ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

31/12/2004, 05:08:27
quote:
Αντίθετα όμως μπόρεσα πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να το συνδέσω με έντονη χρήση από τον σατανισμό, τον αποκρυφισμό – μαύρη μαγεία καθώς και χρήση από τη μασονία και παρόμοια αδερφικά τάγματα....

Για δείξε μας πού και πώς χρησιμοποιείται ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ απ' τη μασονία...

Ενημερωτικά η κανονική πεντάλφα είναι ΚΑΙ Χριστιανικό σύμβολο.

quote:
Πάντως είναι ιδιαίτερα τιμητικό να με πιστεύουν εξωγήινοι πολιτισμοί !!! (εκατομμύρια χρόνια πιο εξελιγμένοι και έξυπνοι από εμάς!)

Από εσάς και τα φυτά είναι πιο έξυπνα, έτσι που το θέτεις!

quote:
Επίσης θα δοκίμαζα και με εσένα κάποια photoshop τρικ (έχω ήδη κάτι πολύ καλές ιδέες για να σπάσουμε πλάκα)

Δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεσαι. Εσύ, μέχρι στιγμής, έχεις χρησιμοποιήσει:

• Photoshop
  • Microsoft Word (πιθανά) για κοπτοραπτική κατά το δοκούν
  • 1 σύνδεση στο ίντερνετ αγνώστου ταχύτητας (ή και περισσότερες)
  • μπόλικη αναπόδεικτη συνωμοσιο-μπουρδολογία
  • ελάχιστη και επιλεκτική συγκριτική σκέψη, και
  • μηδενική γνώση

Πάλι υπερέχεις ξεκάθαρα!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Glasya LabolasΝέο Μέλος
01/01/2005, 11:48:08
Χρονια πολλα καλη χρονια. *
01/01/2005, 18:28:43
Glasya Labolas

Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία !

Καλά Χριστούγεννα
ΧοΧοΧο !

GothicΜέλος
02/01/2005, 11:36:18
Καλωσήλθατε νέοι φίλοι και να ευχαριστήσω κι εγώ για κάποια καλά λόγια που ειπώθηκαν για μένα.

quote:
Ακόμα και ένας έλληνας μασόνος παραδέχεται(ξανά προς τιμήν του) με τα δικά του λόγια, την σκοτεινή σελίδα της στοάς ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-2 για τη διεθνή μασονία…

Ο αδερφός Gothic:

quote:
Όπως πολύ σωστά είπες ότι αν κάποιοι ιεράρχες είναι μασώνοι αυτό δεν αμαυρώνοι το σύνολο της εκκλησίας αλλά τους ίδιους,το ίδιο ακριβώς θα σου απαντήσω και για την Π2 η οποία έχει θεωρηθεί ως το μαύρο πρόβατο της μασωνίας από τον παγκόσμιο τεκτονισμό.
Εξ' άλλου πού δεν είχε χωθεί η ιταλική μαφία για να κάνει τις δουλειές της.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τεκτονισμός είναι μαφία.
Ούτε καν υποχείριο των εβραίων είναι αλλά αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν θα το δεχθείς.

Ο ίδιος ο έλληνας μασόνος παραδέχετε από μόνος του κάποια πράγματα...

Και μετά λέτε ότι είμαι ΕΓΩ ο εμπαθής ή ο πωρωμένος και όχι εσείς οι υπόλοιποι;;;; ΑΣΦΑΛΩΣ θα πρέπει να αστειεύεστε!!!!

...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism

Edited by - skeptic on 28/12/2004 14:38:58

Δεν νομίζω ότι είπα τίποτε διαφορετικό από τους άλλους....
Εσύ το νομίζεις.
Ευχαριστώ πάντως που υιοθετείς την άποψή μου.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω επίσης κάτι:
Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις quote κάτι που έχω πει αλλά ΜΗΝ ξαναπαραποιήσεις το κείμενο έστω κι αν αυτό είναι μόνο η αλλαγή fonts.
Αυτό το δικαίωμα ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ !

