ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ . ΗΘΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΓΜΑ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ . ΗΘΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΓΜΑ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/06/2006, 10:16:50
θα μπορουσε καποιος να μου απαντησει αν αυτο που γραφω εδω

quote:
συμφωνα με τους νομους που εχουμε μονο η ορθοδοξη εκκλησια εχει δικαιωμα να εχει ιερο ναο (που αποτελει νομικο προσωπο με δικαιωμα δικαιοπραξιας και κατοχη περιουσιας)οι αλλοι εχουν δικαιωμα μονο για ευκτηριο οικο"

αποδηκνιετε απο αυτο;

quote:
ιγ) Τα ακίνητα των κατά την παράγ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών και δογμάτων με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του ν. 2459/97. Με την 337/2002 γνωμοδό-τηση του Ν.Σ.Κ., που έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών, σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επιδιώκουν θρησκευτικούς σκοπούς και δικαιοπρακτούν για λογαριασμό των αντίστοιχων εκκλησιών - ευκτήριων οίκων γνωστής θρησκείας ή δόγματος με τους οποίους συνδέονται άμεσα, επειδή αυτοί στερούνται νομικής προσωπικότητας, δικαιούνται αυτά την απαλλαγή από το φόρο, εφόσον συνυποβάλλουν με την οικεία δήλωση και τα εξής:
α. Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ευκτηρίου οίκου - ναού - μονής από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
β. Βεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι ο ευκτήριος οίκος εκφράζει γνωστή θρησκεία ή δόγμα.
γ. Καταστατικό του συναφούς σωματείου ή ιδρύματος, από το οποίο προκύπτει η σύνδεση αυτού με το γνωστό δόγμα ή θρησκεία και τον ευκτήριο οίκο.
Τονίζεται ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά κατά το χρόνο γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης (1η Ιανουαρίου έτους φορολογίας).

φαινεται οτι οι γνωστες θρησκειες δεν εχουν νομικο προσωπο και πρεπει καποιο σωματιο μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα να κανει την φορολογικη δηλωση;

και μπορει καποιος να μου πει γιατι ο ψηλος επιμενει οτι δεν εχω απαντησει σε αυτο που ρωταει;;
εκτος και αν ο ψηλος αλλα καταλαβε απο αυτα που εγραψα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

27/06/2006, 10:27:26
quote:
Γηγενή μου, κοίτα να δεις. Θα σου πω κάτι:
Την εποχή εκείνη, σε εκείνους τους λαούς, κανονικό θεωρούνταν να παντρεύονται οι συγγενείς αναμεταξύ τους! Οι νόμοι και τα έθιμα εκείνης της εποχής αυτό επέβαλαν!
Αν δεις μέσα στην Π.Δ., υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που παντρεύτηκαν συγγενικά τους πρόσωπα!!

και πως το επετρεπε αυτο ο θεος
ενω μετα απαγορευτικε;;;
αλαζει γνωμη ο θεος;;

οσο για τα οργια που γραφει η παλια διαθηκη ειναι γνωστα με αυτην μπορουμε να γυρησουμε ταινιες ερωτικου περιεχομενου για ολα τα γουστα

quote:
Αυτό που λέει το «ιερό μας βιβλίο» και δεν το βγάζουμε από την κούτρα μας, όπως συνηθίζετε να κάνετε εσείς Γηγενή, είναι ότι το «ντροπαλό παιδί», φοβήθηκε τόσο από τα δεινά που τον βρήκαν από την αρπαγή της γυναίκας του Αβραάμ, και του την έστειλε πίσω και δεν ζήτησε ούτε καν την «προίκα» που του είχε δώσει!!

αν ηθελε να την αρπαξει δεν θα ρωταγε τον αβρααμ τι του ειναι
ουτε θα του εδινε προικα
ειπαμε αυτες τις προσχολικες δικαιολογιες στο κατηχυτικο
και ο μονος λογος που ειχε αυτα τα δεινα ητα νγιατι πηρε παντρεμενη γυναικα εν αγνοια του βεβαια αλλα μολις εμαθε τον λογο που ειχε αυτα τα δεινα την επεστρεψε πισω αιδιασμενος για την πραξη του μαστροπου αβρααμ

quote:

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

27/06/2006, 12:05:07
Να χαρώ εγώ τα παλικάρια μου που έχουν τόσες απορίες και ρωτάνε για να μάθουν!!

