ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

VAIHINGER4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
VAIHINGERΜέλος
08/02/2004, 23:30:59
ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚOIΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΘΙΞΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ;

ΠΒ*

09/02/2004, 00:21:26
γεια σου VAIHINGER...

νομιζω οτι το ερωτημα σου ειναι
αναπαντητο και βρισκεται
περισσοτερο σε κατασταση
παρα μεσα σε λογια...

παρ'ολα αυτα υπαρχει ηδη ενα
ωραιο θεματακι του φιλου Κοnosk που θα μπορουσες
να βρεις καποιες αποψεις εκει...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3039
καλως ηλθες!

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

17/02/2004, 12:56:55
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ VAIHINGER ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ryche ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.
YΠAΡXEI KAI ENA AKOMA TOPIK ΣXETIKO....

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2637

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Edited by - AVATARGR on 17/02/2004 13:14:42

17/02/2004, 15:31:25
Πέρα από τα Links για ήδη υπάρχουσες Συζητήσεις που παραθέτουν οι καλοί μας φίλοι ryche και AVATARGR, υπάρχει και η περιγραφή της κατηγορίας Άρθρων μας "ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ", στο Στατικό/Ειδησιογραφικό τμήμα του Τόπου. Αυτή αναγράφει:

"Είναι δύσκολο, ή ίσως και ακατόρθωτο, να αποδώσουμε έναν ορισμό στην λέξη Εσωτερισμός. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι οποιαδήποτε σκέψη, συναίσθημα ή δράση «βυθίζεται» στον κόσμο των αιτιών και των αρχών της ΖΩΗΣ και της ΥΠΑΡΞΗΣ, αναζητώντας την αλήθεια, πίσω από τα φαινόμενα, εσωτερικό-ποιείται. Αυτή η πορεία, η γνώση και η εμπειρία των «βαθύτερων» πεδίων μπορεί να ονομαστεί Εσωτερισμός. Ανάλογα με την οπτική γωνία αλλά και το βάθος της «κατάδυσης» μπορεί κάποιος να αποδώσει διάφορους επιμέρους ορισμούς στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. Για άλλους είναι γνώση, για άλλους εμπειρία, και για άλλους συναίσθημα. Για ορισμένους είναι κτήμα μόνο ενός λαού, μιας μόνο θρησκείας ή ενός μόνο ανθρώπου. Η θέση των δημιουργών αυτής της Πύλης του Εσωτερισμού είναι ότι, αν και δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα, εξισώνοντάς τα, εν τούτοις η μελέτη της ιστορίας, για τον αμερόληπτο κι αγνό αναζητητή, δείχνει ότι ο Εσωτερισμός ήταν, είναι και θα είναι ένας δρόμος Αυτοπραγμάτωσης για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του, το φύλο του, ή την πίστη του."

Τα παραπάνω, προσωπικά με εκφράζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Το παρόν Θέμα απενεργοποιείται καθώς υπάρχει η Συζήτηση με το ίδιο ακριβώς θέμα: Τι είναι τελικά ο εσωτερισμός; και αυτή σίγουρα μπορεί να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί ακόμη.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------