- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
IndustrialAngel:
Εγώ θέλω να κάνεις κάτι πιο απλό. Να σου δώσω ένα αγγλικό κείμενο και να το καταλάβεις... Όποτε έτυχε να γίνει αυτό, είπες ότι δεν ξέρεις αγγλικά. Τώρα ξαφνικά βγήκες πτυχιούχος της αγγλικής με...lower. Έχεις πλάκα πραγματικά
Ναι γιατί εδώ έχουμε εξετάσεις κυρίως ιστορίας, οπότε η ορθότητα της ερμηνείας σε μία λέξη έχει μεγάλη σημασία για τα συμπεράσματα που μπορούν να προκύψουν.
Το lower μεταφράζεται σε μέτρια γνώση των Αγγλικών, για να μπορείς όμως να επεξεργαστείς κείμενα χρειάζεσαι τουλάχιστον το proficiency.
Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις δεν χρησιμοποιώ ούτε το google μετάφραση, αφού και η παραμικρή παρερμηνεία μιας λέξης μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα.
quote:
IndustrialAngel:
Να σε ενδιαφέρουν γιατί χάνεις πληροφορία. Και στη σύγχρονη εποχή την έχουμε ανάγκη...
Δε διαφωνώ.
Ωστόσο υπάρχουν τόσες πληροφορίες είτε στα Ελληνικά, είτε σε βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά που όρεξη να 'χεις να διαβάζεις.
Οπότε δεν ενδιαφέρομαι.
quote:
IndustrialAngel:
Πώς είναι δυνατόν άνθρωπος που, όπως λέει, έχει διαβάσει ΤΟΣΑ βιβλία να μην του έχει μείνει η σωστή χρήση της γλώσσας; Από την οπτική επαφή και μόνο με τις λέξεις, όπως είναι γραμμένες σωστά στα βιβλία συνήθως, χωρίς ΚΑΝ να ξέρεις ακριβώς τους κανόνες της γραμματικής, εμπειρικά και μόνο γραφείς σωστά. Στο δημοτικό το λένε αυτό. Διάβαζε βιβλία για να μάθεις να γράφεις σωστά. Διαβάζεις τόσο πολύ λοιπόν και ΔΕΝ πρόσεξες πουθενά κάποιο τριτόκλιτο;
?
Γιατί που είδες εσύ τα συνεχή λάθη στα τριτόκλιτα?
quote:
IndustrialAngel:
Και καλό είναι να σε ενδιαφέρει το αν γράφεις σωστά. Πρώτον, για να σε καταλαβαίνουν εύκολα. Δεύτερον, είναι σεβασμός στη γλώσσα ΜΑΣ το να την ξέρουμε καλά. Τρίτον, είναι κακό "μάρκετινγκ". Είναι δύσκολο να σε πάρει κάποιος σοβαρά όταν σε γελοιοποιεί ο Μακεδών που γράφεις λάθος πτώσεις στα τριτόκλιτα.
Ο macedon, λίγες φορές με έχει διορθώσει σε θέματα γραμματικής που δεν είναι και το αντικείμενο των συζητήσεών μας.
Αντιθέτως εγώ τον έχω διορθώσει πολλάκις σε θέματα ιστορίας, που είναι και το αντικείμενο των συζητήσεών μας.
Το "μάρκετινγκ" σε όσους ασχολούνται με την ιστορία, δεν είναι ούτε τα τριτόκλιτα ούτε τα ορθογραφικά λάθη, αλλά είναι η τεκμηρίωση των ισχυρισμών με στοιχεία.
Η κρίση σου λοιπόν θα ήταν σωστή, εάν εδώ τα θέματα μας ήταν η γραμματική.
Δεν είναι όμως τα θέματά μας η γραμματική κάτι που συνεπάγεται ότι δεν είναι σωστή και η κρίση σου.
quote:
IndustrialAngel:
Και τα δικά σου βγάζουν αλλά δεν το καταλαβαίνεις... Τέτοια λάθη έκανε η Στυλιανοπούλου και η Καραγιάννη στις ελληνικές ταινίες όταν κάνανε τις αγράμματες για να γελάει ο κόσμος.
Η συκοφαντία σου δείχνει την αδυναμία σου και ίσως αυτό να είναι το δικό σου "μάρκετινγκ".
