- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΩ.
ΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ(ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΗΔΗ)
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Είδα κάποια Ντοκιμαντέρ με θέμα την επέτειο της εισβολής. Είναι αλήθεια ότι ακόμα και αν η Τουρκία δεχόταν το σχέδιο πάλι θα έμενε μια λωρίδα που θα ήταν Αγγλικό έδαφος??? Είναι αλήθεια ότι οι Εγγλέζοι έχουν αγοράσει κάποια από τα ομορφότερα χωριά της σκλαβωμένης περιοχής???
Ελπίζω να μην αποπροσανατολίζω το θέμα σου αλλά πιστεύω ότι ακόμα και αν κάποτε φύγουν οι τούρκοι, αυτοί που δεν θα φύγουν ποτέ θα είναι οι Άγγλοι. Η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της μεσογείου. Και τέτοιο αεροπλανοφόρο δεν μπορεί να το διοικεί μόνο ένας. Είναι η κώλο-κατάρα του να βρίσκεσαι στην τέλεια γεωγραφικά στρατηγική θέση.
Κατά τα αλλά εδώ όλα είναι μια χαρά(ας μην ξεράσω τώρα). Ακούμε το Τούρκικο τραγούδι που κέρδισε στην γιουρο αηδία και προσπαθούν να μας κάνουν να το μάθουμε απ έξω. Οι ειδήσεις δείχνουν σε πρώτο πλάνο τους Έλληνες και Τούρκους πολιτικούς να ερωτοτροπούν ενώ σε δεύτερο και συνεχώς όλο και πιο θαμπό γίνονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Η Ελλαδαρα δεν φοβάται τους φίλους της αλλά τα νόμιμα ναυτικά μίλια δεν τα διεκδικεί γιατί η Τσιλερ είπε ότι αυτό θα είναι αιτία πόλεμου. Φίλε Λουκά μια νέα γενιά μεγαλώνει χωρίς μίσος για τους Τούρκους αλλά μεγαλώνει και χωρίς γνώση της ιστορίας της και των παθών της. Και αυτό είναι κακό. Πολύ κακό για όλους μας.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΑ) ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1960.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Φιλελεύθερος
Αρχεία με την ένδειξη "απόρρητο"
Λευκωσία: Σε δεκάδες μισοσκισμένες μαύρες πλαστικές σακούλες, εκτεθειμένες για εβδομάδες σε δημόσιο χώρο, από τον οποίο περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων Τουρκοκύπριοι αλλά και αλλοδαποί, βρέθηκαν αρχεία άκρως απόρρητων κρατικών σημειωμάτων, προτάσεων και αποφάσεων. Μεταξύ αυτών, πολλά ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Κύπρου, έγγραφα.
Επικίνδυνα εκτεθειμένες ήταν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την τελευταία πενταετία, μυστικές εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, νευραλγικής σημασίας σημειώματα της ΚΥΠ, εκθέσεις για οπλικά συστήματα, ακόμα και για προβληματικό εξοπλισμό της Εθνικής Φρουράς, στρατιωτικές συμφωνίες με άλλες χώρες κ.λπ.
Επίσης, αποφάσεις αμοιβής προσώπων για εμπιστευτικές υπηρεσίες προς το κράτος, απόρρητες εκθέσεις για έρευνες σε τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποκαλυπτικά πρακτικά αποφάσεων για παροχή οικονομικής χορηγίας σε πρόσωπα. Χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί για ένα και πλέον μήνα, παρέμειναν εκτεθειμένοι φάκελοι για θέματα ασφάλειας αεροδρομίων, για τα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ή για την κατοχή μετοχών από υπουργούς.
Η κόκκινη σφραγίδα "ΑΠΟΡΡΗΤΟ", στο πάνω και το κάτω μέρος κάθε σελίδας των εγγράφων που ξεχύθηκαν από τις σκισμένες σακούλες, προκαλούσε την προσοχή και είναι άγνωστο σε ποια χέρια βρίσκονται κάποια από τα έγγραφα αυτά. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη έρευνα για να διαπιστωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει ούτε στοιχειώδη κώδικα ασφάλειας απορρήτων και πολλά εξαιρετικής σημασίας κρατικά έγγραφα βρίσκονται διάσπαρτα, ενώ η διασφάλισή τους έγκειται μόνο στην ευθύνη ή την έλλειψή της, που μπορούν να επιδείξουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κράτους.