Τι έγινε ωρέ λεβέντες, κάναμε και το Φαραώ "αγαθοέργη", όπως και τον Νέρωνα;;

Είστε φοβεροί! Ανεπανάληπτοι!

Και τι δεν σκαρφίζεστε!

Εντάξει! μην είστε και τόσο αντικειμενικοί, φτάνει, το καταλάβαμε!

Είναι πρωτοφανές το πόσο διαστρεβλώνετε τα γεγονότα!!!!!
Κοίτα να δεις που τόσα χρόνια λάθος είχαμε καταλάβει ποιος είναι το θύμα και ποιος είναι ο θύτης!
Ορίστε λοιπόν που τα παλικάρια μας μάς δείχνουν ότι φταίνε οι φουκαράδες και οι κυνηγημένοι επειδή τόλμησαν να προφυλαχτούν από τις ορέξεις των διεστραμμένων αρχόντων!!

ΕλεάτηςΜέλος
27/06/2006, 17:56:07
Ψηλε μη μας κολλας ταμπελες παλι.

Εγω αντεγραψα ακριβως το κειμενο της παλαιας διαθηκης (ΓΕΝΕΣΙΣ 12, 10-20) δεν εχω προσθεσει ουτε ενα "και". Μη μας τρελαινεις πια. Ανοιξε την Αγια σου Γραφη και δες το. Μπορεις να μας πεις το ηθικο διδαγμα απο τις "περιπετειες" του Αβρααμ και της Σαρρας στην Αιγυπτο;;; Και ο "παναγαθος" θεος γιατι τιμωρει τον Φαραω και τους αυλικους του που παραπλανηθηκαν απο τον Αβρααμ;;; Εσυ δηλαδη καταλαβαινεις αλλα απο το αποσπασμα αυτο;;; :

quote:
ΓΕΝΕΣΙΣ 12, 10-20

«Εκεινο τον καιρο ξεσπασε πεινα στη Χανααν και ο Αβραμ κατεβηκε στην Αιγυπτο για να μεινει εκει, γιατι η πεινα ηταν μεγαλη. Οταν πλησιαζε στην Αιγυπτο, ειπε στη Σαρα, τη γυναικα του: «Ξερω πως εισαι γυναικα με ωραια εμφανιση. Αν σε δουν οι Αιγυπτιοι θα καταλαβουν πως εισαι γυναικα μου. Τοτε θα με σκοτωσουν, εσενα ομως θα σε αφησουν να ζησεις. Να λες λοιπον οτι εισαι αδελφη μου, για να μου φερθουν καλα και να μ’αφησουνε να ζησω για χαρη σου». Οταν ο Αβραμ εφτασε στην Αιγυπτο, οι Αιγυπτιοι ειδαν πραγματι οτι η γυναικα ηταν παρα πολυ ωραια. Την ειδαν και οι αυλικοι του Φαραω, του την παινεψαν και την εφεραν στο ανακτορο του. Για χαρη της Σαρας φερθηκαν καλα στον Αβραμ και του εδωσαν προβατα, βοδια, γαιδουρια αρσενικα και θηλυκα, δουλους, δουλες και καμηλες. Αλλα ο Κυριος χτυπησε με μεγαλες συμφορες το Φαραω και τους αυλικους του εξαιτιας της Σαρας, της γυναικας του Αβραμ. Τοτε ο Φαραω καλεσε τον Αβραμ και του ειπε: «Τι ηταν αυτο που εκανες! Γιατι δε μου το ειπες οτι αυτη ειναι η γυναικα σου; Γιατι ειπες οτι ειναι αδελφη σου και εγω την πηρα γυναικα μου; Τωρα λοιπον να η γυναικα σου παρ’ την και φυγε» Και εδωσε ο Φαραω διαταγη στους ανδρες του να συνοδεψουν εξω απο την χωρα τον Αβραμ, την γυναικα του και ολα οσα ειχε.»

