- ΚΑΡΚΙΝΟΣ PAGET - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΛΛΑΔΑ : στην Ελλάδα από ότι καταλαβαίνουμε από την αρχαία ιστορία
και από την μυθολογία , γίνονταν ανθρωποθυσία κάθε φορά πριν από κάθε εκστρατεία. Ανθρωποθυσίες γίνονταν κατά την εορτή του θεού Κρόνου. Εις το φρούριο της Ιθώμης θυσιάστηκαν από τον Αριστομένη του Μεσσηνίου εις τον Δία 300 άνδρες , εις την Πέλλαν της Θεσσαλίας θυσίαζαν ανθρώπους εις τον Κένταυρο Χείρωνα και εις τον Πηλέα. Κατά τον Παυσανία ο Λυκαίος Ζεύς εν Αρκαδία «δέχονταν ανθρώπινα θύματα και εις τους χριστιανικούς ακόμη χρόνους» (Πλουταρχ. Ελλ. Δεκφ 39) Ο Ερεχθώς θυσίασε τις κόρες του στους υποχθόνιους θεούς για να δώσει νίκη στους Αθηναίους. Ο Θεμιστοκλής θυσίασε 3 Πέρσες αιχμαλώτους. Ο Σουΐδας αναφέρει ότι την λέξη «κάθαρμα» την είχαν στην Αθήνα για τους εγκληματίες που τους έστεφαν σαν βόδια και πρόβατα και που στεφανωμένους τους οδηγούσαν σε βράχια όπου τους κατακρήμνιζαν σε τόπο θυσίας. Στην Σπάρτη τελούνταν ανθρωποθυσίες προς την Ταυροπόλο Αρτέμιδα μέχρι που τις κατάργησε ο Λυκούργος. Μάλιστα ο Πλούταρχος που έζησε το 2ο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ. ως το 120 γράφει (Λυκούργος, 20-18) ότι το παμπάλαιο έθιμο της μαστιγώσεως των νέων στον ναό της Ορθίας Αρτέμιδος διατηρούνταν στην εποχή του «Πολλούς των νυν εφήβων εωράκαμεν επί του βωμού της Ορθίας Αρτέμιδος αποθνήσκοντας ταις πληγαίς». Στην Τένεδο και στην Χίο , κατακρήμνιζαν ανθρώπους προς τιμή του Διονύσου. (επιρροή Φοινίκων). Οι Φωκαιείς έριχναν ανθρώπους εις την φωτιά της Ταυροπόλου Αρτέμιδας. Οι Λέσβιοι θυσίαζαν ανθρώπους εις τον Διόνυσο και οι Κρήτες εις τον Δία. Ο Απόλλωνας της Λευκάδας χαίρονταν με τις ανθρωποθυσίες που τελούνταν με ρίψη εις τα βράχια (Στράβωνας C. 452). Προς τιμήν του Αγρωνίου Διονυσίου τελούνταν θυσίες εις τον Ορχομενό της Βοιωτίας. Από τους αρχαίους τελούνταν θυσίες και κατά τις κηδείες και σκοπό είχαν την εξιλέωση της παροργισμένης σκιάς του εν πολέμω πεθαμένου και την ικανοποίηση και εκδίκηση των επιζώντων οικείων αυτού. Ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρωποθυσίας μας δίνει ο Όμηρος για την κηδεία του Πάτροκλου εις την οποία θυσιάστηκαν αιχμάλωτοι πολέμου. Εις την μυθολογία πάλι έχουμε πάλι την ίδια μεθοδολογία για τον εξευγενισμό των θεών. Ο Ερεχθέως θυσίασε τις κόρες του , ο Τερεσίας έδωσε εντολή εις τον Κρέοντα να θυσιάσει τον υιό του Μενοικέα. O Θεμιστοκλής πριν από την ναυμαχία της Σαλαμίνας λέγεται ότι θυσίασε στον Ωμιστή Διόνυσο 3 Πέρσες (Πλουτ. Θεμ. 13).Οι κάτοικοι της Θήβας προσέφεραν ένα βρέφος για να εξευμενίσουν την αλεπού που μάστιζε την περιοχή (Παυς. 19.11 Κ, Απολλωδ. Μυθογρ. 2.4.7). Η Αλεπού είχε την φωλιά της στο όρο Τεύμησσος και έτρεχε τόσο γρήγορα που άρπαζε ότι ήθελε χωρίς να μπορεί κανείς να την σταματά. Τα κατάφερε ο Κέφαλος, αττικός ήρωας. Με τον σκύλο του Μίνωα. Ο σκύλος κυνήγησε την αλεπού και ο Δίας τους μαρμάρωσε και τους δύο στην Θηβαϊκή πεδιάδα. Σιγά – σιγά όμως ο ελληνισμός κατάφερε και πέρασε από αυτό το βάρβαρο στάδιο σε πιο ήπιες και εκπολιτισμένες μορφές θρησκευτικότητας και πλέον θυσιάζονταν μόνο ζώα ή άψυχα αντικείμενα όπως μαρτυρεί και η μη εκτελεσθείσα θυσία της Ιφιγένειας , του Φρίξου κ.α.
