ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ιστοσελίδα - www.mystica.gr !! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Νέα Ιστοσελίδα - www.mystica.gr !! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Admin39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/05/2005, 12:23:18
Από την ανακοίνωση στη Κεντρική μας Σελίδα:

"Παρουσιάζουμε σήμερα μία καινούργια Ιστοσελίδα(και την εντάσσουμε στο Τμήμα των LINKS μας), αυτήν του mystica.gr, που, κατά τα λόγια των δημιουργών της, είναι μία προσπάθεια που φιλοδοξεί να καταστεί ένα "Σταυροδρόμι" συνάντησης ανθρώπων με Μεταφυσικές αναζητήσεις.

Χαιρετίζουμε αυτήν την προσπάθεια! Βρισκόμαστε δε, σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση κάνοντάς το, καθώς διαπιστώσαμε ότι στα ιδρυτικά μέλη της Ιστοσελίδας αυτής συγκαταλέγεται ένας παλαιότερος Συνεργάτης του ESOTERICA, o Kelsos! Και ακόμη για το ότι στην Ιδρυτική Ομάδα ανήκουν επίσης κάποιοι πολυγραφέστατοι συμμετέχοντες στα Forums του ESOTERICA και Μέλη τους, όπως οι galadriel, Zadok και Gothic! Συμμετέχουν μάλιστα καθώς και συνδημιουργούν στα fora του site αρκετοί άλλοι γνωστοί μας, όπως ο Ramoglou(παλαιότερος Συνεργάτης), Kynikos, Loco κ.ά.

Eυχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο εγχείρημα καθώς και δύναμη για τη συνέχειά του!

www.mystica.gr
LINKS..."

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

01/05/2005, 19:44:18
Χμμ...

Την περίμενα αυτήν την ανακοίνωση !

Λένε, οτι "ο ανταγωνισμός αναζωογονεί την αγορά" (Konkurrenz belebt das Geschäft)

Ελπίζω να μην έχουμε φαινόμενα "ανταγωνισμού" (Konkurrenz)αλλά "συναγωνισμού" (Wettbewerb).

Εύχομαι στη ιδρυτική ομάδα ένα καλό και εποικοδομητικό ξεκίνημα και μια άριστη πορεία στη συνέχεια.

Ευελπιστώ σε μια αρμονική συνύπαρξη των δύο χώρων, ώστε να μην βλέπουμε εδώ συχνά δηλώσεις οικιοθελούς αποχώρησης...

Με τις καλύτερες ευχές μου,

ο κακός Βρίλ

01/05/2005, 23:13:49
Αγαπητέ Vril, νομίζω πως είσαι κάπως... "μακριά"

Αυτό το λέω βασικά ορμόμενος και εκπληττόμενος από την συμπερίληψη στο μήνυμά σου όρων όπως "αγορά", "αναζωογόνηση"(της), "ανταγωνισμός" κ.ο.κ. Τέτοιες θεωρήσεις βρίσκονται πολύ εκτός της νοοτροπίας του ESOTERICA και κάθε γνωστής στους Συνεργάτες του τακτικής δράσης αλλά και στατιστικής ανάλυσης της επισκεψιμότητάς του...

Πάντως, θα μου ήταν χρήσιμες(και νομίζω και σε άλλους αναγνώστες της εδώ Συζήτησης), κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τα γραφόμενά σου:

Για ποιους λόγους ακριβώς "περίμενες", όπως λες, αυτήν την ανακοίνωση ή, καλύτερα, φαντάστηκες πως θα την κάνουμε(όπως καταλαβαίνω ότι πιθανώς εννοείς);

Πόσο συχνές είναι, κατά την γνώμη και γνώση σου, αυτές οι "δηλώσεις οικιοθελούς αποχώρησης"; Ανεξάρτητα από τη συχνότητα, γιατί ακριβώς "ευελπιστείς" να μην τις βλέπουμε; Έχουν πάντα αρνητική χροιά;

Τέλος, θα με βοηθούσε πολύ αν μου ανέλυες για το πώς πιστεύεις πως αυτή η "αρμονική συνύπαρξη των δύο χώρων" θα οδηγήσει στο να μην "βλέπουμε εδώ" δηλώσεις αποχωρήσεις;;

