ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zandark31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
velialΜέλος
27/09/2005, 02:45:25
Δηλαδή ρε ψηλέ τι μας λες, οτι πεθαναν απο την ντροπη τους? Επειδη δεν δωσανε ΟΛΑ τα λεφτα, αλλα κρατησαν καποια? Τοτε οι ιεραρχες θα πεθαινανε σαν τις μυγες.
Οσο για την κοινοκτημοσυνη, αυτο συμφερει τους μπατηρηδες οπως πχ οι αποστολοι. Κοροιδευανε τους ευκολοπιστους για να τους τρωνε τα λεφτα.

quote:
ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΗΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΟΙ ΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΘΑΨΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ

Πωπω σκοταδι... πωπω μαυριλα... πωπω χαιρεκακια... πωπω σατανισμος. Αυτος ειναι ο "κλειδοκράτωρ" του ραββί... ξεφτίλα!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

27/09/2005, 11:49:02
quote:

Δηλαδή ρε ψηλέ τι μας λες, οτι πεθαναν απο την ντροπη τους? Επειδη δεν δωσανε ΟΛΑ τα λεφτα, αλλα κρατησαν καποια? Τοτε οι ιεραρχες θα πεθαινανε σαν τις μυγες.
Οσο για την κοινοκτημοσυνη, αυτο συμφερει τους μπατηρηδες οπως πχ οι αποστολοι. Κοροιδευανε τους ευκολοπιστους για να τους τρωνε τα λεφτα.

quote:
ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΗΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΟΙ ΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΘΑΨΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ

Πωπω σκοταδι... πωπω μαυριλα... πωπω χαιρεκακια... πωπω σατανισμος. Αυτος ειναι ο "κλειδοκράτωρ" του ραββί... ξεφτίλα!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Αγαπητέ velial,
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεις αυτό που πρεσβεύεις.
Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι η γελοιοποίηση της συζήτησης.

Καλά, αυτό που λες για τους Αποστόλους ....... τι να πω δεν ξέρω.!!!!!!!!!! Βρε ποια λεφτά τους έτρωγαν που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα;;;;;;;;
Είδες πολλούς μπατίρηδες να υποστούν σε μαρτύρια και να μην υπολογίζουν τη ζωή τους για την πίστη τους;;;
Άκου εκεί για να τους φάνε τα λεφτά!!!

ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΒΡΕ velial!!!!

Φιλικά όπως πάντα

velialΜέλος
27/09/2005, 17:28:42
Οταν μου απαντας με φαιδρότητες, τι θελεις να γινει? Αναγκαστηκά η συζητηση θα γελιοποιηθει.
Δηλαδη σοβαρα πιστευεις οτι πεθαναν απο... τυψεις? Θα μας τρελανεις τελειως?
Και δε μου λες, με πιο δικαιωμα διαχωριζεις την παλια απο την καινη διαθηκη? Μηπως ανηκεις σε καμια αιρεση, που δεν δεχεται την παλαια? Ο θεος παλαιας και καινης διαθηκης ειναι ο ΙΔΙΟΣ. Ο Ιεχωβας, ο θεος αβρααμ, ισαακ, ιακωβ, ο θεος των εβραιων και τον μουσουλμανων, ο φονιας,οι οπαδος της αιμομιξιας και του σατανισμου. Εχεις καμια αντιρηση? Ο θεος σου κανει κουμαντο στην παλαια διαθηκη και τα κανει σαν τα μουτρα του. Που ειναι το προβλημα? Εσφαξε τα παιδακια των αιγυπτιων. Μπραβο του! Πεσε και καντου μετανοιες τωρα και πες του "ευχαριστω πολυ θεε, που εσφαξες τα μωρακια!"

