ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/02/2011, 02:11:54
skartados:

quote:
Δηλαδη ,διαβαζε τον αριστοτελη απο συνηθεια και αγγαρια,δεν του εκανε πλεον εντυπωση....σε αντιθεση με τους δυτικους που ξυπνησαν απο τους αρχαιους ελληνες

Κι'όχι μόνο,αλλά μας ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ πλέον τα "πιθήκια" ...
(με την έννοια της μίμησης το πιθήκια,για να μην
παρεξηγηθώ...)

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

03/02/2011, 02:14:41
Και για να μην χαθείς στο ...διάστημα,ορίστε το

ΣΤΙΓΜΑ ...

03/02/2011, 02:16:24
quote:
skartados:
Ενταξει,ειναι φανερο οτι οι γνωσεις του ευρωπαιου πανω σε αρχαιολογικα ζητηματα και ζητηματα της αρχαιας θρησκειας ειναι μηδαμινες.Αλλα για να ξεκαθαρισω το θεμα,θα πω τα εξης.

Φοβερό επιχείρημα!!

quote:
skartados:
Ας δουμε ενα αλλο λαθος που κανει ο ηροδοτος,ισως το πιο κραυγαλεο απο ολα.Μας λεει λοιπον.
Ιστορίαι Β' 53: «Όθεν δε εγένετο έκαστος των θεών, είτε δη αιεί ήσαν πάντες, οκοίοί τε τινες τα είδεα, ουκ ηπιστέατο μέχρι ου πρώην τε και χθές ως ειπείν λόγω. Ησίοδον γαρ και Όμηρον ηλικίην τετρακοσίοισι έτσι δοκέω μέο πρεσβυτέρους γενέσθαι και ου πλέοσι· ουτοι δε εισι οι ποιήσαντες θεογονίην Έλλησι και τοίσι θεοίσι τας επωνυμίας δόντες και τιμάς τε και τέχνας διελόντες και είδεα αυτών σημηναντες· οι δε πρότερον ποιηταί λεγόμενοι τούτων των ανδρών γενέσθαι ύστερον, έμοιγε δοκέειν, εγένοντο. Τούτων τα μεν πρώτα αι Δωδωνίδες ιρήιαι λέγουσι, τα δε ύστερα τα ες Ησίοδον τε και Όμηρον έχοντα εγώ λέγω».

Μεταφραση
"Όμως ήταν, αν μπορώ να το θέσω έτσι, μόλις χθες που οι έλληνες έμαθαν για τη προέλευση και τη μορφή των διαφόρων θεών κι αν υπήρχαν ή όχι ανέκαθεν· γιατί ο Όμηρος και ο Ησίοδος, οι ποιητές που δημιούργησαν τη θεογονία και περιέγραψαν τους θεούς, αποδίδοντας σε αυτούς σωστά τους τίτλους, τις τιμές προς αυτούς και τις ασχολίες τους, έζησαν, πιστεύω, περίπου τετρακόσια χρόνια πριν από εμάς [γύρω στον 9ο αιώνα π.Χ.]. Όσο για τους ποιητές, που λέγεται ότι προηγήθηκαν, στη πραγματικότητα, πιστεύω, ήταν μεταγενέστεροι [Για παράδειγμα ο Ορφέας, ο Μουσαίος, ο Λίνος]. Για το πρώτο μέρος της αναφοράς μου σε αυτά τα θέματα, βασίζομαι στα λόγια της ιέρειας της Δωδώνης και για το δεύτερο μέρος, που αφορά στον Όμηρο και τον Ησίοδο, προβάλλω τις προσωπικές μου γνώμες".

Ας δουμε για ακομη μια φορα ποια ειναι η αληθεια.Πινακιδες γραμμικης β,7-8 αιβνες πριν τον ομηρο και τον ησιοδο,1450π.χ.