Θα ήθελα επίσης να πληροφορήσω τους αναγνώστες για κάτι που πιθανώς πολλοί ήδη θα γνωρίζουν. Στο ελληνικό κομμάτι του Διαδικτύου υπάρχουν πλέον πολλοί Χώροι που φιλοξενούν και εκφράζουν μία μεγάλη ποικιλία απόψεων, "ειδικεύσεων", Τάσεων και Νοοτροπιών πάνω στα θέματα του ευρύτερου πεδίου που είθισται να ονομάζεται "Αναζήτηση", κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει οπωσδήποτε(υπάρχουν πλείστα δεδομένα, έμμεσα και άμεσα που δεικνύουν προς αυτό) η δημιουργία και η ύπαρξη του ESOTERICA τόσα χρόνια τώρα.
Αυτός ο Πλουραρισμός είναι κάτι το επιθυμητό από οποιονδήποτε ελπίζει σε μία πραγματική χρησιμότητα του Διαδικτύου για την Μεταφυσική Αναζήτηση και Εσωτερική Πορεία όσων Ελλήνων ενδιαφέρονται γι'αυτά και είναι "εν δυνάμει" κάτι πολύ θετικό!

Για να γίνει όμως και έμπρακτα κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνοδευτεί τελικά από την ανάπτυξη της Διάκρισης των Αναζητητών, χρηστών του Διαδικτύου, που θα στοχεύει στην καλύτερη αντίληψη και αναγνώριση τόσο των "υγιών" και "αυθεντικών" τάσεων και προσπαθειών που "παρουσιάζονται" όσο και των αναγκών και προσδοκιών των ίδιων των ατόμων.

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

04/05/2005, 13:01:00
Επανέρχομαι, για να δώσω κάποιες απαντήσεις, άν και νομίζω οτι αυτές πρέπει να είναι εκτώς της "εξεταστέας ύλης"

ΘΑ μου επιτρέωετε να απαντήσω σε μία μία τοποθέτηση, παραθέτοντας και το αρχικό κείμενο. Έτσι μου είναι πιο εύκολο να απαντήσω.

quote:

Αγαπητέ Vril, νομίζω πως είσαι κάπως... "μακριά"

Αυτό το λέω βασικά ορμόμενος και εκπληττόμενος από την συμπερίληψη στο μήνυμά σου όρων πως "αγορά", "αναζωογόνηση"(της), "ανταγωνισμός" κ.ο.κ. Τέτοιες θεωρήσεις βρίσκονται πολύ εκτός της νοοτροπίας του ESOTERICA και κάθε γνωστής στους Συνεργάτες του τακτικής δράσης αλλά και στατιστικής ανάλυσης της επισκεψιμότητάς του...

Η προσωπική μου άποψη, της οποίας την χροιά αποτύπωσα στο αρχικό μου μηνυμα, είναι, οτι κατα βάθος πιστεύω οτι υπάρχει μια αγορά που δραστηριοποιείται στον τομέα των "ειδικών αναζητήσεων".
Στην Αγορά αυτή έχουν κατά καιρούς "βγεί μαχαίρια" και όπως έχω ξαναπεί, η συνεργασία δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νεοέλληνα. Ο οξύς ανταγωνισμός καθώς και η προσωπική ματαιοδοξία του καθενός/της καθεμιάς ήταν πρόσφατα παραδείγματα κατακερματισμού της αγοράς του μηνιαίου περιοδικού τύπου.

quote:

Για ποιους λόγους ακριβώς "περίμενες", όπως λες, αυτήν την ανακοίνωση ή, καλύτερα, φαντάστηκες πως θα την κάνουμε(όπως καταλαβαίνω ότι πιθανώς εννοείς);

Την περίμενα. Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει μια κατάσταση που μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να εκτονωθεί. Οι λόγοι μου είναι πραγματικά αδιάφοροι, όπως και οι συναλλαγές μεταξύ μελών και ομάδων μελών. Παρατήρησα μια δυσφορία κάποιων γύρω στα περασμένα Χριστούγεννα και πράγματι, έγινε έτσι όπως περίμενα να εξελιχτεί η κατάσταση. Ακολούθησε και η δημόσια δήλωση οικοιοθελούς αποχώρησης του μέλους Ράμογλου -τον οποίο δεν θεωρώ ούτε φίλο μου και δεν τον λέω αγαπητό. Του αναγνωρίζω όμως ότι έχει κάποιες ρητορικές ικανότητες και γνώσεις.

