- ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ?Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ(ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ειναι τελικα ενα στοιχειο !το οποιο ανηκει στον ανθρωπο
η μετα θανατον ζωη!???
αν ειναι πιθανη η υπαρξη της!
με ποια στοιχεια της εδω φυσικης ζωης θα ερχονταν σε αντιθεση!
ειναι εφευρημα μονο των ανθρωπων?? η και αλλων οντων??
ισχυει μονο για τον ανθρωπο ?!!η και για αλλα οντα??!!
με ποια ασφαλη δεδομενα μπορει να κινηθει καποιος!
υπαρχει περιπτωση!η μετα θανατον ζωη,να εχει φυσικη διασταση?!!
δηλ .μιας ενεργειας που επανατοποθετειται σε καποιο σωμα!
και η ζωη της εκ νεου σε εναν αλλο ισως πλανητη!!??
παιδια τις αποψεις σας!!
sakhs3
Το αντίθετο του θανάτου για την υλική ζωή είναι η γέννηση.
Και τα δύο είναι καταστάσεις συνείδησης της ψυχής σε διαφορετικά πεδία.
Συνεπώς, είναι πιθανή η δια θανάτου ζωή στη φυσική διάσταση, δηλαδή η γέννηση.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Προσωπικα ισχυριζομαι οτι η ζωη δεν εχει ουτε υλικη ουτε αϋλη υποσταση, την ταυτιζω δε και την παραλληλιζω με την υπαρξη των οντων (ανθρωποι-ζωα κλπ.)στο ζωικο βασιλειο και των αλλων οργανισμων (δεντρα-νερα κλπ.) στο φυτικο βασιλειο.Ειναι μια ιδιοτητα που εχει ο ζων οργανισμος να αντιδρα στα εξωτερικα ερεθισματα.Υπαρχω,αντιδρω αρα ζω,εχω ζωη...ειναι μια εννοια δηλαδη,τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.
Συνεπεια του ανωτερω ισχυρισμου ειναι,πως δεν μπορει να υπαρξει μετα θανατον "μεταφορα" της ζωης σε αλλη υπαρξη ,το θεωρω αδυνατον.
quote:
Η ζωή δεν έχει αρχή και τέλος.Το αντίθετο του θανάτου για την υλική ζωή είναι η γέννηση.
Και τα δύο είναι καταστάσεις συνείδησης της ψυχής σε διαφορετικά πεδία.
Συνεπώς, είναι πιθανή η δια θανάτου ζωή στη φυσική διάσταση, δηλαδή η γέννηση.
ομολογω οτι δεν πολυκαταλαβα,αυτο που λες αγαπητη μου!
θα ημουν υποχρεως αν μου εξηγουσες αυτο που λες με στοιχεια
και παραδειγματα στις εννοιες που οριζεις!
δωσε το αν μπορεις μεσω της ζωης ενος ανθρωπου η κατι παρομοιο!
καλο βραδυ!
sakhs3
quote:
ομολογω οτι δεν πολυκαταλαβα,αυτο που λες αγαπητη μου!
Λογικό.
quote:
θα ημουν υποχρεως αν μου εξηγουσες αυτο που λες με στοιχεια
και παραδειγματα στις εννοιες που οριζεις!
Τί είδους στοιχεία και τί είδους παραδείγματα ζητάς;
Οι δύο πρώτες προτάσεις μου είναι καθαρή και απλή γραμματική της Ελληνικής γλώσσας.
quote:
δωσε το αν μπορεις μεσω της ζωης ενος ανθρωπου η κατι παρομοιο!
Δηλαδή;
Δε σου έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσεις το μεταξοσκώληκα ή να διαβάσεις για την παραγωγή μεταξιού;
Δεν έχεις ακούσει ότι η πεταλούδα του μεταξοσκώληκα λέγεται "ψυχή";
Ο θάνατος του μεταξοσκώληκα, αγαπητέ μου, είναι η γέννηση της πεταλούδας.
Σε όλη του τη ζωή ο μεταξοσκώληκας κατασκευάζει το κουκούλι του. Κοινώς, σκάβει το λάκκο του...
Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν παρ' όλα αυτά, χρειάζεσαι περισσότερες διευκρινίσεις, θα χαρώ να επανέλθω...
.
.