Άνθρωπος χωρίς περιεχόμενο και εφόδια γι' αυτό που πραγματεύεται θα καταφύγει αναγκαστικά στη λασπολογία μπας και ενισχύσει έτσι τη θέση του, έναντι του συνομιλητή του.
Οπότε θα βρεις υποστηρικτές μόνο σε τέτοιους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ίδια με εσένα μέσα!![]()
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 28/08/2010 18:33:24
Η συκοφαντία σου δείχνει την αδυναμία σου και ίσως αυτό να είναι το δικό σου "μάρκετινγκ".
Οι συκοφαντίες μεταξύ σας Ευρωπαίε..ακόμα και μέχρι σήμερα είναι "αξεπέραστες" και "αμίμητες"....γίνατε χίλια κομματια...αυτή είναι η αλήθεια αλλα και η γύμνια σας...μέσα στο ψέμμα και στην άγνοια , το παίζετε και ειδικοί..."παναθεμά σας"...![]()
![]()
![]()
Επι της ουσίας δε .... ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΉΣΑΤΕ... ΠΟΤΈΕΕΕ..!!!![]()
![]()
Ο Θεός σας , αυτός έφτιαξε τον άνθρωπο ως έχει...???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Έχεις πλάκα τελικά ρε ευρωπαίε...Νομίζεις για τον εαυτό σου ότι είσαι το λιγότερο Αϊνστάιν
Και βάλε...!
quote:
Εγώ θέλω να κάνεις κάτι πιο απλό. Να σου δώσω ένα αγγλικό κείμενο και να το καταλάβεις
Μα τι λες τώρα; Αυτά είναι εύκολα. Ξαφνικά ένα πρωί ο άνθρωπος, από το "έκατον εκάτερον" που έγραφε την προηγούμενη, άρχισε να μεταφράζει λατινικά και γερμανικά κείμενα και να τα παραθέτει. Μιλάμε η τέλεια φώτιση!
Κι από κει που δεν μπορούσε να καταλάβει ότι "μία των Σαββάτων" είναι η Κυριακή (και όχι "μία η ώρα το Σάββατο", όπως έγραφε), έγινε ειδικός στην παπυρολογία (στην παπαρολογία ήταν ειδικός ανέκαθεν).
quote:
Πώς είναι δυνατόν άνθρωπος που, όπως λέει, έχει διαβάσει ΤΟΣΑ βιβλία να μην του έχει μείνει η σωστή χρήση της γλώσσας;
Α, πολύ απλό. Διαβάζει μόνο τα εξώφυλλα και τις εικόνες.
Το τελευταίο ολοκληρωμένο κείμενο που διάβασε ήταν το περιτύλιγμα μιας σοκολάτας.
quote:
Τέτοια λάθη έκανε η Στυλιανοπούλου και η Καραγιάννη στις ελληνικές ταινίες όταν κάνανε τις αγράμματες για να γελάει ο κόσμος.
Και ποιος σου είπε ότι δεν γελάει ο κόσμος με τους ευρωπαίους;
europaios
quote:
Ο macedon, λίγες φορές με έχει διορθώσει σε θέματα γραμματικής που δεν είναι και το αντικείμενο των συζητήσεών μας.
Αντιθέτως εγώ τον έχω διορθώσει πολλάκις σε θέματα ιστορίας
Μπα... αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα το θυμόμουνα.

macedon
quote:
Τα υπόλοιπα ζώα δεν έχουν τη νόηση που έχει ο άνθρωπος. Εάν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου ένα συνήθη ζώο, εγώ όχι.
quote:
Καλά σε είπε κάποιος Σκύθυ......κάτι θα ξέρει
quote:
Στην Πελοπόννησο δεκάδες ορεινά χωριά με αμιγής χριστιανικούς πληθυσμούς...
Ναι σόρυ τελικά δεν κάνεις λάθος μόνο στα τριτόκλιτα... Ότι έχει αιτιατική (υποθέτω και γενική) πτώση το έχεις μακελέψει...