quote:

Πόσο συχνές είναι, κατά την γνώμη και γνώση σου, αυτές οι "δηλώσεις οικιοθελούς αποχώρησης"; Ανεξάρτητα από τη συχνότητα, γιατί ακριβώς "ευελπιστείς" να μην τις βλέπουμε; Έχουν πάντα αρνητική χροιά;

Αυτό εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας. Δεν είμαι διαχειριστής/συντονιστής αυτού του φόρουμ (=αγορά)

Αν η συχνότητα εμφάνισης είναι μεγάλη, τότε ο παρατηρητής θα αναρωτηθεί άν κάτι που αρχικά είχε έλξει αυτούς τους τώρα αποχωρούντες έχει εκλείψει. Πιθανά να συμπραρσυρθεί και αυτός σε (σιωπηλή) αποχώρηση.

Αν η χροιά δεν είναι αρνητική, δηλ. γίνεται αποδεκτή και με ανακούφηση, θα αναρωτηθεί ο απλός παρατηρητής, μήπως η μέχρι τώρα παρουσία των αποχωρούντων εδώ βασιζόταν σε λόγους που δεν ήταν σαφώς τοποθετημένοι. Πιθανών να αναλογιστεί, αν οι δικοί του λόγοι παραμονής εδώ είναι εξίσου ξεκάθαροι.

quote:

Τέλος, θα με βοηθούσε πολύ αν μου ανέλυες για το πώς πιστεύεις πως αυτή η "αρμονική συνύπαρξη των δύο χώρων" θα οδηγήσει στο να μην "βλέπουμε εδώ" δηλώσεις αποχωρήσεις;;

Είμαι σίγουρος, οτι την απάντηση την ξέρουν τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Εσύ και εγώ.

quote:

Θα ήθελα επίσης να πληροφορήσω τους αναγνώστες για κάτι που πιθανώς πολλοί ήδη θα γνωρίζουν. Στο ελληνικό κομμάτι του Διαδικτύου υπάρχουν πλέον πολλοί Χώροι που φιλοξενούν και εκφράζουν μία μεγάλη ποικιλία απόψεων, "ειδικεύσεων", Τάσεων και Νοοτροπιών πάνω στα θέματα του ευρύτερου πεδίου που είθισται να ονομάζεται "Αναζήτηση", κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει οπωσδήποτε(υπάρχουν πλείστα δεδομένα, έμμεσα και άμεσα που δεικνύουν προς αυτό) η δημιουργία και η ύπαρξη του ESOTERICA τόσα χρόνια τώρα.
Αυτός ο Πλουραρισμός είναι κάτι το επιθυμητό από οποιονδήποτε ελπίζει σε μία πραγματική χρησιμότητα του Διαδικτύου για την Μεταφυσική Αναζήτηση και Εσωτερική Πορεία όσων Ελλήνων ενδιαφέρονται γι'αυτά και είναι "εν δυνάμει" κάτι πολύ θετικό!

Για να γίνει όμως και έμπρακτα κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνοδευτεί τελικά από την ανάπτυξη της Διάκρισης των Αναζητητών, χρηστών του Διαδικτύου, που θα στοχεύει στην καλύτερη αντίληψη και αναγνώριση τόσο των "υγιών" και "αυθεντικών" τάσεων και προσπαθειών που "παρουσιάζονται" όσο και των αναγκών και προσδοκιών των ίδιων των ατόμων.

Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία μπορεί να έχει σαν θετικό την ομογενειοποίηση και την ταύτιση των μελών του με μία άποψη, που οι συμμετέχοντες να θεωρούν "καθαρή", σε αντίθεση με την "μίερη" των άλλων.
Παρόλα αυτά, αν δεχτούμε οτι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία σε πλήρες εξειδικευμένο επίπεδο ταύτισης, μπορεί να οδηγήσει και σε διαίρεση μέχρι να φτάσει σε τελείως ατομικό επίπεδο, θα ευθύνεται τελικά για τον κατακερματισμό του χώρου.

Ελπίζω να απάντησα όσο αναλυτικά μπορούσα και ήθελα σε δημόσιο χώρο.

