- ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Σου εύχομαι ότι καλύτερο από δω και μπρος.
Και ας ζούμε όλοι την κάθε στιγμή... σα να είναι η τελευταία, όπως έλεγε και ο Πυθαγόρας, γιατί κάτι τέτοιες στιγμές είναι σαν ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΣΗ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Σε κάποιο επικίνδυνο σημείο σαν αυτό που περιγράφεις, στην περιοχή αυτή, σκοτώθηκε το περασμένο φθινόπωρο ένας στρατιώτης με τον οποίο υπηρετούσαμε μαζί. Εν πάσει περιπτώσει...
Εγώ πιστεύω πως κάποια πράγματα στην ζωή δεν είναι τυχαία. Γίνονται για κάποιον σκοπό. Για να πάρουμε ένα μήνυμα. Το θέμα είναι α) να αντιληφθούμε το γεγονός και β) να “λάβουμε” και να κατανοήσουμε το μήνυμα.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματος το έπιασες: πως πέρα από το τρέξιμο για τα υλικά αγαθά, υπάρχει και η ζωή μας, που είναι πιο σημαντική. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε, οι οποίοι αξίζουν και να τους αγαπάμε αλλά ΚΑΙ να τους το δείχνουμε. Υπάρχουν πάρα πολλά σημαντικά πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε και έχουμε τις δυνατότητες να τα κάνουμε, αλλά είτε τα αναβάλουμε είτε αδιαφορούμε για αυτά, και επιδιδόμαστε σε δευτερεύοντα. Είναι κυρίως τα πράγματα που θα κάναμε αν ξέραμε ότι έχουμε λίγο χρόνο ζωής μπροστά μας. Αλλά και πράγματα που θα κάναμε αν προσέχαμε διάφορα “χαρίσματα” που μας έχουν δοθεί, και τα οποία εμείς παραμελούμε, μέσα στο άγχος για την εξασφάλιση αγαθών.
Πολλές φορές στη ζωή μου μου συνέβησαν κάποιες “συμπτώσεις”. Για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό. Είχα παρκάρει στην αντίθετη λωρίδα. Όταν πήγα να φύγω δεν είχα οπτική επαφή με τα διερχόμενα αμάξια, γιατί μπροστά μου ήταν ένα σταματημένο που μου έκρυβε την θέα. Πήγα να βάλω πρώτη ταχύτητα αλλά αυτή κόλλησε για δύο δευτερόλεπτα και δεν έμπαινε. Εκείνη την στιγμή πέρασε ένας που έτρεχε πολύ. Αν είχε μπει η πρώτη ταχύτητα την ώρα που προσπαθούσα, θα είχα τρακάρει.
Κάτι τέτοια σε διάφορους τομείς μου συνέβαιναν κάπου κάπου. Όμως παρατήρησα το εξής: Έχω πάει τρεις φορές στο Άγιον Όρος. Ίσως να είναι σύμπτωση, αλλά τέτοιες συμπτώσεις μου τυχαίνουν εκεί μαζεμένες. Και σε μένα αλλά και στους φίλους μου.
Αυτόν τον καιρό διαβάζω ένα βιβλίο με τη ζωή του γέροντα Παΐσιου. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει διαβάζοντας το βιβλίο αλλά και συζητώντας με Πατέρες στο Άγιον Όρος είναι ότι αν είναι να μας συμβεί ένα θαύμα, θα μας συμβεί με τον πιο “φυσικό” τρόπο. Δεν θα γίνει με “μαγικό” τρόπο, αυτόματα. Σκοπός του Θεού που κάνει τα θαύματα δεν είναι να κάνει “φιγούρα”. Αυτό το επιδιώκουν οι “μάγοι”, και όσοι επικαλούνται διάφορα πνεύματα για να κάνουν “θαύματα”. Οι άγιοι κάνουν θαύματα μετά από πάρα πολλή προσευχή και μεγάλους αγώνες. Και το μοναδικό κίνητρό τους, πάντα, είναι η ΑΓΑΠΗ. Όχι η φιγούρα και η επίδειξη δύναμης. Έχουν πολύ μεγάλη ταπείνωση όλοι οι άγιοι που κάνουν θαύματα. Οι Πατέρες μού έλεγαν, ότι αν ο Θεός μάς έκανε ένα θαύμα με τρόπο “μαγικό” και αυτόματο, θα μας υποχρέωνε να τον λατρεύσουμε. Αυτό όμως που θέλει ο Θεός, είναι να το κάνουμε στα πλαίσια της ελευθερίας μας. Και όχι νιώθοντας υποχρεωμένοι από κάτι “αυτόματο”, από μια επίδειξη δύναμής του.
