- Περιφερειακό θέμα συζήτησης. Νοέμβριος 2006 - Απρίλιος 2007 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Προσπάθεια ,πράξη ,πίστη, πεποίθεση ,γνώση ,σοφία ;;;
Συνδέεται , έχει σχέση με την προσωπική σας αγάπη ;;;
Πως επιδρά η πράξη η , η αποχή σας από το καλό ;;;
Σας περιμένω να ανταλλάξουμε απόψεις και να διαμορφώσουμε αντικειμενικές αντιλήψεις ,γύρω από το καλό , η ακόμα να διευκρινίσουμε επαρκώς την πηγή του .
Στο παρελθόν έγιναν τέτοιου είδους προσπάθειες , όμως :
Το παρόν μετράει , γιατί πρέπει να ελέγχουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα :
Τι αποκομίσαμε από το παρελθόν ;;;
quote:*Aν έχουμε μέσα μας αγάπη φωτεινή θαρρετή υπερβατική σίγουρα τα πάντα.
Στο παρελθόν έγιναν τέτοιου είδους προσπάθειες , όμως :
Το παρόν μετράει , γιατί πρέπει να ελέγχουμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα :
Τι αποκομίσαμε από το παρελθόν ;;;
΄Ετσι ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ, βαδίζουμε συνετά στο παρόν, ζωγραφίζοντας όμορφα το μέλλον της ζωής μας. ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ. ΠΟΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΑΓΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ. ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.*

ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ
ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΙ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ.

ΠΟΙΑ ΛΕΠΙΔΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
ΕΛΕΙΠΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕΣ Ο ΕΡΜΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.
ΦΟΡΕΣΕ Η ΦΥΣΗ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΣΠΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ...
ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ...
ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΘΡΥΛΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΣ
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ.
ΕΣΥ Ο ΖΙΓΚΦΡΗΝΤ ΚΙ ΕΓΩ Η ΚΡΙΜΧΙΛΝΤ ΣΟΥ...
Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΙΠΠΟΜΕΝΗΣ...
ΕΓΩ Η ΑΛΜΠΟΡ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΑΡΑΝ...
ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΣΟΥ,
ΤΩΝ ΟΜΟΡΦΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ.
ΜΕ ΠΕΤΑΝ ΣΕ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ
ΑΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΑ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΣΤΙΧΟΣ ΓΡΑΦΙΔΙ
ΣΜΙΛΗ ΑΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ,
ΑΠΟΗΧΟΣ ΔΟΞΑΣ
ΔΥΟ ΠΛΑΤΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
ΒΩΜΟΣ
ΝΑΟΣ
ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ.
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΖΩΗ,
ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΥΛΕΣ...
ΣΜΗΝΗ ΠΕΤΡΟΧΕΛΙΔΟΝΑ
ΑΡΜΑΤΩΣΙΕΣ ΣΕ ΞΑΡΤΙΑ ΨΥΧΩΝ...
ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...
ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΕΣ ΠΕΛΑΓΩΝ
ΘΥΜΙΣΕΣ ΑΦΡΟΔΑΡΜΕΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΗΡΕΣ ΣΚΙΕΣ ΘΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ,
ΠΑΠΥΡΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΦΩΣΦΩΡΙΣΜΟΙ ΠΑΘΩΝ
ΦΑΝΟΣΤΑΤΕΣ ΖΩΗΣ
ΦΩΤΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΑΦΕΓΓΑΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ
ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΗ
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΣΤ΄ΑΓΙΑΖΙ.
ΑΓΑΠΑ ΜΕ.
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ...
ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΖΩΗΣ.
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ...ΣΤΑΧΤΗ.
ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...
Α.Ρ.
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 29/11/2005 14:19:38
Η λογική, που πολλοί από εμάς επιθυμούνε για να το πράξουμε , ξεκινάει από :
Το ατομικό συμφέρον και καταλήγει συνήθως πάλι σε αυτό, με αποτέλεσμα :
Να μιλάμε για το καλό ώρες ατελείωτες ,δίχως να το πράξουμε .