Θα χαιρόμουν, αν βρίσκονταν και κάποια άλλα από τα χιλιάδες μέλη, να είχαν το θάρρος να εκφράσουν τη γνωμη τους.

Με εκτίμηση στο χώρο που με φιλοξενεί

ο κακός Βρίλ

Deva_ParinitoΜέλος
07/05/2005, 14:37:34
Αγαπητέ Gothic, καλύτερο θα είναι για σένα να σβήσεις τα μηνύματά μου στο φόρουμ σου, παρά να τα αφήσεις κλειδωμένα. Το εαυτό σου κοροϊδεύεις και τα λογάκια σου στους όρους χρήσης.

Έχω στείλει 4 μηνύματα. Και τα 4!!! σου λένε "Ζήτω! Συγχαρητήρια !, Εβίβα ! Να ζήσουν οι παράγοντες, να ζήσουν οι διαιτητές, η διαιτησία, οι αντίπαλοι, εμπρός παιδιά μην μασάτε !" - άστα, άστα όμως να τα δουν κι άλλοι, δεν πειράζει - και παραδόξως - άκουσον, άκουσον ! - απενεργοποιείς τον λογαριασμό μου και μου ζητάς να ξεκαθαρίσω την θέση μου.

Τι να πω για σένα τώρα ? Θες καμιά έκφραση του πεζοδρομίου μπας και καταλάβεις ?

Κάνεις το ένα λάθος πάνω στο άλλο. Και ενώ σου το' χουν πει, και το ξέρεις, η εμπάθειά σου δεν σ' αφήνει να δεις. Όσους λοιπόν θεωρείς φίλους σου - και φίλος σου υποθέτω πως είναι ο ιδρυτής του παρόντος φόρουμ που μου επιτρέπει να γράφω και τον ευχαριστώ - να τους ακους! Ό,τι δεν μπορείς να κατανοήσεις, εντάξει, δεν τρέχει και τίποτε.

Τέτοιο φόρουμ θέλεις να φτιάξεις ? Ε, φτιάξτο ρε φίλε ! Αυτή είναι η ελευθερία του φόρουμ σου ? Τι να σου πω, εντάξει, εσύ έχεις τα γένια, εσύ έχεις και τα χτένια.

Αλλά να θυμάσαι όμως πως κι αν είσαι και παπάς, με την αράδά σου θα πας...

Εγώ είμαι πεντακάθαρος φίλε. Άντε τώρα να πλυθείς εσύ !

Deva

Υ.Γ Ζητώ συγνώμη απο αυτούς που είναι ηγέτες εδώ, σε τούτο το φόρουμ, για το παρόν, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να μιλήσω στον ψευδοπροφήτη...

Edited by - Deva_Parinito on 07/05/2005 14:45:06

07/05/2005, 18:09:54
Μαγνητικός μιμητισμός
Κοινωνικές τάσεις ακολουθούν τους νόμους του μαγνητισμού

Παρίσι

Ορισμένες μόδες και κοινωνικές συμπεριφορές φαίνονται να ακολουθούν τους νόμους του μαγνητισμού, διαπίστωσαν Γάλλοι ερευνητές που δοκίμασαν να εξηγήσουν με όρους φυσικής φαινόμενα όπως η διάδοση των κινητών και ο συγχρονισμός του χειροκροτήματος.

Η έρευνα έδειξε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μιμούνται ο ένας τον άλλο και διαμορφώνουν μια νέα «κοινή γνώμη» ακολουθεί το νόμο που περιγράφει τη συμπεριφορά των ατόμων σε ένα μαγνητικό υλικό.

Όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, οι ερευνητές θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που εξηγεί τρεις κοινωνικές τάσεις: την πτώση του ρυθμού γεννήσεων στα τέλη του 20ού αιώνα στην Ευρώπη, την ταχύτατη διάδοση της κινητής τηλεφωνίας και τον τρόπο με τον οποίο το κοινό σε μια συναυλία σταματά κάποια στιγμή να χειροκροτά..

Η μελέτη βασίστηκε στην υπόθεση ότι και στις τρεις αυτές περιπτώσεις οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις αποκλειστικά δικές τους προτιμήσεις, αλλά ως ένα βαθμό μιμούνται και τους άλλους.