Ο "Φ" αντιλαμβάνεται πλήρως την εξαιρετική σημασία του θέματος και το χειρίζεται με πλήρη συναίσθηση ευθύνης. Δεν θα αποκαλύψει στοιχεία ή πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του κατά τη δημοσιογραφική έρευνα, εάν αυτά εκθέτουν την ασφάλεια του κράτους ή ακόμα και προσώπων.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.
Και όπως είδα απο με ένα απο τους Ελληνοκυπρίους είπε οτι δεν έδειξαν ακόμα οι ίδιοι την ίδια θέληση για λύση μόνιμη στην Κύπρο ανάμεσα στους δύο λαούς. Μόνο που έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί για την αλλαγή πολλών πραγμάτων μετά τις 23 Απριλίου. Άραγε δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας;
Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας
Αφήσαμε πίσω τις επετείους για την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Εμείς ενώ γιορτάζουμε την Γιορτή της Ελευθερίας και της Ειρήνης, στην Ελληνοκυπριακή πλευρά διαμαρτύροντας. Τα στοιχεία που εναντιώνονται και στις δύο επετείους και φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να δούν και να τα παρακολουθήσουν απο κοντά.
Και ενώ συνεχίσονται οι κοινές εξάρσεις φανατισμού, και συστήνεται προσοχή σε αυτούς που διοικούν την ΤΔΒΚ αλλά και την Τουρκία απένατις στους Ελληνοκυπρίους κυβερνώντες επικρίνουν την ονομασία που έδωσε ο Ερντογάν σαν Ειρηνευτική επιχείρηση. Και τονίζουν οτι ο Ερντογάν δεν είναι διαφορετικός απο τον Ετζεβίτ.
Μόνο που ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι ακόμα πιο φανατικός απο τους προηγούμενους ηγέτες. Οι επισκέψεις στην απέναντι πλευρά ενώ συνεχίστηκαν και αυτές τις δύο ιστορικές ημερομηνίες, οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηγέτες βρήκαν την ευκαιρία να τις αναλύσουν ακόμα περισσότερο.
Εμείς όντας Τουρκοκύπριοι δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα απο τον Τάσο Παπαδόπουλο επειδή γνωρίζουμε παρά πολύ καλά οτι δεν είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Οι Ελληνοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά οτι μέχρι σήμερα έχουν κάνει λάθος για τον Ταγίπ Ερντογάν και οτι ανέμεναν μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση για την αναφορά του στην ειρηνευτική επιχείρηση.
Δεν είναι διαφορετικό ούτε και μπορεί να μην χαρακτηριστούν σωστά αυτοί που δεν ανέμεναν να αναλυθεί ως τέτοια μια ειρηνευτική επιχείρηση που οφείλεται σε ένα Τούρκο πρωθυπουργό. Μόνο που σε αυτό το συμβάν παρατηρούμε αυτό οτι μας κάνουν να συνηθίζουμε να βλέπουμε σαν ένα δίκαιο μας τον φανατισμό, και ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση του οτι ο κλέφτης θα γίνει γρήγορα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και να κατηγορούμε τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία αλλά και την ηγεσία τους εδώ και χρόνοα αλλά και τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς.
