- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΘΕΟ.
ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΙΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.
Ο ΘΕΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 2012 , ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ
ΠΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΕΠΙΣΩΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ
ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,
[ΑΦΟΥ ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ]
ΚΑΙ 2ος ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΠΑΤΕΡΑ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΠΡΟΤΟΥ ΑΜΑΡΤΗΣΗ.
- ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ -
ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ Ο ΑΔΑΜ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ.
ΘΑ ΤΟ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕ
----------------------------------
ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΙΗΣΟΥΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΙΣΡΑΗΛ.
-----------------------------------------------------
ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΝΑΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ
- ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΒΡΕΦΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΜΟΛΩΧ -
ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ.
ΤΗΝ ΓΗ ΑΥΤΗ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΓΙΑ ΤΟ
ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΧΙΛΙΕΤΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΙ ΠΟΥ
ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΟΤΕ.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΓΙΝΑΝ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ.
ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
MELETHTHS
Το να μου "την βγείς" εμένα επειδή έχεις κάνει καλύτερη μελέτη πάνω στην Αγία Γραφή δεν λέει τίποτα. Ούτως ή άλλως εγώ δεν είμαι θεολόγος, οπότε είναι το ίδιο σαν να τσακώνονται δυο φιλόλογοι για θέματα αστροφυσικής, εκτός φυσικά και αν είσαι εσύ θεολόγος.
Κατά τα άλλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να αποδείξεις σε εμένα ότι κάνω λάθος όταν βάζω και την λέξη προφήτες στην πρότασή μου, όταν στο κάτω κάτω της γραφής ότι γράφω αποτελεί προσωπική μου άποψη.
Και να σου πω και κάτι; Δεν γουστάρω να μου κάνεις ανάλυση γιατί θεωρείς ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός. Δεν σου το ζήτησα, και δεν με ενδιαφέρει ότι αίρεση έχεις μέσα στο μυαλό σου.
Το μόνο που σε ρώτησα (ως τώρα) είναι το
quote:
Sorry, δηλαδή εσύ για ποιον νομίζεις ότι προφήτευσαν;
γιατί προφανώς και εσύ ο ίδιος μέσα στη θύελλα αμφισβήτησης που έχεις στο μυαλό σου δεν ξέρεις τι πιστεύεις.
quote:
Άλλο σε ρώτησα φίλτατε και άλλο μου απάντησες!Τα επιμέρους θαύματα που περιγράφουνε οι Πράξεις, δεν απαντάνε ούτε στο ελάχιστο σε αυτό που σε ρώτησα. Είναι εντελώς άσχετο το ένα με το άλλο.
Επίσης, μην ξεχνάς ότι οι Πράξεις έχουνε γραφεί από τον Λουκά, ο οποίος ουδέποτε είδε ή συνάντησε τον Ιησού, αλλά «άκουσε» τα όσα γράφει βάση των όσων είπε ο Παύλος, ο οποίος με την σειρά του επίσης ουδέποτε συνάντησε τον Ιησού.
Σε τι να απαντήσω ακριβώς, αφού με ρωτάς κάτι το οποίο έχει απαντηθεί πριν καν κάνεις την ερώτηση. Το διευκρίνισα πριν καν ρωτήσεις ότι το "Ο Ιουδαισμός είναι μια πρώιμη μορφή του Χριστιανισμού..." κλπ είναι άποψή μου.
Για να με quotαρω για να το δεις κιόλας:
quote:
Να σου πω την άποψή μου; Ο Ιουδαισμός είναι μια πρώιμη μορφή του Χριστιανισμού, γι'αυτό και ο Θεός δεν άφησε να διαδώσουν τον Ιουδαισμό στους Εθνικούς όπως άφησε μετά την ανάληψή Του.
Και δεν αναφερόμουν σε "επιμέρους θαύμα" αναφερόμουν στο όραμα που είδε ο Πέτρος. Αν νομίζεις ότι το γεγονός ότι οι Πράξεις των Αποστόλων καταγράφηκαν από μη-Ευαγγελιστή τις μειώνει, τις εκμηδενίζει και ξέρω γω τι άλλο σε σημείο να είναι εντελώς άχρηστες, τότε πάμε σε καταστάσεις 1530 Λούθηρος κλπ κλπ οι οποίες και οδήγησαν σε κατακερματισμό της Εκκλησίας και πάρα πολλές αιρέσεις.
quote:
Τι θα πει «ήρθε πρώτα»? Δηλαδή, ο Θεός έθεσε προτεραιότητα βάση του γούστου του για μια αυστηρά περιορισμένη ομάδα ανθρώπων? Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο? Για ποιο λόγο δεν πήγε να συναντήσει τους κατοίκους της Αφρικής ή της Κίνας?Για ποιο λόγο δεν ανέφεραν ΠΟΤΕ οι μαθητές του ή και ο ίδιος ο Ιησούς τόσους και τόσους λαούς της γης? Μήπως αγαπητέ επειδή απλά θέλησε να πει τα όσα είχε να πει ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ?
