ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dim.karΜέλος
01/06/2005, 01:28:53
Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Νταβέλη οι σπόνδυλοι (τα οστά της σπονδυλικής στήλης) δίνουν την εντύπωση πως έχουν "αγκάθια". Τα "αγκάθια" υπάρχουν προς τα μέσα και τα πλάγια και χρησιμεύουν για να "πιάνουν" οι διαφοροι μυς. Εάν για οποιοδήποτε λόγο τα οστα έχουν μετακινηθει δίνουν την εντύπωση πως τα "αγκάθια" θα έπρεπε να ήταν έξω από το δέρμα. Δυστυχώς δεν έχω πλέον πρόχειρα τα βιβλία μου για να ανεβάσω κάποια φωτογραφία αλλά αν ανατρέξεις σε οποιοδήποτε ανατομικό άτλαντα θα πειστείς.

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Edited by - dim.kar on 01/06/2005 01:30:05

Brie BoyΜέλος
01/06/2005, 02:56:26
quote:
Ntavelis666:
Αγαπητή μου Brie Boy, πλάκα κάνεις...
Αλήθεια, με τις εξορμήσεις πως τα πάς; Έκανες αρχή;

Άρχισα δειλά δειλά, αλλά εκτός Αττικής...

Μη φανταστείς βέβαια τίποτα extreme, πιο πολύ εκδρομούλες με απλή ανάβαση στο βουνό, ως εκεί που επιτρέπει ο υποτυπώδης εξοπλισμός και η τρισάθλια φυσική μας κατάσταση.

Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη υπέροχα ποταμάκια...

Σε ένα από αυτά εντόπισα και τα ίχνη ενός μεταφυσικού πλάσματος!

Πρόκειται για το φοβερό πράσινο Τοξικοτρόλ, το οποίο σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, όταν πέθανε σε μια μάχη με εσωγήινους, η ψυχή του ανήλθε στους ουρανούς, δημιουργώντας έτσι την τρύπα του όζοντος...

Πλάκα κάνω βέβαια!

Αλλά με λύπη μου διαπίστωσα σε όσα ποτάμια κατέβηκα, σε όσα μπόρεσα μάλλον, γιατί μου αρέσουν πολύ τα ποτάμια, πως είναι γεμάτα σκούπιδια και σαμπρέλες (λες και θα πιάσουν χταπόδια στα ποτάμια) ακόμη και όταν βρίσκονται στην μέση του πουθένα, μακρυά από πόλεις...

Προς το παρόν την Πεντέλη την απολαμβάνω μόνο μέσα από τις φωτογραφίες σου, Νταβέλη.

Άσχετο:

Στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Σπάρτη, κάποιοι ντόπιοι μας μίλησαν για ένα σπήλαιο, το οποίο ονομάζουν Πύλη του Άδη.

Μου έκανε εντύπωση γιατί ήξερα μόνο για την Πύλη του Άδη στην Ήπειρο. Κάναμε μια προσπάθεια, αλλά δεν καταφέρουμε να το βρούμε, και ο καιρός ήταν μάλλον άσχημος για εξερευνήσεις. Είναι αρκετά χωμένο, και φυσικά απαιτεί πολύ πεζοπορία. Το έχει μήπως επισκεφτεί κάποιος από σας?

Σόρυ, άσχετο με το τόπικ, αλλά μιας και το θυμήθηκα...

quote:
Ntavelis666:
Και όχι μόνο Γιάννη μου και όχι μόνο...
Όσον αφορά την Πεντέλη δηλαδή...

Είδες τώρα που μου βάζεις φυτιλιές, αγαπητέ ?
Πάνω που είχα βολευτεί μια χαρά με την εξήγηση του JBG.

Μετά φταίω εγώ που ρωτάω, τί εννοείς?

Ntavelis666Μέλος
01/06/2005, 22:01:19
Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες.
Φίλε Δημήτρη, τα «αγκάθια» βρίσκονται από την έξω μεριά της ραχοκοκαλιάς και τα οστά δεν είχαν μετακινηθεί.
Δυστυχώς όταν βρήκα αυτό το σκελετό, είχα μόνο δυο φωτογραφίες και δεν μπόρεσα να τον φωτογραφήσω απ’όλες τις πλευρές. Ο μόνος τρόπος που υπήρχε εκείνη τη στιγμή για να τον αποθανατίσω από κάθε πλευρά, ήταν με τη βιντεοκάμερα. Ζητώ συγγνώμη για την χείριστη ποιότητα των παρακάτω φωτογραφιών, αλλά είναι τραβηγμένες από την οθόνη της τηλεόρασης.
Σημ. Όταν ξαναπήγα για να τον πάρω, τα «αγκάθια», μην γελάσετε, αλλά...δεν υπήρχαν. Μόλις τον καθαρίσω θα τον ξαναφωτογραφήσω για να δείτε τις διαφορές.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/ntavelis666/34522/434595/0/1.jpg

dim.karΜέλος
01/06/2005, 23:27:14
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται... Μέγεθος; Ο σκελετός υπάρχει ακόμη;

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

02/06/2005, 00:49:07
quote:
Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη υπέροχα ποταμάκια...