Αυτές τις μπούρδες έχεις γράψει τον τελευταίο καιρό...Θες να πάω πιο παλιά στις ηρωικές μέρες του "άηλου" αέρα; Όταν κάποιος σου λέει ότι κάνεις λάθος, κοιτάς αν όντως το έκανες και αναλόγως διορθώνεσαι ή εξηγείς ότι δεν έκανες λάθος. Δεν είναι συκοφαντία να σου λέω ότι κάνεις λάθη εφόσον τα κάνεις. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. Εγώ δεν είμαι συκοφάντης γιατί δε λέω ψέμματα. Και άμα την ξαναπείς αυτήν την κουβέντα θα ακούσεις χοντράδες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι δεν είσαι αλάθητος, επειδή πιστεύεις στο Θεό, δείξε λίγο ταπεινότητα, δεν κάνει κακό
quote:
Ναι γιατί εδώ έχουμε εξετάσεις κυρίως ιστορίας, οπότε η ορθότητα της ερμηνείας σε μία λέξη έχει μεγάλη σημασία για τα συμπεράσματα που μπορούν να προκύψουν.
Το lower μεταφράζεται σε μέτρια γνώση των Αγγλικών, για να μπορείς όμως να επεξεργαστείς κείμενα χρειάζεσαι τουλάχιστον το proficiency.
Σε τέτοιες λοιπόν περιπτώσεις δεν χρησιμοποιώ ούτε το google μετάφραση, αφού και η παραμικρή παρερμηνεία μιας λέξης μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα
Με ένα λεξικό και μια μέτρια γνώση της αγγλικής ΑΝΕΤΑ καταλαβαίνεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κείμενο. Άσε τις υπεκφυγές. Απλώς δεν ξέρεις... Εκτός αν έχουν δίκιο οι άλλοι και είστε όντως 2, όπου ό ένας ξέρει αγγλικά και ο άλλος δεν ξέρει
quote:
Δε διαφωνώ.
Ωστόσο υπάρχουν τόσες πληροφορίες είτε στα Ελληνικά, είτε σε βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά που όρεξη να 'χεις να διαβάζεις.
Οπότε δεν ενδιαφέρομαι.
Προσέγγιση Χριστιανού στη γνώση...
quote:
Το "μάρκετινγκ" σε όσους ασχολούνται με την ιστορία, δεν είναι ούτε τα τριτόκλιτα ούτε τα ορθογραφικά λάθη, αλλά είναι η τεκμηρίωση των ισχυρισμών με στοιχεία.Η κρίση σου λοιπόν θα ήταν σωστή, εάν εδώ τα θέματα μας ήταν η γραμματική.
Όχι ρε φίλε γιατί ΔΕΝ πείθεις όταν λες ότι έχεις διαβάσει βιβλία και δεν έχεις μάθει ορθογραφία. ΜΟΝΟ και μόνο από την οπτική επαφή με το διάβασμα ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άνθρωπος μαθαίνει ΑΨΟΓΗ ορθογραφία. Οπότε ΑΣΕ κατά μέρος τις υπεκφυγές ότι δεν είναι θέμα γραμματικής. Όταν εκφράζεσαι σε μία γλώσσα πρέπει να εκφράζεσαι ΣΩΣΤΑ. Τελεία και παύλα. Είτε μιλάς σε πανεπιστήμιο, είτε βρίζεις στο δρόμο. ΠΑΝΤΟΥ.
quote:
Άνθρωπος χωρίς περιεχόμενο και εφόδια γι' αυτό που πραγματεύεται θα καταφύγει αναγκαστικά στη λασπολογία μπας και ενισχύσει έτσι τη θέση του, έναντι του συνομιλητή του.
Καλά τώρα... Σε εμένα το λες αυτό; Όταν ο φίλος σου ο Ψηλός έλεγε ότι είμαι κομπιούτερ ΔΕΝ επενέβης να πεις ότι δεν είναι σωστό να λασπολογεί και ότι πρέπει να βρει επιχειρήματα. Άστο φίλε. Την έχω δει τη "δικαιοσύνη" του Χριστιανού. Ισχύει ΜΟΝΟ για τον εαυτό του. Όπως επίσης και τη δημοκρατία, που ισχύει ΜΟΝΟ όταν μιλάει αυτός. Η δικαιοσύνη έχει ΔΥΟ κατευθύνσεις όχι μόνο αυτή που σε συμφέρει. Εφόσον λοιπόν, δεν επεμβαίνεις όταν συμβαίνει ΓΕΝΙΚΑ δεν δικαιούσαι να ομιλείς όταν συμβαίνει ΕΙΔΙΚΑ. Άσε που εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ λασπολόγησα, αλλά έδειξα λάθη που όντως κάνεις.