Τι μας δίνουνε οι ώρες , που καταναλώνουμε προς συζήτηση :
Συνήθως μας επιβεβαιώνουνε το εγώ μας το οποίο είναι συνήθως ( πολλά συνήθως έπεσαν ) :
Να πράττουμε αυτό που εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε ότι είναι καλό και να πω τέλος , ότι συνήθως δεν κάνουμε τίποτα ουσιαστικό .
Απλά περνάμε ευχάριστα μιλώντας και γράφοντας γύρω από το καλό .
Δικαιολογίες για να μην πράξω το καλό , έχω υπεραρκετές .
Τις γνωρίζεται όλοι για αυτό και δεν τις αναφέρω .
Εγώ όμως έχω συνηθίσει τον εαυτό μου :
Στην πράξη του καλού και αυτό γίνεται αυτόματα .
Δεν μπορεί να με επηρεάσει κάποιος ,ότι το καλό :
Πρέπει να το κάνω με αυτόν, η τον άλλον τρόπο .
Απλά το κάνω και δεν το φυλάω μυστικό από τον κόσμο .
Προσπαθώ να το διαφημίζω και να γράφω όσο ποιο αναλυτικά μπορώ, τον τρόπο με τον οποίο το πράττω και τι μου δίνουνε οι πράξεις αυτές .
Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι :
Το καλό το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου ,δίχως όμως να γνωρίζουνε ότι ικανοποιούνε μονάχα το μικρό εγώ τους , γιατί αν το
πράττανε για τον εαυτό τους , θα μπορούσανε να πούνε και λίγα πράγματα για αυτόν .
Ο εαυτός είναι ένας , τα εγώ μας 6,5 δισεκατομμύρια , ας μην μπερδευόμαστε εν αγνοία .
Ποιος όμως γνωρίζει κάτι σημαντικό για τον εαυτό του, που να έχει σχέση με το καλό ;;;
Αλλά γιατί να μας το πει άραγε ;;;
Αφού και πάλι θα ξεκινήσουμε να συζητάμε για κάτι που ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά .
Πιστεύω ότι η μόνη υγιείς λύση για την πράξη του καλού είναι :
Να το πράττεις όταν σου δίνεται η ευκαιρία και μπορείς .
Γιατί όμως να το πράξω ;;;
Έλα ντε , αν δεν πιστεύουμε στην ζωή μετά θάνατον και ότι αυτή έρχεται μονάχα με μπόλικες καλές πράξεις , που κάνουμε εδώ στην γη ,γιατί να βοηθήσουμε κάποιον ;;;
Εμάς μας βοηθάει κανένας ;;;
Φαύλος κύκλος με λίγα λόγια , η αν θέλετε υγιείς κύκλος .
Σε αυτόν μέσα μένουμε και χαραμίζουμε οι περισσότεροι από εμάς την ενέργεια μας .
Μακάρι να πέφτω έξω .
Μακάρι να γίνεται το καλό από πολλά μέλη του |esoterica .gr .
Με συμφέρει γιατί ίσως κάποτε ( ίσως και σε αυτήν την ζωή ) να είμαι ένας από αυτούς , στον οποίο θα κάνετε το καλό .
Συνεχίζω :
Κάνω το καλό και το ρίχνω στο άπειρο σύμπαν , αυτό γνωρίζει τον λόγο που το κάνω .
Τώρα γιατί κάθομαι και τα γράφω όλα αυτά ;;;
Μπας και παρασύρω, η πείσω κάποιον να κάνει το ίδιο .
Όχι να λέει , πράττω το καλό , να το κάνει και αυτό βέβαια όποιος το κάνει :
Ξέρει και να μιλάει για αυτό .
Αφήνουνε να μιλάνε οι πράξεις για αυτό .
Αυτή είναι η σωστή νοοτροποία που πρέπει να έχουμε όλοι .
Την έχουμε , η κοροιδεύουμε τον εαυτό μας ( νομίζουμε ότι το κάνουμε ),
προβάλλοντας παχιά και όμορφα το εγώ που διαμόρφωσε το μυαλό μας και μόνο .