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

27/09/2005, 18:17:59
quote:

Οταν μου απαντας με φαιδρότητες, τι θελεις να γινει? Αναγκαστηκά η συζητηση θα γελιοποιηθει.
Δηλαδη σοβαρα πιστευεις οτι πεθαναν απο... τυψεις? Θα μας τρελανεις τελειως?
Και δε μου λες, με πιο δικαιωμα διαχωριζεις την παλια απο την καινη διαθηκη? Μηπως ανηκεις σε καμια αιρεση, που δεν δεχεται την παλαια? Ο θεος παλαιας και καινης διαθηκης ειναι ο ΙΔΙΟΣ. Ο Ιεχωβας, ο θεος αβρααμ, ισαακ, ιακωβ, ο θεος των εβραιων και τον μουσουλμανων, ο φονιας,οι οπαδος της αιμομιξιας και του σατανισμου. Εχεις καμια αντιρηση? Ο θεος σου κανει κουμαντο στην παλαια διαθηκη και τα κανει σαν τα μουτρα του. Που ειναι το προβλημα? Εσφαξε τα παιδακια των αιγυπτιων. Μπραβο του! Πεσε και καντου μετανοιες τωρα και πες του "ευχαριστω πολυ θεε, που εσφαξες τα μωρακια!"

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Το να σου απαντώ με παραπομπές από το βιβλίο που εσύ γελοιοποιείς είναι φαιδρότητα;;
Αν δεν το κατέχεις φίλε, άστο καλύτερα!!
Εγώ σου απάντησα στις ασυναρτησίες σου. Αυτό που θα έπρεπε να κάνεις είναι να με διαψεύσεις, αν μπορείς, όπως εγώ έκανα για σένα.

Με το να τα ισοπεδώνεις όλα φίλε, δεν καταφέρνεις τίποτα. Αλλά, ίσως σε τέτοιους τρόπους έχεις συνηθίσει.
Αφού τολμάς να πιάνεις αυτό το Βιβλίο, και παραθέτεις παραπομπές, θα πρέπει να έχεις και την ετοιμότητα και τη σοβαρότητα να συνεχίζεις την αντιπαράθεση που ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΣ!!!
Πώς τολμάς και μιλάς για κάτι όταν δεν ξέρεις, ούτε καν που βρίσκεται;;

Έχε το κουράγιο να παραδεχτείς ότι ολίσθησες στην μπανανόφλουδά σου!!

Άλλο βιβλίο η Παλαιά Διαθήκη και άλλο βιβλίο η Καινή Διαθήκη φίλε!!
Μη γίνεσαι και εσύ σαν τον καθηγητάκο που ήθελε να το παίξει και ουδέτερος, τρομάρα του, και δεν ήξερε καν πού βρίσκονται οι ασυναρτησίες που εκτόξευσε στα παιδιά, τις οποίες ίσως και αυτός να τις ξεσήκωσε από κάπου!!!

Μόλις έδειξες το πόσο επιφανειακά γνωρίζεις τα βιβλία που θίγεις.
Πιστεύω πως έχεις μάθει παπαγαλία μόνο όσα σου αρκούν για να εκτοξεύεις τις λάσπες σου.
Δεν θα μπήκες ποτέ στον κόπο να εμβαθύνεις λίγο περισσότερο. Αρκείσαι στην ημιμάθειά σου, και στα στοιχεία που προσφέρουν οι διάφορες, γνωστές, ιστοσελίδες που δεν θα μπούμε στον κόπο να τις ξαναπαραθέσουμε ακόμη μια φορά.

Καλά κάνεις, δεν έχω καμιά αντίρρηση αλλά μην έρχεσαι εδώ να μας το παίξεις δάσκαλος και να χειραγωγήσεις μικρά παιδάκια!!

Μακάρι να σε ελεούσε ο Θεός μου και να σε έβγαζε από την πνευματική μιζέρια που βρίσκεσαι τώρα και πιστεύεις, τρομάρα σου, ότι κατέχεις την αλήθεια!!!

Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να ψάξουν μόνοι τους και να αναρωτηθούν πως ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός, και το αντίστροφο!!!!