Χθες στην Λευκωσία ήθελα να μάθω πβς αναλύει ο Ελληνοκυπριακός λαός τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας περνώντας στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Και απο τις συναντήσεις που έκανα και ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή ηγεσία υπάρχουν εξάρσεις φανατισμούς. Για συνέστησα προσοχη για την ύπαρξη αυτών που πιστεύουν στην αναγκαιότητα να είμαστε θετικοί για την Ελληνοκυπριακή ηγεσία και να περνούν στο Βορρά Ελληνοκύπριοι κατα χιλιάδες απέναντι στις προειδοποιήσεις που υπήρχαν για μέρες για όσους θα περνούσαν στον Τουρκικό τομέα απο ελληνοκυπριακές εφημερίδες αλλά και απο την Ελληνοκυπριακή διοίκηση. Και όπως είδα απο με ένα απο τους Ελληνοκυπρίους είπε οτι δεν έδειξαν ακόμα οι ίδιοι την ίδια θέληση για λύση μόνιμη στην Κύπρο ανάμεσα στους δύο λαούς. Μόνο που έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί για την αλλαγή πολλών πραγμάτων μετά τις 23 Απριλίου. Άραγε δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας;
ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
Αν βρίσκαμε την ζωή σε αυτούς που γράφουν τους νόμους και το σύνταγμα, την δημοκρατία και τη δημοκρατική τάξη και είναι μια μορφή δημοκρατίας σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αλλά δεν είναι η πραγματική σημασία αλλά μια μορφή δημοκρατίας.
Η Δημοκρατία είναι ένα θέμα πολιτισμού
Η δημοκρατία δεν είναι ενα κομμάτι τους ενός τετάρτου ή του ενός δευτέρου όπως τα σουβλάκια. Στην πολιτική δεν μετρούν σαν φυσικά κομμάτια η εκδημοκρατικοποίηση του καθενός αλλά τα συμβάντα της πολιτικής που γίνονται στην πολιτική. Δεν θεωρώ σαν αρχές τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς. Επειδή χωρίς να θεωρούνται πραγματικές αυτές οι ανακοινώσεις στοχεύουν να στείλουν ένα μήνυμα απάντηση σε τοπικό επίπεδο. Μόνο που ο χαρακτήρας των ανακοινώσεων δίνει την σημασία και ειδικότερα στην σημασία της δημοκρατίας για τις σκέψεις τους. Σε ένα πρόγραμμα που συμμετείχε την Παρασκευή το βράδυ υπήρχε συζήτηση για τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Ραούφ Ντενκτάς δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές προτείνοντας ένταξη στην Ε.Ε. και λύση."Οι ξένοι πιστεύουν ακόμη οτι θα νικήσουν. Λέω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό στους ξένους. Εμείς έχουμε την πλειοψηφία. Και ενώ παίρνουν το 35% των ψήφων τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κόμματα τις συμπολίτευσης παίρνουν το 65 με 70% των ψήφων. Αυτό δεν αλλάζει."
Εν συντομία αυτά είναι τα λεγόμενα του Ραούφ Ντενκτάς. Όπως είπε ο Ντενκτάς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι κόμματα που μπορούν να ξεπεράσουν το εκλογικό μέτρο όπως Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας, Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης και Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα. Αυτά τα κόμματα αποτελούν την τάξη της αντιπολίτευσης. Και ενώ αυτά τα κόμματα χαρακτηρίζονται ως τέτοια σημαίνει οτι τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της κεντροαριστεράς παίρνουν ονομασίες σύμφωνα με τις ανάγκες των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική-
Σύμφωνα με την άποψη του Ντενκτάς δεν επηρεάζονται πραγματικά ούτε προχωρούν να εφαρμόσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του πολυκομματισμού. Και είναι δίκαιο απο το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου δημιούργημα είναι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας που πέρασε στην συμπολίτευση και στην εξουσία με τον Σερτάρ Ντενκτάς. Ειδικότερα αυτά τα κόμματα είναι τα κόμματα εξουσίας που μοιάζουν σαν να μην είναι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Και τα λόγια που ξέφυγαν απο το στόμα του Ντενκτάς λένε οτι τα κόμματα που δίνουν αγώνα για αλλαγή του καθεστώτος με τα κόμματα που διαφυλάσσουν το ακεθστώς. Και απο αυτή την άποψη ο Ντενκτάς λέει την αλήθεια. Και είναι ένα καθεστώς που καθιερώθηκε και που απο την άλλη πλευρά στις χώρες που έμεινα πίσω απο άποψη καθεστώτος όπως τα καθεστώτα της Αφρικής. Και βλέπουν οτι δεν είναι μόνο η άποψη των ιδίων και οι συμπατριώτες της ΤΔΒΚ και ο λαός που έχει αυτούς που εγκαταστάθηκαν στο κράτος. Απο την άλλη αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα και τα ταμεία για το τσουβάλι με τα καρύδια χρησιμοποιούν μια άλλη διαφορετική πολιτική.