Και λέμε μετά :
Αυτή είναι η λογική του κόσμου αυτού και με αυτήν θα συμβαδίζω .
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο , δεν εσωτεριζόμαστε αγαπητοί μου ,αλλά μεταφέρουμε τα εξωτερικά καθημερινά προβλήματά μας ,εδώ μέσα σε έναν χώρο που :
Θα έπρεπε να είναι καθαρά εσωτερικός και να ασχολείται αποκλειστικά με το θείο πνεύμα μέσα μας .
Σιγά - σιγά αρχίζω και εγώ να ποίθωμαι ότι:
Χάνω τα λόγια μου .
Η ποιθώ αυτή προέρχεται απο:
Την αδυναμία μας να περιγράψουμε όλοι το θείο μέσα μας .
Αντίθετα , το θεωρούμε περιττό , γιατί υπάρχει και η επιστήμη :
Που με την επιστημονική γνώση της , μας επηρεάζει αρνητικά για την αναζήτηση του θείου .
Ίσως είναι καλλύτερα να συνεχείσω τον πραγματικό δρόμο της καθημερινής μου ζωής , αυτόν που βιώνω με όλες τις αισθήσεις μου .
Εκεί οι ενέργιές μου , θα είναι σίγουρα ποιο ουσιαστικές .
Εδώ στο διαδύκτυο , μετράει το μυαλό και η λογική .
Λες και αν κάποιος , η κάποιοι μας γράψουνε :
Συμφωνώ με την αποψή σου , η :
Συμφωνούμε απόλυτα ,η :
Δίκαιο έχεις ,η :
Είσαι και ο πρώτος , θα γίνουμε καλύτεροι στην ψυχή .
Όχι αντίθετα , θα γίνουμε περισσότερο ίσως λογικοί μέχρι που :
Δεν θα πράττουμε απολύτως τίποτα , αν δεν μας φαίνεται λογικό ,με αποτέλεσμα :
Να βλέπουμε κάποιον συνάνθρωπό μας , να χρειάζεται βοήθεια και να λέμε πειστικά στο ν εαυτό μας :
Όπως τα κατάφερνω εγώ, ας τα καταφέρει και αυτός .
Και δώσε συζητήσεις χωρίς τελειωμό ,για την κυρίαρχη λογική , που την κάναμε το alfa & omega στην ζωή μας .
Αυτά για απόψε και καλό βράδυ σε όλους , όσους απομείνανε στο ανθολόγιο της αγάπης.
Απο ότι βλέπω έμεινα εγώ & η ΑΦΡΟΔΙΤΗ .
Τέλος πάντων ακόμη υπάρχει ελπίδα και αυτή ως γνωστόν :
Πεθαίνει τελευταία .
Αναφέρεις συχνά :
Ο τάδε συγγραφέας , η ο τάδε μέγας ορθολογιστής , η ο τάδε ……είπε …..
Ο εσωτερικός εαυτός σου τι σου λέει ;;;
Αυτό είναι κατά πολύ ποιο σημαντικό ,από αυτό που θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε άλλος θνητός .
Καλοπροαίρετα .
ποιος να απομείνει σε ένα ανθολόγιο αγάπης που μόνο τέτοιο δεν είναι?
επικρατούν το Φως και η Αγάπη? ή μήπως αποσύρονται ακριβώς ως τέτοια?
ακριβώς την στιγμή που προσπαθούμε να φορέσουμε ταμπελάκι στον άλλο "είσαι καλός", "είσαι κακός"?
ακριβώς την στιγμή που αντί να είμαστε Αγάπη, μιλάμε μόνο με λόγια (δήθεν) αγάπης?
ακριβώς την στιγμή που αντί να είμαστε Αγάπη, προτιμάμε να μας λένε "σε αγαπάω", και "τι καλός και ευαίσθητος που είσαι"?
εγώ λοιπόν alfa-omega, Είμαι Αγάπη και ακριβώς γι'αυτό δεν έχω καμμία θέση εδώ μέσα...
Galadriel

Δ
Ε Κ
Η αγάπη είναι στην καθαρότητα και στην καλοσύνη.
