ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ιστοσελίδα - www.mystica.gr !! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Νέα Ιστοσελίδα - www.mystica.gr !! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Admin39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kynikosΜέλος
09/05/2005, 13:14:50
Deva_Parinito είπε:
quote:
Προκαλώ λοιπόν ανοιχτά, εδώ, σε τούτο το φόρουμ, όποιον θέλει από δαύτους να μου πει με ποια κριτήρια κάνει "ξεκαθάρισμα".
Δεν ξέρω, αγαπητέ, τί θα σου απαντήσουν οι δαύτοι - αν δηλαδή μπουν στον κόπο να σου απαντήσουν - αλλά σαν απλό συμμετέχων μέλλος, και στο παρόν φόρουμ, και στο καινούργιο, γνώμη μου είναι οτι η απαξιωτική χρήση του όρου δαύτοι είναι υπέραρκετο κριτήριο για "ξεκαθάρισμα".

Ο εσωτερισμός σχετίζεται και με κάποιες αρχές, μια από τις οποίες είναι ο σεβασμός. Η αυστηρή τήρηση ετούτης της αρχής στον νέο χώρο, θεωρώ οτι τον κάνει και ευχάριστο, και αναζωογονητικό!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αρέσει σε όλους. Επόμενο είναι σε πολλές προσωπικότητες να κακοφανεί η αφαίρεση του "δικαιώματος" να γράφουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς φόβο αντίλογου ή παρατήρησης.

Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλά φόρουμ οπού αυτό το "δικαίωμα" διατηρείται άθικτο, οπότε όλοι μένουν ευχαριστημένοι.

Στην τελική ανάλυση, άμα δεν σου αρέσει κάποιος χώρος, κανείς δεν σε αναγκάζει να μπείς. Το θεωρώ ελαφρώς αγενές να χρησιμεύει ο χώρος του παρόντος φόρουμ σαν βήμα για να προκαλέι ο καθένας τους συντελεστές όποιου άλλου ιστιοχώρου τον ενόχλησε.

k

09/05/2005, 13:17:08
quote:
Συμφωνώ για τις πάσης φύσεως ανταλλάγές..., αλλά κυρίως αυτές αποτελούν κίνητρο για τα μέλη μόνο κι όχι για τους καθοδηγητές.

Nαι βέβαια άλλωστε άλλο η πρώτη περίπτωση και άλλο η δεύτερη...

Για το δεύτερο σκέλος, περιμένω κι εγώ απαντήσεις από τους αρμόδιους.
Ελα όμως που εγώ περιμένω από σένα και όχι από τους αρμόδιους...
...λίγο περισσότερα για το :

quote:
Απλώς, πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι.

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
09/05/2005, 13:29:29
Kynike γράφαμε ταυτόχρονα...
Λες λοιπόν:
quote:
Ο εσωτερισμός σχετίζεται και με κάποιες αρχές, μια από τις οποίες είναι ο σεβασμός.Η αυστηρή τήρηση ετούτης της αρχής στον νέο χώρο, θεωρώ οτι τον κάνει και ευχάριστο, και αναζωογονητικό!

Aν κρίνω προσωπικά από τον σεβασμό που έχουν δείξει οι ιδρυτές/συντελεστές του mystica.gr στον χώρο τούτο και στα μέλη του και από τις ίντριγκες που έχουν δημιουργήσει αμφιβάλλω πολύ για την αναζωογονητικότητα που θα εκπέμπει ο νέος αυτός δικτυακός τόπος...

Ετσι λοιπόν αν λόγω καρμικής αλυσίδας αποδωθούν τα ΜΙΣΑ έστω από όλα αυτά που έχουν κάνει σε άλλους εγώ θα είμαι πολύ ικανοποιημένη...

Deva_Parinito... στην περίπτωσή σου ισχύει το "τα θέλει ο κ*** σου".
Αφού έχεις πρόβλημα επικοινωνίας με τα συγκεκριμένα άτομα γιατί γράφτηκες ως μέλος στο σάϊτ τους?