02/01/2005, 12:05:48
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ....

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Ramoglou ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΑ P2.

ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Pikos ApikosΝέο Μέλος
03/01/2005, 02:24:18
MΠορει μηπωσ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Η` ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑ?
03/01/2005, 12:21:55
quote:
MΠορει μηπωσ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Η` ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑ?

Η ερώτηση αφορά σε συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν νομίζω να αφορούν όποιον είναι έξω απο μία τέτοια εταιρεία.
Σίγουρα έχουν υποθεί αρκετά πράγματα τα οποία ειδικά την φιλοσοφία του Τεκτονικού ιδεώδους την αποτυπόνουν αρκετά καλά.

IMAGE

GothicΜέλος
03/01/2005, 13:48:42
Αγαπητοί φίλοι,θα συμφωνήσω αρχικά με τον Ramoglou και θα πω κι εγώ ότι πολλά στοιχεία περί τεκτονισμού δόθηκαν σε αυτό το τόπικ

Θα ήθελα και πάλι να τονίσω κάτι που έχω ξαναπεί:

ΣΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ !

Τι εννοώ με αυτό;
Ο τεκτονισμός δεν είναι ένα σύστημα μεθοδευμένης γνώσης που σου δίνεται σταδιακά από βαθμό σε βαθμό,μέχρι τελικά να σου αποκαλύψει την ΑΛΗΘΕΙΑ ή την ΓΝΩΣΗ.

ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ! !

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ !

Η αλήθεια και η γνώση αγαπητοί μου,ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ !
ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ !
Κατακτάται με πολύ αγώνα και μόχθο.

Ο τεκτονισμός σε εισάγει σε έναν "κόσμο" θα μπορούσαμε να πούμε, αλληγοριών και συμβόλων,που καλείσαι να αποσυμβολίσεις και να βρεις τον προσωπικό σου δρόμο προς την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΓΝΩΣΗ.

Ένα εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι :
"Καλά δεν είναι λίγο επικίνδυνο ο καθένας να ακολουθεί τον προσωπικό του δρόμο,που ποιός ξέρει ποιός είναι αυτός;"

Στον τεκτονισμό ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΙΓΜΗ σου γίνονται ΕΝΤΟΝΩΣ γνωστές και οι αρχές του όπως η πίστη στον Θεό,η αγάπη στην πατρίδα και στον πλησίον,η υποστήριξη στην οικογένεια κ.τ.λ.,που σου υποδεικνύουν την ηθική ως κύριο μέτρο των πράξεών σου.

Αυτά με λίγα λόγια μπορώ να πω και ελπίζω να βοήθησα.

Τα βιβλία που κυκλοφορούν σαφώς δεν είναι όλα έγκυρα.
Υπάρχουν όμως αρκετά αξιόλογα.

Θα ξαναπώ και πάλι πως αν κάποιος ενδιφέρεται να μάθει για τον τεκτονισμό,το διαδίκτυο ή τα φόρουμς ή ό,τι βιβλίο μας πέσει στα χέρια,είναι λάθος τρόπος προσέγγισης.
Για μένα ο καλύτερος τρόπος είναι ΠΡΩΤΑ να συζητήσουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με κάποιον τέκτονα και να τον ρωτήσουμε ό,τι θέλουμε και μετά να προχωρήσουμε και σε προσωπική έρευνα.
Αν είμαστε ακόμα ακάλυπτοι ή καχύποπτοι,τότε ας ξανασυζητήσουμε μαζί του.
Μόνον έτσι θα σχηματιστεί σωστή άποψη.