Α) Το μαστίγωμα μέχρι θανάτου μπροστά από τον βωμό της Άρτεμις ίσως να μην φαντάζει καθαρώς ανθρωπο-θυσιαστικό αλλά μήπως δεν είναι; Πώς μπορεί να μην είναι όταν κανείς από τους, άρχων-Λυκούργος, Λαός-Σπαρτιάτες και ιδίως ιερείς-Εθνικοί δεν πράττουν τίποτα ή αντιθέτως «ευλογούν» το αυτομαστίγωμα των ελλήνων εφήβων μέχρι τελικής πτώσης για χάρη της Άρτεμης; Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη ανθρωποθυσιαστικό όταν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο τρόπο έφηβοι πεθαίνουν κάτω από τους «ιερούς» βωμούς;
Β) Φυσικά, οι νεοΕθνικοί πολλές φορές έχουν εκφέρει εκτός των άστοχων βολών τους προς την Χριστιανική θρησκεία και την Ορθοδοξία, και διάφορες βολές προς τους μουσουλμάνους οι οποίοι αυτομαστιγώνονται στην Μέκκα. Άραγε γνωρίζουν οι νεοΕθνικοί, ηγέτες και μη, ότι στην Σπάρτη του 2ου αιώνα μ.Χ. όχι μόνοι οι νέοι έφηβοι μαστιγώνονταν από άλλους μπροστά στο βωμό της Ορθίας Αρτέμιδας αλλά και αρκετοί πέθαιναν από τις δημιουργούμενες πληγές; Τελικά δηλαδή ποιοι είναι οι πραγματικοί θρησκευτικοί «Ταλιμπάν» της ιστορίας; οι Εθνικοί ή οι Χριστιανοί
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: Όσο αναφορά τον Χριστιανισμό έχουμε και εδώ μόνο μια (θεα)νθρωποθυσία. Ο Χριστός , αμνός του Θεού, γίνεται θυσία για τους ανθρώπους . Έχουμε δηλαδή κάτι το εντελώς αντίστροφο. Αντί οι άνθρωποι να θυσιάζονται για το Θεό , ο Θεός θυσιάζει τον μονάκριβο θεάνθρωπο Υιό του για χάριν των ατελών ανθρώπων , κάτι ακατονόμαστο και εκτός λογικής για τις Εθνικές λατρείες.
ΕΡΕΥΝΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
1) Ο Θουκυδίδης μας λέει για τους Μήλιους , οι οποίοι το μόνο που επιθύμησαν ήταν να μείνουν ουδέτεροι: αφού καταλήφθηκε η Μήλος από τους Αθηναίους με μοίρα πολεμικών πλοίων , σκότωσαν όλους τους Μήλιους που μπορούσαν να φέρουν οπλισμό και μετέβαλλαν σε δούλες όλες τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Οι Έλληνες Εθνικοί ουδέποτε καταδίκαζαν τέτοιες ενέργειες καθ’ όσον γι’ αυτούς δεν υπάρχει ηθική του καλού και του κακού. Οι Έλληνες φιλόσοφοι , και οι ιστορικοί της εποχής όμως τα καταδίκαζαν. Το ίδιο καταδικάζει και ο Χριστιανισμός.
2) Στην Ελλάδα αλλά και στους βαρβάρους ο αρχηγός της οικογενείας μπορούσε να πουλήσει τα παιδιά του (από Σόλωνα και μετά μόνο εκτός Αττικής). Περιοχές με πολλές πωλήσεις δούλων : Φρυγία , Θράκη , Καρία
3) Στην Αθήνα ένας πατέρας λόγω πενίας ή εγωισμού που δεν ήθελε να αναθρέψει ένα παιδί του , μπορούσε να το «εκθέσει» μόλις γεννιόνταν δηλ να το τοποθετήσει πάνω σε ένα σωρό σκουπίδια. Το νεογέννητο μπορούσε να το πάρει κάποιος όπως στην περίπτωση του Οιδίποδα και άλλως ηρώων και να το μεταβάλει σε δούλο.
4) Ένας δούλος άξιζε στην αρχαία ιστορία από 4 έως 20 βόδια ανάλογα με την μόρφωση - ικανότητες
5) Ένας φτωχός και άνεργος είχε το δικαίωμα να πουλήσει τον εαυτό του δούλο σε αφέντη που αναλάμβανε να τον θρέψει.
6) Ένας οφειλέτης μπορούσε να πωληθεί μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του σαν δούλοι αν δεν ξεχρέωνε το ποσό της οφειλής.
7) Ένας γιατρός από τις Συρακούσες ο Μενεκράτης , αναλάμβανε να γιατρέψει άρρωστους , μόνο αν ο άρρωστος δεχόταν , σε περίπτωση που γιατρεύονταν , να γίνει δούλος του. (Ευτυχώς και τιμή μας που υπήρξε και ο Ιπποκράτης. Και ο Χριστιανισμός γι αυτό έκανε επιλογές από την αρχαιότητα. Δεν γίνονται όλα δεκτά. Δεκτός και καλός ο Ιπποκράτης αλλά όχι ο Μενεκράτης. Αλίμονο αν δεχόμασταν κάθε τι αρχαίο).
8) Κάθε άνθρωπος που χρωστούσε χρήματα και δεν είχε να πληρώσει πουλιόνταν δούλος και το αντίτιμο το έπαιρνε ο δανειστής του. (μέχρι εποχή Σόλωνα εξ ου και Άγιος)
9) Ο Πλάτων το 388 π.Χ. πήγε στη Σικελία να επισκεφθεί τον Διονύσιο των Συρακουσών. Επειδή όμως δεν άρεσε στον Τύραννο , τον επιβίβασαν σε ένα Σπαρτιατικό πλοίο του οποίου ο πλοίαρχος τον μετέφερε στην Αίγινα όπου και τον πούλησε ως δούλο. Ευτυχώς κάποιος Κυρηναίος τον εξαγόρασε και μπόρεσε να γυρίσει πίσω στους φίλους και στις φιλοσοφίες του (ευτυχώς για όλους μας).
10) Στην Αττική υπάρχουν 2 σκλαβοπάζαρα ,ένα στην αγορά και ένα στο Σούνιο για εργάτες στα γειτονικά μεταλλεία του Λαυρίου (10.000 – 20.000 δούλοι).