Κυνικέ εύχομαι από ψυχής καλή αρχή...
Με μια πρώτη ματιά είδα ότι χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη αλλά αφού υπάρχει μεράκι είμαι σίγουρη ότι το εγχείρημα θα ευωδώσει...
Από λειτουργικής πλευράς άλλωστε είδα και κάποια στοιχεία που θα τα ζήλευε ακόμη και το esoterica...
Aπό αισθητικής πλευράς... καλύτερα να το αφήσετε σε καμμιά γυναίκα το θέμα...

kynikosΜέλος
09/05/2005, 13:43:38
Αγαπητή Avallon,
quote:
Aν κρίνω προσωπικά από τον σεβασμό που έχουν δείξει οι ιδρυτές/συντελεστές του mystica.gr στον χώρο τούτο και στα μέλη του και από τις ίντριγκες που έχουν δημιουργήσει αμφιβάλλω πολύ για την αναζωογονητικότητα που θα εκπέμπει ο νέος αυτός δικτυακός τόπος...

Ετσι λοιπόν αν λόγω καρμικής αλυσίδας αποδωθούν τα ΜΙΣΑ έστω από όλα αυτά που έχουν κάνει σε άλλους εγώ θα είμαι πολύ ικανοποιημένη...

Προφανώς υπάρχει κάποια προϊστορία η οποία φαίνεται να σε έχει πικράνει. Δεν την γνωρίζω (και ούτε φαντάζομαι οτι με αφορά) - προσωπικά δεν μπορώ παρα να κρίνω απο τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει το παραμικρό που να μου δημιούργησε αρνητική εντύπωση. Αντιθέτως! Άλλοι, βέβαια, μπορεί να έχουν δει. Αυτά είναι προσωπικές υποθέσεις, κατα τη γνώμη μου.

quote:
Κυνικέ εύχομαι από ψυχής καλή αρχή...
Το ξέρω οτι το εννοείς, και σε ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

k

09/05/2005, 13:55:33
Avallon, εγώ κι ο καθένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει.

Η ουσία είναι να απαντήσει ο/οι καθ' ύλην αρμόδιος/οι, που έχει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ζήσε τη στιγμή!

Piri ReisΝέο Μέλος
09/05/2005, 14:48:03
quote:

Προκαλώ λοιπόν ανοιχτά, εδώ, σε τούτο το φόρουμ, όποιον θέλει από δαύτους να μου πει με ποια κριτήρια κάνει "ξεκαθάρισμα".

Φαίνεται πως αρκετοί έχουμε επισκεφθεί το Mystica, δεν νομίζω όμως ότι οι «δαύτοι» θα κάνουν κατάχρηση του χώρου του Esoterica για τις ανακοινώσεις τους. Ούτε και εδώ είναι σωστό να γίνεται κριτική εκ του ασφαλούς για πρώην συναδέλφους.

Deva_Parinito, τα γραπτά σου εκεί είναι και δίνουν την απάντηση. Οι άνθρωποι ήταν αρκετά ανεκτικοί που σε πέταξαν έξω με το δεύτερο και όχι με το πρώτο.

Avallon, προσοχή και στο δικό σου κάρμα. Σου προτείνω μια λυτρωτική καριέρα στην Amway.

09/05/2005, 17:39:39
θα σας παρακαλέσω να μην μεταφερθούν στο παρόν Θέμα, ούτε και οπουδήποτε αλλού στον χώρο του ESOTERICA εξάλλου, οι όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχουν από άλλους διαδικτυακούς Τόπους ή και εξω-διαδικτυακούς χώρους και καταστάσεις.

Νομίζω ότι η οποιαδήποτε γόνιμη κριτική(για άλλους τόπους) είναι κάτι που θα ήταν αφύσικο να μην το επιτρέψουμε στις Συζητήσεις μας, και αυτό έχει γίνει ούτως ή άλλως και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε οτιδήποτε δεν έχει στόχο Δημιουργικό(την βελτίωση δηλαδή πάνω σε οτιδήποτε έχει σχέση με την Εσωτερική Αναζήτηση και την προώθηση της μέσω των διαφόρων μέσων επικοινωνίας), δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένο, διασπείρει άγονη φημολογία ή παραβαίνει τους Κανόνες Ευγένειας και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Forums).

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως προτείνουμε πρωτίστως, και εάν είναι βέβαια εφικτό αυτό, την επικοινωνία με τους υπεύθυνους των άλλων Μέσων και τη δημοσίευση εκεί όπου δημιουργήθηκαν τα οποιαδήποτε προβλήματα των κριτικών και των απόψεων που αφορούν αυτά(τα προβλήματα).

Deva_Parinito, θα σε παρακαλέσω θερμά να αποφύγεις την χρήση υποτιμητικών εκφράσεων απέναντι σε άλλα πρόσωπα ή καταστάσεις(όπως για παράδειγμα το "δαύτους"). Δεν νομίζω πως ωφελούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια καλοδιάθετης παραίνεσης προς τους άλλους ανθρώπους, όπως ελπίζω και διακρίνω από τη συμμετοχή σου στις Συζητήσεις μας πως έχεις.