Ονοματα θεων.

di-we Δίας
e-ra Ήρα
e-ma-a Ερμής
a-re Άρης
a-pe-ro2 Απόλλων
po-se-da-o-ne Ποσειδών
di-wo-nu-so Διόνυσος
a-ta-na-po-ti-ni-ja Ποτνία Αθηνά
a-ti-mi-te Άρτεμις
e-ri-nu-we Ερινύς
da-pu2-ri-to-jo po-ti-ni-ja Λαβυρίνθου Ποτνία
si-to po-ti-ni-ja Σίτου Ποτνία
te-o-i θεοί

Πηγή? για το που βρέθηκαν αυτές οι πινακίδες? και μετά θα έχω ολοκληρωμένη εικόνα για να σχολιάσω.
Και εφόσον βρέθηκαν αυτές οι πινακίδες, ποιο είναι το έγκλημα του Ηρόδτου? ότι έπεσε απλά έξω στον χρόνο?

quote:
kapodistria:
Επειδή είσαι ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΑΟΥΛΙ,δεν άντεξα,είμαι
και ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ,
πάρε νάχεις τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ τα γελοία
υποκείμενα που θέλουν να ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ την
ΕΛΛΑΔΑ και μετά έλα και πες μου για τον γελοίο τον
Ηρόδοτο και αυτούς που βολεύει να τον έχουν στην θέση
που τον έχουν!!!

Άντε τώρα γιατί έχω πάρει ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΠΟΔΕΣ!!!
Και δεν σου φταίω εγώ που δεν ξέρεις ότι ο Θαλής
μέτρησε το ύψος των πυραμίδων!!!

Η "νέα" Ιστορία του Γένους: "Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

Αμόκ έπαθε ο Γιώργος Τράγκας

Μετά από αυτό με τον Γέρο του Μωριά,
θέλω να δώ πώς θα αντιδράσει ο Τράγκας!

Καλά ότι φτιάχνεσαι....φαίνεται από μακρυά!! μέχρι εδώ φτάνει η μυρωδιά!!
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με αυτά που συζητάμε?

Και δεν ντρέπεσαι να λες τον Ηρόδοτο γελοίο? ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ?
Πιστεύω αύριο να έχεις ξεχαρμανιάσει και να ζητήσεις συγνώμη από τον μεγάλο αυτό Έλληνα.

quote:
kapodistria:
Α, τώρα θυμήθηκα και τα χρυσά μυρμήγκια!!!
Εκείνα τα τεράστια μυρμήγκια που έλεγε ο
έγκριτος Ηρόδοτος πως κουβαλούσαν σβώλους χρυσού και
ήταν τόσο φοβερά που οι εκεί ιθαγενείς φοβούνταν και
έβγαιναν να μαζάψουν τον χρυσό το βράδυ,όταν αυτά πήγαιναν
για νάνι!!!

Και που ακριβώς το λέει αυτό ο Ηρόδοτος?

quote:
kapodistria:
Ερώτηση γιούροπ2:Πότε είχε πάει στην Αίγυπτο ο
Πλάτων;
Ε, είναι να μην σκάσεις στα γέλια εδώ;!!!

Βρέ αθεόφοβε (γιατί είσαι τέτοιος),ποιός σου
είπε πως ο Θείος Πλάτων είχε πάει στην Αίγυπτο;
Για τον Σόλωνα σου λέω που αναφέρει στον "Τίμαιο"
ο Πλάτων σου είπα!!!

Α! μάλιστα....να δώσουμε βάση και αξία στον Πλατωνικό διάλογο όπου ο Πλάτωνας μπορεί άνετα να έβγαλε από το μυαλό του, αφού ο Πλάτων γράφει περίπου 200 χρόνια αφού ο Σόλων πήγε στην Αίγυπτο και που κάποιος του τα διηγήθηκε, ίσως και ως παραμύθι, και όχι στον Ηρόδοτο που είχε πάει αυτοπροσώπος εκεί!

Ευχαριστώ πολύ!!!

quote:
kapodistria:
Ωχ! Να δείς που ψάχνει για τα μυρμήγκια τώρα!

Κοίτα καλύτερα που σας παίζω μονότερμα!!

NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

03/02/2011, 02:18:27
quote:

ΣΤΙΓΜΑ ...

Αγαπη μου τον μπερδευεις τον Ευρωπαιο.
Ο λαγωος δεν συνορευει καν με τις Πλειαδς!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

03/02/2011, 02:19:08
Γιούροπ2 έχεις πλάκα,αλλά είναι αργά...
Καληνύχτα,άντε να κάνεις νάνι και εσύ,αρκετά
κουράστηκες με την κοπτοραπτική...

