- ΚΑΡΚΙΝΟΣ PAGET - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
μιας και δεν ανταποκρινόταν στο χαρακτήρα της.
Είδα κι εγώ βίντεο και φωτογραφίες και άκουσα κασέτες και ΕΦΡΙΞΑ.
Θα συμφωνήσω με τη θεματοδότρια ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση.
Επίσις οι πωλητές παίρνουν ονόματα πολύτιμων λίθων
ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνουν και απώτερος στόχος είναι να γίνει κάποιος διαμάντι που είναι και το ανώτερο επίπεδο.
Η αλληλουποστήριξη αγγίζει τα όρια μυστικιστικής οργάνωσης.
Γίνονται τελετές καλωσορίσματος των νέων μελών,
όπου αγκαλιάζονται ψέλνουν και υπόσχονται αλληλουποστήριξη ότι κι αν συμβεί.
Τώρα αν αυτά όλα είναι λογικά για μία εμπορική οργάνωση,
τι να πω και εις ανώτερα.
Ευτυχώς η εν λόγω φίλη τα παράτησε γρήγορα γιατί ερωτευθηκε και δεν είχε χρόνο.
Αυτό έγινε πριν από πέντε χρόνια και το ξανασυνάντησα πριν ένα χρόνο εδώ στη Γερμανία,
όπου οι μέθοδοι προσυλιτισμού (γιατί περί αυτού πρόκειται) δεν διαφέρουν καθόλου.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Επίσις οι πωλητές παίρνουν ονόματα πολύτιμων λίθων
ανάλογα με τις πωλήσεις που κάνουν και απώτερος στόχος είναι να γίνει κάποιος διαμάντι που είναι και το ανώτερο επίπεδο.
ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ...ΜΕΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ...ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ/ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ...ΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΧΜ!...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ...ΟΧΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ...ΚΑΝΕΝΑ ISO;...ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΟΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΟΥΒΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ.
Όλες αυτές οι εταιρείες στηρίζονται στα άτομα που έχουν, περισσότερα άτομα περισσότερα λεφτά.
Γράφεται κάποιος, αγοράζει προϊόντα, μετά γράφει από κάτω άλλους και πάει λέγοντας.
Επειδή η δύναμη της εταιρείας είναι οι πωλητές και επειδή οι πωλητές εάν δεν ελέγχονται μπορούν να την διαλύσουν σε μία νύχτα πιστεύω ότι έχει "θεσπίσει" διάφορες χαζομάρες για να τους κρατάει.
Ψυχολογία της μάζας, είναι πολύ καλοί σε αυτό, όλα παίζονται από τους manager των ομάδων.
Ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συζητάει ένας manager με αυτούς τους ανθρώπους, από το αν πέτυχαν τα φασολάκια μέχρι γιατί ο άντρας κάποιας την απατά.
Το πρώτο κίνητρο είναι τα λεφτά, κάτι το οποίο μεταδίδεται από στόμα σε στόμα γι΄αυτό έχουν επιτυχία.
Απαντώντας στον pyramid:
Σε εταιρία ΜLM δουλεύω και γω εδώ και 3 χρόνια.
Κανείς από δω μέσα δεν το ήξερε ακόμη και αυτοί που με ξέρουν καλά γιατί δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το χώρο για προσέγγιση πελατών και έτσι αποφάσισα να το κρατήσω μυστικό.
Επαφές με τους μάνατζερς όμως εμείς δεν έχουμε, συγκεντρώσεις δεν κάνουμε εκτός από την κοπή της πίτας κάθε χρόνο και μεταξύ μας δε γνωριζόμαστε (εκτός βέβαια από τον Upliner μας) και αυτούς που έχουμε "κάτω" από μας... Το ίδιο ισχύει και με την επαφή με την εταιρία... Τηλεφωνικώς μου στέλνουν το διαφημιστικό υλικό καθώς και το συγκριτικό με άλλες εταιρίες τιμολόγιο που χρησιμοποιώ στις πωλήσεις μου.
Ασε που οι μέθοδοι προσέγγισης είναι διαφορετικοί και φυσικά δε ζητάμε από τους πελάτες να βγάλουν λεφτά από την τσέπη αλλά να γλιτώσουν λεφτά με οικονομικότερη σταθερή τηλεφωνία.