Επειδή αυτό είναι το δικό σου συμπέρασμα, και η ιστορία διαφωνεί μαζί σου (οι Απόστολοι φύγανε για τα έθνη δηλαδή για να κηρύξουν) θα σε παρακαλέσω να στηρίξεις την άποψή σου.
quote:
Έλληνες στο γένος αγαπητέ, οι οποίοι να ήσαν τότε εκχριστιανισμένοι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. Το εδάφιο αυτό μιλάει προφανώς είτε για κάποιους Ιουδαίους που προέρχονταν από την Ελλάδα, είτε για κάποιους εμπόρους που θεωρούσανε ιερή τους υποχρέωση την προσκύνηση το εβραϊκό Πάσχα.Έλληνες στο γένος, κατά εκείνη την εποχή, που να έτρεχαν να προσκυνήσουνε στην αυστηρά περιορισμένης φήμης εορτή του Πάσχα των Εβραιών, ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝΕ. Αυτό άλλωστε και μας υποδεικνύει η περιγραφή του Ιωάννη.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝΕ;;;
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, δεν είπα ότι πηγαν ειδωλολάτρες Έλληνες στον Ιησού. Είπα ότι πήγαν Έλληνες στην καταγωγή. Κατά τα άλλα, το να ήταν Εβραίοι και να ήρθαν απ'την Ελλάδα δεν νομίζω ότι τους καθιστά Έλληνες ούτε στο ελάχιστο.
Δηλαδή μου λες ότι το να ήταν Έλληνες στο γένος και Ιουδαίοι στο θρήσκευμα το βρήσκεις παντελώς ηλίθιο σαν ιδέα έτσι;
Και μια και λες ότι δεν αναφέρονται στα έθνη καθόλου για εξήγησέ μου την άποψή σου πάνω στο 4,2-25 ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ:
Και λέει ο Χριστός: "...Πίστεψέ με γυναίκα, της λέει ο Ιησούς, είναι κοντά ο Καιρός που δεν θα λατρεύετε τον Θεό ούτε στο βουνό ούτε στα Ιεροσόλυμα..." (διάβασέ το όλο καλύτερα για να μην παραθέτω τμήματα και χαλάω το νόημα)
Για δώσε μου τα φώτα σου και για το 6,41-7,3 ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ όπου ο Ιησούς θεραπεύει το γιο του Ρωμαίου Εκατόνταρχου. Μήπως είναι και αυτός Ιουδαίος στο έθνος;
quote:
Οι βασικές προϋποθέσεις ολοκλήρωσης των προφητειών για το πρόσωπο του μεσσία, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ. Αυτός και ο λόγος για τον οποίο οι δικοί του άνθρωποι, οι Ιουδαίοι, δεν τον αναγνώρισαν ως μεσσία.
Για κάνε τες μια λίστα να τις δούμε.
quote:
Φίλτατε, έχεις κατανοήσει τι σε ρωτάω? Όταν τίθενται ερωτήσεις περί προφητειών, τότε ανατρέχουμε στις προφητείες, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, και όχι στα όσα γράψανε κάποιοι άλλοι αιώνες αργότερα!!Το τι γράφει ο Ματθαίος ή ο Ιωάννης, ποσώς μας ενδιαφέρει, διότι η εγκυρότητα των όσων αναφέρουνε οι ευαγγελιστές μπορεί να κριθεί και να συγκριθεί για του λόγου το αληθές ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το έωλο του επιχειρήματος σου.
Εσύ το έχεις καταλάβει τι απαντάω; ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ.
quote:
Πρόβλημα δεύτερο:Δεν αποδεικνύεται από τις περιγραφές η βασιλική καταγωγή του Ιησού, πράγμα που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον Μεσσία.
Βέβαια, το γεγονός ότι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ δεν αποδεικνύεται η άμεση καταγωγή του Ιησού από τον Δαβίδ (μιας και ο Ιωσήφ είναι εκείνος που είναι της «οικογένειας», και συνάμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικός πατέρας του Ιησού…) έφερε τον γραφιά με την υπογραφή «Ματθαίο» σε αρκετά δύσκολη θέση. Έπρεπε να παντρέψει την εκδοχή των Εβραίων προφητών πλην όμως με την «άσπιλη» και «Θεϊκή» φύση που αυτός φαντάστηκε. Δηλαδή, ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ.
Βέβαια, αν διαβάσουμε το επίμαχο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης θα διαπιστώσουμε ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ!
Το επίμαχο εδάφιο βρίσκεται στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα (VII, 14) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ «ΜΕΣΣΙΑ». Η εβραϊκή λέξη «άλμα» που υπάρχει στην προφητεία σημαίνει «ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» και όχι «ΠΑΡΘΕΝΑ» όπως θέλουνε να ερμηνεύουνε οι συντάκτες της Κ.Δ.
Ο Ησαΐας προφητεύει πως θα γεννηθεί κάποιο παιδί, επτά αιώνες πριν γραφούν τα Ευαγγέλια, και θα το ονομάσουν ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Το παιδί αυτό, σύμφωνα με τον Ησαΐα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ! Είναι ένας κοινός θνητός άνθρωπος. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ο Ησαϊας ότι θα είναι «θεάνθρωπος».
