- ΘΕΟΣΟΦΙΑ!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
πας στο http://video.google.com και πληκτρολογής Theosophical Society America
θα συνιστούσα ειδικά τις ομιλίες του HOELLER ...
http://video.google.com/videoplay?docid=-641871847226236095 "Για την μαντάμ"***
http://video.google.com/videoplay?docid=-2759822912079144536
"και τον Ερμητισμό και Γνωστικισμό.."
Γιώργος![]()
..enjoy......![]()
***Υ.Γ μωρέ....οταν την έλεγα "τσαχπίνα ρωσιδούλα" και "χίπισσα"... ![]()
![]()
quote:
el.elyon - Για ποιο λόγω να ενώσεις δυο κομμάτια από δυο διαφορετικά μηνύματα μου και να τα παρουσιάζεις ως ένα? Για να μπερδευτείς?
Φίλε μου el.elyon συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά ήμουνα σε διακοπές .
Ξέρω πολύ καλά ότι το κάθε μήνυμα σου που έγραψα, απευθυνότανε σε διαφορετικό μέλος και δεν είχαν σαν σκοπό να τα παρουσιάσω ως ένα ενιαίο μήνυμα, που δεν βρίσκω και τον λόγο να το κάνω αυτό ;
Ο λόγος καθαρά που το έκανα αυτό, ήτανε για να μου ξεκαθαρίσεις μια και που αναφέρεσαι συνέχεια στα Θεϊκά όντα μέσα από διάφορα τόπικ και μια που δεν πιστεύεις σε αυτά τα θεϊκά όντα (αν έχω καταλάβει καλά), αν πιστεύεις στα θεϊκά όντα του Χριστιανισμού (Αγγέλους);
Βλέπεις οι γραφές βρίθουν από αναφορές για αυτές τις Αγγελικές Ιεραρχίες .
Δυστυχώς, είναι μια ερώτηση που στην έχω απευθύνει άλλες δυο φορές και δεν έχω πάρει απάντηση .
Για να δούμε την τρίτη ;

quote:quote:
el.elyon - Για ποιο λόγω να ενώσεις δυο κομμάτια από δυο διαφορετικά μηνύματα μου και να τα παρουσιάζεις ως ένα? Για να μπερδευτείς?Φίλε μου el.elyon συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά ήμουνα σε διακοπές .
Ξέρω πολύ καλά ότι το κάθε μήνυμα σου που έγραψα, απευθυνότανε σε διαφορετικό μέλος και δεν είχαν σαν σκοπό να τα παρουσιάσω ως ένα ενιαίο μήνυμα, που δεν βρίσκω και τον λόγο να το κάνω αυτό ;Ο λόγος καθαρά που το έκανα αυτό, ήτανε για να μου ξεκαθαρίσεις μια και που αναφέρεσαι συνέχεια στα Θεϊκά όντα μέσα από διάφορα τόπικ και μια που δεν πιστεύεις σε αυτά τα θεϊκά όντα (αν έχω καταλάβει καλά), αν πιστεύεις στα θεϊκά όντα του Χριστιανισμού (Αγγέλους);
Βλέπεις οι γραφές βρίθουν από αναφορές για αυτές τις Αγγελικές Ιεραρχίες .Δυστυχώς, είναι μια ερώτηση που στην έχω απευθύνει άλλες δυο φορές και δεν έχω πάρει απάντηση .
Για να δούμε την τρίτη ;
Και η τρίτη είναι ΕΚΤΟΣ θέματος…….
Είναι καλό που σε έχουμε ξανά στο φόρουμ. Ελπίζω να πέρασες καλά!
Καλημέρα φίλε elo!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon - Και η τρίτη είναι ΕΚΤΟΣ θέματος…….
Τι έγινε, δεν είμαι μέσα στο τόπικ για την θεοσοφία που έχεις ξεκινήσει ;
Για να δω, Ε, σωστά …Θεοσοφία .
Εσύ δεν ρωτάς συνέχεια για τα θεϊκά όντα ;
Ναι……
Οπότε και εγώ κάνω μια απλή ερώτηση, που είναι μέσα στο ΘΕΜΑ ( θεοσοφία ) και που εσύ είσαι ο θεματοθέτης .
Αν πιστεύεις στα θεϊκά όντα του Χριστιανισμού (Αγγέλους);
Τι έγινε φίλε μου, ξέχασες να παίζεις καλό σκάκι ή μήπως για άλλη μια φορά θα αποφύγεις να δώσεις μια απλή απάντηση ;