Avallon, παρόμοια παράκληση απευθύνω και προς εσένα. Αναφερόμενος ειδικότερα στο:
"Ετσι λοιπόν αν λόγω καρμικής αλυσίδας αποδωθούν τα ΜΙΣΑ έστω από όλα αυτά που έχουν κάνει σε άλλους εγώ θα είμαι πολύ ικανοποιημένη..."
Θέλω να σου πω ότι ΠΟΤΕ κάποιος που γνωρίζει(δηλ. έχει βιώσει βαθιά) μέρος του τρόπου που ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης λειτουργεί δεν "ικανοποιείται" από αυτήν την Λειτουργία. Απλώς τον δέχεται, όπως δέχεται την Βαρύτητα ή τον Ηλεκτρομαγνητισμό. Και γνωρίζει βέβαια πως ο Νόμος λειτουργεί ολοκληρωτικά, δηλαδή χωρίς "ποσοστά"(π.χ. "τα ΜΙΣΑ", "τα ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ" κ.ο.κ.)
Και εφόσον τον δέχεται, ξέρει και πως ο Νόμος λειτουργεί και για τον ίδιον... με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο που λειτουργεί και για τους άλλους. Ένα κομμάτι αυτής της Γνώσης είναι ότι κάποιος που "ικανοποιείται" για το ότι ο Νόμος λειτούργησε για κάποιον άλλον, αυτομάτως κινητοποιεί και τον Μηχανισμό εκείνον που κάνει τον Νόμο να αποδώσει και σε αυτόν τα "ωφειλούμενα" της... "Ικανοποίησης". Το δυστυχές σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι όσο η "Ικανοποίηση" εδρεύει σε ανώτερα επίπεδα της Προσωπικότητας(για παράδειγμα Νόηση) τόσο και βαρύτερα τα "ωφειλούμενα"... Και έτσι κάποιοι άλλοι θα "ικανοποιηθούν" με τη σειρά τους... και έτσι οι "φαύλοι κύκλοι" διαιωνίζονται και επιζούν. Μέχρι να βρεθεί κάποιος που να έχει το απαραίτητο θάρρος να επιζητήσει μία "λύτρωση" για τον εαυτό του. Όμως περί "λύτρωσης", θα σε καλέσω όπως μου φαίνεται, σε κάποιο άλλο, κάπως παλαιότερο, θέμα(το οποίο δεν θα αναφέρω εδώ γιατί δεν θα ήθελα να κινητοποιήσω αναίτια και πιθανώς εσφαλμένα τον Νόμο) στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει όμως να βεβαιωθώ για κάποια στοιχεία πρώτα...

Piri Reis, με παραξένεψε αληθινά η φράση σου: "Ούτε και εδώ είναι σωστό να γίνεται κριτική εκ του ασφαλούς για πρώην συναδέλφους."
Είδες κάπου στο ESOTERICA να γίνεται κάτι τέτοιο; Και μάλιστα "εκ του ασφαλούς"...

Κρατώ μία επιφύλαξη για την περίπτωση που δεν κατανόησα την φράση σου. Οπότε, τότε, θα σε παρακαλούσα να την διευκρινήσεις και να τη στοιχειοθετήσεις.

Θα σε παρακαλέσω επίσης Piri Reis, να στοιχειοθετήσεις με σαφήνεια τις παρακάτω φράσεις σου(επιχειρηματολογόντας δηλαδή και όχι "αφορίζοντας"):
"Deva_Parinito, τα γραπτά σου εκεί είναι και δίνουν την απάντηση. Οι άνθρωποι ήταν αρκετά ανεκτικοί που σε πέταξαν έξω με το δεύτερο και όχι με το πρώτο."

"Avallon, προσοχή και στο δικό σου κάρμα. Σου προτείνω μια λυτρωτική καριέρα στην Amway."

Συνιστώ σε σένα να είσαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις σου και ιδιαίτερα σε Θέματα Συζήτησης που μάλλον προϋποθέτουν μία πιο μακροχρόνια συμμετοχή στα Forums από τα 7 μόλις μηνύματα που έχεις αποστείλει σ'αυτά.