Αν είναι στο χέρι του πρωθυπουργού Έρογλου και του υιού Ντενκτάς που είναι ο που χρησιμοποιείται για να πληρώνει τα σπασμένα στο όνομα του και που με τους κανόνεις που εφαρμόζονται και που δεν αναμέναμε οτι θα γινόταν αυτό να βασίζομαι εκεί τους ισχυρισμούς μας. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω. Εξήγγειλαν στην κοινή γνώμη ακόμα μια φορά αυτά τα οποία έπρεπε να κάνου. Τα εξήγγειλαν αλλά ας δώσουν λογαριασμό στην κοινή γνώμη. Για αυτούς που εργάζονται και είναι συνταξιούχοθ λένε οτι χρησιμοποιούν σαν πανάκεια τις πηγές των ταμείων και όλες τις τιμές που πηγάζουν απο τα οικονομικά και απο το ρποεδρικό που συνεχίζει να ψάχνει για ιστορίες με φίδια.
Χθές το πρωί παρακολούθησα τους εορτασμούς απο την τηλεόραση. Και άκουσα την ομιλία του που έκανε απο γραπτό κείμενο με ενθουσιαμό για πρώτη ίσως φορά ο Ραούφ Ντενκτάς. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σημείο εν συντομία στην Ε.Ε. αλλά συνέχισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας οτι είναι πολύ αργά. Δεν είπε κάτι καινούργιο.
Θέλησαν να περάσω όπως άρμοζε την ημέρα της Κυριακής. Αρχίζοντας με πρόσκληση μετά το μεσημέρι για έκπληξη στον φίλο μας απο το Τσατός Ερσόι Κασπαπ πέρασε στην περιοχή στον Μπογάζι που έμεινε γνωστή σαν τα τρεμάμενα βουνά της Κερύνειας περίπου 6 ώρες.
Απο το Τσατόζ βγήκαμε στο δρόμο του Αγίου Χαρίτωνα μετά που άφησε πίσω και πλησίασαμε περίπου σε ένα δρόμο που παρά του οτι ήταν πολύ καλός εντούτοις είχε απαίσια θέα. Στην μια πλευρά απλωνόταν η Αμμόχωστος και η Μεσαορία και απο την άλλη αρχίζοντας ο Άγιος Αμβρόσιος ολόισια απλωνόταν η Βόρεια ακτή. Και απο την άλλη η υπέροχη θέα του βουνού και της θάλασσας.
Και μέσα σε αυτή την θέα αρχίσαμε τις πολιτικές συζητήσεις. Και στο τέλος δεν γινόταν να μην μιλήσουμε για πολιτική. Απο την μια πλευρά οι μεγαλύτερες ομορφιές του παραδείσου των συμπατριωτών μας και απο την άλλη η βρωμιά της πολιτικής. Και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί την μοίρα μας. Γράψαμε κάποια πράγματα ας τα αφήσουμε πίσω.
Συμβουλή της ημέρας : Αυτός που είναι τρελός λέει τα τραγούδια εμπρός στο πρόσωπο του κλέφτη.
ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Με σεβασμό στην ελευθερία, με σαβασμό στην ανεξιθρησκεία, με σεβασμό στο δικαίωμα να ορίζεις την πατρίδα σου, με σεβασμό στον πόνο των πληγέντων από τους Τούρκους (η οικογένεια μου ανήκει σε αυτούς), με σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΟΞΩ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΟΙΟ??
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ .ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.
ΧΘΕΣ ΑΚΟΥΓΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥ ΜΟΥ(25)ΗΤΑΝ ΛΙΤΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΟΥΣΙΑ...
<<Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΗ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΗ ΓΕΝΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ>>
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Με σεβασμό στην ελευθερία, με σαβασμό στην ανεξιθρησκεία, με σεβασμό στο δικαίωμα να ορίζεις την πατρίδα σου, με σεβασμό στον πόνο των πληγέντων από τους Τούρκους (η οικογένεια μου ανήκει σε αυτούς), με σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη
Αργότερα γνώρισα το Ρέικι που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, αν και για να πω την αλήθεια κατά την γνώμη μου ήταν πολύ εμπορευματοποιημένο. Παρόλα αυτά μυήθηκα μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Στο Ρέικι είδα πάρα πολλά θαύματα, ανθρώπους που θεραπεύονταν απο σοβαρές αρρώστιες χωρίς καμιά χρήση φαρμάκων.
