- Σεβασμός στην διαφορετικότητα, ή μήπως στην οπισθοδρομικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ PREDATOR ΟΤΙ ΤΗΝ
ΑΛΛΑΓΗ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ .
Αποκλείουμε δηλ να υπάρχουν Νοητικές μορφες δίχως φυσικό σώμα?
Νομίζω ότι -για όσους πιστεύουν στο Θεό- δε πιστεύουν ότι είναι ένας κυριούλης με μουσάκι?
Πού ζει και πώς ζει χωρίς οξυγόνο?
Ο ανιμισμός λέει ότι ζωή έχουν και οι πέτρες.
Πού είναι η ζωή και πώς την ορίζουμε?
Με βάση την νόηση?
Με βάση την ενέργεια?
Τί θα εμπόδιζε νοήμονες ενεργειακές μορφές να κατοικούν σε οποιονδήποτε πλανήτη στο σύμπαν?
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ανώτεροι πολιτισμοί από μας, ή ότι είναι απαραίτητο οι ανώτεροι πολιτισμοί να έχουν Τεχνολογική ανάπτυξη.
Είναι σαν να προσπαθεί ένας μεσαιωνικός άνθρωπος να προσπαθήσει να φανταστεί ένα μέσο ταξιδιού στον αέρα. Δεν θα φανταστεί ποτέ πύραυλο ή αεροπλάνο.
Αποδεδειγμένα η φαντασία μας επεξεργάζεται γνωστά δεδομένα οπότε όταν φανταζόμαστε κάτι ανώτερο από μας φανταζόμαστε το επίπεδό μας προηγμένο - διαστημόπλοια που ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός- ποιός αποκλείει ότι οι ταξιδευτες δεν είναι άλλης "ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ-ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ"?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Μεχρι το 2050 θα υπάρξουν 200.000 πρόσφυγες λόγω των κλιματολογικών αλλαγών!!!
Μέχρι το 2050, θα έχει ολοκληρωθεί -αν όχι νωρίτερα- το πρόγραμμα πλήρους ελέγχου και χειραγώγισης του καιρού και των κλιματολογικών συνθηκών από αμερικάνους κ.α. σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις.
Άρα ότι κλιματολογικές συνθήκες και να επικρατούν θα είναι "πλήρως" ελέγχόμενες και αναρωτιέμε εάν θα χρυσοπληρώνουμε μόνο το πόσιμο νερό (σενάριο από παλιό κινηματογραφικό έργο)ή θα αγοράζουμε και τις ημέρες με λιακάδα...
και λέω "πλήρως" γιατί η μητέρα Γη σίγουρα θα αντιδράσει και όχι με τόσο προβλέψιμο τρόπο....
όσο για τους ταξιδευτές θα συμφωνίσω με την Gretel, σαφώς και θα είναι ανώτερων συχνοτήτων.
Πολύ καλό υλικό δίνειι σε βιβλία του ο Καλογεράκης.
Κάπου σε ένα από αυτά διάβαζα, πως ακόμη και στις περιγραφές των ταξιδιών των "Θεών" στην ελληνική μυθολογία, έχουμε απουλοποίηση-εξαϋλωση & ταξίδια με τη σκέψη,
και μιας και είναι της άποψη πως οι Ολύμπιοι δεν ήταν Θεοί, αλλά οντότηες από άλλους πολιτισμούς με διαστρικά ταξίδια και αποστολές εντός συγκεκριμμένου σμήνους γαλαξιών, με στόχο- ανάμεσα σε άλλα την υποβοήθιση των κατοίκων της Γαίας να ανέλθει σε ανώτερα πεδία- δεν είμαστε καθόλου μακριά από αυτό το σενάριο που περιγράφει το τόπικ...
Φιλικά Τοξότης

Η gretel έδωσε μόνο μία από τις παραμέτρους...
Η άλλη παράμετρος είναι αυτή της σφαιρικής γνώσης. Δεν μπορούμε να λέμε για εξωγήινους από την Αφροδίτη εάν δεν ξέρουμε τον πλανήτη. Έναν πλανήτη του οποίου η ατμόσφαιρα έχει τεράστια πίεση και θερμοκρασία. Απλά ΠΟΤΕ εκεί δεν υπήρξε μορφή ζωής όπως την γνωρίζουμε. Ο πλανήτης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία 300000000 χρόνια. Ο ίδιος ο πλανήτης συντελεί σε αυτό.
