- και γιατι να βαλω τιτλο?μπειτε και δειτε - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν είναι ποίημα αυτό, ούτε καν τραγουδι ιδιαίτερων αξιώσεων αλλά στο δίνω για τη συλλογή σου...
"Είμαι εγώ αγέρας
κλέφτης έρωτας
Στόχος είμαι σφαίρας
Αχ, μη μ'αγαπάς
Θε μου τι σου λεω
κι έχει πάει τρεις,
όσο και να φταίω
φεύγω μην μου πεις"
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
To loved is something
To love and be loved is everything
Kipling
Με ότι λέξεις και να χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις αυτή την λέξη «Αγάπη», θα είναι λίγο. Όποιο συναίσθημα και να προσπαθήσεις να δεις αν προκαλεί αυτή η λέξη, απλά το προκαλεί. Πόσες φορές την χρησιμοποίησες αυτή τη λέξη? Πολλές και κάθε φορά ήταν διαφορετικά Είχε διαφορετική σημασία Διαφορετικά μηνύματα Κι όμως υπάρχει κάτι κοινό Φόβος Πόνος Αγωνία Αμφιβολία Μα αυτά είναι γνωρίσματα αυτής της λέξης.
Εγώ προσωπικά Φοβάμαι Πονώ Έχω αγωνία Έχω …. Έχω ….. Εγώ… Εγώ…. Όπς Πολύ πάρα πολύ [b)Εγώ Έχω [/b]
Μήπως θα πρέπει να δούμε Ο άλλος τι έχει? Τι μπορεί? Τι θέλει? Τι χρειάζεται?
ΦΟΒΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΟΙΧΟΣ..ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΒΓΕΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ...ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΣΕΣ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ..ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ..ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ "ΣΤΗΡΙΓΜΑ" ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΦΙΛΙΚΑ
ΣΕΜΙΝΑ
Υ.Γ.ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΧΑΡΗ...ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΜΙΚΡΗ!
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
ΡΩΤΑΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ????
ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ..ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΔΗΛΑΔΗ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ,ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
Για να δώσεις τα πάντα στον άλλο, επειδή μάλλον αυτό είναι το ζητούμενο, πρέπει να δώσεις τα πάντα στον εαυτό σου.
Αγάπη, σεβασμό, αυστηρότητα, αναγνωριση, τρυφερότητα, αυθορμητισμό, αθωώτητα...
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
ΦΙΛΙΚΑ,
ΣΕΜΙΝΑ
.... Καμμιά φορά ο Φόβος και η Επιθυμία είναι και οι κινητήριες δυνάμεις αυτού του κόσμου. Μπροστά στο φόβο για το σκοτάδι, ο άνθρωπος έμαθε να χρησιμοποιεί την φωτιά....
Γιατί θα σου θυμίσω τον Kipling και το σχετικό με τον έρωτα και την αγάπη. Λέξεις που δημιουργούν τα πάντα. Και εμείς εδώ μοιραζόμαστε (όλοι μαζί) τμήματα αυτών. Γιατί είναι cyber. Γιατί η πραγματική ζωή, εκεί έξω από τα τσιπάκια και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και μηνύματα, είναι αυτά που θα μας δώσουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φόβο και επιθυμία. Είναι αυτά που θα μας κάνουν να πονέσουμε και να ΜΑΘΟΥΜΕ. Και εδώ στο cyber θα εκφράσουμε αυτά που θα έπρεπε να τα μοιραζόμαστε με το άλλο μας μισό. Καλό όμως και το cyber γιατί είναι μια διέξοδος, ένα νέο μονοπάτι, μέχρι το επόμενο. Όποιο και να είναι αυτό που διαλέγεις......
καταρχήν να διευκρινήσω εδώ ότι όταν ο φίλος μας walker λέει cyber δεν εννοεί , ούτε υποννοεί τον φίλο μας cybermaster...
Αυτά γιατί μάλλον θα ανακηρυχτώ εδώ μέσα ο επίσημος προμηθευτής σε πενηνταράκια, δεκάρες και τα συναφή...![]()
![]()
![]()
![]()
Οσο για σένα φίλε walker το πιστεύεις ακόμα αυτό με το cyber που λες ?
Πριν στείλουμε πύραυλο στο φεγγάρι, δεν ήταν πραγματικότητα, εφικτό όμως ήταν...
Από την άλλη εικονικό... Ολη η συμβατική πραγματικοτητα ανήκει στα πλαίσια του εικονικού. Μοιραία, περνάει από τα φίλτρα του καθενός και έτσι είναι αυτή που είναι... Η αληθινή πραγματικότητα είναι αλλού...
Και για να επιστρέψω στο θέμα της Σεμίνας, μπορεί να φύγει? Μπορεί να φύγει η αγαπη ή ο αγαπημένος?
Love can stop your fear
Ή όπως το έθεσε κάποτε ο ιερός Αυγουστίνος
"Αγάπα και κάνε ό,τι θες"
Καλημέρα σας![]()
quote:
Πριν στείλουμε πύραυλο στο φεγγάρι, δεν ήταν πραγματικότητα, εφικτό όμως ήταν...
Θεωρητικά εφικτό Δεν είχα αναπτυχθεί ακόμα η τεχνολογία, Δεν υπήρχε Η ΓΝΩΣΗ
quote:
.....μπορεί να φύγει? Μπορεί να φύγει η αγαπη ή ο αγαπημένος?
Για μένα ΝΑΙ. Το ποιο δύσκολο όμως είναι να «δεις» και να «ξέρεις» αλλά και να το «κάνεις» ΕΣΥ. Και όχι γιατί σταμάτησες να αγαπάς, αλλά γιατί εσύ θα πρέπει να προστατέψεις αυτόν που αγαπάς.
Το Εγώ ή το Εσύ είναι αδιάφορο σ'αυτή την περίπτωση, το ποιος είναι δηλαδή αυτός που φεύγει. Για μένα σημασία έχει αυτός που φεύγει να αφήνει πίσω του αγάπη, μ'αυτή την έννοια ρώτησα αν μπορεί να φύγει τελικά η αγάπη ή ο αγαπημένος.....
Και εδώ μπαίνει μία επιπλέον παράμετρος. Πως γνωρίζουμε τι είναι αυτό από το οποίο πάμε να προστατέψουμε τον άλλο? Αν αρχίσουμε αυτή την αναζήτηση, φτάνουμε σε όλο και βαθύτερα επίπεδα που αναιρούν το ένα το άλλο. Και τελικά ίσως αυτό που μένει είναι η καθαρή επιθυμία και το τι θέλουμε πραγματικά να κάνουμε , αυτή θεωρώ εγώ την μεγαλύτερη προστασία. Να γνωρίζουμε τι θέλουμε και αυτό να δίνουμε στον άλλο, να μην τον εγκλωβίζουμε σε καταστάσεις που του δημιουργούν ερωτηματικά. Ή ακόμα κι αν υπάρχουν ερωτηματικά να τα καταθέτουμε και να γνωρίζουν και τα δύο μέρη ότι υπάρχουν...
Στην ουσία να είμαστε εμείς για εμάς και για τον άλλο
Λοιπόν, αυτό το "μπείτε και δείτε" είναι ότι πιο τίμιο έχω δει ποτέ σε θέμα τόπικ...