Πες μoυ την ερμηνεια σου να δω που κανω λαθος.

Οσο για την θυσια του Αβρααμ. Εγω προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω το ηθικο της διδαγμα. Αν εχει καποιος αποψη ας μου πει ποιο ειναι πια αυτο το ηθικο διδαγμα το οποιο θα βοηθησει τον ανθρωπο να γινει καλυτερος και ηθικα ανωτερος ετσι ωστε να προσεγγισει την θεικη φυση. Περιμενω με ανυπομονησια να δω τι θα σκεφτειτε

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

27/06/2006, 18:47:31
quote:

Ψηλε μη μας κολλας ταμπελες παλι.

Εγω αντεγραψα ακριβως το κειμενο της παλαιας διαθηκης (ΓΕΝΕΣΙΣ 12, 10-20) δεν εχω προσθεσει ουτε ενα "και". Μη μας τρελαινεις πια. Ανοιξε την Αγια σου Γραφη και δες το. Μπορεις να μας πεις το ηθικο διδαγμα απο τις "περιπετειες" του Αβρααμ και της Σαρρας στην Αιγυπτο;;; Και ο "παναγαθος" θεος γιατι τιμωρει τον Φαραω και τους αυλικους του που παραπλανηθηκαν απο τον Αβρααμ;;; Εσυ δηλαδη καταλαβαινεις αλλα απο το αποσπασμα αυτο;;;

Εγώ καταλαβαίνω αυτό που και εσύ καταλαβαίνεις!!
Το ότι κάποιος ανοίγει ένα θέμα και ζητά να βρει ένα ηθικό δίδαγμα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι από όλα τα γεγονότα μπορεί κάποιος να αποκομίσει ένα "ηθικό δίδαγμα".
Φίλε Ελεάτη, δεν γνωρίζω το γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη ένα σημαντικότατο στοιχείο στο απόσπασμα που παραθέτεις.

Είναι το εδάφιο:
"12 εσται ουν ως αν ιδωσίν σε οι Αιγύπτιοι, ερουσιν οτι Γυνη αυτου αυτη, και αποκτενουσίν µε, σε δε περιποιήσονται."

Τα λόγια αυτά του Αβραάμ μας πληροφορούν για την πραγματικότητα που κυριαρχούσε τότε. Δηλαδή, οι Αιγύπτιοι έκαναν ότι γούσταραν κι αν έβλεπαν κάποιον να έχει κάποια όμορφη γυναίκα δεν το είχαν σε τίποτα να τον σκοτώσουν για να του την πάρουν! Μήπως είχε ανάγκη ο Φαραώ τη γυναίκα του Αβραάμ; Πόσες ακόμη άραγε να είχε;
Αυτός ο φόβος έκανε και τον Αβραάμ να μην πει ότι ήταν γυναίκα του και είπε μόνο ότι ήταν αδελφή του.
Είναι κακό δηλαδή που ο Αβραάμ προσπάθησε να προστατέψει τη ζωή του αλλά και τη ζωή της γυναίκας του;

quote:

Οσο για την θυσια του Αβρααμ. Εγω προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω το ηθικο της διδαγμα. Αν εχει καποιος αποψη ας μου πει ποιο ειναι πια αυτο το ηθικο διδαγμα το οποιο θα βοηθησει τον ανθρωπο να γινει καλυτερος και ηθικα ανωτερος ετσι ωστε να προσεγγισει την θεικη φυση. Περιμενω με ανυπομονησια να δω τι θα σκεφτειτε

Όσον αφορά το παραπάνω, έχουν δοθεί αρκετές απαντήσεις στα διάφορα μηνύματα που έχω και εγώ αλλά και οι άλλοι φίλοι (της δώθε πλευράς), καταθέσει τις απόψεις μας!

****Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους φωστήρες της παρέας, μιας που όλα τα γνωρίζουν!!
Ποιος είπε στο Φαραώ ότι η Σάρρα ήταν η γυναίκα του Αβραάμ; Παρακαλώ να μου υποδείξουν το εδάφιο όπου είναι γραμμένο.