Πως όμως βγήκαν όλα τα παραμύθια για την Αφροδίτη; Η Αφροδίτη έχει πολύ μεγάλη αντανάκλαση του ήλιου, άρα από το 1850 ήξεραν ότι περιβάλεται όλη από νέφη. Τα μόνα νέφη στην γη που ξέραμε ήταν τα σύννεφα - άρα και η Αφροδίτη είναι καλλυμένη από νέφη νερού. Από την εις άτοπον απαγωγή υπάρχει ζωή μέχρι και δεινόσαυροί!!! Άστε που υπήρχαν και θεωρίες που έλεγαν ότι η Αφροδίτη είναι και αυτός αέριος πλανήτης όπως ο Δίας και ότι κατάγεται από αυτόν!!!
Όταν έφτασαν τα πρώτα σκάφη εκει (και πιο πριν, όταν έγιναν οι πρώτες φασνατομετρήσεις) είδαμε την αλήθεια.
Λοιπόν κάθε αναφορά στο πετάει - πετάει ο εξωγήινος, θα πρέπει να γίνεται μετά από εξωνυχιστική μελέτη. Και όχι του τύπου - καλέ το είδα , κόκκινα φωτάκια στρογγυλό και απο τα παράθυρα φαίνονταν κάτι μπρατσομένοι τύποι, κάτι τεκνά...
quote:
Απλά ΠΟΤΕ εκεί δεν υπήρξε μορφή ζωής όπως την γνωρίζουμε.
Aυτό ακριβώς εννοώ.
quote:
Λοιπόν κάθε αναφορά στο πετάει - πετάει ο εξωγήινος, θα πρέπει να γίνεται μετά από εξωνυχιστική μελέτη. Και όχι του τύπου - καλέ το είδα , κόκκινα φωτάκια στρογγυλό και απο τα παράθυρα φαίνονταν κάτι μπρατσομένοι τύποι, κάτι τεκνά...
Συμφωνώ απολύτως στο συγκεκριμένο.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Δυστυχώς, οι περισσότεροι όταν αναφερόμαστε για ζωή σε άλλο πλανήτη, σκεφτόμαστε λιγάκι εγωιστικά και υποθέτουμε πως θα πρέπει να είναι κάτι ανάλογο με εμάς... μέγα λάθος...
Σιγά σιγά άρχισα να σκέφτομαι αλλιώς.
Επειδή σε τελική ανάλυση, τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν θεό από έναν απλό άνθρωπο; Η καταγωγή του (άγνωστη ή συνδεόμενη με το άγνωστο), το παρελθόν του (το ίδιο), οι δυνάμεις του (πέρα από τις ανθρώπινες), οι γνώσεις του (πέρα από τις δικές μας) και βέβαια η υπόστασή του (ακατανόητη σε μας).
Ο θεός δεν μπορεί να είναι οικείος, επειδή αν είναι, δεν μας προκαλεί δέος, και τότε είναι πολύ εύκολο να τον αμφισβητήσουμε.
Τι πιό φυσικό λοιπόν, οι περισσότεροι "θεοί" να προέρχονται από τον ουρανό; Ο ουρανός ήταν το άγνωστο, το απρόσιτο. Τα όντα που θα ζούσαν εκεί, θα πρέπει να ήταν πολύ πολύ πολύ ανώτερα μας, σε όλα τα επίπεδα.
Αν αρχίσεις να το σκέφτεσαι έτσι, τότε αρχίζεις να καταρρίπτεις πολλούς τέτοιους "μύθους". Γιατί οι άνθρωποι ασχολήθηκαν από νωρίς με την αστρονομία; Επειδή οι θεοί τους ήρθαν από την Αφροδίτη ή τον Σείριο;
...ή μήπως επειδή αρχικά τους εντυπωσίασε ο νυχτερινός ουρανός και μετά, -μέσω της παρατήρησης διάφορων επαναλαμβανόμενων ουράνιων φαινόμενων- κατάλαβαν ότι μπορούσαν να μετρήσουν τον χρόνο, και κυρίως να προγραμματίσουν τις αγροτικές εργασίες τους, να ταξειδέψουν, να οργανώσουν στην ζωή τους, τις γιορτές τους κλπ.
Μιλάμε για εξωγήινους ή για πνευματικά όντα που ήρθαν στην γη και έγιναν δάσκαλοι και καθοδηγητές μας. Τα περισσότερα πράγματα που μας δίδαξαν ήταν πρακτικής φύσεως, πώς να επιβιώσουμε στον πλανήτη (με την υλική μας μορφή εννοείται). Βοήθησαν να επεκταθούμε, να σφαγιάσουμε τις εχθρικές φυλές (άσε που τρώγονταν και μεταξύ τους), να μαζέψουμε πλούτο.
