ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σπήλαιο των Αμώμων(ή Σπηλιά του Νταβέλη) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σπήλαιο των Αμώμων(ή Σπηλιά του Νταβέλη) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

roahim31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
indigo_boyΜέλος
30/01/2003, 17:04:48
quote:
ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΑΜΕ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΓΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΚΑΠΟΙΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.
quote:
ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΙΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΖΙΠ (ΛΑΝΤ ΡΟΒΕΡ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η Η ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ
quote:
. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. ΕΙΧΕ ΦΩΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΥΓΑΜΕ ΚΕ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΕΙ
ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ Η ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.(ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ)ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ

roahimΝέο Μέλος
31/01/2003, 02:51:11
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

Θελω να γράψω κάτι σχετικά με το φόβο, καθαρά προσωπική εμπειρία.
Eίχα δυσκολίες αυτές τις μέρες, να βρώ (βασικά) το χρόνο και να ψάξω λίγο σοβαρότερα: Να επισκεφτώ έναν άνθρωπο, παλαιό εκμεταλευτή λατομείων-κάποιες πληροφορίες από το μοναστήρι της Πεντέλης- Τον κοινοτάρχη της Π.Πεντέλης ο οποίος ήταν ανώτατο στέλεχος του στρατού (άντε να τον προσεγγίσεις αυτόν ...)
Όμως σήμερα το βράδυ " μου την έδωσε".

Λοιπόν Indigo_boy και Βlind Guardian... Πήρα το αυτοκίνητο και ξεκίνησα να πάω γύρω στις 11. Το τελευταίο δίμηνο έχω πάει 2 φορές στην περιοχή, μέρα, με παρουσία και άλλου ατόμου μαζί. Σήμερα λοιπόν , ανέβηκα μόνος μου. Ψιλόβρεχε και μετά την Ν.Πεντέλη είχε κατέβει μια απιστευτα πυκνή ομίχλη. Η ορατότητα που είχα ήταν στα 3-4 μέτρα όχι παραπάνω. Εφτασα με το αυτοκίνητο μέχρι το σημείο, που ξεκινάει δεξιά ένας χωματόδρομος, και χρειάζεσαι 10-12 λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στη Σπηλιά και στα παρακείμενα τούνελ. Αφησα το αυτοκίνητο εκεί, και βγήκα έξω. Από τη στιγμή που ξεκίνησα με το αυτοκίνητο, δεν είχα κατα νου να πάω πέρα από εκείνο το σημείο. Στη σκέψη και μόνο φοβόμουνα. Ημουν απόλυτα μόνος μου, στο δρόμο , νύχτα τώρα (12+) , καθώς ανέβαινα δεν συνάντησα κανένα αυτοκίνητο να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει. ¨Εμεινα εκεί, έξω (είχε αρκετό κρύο, ομίχλη και ψιλόβρεχε. Στάθηκα εκεί μέσα στην ομιχλη, και απλά φοβόμουν. Έκείνη τι στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ ορθολογικά και να καταλάβω τι φοβόμουν. Τώρα που είμαι μακρυά, μου φαίνεται λίγο αστείο, αλλά οχι εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα, ότι και αν συμβαίνει, εγώ απλά βρίσκομαι εδώ,με καλή καρδιά και καλές προθέσεις. Άρχισα να μιλάω δυνατά μόνος μου...Ξέρω πως ακούγεται, αλλά ναι το έκανα, μίλαγα μόνος μου, μάλλον προσευχόμουν, στους 4 Αρχαγγέλους, Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ, Ραφαήλ. Πιστέυω στου Αγγέλους, γι' αυτό. "Ζήτησα" ότι αν υπάρχει κάτι αγαθό στην περιοχή, ότι και αν είναι αυτό,από όπου και αν προέρχεται ας μου φέρει τύχη και δύναμη στη ζωή μου, να είμαι καλά με τον κοπέλα μου, να πηγαίνει καλά η δουλειά.
Προς στιγμήν, αισθάνθηκα υπέροχα,
Νόμιζα? Υποβλήθηκα?Με κορόιδεψα?Προσπαθούσα να πιστέψω ότι κάπου εκεί 400-500μ. πιο πέρα υπήρχε η "πηγή" κάτι καλού χωρίς καμία ένδειξη ή απόδειξη. Μετά όμως άρχισα πάλι να φοβάμαι. Δεν άντεχα αυτή τη φορά το φόβο, μπήκα (βιαστικά) στο αυτοκίνητο και έφυγα. ¨Ολο το παραπάνω κράτησε όχι πάνω από 10 λ.