11) Οι πολίτες προτιμούσαν τους γάμους μεταξύ δούλων για να μην χρειάζονται να ανατρέφουν τους δούλους μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορούν με την σειρά τους να γίνουν δούλοι
12) Κατά την αποστασία της Λέσβου το 428 π.Χ. οι Αθηναίοι για να την υποτάξουν χρησιμοποίησαν μισθοφόρους. Επειδή τα έξοδα της εκστρατείας ήταν πολλά , αγανάκτησαν οι Αθηναίοι και σε συνεδρίαση της εκκλησίας του Δήμου αποφασίστηκε να θανατωθούν όλοι οι ενήλικες της Μυτιλήνης και να πωληθούν σαν σκλάβοι οι γυναίκες και τα παιδιά. Τελικά στάλθηκαν 1000 κάτοικοι της Λέσβου και εκτελέσθηκαν στην Αθήνα (Θουκυδίδης)
13) Ένας πολύ πλούσιος στην Αθήνα είχε 1000 δούλους τους οποίους νοίκιαζε διότι δεν χωρούσαν σπίτι του.
Α. Πλούσιος Αθηναίος : 50 δούλοι
Β. Μέσος Αθηναίος : 10 (θυρωρός , μάγειρας , παιδαγωγός και υπηρέτριες για δουλειές)
Γ. Όλα Σύμφωνα με λεγόμενα Πλάτωνα.
14) Η αστυνομία της Αθήνας (1000 άτομα) , ήταν οι τοξότες Σκύθες , Φρύγοι κ.α. που ήταν δούλοι και στρατοπέδευαν στον Άρειο Πάγο
15) Στην Αττική πιστεύεται ότι από τους περίπου 500.000 κατοίκους μόνο τα 2/5 ήταν ελεύθεροι πολίτες , οι λοιποί ήταν σκλάβοι (Έλληνες και μη) που και φυσικά εξαναγκάζονταν να πιστεύουν στα είδωλα της πόλης των Αθηνών.(άλλο πλήγμα εναντίον της ανεξιθρησκίας εν αρχαία Ελλάδα)
16) Το νησί των Κυκλάδων Δήλος (νησί του Απόλλωνα) έγινε τον 2ο & 1ο π.Χ. αιώνα κέντρο τέτοιας διακίνησης δούλων ώστε στο λιμάνι της να διακινούνται καθημερινά 10.000 δούλοι.
17) Οι πωλήσεις γυναικών δούλων γίνονταν μέσα στον ναό της θεάς Αφροδίτης επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
18) Επίσης επί Ρωμαϊκής Εθνικής Αυτοκρατορίας υπήρχε διαχωρισμός στις κατηγορίες των Δούλων, π.χ. ο Γάιος πουλούσε φιλοσόφους , μουσικούς και λογίους (Εθνισμός και μόρφωση; ) , ο Τίτζιο μίμους , ακροβάτες , αρτίστες και μονομάχους ενώ ο Σεμπρόνιος ευνούχους και παλλακίδες.
19) Επειδή οι δούλοι θεωρούνταν αντικείμενα (res) κατά τον ρωμαϊκό νόμο που ήταν σε ευθυγράμμιση με τον ελληνικό , όταν πλέον δεν απόδιδαν στην εργασία (γέροι ή άρρωστοι) μεταφέρονταν σε μια νησίδα στον Τίβερη όπου και πέθαιναν αφημένοι στην τύχη τους από την πείνα.
20) Ο Οβίδιος περιγράφει ότι οι ευγενείς Ρωμαίες δέσποινες την ώρα της τουαλέτας τους κρατούσαν στα χέρια τους αιχμηρά στιλέτα με τα οποία τρυπούσαν τις οκνηρές και τις ανυπάκουες. Ο Πολλιόνε φίλος του Αυγούστου διασκέδαζε όταν έβλεπε τις σμέρνες να τρώνε τους δούλους. Ο Λούκιος Κόιντος Φλαμινίνος σκότωσε έναν υπηρέτη του για να απολαύσει το θέαμα ένας φίλος του…
Και να σκεφτεί κανείς ότι μάλλον οι δούλοι περνούσαν καλύτερα στην Αθήνα παρά στην Σπάρτη διότι στην τελευταία οι είλωτες (αρχαίος λαός Πελοποννήσου που μετατράπηκε από τους Δωριείς Σπαρτιάτες σε φυλή – βιομηχανία δούλων) επαναστάτησαν αρκετές φορές. Πολλά από τα άσχημα της δουλείας και της φτώχειας των Αθηνών εξάλειψε ο Σόλων, γι αυτό και πολύ σωστά αγιοποιήθηκε από τους Χριστιανούς.
Απογραφή 312-310 π.Χ. του πληθυσμού της Αττικής που αποδίδεται στον Δημήτριο τον Φαληρέα:
1. Πολίτες ελεύθεροι 21.000 (άνω των 20 ετών)
2. Μέτοικοι 10.000
3. Δούλοι 400.000
Οι πολίτες και οι μέτοικοι αντιπροσωπεύουν το 1/3 του άλλου πληθυσμού. Πρέπει δηλαδή να προστεθούν τα παιδιά και οι γυναίκες οπότε η σύνθεση γίνεται 63.000 Αθηναίοι και 33.000 Μέτοικοι.
ΕΡΕΥΝΑ
Ξεκινάς με έναν τίτλο ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και μετά από λίγα μηνύματα (ενώ σε παρακαλάει για αυτό και ο Συντονιστής "Κέλσος) εσύ αρχίζεις και παραθέτεις κείμενα, χωρίς, να ύπάρχει ιδαίτερος λόγος για Δουλεία στην αρχαία Ελλάδα, για ανθρωποθυσίες κ.λπ.
Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί το topic δημιουργήθηκε από εσένα για ένα θέμα κι εσύ γράφεις για άλλα. Τα μέλη που θα επισκεφτούν αυτό το topic περιμένοντας να διαβάσουν για τα Ελευσίνια θα απογοητευτούν και θα νιώσουν εξαπατημένοι και ο κύριος υπεύθυνος δυστυχώς είσαι εσύ, που τους καλείς για ένα θέμα συζήτησης και μετά από λίγο τους "κρεμάς".