Οι πνευματικές διδασκαλίες δεν ξέφευγαν κι αυτές από τις πιθανές ανθρώπινες επινοήσεις.
Από την άλλη, η βοήθεια τους (πχ στα όπλα) δεν έκαναν αυτές τις φυλές/πολιτισμούς ακαταμάχητες, αλλιώς θα υπήρχαν ακόμα και σήμερα και θα είχαν κατακτήσει την υφήλιο, και αν η πνευματική τους διδασκαλία είχε πετύχει, θα είχαν φτάσει εκείνοι οι άνθρωποι στον τελικό στόχο, που απ ότι καταλαβαίνω είναι ένας ανώτερος καθαρά πνευματικός κόσμος ή επίπεδο ή όπως αλλιώς θέλετε.
Και αλήθεια, πώς άραγε επέλεξαν την φυλή που θα "υιοθετούσαν";
Και γιατί αφού είχαν αρχικά όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν, παράτησαν την δουλειά στην μέση και έφυγαν;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Κάποτε είχα κάνει μια παρόμοια συζήτηση με την γιαγιά μου και έναν θείο μου που ήταν ιερέας...
Τους είχα πεί και εγώ λοιπόν ότι "όταν αναφερόμαστε στον θεό... δεν λέμε ότι είναι στον ουρανό?" μου απάντησαν και οι δύο καταφατικά...
μετά τους ρώτησα ότι και ο Χριστός όταν αναστήθηκε δεν ανέβηκε στον ουρανό μέσα σε εκτυφλωτικό φώς? Αλλη μια θετική απάντηση...
και τους είπα και εγώ μετά "άρα είναι εξωγήινοι έτσι?"και τους είπα πάνω κάτω πράγματα που γράφεις και εσύ στο ποστ σου... λοιπόν φίλοι μου... ενώ η γιαγιά μου κόντεψε να πάθει 3 εγκεφαλικά και 2 καρδιακά (τώρα έχει Αλτζχαιμερ), ο θείος μου που θα περίμενα να αντιδράσει χειρότερα... τό δέχτηκε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μάλιστα το είχαμε συζητήσει για αρκετή ώρα... Είχε γίνει ένας ωραίος διάλογος που τελικά είχε σαν συμπέρασμα να μην υπάρχει σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστήμης... αλλά μπορώ να πώ πως υπήρχε και αλληλοσυμπλήρωση... Αν υπάρχουν "ανοιχτά μυαλά" όλα γίνονται!
![]()
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
quote:
Είχε γίνει ένας ωραίος διάλογος που τελικά είχε σαν συμπέρασμα να μην υπάρχει σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστήμης... αλλά μπορώ να πώ πως υπήρχε και αλληλοσυμπλήρωση... Αν υπάρχουν "ανοιχτά μυαλά" όλα γίνονται!
Φαντάζεσαι πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα γύρω μας αν αυτές η επιστήμη με την θρησκεία μπορούσαν να συμπλεύσουν, φίλε stanfromgreece? ![]()
quote:
Σταματη, αν βρεις ανοιχτα μυαλα, σφυρα το... Δυσκολο να βρεις, ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα...
Μερικές φορές, φίλε μου PREDATOR πράγματι φαντάζει πολύ δύσκολο να συναντήσουμε κάποιον άνθρωπο που να έχει διάθεση να ακούσει και να αναρωτηθεί για αυτό που πιστεύει και την πιστότητα του.
Ας το σκεφτούμε όμως λίγο πιο "βαθιά" αυτό...
Είναι εύκολο για κάποιον που έχει μεγαλώσει με κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις να αλλάξει τρόπο σκέψης?
Όταν όλη του την ζωή πιστεύει σε κάτι ή έστω όταν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σ' αυτό - ό,τι κι αν είναι αυτό - μπορεί εύκολα να το εγκαταλείψει?
Κι ας το δούμε λίγο κι από μια άλλη σκοπιά αυτό:
Εμείς οι ίδιοι μπορούμε εύκολα να αμφισβητήσουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις μας?
Υ.Γ. Λυπάμαι που βγήκα εκτός θέματος όμως ήθελα να εκφράσω την σκέψη μου επάνω σε αυτό. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Και μην πιστέψετε ότι είμαι από τα άτομα του κατηχητικού... 2-3 φορές τον χρόνο να πηγαίνω στην εκκλησία... και έχω κάνει και πολιτικό γάμο