ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΕ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

19/01/2006, 17:35:52
Βριλ εχουν και αλλοι "καρύδια" (ας μην αναλυσω φεμινιστικα τωρα αυτην την εκφραση) να κανουν κατι.
Ποιος σε απείλησε και με ποιες εκφράσεις?
Το πηρα χαλαρά γιατι πολυ απλα δεν θελω να κάνω διάλογο ΜΑΖΙ σου.Δηλαδη αποφάσισα να σε αγνοώ.Εαν εισαι ο "κακος βριλ" του οποιου διαβαζα παλια τα ποστ,ειλικρινα δεν εχω καμια ορεξη να κάνω διάλογο με τύπους σαν κι εσένα.
Ελικρινα δεν θελω να συζητάω μαζι σου αν εισαι όντως ο παλιος "κακός βρίλ".
19/01/2006, 18:30:02
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ medtech ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ....
ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ...

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ (ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ) ΟΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ..

ΤΟ ΔΕ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ) ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ..

ΤΑ ΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ KAΘΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

19/01/2006, 21:44:48
Φιλε Αβαταρ ελπίζω να μην νομιζεις οτι νευρίασα με σένα.
19/01/2006, 22:01:29
Μάλιστα καθαρό πνεύμα.
Δηλαδή τα μαθηματικά είναι για αυτούς που έχουν την τάση να καταναλώνουν αλκοόλ και ναρκωτικά. Δηλαδή μόνο εάν ζαλοθώ και γίνω αρχαίος Αιγύπτιος θα καταλάβει το ΤΩΡΑ το πως μετακινήθηκαν οι πυραμίδες. Το ότι το κάνουν άλλοι εδώ και 150 χρόνια δεν έχει καμία σημασία. Το ότι μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ μέσα από τις εξισώσεις της τριβολογίας και ΠΑΛΙ δεν έχει καμία σημασία. Θα μπορούσε κάποιος αντί να τραβάει σχοινιά να πάει να ρωτήσει κάποιον από τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ του μαθήματος της τριβολογίας σε κάποιο ΤΕΙ μηχανολογίας ή στο Πολυτεχνείο - αλλά μπροστά στον πανικό και στο γιούπι, ΠΑΛΙ δεν έχει καμία σημασία.
Προφανώς δεν έχει καμία σημασία το ότι τους πυραύλους και γενικά τα τεχνολογικά κατασκευάσματα μέσα στα οποία ζείτε τα ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ πρώτα και δεν τα φτιάχνουν με ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Αλλά και ΠΑΛΙ δεν έχει καμία σημασία.
Μήπως νομίζετε ότι τους στήλους του ναού της Αγίας Σοφίας τους έβαλα τυχαία; Έχετε ιδέα πόσο ζυγίζουν και πόσο μετακινήθηκαν; Αλλά είπαμε τους μετακίνησε ο θεός - οι εξωγήινοι ήταν πολύ λίγοι για τόσο βάρος.

Θα ήθελα αλήθεια να μάθω με ποιούς ανθρώπους μιλάμε γιατί αυτή η μαθηματικοφοβεία δεν είναι λογική. Μήπως με άτομα τα οποία τελείωσαν μόνο το δημοτικό; με άτομα που παίζουν στο Forum του Esoterica; ή μήπως με άτομα τα οποία εμβόλιμα προσπαθούν να κατευθήνουν κάπου την συζήτηση; Γιατί - ναι δεν είναι λογικό - από την μία να μην είμαι ψεύτης κύριε AVATARGR, αλλά από την άλλη να έρχομαι σε ευθεία ρήξη με τα δικά σου γραφόμενα και οι αποδείξεις που παραθέτεις να ευλογούν τα δικά μου γένια. Δεν είναι λογικό ύστερα από 4000 μυνήματα να μην ξέρεις τα βασικά πάνω στην ιστορία του Ράπα Νούι και της Αρχαίας Αιγύπτου.

