ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αξίζει να δούμε - Προτάσεις για ταινίες - - Κινηματογράφος -

- Αξίζει να δούμε - Προτάσεις για ταινίες - - Κινηματογράφος -

simori31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
26/06/2012, 01:03:15
Τον τελευταίο καιρό έχω την αίσθηση πως οι περισσότερες ταινίες είναι κακές και στην καλύτερη περίπτωση είναι απλά μέτριες. Πραγματικά έχω καιρό να δω μία ταινία που να ξεπερνάει τα όρια της μετριότητας..
Ίσως φταίει η κρίση, ίσως φταίει που έχω καιρό να πάω στον κινηματογράφο? αλλά ακόμα και όταν κάποιες στιγμές μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για κάποια ενδιαφέρουσα ταινία, δεν βρέθηκε κάτι να με κινητοποιήσει..

Θα ήθελα εδώ να κάνουμε προτάσεις για ταινίες ή animated movies που είδαμε και μας εντυπωσίασαν ή να επισημάνουμε ταινίες από το παρελθόν που αξίζει να δούμε ή ακόμα και να ξαναδούμε αλλά και γι' αυτές που δεν είδαμε και περιμένουμε με αγωνία να βγούνε στην μεγάλη οθόνη.

Και μιας και δεν έχω να προτείνω κάτι σε αυτή την φάση, ή τουλάχιστον δεν έχω κάποια στο μυαλό μου από αυτές που έχω δει τελευταία (που δεν είναι και πολλές), ευκαιρία να ρωτήσω για την ταινία "DARK SHADOWS" του Tim Burton, χωρίς όμως να θέλω να εμμείνουμε σε αυτή επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά, όπως είπα παραπάνω, να γίνουν προτάσεις για αυτές που πιστεύεται πως έχουν "λόγω ύπαρξης" και αξίζουν να ειπωθούν και γιατί όχι, να συζητηθούν.
Αλήθεια την είδε κανείς?
Απόψεις...???
Δυστυχώς και λέω δυστυχώς γιατί ήταν μία από τις ταινίες που περίμενα από καιρό και ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να δω με όποιο τρόπο, από όσο είδα στις διάφορες κινηματογραφικές ιστο-κριτικές, δεν φάνηκε να πήγε πολύ καλά... βέβαια η προσωπική άποψη δεν συμβαδίζει πάντα με τις διάφορες κριτικές οπότε κάποια στιγμή σύντομα θέλω να πιστεύω θα την δω αλλά γενικά μου έχει κάπως κοπεί ο μεγάλος ενθουσιασμός για την συγκεκριμένη.
Θα δείξει....

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

07/07/2012, 10:48:31
Αγαπητή simori, δεν την έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία του Tim Burton.
Η αλήθεια είναι πως έχει περάσει κάμποσος καιρός από τότε που είδα κάποια ταινία η οποία μου έκανε εντύπωση ή μου φάνηκε πολύ καλή.
Πάντως, σχεδόν ποτέ δεν στηρίζομαι στις κριτικές ταινιών και δεν τις αναζητώ καν για να τις διαβάσω.
Είχαν υπάρξει περιπτώσεις που μια ταινία είχε πολύ θετικές κριτικές κι όταν την είδα απογοητεύτηκα κι είχαν υπάρξει αρνητικές κριτικές για ταινίες που εμένα μου άρεσαν.

In anticipation of my resurrection...

10/07/2012, 06:03:10
quote:

Dying_Incubus
Αγαπητή simori, δεν την έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία του Tim Burton.
Η αλήθεια είναι πως έχει περάσει κάμποσος καιρός από τότε που είδα κάποια ταινία η οποία μου έκανε εντύπωση ή μου φάνηκε πολύ καλή.
Πάντως, σχεδόν ποτέ δεν στηρίζομαι στις κριτικές ταινιών και δεν τις αναζητώ καν για να τις διαβάσω.
Είχαν υπάρξει περιπτώσεις που μια ταινία είχε πολύ θετικές κριτικές κι όταν την είδα απογοητεύτηκα κι είχαν υπάρξει αρνητικές κριτικές για ταινίες που εμένα μου άρεσαν.