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι είμαστε πιο παρεμβατικοί σε κάποιες από τις περιπτώσεις είτε Νέων Μελών, είτε Παλαιών. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είμαστε και "αμείλικτοι"... και ίσως δεν θα είχε άδικο.
Για τους πρώτους(Νέα Μέλη) αυτό που επιδιώκουμε είναι να βοηθήσουμε στη Συνειδητοποίηση τόσο της Άγνοιας όσο και των Πραγματικών Αναγκών τους("τι θα ήταν καλό να ζητήσουν" από αυτόν τον χώρο δηλαδή).
Για τους δεύτερους(Παλαιά Μέλη) είναι ευχής έργο για εμάς εάν συμβάλουμε στο ξεπέρασμα αυτού του ιδιόμορφου Εγωισμού της Συμμετοχής(που δεν έχει εξελιχθεί ακόμη σε ουσιαστική Συν-Εργασία) και στη Συνειδητοποίηση της Ημιμάθειας.

Γι'αυτούς που βρίσκονται στον "ενδιάμεσο χώρο", δηλαδή δεν είναι ούτε Παλιοί, ούτε Καινούργιοι, απλά είμαστε κοντά τους σε αυτό το ταξίδι μέσα από την "χώρα των Σκιών", ελκυστικών ή αποτρόπαιων, μέχρις ούτου χρειαστούν κάτι πραγματικά... ή αποφασίσουν(με εμφανή τρόπο) προς τα που θέλουν να κινηθούν, προς την "ευεργετική" Άγνοια ή προς την, πολύ πιο επικίνδυνη, περιοχή της μάθησης...

----------------------

Αγαπητέ Στέφανε, ρωτάς:
"Πολύ απλά, τί είναι αυτό που κάνει τόσους ανθρώπους να επιδιώκουν αυτήν την ενασχόληση του να είναι υπεύθυνοι για ένα forum;"

Δεν θα μπορέσω δυστυχώς να σου δώσω μία γενική απάντηση γιατί τέτοια δεν υπάρχει. Μπορώ όμως να σου απαντήσω για τους Ανθρώπους που αποτελούν τους Συνεργάτες και Υπεύθυνους του ESOTERICA. Και πάλι δεν μπορώ να απαντήσω για κάθε έναν ατομικά γιατί ο καθένας έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους και διαφοροποιήσεις, πέρα από τον συνολικό Λόγο και Σκοπό.

Θα σου μιλήσω λοιπόν γι'αυτόν, πράγμα που έχουμε εξάλλου κάνει πάρα πολλές φορές έως τώρα. Μία πολύ συνεκτική και περιφραστική απάντηση μπορείς να πάρεις από το λεγόμενο "Μήνυμα της Ομάδας του ESOTERICA".

Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, γράφεται:
Ζούμε σε έναν "Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο" όπου τα μέσα (και κέντρα) ενημέρωσης και επικοινωνίας, στα οποία συγκαταλέγεται και το παγκόσμιο διαδίκτυο - που άλλωστε χρησιμοποιούμε σ'αυτή την προσπάθεια, αποτελούν μία αχανή και πλούσια πηγή πληροφόρησης αλλά και "παραπληροφόρησης" πολλές φορές για τον επίδοξο αναζητητή. Το ESOTERICA.gr φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα προσφέρει στους Έλληνες ερευνητές του Μυστηρίου μία όσο το δυνατόν σοβαρή, έγκυρη και υπεύθυνη βοήθεια στην πορεία τους. Απευθύνεται σ'αυτούς που είναι νέοι σ'αυτόν το δρόμο αλλά και σε όσους έχουν ήδη διανύσει κάποιο τμήμα του. Ευελπιστεί ακόμη να γίνει ένας τόπος συζήτησης και φιλοξενίας απόψεων, ακόμη και δημιουργικής αντιπαράθεσης γύρω από τα θέματα ενδιαφέροντός του.