ΕλεάτηςΜέλος
28/06/2006, 20:59:55
quote:

Εγώ καταλαβαίνω αυτό που και εσύ καταλαβαίνεις!!
Το ότι κάποιος ανοίγει ένα θέμα και ζητά να βρει ένα ηθικό δίδαγμα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι από όλα τα γεγονότα μπορεί κάποιος να αποκομίσει ένα "ηθικό δίδαγμα".

Σε μια θεοπνευστη "Αγια γραφη" περιμενω να βρω προτυπα ηθικων ανθρωπων και ηθικα διδαγματα. Οχι απεριγραπτες διηγησεις σαν αυτες.

quote:
Φίλε Ελεάτη, δεν γνωρίζω το γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη ένα σημαντικότατο στοιχείο στο απόσπασμα που παραθέτεις.

Είναι το εδάφιο:
"12 εσται ουν ως αν ιδωσίν σε οι Αιγύπτιοι, ερουσιν οτι Γυνη αυτου αυτη, και αποκτενουσίν µε, σε δε περιποιήσονται."

Τα λόγια αυτά του Αβραάμ μας πληροφορούν για την πραγματικότητα που κυριαρχούσε τότε. Δηλαδή, οι Αιγύπτιοι έκαναν ότι γούσταραν κι αν έβλεπαν κάποιον να έχει κάποια όμορφη γυναίκα δεν το είχαν σε τίποτα να τον σκοτώσουν για να του την πάρουν! Μήπως είχε ανάγκη ο Φαραώ τη γυναίκα του Αβραάμ; Πόσες ακόμη άραγε να είχε;
Αυτός ο φόβος έκανε και τον Αβραάμ να μην πει ότι ήταν γυναίκα του και είπε μόνο ότι ήταν αδελφή του.
Είναι κακό δηλαδή που ο Αβραάμ προσπάθησε να προστατέψει τη ζωή του αλλά και τη ζωή της γυναίκας του;

Το εδαφιο μοιαζει μια φτηνη δικαιολογια του Αβρααμ κατι που αποδεικνυει το τελος της ιστοριας αφου αναφερεται οτι ο Φαραω παρολο που εξαπατηθηκε απο τον Αβρααμ τους διωχνει απλα απο την χωρα μαζι με ολα τα δωρα που εδωσε στον Αβρααμ (!) (("Τοτε ο Φαραω καλεσε τον Αβραμ και του ειπε: «Τι ηταν αυτο που εκανες! Γιατι δε μου το ειπες οτι αυτη ειναι η γυναικα σου; Γιατι ειπες οτι ειναι αδελφη σου και εγω την πηρα γυναικα μου; Τωρα λοιπον να η γυναικα σου παρ’ την και φυγε» Και εδωσε ο Φαραω διαταγη στους ανδρες του να συνοδεψουν εξω απο την χωρα τον Αβραμ, την γυναικα του και ολα οσα ειχε.")) Που ειναι οι αιμοβοροι και ανηθικοι Αιγυπτιοι που περιγραφεις;;; Αντιθετα του φερονται πολυ καλα. Και τον ανταμοιβουν πλουσιοπαροχα(("Για χαρη της Σαρας φερθηκαν καλα στον Αβραμ και του εδωσαν προβατα, βοδια, γαιδουρια αρσενικα και θηλυκα, δουλους, δουλες και καμηλες")) για την "αδελφη" του, παρολο που δεν ειναι υποχρεωμενοι, και μετα την αποκαλυψη της απατης δεν τον τιμωρουν και του χαριζουν ολα τα δωρα. Πραγματικα εξαιρετικα γενναιοδωροι φαινονται στην αφηγηση της Π.Δ. Αρα αυτα που λεει οτι δηθεν θα τον σκοτωναν αποδεικνυονται παραμυθια.