Εξάλλου όποτε έχω να πω κάτι, ειδικά αν αφορά σε επιστημονικά ζητήματα, παραθέτω ΠΛΟΥΤΟ πηγών και δημοσιεύσεων σε αντίθεση με σένα που αντιγράφεις το ΟΟΔΕ και ούτε καν το λες, λογοκλόπε...
Edited by - IndustrialAngel on 28/08/2010 19:17:45
quote:
macedon:
Α, πολύ απλό. Διαβάζει μόνο τα εξώφυλλα και τις εικόνες.Το τελευταίο ολοκληρωμένο κείμενο που διάβασε ήταν το περιτύλιγμα μιας σοκολάτας.
Βλέπεις δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο που έχεις εσύ και μπορείς μέσα σε ένα χρόνο, κατά τα δικά σου γραφόμενα:
1) Nα μελετήσεις 70 βιβλία
2) Να συγγράψεις 2 βιβλία και
3) Να δώσεις την εξεταστική σου για να πάρεις το πτυχίο του ψεύτη και επίσημα....αυτό της
Νομικής.
quote:
IndustrialAngel:
Ναι σόρυ τελικά δεν κάνεις λάθος μόνο στα τριτόκλιτα... Ότι έχει αιτιατική (υποθέτω και γενική) πτώση το έχεις μακελέψει...Αυτές τις μπούρδες έχεις γράψει τον τελευταίο καιρό...Θες να πάω πιο παλιά στις ηρωικές μέρες του "άηλου" αέρα; Όταν κάποιος σου λέει ότι κάνεις λάθος, κοιτάς αν όντως το έκανες και αναλόγως διορθώνεσαι ή εξηγείς ότι δεν έκανες λάθος. Δεν είναι συκοφαντία να σου λέω ότι κάνεις λάθη εφόσον τα κάνεις. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. Εγώ δεν είμαι συκοφάντης γιατί δε λέω ψέμματα. Και άμα την ξαναπείς αυτήν την κουβέντα θα ακούσεις χοντράδες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι δεν είσαι αλάθητος, επειδή πιστεύεις στο Θεό, δείξε λίγο ταπεινότητα, δεν κάνει κακό
Μου θυμίζεις την ιστορία με την αλεπού, τον γάιδαρο και τον λύκο επάνω στη βάρκα.....
Τα κοτέτσια που είχε αδειάσει η αλεπού.....ήσαν ψιχουλάκια της γης!
Τα πρόβατα και οι βοσκοί που είχε φάει ο λύκος.....ήσαν και αυτά ψιχουλάκια της γης!
Το μαρούλι όμως που έφαγε ο γάιδαρος χωρίς να έχει βάλει ξύδι και λάδι! ήταν το μεγάλο έγκλημα......τις φάγαν όμως τις κλοτσιές τους και ησύχασαν! 
quote:
IndustrialAngel:
Με ένα λεξικό και μια μέτρια γνώση της αγγλικής ΑΝΕΤΑ καταλαβαίνεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κείμενο. Άσε τις υπεκφυγές. Απλώς δεν ξέρεις... Εκτός αν έχουν δίκιο οι άλλοι και είστε όντως 2, όπου ό ένας ξέρει αγγλικά και ο άλλος δεν ξέρει
Δε με απασχολεί το θέμα. Τα βιβλία που έχω στη βιβλιοθήκη μου επαρκούν για αυτά που θέλω. Αν κάτι δεν το έχω πάω σε μία Δημόσια βιβλιοθήκη και το αναζητώ.
quote:
IndustrialAngel:
Προσέγγιση Χριστιανού στη γνώση...
Η γνώση δηλαδή βρίσκεται στην Εσπερία?....τότε να βάλουμε τα Αγγλικά απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει κανείς στο Πανεπιστήμιό! για να μπορέσει να διαβάσει τα αγγλικά βιβλία των Πανεπιστημίων.....
quote:
IndustrialAngel:
Όχι ρε φίλε γιατί ΔΕΝ πείθεις όταν λες ότι έχεις διαβάσει βιβλία και δεν έχεις μάθει ορθογραφία. ΜΟΝΟ και μόνο από την οπτική επαφή με το διάβασμα ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άνθρωπος μαθαίνει ΑΨΟΓΗ ορθογραφία. Οπότε ΑΣΕ κατά μέρος τις υπεκφυγές ότι δεν είναι θέμα γραμματικής. Όταν εκφράζεσαι σε μία γλώσσα πρέπει να εκφράζεσαι ΣΩΣΤΑ. Τελεία και παύλα. Είτε μιλάς σε πανεπιστήμιο, είτε βρίζεις στο δρόμο. ΠΑΝΤΟΥ.
