- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
eloquote:
Από την αρχή της δημιουργία μας ο άνθρωπος αγνοώντας την λειτουργία του φυσικού περιβάλλων , τρομοκρατημένος από τους κινδύνους πού αντιμετώπιζε από θύελλες, καταιγίδες, κεραυνούς , σεισμούς , κλπ και απορώντας για τα φυσικά φαινόμενα στον σύμπαν , μετάτρεψε τον φόβο του σε πίστη , σε κάτι το θεϊκό ,Εκεί κοντά, εκείνη την εποχή, ο άνθρωπος δεν αγνοούσε τη λειτουργία της Φυσικής Τάξης ούτε και στη μετέπειτα εποχή.
Σήμερα ο άνθρωπος αγονοεί παντελώς τη λειτουργία αυτή, τοποθετεί την ύπαρξη του ώς ανώτερη χωρίς να δέχεται οτι είναι μέρος της Φυσικής Ισορροπίας και δρά ανεξέλεγκτα. Θεωρεί τον ρόλο της Φυσικής Ισορροπίας λανθασμένο, προσπαθεί να τον τιθασεύσει, να τον εκμεταλλευτεί, ακόμα και να τον εξαλείψει χωρίς να σκέφτεται οτι η δημιουργία της Φυσικής Τάξης είτε αυτή είναι επίγεια είτε συμπαντική ευθύνεται τόσο για την δημιουργία του οσο και για την επιβίωση του.
Η Φυσική Ισορροπία είναι η υλική πλευρά του Θεού η πλευρά που μπορούμε να κατανοήσουμε.
Μια απορία έχω φίλε Allzzaro...
Εσύ πο τα ξέρεις όλ'αυτά??
Ότι είναι η υλική πλετρά του θεού , ας πούμε???
Πού τα διάβασες...θα μ'ενδιέφερε και μένα να τα μελετήσω..![]()
soul
quote:
Ότι είναι η υλική πλετρά του θεού , ας πούμε???
Πού τα διάβασες...θα μ'ενδιέφερε και μένα να τα μελετήσω..
Για να μπορέσει κάποιος να οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα, πιστεύω οτι θα πρέπει να ελευθερώσει τη σκέψη του απο μικρόνοοες προκαταλήψεις και να μπορέσει να αποσυμβολίσει τις γραφές.
Να μπορέσει να ξεκλειδώσει την ορολογία της Ερμητικής φιλοσοφίας ``Υπέρτατος Νούς-Ύλη`` καθώς και την ορολογία της Ελληνικής Φιλοσοφίας ειδικά των ``Τιτάνων``.
Η ένωση Ουρανού-Γαίας είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση των Τιτάνων με πρώτο τον Υπερίωνα και δεύτερο τον Ωκεανό.
Χωρίς τον ήλιο θα ήταν αδύνατη κάθε μορφή επιχθόνιας ζωής.
Απο εκεί και μπρός πλήθος αλλων δημιουργημάτων ευθύνονται οχι μόνο για μια ισορροπημένη κατάσταση αλλά και για τη δημιουργία ενός υπερνοήμονος πλάσματος που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ισορροπημένη αυτή κατάσταση.
Ο άνθρωπος μέχρι σήμερα ποτέ του δεν μπόρεσε να κατανοήσει το φαινόμενο el ninio ούτε το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Δύο φαινόμενα που δεν είναι τίποτα αλλο παρά την αντίδραση της Φυσικής Ισορροπίας έτσι ώστε να διατηρήσει τη ζωή στον πλανήτη.
Δύο φαινόμενα που ουσιαστικά είναι μια θεική αντίδραση έτσι ώστε να σώσει αυτά που δημιούργησε απο την καταστροφική μανία αυτού του νοήμονος πλάσματος που στην προσπάθεια του να εξελιχθεί δεν σκέπτεται (ενώ μπορεί να σκεφθεί) οτι καταστρέφει αυτό που με τόση σοφία δημιουργήθηκε. Το ρητό ``ελλομένου ανθρώπου θεός αναίτιος`` τα λέει όλα..
Ετσι λοιπόν σήμερα οι γράφωντες ασχολούνται με εναν θεό που δεν μπορούν ούτε να νοήσουν, ούτε κάν να θεωρήσουν και δεν ασχολούνται με την χειροπιαστή υλική υπόσταση του θεού γιατί απλά είναι επηρρεασμένοι απο μικρόνοοες ιδιοτελείς αντιλήψεις. Αντιλήψεις που προωθούνται απο εχθρούς της Φυσικής Τάξης και συνεπώς εχθρούς του Δημιουργού και των δημιουργημάτων του.