Ο γέροντας Παΐσιος και η άγιοι άνθρωποι ζούσαν και ζουν πραγματικά μέσα σε ένα ζωντανό θαύμα. Θαύματα που γίνονται με απολύτως φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα, διάβασα, ότι κάποια φορά ό γέροντας Παΐσιος περίμενε στο λιμάνι το καράβι και πεινούσε. Και σκέφτηκε “Παναγία μου, να είχα κάτι να φάω”. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ακούει έναν μοναχό που τον φώναζε από πίσω του και του έφερνε λίγο ψωμί. Έτσι απλά. Άλλο παράδειγμα: Ο γέροντας ήξερε, ότι αν έδινε το μοναδικό μάλλινο πουλόβερ που είχε σε κάποιον επισκέπτη που δεν είχε, μέχρι να τελειώσει η μέρα, κάποιος άλλος τυχαίος επισκέπτης θα του είχε φέρει εντελώς τυχαία ένα άλλο.
Εγώ όσες φορές είχα πραγματική ανάγκη και παρακάλεσα τον Θεό για κάτι, για μένα, αυτό έγινε. Με τον πιο φυσικό τρόπο. Βέβαια δεν γίνονται όλα πάντα. Κάποιες φορές ο Θεός θέλει να μας στείλει ένα “μήνυμα”. Το θέμα είναι να το κατανοήσουμε, να το “πιάσουμε”.
Σκεφτείτε κι εσείς κάποια τέτοια γεγονότα στη ζωή σας. Κάποιες “συμπτώσεις”. Τα πάντα γύρω μας κρύβουν ένα ΜΗΝΥΜΑ.
Πρέπει λοιπόν να προσπαθούμε να κατανοούμε τέτοια γεγονότα. Και αυτό γίνεται με προσπάθεια πνευματική.
ΌΛΑ ΟΣΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ...
ΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ...
Ελπίζω να τακτοποιήσεις το επαγγελματικό θέμα σύντομα, και καλή καριέρα.
Dare To Dream
Σου εύχομαι ότι καλύτερο και να συνεχίσεις να βλέπεις την ζωή μέσα από το καινούριο πρίσμα,που την βλέπεις τώρα.Να'σαι καλά!
Και στα υπόλοιπα μέλη του Εσωτέρικα:να ζούμε όλοι μας την ζωή σαν να είναι η τελευταία μέρα.Είναι τόσο,μα τόσο μικρή....
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Οι απόψεις που θα μπορούσαν να δοθούν για αυτό θα μπορούσαν να είναι πολλές.
Κάρμα, θεία δίκη κτλ κτλ.
Όποια εξήγηση και να δοθεί για τα γεγονότα της ζωής μας θα επιμείνω σ' αυτό που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα μου.
Πως όλα συμβαίνουν για να μας διδάξουν κάτι το οποίο ήρθε η ώρα να μάθουμε.
Αν το εξετάσουμε λοιπόν μέσα από αυτό το πρίσμα και μέσα από αυτήν την ωφελιμιστική - πρώτα απ' όλα για εμάς τους ίδιους - θεώρηση ίσως αντικαταστήσουμε τη λέξη "τιμωρία" με τη λέξη "δίδαγμα".
Σ' αυτό λοιπόν θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αγαπητό Alex_crf, καθώς και με το υπόλοιπο μήνυμα του.