Μια χαρά είναι η γλώσσα μου, όταν θα δώσω εξετάσεις για να πάρω το πτυχίο της φιλολογίας θα κοιτάξω να διορθώσω τις ατέλειες.....ως τότε θα ξεχνάω ή θα βάζω ένα επιπλέον "ς", ή από βιασύνη θα γράφω Σκύθυς και όχι Σκύθης.
Αλλά μιας και στο συντακτικό και τη γραμματική εσύ δίνεις τα ρέστα, για πες μου αυτό με το συνήθη, τι το κακό είχε?
quote:
IndustrialAngel:
Καλά τώρα... Σε εμένα το λες αυτό; Όταν ο φίλος σου ο Ψηλός έλεγε ότι είμαι κομπιούτερ ΔΕΝ επενέβης να πεις ότι δεν είναι σωστό να λασπολογεί και ότι πρέπει να βρει επιχειρήματα. Άστο φίλε. Την έχω δει τη "δικαιοσύνη" του Χριστιανού. Ισχύει ΜΟΝΟ για τον εαυτό του. Όπως επίσης και τη δημοκρατία, που ισχύει ΜΟΝΟ όταν μιλάει αυτός. Η δικαιοσύνη έχει ΔΥΟ κατευθύνσεις όχι μόνο αυτή που σε συμφέρει. Εφόσον λοιπόν, δεν επεμβαίνεις όταν συμβαίνει ΓΕΝΙΚΑ δεν δικαιούσαι να ομιλείς όταν συμβαίνει ΕΙΔΙΚΑ. Άσε που εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ λασπολόγησα, αλλά έδειξα λάθη που όντως κάνεις.
Ούτε επενέβησα όταν γέμιζες τον Βαγγέλη με διάφορα κοσμιτικά επίθετα.
Ο Ψηλός σε είπε κομπιούτερ και παρεξηγήθηκες.......ενώ εσύ ο ευγενής όταν λες:
"Όσο με το ποιο ζώο το συγκρίνω... Θα σου έλεγα το Χριστιανό αλλά με έλεγες εμπαθή για αυτό το αλλάζω και λέω τον άνθρωπο γενικά." .... δεν τρέχει κάστανο!!
quote:
IndustrialAngel:
Εξάλλου όποτε έχω να πω κάτι, ειδικά αν αφορά σε επιστημονικά ζητήματα, παραθέτω ΠΛΟΥΤΟ πηγών και δημοσιεύσεων σε αντίθεση με σένα που αντιγράφεις το ΟΟΔΕ και ούτε καν το λες, λογοκλόπε...
Και γιατί δεν το λες εσύ όταν συμβαίνει αυτό?....μήπως ντρέπεσαι? ή απαγορεύεται να ταυτίζονται απόψεις?
Δε σας βλέπω όμως να κάνετε τον μάγκα όταν αντιγράφω όπως λες!....περί ορθογραφίας και συντακτικού μου κάνετε τον φωτοδότη!
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Βλέπεις δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο που έχεις εσύ
Εμ... τι να σου κάνω. Ο μισός εαυτός σου, που με δυσκολία μιλάει το ελληνικά, να δουλεύει στη δευτεροβάθμια Κορίνθου και ο άλλος μισός να δουλεύει σε φροντιστήριο και να μελετάει λατινικά, αγγλικά, γαλλικά και αρχαία από το πρωτότυπο...
Εύκολο το'χεις;
quote:
και μπορείς μέσα σε ένα χρόνο, κατά τα δικά σου γραφόμενα:
1) Nα μελετήσεις 70 βιβλία
2) Να συγγράψεις 2 βιβλία και
3) Να δώσεις την εξεταστική σου για να πάρεις το πτυχίο του ψεύτη και επίσημα....αυτό της
Νομικής.
