- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισαγωγή μου στον "εσώτερο κόσμο" θεώρησα, πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να ρισκάρω ένα ακόμη θέμα.
Έυχομαι μόνο να αναποκριθεί στις προσδοκίες μου... μας!
quote:
ΧΜ ΑΣ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΤΤΑ!!!!(Ε ΓΚΟΥ ΧΟΥ ΓΚΟΥ ΧΟΥ ΦΥΣΙΚΗ 4EVER)
Αγαπητέ Cybermaster... ελπίζω στη Φυσική να είσαι κλάσεις ανώτερος...![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
ΨΑΞΕ Ή ΨΑΞΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΟΛΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ!!!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου, αγαπητή Καποδίστρια!![]()
quote:
(αχ αυτά τα ελληνικά!!) ζητώ συγνώμη πάντως παίδες. ελπίζω να μην εγκλημάτησα!
Όντως, Αχ! αυτά τα ελληνικά...![]()
Συγνώμη δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος... όσο για το έγκλημα, αγαπητέ Brainstorm, δεν υφίσταται... στο τέλος θα σου κάνουμε τιμητικό δώρο ένα λεξικό ![]()
![]()
και θα σε εξετάσουμε σε όλα τα λήμματα...![]()
![]()
quote:
Μη σε ανυσηχεί αυτό φιλενάδα,χέρομαι όταν με διορθώνουν.πόσο μάλλον όταν με διορθώνουν χαμογελόντας
Μην προτρέχεις, είμαστε ακόμη στην αρχή... και το παίζω καλή για να μην σας σκιάξω (λέξη που χρησιμοποιείται στην Πελοπόννησο και σημαίνει τρομάξω... για όσους δεν την ξέρουν
)...![]()
![]()
![]()
![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού
Η πιο απλή και αυθόρμητη πρόταση που μου ήρθε στο μυαλό.
Αποτελέσματα;

quote:
όσο για το έγκλημα, αγαπητέ Brainstorm, δεν υφίσταται... στο τέλος θα σου κάνουμε τιμητικό δώρο ένα λεξικό και θα σε εξετάσουμε σε όλα τα λήμματα...
αχαχαχαχ!!!! φακελάκια δέχεστε εξεταστές μου?
εχω μπόλικο κρητικό λαδάκι ξέρετε![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Όσο για το ρίσκο που λες… θα συμφωνήσω μαζί σου και είμαι επίσης της άποψης πως κάποιες στιγμές είναι απαραίτητο εάν θέλουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα.
Ας μην ξεχνάμε πως το κάθε τι έχει το τίμημά του, έτσι και αυτό ή κερδίζεις και πληρώνεσαι ή χάνεις και πληρώνεις…![]()
quote:
Αγαπητέ Cybermaster... ελπίζω στη Φυσική να είσαι κλάσεις ανώτερος...
ENNOEITAI.......
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
γιατί τότε αυτή αδιάκοπη αναζήτηση της διαδρομής του διαλογισμού θα πάψει να είναι ενδιαφέρουσα....
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
Η πιο απλή και αυθόρμητη πρόταση που μου ήρθε στο μυαλό.
Αποτελέσματα;
Αγαπητέ/η Μystic, καμία από τις προτάσεις που γράφτηκε -ούτε και η δική σου- δεν ήταν απλή. Δυστυχώς κανένα από τα μέλη που έγραψαν σε αυτό το θέμα ως τώρα -με μερική εξαίρεση τον φίλτατο Masvidal- δεν ερμήνευσαν την πρόταση που έγραψαν.
Ναι, η πρόταση είναι γραμμένη στα ελληνικά και λίγο-πολύ όλοι μιλάμε αυτή την γλώσσα... όμως παρόλο που μπορούμε να συνεννοηθούμε, ουσιαστικά χάνουμε την πραγματική και βαθύτερη έννοια των λέξεων...
quote:
Όσο για το ρίσκο που λες… θα συμφωνήσω μαζί σου και είμαι επίσης της άποψης πως κάποιες στιγμές είναι απαραίτητο εάν θέλουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα.
