- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
μαχαιρα έδωσες μαχαιρα θα λάβεις. Δεν σε πρόσβαλε ο Νικόμαχος, υπεραμύνθηκε της Μαρίας με την οποία κιόλας δεν νομίαω ότι ταυτίζεται.
Και πάλι σωστός Ιταλέ.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είπα στον κ.Heretic, να διαβάζει πρώτα τις θέσεις κάποιου μέλους, στο οποίο σκοπεύει να αντιπαρατεθεί.
Οσο για το σνομπ, είμαι σίγουρος τώρα, πώς δεν το πιστεύεις!
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Italos, στα μεταφυσικά θέματα θα δηλώσω μεταφυσικός μεν αλλά μερικώς αγνωστικιστής. Δηλάδη πιστεύω στο μεταφυσικό αλλά δεν θεωρώ απαραίτητα οτι λειτουργεί με τον τρόπο που ισχυρίζονται οι γνωστοί συγγραφείς, δάσκαλοι, αναληφθέντες και μη :), και τέλος φίλοι αλλά και άγνωστοι του διαδικτύου.
Μπορεί να υπάρχει ένα επίπεδο της πραγματικότητας που αγνοούμε και κάνουμε υποθέσεις αβάσιμες. Απλά εχω πάρει τις μεταφυσικές αποδείξεις μου και για αυτό ασχολούμαι με αυτά, αλλά είμαι ανοικτός σε ερμηνείες.
Για την μαγεία, την θεωρώ μια μέθοδο ψυχικής καλλιέργειας, ότι και να περιλαμβάνει αυτό. Αν δηλαδή υφίσταται μόνο νοητικά, στο φυσικό μας σώμα, ή ακόμα και σε επίπεδο κουλτούρας, δες την υποκριτική που ανέφερα, ή λογοτεχνία (πχ μαγικός ρεαλισμός), ή αφορά και ανώτερες σφαίρες ύπαρξης, αστρικά και αιθερικά πεδία, αυτό είναι θέμα οπτικής.
Αν οι σκεπτομορφές υφίστανται ή αποτελούν αρχέτυπα του Γιούνγκ, δεν με ενδιαφέρει. Σημασία έχει αν λειτουρργεί για εμένα. Με την ασκηση της μαγείας λοιπόν, της υψηλής μαγείας, ανέρχομαι ψυχικά. Ετσι το βλέπω.
Τέλος ναι έχεις δίκιο, "μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις" ή και "ο νόμος της έλξης" (όπως τον διατύπωσε ο Ατκινσον). Εγινα επιθετικός και συγκέντρωσα επιθετικές πένες επάνω μου. Απολογούμαι. Κανείς δεν είναι τέλειος, πόσο μάλλον εγω, πόσο μάλλον οταν δεν έχεις τον άλλον που συζητάς μπροστά σου, σαν φυσική παρουσία.
quote:
Heretic
Italos, στα μεταφυσικά θέματα θα δηλώσω μεταφυσικός μεν αλλά μερικώς αγνωστικιστής. Δηλάδη πιστεύω στο μεταφυσικό αλλά δεν θεωρώ απαραίτητα οτι λειτουργεί με τον τρόπο που ισχυρίζονται οι γνωστοί συγγραφείς, δάσκαλοι, αναληφθέντες και μη :), και τέλος φίλοι αλλά και άγνωστοι του διαδικτύου.
Μπορεί να υπάρχει ένα επίπεδο της πραγματικότητας που αγνοούμε και κάνουμε υποθέσεις αβάσιμες. Απλά εχω πάρει τις μεταφυσικές αποδείξεις μου και για αυτό ασχολούμαι με αυτά, αλλά είμαι ανοικτός σε ερμηνείες.
θαυμάσια!
Τώρα είσαι απόλυτα σωστός.
Και μάλιστα δείχνεις ένα απο τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Ειλικρινά μπράβο σου.
quote:
Heretic
Τέλος ναι έχεις δίκιο, "μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις" ή και "ο νόμος της έλξης" (όπως τον διατύπωσε ο Ατκινσον). Εγινα επιθετικός και συγκέντρωσα επιθετικές πένες επάνω μου. Απολογούμαι. Κανείς δεν είναι τέλειος, πόσο μάλλον εγω, πόσο μάλλον οταν δεν έχεις τον άλλον που συζητάς μπροστά σου, σαν φυσική παρουσία.