1. Δεν μελέτησα 70 βιβλία, έκανα βιβλιογραφική έρευνα σε 70 βιβλία. Αν θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω τη διαφορά
2. Το δεύτερο δεν ήθελε σχεδόν καθόλου έρευνα, ήταν πάνω στις μεταπτυχιακές μου σπουδές και δεν έχει θεωρητικό κομμάτι. Ολοκληρώθηκε χτες.
3. Δεν έδωσα "εξεταστική" για πτυχίο, έδωσα εξετάσεις συνολικά σε 8 εξεταστικές (περιόδους) και αυτή τη στιγμή είμαι στο 4ο έτος. Η 9η εξεταστική (περίοδος) που θα συμμετάσχω ξεκινάει στις 2 Σεπτεμβρίου.
Σε ρώτησα κι άλλη φορά βρε αγράμματε τενεκέ, "τι απ' όλα αμφισβητείς" και δεν μου απάντησες...
ΥΓ. Θα μπορούσα αντί για Νομική, να γραφτώ στα ΤΕΙ λογιστών αλλά σκέφτηκα ότι μετά μπορεί να γινόμουν σαν και σένα και το απέρριψα... Έτσι κι αλλιώς χωρίς εξετάσεις μπήκα (με γλύψιμο; με μέσο; με λάδωμα; με εκβιασμό;) επιπλέον των κανονικών εισακτέων.![]()
![]()

macedon
- Πρός τιμήν σου και δεν ΕΠΕΝΕΒΗΣΕΣ...πα'ολο που τον γέμισε με ΚΟΣΜΙΤΙΚΑ επίθετα...είσαι καλός χριστιανός...![]()
Εγώ επενέβησα πάντως...τι κάθαρμα "συκοφαντικό" που είμαι...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Μου θυμίζεις την ιστορία με την αλεπού, τον γάιδαρο και τον λύκο επάνω στη βάρκα.....
Τα κοτέτσια που είχε αδειάσει η αλεπού.....ήσαν ψιχουλάκια της γης!
Τα πρόβατα και οι βοσκοί που είχε φάει ο λύκος.....ήσαν και αυτά ψιχουλάκια της γης!
Το μαρούλι όμως που έφαγε ο γάιδαρος χωρίς να έχει βάλει ξύδι και λάδι! ήταν το μεγάλο έγκλημα......τις φάγαν όμως τις κλοτσιές τους και ησύχασαν
Τι σχέση έχει η ιστορία αυτή; Επαναλαμβάνω.ΤΟΣΑ βιβλία έχεις διαβάσει δε σου έμεινε οπτικά η σωστή ορθογραφία και γραμματική; Εγώ νομίζω ότι ΔΕΝ τα έχεις διαβάσει... Αυτό θέλω να πω. Και ξαναλέω Η ΣΩΣΤΗ χρήση της γλώσσας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ μας. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.
quote:
Δε με απασχολεί το θέμα. Τα βιβλία που έχω στη βιβλιοθήκη μου επαρκούν για αυτά που θέλω. Αν κάτι δεν το έχω πάω σε μία Δημόσια βιβλιοθήκη και το αναζητώ.
Έλα ντε...Επαρκούν;;;
quote:
Η γνώση δηλαδή βρίσκεται στην Εσπερία?....τότε να βάλουμε τα Αγγλικά απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει κανείς στο Πανεπιστήμιό! για να μπορέσει να διαβάσει τα αγγλικά βιβλία των Πανεπιστημίων
Σε πολλά πανεπιστήμια, και σίγουρα στο ΕΜΠ που ξέρω από πρώτο χέρι είναι υποχρεωτικό μάθημα στο 4ο εξάμηνο σπουδών τα αγγλικά. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις(δεν εξετάζεσαι πανελλαδικώς αν και είναι υποχρεωτικό μάθημα για τα 10 από τα 12 χρόνια της εκπαίδευσης, όσο δηλαδή και τα θρησκευτικά). Είναι απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να βγεις (να αποφοιτήσεις) το να εξεταστείς επιτυχώς στα αγγλικά. Καλά δε χρειάζεται να πω πως όποιος θέλει να διαβάσει εκτενή βιβλιογραφία και να μάθει χρειάζεται να κοιτάξει ΚΑΙ στα αγγλικά.
quote:
Μια χαρά είναι η γλώσσα μου, όταν θα δώσω εξετάσεις για να πάρω το πτυχίο της φιλολογίας θα κοιτάξω να διορθώσω τις ατέλειες.....ως τότε θα ξεχνάω ή θα βάζω ένα επιπλέον "ς", ή από βιασύνη θα γράφω Σκύθυς και όχι Σκύθης.Αλλά μιας και στο συντακτικό και τη γραμματική εσύ δίνεις τα ρέστα, για πες μου αυτό με το συνήθη, τι το κακό είχε?