...και όπως λέει η καλή μου Ελπίδα, ας ρισκάρουμε να ερμηνεύσουμε επεξηγηματικά τις προτάσεις... φαντασθείτε ότι είμαι ένα εξάχρονο παιδί ή ένας γέρος τσοπάνης, αγράμματος που μόνη παρέα έχω τα πρόβατα μου. Πως θα μου δίνατε να καταλάβω τι λέτε???
quote:
ναι, αλλά μην πεθάνουμε και από βαθιά γεράματα...γιατί τότε αυτή αδιάκοπη αναζήτηση της διαδρομής του διαλογισμού θα πάψει να είναι ενδιαφέρουσα....
Aχ! ανυπόμονη Galadriel... περιμένω να δω τι θα μου γράψεις τώρα...
...και...
quote:
αχαχαχαχ!!!! φακελάκια δέχεστε εξεταστές μου?
Όχι!... χρησιμοποίησε το μυαλό σου μέχρι να βγάλει λάδι.![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Ας μην ξεχνάμε πως το κάθε τι έχει το τίμημά του, έτσι και αυτό ή κερδίζεις και πληρώνεσαι ή χάνεις και πληρώνεις…
Καλή μου last hope, νιώθω ότι πολλοί μου γράφουν τον λογαριασμό, από τώρα...![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Γιατί όταν το κάνεις αυτό, είναι ανοιχτά μπροστά σου όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως αυτά που κάνουν την ζωή μας όμορφη και γλυκειά...
ακόμα κι αυτά που στην αρχή δεν δίνουν κανένα σημείο ανατροπής, αν είσαι ανοιχτός, αν είσαι συνειδητοποιημένος (και δεν χρειάζεται να κάνεις καν διαλογισμό γι'αυτό), αν ξέρεις τι θέλεις και τι φοβάσαι, τότε αυτές οι διαδρομές δεν θα σε απογοητεύσουν...
Θα ήταν κρίμα να ακολουθούμε τυφλά ένα μονοπάτι, σαν τα προβατα σου καλή ώρα τσοπάνη μου, και να χάνουμε το ενδιαφέρον της διαδρομής...
που μπορεί να φέρει δίπλα μας αναπάντεχα αλλά με τόση αγάπη όλα όσα ζητούσαμε..μια γρήγορη σκέψη, ένα άγγιγμα που ανατριχιάζει, ένα χιούμορ που καίει ό,τι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του....
Δεν σου χρειάζεται διαλογισμός λοιπόν τσοπάνη μου, μες το κλειστό δωμάτιο υπάρχουν όλα, αρκεί να έχεις μάτια να τα δεις, αρκεί να έχεις χέρια να τα αγγίξεις.... αρκεί να πας ολάνοιχτος γυρεύοντας τα...
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
Δεν υπάρχει λοιπον καλέ μου τσοπάνη, τίποτα πιο ενδιαφέρον σ'αυτή την ζωή από το να είναι κανείς ανοιχτός σε όλες τις διαδρομές που του ανοίγονται...
Γιατί όταν το κάνεις αυτό, είναι ανοιχτά μπροστά σου όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως αυτά που κάνουν την ζωή μας όμορφη και γλυκειά...
ακόμα κι αυτά που στην αρχή δεν δίνουν κανένα σημείο ανατροπής, αν είσαι ανοιχτός, αν είσαι συνειδητοποιημένος (και δεν χρειάζεται να κάνεις καν διαλογισμό γι'αυτό), αν ξέρεις τι θέλεις και τι φοβάσαι, τότε αυτές οι διαδρομές δεν θα σε απογοητεύσουν...
Θα ήταν κρίμα να ακολουθούμε τυφλά ένα μονοπάτι, σαν τα προβατα σου καλή ώρα τσοπάνη μου, και να χάνουμε το ενδιαφέρον της διαδρομής...
που μπορεί να φέρει δίπλα μας αναπάντεχα αλλά με τόση αγάπη όλα όσα ζητούσαμε..μια γρήγορη σκέψη, ένα άγγιγμα που ανατριχιάζει, ένα χιούμορ που καίει ό,τι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του....