Αναγνωρίζοντας οι πλαστογράφοι την ανακολουθία αυτή καταφεύγουνε σε μία κομματάκι γελοία εξήγηση προς τους οπαδούς τους: παρουσιάστηκε δήθεν λέει στον Ιωσήφ ένας άγγελος και τον διέταξε να δώσει στο παιδί το όνομα Ιησούς, που σημαίνει στα εβραϊκά «Σωτήρας ο Γιαχβέ»! Τόσο καλά…..
Είναι αρκετά ξεκάθαρη θα λέγαμε φίλτατε η τάση των γραφιάδων να παντρέψουνε (με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο) τις εβραϊκές προφητείες με τις ανατολικές λατρείες που είχανε σε μεγάλο βαθμό αφομοιώσει. Ωστόσο, και όπως αντιλαμβάνεσαι, το χάος που υπάρχει μεταξύ του Μεσσία που γράφουνε οι προφήτες και του Μεσσία που βλέπουνε οι χριστιανοί, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ.
Μπορούμε να δούμε φίλτατε και άλλα πολλά, μπορούμε να ανατρέξουμε στην ορολογία που χρησιμοποιεί η Πεντάτευχος για τον Υιό του Θεού, μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα το τι είπανε οι προφήτες, και τι παραποίησαν και τροποποίησαν κατά το δοκούν οι γραφιάδες της Κ.Δ. για να τους βγει, έστω και κατά προσέγγιση, ο Μεσσίας που τους είπανε ότι είδανε…….
Να πας για θολολόγος.
Και κομμένο το φίλτατε.
Edited by - WindWalker on 31/05/2005 17:52:48

MELETHTHS
--------------------------------------------------------------------------------
θα βρείς πολύ περισσότερα στοιχεία για ΜΗ-ιστορική ύπαρξη του Ιησού-Θεανθρώπου.
από Τοξότης
--------------------------------------------------------------------------------
quote:
Δύσκολο να μην υπήρξε και να έκατσαν τόσοι άνθρωποι να γράψουν για την διδασκαλία του. Τώρα πάλι αν κατάφερε να εμφυτεύσει την διδασκαλία του, χωρίς φυσική παρουσία, ε, τότε πρέπει να τον παραδεχτούμε. Θεός!
Αγαπητέ kordas, μάλλον δεν κατάλαβες τι ακριβώς έγραψα παραπάνω.
Δεν είπα μη-φυσική παρουσία, το όνομα Ιησούς φοριόταν πολύ την εποχή εκείνη και Μεσσίες εμφανιζόντουσαν επίσης πολλοί.
Είπα μη ιστορική ύπαρξη Ιησού-Θεανθρώπου, δηλαδή με αυτή την ιδιότητα δεν υπήρξε.
Φωτισμένα μυαλά που έκαναν και θαύματα υπήρξαν και άλλα, βλέπε Αππολώνιο Τυανέα πχ, ούτε σε αυτό πρωτοτύπησε ο Ιησούς Χριστός.
Όσο για τη διδασκαλία του, υπήρξαν και άλλες πολλές τέτοιου είδους διδασκαλίες, αν δίδαξε ποτέ ο συγκεκριμένος Ιησούς, απλά η πολιτική εξουσία βρήκε τη συγκεκριμένη να την εξυπηρετεί την δεδομένη ιστορική στιγμή. Για την εξάπλωση της άλλωστε μύρια κακά "εξωραϊστικαν"
Αλλά ας μην ξεφύγω από το θέμα του τόπικ
Φιλικά Τοξότης
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ
ΣΤΟ 20ον ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΑΞΕΡΞΗ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ
MELETHTHS

MELETHTHS
ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ SCHWABE , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ.
ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΥΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ KAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ.
Ο ΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS

MELETHTHS
quote:
ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ WINDWALKERΦΙΛΕ ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ SCHWABE , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ.
ΤΟ ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.
ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΥΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ KAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ.
Ο ΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS
Φίλε Μελετητή σε ευχαριστώ για την ανάλυση για την γενεολογία του Ιησού.
Είναι εξίσου ωραία και η ανάλυση για τις χρονολογίες και θα πρέπει κάποια στιγμή να την κουβεντιάσουμε (σε άλλο thread).
quote:
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΙΣΡΑΗΛ.
Και γιατί όχι ο λαός των Μάγιας ????
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
quote:
τότε πάμε σε καταστάσεις 1530 Λούθηρος κλπ κλπ οι οποίες και οδήγησαν σε κατακερματισμό της Εκκλησίας και πάρα πολλές αιρέσεις.
Αποτελεί φυσική εξέλιξη επειδή η εκκλησία είναι ανθρώπινο δημιούργημα.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
quote:
Και γιατί όχι ο λαός των Μάγιας ????