Καλό βράδυ...

03/02/2011, 02:20:22
quote:

quote:

ΣΤΙΓΜΑ ...

Αγαπη μου τον μπερδευεις τον Ευρωπαιο.
Ο λαγωος δεν συνορευει καν με τις Πλειαδς!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

Εγώ ήθελα να τον οδηγήσω προς την γειτονιά του
Αριστοτέλη,Νικόμαχε...

03/02/2011, 02:22:42
quote:
skartados:
Ρε συ ευρωπαιε,μην γινεσαι κουραστικος.Ενω το βυζαντιο ειχε ως παρακαταθηκη μεγαλο πλουτο απο την αρχαια γραματεια,δεν εκανε μισο βημα εμπρος για 1000 χρονια.

Οταν η δυση ηρθε σε επαφη με αυτην,μεσα σε 400 χρονια,εκανε ενα εκατομυριο πιο πολες φορες προοδο,απο οτι το βυζαντιο.Αυτο δεν αμφισβητειται απο κανεναν.

Ομως εγω λεω ,πως δεν ηταν μονο λογω του κομπλεξ κυριως κατωτεροτητας που εδειξε το βυζαντιο απεναντι στην αρχαια κληρονομια.Ο ελληνικος κοσμος ηταν και κορεσμενος....Δηλαδη ,διαβαζε τον αριστοτελη απο συνηθεια και αγγαρια,δεν του εκανε πλεον εντυπωση....σε αντιθεση με τους δυτικους που ξυπνησαν απο τους αρχαιους ελληνες.

Φυσικά και έκανε και τα έχω ήδη παρουσιάσει.
Με τη λογική σου η Δύση του χθες δεν έκανε τίποτα σε σχέση με τη Δύση του χθες! ...τέτοιο ισοπέδωμα δεν μπορώ να το παρακολουθήσω!

quote:
skartados:
Ομως εγω λεω ,πως δεν ηταν μονο λογω του κομπλεξ κυριως κατωτεροτητας που εδειξε το βυζαντιο απεναντι στην αρχαια κληρονομια.Ο ελληνικος κοσμος ηταν και κορεσμενος....Δηλαδη ,διαβαζε τον αριστοτελη απο συνηθεια και αγγαρια,δεν του εκανε πλεον εντυπωση....σε αντιθεση με τους δυτικους που ξυπνησαν απο τους αρχαιους ελληνες.

Εδώ δείχνεις το μέγεθος της ασχετοσύνης σου.
Στο Βυζάντιο εάν είχαν κόμπλεξ, ούτε θα δίδασκαν τους αρχαίους Έλληνες, ούτε θα διέσωζαν την αρχαία Ελληνική γραμματεία.

NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

03/02/2011, 02:23:38
Ευρωπαιε
Αστα να πανε.Ο Σολων εκτος απο νομικος και πολιτικος
ηταν και ποιητης.Το ηξερες αυτο?
Και εγραφε ελογιες.Πολλες διεσωθησαν,αλλες χαθηκαν.
Εκει εγραψε ο Σολων για το ταξιδι του στην Αιγυπτο
και απο εκει το μετεφερε ο Πλατων στους διαλογους του.
Με αυτο ασχοληθηκε συγκεκριμενα Γερμανος καθηγητης σε
πανεπιστημιο της Γερμανιας και εγραψε τομους ολοκληρους.
Μου διαφευγει τωρα,ειναι αργα,αλλα αυριο θα σου πω ονομα
καθηγητη και πανεπιστημιου.
Ξεκολααααααααα!
Ακου και αλλους εκτος τους απολογητες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

03/02/2011, 02:24:43
Καλή νύχτα.....και μην ξεχνάτε όταν επικαλείστε πηγές να μπορείτε να το αποδεικνύετε κιόλας!!

Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

03/02/2011, 02:26:48
Α! μιας και το είδα....αναφέρει κάπου ο Πλάτωνας ότι είχε γραπτές σημειώσεις από τον Σόλωνα για το εν λόγω θέμα?.....το όνομα από μόνο του Γερμανού δεν αρκεί......τα στοιχεία ψάχνουμε!

Sabaton - Coat of Arms