- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
20 Οκτώβρη.
Φως...
Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
Ηττήθηκα λύγισα
έσπασε η ψυχή μου,
πιό κάτω από το χείλος της αβύσσου.
Κι ύστερα ήρθε ένα [σ΄αγαπώ]
από χείλη δακρυσμένα
και να, άρχισα πάλι από την αρχή.
΄Ονειρα εκπληρώνονται
κι εσύ πετάς λόγια παθών πρώτη φορά
στη σκιά του μεθυσμένου φεγγαριού.
Τα χέρια χαιδεύουν προστατευτικά τον κορμό της
λογικής σου.
Εισχωρείς από τις χαραμάδες των δακτύλων,
κι ανασαίνεις.
Είσαι παρών...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
amalia
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
@rwen....the Guardian

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Λίγο εκτός τόπου...
Και χρόνου...
Αμάν μας φάγανε...
Παγκόσμια μέρα των ζώων.
Των ζωόφιλων;;;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].
amalia
quote:
ΧΜ!
ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΓΜΤ...ΤΑ ΞΕΧΑΣΑ.
Εντάξει μπορεί να μην τα ... γευτήκαμε, αλλά τουλάχιστον τα είδαμε... κάτι σαν την παροιμία: "φάτε μάτια ψάρια" χιχιχι
Προκλητικότατος όπως πάντα![]()
Καλημέρα σε όλους
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
το ζητούμενο δεν είναι αν αυτό είναι πάνω ή κάτω από το αντίστοιχο κάποιου συνοδοιπόρου μας ...
οι προκλήσεις αυτές είναι δικές μας και μόνο, δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν ούτε οι άλλοι για μας ούτε εμείς για αυτούς...
πρέπει να μπορούμε να μέσα στη δίνη αυτών των προκλήσεων να μπορεί να εντοπίζει το ουσιαστικό έναντι του ανούσιου...
να μπορούμε να διακρίνουμε το αυθεντικό μέσα από το ψευδαισθητικό και τελικά αυτό να γίνεται πηγή δημιουργίας και φως για το υπόλοιπο της διαδρομής μας...
οι όποιες επιθυμίες και φόβοι μας δεν αποτελούν παρά μέρος αυτών των προκλήσεων... μα μετά ακολουθεί συνήθως μία ακόμα σοβαρότερη...
ο Νους...
σκοτώστε το Νου λένε στη Ζεν...
πηγή συμπερασμάτων και ερμηνειών με πρότυπα και φίλτρα του παρελθόντος, ποτέ δεν μπορεί να οδηγήσει στην Αλήθεια του Εδώ και Τώρα...
μετράμε κάθε μέρα τις δυνάμεις μας με αντίπαλο τον εαυτό μας... και κάθε πρωί η ανα-μέτρηση πρέπει να μπορεί να επαναλαμβάνεται απ' την αρχή...
μέχρι την επόμενη πρόκληση ![]()
Galadriel

the truth is OUTthere
Αποκαλύπτει...
΄Οχι μόνο ρυτίδες...
amalia
Αλήθεια ο ποιητής γεννιέται δεν γίνεται.
Είναι ένα έμβιο εκκρεμές ταλαντευόμενο μέσα στους αιώνες που παλινδρομεί ανάμεσα σε δύο σημεία οριακά.
Το στοχασμό και το συναίσθημα.
Πίσω από γνήσιες ποιητικές συνειδήσεις είναι πάντα η συναίρεση ποικιλόμορφων εσωτερικών τριβών ενός οδυνόμενου ανθρώπου.
Ενδοψυχικές συγκρούσεις ζωής.
Αλληλουχία βαθύτερων κινημάτων καρδιάς κάθαρση ρύπων.
Νούς πεφορτισμένος και εμπερίστατος κυριευμένος από την θεία μανία. Και μαγεία...
Ο ποιητής γεννιέται δεν γίνεται.
Και δεν τον τρομάζει τίποτα αγαπημένο ημερολόγιο. Η ποίηση δεν προδίδει, μόνο λάμπει. Ο ποιητής είναι ο άνθρωπος πέρα από τα κοινά μέτρα. ΄Ενας μικρούλης ΘΕΟΣ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΔΙΕΓΕΡΣΕΙ ΦΟΡΤΙΑ ΑΝΑΦΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΗΣΗ.
Τόσο απλά και σύνθετα... Τόσο...
Ευχαριστώ τον Πυθαγόρα γιά τον κωδικό.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
amalia
δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο που λένε...