Στον σεβασμό και στην ευγένεια.
Αγάπη είναι ο αγνός ο αμόλυντος, ο ευγενικός ο τίμιος ο ειλικρινής.
Αγάπη είναι ο σοφός άνθρωπος. Μέσα στην λαμπρότητα της καθημερινότητάς του, μέσα στη μαγεία των στιγμών της γαλήνης μέσα στην προσφορά του γιά τον συνάνθρωπο. ΄Αλλο κούφιος άνθρωπος άλλο ουσιώδης. Η ΑΓΑΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΝΤΥΜΕΝΗ ΕΝΑ ΦΩΣ, ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΑΛΛΟΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ, ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, Η ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, ΨΑΧΝΕΙ ΚΤΥΠΟ ΤΟΝ ΚΤΥΠΟ ΚΑΡΔΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ, ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΑ ΣΒΗΝΕΙ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΒΛΕΦΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΘΑΡΙΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.
Αγάπη είναι τα μάτια ενός παιδιού που λειτουργεί ζεστά όμορφα ανυστερόβουλα.
Αγάπη είναι η βοήθεια προς τον φίλο, τον αγαπημένο.
Υπάρχουν όμως πάντα κούφια λόγια κούφιες πράξεις κούφιοι άνθρωποι. ΑΣΒΕΣΤΩΜΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.
Αγάπη είναι η απλότητα της ψυχής.
Περισσότερη ζωή στο θέατρο λοιπόν και λιγότερο θέατρο στη ζωή.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΣΠΗ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ.
ΕΝΑ...
Η μάντρα είναι ακόμα νοτισμένη
μεθυσμένοι ψίθυροι στο προαύλιο
ενδόραμα κι εικόνα, φροντισμένη
στα δυό μπράτσα ήρεμη, γιά τ΄αύριο...
Η ΑΓΑΠΗ.
quote:
Τι περίμενες αγαπητέ alfa-omega?ποιος να απομείνει σε ένα ανθολόγιο αγάπης που μόνο τέτοιο δεν είναι?
επικρατούν το Φως και η Αγάπη? ή μήπως αποσύρονται ακριβώς ως τέτοια?
ακριβώς την στιγμή που προσπαθούμε να φορέσουμε ταμπελάκι στον άλλο "είσαι καλός", "είσαι κακός"?
ακριβώς την στιγμή που αντί να είμαστε Αγάπη, μιλάμε μόνο με λόγια (δήθεν) αγάπης?
ακριβώς την στιγμή που αντί να είμαστε Αγάπη, προτιμάμε να μας λένε "σε αγαπάω", και "τι καλός και ευαίσθητος που είσαι"?
εγώ λοιπόν alfa-omega, Είμαι Αγάπη και ακριβώς γι'αυτό δεν έχω καμμία θέση εδώ μέσα...
Galadriel
Καλησπέρα σε όλους!
Galadriel πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις να επιτίθεσαι στον Alpha-Omega και στην Αφροδίτη. Πολύ καλά, είπες την γνώμη σου, η οποία είναι σεβαστή σε όλους. Ο καθένας έχει δική του άποψη και είναι πιστεύω σωστό να την λέει καθαρά. Είτε είναι καλή είτε κακή. Όμως αυτό είναι λογικό να το πει κανείς μία φορά. Και φυσικά δεν προκαλεί την οργή και την αντιπάθεια των άλλων!
Σε παρακαλώ Galadriel αν θεωρείς ότι όλα όσα γράφω παραπάνω είναι θεμιτά προς εσένα τότε μπορείς να αποχωρήσεις από την συζήτηση με αξιοπρέπεια την οποία είμαι σίγουρη ότι την κατέχεις. Αν όχι τότε απλά να ξέρεις ότι πιθανώς να ενοχλούνται κάποιοι με τα επιθετικά Post τα οποία στέλνεις. Μπορείς να το σκεφτείς και να αντιδράσεις ανάλογα. Να μείνεις ή να φύγεις. Εγώ θα χαρώ να ακούσω την άποψή σου σε όλα όσα αναφέρουμε εδώ. Με ευγένια όμως...
