- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες ώστε να συντάξεις αυτή τη πρόχειρη συγκριτική μελέτη...
Αυτό που δεν πρόσεξα ήταν η δική σου, η προσωπική σου άποψη πάνω στο θέμα... οπότε δεν θα σχολιάσω τίποτε άλλο αφού σε βρίσκω μάλλον εκτός θέματος...
...ίσως να σε μπέρδεψε ο "ιερός καπνός" και να έχασες τον ειρμό σου...
Πέραν τούτου, λυπάμαι που αποφάσισες να μην μας τιμήσεις ξανά με την παρουσία σου, όπως έκανε και η atma με την "ψήφο εμπιστοσύνης" της, όπως επίσης έκανε και ο Deva Parinito με τον δικό του μοναδικό τρόπο... θα μας λήψει η παρουσία σας, αλλά οι δημόσιες αποφάσεις πρέπει να τηρούνται...
Η Άποψη μου ήταν γραμμένη στην αρχική μου δημοσίευση... μάλλον δεν θα την διάβασες και επίσης ήταν γραμμένη στις δημοσιεύσεις που ακολούθησαν την αρχική... προφανώς ούτε αυτές διάβασες... καμία Αποκάλυψη... μόνο η δική μου Αλήθεια... όπως πάντα... ελπίζω να μην σε πλήγωσα...
.
.
.
The She Mantis,Η ΘΕΜΑΤΟΘΕΤΗΣ

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Mantis
quote:
το λιγότερο που μπορούν να θεωρηθούν είναι φασιστικές και μοναδικό σκοπό έχουν την φίμωση, την ατίμωση και την προσβολή του μέλους που δέχτηκε την επίθεση σου, των λοιπών συζητητών, του θεματοθέτη, ολόκληρου του ESOTERICA και των αναγνωστών του.
θαρρω οτι εισαι καπως υπερβολικη στις παραπανω εκφρασεις σου.Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να φιμωσει καποιον διαδικτυακο συνομιλητη του.Να το επιχειρησει,ισως ναι.Αλλα και παλι δεν νομιζω οτι o φασισμος,η ατιμωση ειναι λεξεις που μπορουν να προσδιορισουν τα λεχθεντα.Η γνωμη μου και η προτροπη μου αν θες, ειναι οτι εαν συνεχισεις το θεμα σου εστιαζοντας σε αυτα που θεωρεις οτι μπορουν πραγματι να σου δωσουν απαντησεις(αν εχεις ερωτησεις) ή σε αυτα που θα σε βοηθησουν να αναδειξεις την αποψη σου, θα κανουν τα πραγματα πολυ καλυτερα.Και απο οτι βλεπω στο τελευταιο σου ποστ αυτο πραττεις.
Deva_Parinito,
quote:
quote:δεν ήξερα ότι το περιεχόμενο των προσωπικών μαιλ, μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης...Ναι, μπορεί. Αλλά δεν έγινε ακόμα. Μην φοβάσαι λοιπόν...
οχι.Δεν μπορει να γινει απο ανθρωπους που σεβονται αυτον τον χωρο.
Εχει γινει σαφες (θα λεγα σαφεστατο) οτι , για πολλες αιτιες, δεν επιτρεπεται η δημοσιευση προσωπικων μαιλ ,πλην εξαιρετικα ελαχιστων περιπτωσεων στις οποιες βεβαια θα πρεπει να συμφωνει και ο συντακτης του μηνυματος.Τα προσωπικα μαιλ δεν ειναι κομματι αυτου εδω του χωρου.
Ερχεσαι λοιπον και πιστοποιεις αναντιστοιχια σκεψης και εκφρασης επικαλουμενος κειμενα που μονον εσυ εχεις στην διαθεση σου, συγκρινοντας τα με κειμενα που βλεπουμε ολοι.Μονο που αυτη η πιστοποιηση προσωπικης, εσωτερικης ποιοτητας ενος συνομιλητη σου σε δημοσιο διαλογο μενει μετεωρη.Δεν μπορεις να στηριξεις την πιστοποιηση αυτην διοτι πολυ απλα για να το κανεις, θα πρεπει να παραθεσεις κειμενα που σου σταλθηκαν μεσω προσωπικου μαιλ.Εαν τα παραθεσεις παραβιαζεις βασικο κανονα που δομει την υπαρξη του χωρου που σε φιλοξενει.Αυτα ολα τα γνωριζεις,βεβαια.Ειναι μια δραση, θα ελεγα, συνειδητη απο μερους σου..
Για δευτερη φορα λοιπον, θα σε παρακαλουσα να συμμορφωθεις με τους κανονες που οριζουν την λειτουργια του χωρου που φιλοξενει τις αποψεις μας.
Ryche,
quote:
Ποια ειναι η αποψη σου θεματοθετρια;Εχεις;Aλλα τι καθομαι και λεω την εχεις ψωνισει τοσο που θα μας την Αποκαλυψεις σιγα σιγα λες και θα μας Αποκαλυψεις μια νεα Αποκαλυψη.Μπορεις βεβαια να Ψωνισεις απο το Φορουμ.Δεν λεω υπαρχουν αξιολογες αποψεις.Αλλα αυτες δεν ειναι Δικες σου.
Ποια αναγκη σου ικανοποιει αυτο το οποιο εγραψες; Η παραδοχη απο εναν συνανθρωπο σου οτι ειναι φτωχοτερος στις "γνωσεις' απο εσενα ή απο αλλους πως θα σε κανει καλυτερο ανθρωπο; Πιστευεις αληθεια οτι υπαρχει ανθρωπος, ο οποιος ζει στον κοσμο των μορφων,που να μην εχει αποψη; Πως αληθεια κρινεται οτι κατι ειναι δικο σου ή δικο μου;Σε ποιο υποθηκοφυλακειο κατατιθενται οι τιτλοι κυριοτητας της Αληθειας;Ποιες μοιρασιες μπορουν να γινουν στην τελευταια;
Η παραθεση σου ερχεται σε ευθεια αντιπαραθεση με οσα πιο πανω εγραψες.Ο Απ.Παυλος ελεγε: "τι κι αν τις γλωσσες του κοσμου μιλαω, αγαπη αν δεν εχω ειμαι κυμβαλλο αλλαλαζον'.Η Αληθεια και η Γνωση ουτε ζυγιζονται σε κιλα ουτε μετριουνται σε σελιδες.
Επισης ερχεται - η παραθεση σου- σε συγκρουση, και εν τελει τους παραβιαζει, με τους κανονισμους του φορουμ στο οποιο συμμετεχεις.Θα σε παρακαλουσα να συμμορφωθεις με τους τελευταιους.
Edited by - morent11 on 22/08/2005 22:10:20
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Μήπως θα ηταν καλύτερα όμως να συμπληρώσουμε στην
ερωτησή σου και το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον Θεό???
Αν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις... μπορείς...
quote:
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
...αυτό ξαναπές το...
.
.
.
The She Mantis, Η ΘΕΜΑΤΟΘΕΤΗΣ