Θα σε παρακαλούσα αν θέλεις να ανοίξεις 2-3 topics που να είναι επικεντρωμένα σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα και να τα σεβαστείς, με το να μην αφήνεις να "χάνουνε τον προσανατολισμό τους".
Τέλος, συμφωνώντας με τον Συντονιστή "Κέλσο", θα σας παρακαλούσα να γράφετε μικρότερα μηνύματα, να αφήνετε παραγράφους, να αναφέρετε τις "πηγές" σας, να απαντάτε στις ερωτήσεις του συνομιλητή σας (δεν ζείτε σε... "παράλληλο σύμπαν").
Σας παρακαλώ να καταλάβετε ότι αν συνεχίσετε έτσι απλώς θα κάνετε "φιγούρα" στους ομοϊδεάτες σας, δυστυχώς, γιατί τα υπόλοιπα μέλη, "δεν θα σας διαβάζουν Και είναι κρίμα γιατί οι συζητήσεις αυτές είναι πολύ αξιόλογες.

Γιατί πρέπει όλα τα θέματα να γίνονται ΚΟΝΤΡΑ αρχαίας Ελλάδας και Χριστιανισμού.
Το θέμα έχει επικεφαλίδα
ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Θα αναφερθώ τάχιστα στα Ελευσίνια μυστήρια , καθότι η πλήρης ανάλυσή τους είναι πολύ μεγάλη , ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης και ενδιαφερόμενος πόσο ανιστόρητη καταντάει η προπαγάνδα των Εθνικών έναντι του Χριστιανισμού και ιδίως έναντι του Χριστιανικού ιερατείου , που παρουσιάζεται σαν κάτι το «βρώμικο» που είχε και έχει κρατική προστασία και που προσέφερε και προσφέρει αποδοχή σε εξουσιαστές με ανήθικη ζωή (π.χ. Αυτοκράτορες , Βασιλείς κ.λ.π.) ενώ στην αρχαία Ελλάδα όλα τα του Εθνισμού είναι τέλεια και δεν έχουν σχέση με την εξουσία. Αντιθέτως παρακάτω θα φανεί ιστορικά η σχέση ελευσίνιων και κράτους και η εξέλιξή τους ανάλογα με τα συμφέροντα. Τα εν λόγω μυστήρια έλαβαν απότομο τέλος καθότι απαγορεύθηκαν , δυστυχέστερα για τους Εθνικούς , από τον Θεοδόσιο τον Μέγα όπως απαγορεύθηκε επίσης από αυτόν η τέλεση Εθνικών εορτών και θυσιών.
Αν λοιπόν φίλε μου σε ενδιαφέρει όπως λες να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο ανιστόρητη καταντάει η προπαγάνδα των Εθνικών έναντι του Χριστιανισμού, άλλαξε την επικεφαλίδα ώστε το θέμα να γίνει μια ακόμα κόντρα ανάμεσα στους γνωστούς που προσωπικά με κουράσανε. (και από τις δυο πλευρές). Τέτοιες συζητήσεις έχουν γνωστή πορεία και ακόμα πιο γνωστή κατάληξη.
Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το θέμα των ελευσινιων μυστηρίων. Και θα ήθελα με χαρά να συμμετέχω. Δεν νομίζω όμως ότι το θέμα (αιτία) είναι τα ελευσίνια μυστήρια. Μάλλον είναι απλά μια αφορμή. Αλλιώς δεν θα ξεκινούσες λέγοντας τα παραπάνω.
Θα με βοηθούσε λοιπόν να μου εξηγούσες για τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να συζητήσουμε. Έτσι ώστε να μην χαλάω το πολύτιμο χρόνο μου διαβάζοντας ξανά τις γνωστές διαμάχες με την ελπίδα να βρω ένα κομμάτι για τον Ορφέα και τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Υ.Γ ζητώ συγνώμη που παρέθεσα μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτά που έγραψες. Ξέρω ότι έτσι μπορεί να παραποιηθεί η ουσία του λόγου σου. όπως και να έχει αν μου απαντήσεις στο ερώτημα μου θα με βγάλεις από μεγάλο κόπο.
Ευχαριστώ.

Edited by - alati13 on 15/08/2003 12:01:52
Φίλοι μου Εθνικοί είστε καθάρματα και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί.
Λοιπόν ακούστε
http://www.geosities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/eleysinia.htm
Οχι,όχι φίλε μου Χριστιανέ,εσείς είστε τα καθάρματα.Άκου εδώ
http://www.ysee.gr/html/zt_helmyst.html
![]()
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/eleysinia.htm![]()
Μα αυτό που ήθελα να πω φίλε μου κάθαρμα είναι ότι
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/eleysinia.htm![]()
ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ .
ΕΡΕΥΝΑ
quote:
"Προτιμώ" την ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ και ΣΥΜΟΛΟΛΟΓΙΑ...
Τι και ΑΝ μας έφτιαξε απο ΠΗΛΟ ο Θεός της Π. Διαθήκης...
Τι και ΑΝ μας έφτιαξε απο ΠΗΛΟ ο 'Ηφαιστος κατ'εντολή του Διός (μύθος Προμηθέα)...
Κέλσο καλή η συμβολογία δεν λέω, αλλά δεν νομίζεις και εσύ πως καλό θα ήταν να αναρωτιόμαστε τι έγινε και στην πραγματικότητα; Ειδικά όσον αφορά σε θέματα θρησκείας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν σε νοιάζει τι έγινε στην πραγματικότητα.