Όσο για τον Αιγύπτιο συνάδελφο:
Ενοχλήθηκες AVATARGR από την επίθεση μου. Για σκέψου πόσο θα ενοχλούσες κάποιον εάν τον έλεγες ηλίθιο, ανίκανο και αμόρφωτο. Το έχεις κάνει με τους υπεύθυνους της κατασκευής αυτών των έργων. Το θεωρείς λίγο ή μήπως δεν ισχύει γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν πεθάνει; Και αυτοί που με τον ιδρώτα τους και το αίμα τουσ τα έχτισαν; Μήπως πήγες ποτέ σε κάποιο ηλικιωμένο να του πεις "είσαι άχρηστος και τεμπέλης άλλος έθρεψε την οικογένεια σου και άλλος την φρόντιζε" - δεν το νομίζω. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Φτύνεις κατάμουτρα αυτούς και τις ιδεές τους. Αλήθεια θα ήθελες να το κάνουν αυτό σε σένα;

20/01/2006, 00:42:10
Φτού! Εγραψα ένα μεγάλο μήνυμα και κάπως έγινε και χάθηκε!

Τέλος πάντων, εν συντομία, ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, ούτε αφοριστικοί. Κανείς δεν προσβάλει τους αρχαίους Αιγύπτιους, ούτε είναι σώνει και καλά θύμα των διάφορων Φουράκηδων κλπ.

Εφ όσον ακόμα και οι ειδικοί κάνουν υποθέσεις για το πώς μπορεί να χτίστηκαν οι πυραμίδες -όντως γνωρίζοντας κάτι παραπάνω από μας- και μεις κάνουμε τις δικές μας υποθέσεις -τις πιό αστήρικτες ή φανταστικές-.
Οταν βγει ένας αρχαιολόγος και πείσει την επιστημονική κοινότητα ότι "έτσι κι έτσι χτίστηκαν παιδιά! Βρήκαμε αυτές και εκείνες τις αποδείξεις" τότε και μεις -οι άσχετοι- θα το δεχτούμε -όχι τελείως άκριτα βέβαια-.
Δυστυχώς η "παραφιλολογία" ξεκινάει από την αρχαιότητα ακόμα και δεν ξέρεις που να στηριχτείς, όταν δεν υπάρχουν αρχαιολογικές αποδείξεις.
πχ. ο Ηρόδοτος λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν ανυψωτικά μηχανήματα για την κατασκευή των πυραμίδων, αλλά σήμερα οι αρχαιολόγοι το απορρίπτουν (αυτό και τον αριθμό των εργατών που αναφέρει ο Ηρόδοτος).
Από την άλλη οι επιστήμονες θεωρούν ότι χρησιμοποιήθηκαν ράμπες, αλλά δεν συμφωνούν στο σχήμα της ράμπας και έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία μέχρι στιγμής τουλάχιστον που να επιβεβαιώνουν και αυτή την θεωρία, παρόλο που είναι η επικρατούσα.

Τέλος πάντων,
βρήκα κάτι ακόμα ενδιαφέρον:
"Ποιος έχτισε τις Πυραμίδες; Ποιοι δούλεψαν για το κτίσιμό τους; Η ηλικία των θαμμένων εργατών είναι μεταξύ 35 με 40. Κι όλοι παρουσιάζουν τις ίδιες παραμορφώσεις στην σπονδυλική στήλη. Δηλαδή κυρτωμένη ραχοκοκαλιά με υπερτροφικούς νωτιαίους σπονδύλους. Αποτέλεσμα προφανώς των τεράστιων προσπαθειών που έπρεπε να καταβάλουν και που τελικά κατέστρεψαν τους χόνδρους. Ένας σκελετός φέρει δείγματα καρκίνου στο κρανίο και στα πλευρά. Οι εργάτες φαίνεται πως έχαιραν ιατρικής φροντίδας. "