Δεν σου χρειάζεται διαλογισμός λοιπόν τσοπάνη μου, μες το κλειστό δωμάτιο υπάρχουν όλα, αρκεί να έχεις μάτια να τα δεις, αρκεί να έχεις χέρια να τα αγγίξεις.... αρκεί να πας ολάνοιχτος γυρεύοντας τα...
Μωρ' πιδί μ' καλά και άγια τούτα που μολογάς, μα δεν κατάλαβα ντιπ για ντιπ. Τα χρωμάτισα για να μου τα ξαναπείς...
Πιάστε το ρυθμό των λέξεων, αναλύστε τις γράμμα - γράμμα, συλλαβή προς συλλαβή, ανακαλύψτε το κρυφό νόημα τους! Σκεφτείτε!
"Ο Διαλογισμός είναι μια Αδιάκοπη Ενδιαφέρουσα Διαδρομή προς την Γνώση."
Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Δεν θα την ερμηνεύσω, μα θα σας κάνω κι άλλες ερωτήσεις ενοχλητικές και περίεργες:
Γιατί όταν χρησιμοποιούμε την λέξη "διαλογισμό" δεν ταιριάζει άλλη λέξη εκτός από "διαδρομή"?
Θα μπορούσαμε να πούμε "διαλογικό μονοπάτι", μα θα είχε σαμανικές προεκτάσεις, η λέξη "διαδρομή" ακούγεται πιο "τεχνική", όμως, είναι η μόνη που μπορεί να αναδείξει το πλήρες νόημα της λέξης "διαλογισμός"... Γιατί?
Γιατί αφού έχουμε την λέξη "έγκυος" και την λέξη "γκαστρωμένη", χρησιμοποιούμε και την μικρή, μα άκρως περιεκτική προτασούλα "σ' ενδιαφέρουσα", για να δηλώσουμε το ίδιο πράγμα?
Μήπως επειδή είναι πιο εύηχο ή πιο διακριτικό ή γιατί είναι η πλέον κατατοπιστική πάνω θαύμα της γέννησης?
Και για να χρησιμοποιήσω και την λέξη που πρόσθεσε ο Horus, γιατί χρησιμοποιούμε την λέξη "διάγνωση" μόνο στην ιατρική?
Τι ήθελαν να μας πουν οι πρόγονοι μας με αυτές και άλλες πολλές λέξεις?
Πριν πείτε, "όχου μωρέ Μάντις, μας ζάλισες πια! τι θέλεις μες τις ερωτήσεις σου?!", θα σας πω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μέσα μου... καίγομαι από την ανάγκη και την προσμονή, τα χέρια μου τρέμουν από τον ενθουσιασμό. Θέλω να σας αποκαλύψω τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα γιατί και σε αρκετά ακόμη που δεν τα έχω προσθέσει στη παραπάνω λίστα, μα θα σας στερήσω την θαύμα της γέννησης και θα σας αφήσω με την χαρά, αλλά και την καχυποψία της υιοθεσίας...
Σκεφτείτε το, ψάξτε το, βάλτε το Νου σας να επανανακαλύψει τη Γνώση...
Αν το έσβησες ένα φιλί.
η σημασία των λέξεων διαλογισμός, διαδρομή, ενδιαφέρον και αδιάκοπα μπορεί να έχει 300 διαφορετικές έννοιες για τον καθένα από εμάς και άλλες τόσες για τα πρόβατα σου.... και αυτό προσπάθησα να σου πω γράφοντας όλες αυτές τις παραλλαγές....
quote:
Πριν πείτε, "όχου μωρέ Μάντις, μας ζάλισες πια! τι θέλεις μες τις ερωτήσεις σου?!", θα σας πω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μέσα μου... καίγομαι από την ανάγκη και την προσμονή, τα χέρια μου τρέμουν από τον ενθουσιασμό. Θέλω να σας αποκαλύψω τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα γιατί και σε αρκετά ακόμη που δεν τα έχω προσθέσει στη παραπάνω λίστα, μα θα σας στερήσω την θαύμα της γέννησης και θα σας αφήσω με την χαρά, αλλά και την καχυποψία της υιοθεσίας...Σκεφτείτε το, ψάξτε το, βάλτε το Νου σας να επανανακαλύψει τη Γνώση...