Ναι, το ΖΩΟ είναι ΟΥΔΕΤΕΡΟ. Ο συνήθης είναι επίθετο και έχει τρεις καταλήξεις. ης, ης,ες. Δηλαδή για παράδειγμα, ο/η ακριβής,το ακριβές, ο/η συνήθης, το σύνηθες (ξέρεις γιατί ανεβαίνει ο τόνος; έχει να κάνει με το βραχύχρονο ε στην κατάληξη, θυμάσαι μακρά, βραχέα και διπλά). Λέμε, διεθνές αεροδρόμιο όχι διεθνή αεροδρόμιο αν σου θυμίζει τίποτα η έκφραση για να καταλάβεις ότι το είπες λάθος
Τέλος πάντων... Μετά τη βυζαντινή ιστορία διάβασε και λίγο γραμματική. Στο δημοτικό είχαμε του Τσολάκη και του Τριανταφυλλίδη. Πολύ καλές και επαρκέστατες και οι 2 με τη δεύτερη να είναι πιο συνοπτική. Παίζει να κυκλοφορούν και στο νετ σε μορφή .pdf
quote:
Ούτε όταν με γέμιζε αυτός, και μάλιστα πρώτος.
quote:
Ο Ψηλός σε είπε κομπιούτερ και παρεξηγήθηκες.
Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου,γραμμένες τις έχω τις κρίσεις του στο πρόσωπο μου και του απάντησα αναλόγως. Όμως αν θες δικαιοσύνη και ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ είσαι το ΙΔΙΟ αυστηρός ΜΕ ΟΛΟΥΣ, όχι με όσους σε συμφέρει. Δεν έχω πρόβλημα με τον ψηλό αλλά με το ότι ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ειπώθηκαν από εμένα και ΠΡΟΣ εμένα στο φόρουμ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ "unfair" που βρήκες ήταν ότι εγώ σε είπα ανορθόγραφο, που είναι και αλήθεια. Δεν δικαιούσαι να ομιλείς για δικαιοσύνη όταν ΔΕΝ την εφαρμόζεις...
quote:
ενώ εσύ ο ευγενής όταν λες:
"Όσο με το ποιο ζώο το συγκρίνω... Θα σου έλεγα το Χριστιανό αλλά με έλεγες εμπαθή για αυτό το αλλάζω και λέω τον άνθρωπο γενικά." .... δεν τρέχει κάστανο!!
Γιατί ρε συκοφάντη κόβεις και ράβεις τις προτάσεις κατά το συμφέρον σου; Για βάλε την επόμενη φράση να δεις τη θέλω να πω συνολικά... Αυτό που είπα είναι, με άλλα λόγια ότι οι άνθρωποι έχουν σκοτώσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη μορφή ζωής και ότι ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ οι ένοχοι αυτών των θανάτων είναι Χριστιανοί, γεγονός που είναι αληθές. Δεν αποκάλεσα ΚΑΝΕΝΑ ζώο άμεσα αν πρόσεξες, θα μπορούσα όμως να είχα πει ότι οι Χριστιανοί και ΜΟΝΟ (αν εξαιρέσεις δηλαδή όλους του άλλους) με τα κατά καιρούς ΘΕΑΡΕΣΤΑ έργα τους (σταυροφορίες, παγκόσμιους πολέμους κτλ ) έχουν σκοτώσει ΠΑΡΑ πολλούς ανθρώπους. Αλλά θα με έλεγε εμπαθή αν έλεγα ΜΟΝΟ για τους Χριστιανούς για αυτό έβαλα ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Το μόνο που μπορείς να μου καταλογίσεις είναι ίσως μια ασάφεια(επίτηδες)
Αυτή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η παράγραφος. Όποιος καταλαβαίνει ελληνικά, ας βγάλει νόημα...