Όχι, δεν κατάλαβες τι εννοεί. Δεν επιλέχθηκε ο Ισραήλ ως εκλεκτός λαός του Θεού, δημιουργήθηκε απ'την αρχή με την προοπτική να είναι ο εκλεκτός λαός από τον οποίο θα προέλθει ο Μεσσίας.
Σκέψου το εξής: Γιατί ο Θεός να επέλεγε τους Μάγιας και όχι και τους Έλληνες; Και γιατί όχι τους Κινέζους; Τους Ισπανούς; Τους Γερμανούς;
Ε, αντί να διαλέξει κάποιον "έτοιμο" λαό, κάνοντας διάκριση σε σχέση με τους άλλους (αδικώντας τους), δημιούργησε έναν απ'το 0.
quote:
ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ DNA ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ.
Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα ανέκδοτο:
Λέει ένας άγγελος στο Θεό:
'Αγγελος: Κύριε, οι άνθρωποι αποκωδικοποίησαν το DNA του ανθρώπου.
Θεός: Καταραμένοι χάκερς. Πρέπει ν'αλλάξω το password.
Edited by - alexilexos on 31/05/2005 20:17:24
quote:
Δεν επιλέχθηκε ο Ισραήλ ως εκλεκτός λαός του Θεού, δημιουργήθηκε απ'την αρχή με την προοπτική να είναι ο εκλεκτός λαός από τον οποίο θα προέλθει ο Μεσσίας.
Δηλαδή οι άλλοι λαοί που αναφέρεις ως παράδειγμα, προϋπήρχαν του Αδάμ ?
Όλοι οι λαοί προήλθαν απ'τον Αδάμ (τώρα βέβαια εγώ αυτό δυσκολεύομαι πάρα μα πάρα πολύ να το πιστέψω, οπότε μένω στην άποψη "αυτό είναι συμβολικό" και πάμε παρακάτω), γι'αυτό και κληρονόμησαν το προπατορικό αμάρτημα.
Αν πάρεις έναν τυπικό λαό μπορείς να καταλάβεις πως προήλθε: πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που κατοικούσαν στην ίδια γη, γι'αυτό και σιγά σιγά ανακάτευαν τα χαρακτηριστικά τους μεταξύ τους (με την αναπαραγωγή εννοω, έτσι...), και έτσι δημιουργείται ένα "έθνος".
Με τους Εβραίους δεν έγινε το ίδιο. Προήλθαν από τον καρπό ενός ανθρώπου, τον οποίο ο Θεός ευλόγησε (και την γυναίκα του ειδικά) να κάνουν παιδί με την ευλογία Του (τον Ισαάκ εννοώ), δηλαδή αν ο Κύριος δεν έδινε την ευλογία Του δεν θα υπήρχε σήμερα Ισραήλ (χαρείτε Παλαιστίνιοι).
Τα υπόλοιπα έθνη (και μεις μέσα εννοείται) υπάρχουν επειδή έτσι προέκυψε, όχι κατά παραγγελία. Για παράδειγμα, το ότι οι Τούρκοι είναι εθνότητα (μην ακούω ου) προέκυψε επειδή αποσχίστηκε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων απ'τις μογγολικές φυλές, όχι επειδή ο Θεός τους "παρείγγειλε" να υπάρχουν.
Είναι το ίδιο σαν να πας εσύ στο Πλαίσιο και να παραγγέλνεις ένα PC με την motherboard που σου γουστάρει, αντί να πάρεις το "έτοιμο" πακέτο που σου πλασάρουν για υπολογιστή. Κάτι ανάλογο.
«Ούτως ή άλλως εγώ δεν είμαι θεολόγος, οπότε είναι το ίδιο σαν να τσακώνονται δυο φιλόλογοι για θέματα αστροφυσικής, εκτός φυσικά και αν είσαι εσύ θεολόγος.»
Όχι, δεν είμαι θεολόγος. Θέτω απλά ερωτήματα τα οποία και συγκρίνω βάση μελέτης και έρευνας που έχω κάνει. Απλό δεν είναι?
WindWalker:
«Δεν γουστάρω να μου κάνεις ανάλυση γιατί θεωρείς ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός. Δεν σου το ζήτησα, και δεν με ενδιαφέρει ότι αίρεση έχεις μέσα στο μυαλό σου.»
Μα, και εσύ θεωρείς φίλτατε. Ειδάλλως, δεν θα πίστευες αλλά θα ήσουνα ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Βλέπεις, η πίστη είναι μια υποβάθμιση της βεβαιότητας.
Κατά τα άλλα, δεν ανήκω σε ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ και δεν αναγνωρίζω κανέναν προβατάρχη. Μην ξεχνάς επίσης ότι αίρεση είναι και η ορθοδοξία. Μια αίρεση του αρχέγονου Ιουδαϊσμού.
WindWalker:
«γιατί προφανώς και εσύ ο ίδιος μέσα στη θύελλα αμφισβήτησης που έχεις στο μυαλό σου δεν ξέρεις τι πιστεύεις.»
Πολύ βιάζεσαι.
Εγώ σου εξηγώ, κάνοντας χρήση της ίδιας της Αγίας Γραφής, ότι ο Ιησούς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των προφητών. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο καθένας χωριστά.
