- Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Για τους αθεους να υπαρχουν πραγματι αθεοι,για του Χριστιανους ομως σε καμμια περιπτωση.
Ισως αυτη ειναι και η λυση στην διαφωνια σας.
321
να σας μαζέψει κανείς σε γήπεδο ράγκμπυ και να σας κοπανάνε τα κεφάλια χωρίς προστατευτικά.
και αν δεν είναι αρκετό αυτό, υπάρχει και τολοβομή.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
nediB
Φιλε Πυθαγορα,εχεις σκεφτει το ενδεχομενο του διπλου προσδιορισμου της εννοιας αθεος;;
Για τους αθεους να υπαρχουν πραγματι αθεοι,για του Χριστιανους ομως σε καμμια περιπτωση.
Όπως με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων? Άλλη στο εσωτερικό, άλλη στο εξωτερικό?
Κοίτα να δεις τώρα. Υπάρχει και αυτή η λύση. Κάθε όποτε κάποιος είναι ζαβός, αντί να του λέμε οτι είναι ζαβός, θα προσθέτουμε προσδιορισμούς στις έννοιες. Αυτά είναι...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Εγώ τον συμβουλεύω, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά δεν με ακούει. Είναι ξεροκέφαλος.
Και προξενιό ιντερνάσιοναλ του κάνουμε αμαλάχει. Αλλά είναι και ρατσιστής! Δεν θέλει ούτε ανατολικό μπλοκ, ούτε λατινοαμερικανικό!Απαιτούμενα προσόντα:
Κάτω των 45. Γιατί? άμα είναι...47 και να ...καίει θα τον χαλάσει?
Ψηλή άνω του 1.70. Εδώ, μέσα είσαι!
Οχι κοκκινομάλα, Μμμμμ....
όχι γαύρος, Αυτό σίγουρα ΝΑΙ! (γαυρογκόμενα ενδείκνυται μόνο διά περιστασιακόν σεχ αφτερ αγώνος εις το Καραϊσκάκην)
όχι θρήσκα, Ε, καλά, αυτό δεν είναι εγγυημένη ασφάλεια. Οι γυναίκες δεν το χουν σε τίποτα να αρχίσουν τον Εξάψαλμο είτε είναι θρησκες είτε όχι
όχι χαζή, προφανώς!
όχι δημόσιος υπάλληλος, γιατί όχι? Θα το ξύνει και θα το χτενίζει όλη μέρα, και μετά θα τα δίνει όλα στο κρεβάτι!
όχι εξωγήϊνη, εξαρτάται τι είδους [σ]εξωγήινη.....
να μένει Εξάρχεια αδιάφορος τοπικός περιορισμός...
αλλά να μην είναι αναρχοκο-μούνα αλλά να μπορεί να είναι ή το ένα ή -κυρίως- το β' συνθετικό
και να είναι καλή μαγείρισα.
E, βέβαια...γιατί ως γνωστόν, ...περνάει και απ'το στομάχι
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΓΑΛΕ !!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
nediB
Φιλε Πυθαγορα,εχεις σκεφτει το ενδεχομενο του διπλου προσδιορισμου της εννοιας αθεος;;
Για τους αθεους να υπαρχουν πραγματι αθεοι,για του Χριστιανους ομως σε καμμια περιπτωση.Όπως με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων? Άλλη στο εσωτερικό, άλλη στο εξωτερικό?
Κοίτα να δεις τώρα. Υπάρχει και αυτή η λύση. Κάθε όποτε κάποιος είναι ζαβός, αντί να του λέμε οτι είναι ζαβός, θα προσθέτουμε προσδιορισμούς στις έννοιες. Αυτά είναι...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Δεν εγραψα κατι παραπανω για να δω αντιδρασεις.
Εσυ τουλαχιστον κααααπως εχεις χιουμορ
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ οπως παντα λερωνεται σαν τα μικρα αμυαλα παιδια.