Οχι μη με ρωτήσετε το όνομα της εταιρείας που εργάζομαι!
Αλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα μας και όσα είπα τα είπα για να δείξω τη διαφορά της μιας εταιρίας με την άλλη αν και οι δυο ασχολούνται με αυτό που στο μάρκετινγκ αποκαλούμε "πυραμίδα"...
Αλλά όπως θαυμάσια είπε και ο pyramid δεν είναι έτσι οι τεχνικές όλων των εταιρειών MLM.
quote:
Παιδιά δεν ξέρω τίποτα από αυτά που λέτε για την AMWAY πάντως αυτές είναι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες εταιρείες MLM.
Όλες αυτές οι εταιρείες στηρίζονται στα άτομα που έχουν, περισσότερα άτομα περισσότερα λεφτά.
Γράφεται κάποιος, αγοράζει προϊόντα, μετά γράφει από κάτω άλλους και πάει λέγοντας.
Επειδή η δύναμη της εταιρείας είναι οι πωλητές και επειδή οι πωλητές εάν δεν ελέγχονται μπορούν να την διαλύσουν σε μία νύχτα πιστεύω ότι έχει "θεσπίσει" διάφορες χαζομάρες για να τους κρατάει.
Ψυχολογία της μάζας, είναι πολύ καλοί σε αυτό, όλα παίζονται από τους manager των ομάδων.
Ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συζητάει ένας manager με αυτούς τους ανθρώπους, από το αν πέτυχαν τα φασολάκια μέχρι γιατί ο άντρας κάποιας την απατά.
Το πρώτο κίνητρο είναι τα λεφτά, κάτι το οποίο μεταδίδεται από στόμα σε στόμα γι΄αυτό έχουν επιτυχία.
Συμφωνώ αγαπητέ μου

Edited by - Avallon on 07/05/2005 18:53:59

To παρακάτω κείμενο το βρήκα μετά από googlisma:
"Η λίστα με τις πιο μεγάλες και γνωστές πυραμίδες είναι πραγματικά ατελείωτη.
Πολλοί, δεν θέλουν ν' αναφέρουν ότι πουλάνε προϊόντα της Amway για να μην χάσουν αμέσως τους πιθανά ενδιαφερόμενους και χρησιμοποιούν το όνομά τους για βιτρίνα (έτσι κι αλλιώς τυπικά έχουν μία "επιχείρηση"). Το όνομα της Amway έρχεται αργότερα, αφού εμπλακούν τα υποψήφια μέλη και γίνουν διανομείς. Το ίδιο ισχύει για την HerbaLife.
Εδώ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η απάτη στο βαθμό που είναι στην Αμερική και είναι πιο εύκολο να πεισθεί το κοινό. Μερικά από τα ονόματα που θα δείτε παρακάτω δεν έχουν δικό τους σύστημα, και απλά διανέμουν τα φυλλάδια / διαφημιστικό υλικό της Amway αλλά καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τα ονόματα αυτά για να καλύψουν την ύπαρξη της Amway σκεφτήκαμε ότι είναι αναγκαίο να μπούν. Πολλές τέτοιες "επιχειρήσεις" αποτελούν το Amway Motivational Organization (AMO) και αυτές θα δείτε στην πρώτη λίστα.
Πέρα από την Amway υπάρχουν διάφορες άλλες που είτε διανέμουν τα προϊόντα της, είτε έχουν άλλα δικά τους. Διάφορα ονόματα να προσέχετε είναι: Quixtar, Alticor, Equinox, Skybiz, Network 21, HerbaLife, LR International, AMS (Advantage Marketing Systems), Rexall, Dream Chasers, The Newest Way To Wealth, DHS club, Big Planet, DXN, Forever Living, Prepaid Legal, Nikken, Legacy for Life, Lexxus International, NuEworld, WMA Securities Inc., Neways International, Streamline International Inc., Professional Resources International Inc., κλπ."
