ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Mantis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
endoramaΜέλος
15/11/2004, 08:12:58
quote:
αλλά το copy-paste που είναι???

εδω

quote:
Ο Διαλογισμός συντελεί θετικά στην Ενδιαφέρουσα προσωπική Διαδρομή που ο καθένας Αδιάκοπα ακολουθεί

μην πεσετε στην παγιδα

quote:
Σωστό τον βρίσκω τον φίλο
ευχαριστω για την κατανοηση μιας και εχει καταντησει σπανιο ορυκτο

we'll all take turns
i'll get mine, too

elpidaΜέλος
15/11/2004, 11:53:30
Καλή μου Mantis

Τώρα να σου πω πως δεν με μπέρδεψες ψέματα θα πω. Μια επεξήγηση λοιπόν αυτού που έχω πει.

«Ο Διαλογισμός συντελεί θετικά στην Ενδιαφέρουσα προσωπική Διαδρομή που ο καθένας Αδιάκοπα ακολουθεί»

Μέσα από τον έλεγχο των σκέψεων και την ελεγχόμενη απομόνωση αυτών, επιτυγχάνεται η απόλυτη ηρεμία η ανακάλυψη του εσώτερου εαυτού, κάτι που βοηθάει τον άνθρωπο στην πορεία μου μέσα στο προσωπικό μονοπάτι που ακατάπαυστα ο καθένας μας ακολουθεί προκειμένου να επιτύχει τον δικό του στόχο.

Endorama

Έκανες quote αυτό που είχα γράψει αλλά δεν κατάλαβα το γιατί, αν θες μου εξηγείς.

"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"

15/11/2004, 16:06:54
quote:

Γιατί βρε ατιμούλικο με απογοητεύεις? Ήρθα να παίξω το παιχνιδάκι σου (που εσένα δεν σε βλέπω να παίζεις εκτός από το να σχολιάζεις με τα χέρια σταυρωμένα χαμογελώντας χλευαστικά),και μου βάζεις και χέρι βρε mantis?

Εσύ γιατί δεν παίζεις μαζί μας??????

απλά γράψε κάτι απλό καλή μου mantis αν σου είναι τόσο εύκολο και είσαι τόσο απλός και αγνός άνθρωπος

Αγαπητέ μου Brainstorm... δεν έπαιξα και εγώ? για κοίτα λίγο παραπάνω..."Ο Διαλογισμός είναι μια Αδιάκοπη Ενδιαφέρουσα Διαδρομή προς την Γνώση."Αυτή ήταν η δική μου πρόταση.

Αλλά για να μην με κατηγορείς άλλο... να και η ερμηνεία της:

Η σκέψη πρός το θείο, φέρει το σπέρμα αυτού και μας οδηγεί στο δρόμο του, με την χωρίς διακοπή παρουσία του.

Χμμμ... κάτι πρέπει να σου έχω κάνει, αγαπητέ Brainstorm, και να μην το θυμάμαι... γιατί με κατηγορείς? Άκου "απλός" και "αγνός"... όσο για το "άνθρωπος"... με πλήγωσες!

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
15/11/2004, 16:25:58
quote:
Τώρα να σου πω πως δεν με μπέρδεψες ψέματα θα πω.

Καλή μου Ελπίδα, χαίρομαι που το κατάφερα...τι ακριβως σε μπέρδεψε, πες μου.

quote:

Μέσα από τον έλεγχο των σκέψεων και την ελεγχόμενη απομόνωση αυτών, επιτυγχάνεται η απόλυτη ηρεμία η ανακάλυψη του εσώτερου εαυτού, κάτι που βοηθάει τον άνθρωπο στην πορεία μου μέσα στο προσωπικό μονοπάτι που ακατάπαυστα ο καθένας μας ακολουθεί προκειμένου να επιτύχει τον δικό του στόχο.

Τέλειο... απόλυτα κατανοημένο και κατανοητό!
Ευχαριστώ Ελπίδα!

quote:
Endorama

Έκανες quote αυτό που είχα γράψει αλλά δεν κατάλαβα το γιατί, αν θες μου εξηγείς.

Επειδή ο Ενδόραμα έχει γίνει και αυτός δυσεύρετος σαν σπάνιο ορυκτό, ας μου επιτραπεί η επεξήγηση της πράξης του.

