- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Εγώ κάθομαι εγώ, βλέπω, εγώ χάνομε, εγώ ερχομέ.
Δεν χρειάζεται να ρωτάς αν θα κανείς ερωτήσεις. Απλά ρώτα. Και αν είμαι σε θέση να σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Συνεχίζεις να ταυτίζεις την συνείδηση σου με κάποιο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.[Σου είπα : η συνείδησή μου είμαι εγώ κι εγώ είμαι η συνείδησή μου.]
Εγώ κάθομαι εγώ, βλέπω, εγώ χάνομε, εγώ ερχομέ. [ Ακριβώς! Εγώ, ποιος ήθελες να τα κάνει όλα αυτά ; o άλλος ; ]
Δεν χρειάζεται να ρωτάς αν θα κανείς ερωτήσεις. Απλά ρώτα. Και αν είμαι σε θέση να σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως. [ ok ]
Λες λοιπόν :
quote:
δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε με το διανοητικό ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ αλλά ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Με ποιον τρόπο ; Με το να γράφεις ολόκληρα κατεβατά περιγράφοντας ένα σύστημα κάποιου Σαμαέλ ;
Edited by - zip on 22/07/2009 13:56:13
quote:
[quote]Από την 1η σελίδα(ας αρχίσουμε πάλι από τη αρχή ... )
Η ουσία του κάθε ανθρώπου είναι όλα εκείνα που είναι πραγματικά δικά του, ενώ η προσωπικότητα είναι όλα εκείνα που δεν είναι δικά του.
θΑ μπορούσε κάποιος να πεί .. ότι αναφέρεσαι στην ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου , όταν αναφέρεσαι στην ουσία!
Αναφέρεσαι με στόμφο και διαχωρίζεις σε αυτά που ειναι εγγενή και σ'αυτά που επεβλήθησαν έξωθεν!
Αναφέρεσαι π.χ στο "πηγαίο" χιούμορ και στην "πηγαία" καλλιτεχνική έκφραση ενός ανθρώπου ...
Θα μπορούσα να αντιπαρέλθω του επιχειρηματός σου αντιπαραθέτοντας το δικό μου:"Aκόμα και το χιούμορ , ο τρόπος που κάποιος αστειεύεται, μοιάζει με των γονέων του και πως οι καλλιτεχνικές δυνατότητες κάποιων ανθρώπων ειναι άρρηκτα συνδεδεμένες με εμπειρίες και παραστάσεις της πρώιμης παιδικής τους ηλικίας και ότι ήταν αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μπόρεσαν να εκφρασθούν διότι ο συμβατικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας για πολλούς λόγους δεν βρήκε ανταπόκριση ή αποστερήθηκε!!
Πώς μπορείς τόσο αυθαίρετα να κάνεις τέτοιους διαχωρισμούς και μάλιστα να προσπαθείς να επιβάλλεις τις όποιες απόψεις σου (που τελικά ασχέτως αν δεν συμφωνούμε , μπορούν να γίνουν σεβαστές)!
Μια διατύπωση του τύπου:"αυτή , ειναι η δική μου άποψη" την καταλαβαίνω...αλλα το :"'ετσι ,ειναι"...αδυνατώ!
soul
quote:
[quote]Από την 1η σελίδα(ας αρχίσουμε πάλι από τη αρχή ... )
Η ουσία του κάθε ανθρώπου είναι όλα εκείνα που είναι πραγματικά δικά του, ενώ η προσωπικότητα είναι όλα εκείνα που δεν είναι δικά του.
θΑ μπορούσε κάποιος να πεί .. ότι αναφέρεσαι στην ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου , όταν αναφέρεσαι στην ουσία!
Αναφέρεσαι με στόμφο και διαχωρίζεις σε αυτά που ειναι εγγενή και σ'αυτά που επεβλήθησαν έξωθεν!
Αναφέρεσαι π.χ στο "πηγαίο" χιούμορ και στην "πηγαία" καλλιτεχνική έκφραση ενός ανθρώπου ...
Θα μπορούσα να αντιπαρέλθω του επιχειρηματός σου αντιπαραθέτοντας το δικό μου:"Aκόμα και το χιούμορ , ο τρόπος που κάποιος αστειεύεται, μοιάζει με των γονέων του και πως οι καλλιτεχνικές δυνατότητες κάποιων ανθρώπων ειναι άρρηκτα συνδεδεμένες με εμπειρίες και παραστάσεις της πρώιμης παιδικής τους ηλικίας και ότι ήταν αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μπόρεσαν να εκφρασθούν διότι ο συμβατικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας για πολλούς λόγους δεν βρήκε ανταπόκριση ή αποστερήθηκε!!