Edited by - Wolffaced on 15/08/2003 16:05:41
ΓΙΑΤΙ δεν απάντησες σε αυτό που ρώτησα;;;
Αναρωτιέσαι ΜΟΝΟ αν διαβάζω ΕΓΩ εσένα, ενώ ΕΣΥ δεν διαβάζεις (και κατ'επέκταση ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ) σε αυτά που σε ρωτάω;;;
Σε ρώτησα ΜΟΝΟ να μας παραθέσεις την ΑΠΑΝΤΗΣΗ που έδωσε στους μαθητές Του ο Ιησούς, όταν ερωτήθηκε απο αυτούς "ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ (μύθους δηλαδή)"
Μήπως στην ιστοσελίδα http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/, που διατείνεις ότι γράφεις ΚΑΙ εσύ εκεί (πράγμα που ΑΜΦΙΒΑΛΩ) ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ώστε να της κάνεις ένα copy / paste και να μας τη παραθέσεις ΚΑΙ ΕΔΩ;;;
Τα πράγματα φίλε μου είναι ΑΠΛΑ και προσπαθείς να τα κάνεις ΔΥΣΚΟΛΑ...
Γιατί;;;
Γιατί σπέρνεις ΔΙΧΟΝΙΑ;;;
Μην με αναγκάσεις να παραθέτω τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ...
Ξέρεις ΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΩ...
ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ και όχι αυτα που βρίσκεις στο διαδύκτιο και ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι τα καταλαβένεις ώστε τις ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ, σε εμάς...
Σε όσα λοιπόν σου παρέθεσα, μου απαντάς:
quote:
KELSO ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ μιάς και ΔΙΑΒΑΣΑ το κείμενο απο την "ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ", σου ΑΠΑΝΤΗΣΑ σε όλα τα ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ και ΨΕΥΔΗ παρέθεσες...
ΕΣΥ όμως ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ με τιςε απαντήσεις μου;;;
Απο ΠΟΙΟΝ περιμένεις να δωθεί ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ;;;
Το ΤΙ ή ΟΧΙ καταλαβαίνω, αυτό ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ...
Το ερώτημα είναι ΤΙ ΕΣΥ καταλαβένεις απο το συνοθίλευμα ΨΕΥΔΩΝ στοιχείων που παραθέτης...
Και τα ΨΕΥΔΗ, δεν έχουν να κάνουν με την ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΟΧΙ της πηγής, ΑΛΛΑ με το ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ...
Μου λές πώς:
quote:
.[ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.]
Τι θέλεις ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;;;;;
ΒΛΕΠΩ πολύ περισσότερα απο οσα ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι βλέπω και ΚΑΤΑΝΟΩ ακόμα περισσότερα ΑΠΟ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ...
Αλλα ΕΣΥ δε καταλαβένεις ή ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ τι θέλεις...
quote:
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
Το ΜΟΝΟ που είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ στο κείμενό σου, είναι ότι μου ζητάς την γνώμη μου...
quote:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ
1.Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
2.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΤΕ.
3.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ .ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
1. Ο Θάνατος του Σωκράτη, του Διδάσκαλού ΜΟΥ, έγιεν απο τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε ΚΑΙ με τον Ιησού ΚΑΙ με τον Κρίσνα ΚΑΙ με τον Ορφέα (που ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΚΑΙ με τον Ιορδάνη Μπρούνο ΚΑΙ με την Ιωάννα της Λωραίνης ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ...
ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ τους σκότωσαν.
ΑΔΙΑΦΟΡΩ για το ΑΝ ήταν χριστιανοί, εθνικοί, ινδοί ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΩΝ ΣΟΦΙΣΤΩΝ να προβάλει ως ΕΡΩΤΗΜΑ...
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...
ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...
2. Και σε αυτή την ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, η απάντηση είναι η ΙΔΙΑ με τη προηγούμενοι...
ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ...
Παντού και ΠΑΝΤΑ υπάρχουν δειλοί (ο Πέτρος ή ΚΗΦΑΣ επι παραδείγματι) και προδότες (ο Ιούδας επι παραδείγματι).
Αλήθεια, ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ μπορεί να έκανε ο Ιησούς και έκανε μαθητή του έναν ΠΡΟΔΟΤΗ και έναν ΔΕΙΛΟ ή υπήρξε κάποιος ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ για να γίνει αυτό;;;
3. ΑΠΑΤΕΣ επι Βυζαντίου να δείς που γινόντουσαν!!!!
Να δείς τους αυλικούς της Πόρνης Αυτοκράτηρας ΘΕΟΔΩΡΑΣ (την έκανν και "αγία των φτωχών" θού Κύριε φυλακή το στόματί μου), την Αντωνίνα να ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ γα θεάρεστους σκοπούς το κοσμάκι και να του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Και πάλι λοιπόν, ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάνουν τις ΑΠΑΤΕΣ...
ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ δε θα μπορέσεις να μου παρουσιάσεις ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι οι ΙΔΕΕΣ είναι ΛΑΘΟΣ, άσχετα ΑΝ οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ, εντελώς ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ και ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΑ...
ΠΟΥΘΕΝΑ...
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΝΟΙΚΤΑ, αν μπορείς βρές μου ΜΙΑ ΙΔΕΑ που να είναι ΛΑΘΟΣ...
ΜΙΑ...
Βλέπεις λοιπόν φίλε μου, σε ΤΙΜΩ και ΑΠΑΝΤΩ σε όσα με ρώτησες...
Περιμένω ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Αναφέρομαι στο προηγούμενο μήνυμα μου.