WindWalker:
«Αν νομίζεις ότι το γεγονός ότι οι Πράξεις των Αποστόλων καταγράφηκαν από μη-Ευαγγελιστή τις μειώνει, τις εκμηδενίζει…..τότε πάμε σε καταστάσεις 1530 Λούθηρος κλπ κλπ οι οποίες και οδήγησαν σε κατακερματισμό της Εκκλησίας και πάρα πολλές αιρέσεις.»
Πολύ ρομαντική άποψη έχεις αγαπητέ για την εκκλησία!
Ο χριστιανισμός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ! Ο χριστιανισμός είναι το αποτέλεσμα ενός πολιτικού συμβιβασμού, το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης παγανιστικών και άλλων αναγκών της ρώμης.
Αιρέσεις ήτανε πάντοτε, φαγωμάρες υπήρχανε πάντοτε, και ουδέποτε υπήρχε μια απόλυτη έκφραση και γνώμη.
Τα 3/4 της Κ.Δ. είναι κείμενα τα οποία προέρχονται από ανθρώπους που ποτέ δεν αντίκρισαν τον Ιησού. Τα 3/4 της Κ.Δ. προέρχονται από ανθρώπους που κατήργησαν πρακτικές που ουδέποτε αποκήρυξε ο Ιησούς, όπως η περιτομή για παράδειγμα. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι ο Παύλος ποτέ δεν βαπτίστηκε σύμφωνα με τις προσταγές του Ιησού.
Αυτό δεν σου λέει τίποτα?
WindWalker:
«Επειδή αυτό είναι το δικό σου συμπέρασμα, και η ιστορία διαφωνεί μαζί σου θα σε παρακαλέσω να στηρίξεις την άποψή σου.»
Λάθος φίλε. Εσύ οφείλεις να αποδείξεις γιατί ένας θεός δεν έκανε τον κόπο να βγει έξω από το χωριό του!
Δεν σου λέει τίποτα το γεγονός ότι όπου δεν στηρίχθηκε ο χριστιανισμός από την πολιτική εξουσία δεν μπόρεσε να επικρατήσει?
WindWalker:
«Δηλαδή μου λες ότι το να ήταν Έλληνες στο γένος και Ιουδαίοι στο θρήσκευμα το βρήσκεις παντελώς ηλίθιο σαν ιδέα έτσι;»
Έχεις έστω και ένα ιστορικό στοιχείο που να αναφέρει ή να σημειώνει Έλληνες στην καταγωγή με θρήσκευμα Ιουδαίων? ΕΣΤΩ ΕΝΑ.
Αντίθετα, έχουμε εκείνη την εποχή διάσπαρτες κοινότητες Εβραίων στην Ελλάδα, εκ των οποίων μάλιστα ελάχιστοι γνώριζαν την μητρική τους γλώσσα. Αυτούς για παράδειγμα επισκέπτονταν ο Παύλος στα ταξίδια του.
Όπως φίλτατε σήμερα λένε έναν Έλληνα που ζει στην Αμερική και ελάχιστα μιλά την μητρική γλώσσα ως Αμερικάνο, έτσι έλεγαν και τότε.
Τόσο δύσκολο είναι να το δεχθείς?
WindWalker:
«Και μια και λες ότι δεν αναφέρονται στα έθνη καθόλου για εξήγησέ μου την άποψή σου πάνω στο 4,2-25 ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ:»
Κανονικά, θα έπρεπε να θεωρηθεί ως λιβελογράφημα αυτό το εδάφιο φίλτατε!
Και αυτό διότι ο Ιησούς ξεκαθαρίζει ότι ο Θεός ξεχώρισε με ρατσιστική διάθεση τους Ιουδαίους ως «τελειότερον από κάθε άλλον λαό». Αλήθεια, δεν αισχύνεσαι για το ότι είσαι Έλληνας και όχι Ιουδαίος?
Κατά τα άλλα, το κεφάλαιο αυτό δίνει μια συζήτηση μεταξύ ενός Ιουδαίου και μιας Σαμαρείτησας, καθώς και κάποιες αναφορές στις μαντικές του ικανότητες. Το…ιδιαίτερο δηλαδή ΠΟΥ το εντόπισες σε αυτόν τον ολίγο κωμικοτραγικό διάλογο?
WindWalker:
«Για κάνε τες μια λίστα να τις δούμε.»
Ήδη, σου έδωσα στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ότι ο Ιησούς δεν πραγματοποίησε τις προφητείες. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω σελίδα, όπου και θα διαβάσεις τι λένε οι ίδιοι οι Εβραίοι, μιας και μιλάμε συνεχώς για την μυθολογία τους.
http://www.jewfaq.org/moshiach.htm
WindWalker:
«ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΩ.»
Αλλά κατά τα άλλα θέλεις να μιλάς για την «εκπλήρωση των προφητειών». Μάλιστα……….
WindWalker:
«Να πας για θολολόγος.
Και κομμένο το φίλτατε.»