Κι ειδικά στο ότι ένα θαύμα μπορεί να συμβεί με τον πιο φυσικό τρόπο παρά με ένα μαγικό... ![]()
Υ.Γ. maraki8, welcome back! ![]()

In anticipation of my resurrection...
πολύ καλοί άνθρωποι ??
θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για μία ακόμη φορά
![]()
![]()
................................................
καλά ρε jonniebegood,πρέπει να βγούμε εκτός δρόμου για να ξαναγυρίσεις στο esoterica.gr ?![]()
εμείς κοντεύουμε να σκοτωθούμε για σένα !
χαίρομαι απλά που σε ξανα-βλέπω και θα σου συνιστούσα να μη φύγεις πάλι...
η παρουσία σου εδώ είναι πολύτιμη,όπως και πολλών άλλων μελών
όσο για τους κοινούς γνωστούς,να βγούμε καμιά μέρα όλοι μαζί για κανά κρασάκι (μπρρρρρ !!!!!)
...............................................................
amalia,
μιλάς φυσικά για την περίπτωση της ksenitia,έτσι δεν είναι ?
τη θυμάμαι την περίπτωση,είχε αναστατωθεί όλο το φόρουμ
(μάλιστα ήταν Δεκαπενταύγουστος αν δεν απατώμαι ?)
θυμάμαι συλληπητήρια μηνύματα να καταφτάνουν σωρηδόν,μέχρι που
αποδείχτηκε ότι ήταν ... hoax ! απάτη !
δε θυμάμαι για ποιον λόγο ξεκίνησε η -κακόγουστη- φάρσα,αλλά θυμάμαι την ανακούφιση
που νιώσαμε όλοι όταν μάθαμε ότι τελικά η κοπέλα έχαιρε άκρας υγείας !
μάλιστα είχε στείλει και ποστ που έλεγε "ρε παιδιά δεν πέθανα,ζωντανή είμαι!"
...είχε και το χιούμορ της η φάση πάντως...!
.................................................................
gentleman,τυχερουλης,alex_crf,gretel,maraki8
σας ευχαριστώ όλους !!!
εύχομαι να είστε και σεις πάντα σιδερένιοι !!
iron man - black sabbath
κάτι ήξερα εγώ και τ'άκουγα παλιά![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Στράτος

quote:
είδατε που σας έλεγα ότι είστε όλοι σας κατά βάθος
πολύ καλοί άνθρωποι ??θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για μία ακόμη φορά
................................................
καλά ρε jonniebegood,πρέπει να βγούμε εκτός δρόμου για να ξαναγυρίσεις στο esoterica.gr ?εμείς κοντεύουμε να σκοτωθούμε για σένα !
χαίρομαι απλά που σε ξανα-βλέπω και θα σου συνιστούσα να μη φύγεις πάλι...
η παρουσία σου εδώ είναι πολύτιμη,όπως και πολλών άλλων μελών
όσο για τους κοινούς γνωστούς,να βγούμε καμιά μέρα όλοι μαζί για κανά κρασάκι (μπρρρρρ !!!!!)
amalia,
μιλάς φυσικά για την περίπτωση της ksenitia,έτσι δεν είναι ?τη θυμάμαι την περίπτωση,είχε αναστατωθεί όλο το φόρουμ
(μάλιστα ήταν Δεκαπενταύγουστος αν δεν απατώμαι ?)θυμάμαι συλληπητήρια μηνύματα να καταφτάνουν σωρηδόν,μέχρι που
αποδείχτηκε ότι ήταν ... hoax ! απάτη !δε θυμάμαι για ποιον λόγο ξεκίνησε η -κακόγουστη- φάρσα,αλλά θυμάμαι την ανακούφιση
που νιώσαμε όλοι όταν μάθαμε ότι τελικά η κοπέλα έχαιρε άκρας υγείας !μάλιστα είχε στείλει και ποστ που έλεγε "ρε παιδιά δεν πέθανα,ζωντανή είμαι!"