Δεν μπορείς να ξέρεις πως σκέπτεται ο καθένας εδώ μέσα. Δεν μπορείς να λες ότι έχουν τυπωθεί λόγια δήθεν αγάπης. Σκέφτηκες ότι μπορεί να έχεις αδικήσει κάποιούς;
Με εκτίμηση,
Milko
Edited by - Milko on 30/11/2005 17:40:20
Edited by - Milko on 30/11/2005 17:41:51
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. ΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Η ΜΑΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.
ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΘΕΟ. Η ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ...
ΜΟΝΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΙΛΚΟ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΧΤΥΠΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗ ΦΡΑΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
Να το γνωρίζεις :
Ηθικά & φιλοσοφικά καθώς επίσης & θεοσοφικά βρίσκεσαι σε πολύ υψηλό πνευματικό επίπεδο .
Αυτό που χαίρομαι ειλικρινά σε εσένα είναι η αγαθή ψυχή σου .
Ξεχωρίζει με κάθε μήνυμα σου εδώ στο ανθολόγιο .
ΕΙΧΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΥ ΓΚΡΕΜΟ.
ΑΝΘΟΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΙΣΜΑΔΑ ΜΕΣΑ.
ΑΡΠΑΧΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΝΕΣ...
ΓΑΤΖΩΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΦΙΛΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.
ΜΕ ΑΓΓΙΞΕΣ...
ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ.
ΕΓΙΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΟ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΣΟΥ.
ΑΜΑΡΑΝΤΟ.
Η ΑΓΑΠΗ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ...
ΔΡΑΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.
αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας...
η πραγματική Αγάπη επίσης είναι και διανοητική λειτουργία (και όχι σκέτο συναίσθημα που άγεται και φέρεται)....
κι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε όλοι μας...
προσπάθησε λοιπόν τώρα να καταλάβεις το εξής: δεν επιτίθεμαι στον alfa-omega, ούτε στην Αφροδίτη...
στον μέν πρώτο, απαντάω σε μια ερώτηση του μέσα από το δικό μου πρίσμα, δεν είδα εξάλλου, να φέρει αντιρρήσεις σε αυτό που του είπα... γιατί σωστά κατάλαβε αυτό που είπα, ότι δεν μπορείς να ονομάζεις αυθαίρετα κάποιον καλό ή κακό...
στην μεν δεύτερη, έχω ήδη δηλώσει κι εδώ και αλλού, ότι αυτό που έχει βαθιά μέσα στην ουσία της ύπαρξης της το αγαπάω και έχει την προσοχή μου... δεν είμαι όμως υποχρεωμένη να αγαπάω το ψέμμα και την διαστρέβλωση... κι ακόμα περισσότερο, ακριβώς επειδή αγαπάω την Αφροδίτη, δεν μπορώ να της επιτρέψω να καταναλώσει το καλύτερο κομμάτι της σε τέτοιες συμπεριφορές...
αν δεν την αγαπούσα ξέρεις τι θα είχα κάνει? θα είχα γυρίσει την πλάτη και θα έλεγα "ε,και?", δεν το έκανα όμως... κάθησα και ασχολήθηκα μαζί της, και την ώρα που πέρναγε μία συναισθηματική κρίση, της έλεγα στο τηλέφωνο :"μην αυτομαστιγώνεσαι, μαστίγωσε τους άλλους"...
με άκουσε και χτύπησε εμένα... και χαίρομαι γι'αυτό, γιατί γνώριζε ότι χτυπάει κάποιον που ούτε θα την παρεξηγήσει, ούτε θα αλλάξει γνώμη γι'αυτήν απ' τα χτυπήματα... αν μη τι άλλο, μπορώ να πω ότι σε αυτό είχε ορθή κρίση.... φαντάσου τι θα γινόταν να εκτόνωνε τα συναισθήματα της σε ανθρώπους με άλλες προθέσεις και σκοπούς... χαίρομαι λοιπόν και έτσι την αγαπάω ![]()
και θα συνεχίσω να την αγαπάω έτσι, ακόμα κι αν χρειαστεί να με χτυπήσει κι άλλο...