Τίτλος "επιχείρησης" - Ιδρυτής
Ambassadors International Rick Setzer
Bergfeld International Inc. Bill & Lisa Bergfeld
Britt International Bill Britt
Bulmer Holdings Inc. Roy & Mary Ann Bulmer
Covington International Rocky Covington
Crown Enterprises Jerry & Cherry Meadows
D'Amico International Angelo & Cindy D'Amico
Diamond J Enterprises Inc. Jack & Jane Pawlak
Distributed Marketing Technologies (DMT) Colombo & Karen DiSalvatoreDowneast Tim Bryan & Tedd Fish
Eckman Enterprises Howard & Janet Eckman
Executives International Tom Payne
Foley & Company Tim & Connie Foley
F & J Enterprises Frank & Joan Mazzeo
Gilewicz Enterprises Inc. Hank Gilewicz
Hopper Enterprises Dick Hopper
Howard & Associates Greg & Pat Howard
International Networking Association (INA)- Στις 1/5/99 άλλαξε όνομα και λέγεται InterNet Associates Jim & Sharon Elliott
Internet Services Dexter & Birdie Yager
Jevi Jody Victor
King Associates Don & Hanna King
Kinsler Enterprises Jim & Bev Kinsler
Mark Day Enterprises Inc. Mark & Sandy Day
Markerman Productions Jody Victor
Mazzeo Inc. Frank & Joan Mazzeo
McEwen & Associates Terry & Ivonne McEwen
McConnell Family Enterprises Inc. Brian & Judy McConnell
Midwest Industries Phil Thompson
Miller Enterprises Paul Miller
Network 21 Jim & Nancy Dornan
Paullin International Jim & Kathy Paullin
Pro Net Tim Foley
Shoffler Enterprises Glen & Pam Shoffler
Storms & Associates Don & Ruth Storms
The Golden Inc. Eric & Denise Golden
True North Mark & Tammy Crawford
Wilson Enterprises, Inc. ή Wilson Out West Don Wilson
WorldWide Dreambuilders (WWDB) Ron & Georgia Lee Puryear
Youngblood International Ray & Carol Youngblood
Bovill Organization Briss Bovill
Cherry Organization Bill Cherry
Distribution Training Systems (D.T.S.) Dave McCune
Independent Distributors Association (IDA) Bert Gulick
International Leadership Development Inc. (I.L.D.I.)Jack & Rita Daugherty
I.B.S. Jerry Scrivens & Pat Gregory
Lowe Organization Trevor & Jackie Lowe
Stranney Organization Stephen & Gemma Stranney, Pat Stranney
Eντυπωσιακός ο κατάλογος των "θυγατρικών" δε νομίζεται?
Αναρωτιέμαι... πόσες άλλες θυγατρικές έχουν...
πίσω από πόσες άλλες εταιρίες κρύβονται και τις κρατούν μυστικές...
Πάντως ένα είναι το σίγουρο: Eίναι η ΑΠΟΛΥΤΑ πολυεθνική εταιρία!![]()
![]()

Edited by - Avallon on 07/05/2005 19:31:25
quote:
Τι ξέρετε για την εταiρεία ΑΜWAY? (let's compare notes...)Είναι μια ακόμη εταιρεία που βασίζεται στο σύστημα της πυραμίδας ή κάτι πολύ περισσότερο?
Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν?
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω
ΧΑ!!, αυτο μας ελειπε να ονομαζοντε τα ταγματα και Α.Ε..
Σε λιγο θα ακουμε : "ελατε στα καταστηματα κωτσοβολος να δεχθητε το πρωτο σταδιο μυησης...ΕΛΕΟΣ!"

Με στοιχεία ίσως...

"....Προσωπικά, όπως ανέφερα παραπάνω έχω παλαιότερα για ένα χρόνο εγγραφεί (από υποχρέωση / περιέργεια / ενδιαφέρον / όπως θέλει κανείς ας το πει) σε τέτοιο δίκτυο και συγκεκριμένα στην Amway (ναι, δε το γλίτωσα, έχω το σημάδι στο μέτωπό μου... 8-). Δεν είμαι επίσης από αυτούς που απορρίπτουν κάτι / κάποιον αμέσως αλλά μόνο από πολύ σκέψη και μελέτη.