και η αναζήτηση αν θέλει χρόνια είναι μόνο γιατί γιατί ο εαυτός μας πρέπει να φτάσει (ως τέτοιος) στο σημείο συνάντησης...
οι σάχλες,
οι μπούχλες
και ενίοτε οι πίκλες είναι μόνο το επιδόρπιο υπερτροφικών Εγώ, αδηφάγων (ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα δεν είναι και η λαιμαργία?)
καλή χώνεψη...
εγώ κάνω δίαιτα![]()
Galadriel

bitch and bites
Από Αφροδίτη.
Καλό μου ημερολόγιο
Οι πράξεις δεν κρίνονται από την ταχύτητα που γίνονται
αλλά από την τελειότητα που έχουν.
Αχ, η σεμνότητα είναι το λατρεμένο ακριβό ένδυμα του ταπεινού.
΄Οποιος τα ύστερα μετρά, γιά να θυμηθούμε και τον ποιητή
προτού κοντά σιμώσει
αυτός δεν ημπορεί ποτέ,
να στερνομετανοιώσει.
Καλό!!!
Πάμε μπροστά, δεν μπορεί κανείς να βαδίσει προς το μέλλον
με τις πλάτες γυρισμένες σ΄αυτό...
Αφροδιτάκι.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 30/10/2005 17:48:20
amalia
θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία έλεγε ο ποιητής... ο νεοέλληνας έχει μπερδέψει την τόλμη με το θράσσος... όσο για την αρετή έχει δώσει τελευταίον ασπασμόν στον Σωκράτη χρόνια τώρα και μετά στον τάφο του έβαλε λουλούδια συγκινημένη...
Δια της αποκαλύψεως (και εξ'αυτής ορμούμενοι) είναι πάλι σύνηθες φαινόμενο...
άλλες φορές αποκαλύπτουμε το άγαλμα που στέκει θλιμμένο (πέτρινο γαρ) στην μέση μιας πλατείας μελαγχολικής γιατί τα παιδιά παίζουν πια nintendo κι όχι με τα ποδήλατα ...
κι άλλες φορές αποκαλύπτουμε τους λόγους που ο Λόγος είναι έννοια άγνωστη στους νεοέλληνες που θέλουν να κρατάνε την σημαία (τρομάρα τους)....
Σατόρι : ξαφνική και βιαία Φώτισις....!
και τότε τα βουνά ξαναγίνονται βουνά και τα ποτάμια ξαναγίνονται ποτάμια... ούτε ιπτάμενοι δίσκοι, ούτε δίσκοι προς ανέγερσιν του ιερού (τούτου και άλλου) ναού, ούτε ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις...
το ελάττωμα μου? ότι έχω ελαττώματα!
ανθρώπινα
τεράστια
και εξ'αυτής της επίγνωσης και μόνο
μεγαλειώδη!
θα παρκάρω το καλάμι μου δίπλα σε μια μάντρα @...@ ΄
και θα ξεκουραστώ ως είθισται την 7η μέρα...
τι μέρα έχουμε σήμερα?
Galadriel

bitch and bites
quote:galadriel
Σατόρι : ξαφνική και βιαία Φώτισις....!
χαιρομαι αφανταστα οταν πραγματα που προσφερα στο φορουμ τα βλεπω να αξιοποιουνται και απο αλλους!
αλλα το σατορι δεν ειναι μια απλη αποκαλυψη, ουτε και Φωτιση (αν και η Φωτιση ερχεται σαν το σατορι ξαφνικα), ειναι απλα αλλαγη αντιληπτικης συχνοτητας.
quote:και τότε τα βουνά ξαναγίνονται βουνά και τα ποτάμια ξαναγίνονται ποτάμια...
πολυ ωραιο, αλλα γιατι δεν τοβαλες ολοκληρο, οπως τογραψε ο Κινεζος?
quote:τι μέρα έχουμε σήμερα?
κατσε να δω απο που φυσαει... ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:ΑΤΜΑ
Σα-τυρακι
θα μας κακομαθετε κυριε πρεσβη! ![]()
εμενταλ με τσιλι πεπερ!!!
το αγαπημενο μου!
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
σε άρθρο τύπου "πως να βρεις γκόμενο" βρίσκεται κ η διεύθυνση του esoterica
xμ... πως το έλεγε ρε γμτ... για "φιλοσοφημένους" ή κάτι τέτοιο....
bitch and bites??
"οι μάσκες πέφτουν"---τελευταία ακούγεται πολύ στο Big Mother!