θα έλεγες milko την μάνα που αφήνει το παιδί της να πέσει μερικές φορές, προκειμένου να μάθει να περπατάει, "επιθετική"? θα αμφισβητούσες την αγάπη της?
αν ναι, τότε είμαι...
Galadriel

Δ
Ε Κ
Edited by - galadriel on 01/12/2005 09:39:34
Δεν αλλάζουμε λίγο τη ροή του θέματος να μπορώ να συμμετέχω και γώ χωρίς να αναγκάζομαι να κάνω κατινάζ?? ![]()
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Gentleman's Apocalypse
quote:
Δεν αλλάζουμε λίγο τη ροή του θέματος να μπορώ να συμμετέχω και γώ χωρίς να αναγκάζομαι να κάνω κατινάζ?
εμ... αυτό είναι το "δύσκολο" αγαπητέ! μπορείς να φέρεις στην επιφάνεια την ουσία μέσα από το επουσιώδες?
μπορείς, να είσαι μέσα στην ροή του θέματος χωρίς να αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις?
μπορείς να αναρωτιέσαι χωρίς να κρίνεις?(γιατί κι αυτή η κρίση μια μορφή κατινάζ είναι, τι νομίζεις?)
G.

Δ
Ε Κ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ.
ΣΕΒΟΜΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΩ.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ...
quote:ΔΕΝ ΧΤΥΠΩ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ, ΚΑΙ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ. ΑΔΙΑΦΟΡΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.
και θα συνεχίσω να την αγαπάω έτσι, ακόμα κι αν χρειαστεί να με χτυπήσει κι άλλο...Galadriel
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΑΓΑΠΗΣ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΣΕ Η ΣΙΩΠΗ.
ΚΟΥΡΝΙΑΖΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗς ΑΝΙΑΣ. ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΥΦΕΡΟ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ.ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΒΡΟΧΗ Σ΄ΑΚΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΒΡΑΧΙΑ.
ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ.
Σ΄ΕΥΟΙΩΝΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΦΩΝΑ ΟΡΑΜΑΤΑ
ΣΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤ΄ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ ΦΙΛΙ
ΣΤΟ ΛΕΥΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ.
ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΟΙ. ΖΕΙΣΤΕ, ΚΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ.
ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ.
quote:
θα έλεγες milko την μάνα που αφήνει το παιδί της να πέσει μερικές φορές, προκειμένου να μάθει να περπατάει, "επιθετική"?
Ουδείς λογικός άνθρωπος δεν θα το έλεγε αυτό. Συμφωνώ λοιπόν, έτσι όπως το τοποθετείς. Πολλές φορές στους ανθρώπους δημιουργείται αυτή η απορία "αφου λοιπόν με αγαπάς, γιατί με πληγώνεις?". Η αγάπη ενίοτε γίνεται και πληγή. Πότε ? Συνήθως, όταν λέει αλήθειες. Όταν η Αγάπη λέει αλήθειες, γίνεται σκληρή. Τότε όλοι νομίζουν πως δεν είναι πραγματική Αγάπη, αλλά κάτι άλλο. Τότε όλοι, χάνουν την πίστη τους στην Αγάπη. Η Αγάπη δεν ψεύδεται, δεν ψευδομαρτυρεί, μαρτυρεί. Μαρτυρεί το γεγονός της. Κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Μαρτυρεί την ύπαρξή της. Δεν μπορεί να κρυφτεί, όπως δεν μπορεί να κρυφτεί η Αλήθεια. Αργά ή γρήγορα, θα φανεί. Γιατί η Αγάπη είναι η Αλήθεια, και η Αλήθεια είναι η Αγάπη.
