμα για την κατανόηση του μυστικού της άρνησης, για την αληθινή κατανόηση της βάσης των πάντοτε υπαρκτών ζευγών των αντιθέτων και για τη γνώση που βρίσκεται πίσω απ’ τη σημασία της άρνησης. Η παραπάνω πρόταση έχει πιθανότατα ελάχιστο νόημα για σας, αλλά περιέχει ωστόσο μια αλήθεια για την οποία οι δοκιμασίες, οι εμπειρίες και οι μυήσεις της πλανητικής ύπαρξης προετοιμάζουν το μυημένο. Τον προικίζουν μ’ εκείνες τις ποιότητες που θα του επιτρέψουν να έλθει σ’ επαφή με το κοσμικό κακό κι όμως να μείνει απρόσβλητος και τελικά να παίξει το ρόλο του οδηγώντας τη Μαύρη Στοά και την Αδελφότητά της σε ένα ανόσιο τέλος. Οι ρίζες της Μαύρης Στοάς είναι στο κοσμικό αστρικό πεδίο, όπως οι ρίζες της Λευκής Στοάς και της Αδελφότητάς της είναι στο κοσμικό νοητικό πεδίο· είναι στην πραγματικότητα μόνο για την παρούσα εποχή και προκειμένου ορισμένες οργανωμένες δραστηριότητες στον αστέρα Σείριο να τελειοποιηθούν και να κορυφωθούν. Το υπαινίχθηκα συχνά στα κείμενά μου.

(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»).

Αγαπητέ Dying Incubus τα παραπάνω είναι πολύ δύσκολα θέματα και δεν γνωρίζω ποια θα μπορούσε να είναι η χρησιμότητά τους για να τα συζητήσουμε στο esoterica. …
Απλά τα θέτω για να καταλάβουν οι φίλοι μας ότι υπάρχουν θέματα του εσωτερισμού που έχουν δημοσιευθεί και που αφορούν την κατανόηση ελάχιστων επάνω στον πλανήτη.
Μπορούμε όμως να εξακολουθήσουμε να συζητούμε θέματα του εσωτερισμού που είναι περισσότερο κατανοητά και που μας αφορούν αμεσότερα (και πρακτικά) ως ανθρώπινα όντα.

Σε καλημερίζω

Γνώθι σαυτόν

05/05/2007, 20:12:21
Αγαπητέ oros777, το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι όντως κάπως δύσκολο κι αν το προσεγγίσουμε ίσως "χαθούμε" πράγματι σε κάποιο βαθμό.

Σ' ευχαριστώ όμως για την διευκρίνηση!

bagos13Νέο Μέλος
20/12/2009, 02:14:03
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΠΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ Η ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ &ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗ 1 ΜΕΡΩΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΑΡΧΙΖΩ ΕΓΩ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ 3 ΕΚΚΛΕΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.. ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΕΝΤΕΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΙΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕΧΡΗ ΤΙΝ 2ρη ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΦΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΣΤΡΙΓΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΝΕ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΙΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ 2ΠΛΗ ΣΤΕΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΩ ΤΙΝ ΜΑΝΙΒΕΛΑ ΟΤΑΝ ΩΜΟΣ ΤΟ ΚΑΝΑ ΑΦΤΩ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΣΚΙΕΣ !!! ΑΠΟ ΤΙΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΑ ΝΑ ΤΡΕΜΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ !!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΜΙΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕ ΚΗΝΙΓΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝ 1 ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΝΑ ΑΝΕΒΗ Ο_Ο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΚΛΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΙ !!! ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΜΠΡΩΣΤΑ ΜΕ ΤΙΝ ΕΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!! ΕΝΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΛΟ ΑΦΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑ ΟΙ ΣΚΙΕΣ Ο_Ο ΑΦΤΗ ΤΗΝ ΦΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΓΚΑΖΩΣΑ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΙΝ 1 ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΜΙΧΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο_Ο ) !!!!! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΤΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΞΑΝΑΠΗΓΑ....... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ ΔΝ ΠΡΩΣΕΞΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ... ΜΕΧΡΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ Μ ΚΑΝΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΒΛΕΠΩ 2 ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ.. ΠΑΡΑΞΕΝΕΦΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΙΣΕ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΛΕΠΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ... ΕΓΩ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΑ ΑΦΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΚΙΤΑΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ ΦΩΤΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΚΛΟΥΣ ΝΑ ΣΒΕΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΑΝΑΒΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ....ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΝ ΕΧΕΙ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ... ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΕΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΙΓΟΥΣΕ ΠΩΣ ΤΕΤΙΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΜΑΔΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!! ΤΟ ΠΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ !!! ΑΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΕΚΚΛΙΣΙΕΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΝ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΦΤΟ.... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΙΩΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υ.Γ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΕΔΙΑ ΕΑΝ ΕΧΩ ΟΡΘΩΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΟΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΥΝΙΘΙΣΗ ΤΑ GREEKLISH ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΠΑΡΑΞΕΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΕΛΛΙΝΙΚΑ

την εμπειρια θελω να δω...ασχετοσ εαν με τρομαξει

20/12/2009, 09:14:15
Αγαπητέ bagos13 καλημέρα.

Στο φόρουμ υπάρχουν ήδη μερικά τόπικς με παρόμοιο περιεχόμενο για στοιχειωμένα σπίτια και στοιχειωμένες περιοχές γενικότερα.

Ενδεικτικά...

(Στοιχειωμενα Σπιτια? που ειναι?)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3286&ARCHIVE=

(Στοιχειωμενα Σπιτια,Αυτοκινητα,δαση ή αλλα αντικειμενα.)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8514&ARCHIVE=

(Κατάλογος στοιχειωμένων περιοχών)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=955&ARCHIVE=&whichpage=1

(Στοιχειωμένα σπίτια/τόποι στην Αθήνα)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4044

(Α.Ε.Δ.Α.Φ: Στοιχειωμένα Σπίτια στο Μαρούσι/Ghosts)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2705&ARCHIVE=

(ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ... ΜΗΠΩΣ???...)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3345&ARCHIVE=

(ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8978&ARCHIVE=

Μπορείς χρησιμοποιώντας την "Αναζήτηση" πάνω και δεξιά ή την επιλογή "Αναζήτησε" πάνω και αριστερά να ψάξεις για την ενδεχόμενη ύπαρξη του θέματος που σε ενδιαφέρει πριν ανοίξεις καινούριο. Είναι προτιμότερο οι εκάστοτε πληροφορίες να βρίσκονται συγκεντρωμένες σε όσο το δυνατόν λιγότερα θέματα για την ευκολότερη έρευνα των ενδιαφερομενων.

Ευχαριστώ

Lost in Necropolis

La ville de la mort

bagos13Νέο Μέλος
20/12/2009, 20:42:15
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ !!!

την εμπειρια θελω να δω...ασχετοσ εαν με τρομαξει

22/12/2009, 13:28:47
Αγαπητέ bagos13, όπως πολύ σωστά σου ανέφερε κι o Agnostic, υπάρχουν αρκετά θέματα στα οποία μπορείς να εκθέσεις την εμπειρία σου και να διαβάσεις και τις εμπειρίες των υπολοίπων συνομιλητών σου.

Το παρόν θέμα λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιο από τα προτεινόμενα θέματα.