Τέκτων = κτίστης

Mason (από όπου και η λέξη μασώνος) = one who cuts,prepares and lays stones:a builder in stone (Chambers Convise Dictionary)

Όσων αφορά τις γυναίκες θα ερωτήσω :
Πόσο λογικό θα ήταν να εγίνοντο δεκτές γυναίκες σε συντεχνίες οικοδόμων όταν ο τεκτονισμός ξεκίνησε να παίρνει την μορφή που έχει τώρα;

elpidaΜέλος
03/01/2005, 15:21:21
Αγαπητέ Gothic
quote:
Ένα εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι :
"Καλά δεν είναι λίγο επικίνδυνο ο καθένας να ακολουθεί τον προσωπικό του δρόμο,που ποιός ξέρει ποιός είναι αυτός;"

Νομίζω πως ο καθένας μας ακολουθεί το δικό του προσωπικό μονοπάτι άσχετα εάν ανήκει ή όχι σε κάποιο τάγμα. Αυτό σχετίζεται ίσως με τον τρόπο που διαλέγει το μονοπάτι του – αναφέρομαι στα εργαλεία που μπορεί το εκάστοτε τάγμα να σου προσφέρει - και όχι με το ίδιο το μονοπάτι.
Όσο για την επικινδυνότητα αυτού, αναρωτιέμαι ποιος δρόμος θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνος και ποιος μπορεί να κρίνει ή μάλλον να κατακρίνει έναν δρόμο που κάποιος άλλος έχει διαλέξει?
Μήπως ακόμα και κάτι τέτοιο να συμβεί έχει το λόγο του?

quote:
Όσων αφορά τις γυναίκες θα ερωτήσω :
Πόσο λογικό θα ήταν να εγίνοντο δεκτές γυναίκες σε συντεχνίες οικοδόμων όταν ο τεκτονισμός ξεκίνησε να παίρνει την μορφή που έχει τώρα;

Σήμερα οι συντεχνίες των οικοδόμων έχουν να κάνουν με το γενικότερο «χτίσιμο» του ανθρώπου άρα είναι άκρως λογικό να γίνονται πλέον δεκτές και οι γυναίκες, αφού υποτίθεται έχουμε ξεφύγει πλέον από τις παλαιές θεσπίσεις και νοοτροπίες μιας και σκοπός είναι η εξέλιξη.

Αν λοιπόν το κοιτάξουμε πιο εσωτερικά και οι γυναίκες είναι ανθρώπινα όντα, διαθέτουν ψυχή και είναι απαραίτητη η συμβολή τους για την εναρμόνιση και την ισορροπία. Δεν νομίζω ποτέ η μονόπλευρη επικράτηση να επέφερε την αρμονία.

"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"

GothicΜέλος
03/01/2005, 16:49:06
Αγαπητή Ελπίδα δεν διαφωνώ σε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ από ό,τι λες

Προσπάθησα να δώσω όσο γίνεται κάποια βοηθητική περιγραφή.
Ανέφερα το εύλογο αυτό ερώτημα για να αποφύγω τις αντιδράσεις ηλιθίων του στύλ: "Ώστε ο τεκτονισμός σας διδάσκει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Άρα είσαστε σιωνιστοκομμουνιστοφασιστοανθελληνοανηθικο...κ.τ.λ.".

Σαφώς ο καθένας μας ακολουθεί το δρόμο του χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του τάγματος που διάλεξε ή όπου αλλού τα βρήκε αυτά.

Σκοπός μου ήταν να δώσω κάποια πληροφοριακά στοιχεία περί του εν λόγω τάγματος.

Επίσης,επειδή πολλοί διερωτώνται "γιατί όχι γυναίκες",ανέφερα αυτό που ανέφερα θέλοντας να δείξω ότι κάποτε ναι δεν δέχονταν γυναίκες και είναι λογικό.
Σήμερα βεβαίως δεν ισχύει,γι αυτό και υπάρχει και ο μικτός τεκτονισμός.

Η αλήθεια είναι ότι μέσω του μηνύματός μου δίνω και κάποιες απαντήσεις σε κάποιον που προσωπικά έθεσε κάποιες ερωτήσεις σε εμένα και ίσως αυτό δημιουργεί παρεξήγηση των όσων έγραψα.

Απλώς συμφωνούμε απόλυτα

Edited by - Gothic on 03/01/2005 16:53:24