Κατά κύριο λόγο οδηγούν στην επικάλυψη αυτής της ανεπάρκειας με ένα ψευδότυπο Εγώ αρκετά μεγενθυμένο έτσι ώστε να μπαίνουν
οι άκρες του και κάτω από το στρώμα του συνειδητού και να "πιάνουν" καλά και σταθερά στο υποσυνείδητο...
Το προσδιορίζεσθαι ως προσωπικότητα από την έκφραση μέσα από μια δημόσια συζήτηση πολλές φορές είναι αρκετό για να "αποκοιμήσει" το
θηρίο της ανεπάρκειας αυτής, και να πείσει εξίσου "αποκοιμισμένα" Εγώ να συνεχίσουν ασφαλή τον ύπνο τους...
Τίποτα φυσικά απ' όλα αυτά τα τρυκ αυτοεπιβεβαίωσης, δεν είναι άνευ κόστους... Το χιούμορ είναι η πρώτη απώλεια μια και διαφαίνεται μόνο
σε αυθεντικές προσωπικότητες που μπορούν καταρχήν να αυτοσαρκάζονται.... Σε ένα "ψέμμα" τι να αυτοσαρκασθεί εφόσον η ανάγκη αφομοίωσης
αυτού του ψέμματος είναι ισχυρότερη?
Εμμονές μεγαλόπρεπες και με φωνή ηχηρά και καλά ρυθμισμένη
που λέει και ο Woody Allen (και ναι, αυτός έχει δικαίωμα να γίνεται σεβαστό το
copyright των λεγόμενών του), κάνουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε, να φορτίζουν συναισθηματικά τόσο τον περιβάλλοντα χώρο όσο και την εικόνα που
τρέφει το υπό ανεπάρκεια άτομο....
Ταυτόχρονα δε, και επειδή το υποσυνείδητο ασκεί έντονες πιέσεις στην επιφάνεια (συνειδητό) όσο περισσότερο "καπελώνεται", αρχίζει η πολύ συνηθισμένη
διαδικασία της προβολής.... Χαρακτηριστικά τα οποία, έχουν απωθηθεί και καταπιεστεί βάναυσα προβάλλονται σε ένα άλλο άτομο και εκεί αντιμετωπίζονται
ως μη επιθυμητά με την ίδια βιαιότητα που προηγουμένως, απωθήθηκαν στο Πυρ το Εξώτερον του Συνειδητού...
Ακολουθούν φαύλοι (με όλες τις έννοιες) κύκλοι που τελικά καταλήγουν σε επί τόπου πηδηματάκια έτσι ώστε το κύκλωμα ενεργοποίησης να παραμένει στο On
με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες ενέργειας....
Κάποιες φορές στη διάρκεια αυτού του "ύπνου" κάποιο ενοχλητικό έντομο (σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη, οίστρος δεν λεγόταν τότε?) απειλεί την μακάρια δραπέτευση μέσω των ονείρων σε έναν κόσμο πιο επιθυμητό και οδηγεί σε άσχημο ύπνο, φαγούρα και έναν καταιγισμό προσβολών προς τα συμπαθή φτερωτά πλάσματα .... Αλλες φορές, το κουδούνισμα του ξυπνητηριού (σατόρι) οδηγεί σε απότομο ξύπνημα και πιθανό πέσιμο απ' το κρεβάτι....
ως εκ τούτου, εντέχνως, μπαίνουν κάγκελα και εντομοαπωθητικά στο δωμάτιο που φιλοξενεί τον ύπνο του ανεπαρκούς ατόμου με μερικές παρενέργειες στις οποίες
δηλώνει ανοχή και υποταγή πλήρη.... οι ουσίες που χρησιμοποιούνται κάνουν τα όνειρα .... εφιάλτες...!
χμ... γιατί όχι? αρκεί να μην είναι αλήθεια...