Τα συμπεράσματα δικά σου..![]()
Edited by - allzzaro on 12/11/2009 17:34:51
quote:
Πόσο ...τζόκερ, έπαιξε η φύση, για να κάνει τέτοια θαύματα;
Αμα η πρώτη ύλη που έχει στη διάθεση της είναι τέλεια, θαύματα θα κάνει, τι θα κάνει. Το θέμα είναι, αυτή η ύλη υπήρχε (δηλ. αυτή είναι ο θεός?) ή υπήρχε ένα όν θεός ο οποίος την αγόρασε από κάπου?
Αν ο θεός είναι ένα τεράστιο όν, μάλλον δεν μπορεί να μας δει, αν δηλ. υποθέσουμε ότι είμαστε μικροοργανισμοί που έχουμε αναπτυχθεί πάνω σε ένα σώμα (γη). Γι αυτόν η Γη θα είναι ένα μόριο της ύλης, φαντάζομαι ότι θα παίρνει το θεικό μικροσκόπιο του, θα βλέπει εκατομμύρια μικροοργανισμούς να έχουν υπερκαλύψει το σωματίδιο αλλά δεν θα ξέρει τι ακριβώς είμαστε.
Κι ένα τραγούδι γραμμένο για αυτόν το μυστηριώδη τύπο, με αγάπη
http://www.youtube.com/watch?v=xZEO1Lug25s
Edited by - mimosa on 12/11/2009 17:55:05
Κι έπειτα λένε για ευφάνταστους χριστιανούς...Οι ...παραχριστιανοί
να δεις....
Φίλη mimosa, όλα ενυπαρχουν στον Θεό και τίποτε δεν μπορεί να υπαρξει έξω απο τον έλεγχο, εξουσία και χώρο του Θεού...Ο μικρόκοσμος
και ο μακρόκοσμος,λειτουργούν μέσα απο το μεγάλο, που είναι το σύμπαν
και το μικρό που είναι ο άνθρωπος...Όλα συντείνουν στο ότι το σύμπαν
είναι όλο τμήμα του Θεού....
Αυτό που λές φύση, έγινε για να έξυπηρετεί αυτές τις υποδομές, αυτές τις λειτουργίες...Δεν αποτελούν παράδοξο, για να είναι τυχαίο, αλλά
φυσικό,ητοι,έκφραση και συνέχεια...
Μιλάτε στο τηλέφωνο?
quote:
Απο φαντασία παντως, καλά πάμε.....
Κι έπειτα λένε για ευφάνταστους χριστιανούς...Οι ...παραχριστιανοί
να δεις....
Φίλη mimosa, όλα ενυπαρχουν στον Θεό και τίποτε δεν μπορεί να υπαρξει έξω απο τον έλεγχο, εξουσία και χώρο του Θεού...Ο μικρόκοσμος
και ο μακρόκοσμος,λειτουργούν μέσα απο το μεγάλο, που είναι το σύμπαν
και το μικρό που είναι ο άνθρωπος...Όλα συντείνουν στο ότι το σύμπαν
είναι όλο τμήμα του Θεού....
Αυτό που λές φύση, έγινε για να έξυπηρετεί αυτές τις υποδομές, αυτές τις λειτουργίες...Δεν αποτελούν παράδοξο, για να είναι τυχαίο, αλλά
φυσικό,ητοι,έκφραση και συνέχεια...
Να τον ακούτε...ξέρει πράματα!!!![]()
soul
quote:
Δε μου λές τρέχα γύρευε?
Μιλάτε στο τηλέφωνο?
Μα σοβαρά , το ρωτάς???
Αυτό είναι διασταυρωμένο , κάθε μέρα ανοιχτή γραμμή μαζί του έχει..![]()
soul
quote:
Αμα η πρώτη ύλη που έχει στη διάθεση της είναι τέλεια, θαύματα θα κάνει, τι θα κάνει. Το θέμα είναι, αυτή η ύλη υπήρχε (δηλ. αυτή είναι ο θεός?) ή υπήρχε ένα όν θεός ο οποίος την αγόρασε από κάπου?
Mimosa πώς φαντάζεσαι τον θεό? Εχεις και σύ την κλασσική εικόνα του γέροντα?Αν υποθέσουμε οτι δέν υπάρχει αυτός ο γέροντας(που δέν υπάρχει),τότε σε τί πιστεύεις? Δέν πιστεύεις στην άπειρη ενέργεια? Νομίζω οτι όλοι μας καταλαβαινουμε λίγο πολύ το ίδιο σχετικά με αυτό το θέμα,απλώς μπερδευόμαστε στην μετάφραση.