quote:
Όσο με το ποιο ζώο το συγκρίνω... Θα σου έλεγα το Χριστιανό αλλά με έλεγες εμπαθή για αυτό το αλλάζω και λέω τον άνθρωπο γενικά. Ο άνθρωπος έχει σκοτώσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους από τον ιό HIV. Μόνο τους παγκόσμιους πολέμους να βάλεις... (α και ξέρεις τι θρησκεία είχαν οι πρωταγωνιστές σε πολλά από αυτά τα γεγονότα...μην τα ξαναλέμε)
Αυτό που θα μπορούσα να πω με εμπάθεια είναι ότι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ έχουν σκοτώσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ανθρώπους από οποιοδήποτε θηρίο ή ιό, γεγονός αληθές παρόλα αυτά... Αλλά δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να απαντήσω στην εξυπνάδα "οι άλλοι δε σκοτώνουν;" για αυτό έβαλα με τη μια όλη την ανθρωπότητα...
Κατάλαβες τώρα γιατί δεν τρέχει κάστανο; Είπαμε δεν ξέρεις γραμματική, μάθε τουλάχιστον να διαβάζεις ελληνικά...
Edited by - IndustrialAngel on 29/08/2010 00:24:29
και για να μην έχουμε αμφιβολίες
Λεξικό Τριανταφυλλίδη
συνήθης -ης -ες [siníθis] E11α : συνηθισμένος: Oι συνήθεις ύποπτοι. Σύνηθες φαινόμενο. συνήθως* EΠIPP. [λόγ. < αρχ. συνήθης]
Όχι λοιπόν συνήθη ζώο αλλά σύνηθες ζώο...Και μην πεις ότι σε βρίζω, εσύ έβαλες τη λέξη ζώο δίπλα στο επίθετο. Αν ήθελα να σε βρίσω θα έβαζα σημεία στίξης ![]()
![]()
![]()
quote:
macedon:
Εμ... τι να σου κάνω. Ο μισός εαυτός σου, που με δυσκολία μιλάει το ελληνικά, να δουλεύει στη δευτεροβάθμια Κορίνθου και ο άλλος μισός να δουλεύει σε φροντιστήριο και να μελετάει λατινικά, αγγλικά, γαλλικά και αρχαία από το πρωτότυπο...
Εύκολο το'χεις;
Δεν ήξερα ότι για να εργαστώ και κάπου αλλού θα έπρεπε πρώτα να σου δώσω το χέρι.
quote:
macedon:
1. Δεν μελέτησα 70 βιβλία, έκανα βιβλιογραφική έρευνα σε 70 βιβλία. Αν θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω τη διαφορά

quote:
macedon:
2. Το δεύτερο δεν ήθελε σχεδόν καθόλου έρευνα, ήταν πάνω στις μεταπτυχιακές μου σπουδές και δεν έχει θεωρητικό κομμάτι. Ολοκληρώθηκε χτες.
Ψεύυυυυυυτηηηηηη!!!!!

quote:
macedon:
3. Δεν έδωσα "εξεταστική" για πτυχίο, έδωσα εξετάσεις συνολικά σε 8 εξεταστικές (περιόδους) και αυτή τη στιγμή είμαι στο 4ο έτος. Η 9η εξεταστική (περίοδος) που θα συμμετάσχω ξεκινάει στις 2 Σεπτεμβρίου.
Α!....στο χρόνο που μεσολάβησε από τον Ιούνιο....έγραψες κανά καινούριο βιβλίο?
quote:
macedon:
Σε ρώτησα κι άλλη φορά βρε αγράμματε τενεκέ, "τι απ' όλα αμφισβητείς" και δεν μου απάντησες...
Τιιιιίποταα........σώπα καημένε.....

quote:
macedon:
ΥΓ. Θα μπορούσα αντί για Νομική, να γραφτώ στα ΤΕΙ λογιστών αλλά σκέφτηκα ότι μετά μπορεί να γινόμουν σαν και σένα και το απέρριψα... Έτσι κι αλλιώς χωρίς εξετάσεις μπήκα (με γλύψιμο; με μέσο; με λάδωμα; με εκβιασμό;) επιπλέον των κανονικών εισακτέων.
Ε! Δεν είναι και λίγο να πάρεις κι επίσημα τον τίτλο του ψεύτη!
Πάντως και στη Λογιστική θα θριάμβευες!! Ούτως ή άλλως όπως μας είχες πει παλαιότερα, βοηθούσες τον πατέρα σου να κλείσει Ισολογισμό......
σε βιβλία Β' Κατηγορίας!
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