quote:
Δεν υπαρχει τροπος να στοιχειοθετησουμε ασφαλη αποψη.Τα ουσιωδη χαρακτηριστικα της ζωης αποτελουν αντικειμενο συζητησεων.Χρησιμοποιει η επιστημη τον ορο αβιογεννηση για να χαρακτηρισει την εμφανιση της ζωης,(στη φυσικη της διασταση) για πρωτη φορα στη γη, απο ανοργανη υλη .Υποθεσεις επι υποθεσεων μπορουμε μονο να κανουμε απο δω και περα.
μπορουμε ομως φιλε να πιθανολογησουμε με ενα σοβαρο κριτηριο!
εξ αρχης να ορισουμε τις οποιες πιθανες περιπτωσεις,
και μετα να δουμε ποιες θα ειχαν λογο υπαρξης και ποιες οχι!!
μπορουμε επισης να αντλησουμε συμπερασματα,απο το αν η οντολογικη σημασια του ανθρωπου,ειναι να ειναι ενα "αναλωσιμο"στοιχειο με σκοπο
την διατηρηση της εξελιξης της φυσης,οποτε δεν θα ειχε και καποιο
νοημα η μετα θανατον ζωη.
η παιζεται κατι αλλο οσον αφορα" καποια αποστολη"κ.τ.λ!!???
απο την αλλη παλι υπαρχει και ενα στοιχειο ακομα!!
πιστευετε? οτι ειναι φυσιολογικο στοιχειο για τον ανθρωπο ,να εισπραξει εν μεσω της ζωης του την βεβαιοτητα οτι θα πεθανει"τερμα και τελειωσε" και να συμβιβαστει με αυτο χωρις προβληματα?
αρα και η πανσοφη φυση εχει προβλεψει αυτο το ζητημα ,με την τοποθετηση " πεθανες παει και τελειωσε"και απο κει και περα ουτε προβληματα ουτε τιποτα!!(ετσι εχει προβλεφθει}
αν ειναι ετσι!τοτε ο πολυς συναισθηματισμος την στιγμη του αποχωρισμου {για παντα}με καποιο αγαπημενο μας προσωπο,
ειναι απλα μια κατασταση η οποια εχει εκτραπει??απο την φυσιολογικη
της πορεια!!
το τελευταιο πιστευω μας βοηθαει να συμπερανουμε αρκετα καλα!!
quote:
Προσωπικα ισχυριζομαι οτι η ζωη δεν εχει ουτε υλικη ουτε αϋλη υποσταση, την ταυτιζω δε και την παραλληλιζω με την υπαρξη των οντων (ανθρωποι-ζωα κλπ.)στο ζωικο βασιλειο και των αλλων οργανισμων (δεντρα-νερα κλπ.) στο φυτικο βασιλειο.Ειναι μια ιδιοτητα που εχει ο ζων οργανισμος να αντιδρα στα εξωτερικα ερεθισματα.Υπαρχω,αντιδρω αρα ζω,εχω ζωη...ειναι μια εννοια δηλαδη,τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.
δηλαδη η γνωμη σου ειναι ,οτι οσον αφορα τον ανθρωπο
παει και "τελειωσε"
μολις πεθανει!??
βγηκε η μπριζα απλα ,που λεει και ενας φιλος??
καλο βραδυ!
[/quote]
sakhs3
Στο παραδειγμα της zadok δηλαδη η πεταλουδα "θυμαται" οτι ηταν μεταξοσκωληκας ;
διοτι αν δεν θυμαται δεν ειναι η μετεπειτα ζωη του μεταξοσκωληκα αλλα μια νεα.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
zinon
Δε λέω. Είναι μία πρωτότυπη σκέψη!
Εσύ που παρατηρείς το κουκούλι και ξέρεις ότι μπήκε μεταξοσκώληκας και βγήκε πεταλούδα, θεωρείς ότι μεσολάβησε ο Χουντίνι;
.
.