quote:alati13
Αν λοιπόν φίλε μου σε ενδιαφέρει όπως λες να καταλάβει ο αναγνώστης πόσο ανιστόρητη καταντάει η προπαγάνδα των Εθνικών έναντι του Χριστιανισμού, άλλαξε την επικεφαλίδα ώστε το θέμα να γίνει μια ακόμα κόντρα ανάμεσα στους γνωστούς που προσωπικά με κουράσανε. (και από τις δυο πλευρές). Τέτοιες συζητήσεις έχουν γνωστή πορεία και ακόμα πιο γνωστή κατάληξη.
quote:Τωρα που το τερας του χριστιανισμου πνεει τα λοισθια, ξερω οτι τους φανατικα δογματικους θα τους συναντησουμε αυριο με το ενδυμα του κολημμενου δωδεκαθεϊστη η καποιου αλλου -ισμου.Ας ειναι ομως..και οι ΤΥΦΛΟΙ εχουν δικαιωμα στη ζωη.Ισως αυτο ειναι το μαθημα τους.
διαθηκη ο Θεος ζητησε απο τον Αβρααμ να θυσιασει το παιδι του.Αν αυτο
δεν ειναι ανθρωποθυσια τοτε τι ειναι;Να ξερεις οτι φανατικοι υπαρχουν
παντου.Σε πολλα ισως εχεις δικιο.Ομως δεν πρεπει να ξεχνας οτι και η
ιδια η Ορθοδοξη Εκκλησια που δυστυχως φανατιζει αρκετο κοσμο μιλαει
με υποτιμητικο τροπο για τους Εθνικους και μαλιστα αντιδραει στην
ιδεα της δημουργιας τεμενων για τους Εθνικους.Δηλαδη δεν εχουν αυτοι
δικαιωμα να πιστευουν σε οτι θελουν;Αλλωστε δεν ειναι ολοι οι φανατικοι.
Αλλα η λογικη της Εκκλησιας ειναι πιστευε και μην ερευνας δυστυχως.
Ποσες φορες εχουμε ακουσει ιερεις της Εκκλησιας να λενε πως ηταν
ειδωλολατρες οι αρχαιοι Ελληνες.
Φιλε Αββα Ποιμην μαλλον πρεπει να σου θυμισει καποιος οτι στην παλαια
διαθηκη ο Θεος ζητησε απο τον Αβρααμ να θυσιασει το παιδι του.Αν αυτο
δεν ειναι ανθρωποθυσια τοτε τι ειναι;Να ξερεις οτι φανατικοι υπαρχουν
παντου.Σε πολλα ισως εχεις δικιο.Ομως δεν πρεπει να ξεχνας οτι και η
ιδια η Ορθοδοξη Εκκλησια που δυστυχως φανατιζει αρκετο κοσμο μιλαει
με υποτιμητικο τροπο για τους Εθνικους και μαλιστα αντιδραει στην
ιδεα της δημουργιας τεμενων για τους Εθνικους.Δηλαδη δεν εχουν αυτοι
δικαιωμα να πιστευουν σε οτι θελουν;Αλλωστε δεν ειναι ολοι οι φανατικοι.
Αλλα η λογικη της Εκκλησιας ειναι πιστευε και μην ερευνας δυστυχως.
Ποσες φορες εχουμε ακουσει ιερεις της Εκκλησιας να λενε πως ηταν
ειδωλολατρες οι αρχαιοι Ελληνες.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ.
1.Ο ΘΕΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΠΟΤΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.
2.ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ [ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ] ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
3.ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ , ΕΡΕΥΝΑ [ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ε Ρ Ε Υ Ν Α].ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.
ΕΡΕΥΝΑ
- ΑΡΙΘΜΟΙ κεφ. λα...Και ελαλησεν Κυριος προς τον Μωυσην λεγων. Καμε την εκδικησιν των υιων Ισραηλ κατα Μαδιανιτων, επειτα θελεις προστεθει εις τον λαον σου...............Και επολεμησαν εναντιον των Μαδιανιτων, καθως προσεταξεν ο Κυριος εις τον Μωυσην, και εθανατωσαν παν αρσενικον....
- Και ηχμαλωτισαν οι υιοι Ισραηλ τας γυναικας του Μαδιαμ και τα παιδια αυτων και παντα τα κτηνη αυτων και παντα τα ποιμνια αυτων και παντα τα υπαρχοντα αυτων ελεηλατησαν.Και πασας τας πολεις αυτων και τας κατοικιας αυτων και παντας τους πυργους αυτων κατεκαυσαν εν πυρι.
- Και ελαβον παντα τα λαφυρα και πασαν την λεηλασιαν απο ανθρωπου εως κτηνους. Και εφεραν προς τον Μωυσην και προς τον Ελεαζαρ τον ιερεα και προς την συναγωγην των υιων Ισραηλ, τους αιχμαλωτους και τα λαφυρα και την λεηλασιαν, εις το στρατοπεδον, εις τας πεδιαδας του Μωαβ, τας παρα τον Ιορδανην κατεναντι Ιεριχω.
- Και εξηλθεν ο Μωυσης και ο Ελεαζαρ ο ιερευς, και παντες οι αρχοντες της συναγωγης εις συναντησην αυτων, εξω του στρατοπαιδου.Και ΕΘΥΜΩΘΗ ο Μωυσης εναντιον των αρχηγων του στρατευματος......και ειπεν προς αυτους ο Μωυσης. ΖΩΣΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ;ιδου αυται εγιναν αιτια εις τους υιους ισραηλ κατα συμβουλην Βαλααμ, να ανομησωσιν εναντιον του Κυριου εις την υποθεσιν του Φεγωρ και εγινεν πληγη εις την συναγωγην του Κυριου.
- ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑΝΑΤΩΣΑΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΣΑΤΕ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΟΣΑΙ ΕΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΝΔΡΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣΑΙ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ...ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΟΡΑΣΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΟΙΤΗΝ ΑΝΔΡΟΣ, ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΖΩΝΤΑ ΔΙ ΕΑΥΤΟΥΣ....