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
.
.
.

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Ο Θεός λοιπόν... όπως είπαμε και παραπάνω, ορισμό με την κλασική έννοια της λέξης, δεν μπορούμε να δώσουμε... ο καθένας από εμάς καταθέτει μόνο τη δική του προσέγγιση στο Θείο που κατά κύριο λόγο είναι βιωματικής μορφής... η δική μου προσέγγιση έχει ήδη αναφερθεί:
quote:
Δεν είναι ο άνθρωπος κομμάτι του Θεού, αφού η Ψυχή του προέρχεται από τον Θεό?
Δεν είναι η Φύση μέρος του Θεού, αφού με τη δική Του Σοφία δημιουργήθηκε?
...και για να το πάω λίγο παραπέρα...
Ο Άνθρωπος είναι Θεος, επειδή ο Θεός κατοικεί μέσα του...
Τα παρακάτω λόγια εκφράζουν απόλυτα την σκέψη μου...
"Ο κάθε ένας μας είναι Θεός. Ο κάθε ένας μας ξέρει τα πάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να ανοίξουμε το μυαλό μας στη σοφία που κρύβεται μέσα μας."
Βούδας
.
.
.

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Να υποβιβάσουν ολόκληρο το Σύμπαν το ατελείωτο, το άπειρο σε κάτι πεπερασμένο. Να το φέρουν στα στενά μυωπικά και πεπερασμένα όρια του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτόν είναι καταδικασμένες εν την γεννέση τους, γιατί το άπειρο δέν υπάρχει κανένας τρόπος και καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί με αυτόν τον τρόπο. Άν υπάρχει Θεός ή άν έχει σχέση μαζί μας είναι αδύνατο να το διανοηθούμε και να το κατανοήσουμε.
Φίλτατε Μηδενιστή, για τους παραπάνω λόγους δεν θέλησα στο θέμα να εμπλακούν θρησκείες...
...και ακριβώς για το τελευταίο που αναφέρεις η ερώτηση αφορά την πίστη και όχι την αντίληψη μας για το Θεό...
Η πίστη είναι το μόνο ανθρώπινο μέτρο προσέγγισης του Θείου που μπορεί να αποδωθεί ικανοποιητικά μέσα από λέξεις... όχι απόλυτα, μόνο τόσο ώστε να μπορεί να γίνει αντίκειμενο συζήτησης...
.
.
.