Από το
http://www.asxetos.gr/article.aspx?i=1042#4

Και μια ερώτηση. Βρήκα κάπου ότι η μεγάλη πυραμίδα δεν είναι τόσο τέλεια όσο παρουσιάζεται.
"The base of the Great Pyramid forms a nearly perfect square, with only a 19-cm (about 7.5-in) difference between its longest and shortest sides, out of a total length of about 230 m (756 ft). This huge square is also almost exactly level"

nearly perfect, almost exactly level κλπ.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτές οι μικρο-ατέλειες έχουν υπολογιστεί στις διάφορες μετρήσεις που έχουν γίνει (ισχύουν επιστημονικά αυτές οι μετρήσεις ή είναι υπερβολές κάποιων ευφάνταστων ερευνητών;) και αποκαλύπτουν τα μυστικά της Μεγάλης Πυραμίδας, το φ, το π και όλες τις άλλες μαθηματικές και αστρονομικές σχέσεις που υποτίθεται ότι περιέχει.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 20/01/2006 00:46:41

20/01/2006, 14:56:22
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ medtech ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΕΥΡΙΑΣEΣ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ..

ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΜΕ...
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ OANNHSEA ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4000 ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ...
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ΠΑΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ....
ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ...

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ?????????????

ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΘΕΝ...

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ..

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ....

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

20/01/2006, 21:44:17
Το ραντεβού κλείστηκε.
Just name the place and the weapons - I am just joking.
Πάντως να ξέρεις εγώ δεν πρόκειται να τραβήξω γιατί ξέρω από τώρα το αποτέλεσμα!
21/01/2006, 10:24:07
quote:
Επισης γιατι υπαρχουν σπασμενοι οβελισκοι?Δεν ειναι αυτο σημαδι οτι οι Αιγυπτιοι με ανθρωπινα μεσα προσπαθησαν να τους αναγειρουν και απέτυχαν?

...ή κάποιοι με ανθρώπινα μέσα προσπάθησαν να τους καταστρέψουν και πέτυχαν? (όποιος μπορεί και κατασκευάζει αυτά τα έργα μπορεί και να τα καταστρέφει...)

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πόσο "άστοχο" και "ρευστό" είναι το παραπάνω σου επιχείρημα...

Και όχι κυρία μου ... εμείς ΔΕ θα σπρώχνουμε και θα τραβάμε και συ θα τραβάς φωτογραφίες... μη πας να λουφάρεις... (ξέρω και γω να τραβώ φωτογραφίες... )

θα συμφωνήσω με Βριλ και Οστρια...
Βριλ δεν ξέρω να το έχω ξαναπεί χαίρομαι που γύρισες αλλά περισσότερο χαίρομαι που γύρισες πιο ώριμος. Το νέο σου ύφος σου πάει πολύ!!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."

Edited by - Avallon on 21/01/2006 10:25:30

AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
21/01/2006, 11:36:46
Τι θα γίνει ρε Vril και dim.kar θα μετακινήσουμε κανέναν ογκόλιθο 2.5 τόννων....Άντε να δούμε και μείς και να συμετέχουμε σε κάτι τέτοιο...όλο στο DISCOVERY CHANNEL τα βλέπω μόνο......

Ο άσπρος σίφουνας....

lamogioΜέλος
21/01/2006, 18:32:48
Να ένα καδράκι (από αμερικάνικο πανεπιστήμιο) με "φορτηγίδα" που κουβαλάει οβελίσκο στην αρχαία αιγυφτο.
Υπάρχει κι άλλο με δύο οβελίσκοι μέσα αλλά δεν κατεβαίνει (στο σάιτ οχι στο ποτάμι).

Κι εδώ μια (η επικρατούσα) θεωρία για τις ράμπες που λέγατε και που βοηθούσαν να χτιστούν αι πυραμίδαι.
Κάτι ανάλογο είχαν οι βαβυλώνιοι κι έφκιαναν τα "ζιγκουράτ", τις δικές τους πυραμίδες.

Αμα βγήκαν μεγάλα ας τα κόψει ένας χασάπης (συντονιστής), εγώ δεν το κατέχω το άθλημα, σόρι.