- Γυναίκα και Εκκλησία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αφού οι γυναίκες "ΦΩΝΑΖΟΥΝ" για ισσότητα και κατάργηση της ανδροκρατίας, γιατί οι ίδιες επιμένουν (στην Ελλάδα), να συντηρούν αυτήν την σαπίλα υοθετόντας την νοοτροποία αυτή.
Δυστυχώς και μετά λύπης μου, συμφωνώ μαζί σου. Εμείς πρώτες συντηρούμε τα σαθρά και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα ηλικιακά ταμπού. Εμείς είμαστε αυτές που μεταδίδουμε στα παιδιά μας, γιους και κόρες σαθρά ηθικιστικά μοντέλα γενικότερα, μέσα σ'αυτά και τα ταμπού. Πριν φωνάξουμε λοιπόν, ας κάνουμε πρώτα εμείς στην πράξη βήματα για να αλλάξουμε αυτά που στιλιτεύουμε, κι όχι να περιμένουμε φωνασκώντας σαν υστερικές κότες, να τα αλλάξουν άλλοι για μας.
Για την ηλικιακή διαφορά, η προσωπική μου θέση δεν έχει να κάνει με ταμπού, αλλά με την ατομική ψυχονοητική διαδρομή του ανθρώπου που θα με έκανε να τον δω ως πιθανό συντροφό μου. Η νοητική του ηλικία δηλαδή, κι όχι απαραίτητα η βιολογική. Αυτές οι δύο άλλωστε, δε συνάδουν πάντα. Προσωπικά δηλώνω αδίστακτα το μπάχαλο στο χωροχρονικό μου συνεχές, αφού σ'άλλα σημεία (που βλέπω στεγανούς και περιχαρακωμένους της γενιάς μου) εγώ νιώθω πως ξέχασα πραγματικά να μεγαλώσω, ενώ ενίοτε και μ'άλλη διαδρομή μπορεί να νιώσω και 85. Αυτά τα πράγματα "παίζουν" σ'άλλες διαστάσεις και πάντως όχι στο "φαίνεσαθαι", αλλά κυρίως στο "ΕΙΝΑΙ".
Βίκυ
Edited by - Arela on 22/12/2005 14:09:02
Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω οτι έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν 25 ετών και είχαν ωριμάσει καθώς και ανθρώπους 60+ χρονών που το μυαλουδάκι τους ισσοδυναμούσε με 10 ετών παιδάκι.
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
quote:
Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω οτι έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν 25 ετών και είχαν ωριμάσει καθώς και ανθρώπους 60+ χρονών που το μυαλουδάκι τους ισσοδυναμούσε με 10 ετών παιδάκι.
'Η και το αντίστροφο (που είναι πιο θλιβερό).
Γιατί το να νιωθω συχνά εγώ η 40φεύγα, "νεότερη" (λιγότερο κολλημένη και στεγανοποιημένη- αμφισβητίας κι επαναστάτρια ΜΕ αιτία) από 25ρηδες, πού το πας? ![]()
![]()
Είναι προσόν θαρρώ να αισθάνεται κανείς νέος, δείχνει πνεύμα και σώμα σε εγρήγορση=νεανικά και ύπαρξη ενδιαφερόντων...
αλλά πόσους νέους και έφηβους δεν βλέπω καθημερηνά -μετά λύπης μου-
να γερνούν πρίν την ώρα τους
"μουχλιάζοντας" πριν την ώρα τους από βαρεμάρα
και ανοίγοντας λακκούβες στον καναπέ από έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε.....
Μάθε απ΄ τα λάθη των άλλων. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τα κάνεις όλα αυτοπροσώπως ;)