Δεν σκέφτομαι να αλλάξω επάγγελμα. Μου αρέσει αρκετά. Ως προς το «κομμένο», επέλεξε εσύ λοιπόν κάτι άλλο, και τζάμπα μην συγχύζεσαι.
Ρε Στάθη, πάλι μια από τα ίδια?![]()
Τελικά δεν λες να καταλάβεις ότι ο Χιλιασμός ήτανε και θα παραμείνει μια περιθωριακή δοξασία ελάχιστων εσχατολάγνων? Δεν λες τουλάχιστον να διδαχθείς τίποτα από τις απίστευτες πατάτες που γνώρισε ο Χιλιασμός στην πορεία του έως σήμερα?
Καημένε Στάθη, τζάμπα το εφάπαξ, τζάμπα γενικώς καίει η λάμπα αδερφέ!![]()
![]()
Τα όσα παραθέτεις είναι τα ίδια ξανά και ξανά, οι ίδιες χρονολογικές ακροβασίες, οι ίδιες θεολογικές ακρότητες, οι ίδιες ανιστόρητες προσθέσεις.
Κατά τα άλλα, εάν ο WindWalker γνώριζε ότι τον «συμβουλεύει» ένας Μάρτυρας Του Ιεχωβά, ένα γνώριζε ποιες είναι οι βαθύτερες απόψεις σας για τον «δεύτερο στην τάξη Ιησού», μάλλον δεν θα….συμφωνούσε και τόσο άμεσα μαζί σου!!![]()
![]()
![]()
Στάθη, σοβαρέψου διότι μετά το 2012 θα αναζητάς.....κανένα υπόγειο για να κρυφτείς!![]()
«Με τους Εβραίους δεν έγινε το ίδιο. Προήλθαν από τον καρπό ενός ανθρώπου, τον οποίο ο Θεός ευλόγησε (και την γυναίκα του ειδικά) να κάνουν παιδί με την ευλογία Του (τον Ισαάκ εννοώ), δηλαδή αν ο Κύριος δεν έδινε την ευλογία Του δεν θα υπήρχε σήμερα Ισραήλ (χαρείτε Παλαιστίνιοι).»
Δεν είναι καιρός φίλτατε να δώσει η μυθολογία την θέση της στην ιστορική έρευνα?
Εβραίοι ως έθνος, πριν τον 6ο-7ο αιώνα π.χ. είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ! Οι Εβραίοι ήσαν νομάδες προερχόμενοι από διάφορες Σημιτικές φυλές, για αυτό και είναι ανύπαρκτοι ως «Εβραίοι ή Ισραήλ» για την ιστορική έρευνα.
Μιλάς και διαβάζεις προφανώς για την Έξοδο από την Αίγυπτο. Έχεις να μας υποδείξεις έστω και ένα ανεξάρτητο αρχαιολογικό εύρημα που να πιστοποιεί την ύπαρξη μιας εθνότητας Ισραήλ ή Ιουδαίων μέσα στην Αίγυπτο? Έχεις να μας υποδείξεις έστω και μια καταγραφή άλλων λαών της ευρύτερης περιοχής που να μαρτυράει ένα έθνος Ισραήλ?
Μυθολογία είναι αγαπητέ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
WindWalker:
«Για παράδειγμα, το ότι οι Τούρκοι είναι εθνότητα (μην ακούω ου) προέκυψε επειδή αποσχίστηκε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων απ'τις μογγολικές φυλές, όχι επειδή ο Θεός τους "παρείγγειλε" να υπάρχουν.»
Ενώ ο Θεός….παρήγγειλε τους Εβραίους ε??![]()
![]()
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ έχεις για αυτά που λες? ΤΕΚΜΗΡΙΑ αρχαιολογικά έχεις? Η απλά το μόνο «στοιχείο» σου είναι λίγες σελίδες χαρτί του δόγματος?
Ότι συνέβη αγαπητέ με τους Τούρκους, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.
Δεν ήταν κάποια……..«Θεϊκή παραγγελιά» (αν είναι δυνατόν!), αλλά η επιθυμία λίγων θρησκόληπτων Αιγυπτίων να αυτοπροσδιοριστούνε ως μονοθεϊστές, ως κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός και ο λόγος που υπέκλεψαν την μυθολογία άλλων λαών (έπος γκιλγκαμές-Νώε κ.α.) ώστε να προσδώσουνε κύρος και ελπίδα στους εξαθλιωμένους νομάδες που τους πίστευαν και τους ακολουθούσανε.
Απλό ως σύλληψη, πλην όμως αποτελεσματικό.
quote:
Όχι, δεν είμαι θεολόγος. Θέτω απλά ερωτήματα τα οποία και συγκρίνω βάση μελέτης και έρευνας που έχω κάνει. Απλό δεν είναι?
Είναι το ίδιο απλό με το να κάνω και γω μια ηλεκτρολογική μελέτη για μια εγκατάσταση σε σπίτι όταν έχω σπουδάσει ηλεκτρολόγος στα ΤΕΙ.
quote:
Μα, και εσύ θεωρείς φίλτατε. Ειδάλλως, δεν θα πίστευες αλλά θα ήσουνα ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Βλέπεις, η πίστη είναι μια υποβάθμιση της βεβαιότητας.