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Γιατί έβαλες καινούργιο θέμα; Τόσα θέματα υπάρχουν ήδη ανοιχτά με την ίδια ή παρόμοια ερώτηση...
Φίλτατη Ostria, όπως είπε και ο φίλος μου ο Ηράκλειτος, "δεν μπορείς να περάσεις το ίδιο ποτάμι δυό φορές"
...είτε γιατί έχει αλλάξει το ποτάμι με την ασταμάτητη ροή του, είτε γιατί έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι που προσπαθούμε να το περάσουμε... συνήθως μάλιστα, συμβαίνουν και τα δύο...
Ειδικά σε τέτοια θέματα σαν κι αυτό η αλλαγή είναι συνεχής και προσδοκόμενη... παρόλα αυτά ο καθένας μας είναι ελεύθερος να ακολουθεί τη συζήτηση που τον εκφράζει περισσότερο, τόσο από άποψη περιεχομένου όσο από τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή...
.
.
.

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
quote:
Τα παρακάτω λόγια εκφράζουν απόλυτα την σκέψη μου...
"Ο κάθε ένας μας είναι Θεός. Ο κάθε ένας μας ξέρει τα πάντα. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να ανοίξουμε το μυαλό μας στη σοφία που κρύβεται μέσα μας."Βούδας
quote:
Φίλτατε Μηδενιστή, για τους παραπάνω λόγους δεν θέλησα στο θέμα να εμπλακούν θρησκείες......και ακριβώς για το τελευταίο που αναφέρεις η ερώτηση αφορά την πίστη και όχι την αντίληψη μας για το Θεό..
![]()
Λοιπες διευκρινησεις προς αποφυγη κι αλλων..παρεξηγησεων:
--->>Το "vote" ηταν για την αποψη Επι του θεματος/και του Ραιχ επι του θεματος ηταν αν προσεξα ψηφιζοντας..//Η "προχειροτητα" δεν ειναι κατι που τον χαρακτηριζει,οπως και το μηνυμα που αφησε δεν ηταν η αποψη θρησκειων η αλλων ομαδων, αλλα η αποψη του/με την οποια και απολυτα συμφωνω/ αλλα ευκολως χαρακτηριζεις εσυ "Θεματοθετις!" ..αψηφοντας προκλητικα και εμμεσως τους κανονισμους του χωρου που σε φιλοξενει.
--->>Αν "θυμαμαι καλα", δεν "δηλωσα" οτι δεν θα "ξαναεπισκεφτω" το θεμα !
Τα συμπερασματα για το ατομο μου-και οχι μονο-που συντασσονται -χωρις την αποδοχη μου οπως παντα -ειναι εμπριστικα οσο και νεφελωδη/επισης τα θεωρω γελιωδως"φασιστικα".-
--->>Ο κανονισμος των φορουμς περι προσβολης φανταζομαι ισχυει για ολα τα μελη..διακρινω ομως μια εμπαθεια ξαφνικα η οποια δεν μου αρεσει καθολου οφειλω να ομολογησω.--κανεις δεν προσηλθε οταν ειπωθηκαν "απειρου καλλους" προσβολες απο τα ατομα που κοπτωνται επι της παρουσης για τους κανονισμους...
--->>>[ Ποια αναγκη σου ικανοποιει αυτο το οποιο εγραψες ]
quote:
...ίσως να σε μπέρδεψε ο "ιερός καπνός" και να έχασες τον ειρμό σου...
Κι ολα οσα σου παρεθεσε τι ηταν ;
Τι ακριβως θα'θελες "να διαβασεις" παρακαλω;-
quote:
ελπίζω να μην σε πλήγωσα...
Και Τι ακριβως σημαινει αυτο παρακαλω;
Ποια η σχεση μιας "προσωπικης" φρασης με το θεμα;
..Ενταξει ειναι γνωστα αυτα τα τερτυπια ομως...
"ακουσε" κατι και προσπαθησε να το "συλλαβεις"με 'η χωρις "καπνο":
~~~>>Τα φθηνα υπονοουμενα δεν ειναι αποδεκτα ,ουτε δημοσια ουτε "μεσω μειλ".-
Εγινα σαφης;
'Η να "φωναξουμε" ..παλι..τους συντονιστες για να διευθετησουμε τα "προσωπικα" μας;
Τι Αστειοτητες !
---
Κονξ Ομ Πανξ

cprtght@tm@2005
Edited by - ΑΤΜΑ on 23/08/2005 02:32:02
plus:
Edited by - ΑΤΜΑ on 23/08/2005 02:36:51
Λέτε να είναι η ιδέα μου?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...