Σε κάποια συζήτηση μεταξύ του Ενδόραμα και εμού, τόνισα πως αυτό είναι ένα θέμα που κανείς δεν μπορεί να κάνει copy-paste την απάντηση του και ότι η απάντηση πηγάζει από μέσα μας. Και για να μου αποδείξει ότι έκανα λάθος τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της δήλωσης μου, έκανε quote την απάντηση σου Ελπίδα...

Αν το έσβησες ένα φιλί.
BRAINSTORMΜέλος
15/11/2004, 18:06:50
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου.

Λοιπόν καλή μου mantis δεν μου έκανες και τίποτα όμως κακά τα ψέματα η ειρωνεία είναι ένα από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που απεχθάνομαι.
(Συγνώμη αν χρησιμοποιώ λέξεις που σε πληγώνουν)

Έκανα ένα συντακτικό λάθος λοιπόν που το αναγνώρισες και με διόρθωσες. Το αποδέχτηκα αυτό και ζήτησα συγνώμη ειλικρινέστατα.

Στην συνέχεια απαντάς

quote:
Όντως, Αχ! αυτά τα ελληνικά...
Συγνώμη δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος... όσο για το έγκλημα, αγαπητέ Brainstorm, δεν υφίσταται... στο τέλος θα σου κάνουμε τιμητικό δώρο ένα λεξικό και θα σε εξετάσουμε σε όλα τα λήμματα...

Εδώ μου μυρίζει κάτι…. Ειρωνεία ίσως? Πάντως όχι χιούμορ.

(μη μου πεις ότι έκανες χιούμορ!!) δεν θα σε πιστέψω.

Έτσι και εγώ προσαρμόζομαι στην καθόλου ενδιαφέρουσα (κατά την άποψη μου) διαδρομή που επέλεξες για την μετατροπή των σκέψεων σου σε διάλογο μαζί μου, και απαντάω με τόνο ειρωνικό για να συνεννοηθούμε:

quote:
αχαχαχαχ!!!! φακελάκια δέχεστε εξεταστές μου?

εχω μπόλικο κρητικό λαδάκι ξέρετε

Και εσυ με την σειρά σου συνεχίζεις

quote:
Όχι!... χρησιμοποίησε το μυαλό σου μέχρι να βγάλει λάδι.

Δηλαδή αυτό δεν ειρωνεία καλή μου mantis???

Τι είναι χιούμορ?

ελπίζω να σου θύμησα τι μου "έκανες". Με ειρωνεύτηκες...

peace love unity & respect.

15/11/2004, 18:55:12
μην προσπαθείς brainstorm γιατί.....

quote:
και ολη αυτη η αδιακοπη διαλογιστικη διαδρομη εχει σαν αιτια το ΕΓΩ μας
και οχι την ενδιαφερουσα διαδρομη και τυχον διαταραχες ειναι αδιαφορες γιατι το ΕΓΩ μας ειναι πιο διαφορετικο και πιο ενδιαφερων.

συγνώμη endorama που χρησιμοποιώ σαν παράθεση ένα δικό σου κείμενο αλλά μου ταίριαζε...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

15/11/2004, 20:55:13
Χμμμ… ήρθε η ώρα του «λογαριασμού» και βλέπω δύο αποδείξεις στο ταμείο…
Καλός… ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα…

quote:

Καλέ μου τσοπάνη ,
η σημασία των λέξεων διαλογισμός, διαδρομή, ενδιαφέρον και αδιάκοπα μπορεί να έχει 300 διαφορετικές έννοιες για τον καθένα από εμάς και άλλες τόσες για τα πρόβατα σου.... και αυτό προσπάθησα να σου πω γράφοντας όλες αυτές τις παραλλαγές....

quote:

Πριν πείτε, "όχου μωρέ Μάντις, μας ζάλισες πια! τι θέλεις μες τις ερωτήσεις σου?!", θα σας πω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μέσα μου... καίγομαι από την ανάγκη και την προσμονή, τα χέρια μου τρέμουν από τον ενθουσιασμό. Θέλω να σας αποκαλύψω τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα γιατί και σε αρκετά ακόμη που δεν τα έχω προσθέσει στη παραπάνω λίστα, μα θα σας στερήσω την θαύμα της γέννησης και θα σας αφήσω με την χαρά, αλλά και την καχυποψία της υιοθεσίας...
Σκεφτείτε το, ψάξτε το, βάλτε το Νου σας να επανανακαλύψει τη Γνώση...