Να ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης.. από τον δικό μου
Όχι πως δεν έχει τύχει να δω ταινίες που πραγματικά δεν γνώριζα απολύτως τίποτα για αυτές πριν τις δω, αντιθέτως έχει συμβεί πολλές φορές, μάλιστα τώρα τελευταία ακόμα πιο συχνά και όλο πιο συχνά απογοητεύομαι γιατί δυστυχώς οι ταινίες έχουν γίνει, κατά την αποψή μου πάντα, "του κιλού", όμως όταν πρόκεται για ταινίες που "περιμένω" τότε ναι, μπαίνω σε κάποια διαδικασία ψαξίματος. Όπως για παράδειγμα να μάθω για τους βασικούς συντελεστές της καθώς και να διαβάσω κάποιες κριτικές αλλά προτιμώ να γνωρίζω για το σενάριο μόνο κάποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία, όπως το concept ή κάποια ιστορικά στοιχεία και σχεδόν πάντα μπαίνω στον πειρασμό να δω το τρέιλερ της ταινίας, αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικά ούτε το τρέιλερ αλλά ούτε και τις κριτικές λαμβάνω υπόψιν μου ιδιαίτερα, ακόμα και εάν πρόκεται για πατάτα και ο λόγος που μπαίνω στη διαδικασία είναι περισσότερο για λόγους δευτερευούσης σημασίας και όχι τόσο για την ίδια την ταινία.
Όμως για την συγκεκριμένη ταινία έχει χαθεί ο μεγάλος ενθουσιασμός που είχα για να την δω στο σινεμά, λίγο η κρίση λίγο πως την περίμενα πιο σκοτεινή λόγω της σειράς στην οποία υποτίθεται πως βασίζεται, όμως Tim Burton είναι αυτός ό,τι θέλει κάνει εξάλλου "κωμωδίες" τύπου Beetlejuice είναι από τις αγαπημένες μου!

Για να δούμε τί θα δούμε και πότε θα δούμε το Dark Shadows έστω και εκτός σινεμά?
Εντωμεταξύ, εάν υπάρχει κάποιος που θέλει κάτι να πει για την ταινία, είναι ευπρόσδεκτο..

Από την άλλη όταν δεν γνωρίζω κάτι για μία ταινία που πρόκειται να δω ή όταν θέλω να κατεβάσω να δω μία ταινία γιατί είμαι σε αυτή την διάθεση, πράγμα πιο σπάνιο πλεόν, μετά από τις ταινίες του κιλού που έχω δει, τότε το trailer και οι κριτικές παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από όσο σε άλλες περιπτώσεις και φυσικά εάν έχω την δυνατότητα να διαβάσω κάτι γι αυτήν εννοείται θα με βοηθήσει στην επιλογή μου. Αλλά ακόμα και έτσι κάποιες φορές έχω προσπεράσει αρνητικές κριτικές γιατί κάτι άλλο με κέντρισε.

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

11/07/2012, 18:50:46
συζητησεις και επιλογες, καθημερινα πλεον σχεδον ολυμπιακα αθληματα!

ταινιες, μουσικες, μαρκες τσιγαρων, μαρκες γενικως μεχρι και σε μορφη καλλιγραφιας.

ταινιες δεν βρισκω την τελευταια πενταετια καιρο να δω, καθως ο ιδιος βρισκομαι σε πολυ ευαισθητη περιοδο της μοναχικης ζωης μου, μα θ συμφωνισω πως μερικες, πολυ λιγες απο αυτες τις ταινιες και σειρες, εχουν παραμεινει στην ..αγυμναστη μερια του εγκεφλου μου. προτευοντα ρολο εχει ο κινηματογραφος της δεκαετιας του 20/40 αλλα και του 70. χωρις αυτο να κανει οτι αλλο αδιαφορο. βση κλιμτος και συνθηκων απαντησεων μιλαω και οχι απομιμησης καλων και κακων χαρακτηριστικων.