Είτε πείς "Πατερας" ή "Μπραχμα" ή "Λόγος" ή "Θεός", όλα είναι το ίδιο.Η πρώτη και τελευταία ύλη στο σύμπαν.Ακόμα και το "Σύμπαν" σημαίνει θεός.
Το σύμπαν είναι ένας τεράστιος οργανισμός και εμείς αποτελούμε κύτταρα αυτού του τεράστιου οργανισμού με την ίδια λογική που τα κύτταρα του σώματος μας αποτελούν εμάς.Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό?
Όλοι πιστεύουμε σε κατι που στην βάση του είναι το ίδιο.Ακόμα και ό πιό άθεος πιστεύει σε κάτι,πιστεύει στην ύλη.
Τέλος πάντων,όλα είναι ένα.
quote:
το σύμπαν είναι όλο τμήμα του Θεού....
Η γη πάντως πρέπει να βρίσκεται κάπου στο αποχετευτικό του σύστημα, δεν εξηγείται αλλιώς.
quote:
Αν υποθέσουμε οτι δέν υπάρχει αυτός ο γέροντας(που δέν υπάρχει),τότε σε τί πιστεύεις? Δέν πιστεύεις στην άπειρη ενέργεια?
Ναι πιστεύω στην πρωταρχική ουσία - ενέργεια.
Είναι δυνατόν να πίστευα στον γέροντα? και τι κάνει ο γέροντας? Φορτώνει τους κομήτες με τα συστατικά της ζωής και τους εκτοξεύει?
quote:quote:
Αμα η πρώτη ύλη που έχει στη διάθεση της είναι τέλεια, θαύματα θα κάνει, τι θα κάνει. Το θέμα είναι, αυτή η ύλη υπήρχε (δηλ. αυτή είναι ο θεός?) ή υπήρχε ένα όν θεός ο οποίος την αγόρασε από κάπου?Mimosa πώς φαντάζεσαι τον θεό? Εχεις και σύ την κλασσική εικόνα του γέροντα?Αν υποθέσουμε οτι δέν υπάρχει αυτός ο γέροντας(που δέν υπάρχει),τότε σε τί πιστεύεις? Δέν πιστεύεις στην άπειρη ενέργεια? Νομίζω οτι όλοι μας καταλαβαινουμε λίγο πολύ το ίδιο σχετικά με αυτό το θέμα,απλώς μπερδευόμαστε στην μετάφραση.
Είτε πείς "Πατερας" ή "Μπραχμα" ή "Λόγος" ή "Θεός", όλα είναι το ίδιο.Η πρώτη και τελευταία ύλη στο σύμπαν.Ακόμα και το "Σύμπαν" σημαίνει θεός.
Το σύμπαν είναι ένας τεράστιος οργανισμός και εμείς αποτελούμε κύτταρα αυτού του τεράστιου οργανισμού με την ίδια λογική που τα κύτταρα του σώματος μας αποτελούν εμάς.Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό?
Όλοι πιστεύουμε σε κατι που στην βάση του είναι το ίδιο.Ακόμα και ό πιό άθεος πιστεύει σε κάτι,πιστεύει στην ύλη.
Τέλος πάντων,όλα είναι ένα.
Άλεξ , θα σε μαλώσω..
Ή θα μιλάμε για την μόνη αλήθεια ή καλύτερα να σιωπαίνουμε!!!
Τι είναι αυτά που λές παιδί μου??
Ήμαρτον κύριε...απαπαπαπαπαπαπαπαπαπαππαππαπααπαπαπαπαπαπ...![]()
Με απογοήτευσες...και θέλω να το ξέρεις..![]()
soul
είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν βλέπουν ένα τέλειο άνθρωπο στο Θεό, αλλά έναν ανθρώπο στον Θεό, που έχει απλά ικανότητες να ξεπερνά τα εδώ προβλήματα...Δεν είναι έτσι, ο Θεός, δεν λειτουργεί
με γνώμωνα τα εδώ ζητούμενα, αλλά, άλλα δεδομένα αιώνια.Ο Θεός είναι τέλειος,δεν έχει ζητούμενα...
Αυτά που πρέπει να αναζητήσει κι ο άνθρωπος,μέσω του πνεύματος, αλλά και της ορθής οδού..."Εγώ ειμί η θύρα.." έλεγε ο Χριστός,με αυτό εννοούσε, ότι πρέπει να ειμαστε πράοι και να αντιλαμβανόμαστε τι είναι να γίνει και τι ρολο πρέπει να παιξουμε εκεί,όλοι μας, αντι να κοιτάμε να επωφεληθούμε, να αρπάξουμε ότι βλέπουμε σαν γύφτοι που ειμαστε.....Κι ενώ όλα μας ανήκουν...