εσύ όμως τσοπάνη μου λες ότι ξέρεις .... το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτές... αυτό που είναι ενοχλητικό δεν είναι ότι το λες αλλά ότι επιμένεις πως εσύ γνωρίζεις και εμείς χάνουμε όλο το νοημα....ή ότι αν κάνουμε υπομονή θα μας κάνεις την χάρη μαζί με μια καρδάρα γάλα να μας μάθεις και το μυστικό της Γνώσης...

ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω... θα κρατήσω το γάλα και ας μην καταφέρω να επανανακαλύψω την Γνώση... πολύ την μελετήσαμε, πολύ παίξαμε μαζί της και στο τέλος θα φύγει ουρλιάζοντας
στην υγειά σου

Έχουμε το μέλος Galadriel, που λυπήθηκε την καημένη την Γνώση και σαν άλλος Ρομπέν των Δασών ήρθε να την βοηθήσει από το μαρτύριο που την υποβάλλω. Το έκανε με μια δημοσίευση που σταλάζει ειρωνεία… και μπράβο της.

Ίσως όμως τα πράγματα να μην πήγαν όπως τα ήθελε, μιας που στην απλή μου απάντηση…

quote:

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή, αγαπητή Galadriel, αλλά είσαι εκτός θέματος...

…ανακάλυψε ότι ήμουν αγενής μαζί της και το δήλωσε…

quote:

... τουλάχιστον ήμουν ευγενής

Βέβαια στην δική μου παιδεία συνώνυμο της ευγένειας δεν είναι η ειρωνεία, αλλά πάλι μπορεί να κάνω λάθος…

Όμως, το μέλος Galadriel παρόλο που θέλει να σώσει την Γνώση από τα νύχια μου ή τουλάχιστον να μην την ταλαιπωρεί η ίδια άλλο και αποχωρεί μαζί με την καλδάρα γάλα, επιστρέφει όταν ανακαλύπτεί πρόσφορο έδαφος και χρησιμοποιεί λόγια άλλου για να αποκαλύψει το ποιόν μου…

quote:

quote:

και οχι την ενδιαφερουσα διαδρομη και τυχον διαταραχες ειναι αδιαφορες γιατι το ΕΓΩ μας ειναι πιο διαφορετικο και πιο ενδιαφερων.

συγνώμη endorama που χρησιμοποιώ σαν παράθεση ένα δικό σου κείμενο αλλά μου ταίριαζε...

Αγαπητή μου Galadriel, δεν συνηθίζω να δίνω συμβουλές, μα να προτρέπω… Αυτή την προτροπή κάνω σε εσένα. Μην φάσκεις και αντιφάσκεις γιατί κάποια στιγμή στην πραγματική ζωή, στον μεγάλο άγριο κόσμο που σε περιμένει κάθε πρωί εκεί έξω, θα βρεθεί κάποιος που δεν θα σου απαντήσει όπως εγώ, αλλά θα είναι πραγματικά κακός... Δεν είναι κάτι που εύχομαι…

Μάθε να στέκεσαι στο ύψος των αποφάσεων σου και τα λόγια σου να είναι πιο δυνατά και σταθερά από την γη που πατάς και μην προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις… δεν θα έχεις πάντα τα αποτελέσματα που περιμένεις…

Δεν ξεκίνησα από εσένα επειδή έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις και αυτό να το θυμάσαι πάντα. Άρχισα από εσένα, γιατί οι κύρίες προηγούνται.

Λυπάμαι που στην αρχή της δημοσίευσης μου χρησιμοποίησα ειρωνεία, δεν το κάνω συχνά, έστω κι αν κατηγορούμε γι’ αυτό…

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου. Να είσαι καλά και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποιο άλλο θέμα, κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Αν το έσβησες ένα φιλί.
BRAINSTORMΜέλος
15/11/2004, 21:26:23
Μία τελευταία καλησπέρα από το παρόν θέμα σε όλους τους φίλους.

quote:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

λοιπόν....

Εκτός του οτί δεν αναφέρθηκα ποτέ σε εσένα και δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου, σου λέω το εξής:θα προσπαθώ πάντα να βρίσκω το δίκαιο μου galadriel.Νομίζω ότι δεν χρειαζεται να συνηγορείς.