Αν η πεταλούδα δεν θυμάται ότι ήταν μεταξοσκώληκας,τότε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ δεν είναι μία συνέχεια.
Ό,τι ΔΕΝ θυμάμαι,για μένα δεν υπάρχει,είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό, αλλά δε νομίζω ότι στη ζωή μας ασχολούμεθα μόνο με ότι θυμόμαστε.
Άσε που δεν ξέρω καν αν η πεταλούδα έχει μνήμη.
Πάντως, είναι ένα πραγματικό γεγονός και ως φαινόμενο παρατηρήσιμο.
Νομίζω ότι δε συμβαίνει σε άλλο ζωντανό οργανισμό στο φυσικό πεδίο.
.
.

quote:
Το αντίθετο του θανάτου για την υλική ζωή είναι η γέννηση.Συνεπώς, είναι πιθανή η δια θανάτου ζωή στη φυσική διάσταση, δηλαδή η γέννηση.
Η θεωρία οτι η η ψυχή μας(αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι αθάνατη και μετενσαρκώνεται, είναι αβάσιμη επιστημονικά. Τέτοιου είδους παραμύθια υπάρχουν απλά και μόνο για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να αποδεχτεί τον θάνατο.

I 'm Big in Japan!!
quote:
Όταν όμως πεθάνει η πεταλούδα, απ΄οτι ξέρω δεν γίνεται πάλι μεταξοσκώληκας. Οπότε δεν ισχύει αυτό που γράφει η Zadok
![]()
Επειδή η πεταλούδα όταν πεθαίνει δε μετατρέπεται σε μεταξοσκώληκα αυτό αναιρεί το δεδομένο ότι ο θάνατος του μεταξοσκώληκα γεννά την πεταλούδα;
Απλά άσχετο, διότι κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ισχύει και το αντίστροφο.
quote:
(...) είναι αβάσιμη επιστημονικά.
Ο θάνατος του μεταξοσκώληκα είναι μη υπαρκτό γεγονός για την επιστήμη;
Γνωρίζει η επιστήμη τί κάνει η ψυχή; Παρατηρείται η ψυχή με τα δεδομένα της σημερινής επιστήμης;
Επειδή η επιστήμη αποδέχθηκε τον όρο ψυχή, όταν μπόρεσε έμμεσα να τον προσδιορίσει τον 20ο αιώνα δια της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας, σημαίνει ότι δεν υπήρχε ψυχή πριν τον 20ο αιώνα;
Υπάρχει μόνον ότι αποδεικνύεται επιστημονικά;
Αν είναι έτσι. Η επιστημονική έρευνα έχει τελειώσει. Τα ξέρουμε όλα. Μη θέτετε ερωτήματα. Τέλος!
.
.

Edited by - Zadok on 24/01/2005 03:57:09
quote:
Επειδή η πεταλούδα όταν πεθαίνει δε μετατρέπεται σε μεταξοσκώληκα αυτό αναιρεί το δεδομένο ότι ο θάνατος του μεταξοσκώληκα γεννά την πεταλούδα;Απλά άσχετο, διότι κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ισχύει και το αντίστροφο
Προφανώς δεν κατανόησες τα όσα έγραψα. Εγω δεν ισχυρίστηκα πως επειδή η πεταλούδα όταν πεθαίνει δε μετατρέπεται σε μεταξοσκώληκα αυτό αναιρεί το δεδομένο ότι ο θάνατος του μεταξοσκώληκα γεννά την πεταλούδα. Είπα απλά πως δεν ισχύει πάντα ο ισχυρισμός οτι η ζωή διαδέχεται τον θάνατο.
Ίσως στο μέλλον αποδειχθεί κάτι τέτοιο επιστημονικά. Αυτή τη στιγμή όμως είναι αβάσιμος αυτός ο ισχυρισμός.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην κατάλαβα εγώ τα οσα είπες. Θα είχες την καλοσύνη να μου τα εξηγήσεις;