Ωστόσο μόνο στο άκουσμα της τιμής της μυήσεως του τρίτου βαθμού άρχισα να αναζητώ κάτι ακόμα ανώτερο και έτσι ασχολήθηκα με το Ιώχρουν Πυρ.
Το Ιώχρουν Πυρ είναι μια πάρα πολύ ισχυρή ενέργεια που είναι σε μορφή φλόγας και διοχετεύεται στο γήινο επίπεδο απο τον Αρχάγγελο Ζακχιήλ και τον Άγιο Γερμανό. Χρησιμοποέίται και με κρυσταλλοθεραπεία και είναι ακόμα πιο δυνατή απο το ΡέικI, τόσο που αν δεν την λειτουργήσεις με τον σωστό τρόπο, μπορεί να κάνει κακό και στον θερεπευτή και στον θεραπευόμενο.
Αφού λοιπόν είχα ασχοληθεί αρκετό καιρό με αυτά έπεσα σε κάποιες συμπτώσεις που με οδήγησαν σετην ανακάλυψη μιας άλλης πολύ δυνατής ενέργειας, του Johrei, της ενέργειας του 21ου αιώνα (κατά την γνώμη μου)
Οι ερωτήσεις που θα ήθελα να συζητήσουμε (εαν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν) είναι:
Εαν υπάρχει κάποια εμπειρία με αυτές τις ενέργειες ποιά νομίζετε οτι είναι πιο αποτελεσματική;
Υπάρχουν τελικά τόσες μέθοδοι θεραπείας ακόμα όπως: αρωματοθεραπεία, κρυσταλλοθεραπεία, aura soma, Dazira Narada, Chakras Balance κ.λ.π. που τελικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, θα ήθελα να μου πείτε τι νομίζετε για κάποιες απο αυτέςπου μπορεί να έχετε δοκιμάσει, αξίζουν;
Και τέλος αν παραδεχτούμε οτι όλες αυτές οι ενέργειες πηγάζουν απο το σύμπαν, είναι σωστό να εμπορευματοποιούνται; Από την άλλη όμως και οι δάσκαλοι αυτών των θεραπειών πως θα ζουν;
Εποχή του Φωτός
Μορφέα,
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για την εμπορευματοποίηση των μεθόδων εναλλακτικής θεραπείας.Είναι κάτι που προσωπικά με έχει ενοχλήσει πολύ.Έχοντας ασχοληθεί αρχικά με τη βιοενέργεια εντωπωσιάστηκα όταν έμαθα περισσότερα για το ρέικι και έσπευσα να μυηθώ στον πρώτο βαθμό.Δυστυχώς για μένα δεν ήταν δυνατό οικονομικά να προχωρήσω στον 2ο βαθμό αν και το ήθελα.Αυτή τη στιγμή όμως δεν ξέρω αν το θέλω.Νομίζω πως οι "ρέικι μάστερς" έχουν τόσο υψηλές τις αμοιβές τους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν έναν κλειστό κύκλο στο επάγγελμά τους.
Όσον αφορά τις λοιπές μεθόδους θεραπείας είναι όντως τόσες πολλές που πραγματικά μπερδεύεσαι.Εγώ ασχολούμαι κυρίως με την ενεργειακή αρωματοθεραπεία όμως έχω δει πως όπου κι αν θελήσεις να στραφείς η εμβάθυνση στις γνώσεις που θα πρεπε να προσφέρεται απλόχερα κατα τη γνώμη μου σε όποιον έχει την δίψα για να μάθει δυστυχως κοστίζει...
Δε νομίζω πως υπάρχουν καλές ή μέτριες μέθοδοι,είναι θέμα το τι ταιριάζει στον καθένα προσωπικά,κατα πόσο τον "τραβάει"κάποια αλλά και κατα πόσο μπορεί να τις αφομοιώσει στην καθημερινή του ζωή.Δεν μπορεί να κάνουμε εναρμονισμό των τσάκρας και να τρώμε και goody's...