«Η μίμηση έχει βαθύτατες βιολογικές ρίζες ως στρατηγική επιβίωσης» σχολιάζει ο Ζαν-Φιλίπ Μπουσάρ της γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος συνεργάστηκε στη μελέτη με τον Κουεντίν Μισάρ της Σχολής Βιομηχανικής Φυσικής στο Παρίσι. Για παράδειγμα, τείνουμε να μιμούμαστε άτομα τα οποία υποψιαζόμαστε ότι γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς.

Το μοντέλο που ανέπτυξαν οι ερευνητές βασίστηκε στη φυσική του μαγνητισμού. Όταν ένα μαγνητικό υλικό βρεθεί μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο, τα σπιν (γωνιακή ορμή) των ατόμων του υλικού τείνουν να αποκτήσουν όλα μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το ενδιαφέρον είναι ότι το σπιν του κάθε ατόμου μπορεί να επηρεάζεται από τα σπιν γειτονικών ατόμων και να ευθυγραμμίζεται με αυτά. Ακόμα και αν το πεδίο αλλάζει κατεύθυνση αργά και σταθερά, τα σπιν των ατόμων συχνά αλλάζουν όλα μαζί απότομα.

Ομοίως, οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιμούνται τους γύρω τους. Η απότομη διάδοση των κινητών, ένα είδος απότομου άλματος, ακολουθεί την μαθηματική περιγραφή της μεταβολής των σπιν.

Το ίδιο μοντέλο εξακριβώθηκε ότι ισχύει και για την πτώση του ρυθμού γεννήσεων και το σταμάτημα του χειροκροτήματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι η μεταβολή της «κοινής γνώμης» ολοένα και επιταχύνεται, με το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να αλλάζει γνώμη κοντά στο χρονικό σημείο της μέγιστης αλλαγής.

news.in.gr

Επιστήμη - Τεχνολογία: Περισσότερες ειδήσεις

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 07/05/2005 18:12:16

07/05/2005, 22:20:13

quote:

[font=Comic Sans MS]Αγαπητέ Gothic, καλύτερο θα είναι για σένα να σβήσεις τα μηνύματά μου στο φόρουμ σου, παρά να τα αφήσεις κλειδωμένα.

ποιος γκοθικ?

αυτος με το σπαθι???

.

.

o tempora, o mores...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

07/05/2005, 22:21:55

quote:

Μαγνητικός μιμητισμός
Κοινωνικές τάσεις ακολουθούν τους νόμους του μαγνητισμού

βαλτο θεμα σε καταλληλο τοπικ και θα προσθεσω πληροφοριες...

07/05/2005, 23:29:31
Δεν θυμάμαι ποιος είχε μιλήσει για τα mime και τα μιμιδια.
Ο Θανάσης Βεμπος ήταν?
Δεν θυμάμαι πραγματικά.
Άνοιξε εσύ το θέμα Johnnie, έτσι και αλλιώς δεν έχω το copyright.
Πιστεύω ότι θα τοποθετηθείς και καλύτερα.

----

08/05/2005, 00:47:07

quote:

Άνοιξε εσύ το θέμα Johnnie, έτσι και αλλιώς δεν έχω το copyright.
Πιστεύω ότι θα τοποθετηθείς και καλύτερα.

αν το ανοιξω θα πρεπει και να το συντηρω και αυτην την περιοδο τρεχω αδερφε.

08/05/2005, 00:49:17
quote:
Δεν θυμάμαι ποιος είχε μιλήσει για τα mime και τα μιμιδια.

Ο Richard Dawkins.
(Για τα μιμίδια και τους μίμους έχει επίσης μιλήσει ο Βέμπος, αλλά και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ

Η θεωρία των μιμιδίων, προέρχεται από τον νεοδαρβινισμό.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, εκτός από τα γονίδια, που αφορούν κυρίως φυσικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και τα μιμίδια, τα οποία είναι "μονάδες σκέψης", που μεταδίδονται μεταξύ των ατόμων, όπως τρόποι σκέψης, μελωδίες τραγουδιών, κ.λπ. Λέγεται μάλιστα, πως τα μιμίδια - όπως και τα γονίδια, υπακούουν στους νόμους της επιλογής, με αποτέλεσμα να επικρατούν τα καλύτερα.