Επομενως γιατι ο Αβρααμ κανει αυτα που κανει;;; Γιατι οπως λεει στην αρχη του αποσπασματος: "Εκεινο τον καιρο ξεσπασε πεινα στη Χανααν και ο Αβραμ κατεβηκε στην Αιγυπτο για να μεινει εκει, γιατι η πεινα ηταν μεγαλη" Αρα για να βγει απο την δυσκολη οικονομικη θεση, κανει την απατεωνια και μεσω της γυναικας που την παρουσιαζει ως "αδελφη" του (("Να λες λοιπον οτι εισαι αδελφη μου, για να μου φερθουν καλα")) και παιρνει πλουσια δωρα (προβατα, βοδια, γαιδουρια αρσενικα και θηλυκα, δουλους, δουλες και καμηλες} απο τους Αιγυπτιους. Και ο Θεος τι κανει;;; Αυτο: "Αλλα ο Κυριος χτυπησε με μεγαλες συμφορες το Φαραω και τους αυλικους του εξαιτιας της Σαρας, της γυναικας του Αβραμ." Δεν χρειαζονται σχολια.

quote:
****Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους φωστήρες της παρέας, μιας που όλα τα γνωρίζουν!!
Ποιος είπε στο Φαραώ ότι η Σάρρα ήταν η γυναίκα του Αβραάμ; Παρακαλώ να μου υποδείξουν το εδάφιο όπου είναι γραμμένο.

Δεν αναφερει ποιος το ειπε και δεν καταλαβαινω τι σημασια εχει αυτο. Το μονο σχετικο με το αιτημα σου ειναι τα λογια του Φαραω: "Τοτε ο Φαραω καλεσε τον Αβραμ και του ειπε: «Τι ηταν αυτο που εκανες! Γιατι δε μου το ειπες οτι αυτη ειναι η γυναικα σου; Γιατι ειπες οτι ειναι αδελφη σου και εγω την πηρα γυναικα μου; Τωρα λοιπον να η γυναικα σου παρ’ την και φυγε» "

Επαναλαμβανω οτι σε μια θεοπνευστη "Αγια γραφη" περιμενω να βρω προτυπα ηθικων ανθρωπων και ηθικα διδαγματα. Οχι αχαρακτηριστες διηγησεις σαν αυτες.

Για την θυσια του Αβρααμ θα εκθεσω την αποψη μου σε επομενο μυνημα.

snoopyΜέλος
28/06/2006, 21:21:13
Στο θέμα που αναφέρετε γνώμη μου οτι η παρουσίαση του Αβραάμ στον Φαραώ για την Σάρα ώς αδελφή ήταν ανθρώπινες αδυναμίες του Αβραάμ, προσωρινή απώλεια της πίστης του.
Καταλήφθη απο τον πανικό, έχασε την εμπιστοσύνη του στον Θεό και οδηγήθηκε σε άνομες πράξεις παραπλάνησης κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο.
ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
AINEIAN06Μέλος
28/06/2006, 23:56:02
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ , ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ , ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΚΟ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ [ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ] ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
29/06/2006, 00:32:32
Εφόσον κάποιοι θέλουν να δέχονται μόνο τα όσα γράφονται και όχι τα όσα εννοούνται, τότε θα πρέπει να είμαστε πιο τυπικοί, έτσι δεν είναι;;

Ρώτησα το ποιος είπε στον Φαραώ ότι Σάρρα ήταν γυναίκα του Αβραάμ γιατί υπάρχει λόγος!

Δεν μπορούμε σε ό,τι συμφέρει στα επιχειρήματά μας να επιμένουμε και σε ό,τι "ενοχλεί" στην επιχειρηματολογία μας, να το αγνούμε!

Φυσικά η ερώτησή μου δεν απευθυνόταν μόνο σε σένα φίλε Ελεάτη.
Είναι σημαντικό να δούμε ή να καταλάβουμε το ποιος ενημέρωσε τον Φαραώ ότι η Σάρρα ήταν γυναίκα του Αβραάμ!!

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Θεός ο ίδιος, με τον τρόπο του (τα δεινά), «είπε» στο Φαραώ ότι η γυναίκα αυτή ήταν σύζυγος του Αβραάμ και έτσι δεν την άγγιξε καθόλου (όχι γιατί δεν θα το ήθελε αλλά γιατί δεν το επέτρεψε ο Θεός)!