Περαιτέρω, έχουμε μιλήσει και πολύ περισσότερο αναλυτικά σε διάφορες Συζητήσεις στο παρελθόν. Εκεί έχουμε πει ότι το ESOTERICA(και ο τομέας των Forums ως εκ τούτου) ευελπιστεί, και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται, στο να δημιουργηθεί ένα "Περιβάλλον" μέσα στον χώρο του ελληνικού κομματιού του Διαδικτύου, αλλά όχι μόνον περιοριζόμενοι στο Διαδίκτυο, μία "Υγιής Νησίδα", όπου άτομα και ομάδες ανθρώπων θα μπορούν να συνδιαλέγονται με δημιουργικό και εξελικτικό τρόπο πάνω στα θέματα που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος τον ενδιαφερόντων τους ή ακόμη και το μεγαλύτερο. Όπου θα αισθάνονται πως δεν κρίνονται αρνητικά, ούτε "ταμπελοποιούνται" για τα ενδιαφέροντά τους αυτά. Όπου θα μπορούν να βοηθηθούν και να βοηθήσουν άλλους στις Πνευματικές τους Αναζητήσεις. Ένα Περιβάλλον τέλος που θα εμπεριέχει και θα προσφέρει τα απαραίτητα στοιχεία "ανοσίας" και "άμυνας" εναντίον της παραπληροφόρησης και του "δήθεν" και πολύ περισσότερο θα μπορεί να βοηθήσει τους Αναζητητές για να αναπτύξουν τα δικά τους. Δηλαδή τη δική τους Εσωτερική Διάκριση και ικανότητα Επιλογής. Ανάμεσα στο Επιφανειακό και στο Ουσιαστικό, ανάμεσα στο Ωφέλιμο και στο Επιβλαβές.

Η "Χειραγώγηση"(εφόσον ακούστηκε η λέξη) λοιπόν δεν αποτελεί στοιχείο του δικού μας Έργου σε αυτόν τον χώρο! Η Αγωγή όμως, Ναι.

Avallon, για μία ακόμη φορά με εκπλήσσεις δυσάρεστα με μηνύματά σου στο ESOTERICA. Δηλαδή, τόσο καιρό που συμμετέχεις εδώ, δεν μπορείς να διαβλέψεις παραπάνω από 2 λόγους που κάποιος θα Συμμετείχε σε μία τέτοια Προσπάθεια;;
Και μάλιστα συμπεριλαμβάνεις, στην απόλυτη αυτή σου δήλωση, και τον:
"Χειραγώγηση των μαζών μέσω της προπαγάνδας..."

Συνεχίζοντας την απάντηση στην ερώτηση του Στέφανου λοιπόν, και ενημερώνοντας κι εσένα, θα πω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όχι πολλοί δυστυχώς ακόμη, οι οποίοι έχοντας βιώσει κάποια από τα Όμορφα και τα Αληθινά που η Εσωτερική Πορεία μπορεί να προσφέρει στον Άνθρωπο, έχουν θέσει ως Στόχο της ζωής τους να Μεταδόσουν αυτήν την Ομορφιά του Δρόμου και προς άλλους Ανθρώπους, ειδικότερα προς αυτούς που έχουν μία πρωταρχική, πλην ακατέργαστη ακόμη στις περισσότερες των περιπτώσεων, ώθηση προς αυτόν. Έχοντας εμπειρίες από τα διάφορα Εμπόδια που ανακύπτουν στον Δρόμο αυτό και έχοντας ξεπεράσει κάποια από αυτά, επιθυμούν απλά το να βρίσκονται εύκαιροι και προσβάσιμοι για όσους αισθάνονται πως χρειάζονται μία καλή κουβέντα, μία συμβουλή, ένα "φιλικό σπρώξιμο στην πλάτη". Δεν επιθυμούν κάποια υλική απολαβή από αυτό, γιατί αυτό είναι ανεκτίμητο ούτως ή άλλως(ή δεν μετριέται σε αντίτιμο του υλικού κόσμου). Μόνον αισθάνονται περισσότερο Ολοκληρωμένοι ως Άνθρωποι και πιο Ευτυχείς, με μία βαθύτερη έννοια της Ευτυχίας, με το να έχουν άλλους πίσω τους και άλλους μπροστά τους "να τους πιάνουν το χέρι"! Και μέσω αυτής της Σύνδεσης να επικοινωνούν οι Ανθρώπινες Καρδιές. Και να "λένε" πράγματα που μόνον η γλώσσα της Καρδιάς(όπως η εσωτερική παράδοση των Πολιτισμών έχει ορίσει την καρδιά - ως το Κέντρο της Ύπαρξης) μπορεί να πει. Έτσι όπως γίνεται από την Αρχή του Χρόνου και έτσι όπως θα γίνεται όσο ζει αυτός ο Κόσμος.

Δυστυχώς όμως ο Κόσμος αυτός που ζούμε έχει "βρωμίσει" τόσο πολύ αυτήν την ιστορική στιγμή που ούτε αυτή την πιο αληθινή από όλες τις Ανάγκες μας αντιλαμβανόμαστε ως άνθρωποι ούτε μπορούμε εύκολα να αποδεχτούμε πως υπάρχουν ακόμη Αγνές Προσπάθειες που διακινούνται από κίνητρα άλλα εκτός της κερδοσκοπίας και της εγωιστικής ικανοποίησης του "ενστίκτου εξουσίας" πάνω σε σώματα ή ακόμη και Συνειδήσεις...

