ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ενας κόσμος πέρα από τον Πλούτωνα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ενας κόσμος πέρα από τον Πλούτωνα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Zadok32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/05/2003, 12:39:31
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΤΗΟΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΝΕΤ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΩΡΙΟΝΑΣ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

thothΙδρυτικό Μέλος
05/05/2003, 12:55:49
Βρε Αμαλία, βρε Αμαλία...

Δεν κατάλαβες ακόμα την ύπουλη τακτική μου.

Πρώτα λέω δεν υπόσχομαι ότι θα συμμετέχω.

Μετά σε ξαφνιάζω ευχάριστα και συμμετέχω.

Και όταν συνηθίσεις στην συμμετοχή μου... σταματώ ξαφνικά.

Και μετά νιώθεις αυτό που λένε... "Σύνδρομο Στέρησης"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

06/05/2003, 09:50:06
Άλλο ένα εύκολο!

Αυτή τι φορά η ζυγαριά είναι διαφορετική!

Εχετε 10 σακούλια με 10 νομίσματα. Το κάθε νόμισμα ζυγίζει 10 γραμμάρια, εκτός από ένα σακούλι που το κάθε νόμισμα ζυγίζει 9 γραμμάρια.

Πως θα γίνει με ΕΝΑ μόνο ζύγισμα να βρείτε το σακούλι που έχει τα νομίσματα με τα 9 γραμμάρια!

Προσοχή, λόγο της ευκολίας του, δεν δίνετε καμία άλλη βοήθεια η εξήγηση

Για να μην χαλάει η διασκέδαση από τους άλλους, γράφτε μόνο το χρόνο που σας πείρε για τη λύση του με ένα replay, οκ ?

thothΙδρυτικό Μέλος
06/05/2003, 10:20:18
Είπα δεν θα ξανασχοληθώ με γρίφους γιατί θα αναγκαστώ να παραιτηθώ από συντελεστής και Διαχειριστής του Esoterica.gr (ως... math-alcoholic) αλλά ε, αυτό ήταν πολύ εύκολο. Δεν πραζζ... θα του ξανακάνου, του αναθιματισμένου.

Πλάτωνα, μου πήρε γύρω στα 40 δευτερόλεπτα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
06/05/2003, 15:58:29
Ευρηκα Ευρηκα Ευρηκα !!!!

50 sec

Edited by - ΩΡΙΩΝΑΣ on 06/05/2003 16:00:23

06/05/2003, 16:15:00
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!

Η tο βρίσκεις αμέσως…. η σε παιδεύει...!!!

06/05/2003, 17:40:42
Καλα αυτο ηταν ευκολο....Για να δουμε ενα δυσκολο!!!! . . .Ποιος μπορει να πει ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 10 ΣΑΚΟΥΛΙΑ (ΧΡΥΣΑ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;;;;;

06/05/2003, 17:48:39
Εχω μια ιδεα πασχαλη, επικαιρη μαλιστα...

Υπο σκεψη!!!!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
06/05/2003, 19:32:15
Αντε κάτι Δυσκολο

Πόσα ζώα απ' το κάθε είδος πήρε μαζί του στην Κιβωτό ο Μωυσής;

06/05/2003, 19:35:46
1 NOE!!!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
06/05/2003, 21:58:21
Παραήταν ευκολο
Δείτε και αυτό

Έχουμε τρία κλειστά πανέρια και μία επιγραφή κρεμασμένη πάνω στο καθένα. Η πρώτη γράφει "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ", η δεύτερη γράφει "ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ" και η τρίτη γράφει "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ". Ξέρουμε ότι και οι τρεις επιγραφές είναι τοποθετημένες λάθος. Πως μπορούμε βγάζοντας ένα φρούτο από ένα μόνο πανέρι και χωρίς να κοιτάξουμε μέσα ή να ψαχουλέψουμε, να βάλουμε τις επιγραφές στη σωστή τους θέση;

07/05/2003, 00:08:57
Καλησπέρα.
Τρία καλάθια λοιπόν, με τρεις λάθος ταμπέλες.

Στο 1ο, έστω γράφει ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, και αφού είναι λάθος η επιγραφή, υπάρχουν 2 πιθανότητες: Να υπάρχουν μανταρίνια ή μανταρίνια και πορτοκάλια.
Στο 2ο, γράφει ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ οπότε αντίστοιχα θα έχουμε ή πορτοκάλια ή μανταρίνια και πορτοκάλια.
Στο 3ο (απ'όπου και αφερούμε το φρούτο...εύχομαι να μην ξεφυτρώσει απο πουθενά ο Ανανάςςς), γράφει ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑοπότε πάλι έχουμε είτε μόνο πορτοκάλια, ή μόνο μανταρίνια αφού η επιγραφή είναι λανθασμένη.

Πέρνοντας λοιπόν π.χ. ένα πορτοκάλι από το τρίτο καλάθι, ξέρουμε ότι σίγουρα μέσα στο καλάθι υπάρχουν μόνο πορτοκάλια. Αρα στο δεύτερο αφού τα πορτοκάλια είναι στο τρίτο θα υπάρχουν μανταρίνια και πορτοκάλια και στο πρώτο μανταρίνια.
Ομοίως σκεπτόμαστε κι αν τελικά από το τρίτο βγάλουμε ένα ωραίο και ζουμερό μανταρίνι (χωρίς κουκούτσια γιατί είναι απαίσια), οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε μανταρίνια στο τρίτο, πορτοκάλια στο δεύτερο και μανταρίνια + πορτοκάλια στο πρώτο.

Αιντε τώρα! Ελάτε και στην ιστορία να παίξουμε, γιατί βαρέθηκα να περιμένω...

αυτή...που τα κατάφερε!