Κι εδώ, ειλικρινώς μπράβο σου.
Απο τις ελάχιστες περιπτώσεις, εδώ στο φόρουμ, όπου ένα λάθος, αναγνωρίζεται άμεσα.
Υ.γ
Για την υπολογιστική ολογραφία, θα τοποθετηθώ στο άλλο θέμα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
πίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω τι άποψη έχεις για τον όρο μαγεία. Γενικά πες μου, πως το βλέπεις. Είναι μεταφυσικός, καλλιτεχνικός, κάτι μεταξύ Τόλκιν και Χάρι Πότερ, ενασχόληση βλαμμένων; Τι απ’ όλα ή κάτι άλλο;
Επίσης, να σου απαντήσω για τον Στανισλάβσκι.
Θεωρείς έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες, καθηγητή ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια,(Oxford), γλωσσολόγο και γλωσσοπλάστη που όμοιους του έχουμε δει ελάχιστους παράδειγμα βλαμμένων; Γιατί αυτόν εγώ τον θεωρώ δάσκαλο..
quote:
Επίσης, με τον όρο «μαγικές σχολές αναφέρομαι σε μαγικά συστήματα (πεποιθήσεων) που έχουν δημιουργήσει γνωστοί μεταφυσικοί, πχ Φόρτιουν, Μπάρτον, Κράουλευ, Λεβί κτλ.
Δεν ξέρω αν το κολλέγιο Χόγκουαρτς της Ρόουλαντ υφίσταται σε κάποιο παράλληλο μαγικό σύμπαν, αλλά δεν αναφερόμουνα σε αυτό.
Αυτοί δεν είναι μεταφυσικοί, είναι θεοσοφιστές. Αγάπη πουθενά, ηθική όπου βολεύει, επικλήσεις σε μόνιμη βάση, έλεγχος κατά της ελευθερίας, για να μην μιλήσουμε για τάγματα, όπου όλα οδηγούν στο σατανισμό. (τη μπλαβάτσκυ πως την ξέχασες?)
Η μαγεία του Τόλκιν κλάσεις μπροστά. Ας λέγαμε τουλάχιστον για την Baba Vanga, για τους Γνωστικούς, για τον Ερμή.
Νικόμαχε έχεις τον σεβασμό μου το ξέρεις κ θαχσε παρακαλούσα να συμμετέχεις κ συ κ όλοι, γιατί οι διαφορετικές απόψεις είναι αυτές που εμπλουτίζουν τη συζήτηση και αποκομίζουμε όλοι κάτι.
Heretic έχω αποφοιτήσει από ΤΕΙ Διοίκησης επιχειρήσεων, έχω εργαστεί σε μια
από τις μεγαλύτερες εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα, τώρα έχω δική μου επιχείρηση και δεν νιώθω καθόλου ανώτερος από τον σερβοτόρο απέναντι. Θα πρεπε; τι ακριβώς θεωρείς επίπεδο?
quote:
DSM
Κοίτα να δεις. Υπάρχουν 4 τύποι ανθρώπων.α.Αυτός που "είδε" και ψάχνεται.
β.Αυτός που "είδε" και πείστηκε.
γ.Αυτός που "δεν είδε" αλλά γεννήθηκε πεπεισμένος.
δ.Αυτός που "δεν είδε" αλλά ψάχνεται.Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλιθίων ανήκει στο γ.
Οι τύποι μπορούν να συνεννοηθούν μόνο ανά δυάδες α-δ και β-γ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο για χαβαλέ.
ΣΗΜ:
Δεν αφήνω υπονοούμενα, για κανένα απο τους συμμετέχοντες, απλώς θεώρησα ότι είναι συμβολικό και αρκούντως...σοφιστικό!
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού προέρχεται απο τον DSM.![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ιταλός, πρέπει να φταίει ο τρόπος που γράφω. Λυπάμαι ειλικρινά αν παρανοούμαι δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Προσπαθώ να καταλάβω την οπτική γωνία του Νικόμαχου για την μαγεία, δεν υπονόησα ότι είναι βλαμμένοι, ούτε ο Τόλκιν, ούτε η Ρόουλινγκ ούτε κανένας άλλος. Λογοτέχνες είναι πάνω απ όλα.
