- Ο ΟΦΙΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Edited by - Heretic on 25/10/2014 01:21:33
quote:
Μήπως είναι τελικά καλύτερα, απλά να κάνουμε πλάκα;
-Τριπτόλεμος, που χάθηκες;
Και μάλιστα για "πλάκα" υποτίθεται; Ε, λοιπόν, πάλι πλάκα σου κάνω, όπως σου αρμόζει γενικά!
ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
quote:
Ενδεικτικά να πω ότι θεωρώ ότι μέσα σου, πέρα από ηθικούς κώδικες ανεξαρτήτως πιστεύω, πάντα ξέρεις πιο είναι το σωστό πριν κάνεις κάποια ενέργεια, ανεξάρτητα αν αυτό συγκρούεται με τα θέλω σου και με τα πιστεύω σου που είναι επίκτητα.
Υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι δεν ισχύει αυτό; Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει πριν κλέψει από αυτόν που έχει ανάγκη ότι είναι μακάκας;
Υπάρχει κάποιος που βλέπει έναν τραυματία στο δρόμο και φεύγει να μην μπλέξει, και δεν ξέρει ότι αφήνει κάποιον αβοήθητο; Υπάρχει κάποιος που ψηφίζει τα λομόγια της βουλής, και δεν ξέρει ότι αυτοί που θα εκλέξει είναι ψεύτες και κλέφτες; Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει ότι δεν χρειάζεται να έχει 45 ζευγάρια παπούτσια, παρά τοκάνει από πλεονεξία;
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί ότι ΑΝ όλοι ακούγαμε τη ΦΩΝΟΥΛΑ μέσα μας, χωρίς τα συναισθήματα του φόβου, της παραίτησης και της πλεονεξίας, δεν θα ταν ο κόσμος ένας μικρός παράδεισος; Απλά φανταστείτε το, νοητά. Πραγματικά θέλω έναν διαφωνούντα.. Μετά θα εξηγήσουμε και τι έπαθε το θέμα, που είχε προβλεφθεί και στον πρόλογο.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Επίσης, για να μην έχουμε ασάφειες, διευκρινίζω ότι όταν μιλάω για Γνώση, εννοώ κατανόηση, η οποία σε καθιστά ΚΑΛΥΤΕΡΟ και πιο συνειδητό ως προς τη ζωή κα ιαπέναντι σε αυτή, αλλιως μιλάμε για άχρηση πληροφορία ή ακόμα χειρότερα, για παραποιημένη αλήθεια που καταστρέφει και την πραγματικότητα. Για να μην το ψάχνουμε σε αρχαίους και να γίνει κατανοητό, το μάρκετινγκ και τα ΜΜΕ είναι το καλύτερο παράδειγμα. Φτιάχνουν κόσμους, ανάγκες και ιδανικά, που είναι άχρηστα, αφού δεν μας βελτιώνουν σε τίποτα.
Ενα απλό τεστ είναι το εξής: Αν η πληροφορία δεν σου δημιουργεί ειλικρινή σεβασμό απέναντι σε κάτι και στην ζωή γενικότερα, παρά σου δίνει πλεονέκτημα απέναντι σε κάποιον, είναι άχρηστη πληροφορία. Δεν σε βελτιώνει σε τίποτα και είναι για πέταμα.
Με βάση αυτόν τον ορισμό θα πορευτώ από δω και στο εξής.
quote:
Αιβ γκατ νοου προυμπλεμ γουιδ γιου
Μπορείς να μου εξηγήσεις τον λόγο που γράφεις με αυτό τον τρόπο.
Εσύ μπορεί να μην έχεις πρόβλημα μαζί μου, όμως εγώ πλέον έχω απορίες για σένα, και για την διαχείριση του forum.
Οι διαχειριστές δεν επιτρέπουν τα "γρικλις" και καλά κάνουν, και επιτρέπουν τον δικό σου τρόπο;;;
Η Ελληνική γλώσσα διαθέτη περισσότερες από 800.000 λέξεις, γιατί χρησιμοποιείς αυτό τον τρόπο για να εκφράσεις τις όποιες διαφωνίες σου ;;;
Κάτι πολύ "κακό" μου θυμίζει αυτό.
Υστερόγραφο: δεν είμαι φίλος, δεν γνωρίζω προσωπικά, εκτός forum, κανένα από εδώ μέσα.
Τριπτόλεμος θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σου στο θεμα, αν έχεις