"Τι είναι τα μιμίδια;
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2003 12:55
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=43520

Mιμίδιο είναι η βασική μονάδα πολιτισμικής κληρονομιάς. Πρόκειται για όρο που εισηγήθηκε ο κοινωνιοβιολόγος Pίτσαρντ Nτόκινς το 1976 κατ' αναλογία προς το γονίδιο, βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας που κληροδοτείται από τους γονείς στα παιδιά.

Ένα μιμίδιο είναι η υποθετική μονάδα-φορέας της πολιτισμικής κληρονομικότητας, η οποία ως μέσο διάδοσης χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο για να εγγράφει τις πληροφορίες που διαθέτει προκειμένου να αναπαραχθεί και να διαδοθεί -με τα βιβλία ή τα ΜΜΕ- όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως κάνει ένα κοινό παράσιτο.

Έτσι οι ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού διαδίδονται ανάμεσα σε πολλά άτομα όπως διαδίδεται μια επιδημία. Με άλλα λόγια, η πολιτισμική πληροφορία μεταβιβάζεται από νόηση σε νόηση με τη μορφή μίμησης, γεγονός που επιτυγχάνεται χάρη σε ενιαίους και συνεκτικούς βασικούς φορείς της που ονομάζονται μιμίδια.

Ανάμεσα σ' ένα γονίδιο και σ' ένα μιμίδιο υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: το γονίδιο είναι μια βιολογική οντότητα μετρήσιμη και επιστημονικά προσδιορισμένη. Το μιμίδιο, αντίθετα, έχει μεταφορική σημασία, η οποία μπορεί να αντιστοιχεί σε πολλές και διαφορετικές έννοιες, όχι όμως σε πράγματα."

Επίσης, στοιχεία για τα μιμίδια υπάρχουν στα παρακάτω links:

http://www.noesi.gr/content/view/365/100/
http://www.rom.gr/rom11/gaiad.htm (Το 5ο Στοιχείο)

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

08/05/2005, 03:25:14
Πληροφορίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

----

08/05/2005, 09:12:49
Kαλή επιτυχία στο νέο σάϊτ!

Επιτέλους να καθαρίσει λίγο το τοπίο...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
Deva_ParinitoΜέλος
08/05/2005, 19:21:25
quote:

Πολύ εύκολο να μιλάς έτσι Avallon. Αλλά δεν είναι δα και τόσο εκπληκτικό. Έχω βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις πως αν ζητήσω από όλους τους παράγοντες να μου καθορίσουν τα κριτήρια με τα οποία ξεκαθαρίζουν το τοπίο τους, όλοι θα έχουν να πουν κάτι διαφορετικό ή... δεν θα έχουν να πουν τίποτε.

Προκαλώ λοιπόν ανοιχτά, εδώ, σε τούτο το φόρουμ, όποιον θέλει από δαύτους να μου πει με ποια κριτήρια κάνει "ξεκαθάρισμα". Και πρώτo από όλους, - από δαύτους που αυτοαποκαλούνται "εσωτεριστές" - καλώ την Zadok, έτσι να την δω για λίγο να υπερασπίζεται με πάθος τις απόψεις της, τότε που μιλούσε για δόγμα και δογματισμό και μου είχε στείλει και πριβέ mail λέγοντάς μου, πως βλέπω τα πράγματα με έναν "μονολιθικό" τρόπο.

Για να σε δούμε λοιπόν τώρα, "ογκόλιθε" Zadok...

Τα δέοντα,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 08/05/2005 19:25:31

wendigoΜέλος
09/05/2005, 03:24:54
quote:

Κάποια τοπία δεν έχουν καθαρίσει εδώ και αιώνες...

quote:
Η προσωπική μου άποψη, της οποίας την χροιά αποτύπωσα στο αρχικό μου μηνυμα, είναι, οτι κατα βάθος πιστεύω οτι υπάρχει μια αγορά που δραστηριοποιείται στον τομέα των "ειδικών αναζητήσεων".
Στην Αγορά αυτή έχουν κατά καιρούς "βγεί μαχαίρια" και όπως έχω ξαναπεί, η συνεργασία δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νεοέλληνα.