Λούσιος! The best! Οχι τίποτα άλλο γιατί ήταν το ποτάμι που είχε διαλέξει ο Δίας για να λούζετε... (εξ'ου και ο Λούσιος Δίας...)
Ο λόγος είναι ότι είναι τόσο παγωμένο που ακόμη και καλοκαίρι μελανιάζεις αν κολυμπήσεις πάνω από 1 λεπτό!
Ομως είναι θαύμα αν σου αρέσει το ράφτινγκ ή το χοτ ντόγκ

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
RostarΜέλος
02/06/2005, 02:44:42
Γειά σας και πάλι φίλοι μου

Συγγνώμη κατ' αρχήν για την πολύ μεγάλη απουσία μου, αλλά η "γοητεία" της ζωής έγκειται, στο ότι συνέχεια μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, άσχετο αν μερικές από αυτές δεν έχουν τις αποχρώσεις του ευχάριστου επιχρίσματος...
Εν πάσει περιπτώσει εδώ είμαστε πάλι...
Τάσο, το μήνυμά σου στο κινητό το είδα μόλις πριν από μία ώρα και μου φάνηκε λίγο σκληρό να σου τηλεφωνήσω, όσο κι αν ξέρω ότι δεν θα με παρεξηγούσες...
Ισχύει για Παρασκευή, αλλά όσο πιο αργά τόσο καλύτερα, θα έχω ξεμπλέξει από τα "διαδικαστικά" και θα τα πούμε πιο άνετα.
Αγαπητή Avallon, βρήκα το βιβλίο του Lyall Watson με την αναφορά στους μονόκερους...Ιδανική ώρα για τη συνάντηση μαζί τους γύρω στις τρείς τα ξημερώματα...σε είκοσι λεπτά περίπου από τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές...
....
....
...Like a mirage riding on the desert sand
Like a vision floating with the desert winds
Know the secret of the ancient desert lands
Your are the keeper of the mystery in your hands

Nomad, rider of the ancient east
Nomad, rider that men know the least
Nomad, where you come from no one knows
Nomad, where you go to no one tells....
....
(απόσπασμα από το αριστούργημα που συνοδεύει το ξενύχτι μου...δεν μπορούσα να μην το παραθέσω Τάσο μου κι ελπίζω να συμμετάσχουμε παρέα στην μυσταγωγία της Σιδηράς Παρθένου)

Πλησιάζει και η 21 του μήνα...

ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΩ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΑΥΤΑ ΕΠΙΠΕΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ (Bruce Dickinson)

wolfowitzΜέλος
02/06/2005, 02:58:37
Των "στοιχείων/αποδείξεων" του Νταβέλης θαπρεπε να επιληφθει ενα χερακι ο Βριλ αλλα μπαα...
02/06/2005, 08:26:16
Eνώ εσύ αγαπητέ wolfowitz δε "μασάς"... παρά μόνο ξυλαράκια...

02/06/2005, 12:39:35
quote:

Των "στοιχείων/αποδείξεων" του Νταβέλης θαπρεπε να επιληφθει ενα χερακι ο Βριλ αλλα μπαα...

Κοίταξε.
Κατά βάθος πιστεύω οτι ο Νταβέλλης166 πρέπει να έχει τις δικές του απόψεις και αν θέλει να τις πεί, είναι δικάιωμά του.

Σε μεγάλες βολτίτσες που κάναμε στο Πεντελικό, είτε με μπόλικο χιόνι (δε λέω μέτρο, γιατί δεν πάω να πουλήσω "ταρζανιές") είτε με μπόλικο ήλιο, μιλήσαμε πολύ για το πώς βλέπει τον κόσμο ο καθένας (μας).

Πάντως, μπορώ να το πώ και δημόσια, ο Τάσσος Νταβέλλης166 δεν πλέει σε πελάγη ...

Άλλο, αν εγώ βλέπω τον κόσμο με τα δικά μου τεχνοκρατικά μάτια και εμπιστεύομαι τις τεχνολογικές "δυνάμεις" μου (εξού και "Βρίλ").
Αυτά που κάνω, τα κάνω για μένα και ούτε θέλω να "εισπράττω" ούτε και να αναφέρονται για αυτά.

Κάπως έτσι, σε τελείως αντίθετη βάση λειτουργεί ο Τάσος Νταβέλλης166, που κάνει οτι κάνει για τον εαυτό του, χωρίς να ζητάει από τον καθένα να τον ευχαριστήσει γι αυτό.

Wolf, έξυπνο παιδί είσαι, τουλάχιστον έτσι έχει δείξει, οπότε έχεις καταλάβει τι σου λεώ με αυτό.

ο κακός Vril

02/06/2005, 15:55:27
Λοιπόν μόλις έφθασε στα αυτιά μου πολύ σημαντική πληροφορία:

ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ κτηνοτρόφος της περιοχής (διάσημος για τα περίφημα γιαούρτια του...) μαζί με τον γιό του όταν βγάζουν το κοπάδι για βοσκή διασκορπίζουν φόλες στο χώρο του Πεντελικού...

Ενας τόσο πονόψυχος κτηνοτρόφος μπορείτε να φανταστείτε πως θα ενεργούσε αν κάποιο από τα ζώα του αρρώσταινε βαριά...
Η θα το αμόλαγε να το φάνε οι αδέσποτοι σκύλοι...
ή θα το πήγαινε για βοσκή και θα του έδινε χορταράκι με φόλα (όχι τίποτα άλλο αλλά δεν είναι και εύκολο να ξεφορτώνεσαι πτώματα ζώων μέσα από το παχνί σου...