για να μην το ξεχάσω: "Θεέ μου, θεέ μου .... τι εποίησας γενικά στην πιάτσα?" (W.Allen)
Galadriel

bitch and bites
quote:
Η φυσική, συναισθηματική και διανοητική ανεπάρκεια πολλές φορές οδηγούν τους ανθρώπους (;) σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Κατά κύριο λόγο οδηγούν στην επικάλυψη αυτής της ανεπάρκειας με ένα ψευδότυπο Εγώ αρκετά μεγενθυμένο έτσι ώστε να μπαίνουν
οι άκρες του και κάτω από το στρώμα του συνειδητού και να "πιάνουν" καλά και σταθερά στο υποσυνείδητο...Το προσδιορίζεσθαι ως προσωπικότητα από την έκφραση μέσα από μια δημόσια συζήτηση πολλές φορές είναι αρκετό για να "αποκοιμήσει" το
θηρίο της ανεπάρκειας αυτής, και να πείσει εξίσου "αποκοιμισμένα" Εγώ να συνεχίσουν ασφαλή τον ύπνο τους...Τίποτα φυσικά απ' όλα αυτά τα τρυκ αυτοεπιβεβαίωσης, δεν είναι άνευ κόστους... Το χιούμορ είναι η πρώτη απώλεια μια και διαφαίνεται μόνο
σε αυθεντικές προσωπικότητες που μπορούν καταρχήν να αυτοσαρκάζονται.... Σε ένα "ψέμμα" τι να αυτοσαρκασθεί εφόσον η ανάγκη αφομοίωσης
αυτού του ψέμματος είναι ισχυρότερη?Εμμονές μεγαλόπρεπες και με φωνή ηχηρά και καλά ρυθμισμένη
που λέει και ο Woody Allen (και ναι, αυτός έχει δικαίωμα να γίνεται σεβαστό το
copyright των λεγόμενών του), κάνουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε, να φορτίζουν συναισθηματικά τόσο τον περιβάλλοντα χώρο όσο και την εικόνα που
τρέφει το υπό ανεπάρκεια άτομο....Ταυτόχρονα δε, και επειδή το υποσυνείδητο ασκεί έντονες πιέσεις στην επιφάνεια (συνειδητό) όσο περισσότερο "καπελώνεται", αρχίζει η πολύ συνηθισμένη
διαδικασία της προβολής.... Χαρακτηριστικά τα οποία, έχουν απωθηθεί και καταπιεστεί βάναυσα προβάλλονται σε ένα άλλο άτομο και εκεί αντιμετωπίζονται
ως μη επιθυμητά με την ίδια βιαιότητα που προηγουμένως, απωθήθηκαν στο Πυρ το Εξώτερον του Συνειδητού...Ακολουθούν φαύλοι (με όλες τις έννοιες) κύκλοι που τελικά καταλήγουν σε επί τόπου πηδηματάκια έτσι ώστε το κύκλωμα ενεργοποίησης να παραμένει στο On
με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες ενέργειας....Κάποιες φορές στη διάρκεια αυτού του "ύπνου" κάποιο ενοχλητικό έντομο (σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη, οίστρος δεν λεγόταν τότε?) απειλεί την μακάρια δραπέτευση μέσω των ονείρων σε έναν κόσμο πιο επιθυμητό και οδηγεί σε άσχημο ύπνο, φαγούρα και έναν καταιγισμό προσβολών προς τα συμπαθή φτερωτά πλάσματα .... Αλλες φορές, το κουδούνισμα του ξυπνητηριού (σατόρι) οδηγεί σε απότομο ξύπνημα και πιθανό πέσιμο απ' το κρεβάτι....
ως εκ τούτου, εντέχνως, μπαίνουν κάγκελα και εντομοαπωθητικά στο δωμάτιο που φιλοξενεί τον ύπνο του ανεπαρκούς ατόμου με μερικές παρενέργειες στις οποίες
δηλώνει ανοχή και υποταγή πλήρη.... οι ουσίες που χρησιμοποιούνται κάνουν τα όνειρα .... εφιάλτες...!χμ... γιατί όχι? αρκεί να μην είναι αλήθεια...
για να μην το ξεχάσω: "Θεέ μου, θεέ μου .... τι εποίησας γενικά στην πιάτσα?" (W.Allen)
Galadriel
bitch and bites
και οι μονολεκτικές άνευ ουσίας απαντήσεις κι αυτές στο ίδιο επίπεδο και κατηγορία του προηγουμένου ανήκουν....
Εσάς καλέ ποια είναι η ανεπάρκεια σας? Μήπως το περίπτερο δεν κάνει delivery στο σπίτι όλα τα τεύχη των γυναικείων
περιοδικών? γιατί σας βρίσκω εξόχως ενημερωμένη! Μπράβο νέα μου! συνεχίστε έτσι , το διάβασμα κάνει καλό ![]()
μη το παρακάνετε μόνο και παραμορφωθείτε ε? δεν είναι σωστό να χαλάτε το image σας ναι?
άντε φιλάκια βρε! στα μουστάκια, στα μουτράκια όπου έχετε περισσότερη ανάγκη ο καθένας ![]()
![]()
G.

bitch and bites