εσύ όμως τσοπάνη μου λες ότι ξέρεις .... το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτές... αυτό που είναι ενοχλητικό δεν είναι ότι το λες αλλά ότι επιμένεις πως εσύ γνωρίζεις και εμείς χάνουμε όλο το νοημα....ή ότι αν κάνουμε υπομονή θα μας κάνεις την χάρη μαζί με μια καρδάρα γάλα να μας μάθεις και το μυστικό της Γνώσης...
ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω... θα κρατήσω το γάλα και ας μην καταφέρω να επανανακαλύψω την Γνώση... πολύ την μελετήσαμε, πολύ παίξαμε μαζί της και στο τέλος θα φύγει ουρλιάζοντας
στην υγειά σου![]()
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Μέσα στην κρυφή αυτή διαδρομή του νου, μην αφήσεις τον διαλογισμό να γυρίζει αδιάκοπα στα μονοπάτια του τυχαίου, παρά μόνο εάν η τύχη που θες να προκαλέσεις, σου μαρτύρησε πως είναι ενδιαφέρουσα.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Καλέ μου τσοπάνη ,
η σημασία των λέξεων διαλογισμός, διαδρομή, ενδιαφέρον και αδιάκοπα μπορεί να έχει 300 διαφορετικές έννοιες για τον καθένα από εμάς και άλλες τόσες για τα πρόβατα σου.... και αυτό προσπάθησα να σου πω γράφοντας όλες αυτές τις παραλλαγές....
quote:
Πριν πείτε, "όχου μωρέ Μάντις, μας ζάλισες πια! τι θέλεις μες τις ερωτήσεις σου?!", θα σας πω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μέσα μου... καίγομαι από την ανάγκη και την προσμονή, τα χέρια μου τρέμουν από τον ενθουσιασμό. Θέλω να σας αποκαλύψω τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα γιατί και σε αρκετά ακόμη που δεν τα έχω προσθέσει στη παραπάνω λίστα, μα θα σας στερήσω την θαύμα της γέννησης και θα σας αφήσω με την χαρά, αλλά και την καχυποψία της υιοθεσίας...Σκεφτείτε το, ψάξτε το, βάλτε το Νου σας να επανανακαλύψει τη Γνώση...
εσύ όμως τσοπάνη μου λες ότι ξέρεις .... το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτές... αυτό που είναι ενοχλητικό δεν είναι ότι το λες αλλά ότι επιμένεις πως εσύ γνωρίζεις και εμείς χάνουμε όλο το νοημα....ή ότι αν κάνουμε υπομονή θα μας κάνεις την χάρη μαζί με μια καρδάρα γάλα να μας μάθεις και το μυστικό της Γνώσης...
ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω... θα κρατήσω το γάλα και ας μην καταφέρω να επανανακαλύψω την Γνώση... πολύ την μελετήσαμε, πολύ παίξαμε μαζί της και στο τέλος θα φύγει ουρλιάζονταςστην υγειά σου
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή, αγαπητή Galadriel, αλλά είσαι εκτός θέματος...![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
quote:
Ήταν ξανθιά και την έλεγαν ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Παρόλο που το μόνο που της άρεσε ήταν ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, κάτι το οποίο έκανε ΑΔΙΑΚΟΠΑ, δεν έπαυε να είναι φοβερά ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, πράγμα που έκανε τον Τζον, διευθυνικό στέλεχος μιας μεγάλης αυστραλέζικης εταιρίας, να υποκύψει δηλώνοντας γοητευμένος από τα ακαταμάχητα θέλγητρά της...
Αγαπητή μου Αμαλία, σε έχει τραυματίσει βαριά η «Ελεεινή Ποίηση»…![]()
![]()
![]()
![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
απάλυνα τα αδιάκοπα βηματά μου,
με το διαλογισμό της ψυχής μου,
όταν ξαφνικά είδα όλη την ενδιαφέρουσα πορεία της ζωής μου!
Και τότε έκανα την διαγνωση...
"Μη διαμελίζεις την ψυχή σου...Μάθε να αγαπάς..."
Φιλικά...
