- Ήμουν πάντοτε κατώτερος από τους άλλους... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αγαπώ ότι δεν μου φέρεται αχάριστα.
Μας αναφέρεις μια ιστορία σου προσωπική, ίσως κάπως ασυνήθιστη για αυτό το forum...
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνετό αυτό ή όχι...
Χαίρομαι πάντως που βρήκες τον δρόμο σου, όπως αναφέρεις εν ολίγοις.
Νομίζω πως είναι "αναγκαίο κακό" να κάνουμε μερικούς συμβιβασμούς σαν μέλη αυτής της κοινωνίας και να δίνουμε τον δικό μας, προσωπικό αγώνα.
Πρέπει να προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με τους συνανθρώπους μας και να βρούμε τον τρόπο να συμβιώνουμε μαζί τους αρμονικά, κρατώντας όμως την δική μας ταυτότητα και τα δικά μας χαρακτηριστικά που θα μας διαφοροποιούν από τον καθένα γύρω μας.
Καλή σου συνέχεια λοιπόν!

In anticipation of my resurrection...
Καλώς ήρθες και από εμένα !
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις (έχω ανάλογη εμπειρία από φιλικά μου πρόσωπα, τα οποία και συμβούλεψα να κινηθούν όπως ακριβώς εσύ) ! Ο λόγος είναι απλός... Δε φταίει η κοινωνία... Η κοινωνία, μας σέβεται και μας υπολογίζει όταν πρώτα εμείς σεβόμαστε και υπολογίζουμε τον εαυτό μας ! Ο τρίτος, αυτό που θα δει πρώτα σε σένα είναι η εξωτερική σου εμφάνιση (η μάσκα μας, όπως λέμε). Όταν σε γνωρίσει καλύτερα, τότε θα ανακαλύψει και το ψυχικό σου κόσμο... Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Το γεγονός αυτό προσδίδει μία «δύναμη» την οποία οι άλλοι αναγνωρίζουν και είτε γίνονται, όπως λες σύμμαχοί σου είτε εχθροί σου. Όσο για τους εχθρούς... Καλύτερα να σε φοβούνται... παρά να σε λυπούνται !

Φιλικά, η
Από τα πολύ παιδικά μου χρόνια, δεν είχα ποτέ εκτημιθεί, δεν είχε αναγνωρισθεί η αξία μου, και όλοι με είχαν παραγκωνισμένο σαν έναν παρείσακτο και ανάξιο μέλος της μικρής κοινωνίας που ζούσα τα τότε χρόνια. Ίσως έφταιγε η εμφάνισή μου η εξωτερική.
Δεν είσαι ο μόνος φίλε μου... έτσι είναι ο κόσμος..
Ξέρω .. πιθανόν να σου εχει δημιουργήσει προβλήματα στον χαρακτήρα σου.. θα το ξεπεράσεις ομως.. εχω περάσει και εγώ.. απο εκεί...![]()
Το να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου είναι πολύ καλό, το να είσαι όμως ευχαριστημένος γιατί είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι από εσένα, δεν με βρίσκει και τόσο σύμφωνη.
Ναι υπάρχουν άτομα που κοιτάζουν την εξωτερική εμφάνιση και εάν είναι σύμφωνη με ότι έχει δώσει η κοινωνία, που οι ίδιοι αποδέχονται, ως must είσαι καλοδεχούμενος εάν όχι σε παραγκωνίζουν.
Δεν ήξερα και ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι ισχύει, σε παραγκωνίζουν λόγω must ή δεν αντέχουν να πλησιάσουν φοβούμενοι κάτι άγνωστο στα δικά τους μάτια.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που σίγουρα μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα, γι΄αυτό έχω αποφασίσει να είμαι έτσι όπως θέλω και εάν δεν αρέσει σε κάποιους δεν πειράζει. Το μόνο που προσέχω πάντα είναι να μην περνάω την γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στα δικαιώματα τα δικά μου και του άλλου.
Όπως και να είναι η εξωτερική εμφάνιση αυτό που βγαίνει από μέσα μας είναι πιό δυνατό. Το πρώτο μαραίνεται με τα χρόνια και το δεύτερο ανθίζει.
Σκέφτομαι τώρα και κάτι άλλο...
Είσαι σίγουρος ότι αυτό που άλλαξε ήταν η εξωτερική σου εμφάνιση? Μήπως ήταν η δική σου οπτική για τον εαυτό σου και όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποχρεώσεις άθελά σου τους άλλους να σε "αναγνωρίσουν"? Μήπως "αλλάζοντας" αυτό που βλέπεις εσύ, άφησες να βγει στην επιφάνεια ότι είχες πάντα μέσα σου αλλά το εμπόδιζες να φανεί?
.
τι εμαθες?
καταλαβες οτι εχεις πλεον τη δυνατοτητα να ξαναγινεις οπως ησουν, ή να γινεις οπως αλλιως θελεις?
αυτο ειναι πλεονεκτημα!
καταλαβες οτι το να εισαι "αρεστος" στους αλλους, εχει τοση αξια οση εσυ του δινεις?
καλως ηρθες στο φορουμ!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΩ.
Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΥΤΗΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.