I 'm Big in Japan!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΑΝ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ..
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ,ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ,ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ,ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ,ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ...
ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ME ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ? ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ?
ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ (ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Κ.Λ.Π) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΡΜΑ ...ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ..ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ...ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ....
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
στο φαινόμενο μεταξοσκώληκας - πεταλούδα, αυτό που κάνει όλη την διαφορά δεν είναι η μνήμη ή όχι της πεταλούδας, αλλά η συνείδηση μιας εντελώς διαφορετικής ύπαρξης.....
γιατί σ'αυτή την περίπτωση μπορεί να έχουμε μετά από έναν θάνατο μία γέννηση, αλλά με εντελώς διαφορετική συνείδηση (όσο μπορεί να έχει μια πεταλούδα) αλλά και χαρακτηριστικά γνωρίσματα ύπαρξης....
γιατί ο μεταξοσκώληκας δεν ΕΙΝΑΙ πεταλούδα! είναι μια εν δυνάμει πεταλούδα....
αν δεχτούμε το παραπάνω παράδειγμα (μεταξοσκώληκας/θάνατος - πεταλούδα/γέννηση) μήπως θα πρέπει τότε να δεχτούμε πως αυτό συμβαίνει και με ένα σωρό άλλες μορφές συνεχώς στην φύση?
και εξηγούμαι...
έχουμε ένα κατσικάκι,
βόσκει κανονικά στους λειμώνες του, ζει την όποια ζωή έχει να ζήσει και κάποια στιγμή πεθαίνει (δεν μας ενδιαφέρει εδώ αν το σφάζουν για το Πάσχα ή πεθαίνει από γηρατειά)...
πεθαίνει όμως και τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν την φυσική του ύπαρξη με διάφορους τρόπους αποσυντίθενται....
τελικά, αυτά τα υλικά περνούν ξανά στο χώμα, περνούν από κει σαν θρεπτικές ουσίες στα φυτά και έρχεται μια ωραία ημέρα που ένα μοσχάρι βοσκάει αυτά τα φυτά....
με τη σειρά τους αυτά μεταβολίζονται στο σώμα του και γίνονται ένα μ'αυτό....
τι θα λέγαμε? ότι το αρχικό κατσικάκι έγινε μοσχάρι?
δεν νομίζω, γιατί η αρχική συνείδηση της ύπαρξης έχει χαθεί...
ας δούμε όμως κάτι άλλο....
ένας άνθρωπος πεθαίνει....
το φυσικό του σώμα αποσυντίθεται, τα υπόλοιπα ενεργειακά του όμως σώματα συνεχίζουν την πορεία τους....
υπάρχει η άποψη, ότι σε κάθε πεδίο ύπαρξης, κάθε φορέας της συνείδησης "αντλεί" από το περιβάλλον την απαραίτητη "ύλη" που αυτό διαθέτει για να δομήσει ένα νέο σώμα....
αυτή η "ύλη" μπορεί να μην είναι ορατή στο φυσικό πεδίο αλλά παραμένει υπαρκτή....
κι εδώ μην ξεχνάμε ότι ύλη και ενέργεια είναι αλληλένδετες...
απλά όσο πιο υψηλή είναι η δόνηση της ενέργειας τόσο πιο λεπτοφυής η ύλη που την συμπληρώνει...
η διαφορά σ'αυτή την άποψη είναι ότι η συνείδηση της ψυχής μεταφέρεται αυτούσια....
με διαφοροποιήσεις ως προς την αντίληψη κάποιων πραγμάτων αλλά το "εγώ είμαι" παραμένει...
ας σημειώσουμε δε, εδώ, ότι η αντίληψη περί "φυσικού" όπως την εξετάζουμε είναι πολύ περιορισμένη κάτω από το βάρος των αισθήσεων που διαθέτουμε αλλά και της επιστημονικής παρατήρησης...
αφού υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα που οι αισθήσεις μας δεν αντιλαμβάνονται κάτι (ηλεκτρομαγνητισμός) ή η επιστήμη δεν έχει καταγράψει ακόμα (εδώ ήταν υπό αμφισβήτηση η κίνηση της Γης).... αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει....
έτσι αν τα βάλουμε όλα μαζί...
πιθανόν, να υπάρχει και φυσική ύπαρξη μετά θάνατον, απλά μη ορατή από εμάς αυτή τη στιγμή...
Galadriel of Galadhrim