Φιλικά όπως πάντα

velialΜέλος
27/09/2005, 18:50:51
Τι εγινε οπαδε του αβρααμ του ισαακ και του ιακωβ, ξεφυγες? Σε πια παραγραφο του ευαγγελιου αναφερεται οτι ο Ανανιας πεθανε απο τυψεις?
Επισης, επειδη προφανως εισαι ασχετος περι των θρησκευτικων, θα ηθελα να σε πληροφορισω οτι η καινη διαθηκη περιεχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αποσπασματα της παλαιας διαθηκης, μεταξυ αυτων και το επιμαχο σημειο με τα παιδακια.
Ο φονιας θεος σου σκοτωσε τα πρωτοτοκα των Αιγυπτιων. Οπως εγινε και με τα παιδακια που σφαχτηκαν εξαιτιας του Χριστου, για να .... επαληθευτουν οι γραφες!!!
Εχεις επανελλημενα αποδειξει οτι δεν εχεις ιδεα σε τι πιστευεις, και νομιζω οτι πλεον η συζητηση μαζι σου δεν εχει νοημα. Ανοιξε την βιβλο να ξεστραβωθεις, και τα λεμε σε κανα δυο χρονια.

Α και για να μην παρεξηγηθω, ειμαι εναντιων των "δασκαλων" και των "φωτισεων" και των "υπερτατων αληθειων". Το μονο που εχω να συμβουλεψω τα παιδακια ειναι να μεινουν μακρια απο τους παπαδες και ειδικα τα κατηχητικα, γιατι κυνδηνευουν απο βαναυση σεξουαλικη κακοποιηση, ψυχικα τραυματα και εφιαλτες κολασεως και σατανικων θηριων. Παιδακια, μακρια απο την εκκλησια

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Edited by - velial on 27/09/2005 18:56:54

27/09/2005, 18:57:35
quote:
Και στο δεύτερο θέμα ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΕΡΑΥΝΒΟΛΗΣΕ ΤΟ ΑΝΑΝΙΑ.
Αυτό υπάρχει μόνο στο ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΟΥ, αγαπητή zandark, καθώς ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ VELIAL

Ίσως και να έχεις δίκιο ότι δεν κατέχω καλά τη Βίβλο. Ουδέποτε το υποστήριξα. Δεν τολμώ καν να πω κάτι τέτοιο.

Αλλά, μιας, που εσύ είσαι γνώστης, πες μου σε παρακαλώ σε ποιο σημείο αναφέρει ότι ο Θεός κεραυνοβόλησε τον Ανανία;

Φιλικά όπως πάντα

velialΜέλος
27/09/2005, 19:05:34
Ο Ανανίας πεθανε επειδη " ψευσθηκε εναντι του θεου " και "πειραξε το πνευμα". Ολα τα αλλα ειναι παιχνιδια με τις λεξεις...

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

velialΜέλος
27/09/2005, 19:07:40
Δεν μου ειπες ομως, τα μωρακια γιατι τα κατασφαξε ο Ιεχωβας? Μηπως ψευθησαν και αυτα???

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

27/09/2005, 21:03:39
quote:

Ο Ανανίας πεθανε επειδη " ψευσθηκε εναντι του θεου " και "πειραξε το πνευμα". Ολα τα αλλα ειναι παιχνιδια με τις λεξεις...

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Άρα αδελφέ μου, δεν είναι όπως τα είπες στο πρώτο σου μήνυμα!!!

Πρόσεξε για το τι λες και τι κάνεις.
Γιατί αν το κάνεις και δεν έχεις συνείδηση του τι κάνεις, ίσως θα έχεις και κάποιο ελαφρυντικό όταν θα δώσεις λόγο για ό,τι έχεις κάνει (μη νομίσεις ότι επ' άπειρω θα κάνεις ό,τι σου γουστάρει χωρίς να λογαριάζεις τίποτα και κανέναν).

Αν όμως έχεις συνείδηση της πλαστογράφησης και της παραποίησης που κάνεις, τότε θα είσαι ένοχος και θα σου ζητηθεί λόγος.
Αναρωτιέμαι και λέω, αν φτάνεις να ψεύδεσαι σε θέματα που τα θεωρείς ασήμαντα και δεν εξαρτάται η πορεία της ζωής σου από αυτά, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ;;;

Το τι λες και κάνεις δεν αφορά τη ζωή μου. Με το να μην είσαι ειλικρινής το ευατό σου μόνο προσβάλλεις.