Αστον να παιζει με το κουβαδακι του στο βουνο και να φανταζεται θαλασσες
Κι ομως φιλε μου εχει λογικη αυτο που λεω,αλλα μονον ενας Χριστιανος θα το πιασει.
Περιμενω τον Πυθαγορα.
321
Edited by - nediB on 20/01/2015 20:58:18
quote:
Δεν είναι καθόλου μεταφορική η έννοια της λατρείας και οι λοιπές έννοιες σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι ακριβής αντιστοιχία.
Eίναι και παραείναι μεταφορική χρήση και κατ'ευφημισμόν. Τι να λέμε τώρα, την κολοκυθιά θα παίξουμε?
quote:
Γιατί θα πρέπει η θρησκεία να έχει πάντα ως λατρευτικό "αντικείμενο" ένα εξωκοσμικό θείο ον;
"θείο" μπορεί να βαφτίσει ο καθένας ό,τι θέλει.
Σου έγραψα ένα κάρο ενδεικτικά παραδείγματα αλλά είναι λες και μιλάμε με ντουβάρια
quote:
Θρησκεία: Οποιοδήποτε (ανθρωπίνως) κατασκευασμένο σύστημα και σύμπλεγμα, διαδασκαλιών, ηθικής, κανόνων, ιστοριών, δογμάτων, παραβολών, γραφών, τελετουργικών, κλπ, που δημιουργεί ή προσπαθεί να δημιουργήσει ερμηνείες του κόσμου, του σύμπαντος, του ανθρώπου, των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης έμβιων και άβιων όντων, είτε χωρίς -είτε κυριότερα και συνηθέστερα ΜΕ- παρεμβολή υπερβατικών οντοτήτων/καταστάσεων/συνθηκών (Θεός, Θεοί, θαύματα, άγγελοι, διαβολοι, τζίνι, προφήτες, κάρμα, γκουρού, Δάσκαλοι, πνευματιστές, ασκητές, Κάλι, Σιβα, Σαύρες, Μωχαμέτηδες, Δίες, Περσεφόνες, Ερμήδες, κλπ,κλπ)
Αμα εγώ βρε μπαγλαμά βγω αύριο και πω ελάτε είμαι ο εκλεκτός του Θεού, βλέπω οράματα, ακούω φωνές, κλπ,κλπ,
και έχω και πειθώ και πιάσω κορόιδα πεντεδέκα αχαϊρευτους και φτιάξω δική μου θρησκεία, πάλι ισχύουν οι ίδιοι ορισμοί,
Τι δεν καταλαβαίνεις? Και φυσικά αυτοί που θα με ακολουθήσουν είναι θρήσκοι, και φυσικά εγώ είμαι μέγας Ιεράρχης, ή Γκουρού ή Δάσκαλος ή τελοσπάντων κάτι 'μεγάλο' και 'ξεχωριστό' οτιδήποτε αυτοπροσδιοριστώ ως ιδρυτής αυτής της θρησκείας ή με προσδιορίσουν και αυτοί οι 'μαθητές' μου. Και φυσικά δεν είμαι κανένα εξωκοσμικό θείο ον, αλλά σίγουρα πουλάω 'υπερβατιλίκι', γνώση 'εξ αποκαλύψεως' και τα συναφή γνωστά και μη εξαιρετέα.
quote:
Αλλά ακόμη και αν δεχθώ τους ελλιπείς ορισμούς που δίνεις.
Ευχαριστώ για τη χάρη που μου κάνεις...Μεγαλόψυχε!
quote:
Ας πούμε ότι υπάρχουν άθρησκοι άθεοι. Ποιος είναι ο ρόλος και η δράση τους στην κοινωνία; Η παρατήρηση και η παθητικότητα;
Άκυρο το 'ας πούμε ότι υπάρχουν άθρησκοι άθεοι'. Ολοι οι άθεοι πρωτα είναι άθρησκοι και μετά γίνονται άθεοι.