Πώς μπορείς τόσο αυθαίρετα να κάνεις τέτοιους διαχωρισμούς και μάλιστα να προσπαθείς να επιβάλλεις τις όποιες απόψεις σου (που τελικά ασχέτως αν δεν συμφωνούμε , μπορούν να γίνουν σεβαστές)!
Μια διατύπωση του τύπου:"αυτή , ειναι η δική μου άποψη" την καταλαβαίνω...αλλα το :"'ετσι ,ειναι"...αδυνατώ!
soul
Κάνω τη ερώτηση νοητικά ποιος είμαι; Όχι για να πάρω μια απάντηση αλλά για να κατευθύνω την προσοχή μου μια σε μια εσωτερική σιωπηλή αφουγκραση.
Μετά λέω, τι κάνω; Και διαιρώ την προσοχή μου στο να αποκτήσω επίγνωση του κάνω
Χωρίς να χάνω τις δυο προηγούμενες προσοχές κάνω μια τρίτη ερώτηση Που είμαι; έτσι ώστε να αποκτήσω την επίγνωση του χώρου γύρο μου.
Αυτές η τρεις ταυτόχρονες προσοχές δίνουν ένα σοκ ή ένα άνοιγμα στη συνείδηση αυτό το σοκ αφυπνίζει την συνείδηση σταδιακά με σκοπό να μας φέρει στην επίγνωση της ΟΥΣΙΑΣ.
Αυτό που είναι εμπόδιο σε αυτό είναι η ΤΑΥΤΙΣΗ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ .
Στην ταύτιση η συνείδηση έχει προσκοληθεί στο αντικείμενο που βλέπει Στην γοητεία έχει απορροφηθει εντελώς και στον ύπνο είναι σαν να ζει σε ένα ονειροπόλημα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 22/07/2009 14:34:10
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 22/07/2009 14:36:14
Γιατί σε αυτό το κομμάτι που λες ξέχασα να κάνω quote
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
θΑ μπορούσε κάποιος να πεί .. ότι αναφέρεσαι στην ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου , όταν αναφέρεσαι στην ουσία! [ αναφέρομαι στην ιδιο-φυϊα, σ' αυτό δηλ. που φυτρώνει / που γεννιέται / που ξεπηδάει σαν φλόγα, σαν ένα μικρό big-bang, σαν ένα τσαφ, σαν ένα φλας μιας φωτογραφικής μηχανής / μέσα στον κάθε άνθρωπο από τον ίδιο τον άνθρωπο, όχι στην ιδιοσυγκρασία ]Αναφέρεσαι με στόμφο [ αφού βλέπεις στόμφο, τότε για σένα είναι στόμφος ] και διαχωρίζεις σε αυτά που ειναι εγγενή και σ'αυτά που επεβλήθησαν έξωθεν! [ ναι, διαχωρίζω τα έσω από τα έξω ]
Αναφέρεσαι π.χ στο "πηγαίο" χιούμορ και στην "πηγαία" καλλιτεχνική έκφραση ενός ανθρώπου ... [ χωρίς εισαγωγικά, ναι, στην πηγή, στο πηγαίο, ακριβώς αυτή είναι η ουσία, η πηγή, η μήτρα ]
Θα μπορούσα να αντιπαρέλθω του επιχειρηματός σου αντιπαραθέτοντας το δικό μου:"Aκόμα και το χιούμορ , ο τρόπος που κάποιος αστειεύεται, μοιάζει με των γονέων του και πως οι καλλιτεχνικές δυνατότητες κάποιων ανθρώπων ειναι άρρηκτα συνδεδεμένες με εμπειρίες και παραστάσεις της πρώιμης παιδικής τους ηλικίας και ότι ήταν αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μπόρεσαν να εκφρασθούν διότι ο συμβατικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας για πολλούς λόγους δεν βρήκε ανταπόκριση ή αποστερήθηκε!! [ δεν αντιπαρέρχεσαι λέγοντας αυτό, απλά, λες το ίδιο πράγμα, με άλλα λόγια ... δικά σου, όπως το αντιλαμβάνεσαι ... σε μένα αυτό που λες, δεν φαίνεται ως αντίλογος. Αναφέρεσαι στην παιδική ηλικία ενός ανθρώπου. Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια. Στην παιδική ηλικία, η ουσία ενός ανθρώπου είναι περισσότερο εμφανής. Συνεπώς είναι πιο επηρρεπής. Δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη η προσωπικότητα γι' αυτό και το χιούμορ ή οι καλλιτεχνικές του ικανότητες μπορούν σε ένα μικρό βαθμό να επηρρεαστούν - το ακριβές ρήμα είναι "καλλιεργηθούν"- , σωστό είναι αυτό που λες, δεν είναι αντίθετο με αυτό που λέω εγώ ]
Πώς μπορείς τόσο αυθαίρετα να κάνεις τέτοιους διαχωρισμούς [ Κατ' αρχήν, μπορώ να κάνω διαχωρισμούς. Το αν είναι αυθαίρετο αυτό ή όχι, καλύτερα ας το αφήσουμε, εγώ λέω πως αυτό δεν είναι αυθαίρετο, εσύ λες πως είναι, ok, no problem ] και μάλιστα να προσπαθείς να επιβάλλεις τις όποιες απόψεις σου [ ώπα! δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτε και σε κανέναν ](που τελικά ασχέτως αν δεν συμφωνούμε , μπορούν να γίνουν σεβαστές)!