ΕΡΩΤΗΣΗ 1.Τι έχει αποδειχθεί επιστημονικά από όλα αυτά.
Στο Ρέικι είδα πάρα πολλά θαύματα, ανθρώπους που θεραπεύονταν απο σοβαρές αρρώστιες χωρίς καμιά χρήση φαρμάκων.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2.ΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΙΤΑΝ ΑΥΤΕΣ.
για να πω την αλήθεια κατά την γνώμη μου ήταν πολύ εμπορευματοποιημένο.
Νομίζω πως οι "ρέικι μάστερς" έχουν τόσο υψηλές τις αμοιβές τους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν έναν κλειστό κύκλο στο επάγγελμά τους.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
Ασθένειες: Καρκίνο, σοβαρές πνευμονικές παθήσεις, μέχρι και σκλήρυνση κατά πλάκας είχα δει να διορθώνεται απο δύο δασκάλους που έκαναν Ρέικι σε κάποιον.
Υπάρχουν βέβαια και δάσκαλοι, που δίνουν τισ μυήσεις του Ρέικι δωρεάν. Εαν θέλεις Rapunzel μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του να πάρεις τον δεύτερο βαθμό.
Απο τιν άλλη Λούκουλε, όμως αν το σκεφτείς, και αυτοί θα πρέπει να ζουν κάπως για να προσφέρουν αυθτέσ τισ γνώσεις τους. Πραγματικά δεν ξέρω.
Δεν μπορεί να κάνουμε εναρμονισμό των τσάκρας και να τρώμε και goody's...
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό, ειδικά όσον αφορά την διατροφή, είναι πράγματι πολύ σημαντική. Ωστόσο προσωπικά είμαι πολύ κατά τησ χορτοφαγίας, νομίζω πως η χορτοφαγία ταιριάζει περισσότερο στην ανατολή, η διατροφή στην δύση πρέπει να έχει και ζωικές πρωτεινες
Εποχή του Φωτός
Καταρχήν, θα ήθελα να σε παρακαλέσω Μορφέα, να μας πεις κάποια περισσότερα πράγματα για το JOHREY, γιατί προσωπικά τώρα τελευταία έχω ακούσει κόσμο να αναφέρεται σε αυτό, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι.
Βλέπω ότι στο θέμα αυτό, αναφέρεστε για την εμπορευματοποίηση των εναλλακτικών θεραπειών. Θα το συνδέσω με μία εξίσου ενδιαφέρουσα και πολυσυζητημένη πτυχή του θέματος: Κατά πόσο, μπορεί ο καθένας να παίρνει μύηση π.χ. στο ρέϊκι, και ακολούθως να εξασκεί το "επάγγελμα" του θεραπευτή.
Επειδή το αντικείμενο το οποίο σπούδασα σχετίζεται άμεσα με το θέμα αυτό, η ερώτηση αυτή με έχει απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν, αλλά και τώρα. Πρώτη φορά είχα ακούσει για το ρέϊκι πριν από δέκα περίπου χρόνια. Την εποχή εκείνη, οι κύκλοι που ασχολούντουσαν με τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας, αποτελούνταν κυρίως από γιατρούς, οδοντιάτρους, ή πρακτικούς παραϊατρικών επαγγελμάτων. Με λίγα λόγια, δεν ήταν κάτι στο οποίο μπορούσε να μυηθεί ο καθένας, και σίγουρα αυτοί οι οποίοι το έκαναν, είχαν κάποιες στοιχειώδεις ή πολλές γνώσεις σχετικά με τη φυσιολογία και παθολογία του φυσικού μας σώματος τουλάχιστον.
Αρα, σε κάποιο βαθμό δεν αποτελούσε μία λύση για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά περισσότερο ένα είδος περεταίρω επιμόρφωσης επάνω στις ήδη θεραπευτικές γνώσεις του ενδιαφερομένου. Εκτός από αυτό όμως, το να έχει κάποιος τις βασικές ιατρικές γνώσεις, είναι πιθανώς απαραίτητο, ώστε να μπορεί αφενός να αντιμετωπίσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, να κατανοήσει τη λειτουργία των θεραπευτικών αυτών μεθόδων σε όλα τα επίπεδα (εννοώ και στο φυσικό εκτός των αοράτων), αλλά και να ασκεί την γενικότερη θεραπευτική δεοντολογία.