Εχω να πω λοιπόν πως όντως πολλά από αυτά που οι Amway Men υποστηρίζουν έχουν ρεαλιστική βάση. Οντως έχουν κάποια καλή οργάνωση και καλή (μεταξύ τους) υποστήριξη. Οντως κάποιοι από αυτούς έχουν πλουτίσει και συνεχίζουν να πλουτίζουν κι άλλο χάρις στο δίκτυο που βρίσκεται στα κάτω από αυτούς επίπεδα της πυραμίδας. Οι ενστάσεις μου όμως είναι οι εξής:
** Μου φαίνεται περίεργο άνθρωποι με τους οποίους ποτέ δε γνωριζόμουν, ή γνωριζόμουν και είχα απλά ένα "γεια" ή γνωριζόμουν και με αντιπαθούσαν πολύ ξαφνικά επικοινωνούν μαζί μου για να μου προτείνουν κάτι που "θα αλλάξει τη ζωή μου". Ξέρετε εσείς πολλούς να το κάνουν αυτό χωρίς προσωπικό (υλικό) κέρδος; Εστω έναν;; (Αν κατοικεί μόνιμα σε μοναστήρι δε πιάνετε)
** Μου φαίνεται περίεργο που ορισμένοι μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωστοί και φίλοι ξαφνικά αλλάζουν διάθεση κι εμφάνιση, κυκλοφορούν με γραβάτα / χαρτοφύλακα κι αν δε δεχτώ αυτό που μου λένε μου κόβουν την καλημέρα.
** Μου φαίνεται περίεργο που χιλιάδες από αυτούς μαζεύονται κάθε τόσο σε κλειστά γήπεδα και πληρώνουν εισητήριο για να δουν / ακούσουν τον super ΧΧΧ man που κέρδισε ΧΧΧ εκατομμύρια δολάρια να τους διηγείτε το "πόσο απλό" είναι να το κάνουν κι αυτοί. Με την ίδια λογική απλό είναι να κάνεις κι αυτό που έκανε και ο Μπιλ Γκέητς, γράφεις ένα λογισμικό, φοράς γυαλιά και "σπασικλέ" ύφος και γίνεσαι ο πλουσιότερος του κόσμου.
** Μου φαίνεται περίεργο που αυτοί οι άνθρωποι σε κάθε συνάντηση φιλική, οικογενειακή, οτιδήποτε έχουν ως πρώτο θέμα συζήτησης αυτή την ενασχόλησή τους και το πάθος που έχουν να πείσουν κι άλλους να ασχοληθούν με αυτό που "άλλαξε" τη ζωή τους.
** Τέλος μου κάνει εντύπωση η (μεταφυσική;;) προσύλωσή τους στα διδάγματα των ανωτέρων τους στην ιεραρχία ή στα περιεχόμενα μιας κασσέτας / βιντεοκασσέτας / βιβλίου και η εμμονή τους να απαντούν / συζητούν με προκατασκευασμένες σκέψεις / ιδέες κι επιχειρήματα λες και δεν έχουν σκέψη / κρίση / νοημοσύνη αλλά απλώς είναι κομπιούτερ κι αν πατήσεις Enter πας μια γραμμή παρακάτω, αν πατήσεις Esc φεύγεις κι αν πατήσεις Del σβήνεις (μηχανικές κινήσεις δηλαδή).
Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο ειρωνικά θα χαμογελάσουν κάποιοι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μιας και είναι σίγουροι πως κάποια στιγμή που θα "πλουτίσουν" θα με κοιτούν αφ υψηλού. Λυπάμαι όμως γι αυτούς τους ανθρώπους μιας και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από αυτούς δε θα έχουν την τύχη να δουν το όνειρό τους για πλούτη να πραγματοποιείτε και θα μείνουν για πάντα υποστηρικτές και νεροκουβαλητές των "από πάνω" τους. (Δίνω μάλιστα κι ένα λινκ που πριν λίγο καιρό βρήκα για περισσότερη μελέτη: http://www.geocities.com/apatesgr )
Σίγουρα θα έχουν χίλια δυο αντιεπιχειρήματα εναντίον σε αυτά που λέω και με τα οποία θα "κάνουν σκόνη" τα δικά μου επιχειρήματα όμως θα κοιμηθώ ήσυχος γιατί ξέρω: αυτή είναι η δουλειά τους.