el.elyon - Και η τρίτη είναι ΕΚΤΟΣ θέματος…….Τι έγινε, δεν είμαι μέσα στο τόπικ για την θεοσοφία που έχεις ξεκινήσει ;
Για να δω, Ε, σωστά …Θεοσοφία .
Εσύ δεν ρωτάς συνέχεια για τα θεϊκά όντα ;
Ναι……
Οπότε και εγώ κάνω μια απλή ερώτηση, που είναι μέσα στο ΘΕΜΑ ( θεοσοφία ) και που εσύ είσαι ο θεματοθέτης .
Αν πιστεύεις στα θεϊκά όντα του Χριστιανισμού (Αγγέλους);
Τι έγινε φίλε μου, ξέχασες να παίζεις καλό σκάκι ή μήπως για άλλη μια φορά θα αποφύγεις να δώσεις μια απλή απάντηση ;
Η απλή σου ερώτηση είναι εκτός θέματος!
Η Θεοσοφία δεν έχει καμία σχέση με το Χριστιανισμό!
Το θέμα είναι η Θεοσοφία και όχι ο Χριστιανισμός!
Το θέμα είναι τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας και όχι ο Θεός του Χριστιανισμού!
Η κίνηση σου είναι λάθος !
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon - Η απλή σου ερώτηση είναι εκτός θέματος!
Η κίνηση σου είναι λάθος !
Δεν ανέφερα ποτέ ότι η θεοσοφία έχει καμία σχέση με το χριστιανισμό, αλλά μίλησα για τα θεϊκά όντα που υπάρχουν σε όλες τις «θρησκείες» ακόμα και στο χριστιανισμό .
Ούτε πουθενά έγραψα ότι τα θεϊκά όντα της θεοσοφίας έχουν καμία σχέση με τον Θεό, όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά όλων μας .
Εν αντιθέσει έγραψα για τα Θεϊκά όντα που υπάρχουν και υπηρετούν την Ανωτάτη Αρχή και τους νόμους που έχει επιβάλει στο Όλον (σύμπαν).
Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου μόνο τα ονόματα αλλάζουν, με αλλά λόγια δεν υπάρχει καμία λάθος κίνηση .
Μάλλον αυτό που υπάρχει είναι υπεκφυγή, για τον λόγο ότι δεν συμφέρει μια απάντηση .
Άλλωστε είναι ένα θέμα που δεν ξεφεύγει από το θέμα της θεοσοφίας, εκτός και αν δεν πιστεύεις γενικά στα θεϊκά όντα .

el.elyon - Η απλή σου ερώτηση είναι εκτός θέματος!
Η κίνηση σου είναι λάθος !Δεν ανέφερα ποτέ ότι η θεοσοφία έχει καμία σχέση με το χριστιανισμό, αλλά μίλησα για τα θεϊκά όντα που υπάρχουν σε όλες τις «θρησκείες» ακόμα και στο χριστιανισμό .
Ούτε πουθενά έγραψα ότι τα θεϊκά όντα της θεοσοφίας έχουν καμία σχέση με τον Θεό, όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά όλων μας .
Εν αντιθέσει έγραψα για τα Θεϊκά όντα που υπάρχουν και υπηρετούν την Ανωτάτη Αρχή και τους νόμους που έχει επιβάλει στο Όλον (σύμπαν).Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου μόνο τα ονόματα αλλάζουν, με αλλά λόγια δεν υπάρχει καμία λάθος κίνηση .
Μάλλον αυτό που υπάρχει είναι υπεκφυγή, για τον λόγο ότι δεν συμφέρει μια απάντηση .Άλλωστε είναι ένα θέμα που δεν ξεφεύγει από το θέμα της θεοσοφίας, εκτός και αν δεν πιστεύεις γενικά στα θεϊκά όντα .
Φίλε elo όταν εμφανιστούν τα Θεϊκά Όντα ή οι Θεοσοφιστές, εάν εμφανιστούν, τότε θα μάθουμε αν η ερώτηση σου ξεφεύγει ή δεν ξεφεύγει από το θέμα!
Για μένα είσαι εκτος θέματος αγαπητέ, ας περιμένουμε τα Θεϊκά Όντα και τους Θεοσοφιστές…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon - Φίλε elo όταν εμφανιστούν τα Θεϊκά Όντα ή οι Θεοσοφιστές, εάν εμφανιστούν, τότε θα μάθουμε αν η ερώτηση σου ξεφεύγει ή δεν ξεφεύγει από το θέμα!
Εμφανιστήκανε φίλε μου ……..μόλις βλέπω ένα …ΧΑ ΧΑ .

quote:
Εμφανιστήκανε φίλε μου ……..μόλις βλέπω ένα …ΧΑ ΧΑ .
Ωχ!
Βρε φίλε, άρχισες κι εσύ να βλέπεις ιπτάμενα Θεϊκά Όντα? ![]()
Δεν το έλεγες νωρίτερα και νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος? ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Θεοσοφία, αυτό είναι το θέμα μας. Τα Θεϊκά Όντα και η Σοφία τους.
Η Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ το 1875 έκανε την αρχή για να φανερώσει την Σοφία των Θειων Όντων. Άρα τι ποιο λογικό από το να θέλει κάποιος να μάθει για τα Θεϊκά Όντα?!
Αν η Μπλαβάτσκυ θα ήταν ανάμεσα μας άραγε θα απαντούσε στις ερωτήσεις μας…….?!
Γιατί οι οπαδοί της Αληθείας αποφεύγουν να μας πούνε την Αλήθεια τους, ποιοι είναι τα Θεϊκά Όντα?
Άραγε όσοι έχουν αποδεχτεί την Μπλαβάτσκυ γνωρίζουν ποια είναι τα Θεϊκά Όντα……?!
Άραγε όσοι έχουν αποδεχτεί την Μπλαβάτσκυ δεν θέλησαν ποτέ να μάθουν γιατί το 1875; γιατί την Μπλαβάτσκυ; Δεν θέλησαν ποτέ να μάθουν τι έγινε μέχρι και το 1875 που ήταν αυτά τα Θεϊκά Όντα και ποια ήταν η τότε Μπλαβάτσκυ?
Αν δεν γνωρίζεις τα Θεϊκά Όντα τότε δεν γνωρίζεις καμία Αλήθεια, δεν γνωρίζεις την Θεοσοφία!
Αν κρύβεις τα Θεϊκά Όντα τότε είσαι ανώτερος από τα Θεϊκά Όντα!
Αν τα Θεϊκά Όντα κρύβονται από σένα τότε δεν σε εμπιστεύονται!
Άραγε εσύ που έχεις αποδεχτεί την Μπλαβάτσκυ τι έχεις να πεις για όλα αυτά, τι είπες στον εαυτό σου……??????!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!