Με τα πραπάνω δεν λέω επί της ουσίας τίποτα, σε κάποιον που περιμένει αποτέλεσμα χειροπιαστό. Τίποτα, μηδέν. Ειναι 100% προσωπικό. Όταν όμως θυμάμαι πως για λίγο αισθανόμουν υπέροχα, ανατριχιάζω. Και όταν θυμάμαι αυτό το φόβο πάλι ανατριχιάζω.
Ανάμεικτα πράγματα, φίλοι μου.

Roahim

Edited by - roahim on 31/01/2003 02:54:02

BLIND GUARDIANΜέλος
31/01/2003, 13:54:22
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. λΟΙΠΟΝ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΤΗΝ ΠΡΟΙΔΟΗΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΑΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΥΓΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΚΕΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ. ΤΩΡΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΤΟΣΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ. ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΖΟΓΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.(ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ Η ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠ). ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......

Edited by - BLIND GUARDIAN on 31/01/2003 13:55:05

indigo_boyΜέλος
31/01/2003, 15:28:33
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ BLIND GUARDIAN ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΓΡΑΜΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ?ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΠΟΤΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ?ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΦΙΛΕ roahim ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΥΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΖΩΝΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ?ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΒΡΑΒΟ

ΦΙΛΙΚΑ

ΠεριηγητήςΝέο Μέλος
31/01/2003, 21:00:10
Αγαπητοί φίλοι γεια χαρά
Θα ήθελα να προσθέσω μια άποψη στο ενδιαφέρον θέμα που εχετε ανοίξει.
Υπαρχουν κάποιες σοβαρες πληροφορίες αλλα και ένδειξεις οτι το σπήλαιο αυτο που όλοι ονομαζουμε ΝΤΑΒΕΛΗ δεν ειναι το πραγματικό λημέρι του περιβόητου ληστή.
Το σπήλαιο που πράγματι αποτέλεσε την κρυψώνα του ΝΤΑΒΕΛΗ ειναι στην ΠΕΝΤΕΛΗ φυσικά άλλα όχι εκεί που όλοι νομίζουμε.
Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν μειώνει την άξια του σπηλαίου των ΑΜΩΜΩΝ αυτή είναι δεδομένη κα αναμφισβήτητη.
Αλλά το πραγματικό (που εγώ νομίζω οτι σώζετε ανέπαφο και καλά κρυμμένο )κρύβει μέσα του τις περίφημες υπόγειες διαδρομές που λέγετε ότι χρησιμοποιούσε ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ.
Αν νομίζετε οτι αξίζει να το συζητήσουμε πολύ ευχαρίστως να εκθέσω κάποιες απόψεις μου.

31/01/2003, 23:16:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Περιηγητή ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,,,

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

roahimΝέο Μέλος
01/02/2003, 00:53:04
Καλησπέρα σε όλους.

Φίλε Περιηγητή, πες αυτό που πιστεύεις, αυτό που έχει ενδείξεις για κάτι, μοιράσου τα. Για αυτό είναι ο καθένας μας εδώ!
Προσωπικά ανυπομονώ :)