Λοιπόν, έχω ΗΔΗ στείλει στους ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ των Forums του Esoterica.gr την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ για τα μηνύματα που έχεις στείλει το μέλος Αββάς Ποιμένας καθώς και τα θέματα που εκείνος έχει "ανοίξει"...
Τι εννοώ;
'Οτι ο ΛΟΓΟΣ και η ΑΙΤΙΑ που πάρχουν οι ΧΩΡΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το να ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΟΧΙ ένας ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ειδικά απο εκείνον που ανοίγει το θέμα...
Τότε αυτό, ΚΑΤΑΝΤΑ μια ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ και όχι ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...
Παρακαλώ τα μέλη που δαπάνησαν το χρόνο τους για να "καταλάβουν" και να "συζητήσουν" με το μέλος Αββά Ποιμένα (και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι'αυτό), ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ κάποιου είδους "απάντηση" ακόμα να δώσουν, ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...
'Εκτοτε θα κλειδωθούν τα θέματα του μέλους Αββά Ποιμένα, με το σκεπτικό ΚΑΙ το αιτιολογικό ότι ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, απεναντίας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ, ειδικά μάλιστα όταν παραθέτει ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ θέματα ως απάντηση, που είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα που ΕΚΕΙΝΟΣ έχει ανοίξει, ΧΩΡΙΣ να απαντά στα υπόλοιπα μέλη σε όσα τον ερωτούν...
Συνηθησμένες δε, απάντησεις του είναι:
"ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ"
ή
"ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ .ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ"
ή
"ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ,Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ"
Αγαπητό μέλος Αββά Ποιμένα...
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΟΙΞΕΣ, τα μέλη μας σου ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ και σου ΑΠΕΥΘΥΝΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ οι οποίες ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ακριβώς γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, που σημαίνει ΑΠΛΑ ότι μπορεί να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ σε κάποιο άλλο διαδυκτιακό τόπο, ΑΛΛΑ τα όσα σε ΕΜΑΣ παραθέτεις ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ και κατ' επέκταση ΑΓΝΟΕΙΣ και ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να απαντήσεις ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ, σε όσα σε έχουν ερωτήσει τα υπολοίπα μέλη μας...
Είναι ΑΤΙΜΟ και ΑΔΙΚΟ να προσπαθεί κάποιος να συζητήσει μαζί σου και εσύ να του συμπεριφέρεσαι με το τρόπο που συμπεριφέρεσαι ΠΙΘΑΝΑ στους ομοίους σου...
Εδώ φίλε μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑΝΗ μα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΙ ώστε να έχουμε την ΑΝΑΓΚΗ "Ποιμένων"...
Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΦΑΡΑΣΗ και προασπαθούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, αυτή την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να τη προοσφέρουμε και στα ΜΕΛΗ ΜΑΣ που μας τιμούν με τη παρουσία τους ΚΑΙ την ενεργή συμμετοχή τους...
Αναλογίσου ΚΑΙ ξαναδιάβασε τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και ΔΕΝ εννοώ τα ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ copy / paste που παρέθεσες (ΑΥΤΑ είπαμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ), και κρίνε τον ευατό σου σε σχέση με εμάς...
Εδώ ζητούμε την ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ και τη ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ και όχι να μας παραθέσεις κατεβατά απο ΑΣΧΕΤΑ έως ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Εκτός και ΑΝ η γνώμη ΣΟΥ και η άποψή ΣΟΥ είναι εξίσου ΑΣΧΕΤΗ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗ....
Εάν έτσι είναι, απλά ΛΥΠΑΜΑΙ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
κατεστρεψαν τα βιβλια του Νεοπλατωνικου Πορφυριου,
ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ?
Με αυτοκρατορικο διαταγμα,οι μελετητες και μαθητες του Πορφυριου,ονομαστηκαν Πορφυριστες,και κατεδιωκοντο,ακομη και με ποινη θανατου.
Τοση Ιουδαιοχριστιανικη αγαπη,και τοσο Ιουδαιοχριστιανικο Φως...
Επισης ,γιατι καταστραφηκε Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ του Κελσου,
και αν θελουμε πιστευουμε οτι αυτο ειναι το βιβλιο
που μας παρουσιαζει ο Ωριγενης,σαν του Κελσου,
το οποιο και λογοκρινει.
Η ΘΕΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ-η αλλοιως απατη-
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
μονον με καταστροφες βιβλιων μπορουσε να απαντησει,
και περα απο βλακωδεις δεισιδαιμονικες και δανεισμενες πιστεις
και μαγειες και μαγγανειες,
εκφυλισμενες αποδοσεις
προχριστιανικων Μυστηριων,
ηταν ανικανη να αρθρωσει εναν αντιλογο,
παρα παραληρηματα και υστεριες,
και μονον εκ του ασφαλους,
πανω απο σταχτες αντιπαλων βιβλιων?
Edited by - Helios on 21/08/2003 21:47:48
αν τον Ιουδαιοχριστιανικο φασισμο,
θα τον διαδεχτει
το αναλογο Δωδεκαθειστικο "φασιστικο κατασκευασμα",
εχω να του πω οτι,
οπως οι Αρχαιοι,δεχοταν ολες τις αποψεις ,
παραδοσεις και πιστεις,
και γι'αυτο υπηρχαν και τοσες φιλοσοφικες σχολες,
επειδη δεν υπηρχαν δογματα,ετσι και σημερα
μονον οι Ιουδαιοχριστιανοι ενδιαφερονται
για ποιμνια,στανες και προσηλυτισμους.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΟΥ,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ Σ-Υ-Ν-Ε-Ι-Δ-Η-Τ-Α,
ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ,
ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ,
ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΥ,ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ,
ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ,
ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ,
ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ,
ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ,
ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΟΔΗΓΟΙ,ΑΡΩΓΟΙ ,ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ,
ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΑΔΙΣΕΙΣ ΕΣΥ,ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΔΙΑ,
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ,
ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ -ΙΣΩΣ-ΑΙΜΑ,
ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ,
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.