(την άλλη φορά θα σε βάλω να το γραψεις 100 φορές για εμπέδωση)![]()
αλλά πάμε παρακάτω:
Ποιος είναι ο ρόλος και η δράση τους στην κοινωνία; Η παρατήρηση και η παθητικότητα;
Δηλαδή για σένα, ο κόσμος έχει ρόλο και δράση στην κοινωνία μόνο όταν είναι...θρήσκος????
Ρε πας καλά? ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ????
το ξανακοίταξες αυτό που έγραψες?
ακου εκεί,ρε, κάτι μαντάτα....
Κάποιοι κάποτε λέγανε
Σκέφτομαι άρα Υπάρχω
Υπάρχω άρα Ζω
ή Ζω άρα Υπάρχω,
εσύ το ...τερμάτισες, το πας σε Θρησκεύω άρα Υπάρχω και Ζω, αλλιώς...το χάος!!!!
quote:
quote:
Ας πούμε ότι υπάρχουν άθρησκοι άθεοι. Ποιος είναι ο ρόλος και η δράση τους στην κοινωνία;
Ρε συ, θα συνέλθεις ποτέ?
τηρουμένων των αναλογιών, μάλλον είχε τις καλές του ο Ντιεσέμης σήμερα και ήταν ευγενέστατος.....
quote:
Ισως αυτη ειναι και η λυση στην διαφωνια σας.
Νεδίτσα, ρίξε κι εσύ λάδι στη φωτιά ![]()
Προσδιορισμοί δεν γίνονται για τα καπρίτσια και τα γούστα του καθενός.
Υπάρχουν πολλές λέξεις στην ελληνική γλώσσα που είναι και αμφίσημες και σηκώνουν και αλλες ερμηνείες.
Αλλά για τα συγκεκριμένα είναι φως φανάρι.
Ο Αθεος είναι Αθεος, ανεξαρτήτως παρατηρητή και ορίζεται μονοσήμαντα.
τι πάει να πει 'για το Χριστιανό δεν υπάρχουν άθεοι"? Δεν τους αναγνωρίζει? Τους ονομάζει αλλιώς? Πώς? Καρύδια και καρπούζια?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Ο Χριστιανος ομως αντιλαμβανεται**οτι ο αθεος συνεργαζεται χωρις να το γνωριζει με καποιες πνευματικες ανωτερες δυναμεις για διαφορους σκοπους.
**αναλογα παντα με το πνευματικο υψος του καθε Χριστιανου Ορθοδοξου.
321
Edited by - nediB on 20/01/2015 21:14:13
quote:
Koιταξε φιλε μου.Ενας Χριστιανος,οχι γιαλαντζη Χριστιανος,που μετεχει στα μυστηρια της εκκλησιας γνωριζει οτι καποιες Πνευματικες λειτουργιες προερχονται απο αλλου.Αυτο ο αθεος δεν προκειται να το διαπιστωσει ποτε.
Ο Χριστιανος ομως αντιλαμβανεται**οτι ο αθεος συνεργαζεται χωρις να το γνωριζει με καποιες πνευματικες ανωτερες δυναμεις για διαφορους σκοπους.
**αναλογα παντα με το πνευματικο υψος του καθε Χριστιανου Ορθοδοξου.321
Edited by - nediB on 20/01/2015 21:14:13
Εχει μιάν αλήθειαν αυτό...
Οι παλαβοί που μιλάνε και καταλαβαίνουν τον θεό, δεν είναι όλοι...έγκλειστοι!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Του στηνει ο μπαμπας του εναν παιδοτοπο για να το εκπαιδευσει.
Αυτο παιρνει το κουβαδακι του,πηγαινει στην αμμο και το γεμιζει.
Νομιζει το αμυαλο, οτι ανακαλυψε τις φορτοεκφορτωσεις
321
Edited by - nediB on 20/01/2015 21:36:56
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.