roahim

Edited by - roahim on 01/02/2003 00:59:06

ΠεριηγητήςΝέο Μέλος
02/02/2003, 13:48:52
Γεια χαρά και πάλι σε ολους τούς φίλους.
Οι πρώτες υποψίες και αμφιβολίες σχετικά με την πραγματική σπηλια ΝΤΑΒΕΛΗ μου δημιουργήθηκαν όταν ψάχνοντας και επιτόπου αλλά και μέσω της βιβλιογραφίας έφτασα στον ΕΒΛΙΑ ΤΣΕΛΕΜΠΗ τον τούρκο περιηγητή που επισκέφθηκε το 17 αιώνα την ΠΕΝΤΕΛΗ το μοναστήρι και έπειτα με καλόγερους της μονής ένα σπήλαιο όπου τον οδήγησαν μετά απο αρκετή ωρα στα βάθη του όπου ειδε εναν τόπο μύησης όπως λέει.
Οσοι έχουν διαβάσει τα κείμενα του ΤΣΕΛΕΜΠΗ θα θυμούνται την εκπληκτική περιγραφή για το σπήλαιο αυτό.
Προσέξτε τώρα όλοι σχεδόν χαρακτηρίζουν τον Τσελεμπή έναν υπερβολικό στις περιγραφές του περιηγητή (πχ. Κωστας Μπίρης κλπ.) εγω να συμφωνήσω οτι πράγματι υπερέβαλε σε αυτά που έγραφε περι του μεγέθους του σπηλαίου και στα περίεργα πράγματα που λέει ότι είδε εκεί κάτω.
Λέγεται λοιπόν ότι το πιθανότερο είναι οτι οι καλόγεροι της μονής Πεντέλης τον είχαν οδηγήσει στο σπήλαιο ΑΜΩΜΩΝ.
Ρωτώ λοιπόν είναι δυνατόν ο υπερβολικός κατά τα άλλα στις περιγραφές του ΕΒΛΙΑ ΤΣΈΛΕΜΠΗ να παρέλειπε να αναφέρει το εκκλησάκι στην είσοδο του σπηλαίου; Ειναι αδύνατον το λιγότερο θα το εμφάνιζε ως μεγαλοπρεπή ναό σαν υπερβολικός που ήταν. Το εκκλησάκι αλλωστε είναι εκεί απο τον 12 αιώνα τουλάχιστον.
Η απάντηση είναι απλή ο Τσελεμπη δεν περιέγραψε το εκκλησάκι γιατί απλώς δεν το είδε ποτέ και δεν το είδε ποτέ γιατί οι μοναχοί της μονής ΠΕΝΤΕΛΗΣ τον πήγαν σε άλλο σπήλαιο και οχι στο ΑΜΩΜΩΝ.
Αλλα αυτό ειναι το πρώτο κομμάτι του παζλ που άρχισα να ψάχνω θα συνεχίσω με τα επόμενα αφού πρώτα διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά με το πρώτο που άναφέρω εδώ. Τα επόμενα κομματάκια του πάζλ εχουν πιο πολλύ ενδιαφέρον.
ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ

02/02/2003, 20:26:35
Φίλοι μου καλησπέρα,
Νομίζω ότι ο προβληματισμός του ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ είναι πολύ σωστός και θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να προσανατολιστούμε και να τον βοηθήσουμε στην έρευνά του με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Οσον αφορά στα υπόλοιπα σχόλια που διάβασα σχετικά με το θέμα δε μου είναι καθόλου άγνωστα και λίγο πολύ τα έχω ξανακούσει αυτό που όμως θα ήθελα να προσθέσω γιατί δεν έχει απ'ότι είδα αναφερθεί είναι ότι έχει γίνει τουλάχιστον 2 φορές επερώτηση στη βουλή για το θέμα της Πεντέλης και η απάντηση ήταν ότι "το θέμα είναι μείζονος σημασίας και αποτελεί κρατικό απόρρητο. Τα σχόλια δικά σας... Οποιος θυμάται τα ονόματα των βουλευτών που έκαναν την επερώτηση καλό είναι να μας τα θυμίσει (νομίζω ότι η μια ήταν γυναίκα)

ΟΠΟΙΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΥΡΙΖΕΙ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ...

BLIND GUARDIANΜέλος
03/02/2003, 09:40:17
ΦΙΛΕ INDIGO_BOY Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ(?) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΕ ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ, ΕΙΤΕ ΛΥΚΑΒΙΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΔΗΤΟΥ. ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΚΛΙΣΑ ΑΠΛΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......

WolffacedΜέλος
08/02/2003, 17:24:27
<<Τα υλικά που έπαιρναν από την σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη, ο Σαραντόπουλος που έγινε δισεκατομυριούχος, τα πήγαιναν σ'εκείνο το μεγάλο πλάτωμα που υπάρχει κοντά στη γνωστή κατηφόρα της αντιβαρύτητας, τα καθάριζαν με ειδικά μηχανήματα, τα έπαιρναν με φορτηγά και τα πήγαιναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπουι τα επεξεργάζονταν με ειδικά μηχανήματα και έπειτα τα μετέφεραν στην Αμερική. Εκεί απ'αυτά τα υλικά δημιουργούσαν τις πέτρες που μεταφέρονται στο Ισραήλ για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα!>>
Ιωάννης Φουράκης