Alfa-omega,
Ονομάζεις το θέμα σου "Ανθολόγιο Αγάπης". Ένα μικρό ημερολόγιο από Άνθη της Αγάπης. Εγώ και η galadriel λοιπόν, στο ανθολόγιό σου, ερχόμαστε και βάζουμε ένα τριαντάφυλλο αγάπης. Μην έχεις – μην έχετε λοιπόν – καμία ψευδαίσθηση πως δεν θα τσιμπηθήτε κιόλας, όταν προσπαθήσετε να το πιάσετε. Αν σου χαρίσει κάποιος ένα τριαντάφυλλο, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τσιμπηθείς από τα αγκάθια του. Πάντα όμως υπάρχει και η πιθανότητα, να μεθύσεις από το άρωμά του. Αυτό, στα μάτια σου, δεν αλλοιώνει την ίδια την αξία του λουλουδιού. Την ουσία του να είσαι τριαντάφυλλο. Και αυτή η ουσία, διόλου δεν διαφέρει από την ίδια την ουσία της Αγάπης.
quote:
Milko,
Αν και δεν έχουμε συνομιλήσει ποτέ πριν στο παρελθόν, προσπάθησε να διαβάζεις πολύ προσεχτικά τι γράφει κάποιο μέλος. H galadriel, δεν υποννοεί τίποτε περισσότερο, από ότι λέει. Τι λέει ? Αντι να ΕΙΜΑΣΤΕ Αγάπη, ΜΙΛΑΜΕ, μόνο με λόγια Αγάπης. Που φαίνεται εδώ, πως συμπεραίνει κάτι για ΕΣΑΣ ? Αφού χρησιμοποιεί στον λόγο της β' πληθυντικό, συμπεριλαμβάνει δηλ. και τον εαυτό της. Το συμπέρασμα που βγάζεις, ανήκει σε σένα. Θες το κρατάς, θες το πετάς. Η galadriel δεν έχει καμία συμμετοχή, στο τι θα σκεφτείς εσύ διαβάζοντάς την. Καμία συμμετοχή λοιπόν, δεν έχω ούτε κι εγώ, στο τι θα σκεφτείς εσύ, διαβάζοντας τώρα, αυτό που γράφω εγώ. Κράτα τα συμπεράσματα για τον εαυτό σου λοιπόν, και μην διαβάλεις κανέναν, εν ονόματι της Αγάπης, που τόσο πολύ υπερασπίζεσαι...
Τα σέβη μου,
Deva Parinito.
quote:EΓΙΝΕΣ ΠΟΙΗΤΗΣ.
Το καλό μένει μέσα από μια ουσιαστική αγάπη .
Αυτό να προσπαθείς όσο ζεις .
Αγάπη δίχως καλό είναι κούφια , άχρηστη ,περιττή .
Τις λείπει η ουσία της ,που είναι ο θεός .
Κόντρα στην κιτρινίλα των φύλλων τούτων των καιρών μας.
Ζωντανή αλήθεια φωτεινή μνήμη, ανεπανάληπτο παρόν και όμορφο μέλλον, φως απόκοσμο μακρίνό, λαμπρή ανάσα μιάς αλήθειας που πηγάζει εκ΄των έσω...
Η ΑΓΑΠΗ έτσι μας θέλει απλούς μα ηρωικούς καθημερινούς μα υπερβατικούς τιτανικούς και υπερφυσικούς κοινούς και μοναδικούς συνάμα. Μας ενώνει ένας πόθος να σταθούμε στα πόδια μας να ζήσουμε να ενταχθούμε, να αγωνιστούμε μέσα από το ηθικό δίδαγμα του να είμαστε ο εαυτός μας. Να την αφήσουμε ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ να κυριαρχήσει σε νου και καρδιά με λυρισμό και αναπόληση με φιλοσοφική διάθεση και απαλότητα.Η ΑΓΑΠΗ ΚΡΥΒΕΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ ΡΕΟΥΣΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΦΑΡΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΝ ΘΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΓΕΝΙΩΝ. ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...
ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΨΥΧΗΣ...
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ.ΥΜΝΟΣ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΔΑΚΡΥΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΕΣ.
ΠΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΣ ΛΕΥΚΟΤΗΤΑ.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΙΚΡΙΕΣ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΥΤΡΩΜΟ.
ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ
ΜΙΑ ΖΩΗ.
=))=II=((=