Υπάρχουν όμως κάποιοι που "αντιστέκονται" και κάποιοι που ζητούν περισσότερα και πιο Ουσιαστικά πράγματα και οι οποίοι είναι κατά κάποιον τρόπο η "Μαγιά" του ελπιδοφόρου Μέλλοντος!

Γι'αυτούς λοιπόν "ξοδεύουμε" τον χρόνο και την ενέργειά μας. Και σε αυτούς έχουμε δώσει την καρδιά μας. Ακόμη και πριν τους γνωρίσουμε...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

09/05/2005, 17:41:09
quote:
Avallon, προσοχή και στο δικό σου κάρμα. Σου προτείνω μια λυτρωτική καριέρα στην Amway.

Kαλοοοό!!!

09/05/2005, 17:56:38
Αγαπητέ admin...
Eπειδή γράφαμε ταυτόχρονα οφείλω νομίζω να σου απαντήσω σε ένα μόνο σημείο:
quote:
Avallon, για μία ακόμη φορά με εκπλήσσεις δυσάρεστα με μηνύματά σου στο ESOTERICA

Tα αισθήματα απ'ότι φαίνεται είναι αμοιβαία...

Δε θα μπω στη διαδικασία να σου το αναλύσω βέβαια...όπως και συ δεν μπήκες στη διαδικασία να με βοηθήσεις πριν από μερικούς μήνες όταν σε παρακάλεσα να μου μικρύνεις τη φωτογραφία μου με το μονόκερο...

...αλλά είπαμε: "αυτά είναι αμοιβαία..."

Piri ReisΝέο Μέλος
09/05/2005, 18:42:36
Admin, ιδού οι διευκρινίσεις:

1. Δεν φαντάζομαι να νόμισες ότι αναφέρομαι στο Esoterica- στην επίσημη θέση, δηλαδή. Αναφέρομαι στα μηνύματα που είναι γραμμένα παραπάνω. Μη μου πεις ότι δεν τα είδες.
«Εκ του ασφαλούς» σημαίνει αυτό που σημαίνει. Να σχολιάζεις άλλους ερήμην αντί να τα λες στους ίδιους.
2. Δεν αφορίζω, καθορίζω. Δεν προτείνω επίσκεψη στο Mystica, και το Esoterica είναι εδώ για να δούμε τις στιχουργικές ικανότητες του Deva οι οποίες ίσως κατά την άποψή του αποτελούν εσωτερισμό.
3. Αυτό είναι hint για να μη γράφονται επιπολαιότητες (και σε άλλα τόπικ, βλέπε Amway, που θίγουν πρόσωπα και πράγματα).
Έχει σχέση με την τάση μας να αναπτύσσουμε συνωμοσιολογίες, είτε αφορά ακόμα και εμπορικές εταιρίες είτε sites. Στη δεύτερη περίπτωση δεν είδα πουθενά, ούτε στη μια πλευρά ούτε στην άλλη, ανταγωνιστική διάθεση. Δεν είδα, επίσης, ούτε οικονομικά συμφέροντα ούτε χειραγώγηση των μαζών. Έτσι δεν είναι;
Προς τι λοιπόν το παρόν τόπικ;

Ευχαριστώ για τις παραινέσεις, θα ήθελα όμως να στοιχειοθετήσεις κι εσύ ποιο από τα μηνύματά μου ήταν ενοχλητικό. Για να σου ανταποδώσω, μακάρι να ήσουν αμείλικτος, εκεί όμως όπου πραγματικά χρειάζεται. Να το έβλεπα και να μην το πίστευα.

Χάρηκα που τα ξαναείπαμε. Καλή συνέχεια.

09/05/2005, 18:57:51
quote:
Προς τι λοιπόν το παρόν τόπικ;

Mα προς ενημέρωσή μας νομίζω...

Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα...απορώ γιατί αυτό δεν είναι κατανοητό...

