ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

symbol30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2011, 06:18:22
quote:
Αλλά να προσπαθείς να μας πείσεις πως "Ρωμαίος" και "Έλληνας" είναι το ίδιο πράγμα, ακόμη και συ θα πρέπει να καταλαβαίνεις πως είναι ανόητο.

για να φτάσει σε σημείο να συμπεράνει θα πρέπει να βάλει σε λειτουργία τον εγκέφαλο του, εσύ τι λες θα τα καταφέρει;

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Edited by - αθεος on 07/10/2011 06:20:05

ΧΜέλος
07/10/2011, 08:57:38
Ψηλέ,
quote:
Λοιπόν, σε ρωτώ και σένα, γιατί ο Διάκος δεν χρησιμοποίησε τη λέξη Έλληνας και χρησιμοποίησε τη λέξη Γραικός;
Γιατί είναι το ίδιο. Όπως και αν έλεγε Ίωνας (Γιουνάν).
quote:
Όπως σε ρώτησα και πιο πάνω, περιμένω να μου πεις αν έχεις το ηχητικό ντοκουμέντο της φράσης αυτής από το στόμα του Διάκου;

Εσύ έχεις μήπως ντοκουμέντο που να ακούγεται η λέξη Ρωμιός;

07/10/2011, 10:14:11
quote:

Ψηλέ,
quote:
Λοιπόν, σε ρωτώ και σένα, γιατί ο Διάκος δεν χρησιμοποίησε τη λέξη Έλληνας και χρησιμοποίησε τη λέξη Γραικός;
Γιατί είναι το ίδιο. Όπως και αν έλεγε Ίωνας (Γιουνάν).
quote:
Όπως σε ρώτησα και πιο πάνω, περιμένω να μου πεις αν έχεις το ηχητικό ντοκουμέντο της φράσης αυτής από το στόμα του Διάκου;

Εσύ έχεις μήπως ντοκουμέντο που να ακούγεται η λέξη Ρωμιός;

Φίλε Χ,

Μήπως γνωρίζεις ποιος κατέγραψε αυτό το υποτιθέμενο "Γραικός" του Διάκου;

ΧΜέλος
07/10/2011, 10:20:31
Ψηλέ, πρώτον φτιάχνε τα ρημάδια τα quote.

Δεύτερον απέφυγες την ερώτηση, οπότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.

07/10/2011, 10:32:59
quote:

Ψηλέ, πρώτον φτιάχνε τα ρημάδια τα quote.

Δεύτερον απέφυγες την ερώτηση, οπότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Οκ,
θα παραθέτω μόνο τα λόγια.
Λοιπόν, εφόσον, προφανώς και εσύ υποστηρίζεις πως ο Διάκος είπε το "Γραικός....." σε ρωτώ, αν γνωρίζεις, να μου πεις ποιος κατέγραψε αυτό το υποτιθέμενο "Γραικός";

Αν δεν γνωρίζεις, πες μου απλά, "δεν ξέρω"

ΧΜέλος
07/10/2011, 10:54:43
Ψηλέ,
quote:
Λοιπόν, εφόσον, προφανώς και εσύ υποστηρίζεις πως ο Διάκος είπε το "Γραικός....."
Δεν το υποστηρίζω εγώ. Έτσι έχει καταγραφεί.

Τώρα εσύ για να ξεφύγεις από την κοτσάνα που πέταξες περί Ρωμιού, θέλεις να σου φέρουμε όνομα, τηλέφωνο και φορολογική δήλωση αυτού που άκουσε πρώτος την εν λόγω δήλωση.

Αλλά από την στιγμή που μας ζητάς και ηχητικά ντοκουμέντα είναι σαφές οτι και κάποιο όνομα να σου λέγαμε δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά.

Φυσικά είσαι ελεύθερος να μας πεις πού είδες τα περί Ρωμιού...

07/10/2011, 11:06:16
quote:

Ψηλέ,
quote:
Λοιπόν, εφόσον, προφανώς και εσύ υποστηρίζεις πως ο Διάκος είπε το "Γραικός....."
Δεν το υποστηρίζω εγώ. Έτσι έχει καταγραφεί.

Από ποιον/ους;

ΧΜέλος
07/10/2011, 11:10:18
quote:
Από ποιον/ους;
Από αυτόπτες. Αλλά για να μην το κουράζουμε, έγραψες πριν:
quote:
Δηλαδή, αυτός που είπε, «εγώ Ρωμιός γεννήθηκα, Ρωμιός και θα πεθάνω», δεν ήταν Έλληνας ή ήταν λιγότερο Έλληνας από σένα;
Σε ποιόν αναφερόσουν;

07/10/2011, 11:13:29
Ο σοβαρά πληγωμένος Διάκος σύρθηκε από τους Τούρκους μπροστά στον Ομέρ Βρυώνη, ο οποίος προσφέρθηκε να τον κάνει ανώτερο αξιωματικό στον οθωμανικό στρατό αν αλλαξοπιστούσε και ασπαζόταν το Ισλάμ. Ο Διάκος αρνήθηκε απαντώντας

"Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω".

Την επόμενη μέρα ανασκολοπίστηκε. Ο Διάκος αντιμετώπισε το μαρτυρικό του θάνατο με θάρρος. Μόνο ένα παράπονο βγήκε απ' τα χείλη του, προβλέποντας την ανάσταση του Ελληνισμού:

"Για δες καιρό που διάλεξε ο χάρος να με πάρει, τώρα που ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γης χορτάρι".

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

Ο σοβαρά πληγωμένος Διάκος είχε ληφθεί πριν από Βρυώνη [ Ανάγκη εισαγωγικά για να ελέγξει ] , ο οποίος προσφέρθηκε να τον κάνει ανώτερο αξιωματικό στον οθωμανικό στρατό αν μετατραπεί από τον Χριστιανισμό για να το Ισλάμ . Διάκος αρνήθηκε την προσφορά, απάντησε: "Γεννήθηκα Έλληνας, και θα πεθάνω μια ελληνική» («Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω» μεταφράστηκε ως: Εγώ Γραικός yennithika, Γραικός η ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ).

http://en.wikipedia.org/wiki/Athanasios_Diakos

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Ὁ Ἀθανάσιος Διάκος ἀρνήθηκε νὰ ἀλλαξοπιστήσει καὶ εἶπε "ἐγὼ Γραικὸς γεννήθηκα, Γραικὸς καὶ θὰ πεθάνω".

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/09/blog-post_3731.html

Ρωμιός πάντως δεν αναφέρει καμμιά ιστορική πηγή!
Αν κάνω λάθος διορθώστε με!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
07/10/2011, 11:16:04
quote:

quote:
Από ποιον/ους;

Από αυτόπτες.

Εντάξει, είναι γνωστοί αυτοί οι "αυτόπτες"; Εγώ δεν τους ξέρω γι' αυτό και σε ρωτώ.