...να είσαι καλός... ο κάθε άνθρωπος που συναντάς δίνει τη δική του σκληρή μάχη...
quote:
Αγαπητή μου Αμαλία, σε έχει τραυματίσει βαριά η «Ελεεινή Ποίηση»…
τω όντει!
μάντις είσαι;
(αυτήν ακριβώς σκεφτόμουν, και φαντάστηκα ότι θα έκανες τη σύνδεση
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"
quote:
μάντις είσαι;
Όχι... βοηθός φακίρη! ![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
(αυτήν ακριβώς σκεφτόμουν, και φαντάστηκα ότι θα έκανες τη σύνδεση)
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται...![]()
![]()
Αν το έσβησες ένα φιλί.
ομως ειναι παντα προθυμοι να διαψευσουν κατι τετοιο μιας και η διαδρομη που εχουν ακολουθησει δεν ειναι δυνατον να διαστρεβλωνεται απο ατομα που δεν ειναι δυνατον να εχουν διαβασει οτι και αυτοι
και οι διαμαχες με θεμα την διαφορετικοτητα δινουν και παιρνουν
και η διαδρομη προς την λαμψη του ΕΓΩ μας που στηριζεται σε διαφορα αναγνωσματα διαφορετικων αντιληψεων απο των δικων μας μας τα οποια αδιακοπα τα υιοθετουμε για να καταφερουμε τον σκοπο μας
μας φερνει πιο κοντα στην νικη με βραβειο το καλυτερο ΕΓΩ
και ολη αυτη η αδιακοπη διαλογιστικη διαδρομη εχει σαν αιτια το ΕΓΩ μας
και οχι την ενδιαφερουσα διαδρομη και τυχον διαταραχες ειναι αδιαφορες γιατι το ΕΓΩ μας ειναι πιο διαφορετικο και πιο ενδιαφερων.
δεν ξερω αν ξεφυγα απο τους κανονες αφου χρησιμοποιησα και αλλες λεξεις που να περιεχουν το δια
αλλα δεν μπορω να φυλακιζομαι
και ειναι μερικες λεξεις της οποιες ηθελα να της γραψω ομως θα εδινα τροφη για της διαλεξεις μερικων
-βολ ευτειτε και με αυτα.

we'll all take turns
i'll get mine, too
Αν το έσβησες ένα φιλί.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------(αχ αυτά τα ελληνικά!!) ζητώ συγνώμη πάντως παίδες. ελπίζω να μην εγκλημάτησα!
--------------------------------------------------------------------------------
Όντως, Αχ! αυτά τα ελληνικά...
Συγνώμη δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος... όσο για το έγκλημα, αγαπητέ Brainstorm, δεν υφίσταται... στο τέλος θα σου κάνουμε τιμητικό δώρο ένα λεξικό και θα σε εξετάσουμε σε όλα τα λήμματα...
quote:
--------------------------------------------------------------------------------αχαχαχαχ!!!! φακελάκια δέχεστε εξεταστές μου?
--------------------------------------------------------------------------------
Όχι!... χρησιμοποίησε το μυαλό σου μέχρι να βγάλει λάδι.
Γιατί βρε ατιμούλικο με απογοητεύεις? Ήρθα να παίξω το παιχνιδάκι σου (που εσένα δεν σε βλέπω να παίζεις εκτός από το να σχολιάζεις με τα χέρια σταυρωμένα χαμογελώντας χλευαστικά),και μου βάζεις και χέρι βρε mantis?
Εσύ γιατί δεν παίζεις μαζί μας??????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
απλά γράψε κάτι απλό καλή μου mantis αν σου είναι τόσο εύκολο και είσαι τόσο απλός και αγνός άνθρωπος![]()
quote:
δεν ξερω αν ξεφυγα απο τους κανονες αφου χρησιμοποιησα και αλλες λεξεις που να περιεχουν το διααλλα δεν μπορω να φυλακιζομαι
και ειναι μερικες λεξεις της οποιες ηθελα να της γραψω ομως θα εδινα τροφη για της διαλεξεις μερικων
-βολ ευτειτε και με αυτα.
Σωστό τον βρίσκω τον φίλο
peace love unity & respect