GeorgiOΜέλος
14/02/2006, 22:53:49
Σε αυτό το αυστριακό site http://www.oeaw.ac.at/kal/agp/ υπάρχει η υποτιθέμενη αχαία ελληνική Προφορά για να την ακούσετε θα πρέπει να έχετε το Real player που μέσα απο στο site αυτό έχει το link για να κατεβάσετε. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιος έχει γνώσεις απο αρχαία ελληνικά να μου πεί αν όντως μιλούσαν έτσι οι αρχαίοι έλληνες? Γιατί δεν ξέρω ρε παιδιά νομίζω ότι αυτοί οι αυστριακοί που έφτιαξαν το site τα έκαναν σαλάτα με την δικεί τους προφορά.

"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."

GeorgiOΜέλος
14/02/2006, 23:00:03
Αν βγάζει error o real player σας κάντε δεξί κλικ στο σημείο που λέει Homer, Iliad 18.39-96 ή Aischylos, Agamemnon 503-537 ή Plato, Symposion 172f και πατήστε save target πατήστε και το text για να δειαβάζετε τι λέει.

"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."

15/02/2006, 07:43:50
Αγαπητέ GeorgiO, θα το κατεβάσω από το σπίτι γιατί στην δουλειά δεν έχω ηχεία για να ακούσω το αρχείο.
Έχω περιέργεια να δώ τι έκαναν οι Αυστριακοί με την προφορά που λές...

In anticipation of my resurrection...

15/02/2006, 10:18:05
Δεν την άκουσα αλλά υποθέτω ότι είναι η Ερασμική προφορά.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ZanderΜέλος
16/02/2006, 02:15:38

...no comment

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...

GeorgiOΜέλος
16/02/2006, 15:20:47
Δεν κατάλαβα Zander γιατί έβαλες την foto? Ειρωνία για το θέμα, για την προφορά των Αυστριακών γιατί? Αν θέλεις να βάλεις foto λάθος topic διάλεξες στο Εικόνες να πάς. Κοίτα ρε Π....Η μου που την έχουν δει όλοι <<κριτές>> και αρέσκονται να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, δεν πάμε καλά!!. Αγαπητή Ostria δε ξέρω αν είναι <<Ερασμική προφορά>> όπως λές αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που περίμενα να ακούσω.

ZanderΜέλος
16/02/2006, 15:52:55
quote:
Κοίτα ρε Π....Η μου

Αμάν ,εσύ τσαντίστηκες στα αλήθεια! Εκφράσου ελέυθερα τουλάχιστον!
Μη με δείρεις κιόλας!!!!

Όχι, ούτε για ειρωνία, ούτε για τίποτα κακό δεν έβαλα τη συγκεκριμμένη Photo.

Μπακ του δε τόπικ..
Απλά άκουσα τους διαλόγους και μου φάνηκε ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΗ γλώσσα ΑΣΧΕΤΗ με Ελλάδα.Μπορεί να ήταν οτιδήποτε αλλά δεν ήταν σίγουρα αρχαία ελληνικά(από τη δική μου σκοπιά πάντα).
Μπορεί όμως να μην είχαν και την κατάλληλη προφορά αυτοί που τα απάγκελαν, με αποτέλεσμα να βγει ένα μη επιθυμιτό αποτέλεσμα.

Δώσανε την πολύτιμη ζωή τους για 1002 λόγους.Κανένας από αυτούς όμως δεν ήταν δικός τους...

17/02/2006, 00:15:26
Ναι τώρα που την άκουσα, είναι η Ερασμική προφορά, αυτή που δέχονται όλοι οι γλωσσολόγοι (εκτός ελαχίστων). Πάντως έτσι που άκουσα ολόκληρο κείμενο, καθαρό και διάβαζα και το κείμενο ταυτόχρονα, δεν μου φάνηκε τόσο βάρβαρο όσο μου είχε φανεί την πρώτη φορά που άκουσα κάτι παρόμοιο.

Τώρα αν ισχύει ή όχι, ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει, αλλά δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα.
Υπάρχουν μερικά παλιότερα θέματα αν θέλετε να τα διαβάσετε

Αυτό είναι ειδικά για το θέμα και είναι μόνο 1 σελίδα με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από τον junk
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=4805&ARCHIVE=

Αυτό είναι ένα θέμα για το μέλλον της Ελληνικής γλώσσας και έφερα εγώ κυρίως το θέμα της Ερασμικής προφοράς.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=6343

Σε αυτό το θέμα είχα βρει και βάλει τα εξής σχετικά και ενδιαφέροντα πιστεύω:

Απάντηση στην ερώτηση "πώς να προφέρω τα αρχαία Ελληνικά;" από το http://www.non.com/news.answers/classics-faq.html