Ας μην ξεχνάμε ότι το ίδιο περίπου έγινε και με τον Αβιμέλεχ. Αυτό μας επιβεβαιώνει ότι την εποχή εκείνη τα πράγματα δεν ήταν όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν!
Ο Αβραάμ γνωρίζει την πραγματικότητα και προσπαθεί να προφυλαχτεί ο ίδιος αλλά και η γυναίκα του.
Δες τι λέει ο Αβραάμ:

“ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Κ
10 είπε δε Αβιμέλεχ τω Αβραάμ•τι ενιδών εποίησας τούτο;
11 είπε δε Αβραάμ• είπα γαρ, άρα ουκ έστι θεοσέβεια εν τω τόπω τούτω, εμέ τε αποκτενούσιν ένεκεν της γυναικός μου.

Ο Αβραάμ ήταν αναγκασμένος να μετακινείται γιατί έπρεπε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει! Γνώριζε τους κινδύνους που διέτρεχε και έπρεπε να προφυλάσσεται!

Εσείς χρησιμοποιείτε επιχειρήματα τοποθετώντας τον Αβραάμ και το Φαραώ στην ίδια θέση. Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα.

quote:
Και εδωσε ο Φαραω διαταγη στους ανδρες του να συνοδεψουν εξω απο την χωρα τον Αβραμ, την γυναικα του και ολα οσα ειχε.")) Που ειναι οι αιμοβοροι και ανηθικοι Αιγυπτιοι που περιγραφεις;;; Αντιθετα του φερονται πολυ καλα. Και τον ανταμοιβουν πλουσιοπαροχα(("Για χαρη της Σαρας φερθηκαν καλα στον Αβραμ και του εδωσαν προβατα, βοδια, γαιδουρια αρσενικα και θηλυκα, δουλους, δουλες και καμηλες")) για την "αδελφη" του, παρολο που δεν ειναι υποχρεωμενοι,

Νομίζεις ότι ο Αβραάμ είχε δικαίωμα επιλογής; Νομίζεις ότι θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους του να αρνηθεί στο Φαραώ? Πιστεύω να γνωρίζεις τη θα σήμαινε να εναντιωθεί ένας κοινός θνητός στο θεό Φαραώ;
Υποχρεωμένοι δεν ήταν, αλλά το έκαναν γιατί φοβήθηκαν πολύ από τα δεινά που τους βρήκαν και το μόνο που τους ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν να διώξουν από κοντά τους την αιτία των δεινών τους!

quote:
και μετα την αποκαλυψη της απατης δεν τον τιμωρουν και του χαριζουν ολα τα δωρα. Πραγματικα εξαιρετικα γενναιοδωροι φαινονται στην αφηγηση της Π.Δ. Αρα αυτα που λεει οτι δηθεν θα τον σκοτωναν αποδεικνυονται παραμυθια.

Ο τιμωρημένος και τρομοκρατημένος Φαραώ να τιμωρήσει;;; Αστεία λες;;
Δεν του χάρισαν τίποτα απολύτως! Προκειμένου να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τους αδειάσει τη γωνιά, δεν σκέφτηκαν καν αυτά που του είχαν δώσει!

quote:
Επομενως γιατι ο Αβρααμ κανει αυτα που κανει;;; Γιατι οπως λεει στην αρχη του αποσπασματος: "Εκεινο τον καιρο ξεσπασε πεινα στη Χανααν και ο Αβραμ κατεβηκε στην Αιγυπτο για να μεινει εκει, γιατι η πεινα ηταν μεγαλη" Αρα για να βγει απο την δυσκολη οικονομικη θεση, κανει την απατεωνια και μεσω της γυναικας που την παρουσιαζει ως "αδελφη" του