Στον αντίποδα αυτών των επιχειρημάτων, βρίσκεται ο χαρισματικός θεραπευτής (σπάνιο το είδος βέβαια...), ο οποίος ναι μεν δεν κατέχει τις βασικές ιατρικές γνώσεις, είναι όμως ένας πολύ καλός αγωγός και χειριστής της ενέργειας.
Επιφυλάσσομαι να συζητήσω και για τα άλλα ερωτήματα που έχεις θέσει φίλε Μορφέα. ![]()
αυτή...που τα κατάφερε!![]()
Έχω να φάω κρέας δύο χρόνια και πραγματικά νιώθω τεράστια τη διαφορά όσον αφορά την επιθετικότητα τα νεύρα.Είμαι πολύ πιο ήρεμη και το καλό είναι ότι δε νιώθω να στερούμαι κάτι αφού όταν ακούς τα μηνύματα που σου στέλνει ο οργανισμός σου δεν τρως κατι που θα τον βλαψει.Πανω στο συγκεκριμένο θέμα μας κατατοπίζει απόλυτα και ο Όσσο στο "Το βιβλίο των τσάκρας" για όποιον ενδιαφέρεται.
Στο άλλο ζήτημα τώρα όσον αφορά το ρέικι 1ον Μορφέα θα σου ήμουν ευγνώμων σχετικά με το τηλέφωνο αυτού του δασκάλου.2ον Πιστεύω πως για το ρέικι συγκεκριμένα επειδή πρόκειται για την συμπαντική ενέργεια θα έπρεπε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σ'αυτήν και όχι απαραίτητα για να γίνουμε θεραπευτές.Βέβαια και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ζουν κάπως,ως εδώ καλά όμως η διόγκωση στις αμοιβές τους είναι πασιφανής και ξεπερνάει κάποια όρια και αυτό σηκώνει σκέψη όσον αφορά την προθεσή τους για θεραπεία...
Πάντως δεν τίθεται ζήτημα εκμετάλλευσης της άγνοιας του κοσμάκη όπως αναφέρεις λούκουλε,δεν μιλάμε για καφετζούδες και χαρτορίχτρες.Όποιος γνωρίζει κάποια πράγματα αυτοβούλως επιλέγει να κάνει κάποιες θεραπείες εαν το θέλει ούτε είναι κάτι το τόσο ευρέως διαδεδομένο ή διαφημισμένο.
Εαν ενδιαφέρεσαι στείλε μου e-mail να σοθ δώσω περισσότερες πληοφορίες, για το που είναι κ.λ.π. Σκοπός του είναι η αποτοξίνωση του υλικού και του πνευματικού μας σώματος
Εποχή του Φωτός
Εποχή του Φωτός
Kata 2on, se poia geneologia reiki eisai, kai an pisteveis pws na pareis oloklhrotika ton 3o va8mo (na gineis master dld) exei ypsulo timhma (poy ontos exei), giati den pairneis apla to 1o kommati tou 3ou va8moy (thn muhsh sto sumvolo tou Master) na klhseis ton muhtiko soy kyklo?
3on, me to Iwxroyn Pyr, yparxei dinatotita anasugrotishs tou eautou sou sundeontas se me to parel8on opws me to Reiki?
Ps: H "timologish" den egine apo tous shmerinous Daskaloys, alla apo prohgoumenes genies, prin lete ahdies diavazete kai ligo pws eginan ta pragmata, oxi "To Reiki egine tis modas kai mas klevete", apo ton Hayashi (nomizw pws k apo ton Usui 3ekinise ki'ollas) pws 8a einai ta antitima twn va8mwn (o 1os va8mos kostizei oso einai o mis8os 1½ vdomadas, o 2os me ton mis8o 1½ mina kai o 3os me ton mis8o 1½ xronou)
Edited by - Akenaton on 04/01/2004 04:29:11
Edited by - Akenaton on 04/01/2004 04:32:22