Και που το ξέρεις τι πιστεύω εγώ και τι δεν πιστεύω; Μήπως παίρνεις σαν δεδομένο ότι εγώ πιστεύω σαν το ζώο ότι λένε οι Παπάδες και αμε στο καλό;
Είμαι σίγουρος και βέβαιος, γι'αυτό πιστεύω, όχι επειδή μου πιπιλίσανε το μυαλό οι Παπάδες στην Εκκλησία που δεν πατάω, όπως εσένα που σε έχει βάλει κάτω η Νέα Τάξη και σε γλεντάει.
quote:
Μην ξεχνάς επίσης ότι αίρεση είναι και η ορθοδοξία. Μια αίρεση του αρχέγονου Ιουδαϊσμού.
Α ναι, υπάρχει και ο Ορθόδοξος και ο μεταρρυθμισμένος Ιουδαισμός. Ποιος απ'τους δύο είναι ο αιρετικός;
quote:
Εγώ σου εξηγώ, κάνοντας χρήση της ίδιας της Αγίας Γραφής, ότι ο Ιησούς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των προφητών. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει ο καθένας χωριστά.
Χρήση αλκοόλ κάνεις και όχι της Αγίας Γραφής, αλλά τέλος πάντων.
quote:
Πολύ ρομαντική άποψη έχεις αγαπητέ για την εκκλησία!
Τι να κάνουμε, εμένα μου αρέσουν τα ρομαντικά πράγματα, και όχι τα hardcore όπως σε μερικούς μερικούς...
quote:
Ο χριστιανισμός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ! Ο χριστιανισμός είναι το αποτέλεσμα ενός πολιτικού συμβιβασμού, το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης παγανιστικών και άλλων αναγκών της ρώμης.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΤΟ 1500+ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ,ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ.
quote:
Τα 3/4 της Κ.Δ. είναι κείμενα τα οποία προέρχονται από ανθρώπους που ποτέ δεν αντίκρισαν τον Ιησού. Τα 3/4 της Κ.Δ. προέρχονται από ανθρώπους που κατήργησαν πρακτικές που ουδέποτε αποκήρυξε ο Ιησούς, όπως η περιτομή για παράδειγμα. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι ο Παύλος ποτέ δεν βαπτίστηκε σύμφωνα με τις προσταγές του Ιησού.Αυτό δεν σου λέει τίποτα?
Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης: "Άλλοι έχουν μέσα τους Πνεύμα και άλλοι οινόπνευμα."
quote:
Λάθος φίλε. Εσύ οφείλεις να αποδείξεις γιατί ένας θεός δεν έκανε τον κόπο να βγει έξω από το χωριό του!
Και γιατί οφείλω παρακαλώ; Σου χρωστάω κάτι και δεν το ξέρω που θα μου πεις ότι οφείλω κιόλας. Ότι μου γουστάρει πιστεύω και δεν δίνω λογαριασμό και σε κανέναν το πως και γιατί πιστεύω ότι πιστεύω.
quote:
Δεν σου λέει τίποτα το γεγονός ότι όπου δεν στηρίχθηκε ο χριστιανισμός από την πολιτική εξουσία δεν μπόρεσε να επικρατήσει?
Στο Khazar της Νότιας Ρωσίας για παράδειγμα ο Χριστιανισμός ουδέποτε επικράτησε.
quote:
Έχεις έστω και ένα ιστορικό στοιχείο που να αναφέρει ή να σημειώνει Έλληνες στην καταγωγή με θρήσκευμα Ιουδαίων? ΕΣΤΩ ΕΝΑ.Αντίθετα, έχουμε εκείνη την εποχή διάσπαρτες κοινότητες Εβραίων στην Ελλάδα, εκ των οποίων μάλιστα ελάχιστοι γνώριζαν την μητρική τους γλώσσα. Αυτούς για παράδειγμα επισκέπτονταν ο Παύλος στα ταξίδια του.
Όπως φίλτατε σήμερα λένε έναν Έλληνα που ζει στην Αμερική και ελάχιστα μιλά την μητρική γλώσσα ως Αμερικάνο, έτσι έλεγαν και τότε.
Τόσο δύσκολο είναι να το δεχθείς?
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ; ΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.
Και έχεις πάρα πολύ ωραία ιδέα για τις μετακινήσεις στη Ρωμαική περίοδο για να τις συγκρίνεις με τις σημερινές.
quote:
Κανονικά, θα έπρεπε να θεωρηθεί ως λιβελογράφημα αυτό το εδάφιο φίλτατε!Και αυτό διότι ο Ιησούς ξεκαθαρίζει ότι ο Θεός ξεχώρισε με ρατσιστική διάθεση τους Ιουδαίους ως «τελειότερον από κάθε άλλον λαό». Αλήθεια, δεν αισχύνεσαι για το ότι είσαι Έλληνας και όχι Ιουδαίος?