Αυτό που ενδιαφέρει εμένα και πιστεύω την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ένα: το να ζήσω μια ζωή, όσο μου αντιστοιχεί, ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Το αν θα είναι με πολλά ή λίγα πλούτη είναι σε τελική ανάλυση (για όσους το έχουν ψάξει) το λιγότερο σημαντικό. Ο πραγματικός πλούτος του ανθρώπου δε βρίσκεται στο πορτοφόλι του αλλά μέσα του κι αν τον αξιοποιήσει θα κατακτήσει την ευτυχία που ονειρεύετε χωρίς να χρειάζεται να είναι εξαρτημένος από τίποτε.
Αυτα τα λίγα είχα να πω κι ελπίζω να μη δυσαρέστησα κανένα.
Τέλος θα αποκαλύψω σε όλους όσους θέλουν να απαλαχτούν από τέτοιου είδους ενοχλήσεις (δικτυωτές, μεταπωλητές ή όπως αλλιώς λέγονται) τον μόνο σίγουρο τρόπο: μια προκατασκευασμένη - κλισέ φράση (πόλεμος με τα ίδια όπλα δηλαδή).
"Ναι φίλε, συμφωνώ σε όλα μαζί σου και σίγουρα θα ήθελα να γίνω εκατομμυριούχος, όχι όμως με τον τρόπο που εσύ προτείνεις"
Με εκτίμηση,
Σωτήρης Μπουζάρας
[ www.gcn.gr

Η Amway λειτουργεί με το γνωστό μοντέλο της πυραμίδας. Κάποιος στην κορυφή προσθέτει άτομα ή ομάδες παρακάτω, κάθε ένα από τα άτομα εφόσον δραστηριοποιηθεί μπορεί να αποτελέσει την κορυφή μιας καινούργιας πυραμίδας και πάει λέγοντας. Έτσι δημιουργείται ένα μεγάλο δίκτυο.
Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης είναι γνωστό, επαναλαμβάνω, και δεν έχει τίποτα το μυστηριώδες. Η Amway εφαρμόζει και άλλες «αμερικάνικες» τακτικές που ακόμα εμείς οι γηραιοί ευρωπαίοι δεν έχουμε αφομοιώσει –πού θα πάει– και μας φαίνονται παράξενες. Ο χαρακτηρισμός Diamond είναι αφόρητα κοινότοπος, όπως και άλλοι, και δεν έχει καμιά σχέση με αποκρυφισμό. Μη λέμε σαχλαμάρες. Για τις… μυστηριώδεις κασέτες με τους αλαλαγμούς, επίσης μη λέμε σαχλαμάρες. Είναι μια τεχνική ενθουσιασμού «αμερικάνικη» επίσης. Αρκεί να θυμηθούμε τις διαφημιστικές παρουσιάσεις που βλέπουμε κατά κόρον στην τηλεόραση, όπου πολλοί και διάφοροι ευτυχείς παρουσιαστές – ζωντανά παραδείγματα επιτυχίας, εκθειάζουν ενώπιον ακροατηρίου ένα προϊόν (σκεύος μαγειρικής, εργαλείο γυμναστικής, καλλυντικό κλπ.) δηλώνοντας πώς έλυσαν ένα πρόβλημα, ενώ το ακροατήριο χειροκροτεί κατασυγκινημένο.
Ένα δημοφιλές συνωμοσιολογικό σενάριο είναι ο μυστικός ρόλος εμπορικών εταιριών και τέτοια έχουμε ακούσει διάφορα. Είναι λοιπόν θέμα του ακροατή να δεχθεί ό,τι του σερβίρουν με χαιρεκακία για την αφέλειά του.
By the way, τα προϊόντα Amway είναι καλά και αν συναντήσετε κάποιο γνωστό σας που τα πουλάει (πολύ πιθανό να σας συμβεί) μπορείτε να τα εμπιστευθείτε. Το να γίνετε πωλητές όμως και να κολυμπήσετε στα πλούτη, είναι κάτι που δεν σας το συνιστώ αν δεν έχετε την όρεξη για πολύ τρέξιμο.
quote:
By the way, τα προϊόντα Amway είναι καλά και αν συναντήσετε κάποιο γνωστό σας που τα πουλάει (πολύ πιθανό να σας συμβεί) μπορείτε να τα εμπιστευθείτε.
H ποιότητα των προϊόντων νομίζω ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί... καθώς και η οικολογική της ευαισθησία...