Αυτο είναι το πιο τραγικό απ όλα..Δεν φτάνει η ...τυφλαμάρα μας,γινόμαστε και γελοίοι,λυπώντας με αυτόν τον τρόπο τον ουράνιο Πατέρα μας....Είμαστε βασιλιάδες και φερόμαστε σαν ζητιάνοι......
Καλη μου mimosa, μού λειψαν οι ..μπηχτές σου....Εκτός απο τα τηλέφωνα, ξέρεις,υπάρχουν ακόμη και τα παλιομοδίτικα....Οι γραφές, η σκέψη, η αντίληψη...Εκεί, προσπαθώ να εννοήσω τον Θεό....Και σίγουρα, παίρνω σαν γνωμωνα ότι είναι τέλειος....Απο κει κι έπειτα ,δεν μπορεί να κανεις λάθος να τον βρεις.....
Δοκίμασε το..Πιάνει....
Καλέ μου Εαρινέ....Πρόσεχε τα πολλά παπαπαπα, έχουν και άρια.....
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Ο Θεός είναι τέλειος,δεν έχει ζητούμενα...-Απο πού το πληροφορήθηκες αυτό , φίλε Ευάγγελε...μάθε μας και μας τις πηγές σου!!!
Καλέ μου Εαρινέ....Πρόσεχε τα πολλά παπαπαπα, έχουν και άρια.....-Εδώ θα τρίξουν τα όρια Ευάγγελε...θα ανοίξουν...και όποιος αντέξει!
-Έτσι είναι η ζωή...δυστυχώς!!!
soul
Τι σου συμβαίνει...Πές μου, μη φοβάσαι...
quote:
Τάχασες λίγο καλέ μου Εαρινέ; Αλλού αντ αλλού;
Τι σου συμβαίνει...Πές μου, μη φοβάσαι...
Δεν θα μας πείς δηλαδή τις πηγές σου...???
soul
Πόσα θές να μας τρελάνεις, δικέ μου!!!!
quote:
Δεν νομίζω να την αγόρασε απο κάπου.
Εξάλλου θα ήταν τόσο ακριβή και οι πιστωτικές κάρτες μμ.. μάλλον δεν υπήρχαν..
quote:
Αν ο θεός είναι ένα τεράστιο όν, μάλλον δεν μπορεί να μας δει, αν δηλ. υποθέσουμε ότι είμαστε μικροοργανισμοί που έχουμε αναπτυχθεί πάνω σε ένα σώμα (γη). Γι αυτόν η Γη θα είναι ένα μόριο της ύλης, φαντάζομαι ότι θα παίρνει το θεικό μικροσκόπιο του, θα βλέπει εκατομμύρια μικροοργανισμούς να έχουν υπερκαλύψει το σωματίδιο αλλά δεν θα ξέρει τι ακριβώς είμαστε.
Ο θεός δεν είναι οντότητα.
Σύμφωνα με τον Ερμητισμό η αντίληψη ότι στο Θεό ενυπάρχουν τρεις ισοδύναμες όψεις οι οποίες διαπερνούν τον κόσμο ως υποκείμενοι θεμελιώδεις μηχανισμοί: ο Νους, μία αγαθή, δημιουργική νοητική δύναμη, ο Λόγος, η πηγή της λογικής η οποία παράγει τάξη από το Χάος, και ο Άνθρωπος, το άθροισμα των πνευμάτων των ανθρώπων.
quote:
Αρα δεν είναι άθεος?
Αθεος είναι ο Σβάμπε. Μηδενιστής.
Επ`ευκαιρίας ρίξτε μια ματιά δεν τα έγραψα για να τα διαβάζω μόνο εγώ.
Φυσική Τάξη και ανθρώπινη αντίληψη
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4980&whichpage=30
Το μυστικο της μακροζωίας http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=32&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4980
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=33&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4980
quote:
Ο θεός δεν είναι οντότητα
Ναι, τι είναι τότε? Πως αποδεικνυεται ότι ΕΙΝΑΙ κάτι;
Επειδή κάποτε οι πρωτόγονοι έβλεπαν διάφορα ουράνια σώματα να περνούν απο τη γή θα πρέπει εμείς ακόμα να το συζητάμε και να αναρωτιόμαστε τι ηταν;;;;
Edited by - mimosa on 12/11/2009 21:39:12