Σιγά μην ντρέπομαι κιόλας που οι Εβραίοι είναι "τελειότερος από κάθε λαό" και εγώ δεν είμαι Εβραίος, επειδή έτσι σου έσκασε εσένα.
quote:
Κατά τα άλλα, το κεφάλαιο αυτό δίνει μια συζήτηση μεταξύ ενός Ιουδαίου και μιας Σαμαρείτησας, καθώς και κάποιες αναφορές στις μαντικές του ικανότητες. Το…ιδιαίτερο δηλαδή ΠΟΥ το εντόπισες σε αυτόν τον ολίγο κωμικοτραγικό διάλογο?
Πόσο πίνεις;
quote:
Ήδη, σου έδωσα στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ότι ο Ιησούς δεν πραγματοποίησε τις προφητείες. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω σελίδα, όπου και θα διαβάσεις τι λένε οι ίδιοι οι Εβραίοι, μιας και μιλάμε συνεχώς για την μυθολογία τους.http://www.jewfaq.org/moshiach.htm
Με έχεις παλαβώσει με τους εβραίους και τα εβραικά στοιχεία σου σήμερα. Τίποτα από ανθρώπους που δεν νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει ολόκληρος δεν έχεις να μου δείξεις;
quote:
Αλλά κατά τα άλλα θέλεις να μιλάς για την «εκπλήρωση των προφητειών». Μάλιστα……….
Όχι που θα κάτσω εγώ να σκάσω που δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση ότι είσαι αμαρτωλός και δεν θες να το παραδεχθείς, για να μην μπεις στην διαδικασία να μετανοήσεις.
quote:
Δεν σκέφτομαι να αλλάξω επάγγελμα. Μου αρέσει αρκετά. Ως προς το «κομμένο», επέλεξε εσύ λοιπόν κάτι άλλο, και τζάμπα μην συγχύζεσαι.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις επάγγελμα. Και σε αυτό που είσαι πάλι με πράγματα που δεν μπορεί να χωρίσει το μυαλό σου ασχολείσαι.
quote:
Κατά τα άλλα, εάν ο WindWalker γνώριζε ότι τον «συμβουλεύει» ένας Μάρτυρας Του Ιεχωβά, ένα γνώριζε ποιες είναι οι βαθύτερες απόψεις σας για τον «δεύτερο στην τάξη Ιησού», μάλλον δεν θα….συμφωνούσε και τόσο άμεσα μαζί σου!!
Δεν δέχθηκα τίποτα και από κανέναν. Και είμαι έτοιμος να κουβεντιάσω τα πάντα, ειδικά όταν η ίδια η Ορθοδοξία (αυτή τη φορά) προειδοποιεί πως πάρα μα πάρα πολύ σύντομα έρχεται χιονοστιβάδα.
quote:
Δεν είναι καιρός φίλτατε να δώσει η μυθολογία την θέση της στην ιστορική έρευνα?
Το εξετάζω από την βιβλική του σκοπιά. Αν σου αρέσει δέξου το. Αν δεν σου αρέσει, ξεκόλλα βδέλλα.
quote:
Μιλάς και διαβάζεις προφανώς για την Έξοδο από την Αίγυπτο. Έχεις να μας υποδείξεις έστω και ένα ανεξάρτητο αρχαιολογικό εύρημα που να πιστοποιεί την ύπαρξη μιας εθνότητας Ισραήλ ή Ιουδαίων μέσα στην Αίγυπτο? Έχεις να μας υποδείξεις έστω και μια καταγραφή άλλων λαών της ευρύτερης περιοχής που να μαρτυράει ένα έθνος Ισραήλ?Μυθολογία είναι αγαπητέ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
Χέστηκα κι αν είναι μυθολογία ή πραγματικότητα. Όπως σου είπα δεν με νοιάζει να σε πείσω. Αν σου γουστάρει δέξου τα, αν δεν σου γουστάρει μόνος σου αποφασίζεις την τύχη σου. Δεν έχω καμμία απολύτως δουλειά να πείσω κανέναν. Ούτε ιεραπόστολος είμαι ούτε τίποτα στο κάτω κάτω.
quote:
Δεν ήταν κάποια……..«Θεϊκή παραγγελιά» (αν είναι δυνατόν!), αλλά η επιθυμία λίγων θρησκόληπτων Αιγυπτίων να αυτοπροσδιοριστούνε ως μονοθεϊστές, ως κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός και ο λόγος που υπέκλεψαν την μυθολογία άλλων λαών (έπος γκιλγκαμές-Νώε κ.α.) ώστε να προσδώσουνε κύρος και ελπίδα στους εξαθλιωμένους νομάδες που τους πίστευαν και τους ακολουθούσανε.
Και εσύ που το ξέρεις; Ήσουνα μπροστά και έκανες μπανιστήρι όταν αναπαράγονταν;
quote:
Απλό ως σύλληψη, πλην όμως αποτελεσματικό.
Η δικιά σου σύλληψη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική πάντως.