οποτε περνοντας μερος στη συζητηση μαλλον τα μουσικα ντοκυμαντερ εχουν κερδισει περισοτερο απο το χρονο μου στην οθονη, και τα προσωπικα μου hobby, καθως μια ταινια που ισσοροπει και στα 2 ωαςσικα μου ενδιφεροντα ειναι αυτη http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_of_the_Paradise

περιμενω σχολια σας, για περαιτερω κινησεις στη σκακιερα του κινηματογραφου.
ευχαριστω
υπερσυντλικος!/

το κλαμα αρχίζει της κιθάρας. δεν οφελεί να την σωπάσεις..

13/07/2012, 10:06:23
Trailers βλέπω συχνά, ειδικά προτού μπω στη διαδικασία να ψάξω μια ταινία που δεν γνωρίζω και φυσικά ψάχνω να δω και τι είδους ταινία είναι.
Για παράδειγμα, αισθηματικές κομεντί δεν πρόκειται να δω ποτέ.
Όχι επειδή τις απαξιώνω αλλά επειδή τις βαριέμαι αφόρητα.
Προτιμώ, όμως, να δω μια ταινία χωρίς να έχω επηρεαστεί από κριτικές, εάν στηριζόμουν μόνο στις κριτικές δεν θα είχα δει διάφορες ταινίες που εμένα μου άρεσαν αλλά οι κριτικοί τις βρήκαν μέτριες ή κακές.

28/07/2012, 05:43:58
Αγαπητή simori ίσως φταίει το γεγονός της έλλειψης έμπνευσης στον κινηματογράφο μιας και πολλές ιδέες έχουν ήδη παιχτεί με αποτέλεσμα πολλές νέες ταινίες να ανακυκλώνουν παλαιότερες ιδέες χωρίς να διακρίνονται από φρεσκάδα και ευρηματικότητα.

Εγώ θα προτείνω μια παλιά και μια σχετικά καινούρια ταινία (των τελευταίων χρόνων), που αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

Η πρώτη μου πρόταση είναι ένα θρίλερ μυστηρίου και ελαφρώς μεταφυσικό, το "Eyes of Laura Mars" του 1978 όπου πρωταγωνιστούν οι Faye Dunaway και Tommy Lee Jones. Το σενάριο είναι του John Carpenter.

http://www.imdb.com/title/tt0077530/

Η Dunaway υποδύεται μια φωτογράφο με τη μεταφυσική ιδιότητα να βλέπει από τα μάτια ενός ψυχοπαθή δολοφόνου όταν αυτός ετοιμάζεται να χτυπήσει το υποψήφιο θύμα του. Εχει αγωνία, απρόβλεπτη πλοκή, ωραία ντίσκο μουσική και παρά τα χρόνια του βλέπεται πολύ ευχάριστα.

Η δεύτερη ταινία είναι επιστημονικής φαντασίας, με στοιχεία δράματος και λέγεται "Moon" (2009). Αφηγείται το δράμα ενός αστροναύτη που εργάζεται ολομόναχος στο φεγγάρι για λογαριασμό μιας μεγαλοεταιρίας. Κι ενώ η θητεία του οδεύει προς το τέλος, ένα σοβαρό ατύχημα τον καθηλώνει αλλάζοντας δραματικά τις εξελίξεις. Κι εδώ το σενάριο είναι πολύ απρόβλεπτο, τα χρώματα πολύ έντονα, η ατμόσφαιρα αποπνικτική σε βαθμό που νιώθεις το δράμα και την απομόνωση του πρωταγωνιστή ενώ διακρίνονται και κάποιες επιρροές από την θρυλική "Οδύσσεια του Διαστήματος" του Κιούμπρικ.

http://www.imdb.com/title/tt1182345/

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 28/07/2012 05:46:49

28/07/2012, 18:20:26
Χωρίς καμμία διάθεση να προσβάλλω την θεματοθέτρια, η κατηγορία ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στο εν λόγω ΦΟΡΟΥΜ δεν είναι ακριβώς για να προτείνουμε ταινίες και να τις αναλύσουμε ??? Χρειάζεται και σχετικό θέμα ???