Το ότι όμως η ευαισθησία της εταιρίας σταματά εκεί είναι επίσης γνωστό:
Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες (σε εκατομμύρια δολάρια) της προεκλογικής εκστρατείας του Μπους:
MBNA $3.0m - Philip Morris $2.9m - Microsoft Corp $2.4m - Bristol Myers Squibb $2.1m - Pfizer $1.9m - Enron $1.8m - Citigroup $1.8m - Time Warner/AOL $1.6m - Amway $1.3m - Glaxo SmithKline $1.3m - Exxon Mobil $1.2m - News Corp $1.2m - General Electric $1.1m - Limited Inc $950k - BP Amoco $950k - American Airlines $900k - Schering Plough $900k - Anheuser - Busch $850k - Chevron Texaco $800k - Revlon Group $760k - American Home Pr. $740k - PepsiCo $720k - Walt Disney $640k - WalMart $630k - Texas Utilities $630k - Coca Cola $610k - UAL Corp $570k - Archer Daniels Mi. $530k - Ford $510k - General Motors $510k
![]()
![]()

Όμως όταν έχεις να κάνεις με προϊόντα που η όποια δράση τους δεν ξέρει κανένας καταναλωτής εάν θα τον ωφελήσει ή όχι, χρειάζεσαι γερούς υποστηρικτές/πωλητές και ο μόνος τρόπος να τους έχεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα είναι να τους καλύψεις τις ανασφάλειες που έχουν, έστω και πλασματικά.
Συνήθως όταν μία εταιρεία κάνει όμιλο ο λόγος είναι μόνο οικονομικός, μοιράζεις τα κέρδη σε πολλές εταιρείες και έχεις χαμηλότερη φορολογία ή ακόμη έχεις αξιόπιστα "πλυντήρια" χρημάτων.
Γιά το τελευταίο που αναφέρεις με τους πολιτικούς, είναι προσφιλής τακτική των μεγάλων εταιρειών γιατί περιμένουν και τα αντίστοιχα ανταλλάγματα από το άτομο που υποστηρίζουν.
όταν όμως έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία σε όλο τον κόσμο για αυτή την εταιρεία ε τότε κάτι μου βρωμάει...
Από το greekbooks.gr:

Η ιστορία της Amway και τι σημαίνει για σας. Μια ανεξάρτητη ματιά που εξετάζει το φαινόμενο της αμερικανικής εταιρείας Amway και της απίστευτης ανάπτυξής της, η οποία μεταμορφώνει το παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό. Ιδανικό για τους αναγνώστες για τους οποίους η εταιρεία αυτή που αποτελεί την επανάσταση του μάρκετινγκ παραμένει ένα αίνιγμα. Χρήσιμο για όσους ενδιαφέρονται για case studies εταιρειών και για αυτούς που θέλουν να δουν πώς θα μπορέσουν να ωφεληθούν οι ίδιοι.
H αν προτιμάτε το amazon για τις αγορές σας:

http://religiousmovements.lib.virginia.edu/nrms/Amway.html

Το περίεργο είναι ότι τέτοια πράγματα δεν έχουν ακουστεί για άλλες μεγάλες εταιρείες...

quote:
Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης είναι γνωστό, επαναλαμβάνω, και δεν έχει τίποτα το μυστηριώδες. Η Amway εφαρμόζει και άλλες «αμερικάνικες» τακτικές που ακόμα εμείς οι γηραιοί ευρωπαίοι δεν έχουμε αφομοιώσει –πού θα πάει– και μας φαίνονται παράξενες. Ο χαρακτηρισμός Diamond είναι αφόρητα κοινότοπος, όπως και άλλοι, και δεν έχει καμιά σχέση με αποκρυφισμό. Μη λέμε σαχλαμάρες. Για τις… μυστηριώδεις κασέτες με τους αλαλαγμούς, επίσης μη λέμε σαχλαμάρες. Είναι μια τεχνική ενθουσιασμού «αμερικάνικη» επίσης. Αρκεί να θυμηθούμε τις διαφημιστικές παρουσιάσεις που βλέπουμε κατά κόρον στην τηλεόραση, όπου πολλοί και διάφοροι ευτυχείς παρουσιαστές – ζωντανά παραδείγματα επιτυχίας, εκθειάζουν ενώπιον ακροατηρίου ένα προϊόν (σκεύος μαγειρικής, εργαλείο γυμναστικής, καλλυντικό κλπ.) δηλώνοντας πώς έλυσαν ένα πρόβλημα, ενώ το ακροατήριο χειροκροτεί κατασυγκινημένο.