Και επειδή δεν θέλω να είμαι το κακό παιδί που θα χαλάσει το παιχνίδι σας δεν θα ξαναενοχλήσω και θα σας αφήσω να παίξετε με την ησυχία σας.

Υ.Γ Ήθελα να πω πολύ περισσότερα αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

καλή συνέχεια

peace love unity & RESPECT

15/11/2004, 21:30:03
Στην τελευταία μου απάντηση δεν θυμάμαι καν να απευθύνθηκα σε σένα...

Μην κρίνεις την παιδεία μου με τα δικά σου μέτρα...

Το αν είσαι ευγενής ή αγενής είναι αυταπόδεικτο, την στιγμή που αποφασίζεις ποιος σου αρέσει να συμμετέχει και ποιος όχι....

Δεν δήλωσα ότι κατέχω κανένα κλειδί της Γνώσης σε αντίθεση με σένα...

Είναι λογικό να μην ξεχωρίζεις την ειρωνία από το χιούμορ γιατί μονο αυτήν ξέρεις να χρησιμοποιείς....

Οταν χρησιμοποιείς quote θυμήσου να βάζεις μαζί και τα emoticons που έχουν γιατί μπορεί να κάνουν την διαφορά... και εκεί είναι που δημιουργούνται οι εντυπώσεις....

Οσο για το τι θα κάνω όταν μου προκύψει ο κακός του έξω κόσμου δεν σε αφορά και μην είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιους....

Και τέλος οι ευχές να λείπουν....

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

15/11/2004, 22:05:14
Και προχωρώ στο μέλος Brainstorm…

quote:

quote:

quote:
(αχ αυτά τα ελληνικά!!) ζητώ συγνώμη πάντως παίδες. ελπίζω να μην εγκλημάτησα!

Συγνώμη δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος... όσο για το έγκλημα, αγαπητέ Brainstorm, δεν υφίσταται... στο τέλος θα σου κάνουμε τιμητικό δώρο ένα λεξικό και θα σε εξετάσουμε σε όλα τα λήμματα...

quote:

Γιατί βρε ατιμούλικο με απογοητεύεις? Ήρθα να παίξω το παιχνιδάκι σου (που εσένα δεν σε βλέπω να παίζεις εκτός από το να σχολιάζεις με τα χέρια σταυρωμένα χαμογελώντας χλευαστικά),και μου βάζεις και χέρι βρε mantis?
Εσύ γιατί δεν παίζεις μαζί μας??????
απλά γράψε κάτι απλό καλή μου mantis αν σου είναι τόσο εύκολο και είσαι τόσο απλός και αγνός άνθρωπος

Δεν ξέρω τι αίσθηση του αστείου έχετε στην συμπρωτεύουσα, μα σε καμία από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου προς το άτομο σου, δεν χρησιμοποίησα ειρωνεία κάτι που δεν μπορώ να πω και για εσένα…

Καυστικό χιούμορ? Ναι!
Μαύρο χιούμορ? Ναι!
Χοντροκομμένο χιούμορ? Ναι!
Λεπτό χιούμορ? Ναι!

Ειρωνεία? Όχι!

Όσες χαριτωμένες φατσούλες κι αν βάλεις δίπλα σε ένα ειρωνικό σχόλιο το νόημα, η χροιά και η «γεύση» που αφήνει είναι πάντα η ίδια…

Στο τελευταίο σχόλιο σου απαντώ με αυτοσαρκασμό κάτι που δεν έδειξες να αναγνωρίζεις…

quote:

Χμμμ... κάτι πρέπει να σου έχω κάνει, αγαπητέ Brainstorm, και να μην το θυμάμαι... γιατί με κατηγορείς? Άκου "απλός" και "αγνός"... όσο για το "άνθρωπος"... με πλήγωσες!

Και εσύ εξακολουθείς με την ειρωνεία, που τόσο απεχθάνεσαι… Βέβαια εδώ μπορεί να έχω κάνει λάθος θεωρώντας πως όλοι αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά είδη χιούμορ…

quote:

Λοιπόν καλή μου mantis δεν μου έκανες και τίποτα όμως κακά τα ψέματα η ειρωνεία είναι ένα από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που απεχθάνομαι.
(Συγνώμη αν χρησιμοποιώ λέξεις που σε πληγώνουν)

Και συνεχίζεις….

quote:

Έκανα ένα συντακτικό λάθος λοιπόν που το αναγνώρισες και με διόρθωσες. Το αποδέχτηκα αυτό και ζήτησα συγνώμη ειλικρινέστατα.