...είχε και το χιούμορ της η φάση πάντως...!
.................................................................
gentleman,τυχερουλης,alex_crf,gretel,maraki8
σας ευχαριστώ όλους !!!εύχομαι να είστε και σεις πάντα σιδερένιοι !!
iron man - black sabbath
κάτι ήξερα εγώ και τ'άκουγα παλιά
Καλημέρα και από εμένα !
Εύχομαι να είσαι καλά, να ξεπεράσεις γρήγορα την ένταση που σου δημιούργησε το συμβάν και να δεις τον κόσμο με μια ανανεωμένη ματιά. Όποιος και όποια έχει φτάσει κοντά στο σημείο που λες, σε νοιώθει και σε καταλαβαίνει απόλυτα.
Ξέρεις, δουλειά, καριέρες και λεφτά είναι κάτι που έρχεται και παρέρχεται. Δυστυχώς οι άνθρωποι τους δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και το καταλαβαίνουν αυτό, όταν χάσουν ή φτάνουν κοντά στο να χάσουν το πιο πολύτιμο αγαθό που τους δόθηκε: η Υγεία.
Επειδή εγώ κάνω πέρα από το επάγγελμά μου και κάτι επικίνδυνο, θέλω να έχω τον εαυτό μου "καθαρό" και να μην "κουβαλάω" μαζί μου. Είμαι σίγουρος ότι ισχύει η φράση "όλα εδώ πληρώνονται" και αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που κάτι θα πάει στραβά και τα βρίσκουμε μπροστά μας. Είμαστε πολύ μικροί για να τα βάλουμε με το σύμπαν. Απλά δεν το ξέρουμε...
Χαμογέλασα λίγο όταν είδα ότι ήρθε ξανά στην επιφάνεια εκείνη η "υπόθεση" με την "ksenitia". Πράγματι, όταν διαδόθηκε το νέο ότι κάτι τρομερό της συνέβη, κινητοποιήθηκε το φόρουμ. Ήμουν ο πρώτος που ύψωσε τη φωνή και μυρίστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Εδώ είναι το κείμενο, αν θέλει ας το ανεβάσει η Αμαλία, διάβασε το και κρίνε μόνος σου.
Δυστυχώς, κάποιες τέτοιες αλλά και άλλες κινήσεις μου με έκαναν απρόβλεπτο στα σχέδια κάποιων και δεν άργησαν να μου δημιουργηθούν προβλήματα. Εγώ ξέρεις, δύσκολα εντάσσομαι κάπου. Και αν το κάνω, πρέπει να συμφωνώ πολύ...
Και το κύριο αντικείμενο του παρόντος φόρουμ δεν είναι κάτι που με ξετρελαίνει. Για πεντακόσιους χιλιάδες και έναν λόγους, καθαρά δικούς μου. Λυπάμαι, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Δεν με ενδιαφέρει και γι αυτό και αποχωρώ.
Ο παρών λογαριασμός δεν ήταν δικός μου, μου δόθηκε όμως τώρα για να απαντήσω σε κάτι που ήθελα. Παρακαλώ να τον απενεργοποιήσετε, γιατί δεν θέλω να τον ξαναχρησιμοποιήσω, ούτε εγώ ούτε ο φίλος μου που του ανήκε. Το esoterica είναι παρελθόν για μένα. Εσείς συνεχίστε και κάνετε αυτό που σας αρέσει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, όσο και να είδατε κάποια πράγματα στραβά και υπερβολικά. Από εμένα, τίποτα το προσωπικό και τίποτα το υπερβολικό.
Εύχομαι σε σένα και σε όλους και όλες μια καλή και δημιουργική μέρα.
Ανδρέας "Βρίλ"
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ.
ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ
ΠΛΑΓΙΟΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΙΧ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ 80 ΧΙΛ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΑ .
μόλις τώρα διάβασα το θέμα σου και θέλω να σου πω ότι με συγκίνησε πολύ. Το σίγουρο είναι ότι όλοι είμαστε αδέλφια αλλά δεν το ξέρουμε δυστυχώς. Αυτό που σου συνέβει με ώθησε να κάνω κάποιες σκέψεις. Με έκανε να σκεφτώ ότι με τον τρόπο που ζούμε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Ότι φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε ασήμαντα τα σημαντικά και σημαντικά τα ασήμαντα. Με έκανε να σκεφτώ τους ελεεινούς ρυθμούς μέσα στους οποίους μας έχουν βάλει να τρέχουμε με το κεφάλι σκυμμένο κοιτώντας συνεχώς το ρολόϊ και ξεχνώντας να το σηκώσουμε να κοιτάξουμε τον ήλιο. Να ευχαριστήσουμε ότι πιστεύουμε για άλλη μια μέρα που μας χαρίστηκε. Να κοιτάξουμε τον ήλιο και να δούμε το μεγάλείο του. Να μπούμε πάλι στην διαδικασία να ερχόμαστε σε επαφή με την φύση και να μπαίνουμε στους ρυθμούς της.
Έχουμε πέσει όλοι στην παγίδα να κυνηγάμε ανούσιους στόχους. Να παλεύουμε μια ολόκληρη ζωή για την κοινωνική καταξίωση, για το μεγαλύτερο σπίτι, για το εξοχικό, για το καινούριο αυτοκίνητο, για το χρήμα, το χρήμα και πάλι το χρήμα... Και σιγά σιγά ξοδεύουμε το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε. Τον χρόνο μας που αντί να τον αναλώνουμε στο γνώθι σαυτόν το αναλώνουμε σε σκουπίδια...
Και τότε... τότε... συμβαίνει κάτι ξαφνικό αναπάντεχο και διαπιστώνουμε ότι ο χρόνος μας δεν είναι ατελείωτος ότι η κλεψύδρα της ζωής μας αλλάζει...
Στάθηκες τυχερός αγαπημένε μου Αποστόλη... στάθηκες τυχερός γιατί το χέρι της Μοίρας αποφάσισε να σου γυρίσει και πάλι την κλεψύδρα. Για κάποιον λόγο έγινε αυτό... έχεις κάποιο έργο μπροστά σου κάποιο σκοπό... Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που σου δόθηκε... και γίνε ζωντανό πάράδειγμα για όσους ανθρώπους μπορείς να επηρεάσεις...
Φώναξέ το σε όσους περισσότερους μπορείς και όλο και κάποιον θα βγάλεις απο τον λήθαργο της ανοησίας και της ασημαντότητας. Της ματαιότητας όλων αυτών των πραγμάτων που μας έχουν επιβάλλει...
Ας ξαναδούμε στην ζωή μας τα σημαντικά. Ας καταλάβουμε ότι τα πολυτιμότερα πράγματα στην ζωή είναι δωρεάν και είναι εκεί αρκεί να θέλει κάποιος να απλώσει το χέρι και να τα πάρει απλόχερα. Ας γυρίσουμε προς την είσοδο του σπηλαίου και ας βγούμε στο φως...
Έχεις την αγάπη μου φίλε... να είσαι πάντα καλά...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
ΕΥΣΤΡΑΤΙΕ ΘΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ ???
ε,αφού ήρθε και ο vril τότε όλα είναι οκ !
κι αφού ήρθες,δεν κάθεσαι κιόλας Ανδρέα ?
δεν το ζητώ μόνο εγώ ξέρεις...
.......................................................
το τελευταίο μήνυμα του φίλου Απέριττου τα λέει όλα
σε περιπτώσεις σαν κι αυτές έχουν νόημα οι λέξεις και οι έννοιες και όλα τα σχετικά
απλά,έχουμε την τάση να ασχημαίνουμε τη ζωή μας αντί να την ομορφαίνουμε
σαδομαζοχιστικό ον ο άνθρωπος
μία έτσι,μία αλλιώς,ξεχνά τα αυτονόητα και τα θυμάται μόνο όταν τα "βλέπει" όλα
συμφωνείτε φίλοι μου ?