Συνυπογράφω.

quote:

Έχω μόνο ερωτήσεις και όχι γνώση του θέματος. Η αποχώρηση για τον αποχωρούντα (θα πρέπει να) έχει θετική χροιά. Δεν ξέρω τι χροιά έχει για τους δημιουργούς του παρόντος φόρουμ. Αν κάποια παλιά και πολύγραφα μέλη παύουν να ασχολούνται με το χώρο που μέχρι πρότινος τους εξέφραζε για να επενδύσουν το χρόνο και τις σκέψεις τους κάπου αλλού δεν είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν "φτωχαίνει" ο χώρος από όπου αποχωρούν; Ή αν συμβαίνει κάτι που δυσκολεύει το έργο του να διατηρεί τα "ιστορικά" μέλη του;
Μια διευκρίνηση: Προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει η "ιστορικότητα" και ο αριθμός μυνημάτων ενός μέλους. Δεν αποκλείω, όμως, αν ήμουν ιδρυτής του παρόντος φόρουμ, να με απασχολούσε.

No Method, No Guru, No Teacher

09/05/2005, 11:07:47
Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω κάποιες απόψεις μου για το θέμα.

Κατ' αρχάς να τονίσω ιδιαίτερα το γεγονός ότι εκτιμώ πολύ το συγκεκριμένο χώρο και τους συντελεστές του.
Τον 1,5 χρόνο που συμμετέχω στο esoterica, πέραν κάποιων συγκεκριμένων εκπεφρασμένων διαφωνιών μου, έχω αισθανθεί ευχάριστα και έχω βρει αρκετούς ανθρώπους για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Επίσης, είμαι υπέρ των πρωτοτύπων, που έχουν δοκιμασθεί στο χρόνο και κατά των αντιγράφων, τα οποία πολλές φορές αποτελούν κακέκτυπα.

Έχω, όμως, αγαπητοί μου φίλοι, μία απορία, στην οποία, για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι θα λάβω ουσιαστική απάντηση.
Τη θέτω, όμως:

Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το forum, όπως και με άλλα παρόμοια, μάλιστα από απλά μέλη στο συγκεκριμένο γίνονται ιδρυτικά σε άλλο. Γενικά, διακρίνω μία ιδιαίτερη σπουδή να αφιερωθούν ώρες πολύτιμες, που μια απλή διακαιολογία όπως μια απλή χρηματική αποζημίωση γι' αυτό δεν ακούγεται και τόσο πειστική.
Πολύ απλά, τί είναι αυτό που κάνει τόσους ανθρώπους να επιδιώκουν αυτήν την ενασχόληση του να είναι υπεύθυνοι για ένα forum;

Ζήσε τη στιγμή!

09/05/2005, 11:13:02
quote:
Πολύ απλά, τί είναι αυτό που κάνει τόσους ανθρώπους να επιδιώκουν αυτήν την ενασχόληση του να είναι υπεύθυνοι για ένα forum;

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

- Aνταλλαγή απόψεων...

- Χειραγώγηση των μαζών μέσω της προπαγάνδας...

Το σε ποιό από τα δυο είδη ανήκεις το κρίνουν οι συνομιλητές με το πέρασμα του χρόνου...

09/05/2005, 11:32:57
Αγαπητή Avallon.

Ως προς την ανταλλαγή απόψεων, ισχύει, αλλά δεν αρκεί.

Ως προς τη χειραγώγηση της μάζας μέσω της προπαγάνδας, δεν με βρίσκει αντίθετο. Απλώς, πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι.

Ζήσε τη στιγμή!

09/05/2005, 11:41:29
quote:
Ως προς την ανταλλαγή απόψεων, ισχύει, αλλά δεν αρκεί.

Ok! ΝΑ το προεκτείνουμε λοιπόν σε ότι αυτό συνεπάγεται:
- ανταλλαγές τηλεφώνων,
- δημιουργία προσωπικών σχέσεων,
- ανταλλαγές γραμματοσήμων...

Μήπως τώρα σε κάλυψα?

Για το δεύτερο σκέλος περιμένω ανάπτυξη...

09/05/2005, 12:23:05
Συμφωνώ για τις πάσης φύσεως ανταλλάγές..., αλλά κυρίως αυτές αποτελούν κίνητρο για τα μέλη μόνο κι όχι για τους καθοδηγητές.

Για το δεύτερο σκέλος, περιμένω κι εγώ απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Ζήσε τη στιγμή!