Φίλε Piri Reis,
εγώ αποδέχομαι την άποψη σου, ότι πρόκειται για καθαρό μάρκετινγκ και τίποτα παραπάνω.
Αλλά ακόμη κι αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για μια κοινωνία.
Δες πόσο πρόβατα είναι οι αμερικανοί και πόσο τους κυβερνά η υποκουλτούρα και καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοώ.
Το ότι λειτουργούν σαν σέκτα είναι δεδομένο,
απλά λατρεύουν το χρήμα
και αυτή είναι η μεγάλη και πιο επικίνδυνη διαφορά.
Όταν μου μιλούσε η φίλη μου για την εταιρία,
δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα τόσο συντηριτικό και μετρημένο άτομο όσο αυτή,
έδειχνε τέτοιο ενθουσιασμό και πίστη στις μπουρδδολογίες που τους αραδιάζανε.
Έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλη πέραση το να μοιράζεται κάποιος μαζί με άλλους ένα όραμα,
είναι αυτό που λείπει από το σήμερα.
Νοιώθεις ξαφνικά ότι είσαι στο μονοπάτι των πετυχημένων
και ότι μπορείς να αποκτήσεις δύναμη.
Στα νέα μέλη λένε πάντα δυο παλιοί μεταξύ αστείου και σοβαρού,
αυτήν/όν να την/ον προσέχεις γιατί θα ανέβει πολύ ψηλά...
Σλουρπ!το κατάπιαμε το παραμύθι και λειτουργούμε με τους κανόνες τους.
Είναι επικίνδυνο ως φαινόμενο από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς.
Καλό θα είναι όταν βλέπουμε ότι πρόκειται για παιχνίδι κέρδους
που παίζει στα δάνχτυλα την ψυχολογία των μαζών,
να επαγρυπνούμε.
Δεν δαιμονοποιώ την κατάσταση αλλά ούτε και πιστεύω πως τα πράγματα είναι απλά.
Ο κόσμος έχει ανάγκη από όραμα και αυτοί τους προσφέρουν ένα και μάλιστα προσωπικό και συλλογικό.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Χρησιμοποιούνται παραδείγματα προς μίμηση που είναι εδώ, ζωντανά, σου μιλάνε και μπορείς να τα φτάσεις ή και να τα ξεπεράσεις. Έτσι νομίζεις τουλάχιστον. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις αναπτύσσονται.
Γεια σου Avallon. Και βέβαια έχουμε ξανακούσει τέτοιες φήμες, κυκλοφορούν για πολλές πολυεθνικές εταιρίες ορισμένες από τις οποίες λειτουργούν και στην Ελλάδα. Επίσης κυκλοφορούν και τα αντίστοιχα βιβλία γιατί κάνουν πωλήσεις.
Ένα έχω να σου (ξανα)πω. Η Amway δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Αν σε πάρουν είδηση γι’ αυτά που γράφεις και δεχτούν να σου πουλήσουν ποτέ καλλυντικό ή κατσαρόλα, να μου γράψεις.
quote:
Ένα έχω να σου (ξανα)πω. Η Amway δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Αν σε πάρουν είδηση γι’ αυτά που γράφεις και δεχτούν να σου πουλήσουν ποτέ καλλυντικό ή κατσαρόλα, να μου γράψεις.
Αυτό είναι απειλή ή υπόσχεση??
Εχω ακούσει ότι έχουν πολύ καλά προϊόντα... για μένα και μόνο το γεγονός ότι οι συσκευασίες τους είναι βιοδιασπώμενες είναι αρκετό για να με πείσουν να αγοράσω...
Δε πειράζει ... Αυτοί θα χάσουν...

Edited by - Avallon on 10/05/2005 20:41:55
Θα ήθελα να μου απαντήσετε όλοι εσείς που εκφέρετεάποψη για την επιχείρηση αυτή,εαν έχετε συνεργαστεί μαζί της,ως πελάτες ή ως συνεργάτες; Είστε σίγουροι ότι είναι πυραμίδα;ή μήπως έιναι δέντρο;
Διαφωνείτε λοιπόν στο να μην ψωνίζει ο καταναλωτής κατευθείαν απ'τον παραγωγό; Συμφωνείτε να υπάρχουν μεσάζοντες δηλ. έμποροι χάνοντας χρήματα οι καταναλωτές;
Διαφωνείτε στις διαπροσωπικές σχέσεις;ή συμφωνείτε στις διαφημίσεις των Μ.Μ.Ε.