--Αυτοί δεν είναι μεταφυσικοί, είναι θεοσοφιστές. Αγάπη πουθενά, ηθική όπου βολεύει, επικλήσεις σε μόνιμη βάση, έλεγχος κατά της ελευθερίας, για να μην μιλήσουμε για τάγματα, όπου όλα οδηγούν στο σατανισμό. (τη μπλαβάτσκυ πως την ξέχασες?)
Όχι δεν είναι Θεοσοφιστές, σε καμία περίπτωση. Μπορεί να έχουν διαβάσει Μπλαβάτσκι & Μπέιλι, ή μερικά από αυτά που λένε να είναι κοινά, σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται. Σου ανέφερα τέσσερις χαρ/κές περιπτώσεις ΜΑΓΩΝ, δύο του δεξιού μονοπατιού και δυο του αριστερού. Τα άλλα τώρα που γράφεις είναι από την εκκλησιαστική σκοπιά, δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω γιατί θα επαναληφθεί ότι έγινε με την Μαρία3.
--Heretic έχω αποφοιτήσει από ΤΕΙ Διοίκησης επιχειρήσεων, έχω εργαστεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα, τώρα έχω δική μου επιχείρηση και δεν νιώθω καθόλου ανώτερος από τον σερβοτόρο απέναντι. Θα πρεπε; τι ακριβώς θεωρείς επίπεδο?
Δεν εννοώ διανοητικό επίπεδο Ιταλός, εννοώ επιστημονικό επίπεδο. Ο Νικόμαχος υπαινίχθηκε ότι στο τόπικ για το "φρακταλικό σύμπαν" λέω βλακείες. Θέλετε να μιλήσουμε την γεωμετρία του Μαντελμπρότ, να δούμε ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για "φρακταλικό σύμπαν", γιατί είναι δεδομένο ότι το σύμπαν χαρακτηρίζεται από φράκταλ, θέλετε να μιλήσουμε για χαοδυναμική και equilibria, που είναι εκεί ανήκει το περιεχόμενο του άρθρου, ή τα δούμε πως το έθεσε ο Ervil Laszlo, από την μεταφυσική πλευρά της θεωρίας συστημάτων; Θα απαντήσω στο σχετικό τόπικ αύριο για αυτά. Μην βάζετε όμως στην πένα μου κάτι που δεν υπονόησα καν.
Edited by - Heretic on 20/12/2013 02:28:33
quote:Το ξέρει επειδή το ξέρει. Τραβάς κάνα ζόρι;
Γνώστικ
Πώς ένας άνθρωπος που έχει πάρει μόνο έναν δρόμο, ξέρει οτι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός;
quote:Κάτι τέτοιο ίσως:
Heretic έχω αποφοιτήσει από ΤΕΙ Διοίκησης επιχειρήσεων, έχω εργαστεί σε μια
από τις μεγαλύτερες εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων στην Ελλάδα, τώρα έχω δική μου επιχείρηση και δεν νιώθω καθόλου ανώτερος από τον σερβοτόρο απέναντι. Θα πρεπε; τι ακριβώς θεωρείς επίπεδο?

quote:Καλά τα λες, όμως κάποιοι απο αυτούς δεν είναι θεοσοφιστές αλλά μασόνοι.
Italos
Αυτοί δεν είναι μεταφυσικοί, είναι θεοσοφιστές. Αγάπη πουθενά, ηθική όπου βολεύει, επικλήσεις σε μόνιμη βάση, έλεγχος κατά της ελευθερίας, για να μην μιλήσουμε για τάγματα, όπου όλα οδηγούν στο σατανισμό.
Ας εξετάσουμε λοιπόν μερικούς από αυτούς τους σατανιστές:
Oscar Wilde
Mozart
Fernando Pessoa![]()
Νίκος Καζαντζάκης
Ελευθέριος Βενιζέλος
Αφήνετε να εισχωρήσουν στον πολιτισμό μας οι σατανισταί!
Και τους λένε μεγάλους καλλιτέχνας μετά ή μεγάλους πολιτικούς!
Να λοιπόν που παντού χώνονται οι μασώνοι!