Το σενάριό σου συναγωνίζεται και αυτά του Φώσκολου!
Αυτό που έγραψες το πιστεύεις ο ίδιος;
Δεν πρόκειται για «δύσκολη οικονομική θέση» βρε! Οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε! Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους! Και η χώρα μας εγνώρισε τι θα πει πείνα και ο κόσμος μας αναγκάστηκε να μεταναστεύσει προκειμένου να βρει τροφή!
Ώστε αν κάποιος προσπαθεί να προφυλάξει τη ζωή του είναι απατεώνας; Και αυτός που δια της ισχύος κάνει ότι του γουστάρει και δεν διστάζει ούτε και να αφαιρέσει ζωές, πώς θα τον χαρακτήριζες;
quote:
(("Να λες λοιπον οτι εισαι αδελφη μου, για να μου φερθουν καλα")) και παιρνει πλουσια δωρα (προβατα, βοδια, γαιδουρια αρσενικα και θηλυκα, δουλους, δουλες και καμηλες} απο τους Αιγυπτιους. Και ο Θεος τι κανει;;; Αυτο: "Αλλα ο Κυριος χτυπησε με μεγαλες συμφορες το Φαραω και τους αυλικους του εξαιτιας της Σαρας, της γυναικας του Αβραμ." Δεν χρειαζονται σχολια.

Το είπαμε και σε προηγούμενα μηνύματα. Ο Θεός είχε υποσχεθεί στον Αβραάμ ότι δεν θα τον εγκατέλειπε. Εφόσον κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στη θέληση του Θεού Φαραώ, φαντάσου κατά πόσο θα τολμούσε να το κάνει αυτό ο αλλοεθνής και ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση Αβραάμ; Ο Θεός με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να τον προφυλάξει, έτσι δεν είναι;
Ο Αβραάμ έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να προφυλαχτεί, και σε ό,τι δεν μπορούσε να αντισταθεί και να προστατευθεί, θα το αναλάμβανε ο Θεός.

Ο Θεός δίνει την ελευθερία στον καθένα να πράξει σύμφωνα με τη θέλησή του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πράξεις μας είναι άνευ σημασίας και ευθύνης! Εμείς οι ίδιοι φέρουμε την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας!
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια μέρα όλοι μας θα δώσουμε λόγο για ότι έχουμε πει και ό,τι έχουμε κάνει.
Αν δεν ήταν έτσι, τότε ο αδύναμος θα ήταν καταδικασμένος να υποφέρει εις τον αιώνα την αδικία και ο δυνατός να γεύεται εσαεί «τα φρούτα» της παντοδυναμίας του!

velialΜέλος
29/06/2006, 00:46:38
Ρε παιδια συγνωμη... απο την εκκλησια περιμενετε ηθικα διδαγματα? Απο τους παπαδες? Με τις κοιλιες? Με τις Μερσεντες? Με τα... ταγκα?

Μα ειναι δυνατον ενας ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ανθρωπος του 21ου αιωνα, να ψαχνει για ηθικη στην εκκλησια και τους ιερεις? Που εσφαζαν παιδακια? Που εκαιγαν νεες? Που κατεστρεψαν τη γνωση? Που ξεπαστρεψαν καθε φωτεινο μυαλο της εποχης τους?

Δηλαδη, τι περιμενατε να γραφουν τα κειμενα αυτου του ματωμενου και αναχρονιστικου θεσμου? Απο τι περιμενατε να αποτελουνται τα κειμενα μιας αιμοβορας και καταστρεπτικης εταιριας? Αν στα κειμενα του μαυρου αυτου ιδρυματος υπηρχε ηθικη, δεν θα φτανανε στο σημειο του να τρωνε περιουσιες ανημπορων γεροντων, ουτε θα οδηγουσανε μικρα παιδακια στον εγκλεισμο και την απομονωση. Σχετε καταλαβει για τι καταστρεπτικο πραγμα μιλαμε? Και κολλησαμε τωρα με τον καθε κακομοιρη εβραιο του 2000 π.Χ. Που, τι να κανουμε, επρεπε καπως να... ζησει!

Σαν τον Παντελεημωνα και αυτος.... ηθελε κανα δυο δισεκκατομυρια για τα γεραματα του!

Υ.Γ. Αυτο το θεμα αποδειξε για πολλοστη φορα οτι ο Ψηλος καλα θα κανει, πριν αυτοδιοριστει υπερασπιστης της πιστεως, να ανοιξει τη βιβλο και να διαβασει πρωτα αυτα που αναφερει.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."