Αλλοιως εισαι παντελως αχρηστος,
για την Πατρωα θρησκεια.
Μπηκες?
Τι ξέρετε για την εταiρεία ΑΜWAY? (let's compare notes...)
Είναι μια ακόμη εταιρεία που βασίζεται στο σύστημα της πυραμίδας ή κάτι πολύ περισσότερο?
Ποιοί κρύβονται πίσω από αυτήν?
Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα τα παρακάτω:
- H AMWAY βασίζεται στο Multi Level Marketing, ή αλλιώς Network Marketing. Ενα σύστημα που έχει εισάγει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά σε παραπάνω από 80 χώρες και περιοχές, η εταιρία Amway Corporation, εδώ και 42 χρόνια, δηλαδή από το 1959.
- Η ΑΜWΑΥ είναι η μόνη μέχρι και σήμερα εταιρία MLM που επιτρέπει η Κινέζικη κυβέρνηση να λειτουργεί στην Κίνα!!
- Η Amway έχει βραβευθεί από τον Ο.Η.Ε. δύο φορές για την οικολογική της συνείδηση, αφού όλα της τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, βιοδασπούνται και αφομοιώνονται, χωρίς να βλάπτουν, το πολύ σε 180 ώρες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συσκευασίες των προϊόντων που δεν είναι από πλαστικό, αλλά από υλικά που επίσης βιοδιασπούνται σε 180 περίπου ημέρες, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά που χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες εταιρίες, που χρειάζονται περίπου 400 χρόνια για να αφομοιωθούν. Σημειώστε δε ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει δοθεί εις διπλούν, δηλαδή από τις τρεις απονομές που έχουν γίνει, τις δύο τις έλαβε η Amway!!
- Aν ρωτήσετε το Διεθνές Πιστοληπτικό Οργανισμό για το πόσο αξιόπιστη είναι η «γιαγιά» του MLM, Amway, η οποία κατατάσσεται στην πρώτη κλίμακα αξιοπιστίας που λέγεται ΑΑΑ+ μαζί με άλλες 6 εταιρίες, ενώ την ίδια στιγμή το αμερικάνικο κράτος είναι στην 3η κλίμακα και η Ελλάδα μας στην 8η? Δηλαδή πιο πιθανό είναι να χρεοκοπήσουν οι Η.Π.Α. και η Ελλάδα από ότι η Amway!!
Και στον αντίποδα:
"Re: Zeig! Heil!by evris on Tuesday, August 14 @05:57PM
Στα meetings της AMWAY βεβαια, κλαινε και απο συγκινηση, εκστασιαζονται και νομιζω πως βλεπουν _ΑΛΗΘΙΝΑ_ και το Θεο (στο προσωπο του εκαστοτε territorial πρωταθλητη πωλησεων που ηρθε να κανει επισκεψη στην τοπικη οργανωση). Στην AMWAY πιανονται χερι χερι και τραγουδανε/ψελνουν. Στην ΑΜWAY (εχω δει με τα ιδια μου τα ματια την βιντεοκασσετα-ντοκουμεντο της ντροπης), εκστασιασμενος νεαρος, με κατι σαν χλαμυδα ανεβαινει στην σκηνη με τα ιερα τερατα-μεγαλοπωλητες-υψηλοβαθμους στην πυραμιδα και αρχιζει να παιζει Ουτι καθως απο κατω γινεται Ο αλαλαγμος. Αυτοι στην microsoft δεν ειναι τοσο original. Μπορει και να ειναι, αλλα σιγουρα δεν εχουν τον ιδιο ενθουσιασμο. Να αποφευγονται παρακαλω τετοιες συγκρισεις! (Ισως η νεα προωθηση/χρεωση των Windows XP, να ακολουθει το αποτελεσματικοτατο κυκλωμα διακινησης της AMWAY?)"
"Η AMWAY χρησιμοποιεί τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και άλλες τακτικές "λατρειών" για τη στρατολόγηση στελεχών, και από πολλούς μελετητές του αποκρυφισμού κατατάσσεται στις λατρείες."
"δεν αξιζει τον κοπο,
ειχα γραφτει κι εγω στην amway πιο παλια αλλα ειναι απατη"
H επίσημη ιστοσελίδα της "εταιρείας" στην Ελλάδα είναι αυτή:http://www.amway-gr.com/
Aυτά για αρχή αλλά θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία εν ευθέτω χρόνο...

(Mα... «Zeig! Heil!»??)
(Εσύ, ΟΚ, κατά τ' άλλα; Καλημέρα σου.)
AM I THE WAY?
YE-SS!©Moz
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ακόμη θεωρία συνομοσιολογίας... Εχω γνωρίσει ανθρώπους με πολύ ΜΕΓΑΛΗ οικονομική επιφάνεια που εγκαταλείψανε τις οικογενειακές επιχειρήσεις για να ασχοληθούν με αυτό... Φυσικά και δε βρήκαν το "όνειρο" που τους έταξαν...
Μια γνωστή μου άφηνε τα δυο της παιδιά να ψήνονται στον πυρετό και δεν τους έδινε νερό γιατί έτσι είχε πει ο γιατρός(?) της AMWAY.
Eυτυχώς η γιαγιά τους έδινε κρυφά νερό και έτσι γλίτωσαν την αφυδάτωση!
Οι εταιρείες του τύπου πυραμίδας δεν είναι εσωτερικές εταιρείες να παρέχουν γιατρό... Τώρα τι ρόλο έπαιζε αυτός ο γιατρός δεν ξέρω.
Οπως βέβαια και δεν ξέρω γιατί θα πρέπει μια εταιρεία να σου επιβάλει να μην καπνίζεις ή το τι-πως θα τρως.![]()
Δεν ξέρω αλλά κάτι μου βρωμάει εδώ...![]()