"Εξαρτάται ποιόν ρωτάς. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται "Ερασμιακή" προφορά, η οποία δεν μοιάζει καθόλου με την σύγχρονη Ελληνική. Οι Ελληνες της σύγχρονης Ελλάδας χρησιμοποιούν την σύγχρονη Ελληνική προφορά. Αλλοι, χρησιμοποιούν πιό σπάνια συστήματα.
Στην πραγματικότητα, η Αρχαία Ελληνική προφορά πιθανόν να μην είχε καμία σχέση με τις προφορές που συνήθως χρησιμοποιούμε. Είναι πιθανόν να ήταν μία τονική γλώσσα (pitch-accent language), της οποίας το πιό κοντινό ανάλογο είναι ίσως η Ιαπωνική. "

Και ένα παράδειγμα που ίσως δείχνει ότι δεν ίσχυε η Ερασμική προφορά

Στον Θουκυδίδη, στην Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 πΧ) ως αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τον λοιμό που έπεσε στην Αθήνα.

Λέει λοιπόν (στο κεφ.54, στίχοι 2-4 περιληπτικά το βάζω)
Οταν ξέσπασε ο λοιμός στην Αθήνα, κάποιοι ηλικιωμένοι στην αγορά, θυμήθηκαν έναν παλιό χρησμό(της πυθίας;) και θεώρησαν ότι αναφερόταν στην κατάσταση που τους είχε βρει. Ανάμεσα στους παρόντες, ξέσπασε διαφωνία, επειδή μερικοί επέμεναν ότι ο χρησμός έλεγε:

"με τον Δωρικό πόλεμο θα έρθη λοιμός",
ενώ άλλοι επέμεναν ότι έλεγε
"με τον Δωρικό πόλεμο θα έρθη λιμός".

Οι χρησμοί ήταν προφορικοί... Αρα οι Αθηναίοι δεν μπορούσαν να μπερδέψουν τις δύο λέξεις, εκτός κι αν ήταν ομόηχες!

Στα "Ερασμικά Ελληνικά" ο ΛΟΙΜΟΣ θα προφερόταν 'λοϊμος' (όπως στο αγγλικό oil) και το ΛΙΜΟΣ 'λιμος'.

To κείμενο βρίσκεται εδώ
www.ucpress.edu/scan/ca-e/162/maurizio.162.pdf
http://www.perseus.tufts.edu/GreekScience/Thuc.+2.47-55.html

Στο πρώτο αγγλικό κείμενο οι δύο λέξεις μεταφράζονται ως "plague" και "famine", ενώ στο perseus ως "death" και "dearth".

Το πλήρες κείμενο στα νεοελληνικά
«σε τέτοια συμφορά έπεσαν οι Αθηναίοι και ταλαιπωρούνταν, αφού και μέσα στην πόλη πέθαιναν οι άνθρωποι κι έξω η γη τους ρημαζόταν. Στη δυστυχία τους, φυσικό ήταν να θυμηθούν και τον ακόλουθο στίχο, που οι γεροντότεροι έλεγαν ότι τραγουδιόταν παλιά: πόλεμος θα έρθει δωρικός και λοιμός μαζί μ’αυτόν. Φιλονικούσαν λοιπόν οι άνθρωποι κι υποστήριζαν μερικοί ότι οι παλιοί στον στίχο δεν πρόφεραν λοιμός (επιδημία) αλλά λιμός (πείνα), επικράτησε όμως τη στιγμή εκείνη, εύλογα, ότι η λέξη ήταν λοιμός (επιδημία) [ενίκησε δε επί του παρόντος εικότως λοιμόν ειρήσθαι], γιατί οι άνθρωποι ταίριαζαν τις αναμνήσεις τους σύμφωνα με κείνα που πάθαιναν. Αν όμως, νομίζω, κάποτε γίνει άλλος πόλεμος δωρικός, ύστερα από τούτον, και τύχει να πέσει λιμός, είναι πολύ πιθανόν ότι θα προφέρουν στον στίχο τη λέξη έτσι [κατά το εικός ούτως άσονται]»."

Ακόμα συζητήθηκε συντόμως ανάμεσα σε άλλα, στο θέμα "Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε" , αλλά θα πρέπει να ψάξετε ανάμεσα στις 26 σελίδες γιατί νομίζω ότι υπάρχουν σκόρπια μηνύματα... βρήκα το πιό ενδιαφέρον ίσως, πάλι από τον junk στην σελίδα 11
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=11&ARCHIVE=

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-