Ουδέποτε ζήτησα από εσένα ή από κάποιον άλλο την τελειότητα και ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ώρα που έγραφα την παρακάτω δημοσίευση, δεν σκέφτηκα «Ωραία ο Brainstorm έκανε λάθος… Ώρα να του την πούμε!!!!!!»

quote:

Αγαπητέ Brainstorm, τελικά, έχει διακοπή ή δεν έχει ο διαλογισμός?
Γιατί, όπως το έχεις γράψει, δηλώνεις ότι έχει διακοπή, το "καθόλου" είναι λέξη με αρνητική σημασία και "α" στο αδιάκοπα είναι στερητικό, δηλωτικό αρνητικής σημασίας. Η λέξη "α-διάκοπα" σημαίνει από μόνη της "χωρίς διακοπή", άρα με το "καθόλου" να προηγείται θέλεις να μας πεις ότι ο διαλογισμός διακόπτεται, αλλά μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα ήταν στην πρόθεση σου...

Και για του λόγου το αληθές…

quote:

...από την άλλη, η δική μου πρόθεση δεν ήταν να ακουστώ σαν δασκάλα ή ξιπασμένη...

Και έως αυτό το σημείο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μετά στράβωσε η κατάσταση…

quote:

Στην συνέχεια απαντάς
quote:

Εδώ μου μυρίζει κάτι…. Ειρωνεία ίσως? Πάντως όχι χιούμορ.
(μη μου πεις ότι έκανες χιούμορ!!) δεν θα σε πιστέψω.

Πίστεψε το, γιατί έκανα χιούμορ!
Ποιος ο λόγος να σε ειρωνευτώ?
Έχουμε κάτι να χωρίσουμε?
Έχουμε προσωπικά?
Έχουμε συναντηθεί σε κάποιο άλλο θέμα?… και να έχουμε, λυπάμαι, μα δεν το θυμάμαι…

quote:

Έτσι και εγώ προσαρμόζομαι στην καθόλου ενδιαφέρουσα (κατά την άποψη μου) διαδρομή που επέλεξες για την μετατροπή των σκέψεων σου σε διάλογο μαζί μου, και απαντάω με τόνο ειρωνικό για να συνεννοηθούμε:
quote:
εχω μπόλικο κρητικό λαδάκι ξέρετε

Και εσυ με την σειρά σου συνεχίζεις
quote:

Δηλαδή αυτό δεν ειρωνεία καλή μου mantis???
Τι είναι χιούμορ?
ελπίζω να σου θύμησα τι μου "έκανες". Με ειρωνεύτηκες...

Αυτό, κατά την άποψη σου, ήταν ειρωνεία, κατά την δική μου άποψη, ήταν χιούμορ. Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα και έτσι το ανταπέδωσα…

Όμως, μπορείς να επιμείνεις στην άποψη σου αν αυτό θέλεις, μα μην ξεκινάς να γράφεις αν δεν έχεις σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα και στην περίπτωση που έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου (όπως τώρα) και όχι με το θέμα, μην καταστρέφεις την ροή του θέματος… επικοινώνησε μαζί μου προσωπικά για να το λύσουμε.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις δεν βοηθούν την συζήτηση, την τελματώνουν και κάνουν όλους τους άλλους να την αποφεύγουν. Το ζητούμενο για εμένα δεν είναι να δημιουργήσω εντυπώσεις καυγαδίζοντας και προκαλώντας ή υποδαυλίζοντας εντάσεις. Δεν επιζητώ την αρνητική δημοσιότητα. Θέλω να μπαίνουν τα μέλη στο θέμα για να ανταλλάξουμε απόψεις και όχι για να παρακολουθήσουν μια κοκορομαχία και να έχουν κάτι να κουτσομπολεύουν…

Αν –με λύπη μου- αποφασίσεις, αγαπητέ Brainstorm, να αποχωρήσεις από το παιχνίδι, θέλω να σε ευχαριστήσω για την έως τώρα συμμετοχή σου και μένω με την ελπίδα της επανένταξης σου σε αυτό, κατά την κρίση σου.

Να είσαι καλά και εύχομαι ότι καλύτερο στην πορεία σου…

Αν το έσβησες ένα φιλί.