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
έχω βρεθεί στη θέση σου και γνωρίζω πόσο επώδυνη είναι και τι ζητάει κανείς να ξαναβρεί...
όμως σκέψου κάτι....
ακόμα και η αφή σαν αίσθηση δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της αντίληψης μας... που γίνεται συνείδηση....
με την μετάβαση από την ζωή και εφόσον δεχτούμε ότι υπάρχει μετά μια συνέχεια, απλά πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη μας για να είμαστε μαζί με όσους αγαπάμε...
γνωρίζω πως αυτό την συγκεκριμένη στιγμή σου φαίνεται δύσκολο αλλά και ανούσιο...
όμως σε διαβεβαιώ, πως όταν επιτευχθεί, παύει να μας απασχολεί αν μπορούμε να ξαναγγίξουμε αυτόν που έφυγε...
η αίσθηση της παρουσίας του γίνεται πια τόσο ισχυρή που είναι σχεδόν "σωματικής μορφής"...
και δεν εννοώ βεβαίως την περίπτωση του να διασαλευτεί η νοητική λειτουργία του εγκεφάλου (από την θλίψη) και να "βλέπουμε" ό,τι θέλουμε...
αλλά μια κατάσταση πλήρους νοητικής ισορροπίας αλλά και με πλήρη αντίληψη μιας διαφορετικής κατάστασης ύπαρξης...
όσο για τον πόνο...
αφήνει σημάδια... αλλά υποχωρεί....
με πολλή αγάπη και εκτίμηση
Galadriel of Galadhrim

Κατά την άποψή μου πάντως το θέμα δεν έχει να κάνει με την επιστήμη αλλά με τα προσωπικά πιστεύω.
Έτσι όλες οι θεωρίες είναι συζητήσιμες.
Φίλε beyond η αγαπητή galadriel ανέφερε μία πολύ σημαντική φράση : "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ" ή αν θέλεις "ΕΓΩ".
Όλη η αγωνία του ανθρώπου γύρω από το θάνατο και επέκεινα,είναι αυτό το "ΕΓΩ".
Πόσο δύσκολο τελικά είναι να αποχωρισθούμε αυτό το "ΕΓΩ" μας και πόσοι αιώνες αγωνίας ώστε ο άνθρωπός με θεωρίες να αποδείξει ότι δεν χάνεται με τον φυσικό θάνατο.
Ακόμα και αν δεν πρόκειται για τον εαυτό μας αλλά για θάνατο άλλου προσώπου,πάλι έχει να κάνει με το "ΕΓΩ",διότι "ΕΓΩ" δεν θέλω να χάσω το συγκεκριμένο πρόσωπο και "ΕΓΩ" πιστεύω θα τον ξαναβρώ διότι "ΕΓΩ" τον αγαπάω.
Ουσιαστικά δεν λυπούμαστε ή ενδιαφερόμαστε για εκείνον.
Το να ξεπεράσουμε το "ΕΓΩ" τελικά είναι πιο δύσκολο από τον θάνατο ![]()
Απλώς μία επισήμανση κάνω και συνεχίζουμε τη συζήτησή μας ![]()

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ.ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: "ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΑΜΠΙΑ ΛΕΕΙ ΘΑΝΑΤΟ,Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΕΝΝΗΣΗ" <-----ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ Η' ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
-** The Angel of music sings songs in my head...**
από μόνη της σαν λέξη το "εγώ" κρύβει πολλές έννοιες, καλό είναι να τις διευκρινίζουμε....
σ'αυτή την περίπτωση συμφωνώ με την επισήμανση του αγαπητού Gothic, ότι μεγάλο μέρος του κόστους που αντιμετωπίζουμε για τον θάνατο ενός αγαπητού μας προσώπου προέρχεται από το "εγώ θέλω" να είμαι μαζί του, να τον νιώθω, να λύνει τα προβλήματα μου κ.α.
Galadriel of Galadhrim

Edited by - galadriel on 24/01/2005 10:59:37
Ολες οι ενδειξεις δειχνουν οτι ειμαστε το μυαλο μας. Κανεις μια λοβοτομη, ξεχνας την μιση ζωη σου. Παιρνεις ενα ψυχοφαρμακο, "αισθανεσαι λιγοτερο αγχος". Τρως μια σοκολατα, ...εχεις μια ψυχικη αναταση! Ρουφας καθαρο βουνισιο αερα...το ιδιο!
Δεν γνωριζω καποια ενδειξη που να δειχνει κατι διαφορετικο. Οι θεωριες περι καποιας αϋλης παραλληλης υπαρξης δημιουργηθηκαν για να στηριξουν με τη σειρα τους αλλες μεταφυσικες θεωριες, και παραμενουν αστηρικτες.
Αν λοιπον ειμαστε τα κεφαλια μας, μετα θανατον οι πιθανοτητες να συνετεθει παλι το ιδιο κεφαλι ειναι μηδενικες.