Απαντήστε μου σε αυτά τα απλά ερωτήματα όλοι εσείς που αποκαλείτε απάτη κ' λατρεία όλο αυτό το σύστημα.
Λυπάμαι πραγματικά για όλα αυτά,μήπως πληρώνεστε για να τα λέτε αυτά,Ποια συμφέροντα θίγονται;;;
Edited by - morius on 10/05/2005 23:28:40
Δεν είμαστε δικαστήριο... συζήτηση κάνουμε.
Τώρα εσένα γιατί σε πείραξε δε το καταλαβαίνω.
Εσύ ξέρεις...
Τα προϊόντα νομίζω και την ποιότητά τους κανείς δεν κατηγόρησε...
Από άποψη μάρκετινγκ μιας και είναι το αντικείμενό μου και το κατέχω αρκετά καλά μπορώ να πω ότι το ΜLM είναι μια "ιδανική" κατάσταση (περισσότερο βέβαια στη θεωρία και λιγότερο στην πράξη) αφού είναι ευεργετική τόσο για την εταιρεία όσο και για τους υπαλλήλους και τους καταναλωτές.
Εδώ όμως από ένα σημείο και έπειτα τα πράγματα στην συγκεκριμένη εταιρεία και στις θυγατρικές της εταιρείες διαφοροποιούνται και πέρνουν μιαν άλλη τροπή... Ποια είναι αυτή? Αφού διάβασες τα όσα έχω μεταφέρει από την έρευνά μου στο διαδίκτυο θα πρέπει να κατάλαβες...
Κάποιο μήνυμα μάλιστα είναι ενυπόγραφο και όχι ανώνυμο, πράγμα που σου λέει πολλά για την ακεραιότητα του ατόμου.
Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση:
Γράφτηκες σε ένα σάϊτ εσωτερισμού μόνο και μόνο για να συμμετάσχεις σε μια τέτοια συζήτηση? Θεωρώ παράλογο μέσα σε εκατοντάδες τόσο όμορφα και ενδιαφέροντα θέματα να διάλεξες αυτό για να καταθέσεις το πρώτο σου μήνυμα εκτός κι αν είσαι παλιό μέλος και για ευνόητους λόγους μπήκες με νέο nickname.

Όσον αφορά τα ερωτήματά σου
-τι σημασία έχει αν λέγεται πυραμίδα, δέντρο ή ουρανοξύστης η ουσία είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται
-δεν μιλάμε για παραγωγούς και μεσάζοντες εδώ, δεν μας ενδιαφέρει το θέμα του εμπορίου όπως το θέτεις
-ούτε για διαπροσωπικές σχέσεις και διαφήμιση, οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν στηρίζονται στο δούλεμα
-όσο για την πληρωμή, πες μας εσύ, μήπως ξέρεις που να απευθυνθούμε? αφού κάνουμε που κάνουμε μια συζήτηση να βγάλουμε και κάτι!!!!!!
Επειδή ο καθένας κρίνει εξ ιδίων........, έτσι και εμείς μιλάμε είτε από προσωπικές εμπειρίες, είτε γιατί κάτι έχουμε ακούσει σε κάποια συζήτηση, είτε εκφέρουμε μιά άποψη βάζοντας την λογική μας.
Αλλά μια που ρωτάς κάποια πράγματα γιατί δεν λες και την δική σου γνώμη, να την συζητήσουμε, ίσως να ξέρεις κάτι περισσότερο.
Ξέρετε εσείς άλλη τέτοια επειχήρηση που να δουλεύεις 3 χρόνια και να πλησώνεσε για μία ζωή;
Η συγκεκριμένη εταιρία λειτουργεί ΆΨΟΓΑ
Όσον αφορά πληροφορίες φίλε Πυραμίδα,θα σου δώσω link της εταιρίας σε λίγες μερούλες(κάνει refresh τώρα)