Εκτός και εδώ απλά παραθέτουμε προτάσεις χωρίς να προχωράμε σε σχόλια....

ΙαπετόςΜέλος
03/08/2012, 23:08:28
quote:

Aκριβώς της ίδιας λογικής είμαι και εγώ...
Χθές κατέβασα με torrent το Alice In Wonderland και απογοητέυτηκα πλήρως..Μιλάμε για την ΑΗΔΙΑ με το ζόρι την είδα την ταινία, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι ήμουν κουρασμένος.

Η Πλάκα είναι, ότι συγκαταλέγεται αν δεν κάνω λάθος, στίς 10 πιο εμπορικές ταινίες...

Edited by - Ιαπετός on 03/08/2012 23:09:44

ΙαπετόςΜέλος
23/08/2012, 23:43:49
Ξέρει κάνένας-καμία κάποια φουτουριστική ταινία όπως είναι το 12 Monkeys (η αγαπημένη μου) ή το V for Vendetta;
Να διαπραγμετέυεται δηλαδή το μέλλον!

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

24/08/2012, 01:03:48
Για ψάξε το Equilibrium.

ΙαπετόςΜέλος
24/08/2012, 16:30:02
quote:

Για ψάξε το Equilibrium.

Καλό φαίνεται, απλά θέλω να έχει και κάποιο σενάριο,δεν ψάχνω το αρσενικό Kill Bill! Tην έχω ξεπεράσει αυτή τη φάση...

25/08/2012, 14:18:17
Δεν είναι το αρσενικό Kill Bill, έχει καλή υπόθεση και νομίζω ότι θα είναι στο στυλ που σε ενδιαφέρει.

ΙαπετόςΜέλος
25/08/2012, 16:21:29
Ωραίo threadaki αυτό,μή το αφήσουμε να σκουριάσει.

Edited by - Ιαπετός on 25/08/2012 16:23:00

ShanoaΜέλος
25/08/2012, 17:57:26
Ιαπετός

quote:
Ξέρει κάνένας-καμία κάποια φουτουριστική ταινία όπως είναι το 12 Monkeys (η αγαπημένη μου) ή το V for Vendetta;

Υπάρχει και το "Blade Runner" (1982)

"Time for a revisit"

Edited by - Shanoa on 25/08/2012 18:08:56

treptolemusΜέλος
25/08/2012, 21:16:50
Ιαπετός

Επίσης:

Φαντάζομαι ότι έχεις δει τις εξής: Minority Report, The Island (2005.

many questions, tiring answers

ΙαπετόςΜέλος
26/08/2012, 18:30:29
Dying Incubus

quote:
Δεν είναι το αρσενικό Kill Bill, έχει καλή υπόθεση και νομίζω ότι θα είναι στο στυλ που σε ενδιαφέρει.

Sorry που θα σε απογοητέυσω φίλε Dying Incubus, δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα η έν λόγω ταινία που μου πρότεινες.
Μου φάνηκε αρκετά παιδική...

28/08/2012, 16:49:31
Ε, οκ!
Γούστα είναι αυτά!
Απλώς δεν θα μπορούσα να την παρομοιάσω με το Kill Bill καθώς δεν βλέπω κοινά σημεία μεταξύ τους.

ΙαπετόςΜέλος
28/08/2012, 21:21:46
quote:

Ιαπετός

quote:

Υπάρχει και το "Blade Runner" (1982)

"Time for a revisit"

Edited by - Shanoa on 25/08/2012 18:08:56

Ωραία ταινία, άλλα δεν μπορώ να πώ ότι τρελλάθηκα. Ίσως γιατί ήταν λίγο παλιά.

Edited by - Ιαπετός on 28/08/2012 21:22:18

ΙαπετόςΜέλος
28/08/2012, 21:56:34
Παιδιά το "Τhe Dictator" λέει τίποτα;

ΙαπετόςΜέλος
28/08/2012, 22:05:44
Eπίσης δεν έχω δεί τα "American Pie" αξίζουν σαν κωμωδίες;

Y.Γ.Πάντως το "Ηangover" δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα (ίσως γιατί το είδα χωρίς παρέα)