Εγώ αυτό που θα σου πω είναι να προσέχεις να μη φορτώνεις τον εαυτό σου με βάρη και αμαρτίες που μπορείς να τις αποφύγεις.
Δεν σου ζήτησε κανείς να ασπαστείς τη Χριστιανική Πίστη, μην τη λασπώνεις με ανακρίβειες και ψεύδη όμως.
Αν πάρεις στο λαιμό σου και άλλα άτομα που ίσως σε εμπιστευθούν, τότε θα φέρεις πολύ μεγαλύτερη ευθύνη.

Αν μπορέσεις και καταλάβεις τα λόγια μου, πιστεύω πως όφελος μόνο θα έχεις. Ειδάλλως, κάνε όπως σου αρέσει.

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 21:22:30
Αγαπητή Zandark,

Κατ'αρχάς μην θεωρείς δεδομένο ότι υπάρχει Θεός. Ξέρω ότι αυτό είναι λίγο δύσκολο εάν έχεις μεγαλώσει σε μια μέση Ελληνική οικογένεια.
Σκέψου ότι πολλοί από τους προγονούς μας ήταν αθεϊστές, πχ. οι Σοφιστές στην αρχαία Ελλάδα.
Ο θεός της παλαιάς διαθήκης ήταν αιμοδειψής διότι απλούστατα δεν υπήρξε ποτέ. Αιμοδειψείς ήταν οι Εβραίοι ιερείς που έγραψαν την Βίβλο, πιο συγκεκριμένα την "Έξοδο".

Ο Ανανίας δεν κεραυνοβολήθηκε από κανέναν Θεό αλλά σκοτώθηκε από το τους Εβραίους Χριστιανούς διότι δεν τους έδωσε τα χρήματα που έπρεπε.
Σε αυτήν την βάση πρέπει να τεθεί το Θέμα, δηλαδή ότι ένας λαός (οι Εβραίοι) έγραψαν ένα Βιβλίο (την Βίβλο) που υποστηρίζουν ότι από έναν Θεό (δημιούργημα του εγκεφάλου τους) προήλθε η ζωή στην Γη. Επίσης υποστηρίζουν ότι όλοι οι λαοί της Γης προέρχονται από τους Εβραίους (Βίβλος, ¨εξοδος).

Πολλοί άλλοι λαοί έφιαξαν δικούς τους Θεούς σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα (Κινέζοι, Ινδοί, Γιαπωνέζοι κλπ.) Όμως οι δικοί τους Θεοί δεν επικράτησαν στην Ευρώπη και την Αμερική που είναι τα σύγχρονα κέντρα του πολιτισμού, (για ιστορικούς λόγους).

Ο Ψηλος καθώς και άλλοι συνομιλητές έχουν απλώς την άποψη ότι υπάρχει Θεός και δη Εβραίος (ο γνωστός άλλωστε από την Παλαιά και την καινή διαθήκη).
Όλοι αυτοί οι Χριστιανοί Έλληνες (Ψηλός, Χριστόδουλος κλπ.) έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύουν στον Εβραίο Θεό τους και στην Παλαιά διαθήκη τους.

Εμεις σαν Έλληνες τι φταίμε να έχουμε την Εβραική Ιστορία (βλέπε Θρησκευτικά) να διδάσκεται σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο?
Τι μας ενδιαφέρει ο Θεός δημιούργημα των Εβραίων?

Ο Χριστόδουλος και οι πέρι αυτών βγάζουν άφθονο χρήμα από το οικοδόμημα των Εβραίων.

Οι υπόλοιποι ας ψάξουμε καλύτερα τον τρόπο να διαδόσουμε την αλήθεια που περιγράφω παραπάνω σε όλο τον κόσμο γύρω μας.

Φιλικά Βασίλης

dimitris2Μέλος
27/09/2005, 21:27:47
Μη τα παίρνετε και κατα γράμμα.
Ο Μωυσής έχει βάλει και μπόλικο συμβολισμό όπως όλες οι θρησκείες και η πρώην δική μας με τον Δία να κρατά κεραυνούς και ρίχνει όπου δεν έβλεπε αλεξικέραυνο.
Για το Μωυσή φαίνεται και από τη γέννεση ότι χρησιμοποίησε συμβολισμούς.
Γιατί να μη χρησιμοποιήσει και για την αίγυπτο?