Μια διατύπωση του τύπου:"αυτή , ειναι η δική μου άποψη" την καταλαβαίνω...αλλα το :"'ετσι ,ειναι"...αδυνατώ! [ αυτή είναι η δική μου άποψη ]
quote:
Με την διαιρεμένη προσοχή στα τρία.Κάνω τη ερώτηση νοητικά ποιος είμαι; Όχι για να πάρω μια απάντηση αλλά για να κατευθύνω την προσοχή μου μια σε μια εσωτερική σιωπηλή αφουγκραση.
Μετά λέω, τι κάνω; Και διαιρώ την προσοχή μου στο να αποκτήσω επίγνωση του κάνω
Χωρίς να χάνω τις δυο προηγούμενες προσοχές κάνω μια τρίτη ερώτηση Που είμαι; έτσι ώστε να αποκτήσω την επίγνωση του χώρου γύρο μου.
Σωστά κάνεις. Όμως απαντήσεις παίρνεις απ' αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις και αν ναι, ποιες είναι αυτές οι απαντήσεις ; Π.χ όταν ρωτάς "ποιος είμαι ; ", τι απάντηση παίρνεις ; Όταν ρωτάς "τι κάνω ; ", τι απάντηση παίρνεις ; Και όταν ρωτάς "που είμαι ;" τι απάντηση παίρνεις ;
Αν δεν παίρνεις καμία απάντηση σε καμία ερώτηση, δεν κάνεις τίποτε. Μην νομίζεις δηλ. πως κάνεις και κάτι σπουδαίο. Είναι σωστό αυτό που κάνεις, όταν και μόνον όταν, παίρνεις απαντήσεις σ' αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις. Άμα δεν παίρνεις ... άσ' το ... πρέπει να παίρνεις απαντήσεις. Αυτή είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει το όλο πράγμα.
Και στο λέω αυτό γιατί : Γιατί άμα εγώ ρωτήσω τον εαυτό μου τώρα "τι κάνω ;" και δεν πάρω απάντηση, τότε είναι σαν να μην ξέρω τι κάνω. Αν στην ερώτηση "τι κάνω ;", πάρω μια απάντηση του τύπου "ποστάρω στο esoterica.gr", τότε ξέρω τι κάνω. Καταλαβαίνεις ;
Σου λέω, είναι σωστό αυτό που κάνεις. Αλλά πρέπει να παίρνεις απαντήσεις. Διαφορετικά ... δεν κάνεις τίποτε.
quote:
Αυτές η τρεις ταυτόχρονες προσοχές δίνουν ένα σοκ ή ένα άνοιγμα στη συνείδηση αυτό το σοκ αφυπνίζει την συνείδηση σταδιακά με σκοπό να μας φέρει στην επίγνωση της ΟΥΣΙΑΣ.
Σωστά, αλλά πότε γίνεται αυτό ; Όταν υπάρχουν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνεις. Μόνον τότε ... Αν δεν υπάρξουν οι απαντήσεις, δεν υπάρχει κανένα σοκ. Το σύνολο ερώτηση-απάντηση είναι που δημιουργεί το σοκ. Μονάχα η ερώτηση, από μόνη της η ερώτηση, δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτε. Η ερώτηση-απάντηση (σαν ένα σύνολο δες το) μπορεί να επιφέρει σοκ.
quote:
Αυτό που είναι εμπόδιο σε αυτό είναι η ΤΑΥΤΙΣΗ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΟΣ .
Κατ' αρχήν, πρέπει να παίρνεις απαντήσεις. Αυτό είναι το πρώτο. Μετά πρέπει να δεις ΠΟΙΟΣ απαντάει. Είναι το δεύτερο αυτό. Αν αυτός που απαντάει, είναι ΕΝΑΣ Νικολής, τότε αυτή η απάντηση είναι για τα σκουπίδια και να μην την λάβεις υπ' όψην σου ως απάντηση. Γιατί αυτός ο Νικολής ταυτίζεται με όλους τους άλλους, ταυτίζεται δηλ. με τον Νίκο. Τον ξεγελάει.
Αν όμως η απάντηση προέρχεται όχι μόνον από ΕΝΑΝ Νικολή αλλά από ΟΛΟΥΣ τους Νικολήδες μαζί & ταυτόχρονα, είναι ομόφωνη δηλ. τότε αυτή είναι και η σωστή. Τότε δεν υπάρχει ταύτιση, ούτε γοητεία, ούτε ύπνος. Τότε αυτός που απαντάει ΕΙΝΑΙ ο Νίκος.
quote:
Στην ταύτιση η συνείδηση έχει προσκοληθεί στο αντικείμενο που βλέπει [ ακριβώς! στον ENAN Νικολή δηλ που απαντάει ] Στην γοητεία έχει απορροφηθει εντελώς [ ακριβώς ! γιατί ο ένας Νικολής απαντάει πολύ όμορφα, πολύ ευγενικά & πολύ πειστικά. Μέλι στάζει το στοματάκι του ! Είναι πολύ γοητευτικός! Θες να σου πω ποια είναι η αγαπημένη του φράση ; "αχ φίλε μου, σε καταλαβαίνω". Αυτή την φράση την λατρεύει ! ] και στον ύπνο είναι σαν να ζει σε ένα ονειροπόλημα. [ ακριβώς ! γιατί ο ένας Νικολής έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του, έχει αποκοιμήσει τον Νίκο, τον έχει υπνωτίσει και ασφαλώς μπορεί να τον κάνει ότι θέλει ]
Edited by - zip on 22/07/2009 16:34:27
quote:
Φίλε Εαρινός είναι καλό να γράφεις σε ποιον απευθύνεσες.Γιατί σε αυτό το κομμάτι που λες ξέχασα να κάνω quote
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Απευθύνομαι στον e-φίλο που κάνει διαχωρισμό , ανάμεσα σε ουσία και προσωπικότητα...σαν να λέει :"άλλο ρόδα και άλλο κινητήρας" , η ουσία βρίσκεται και στη ρόδα και στον κινητήρα και σε όλα τα μέρη ενός οχήματος...και χωρίς την ύπαρξη του ενός δεν έχει ουσία και καμμιά λειτουργικότητα το άλλο!
Ο άνθρωπος καταστατικά ειναι διυποκείμενος και διηρημένος , ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο !
Ο τρόπος με τον οποίο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα και τα συμβολοποιεί με όλα όσα συνεπάγεται αυτό διαδραματίζει μείζονος σημασίας ρόλο και εδώ θα πρέπει να δούμε τον μητρικό λόγο που αναφερόταν στο όνομα του πατέρα όπως και τις διατυπωμένες θέσεις ζωής του καθενός!
Έχω δεί ότι γίνεται μια προσπάθεια να προσεγγισθεί η ψυχή με θρησκευτικούς όρους , με συμπαντικούς και διάφορα άλλα...στο τέλος θα καλέσουμε και κανένα μέντιουμ και κανένα γκουρού στην όλη συζήτηση!
Ασφαλώς και θα σεβαστώ κάθε άποψη η οποία στηρίζεται επιστημονικά και ειναι όσο το δυνατόν αποδεδειγμένη , έστω και εμπειρικά , μιας και η ψυχολογία των ανθρώπων στην οποία αναφερόμαστε δεν έχει μονάδες μετρήσιμες...αλλά το να γίνονται αναφορές και μάλιστα με ποσοστά και νούμερα...ε! ειναι λιγάκι δύσκολο να το καταλάβω!
Άλλο πράξη και άλλο κατάσταση...μιας και η κατάσταση εμφανίζεται ως προυπόθεση για να γεννηθεί μια πράξη και μια συμπεριφορά ή ακόμα και μια σκέψη!
Ο Αριστοτέλης π.χ είχε αντιστοιχίσει την ψυχή με τον χαρακτήρα του ανθρώπου και είχε αναφέρει μάλιστα:"Ευδαιμονίη ψυχής ή κακοδαιμονίη"!
Τώρα αν αρχίσουμε να ψάχνουμε περί υλών, ουσίας των τριών βουνών θα τρελλαθούμε εντελώς!
Θα καταλήξουμε να κυκλοφορούμε με ναρκωτικά στο χέρι...![]()
soul