ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

snoopy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/08/2008, 05:58:15

quote:
D.I.

Εάν είμαστε προσκολλημένοι στα πρώτα τότε ο πόνος δεν θα είναι φαινομενικός, επιδερμικός και μικρής σημασίας αλλά θα μας φαίνεται βαρύς κι ασήλωτος.
Εάν στραφούμε προς τις βαθύτερες έννοιες κι εστιαστούμε σ' αυτές, τότε ο πόνος θα είναι φαινομενικός.

Αυτό είναι το κλειδί για την άνοδο ή τη κάθοδο της ανθρωπότητας και ενώ έχουμε την εντύπωση πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε προς τα που θα οδηγήσει αυτό το πέρασμα, διερωτώμαι, είμαστε πράγματι σε αυτό το στάδιο μετάβασης?

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

21/08/2008, 08:33:39
Αυτή η λεπτή διαφορά του φαινομενικού
είναι που κάνει το θέμα φίλε,D Incubus....Βλέπεις
μιλάμε για πόνο και το ανθρώπινο σώμα έχει τις ευαισθησίες του....
Η φίλη Simori μιλά επιφυλακτικά, άρα το ζητούμενο
προκύπτει αβίαστα: Πόσο ο πόνος θα είναι φυσικός
και πόσο τεχνητός....
Προσωπικά είμαι πεποισμένος ότι η ανθρωπότητα ανεβαίνει
ήδη επίπεδο,αλλά δεν είναι βέβαιο ότι το αντιλαμβανόμαστε,
καθώς το ζούμε...
Προκύπτει όμως και ένας προβληματισμός περί επιπέδου:
Μπορούμε να το δούμε, να το συνειδητοποιήσουμε και αποδώσουμε;
Γ αυτο επιμένω στο ότι γίνει να γίνει αβίαστα, χωρίς τη
βοήθεια καλοθελητών, γιατί αν το σώμα της ανθρωπότητας έχει δικό
του χρόνο, ίσως αυτοί που ανακατευτούν να κάνουν ζημιά...
Εκεί είναι πρόβλημα το κατά πόσο η ανθρώπινη φύση θα δεχτεί
την χεραγώγηση, που αμφισβητώ, ότι θα περάσει....
Η αλλαγή όμως θα συντελεστεί, κάποιοι θα την κατανοήσουν και
ακολουθήσουν και κάποιοι θα μείνουν πίσω...
21/08/2008, 11:33:37
quote:
Αυτό είναι το κλειδί για την άνοδο ή τη κάθοδο της ανθρωπότητας και ενώ έχουμε την εντύπωση πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε προς τα που θα οδηγήσει αυτό το πέρασμα, διερωτώμαι, είμαστε πράγματι σε αυτό το στάδιο μετάβασης?

Καλή μου simori, για να αναρωτηθούμε εάν η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για να ανέβει επίπεδο ή αν έστω βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν εμείς οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο ή αν είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε να έρθουμε στο μεταβατικό στάδιο.

Όσο λοιπόν μένουμε προσκολλημένοι στην φαινομενικότητα των πραγμάτων, στον αφρό της θάλασσας και δεν εξερευνούμε τον βυθό της κι όσο εμμένουμε σε πράγματα είτε επειδή τα συνηθίσαμε είτε επειδή φοβόμαστε να τα αφήσουμε πίσω μας τότε ίσως να μην είμαστε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο...

In anticipation of my resurrection...

22/08/2008, 00:16:34
quote:
trexagireve -Προκύπτει όμως και ένας προβληματισμός περί επιπέδου:
Μπορούμε να το δούμε, να το συνειδητοποιήσουμε και αποδώσουμε;
Γ αυτο επιμένω στο ότι γίνει να γίνει αβίαστα, χωρίς τη
βοήθεια καλοθελητών, γιατί αν το σώμα της ανθρωπότητας έχει δικό
του χρόνο, ίσως αυτοί που ανακατευτούν να κάνουν ζημιά...

Φίλε trexagireve έχεις σκεφτεί ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο τα πάντα έχουν το ρόλο τους και το σκοπό τους, ακόμα και αυτοί οι (καλοθελητές) που αναφέρεις ίσως είναι απαραίτητοι για αυτή την αλλαγή της «κοσμοθέασης»…

22/08/2008, 07:27:25

quote:
Καλή μου simori, για να αναρωτηθούμε εάν η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για να ανέβει επίπεδο ή αν έστω βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν εμείς οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο ή αν είμαστε διατεθειμένοι να προσπαθήσουμε να έρθουμε στο μεταβατικό στάδιο.

Άρα, για αυτό το πέρασμα θα πρέπει να έχω κοιτάξει πρώτα μέσα μου και να έχω προετοιμαστεί για την αλλαγή, αυτό όμως μπορεί να είναι πέρασμα μόνο δικό μου ή μήπως αυτομάτως η προσωπική αλλαγή σηματοδοτεί ένα πέρασμα γενικότερο?
Ο "εσωτερικός" εαυτός θα πρέπει να συντονιστεί με τον "εξωτερικό" εαυτό ο οποίος ασκεί την ίδια δύναμη ο ένας προς τον άλλον. Ποιά η κατεύθυνση που αφορά την σηματοδότηση της αλλαγής του ενός επιπέδου στο άλλο στον "εξωτερικό" εαυτό? Είναι κάτι προσωπικό ή κάτι που μας αφορά όλους ή μήπως και τα δύο?
Για να γίνω πιο σαφής, οι ερωτήσεις αφορούν το σημείο συντονισμού-εναρμόνισης, του "εσωτερικού" προς τον "εξωτερικό" εαυτό και το αντίστροφο και κατα συνέπεια ως προς τους άλλους... Ποιό όμως ή ποιά είναι αυτά που σηματοδοτούν τη μετάβαση αυτή???

Φιλικά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

22/08/2008, 08:21:01
Αγαπητέ Elo, καιρό είχα να σε διαβάσω, ελπίζω να
πέρασες καλά...Αν αδελφέ, χρειάζεται να "βάλουν" χεράκι
κι οι καλοθελητές, αυτό σημαίνει ότι ο Θεός και το μέγα
σχέδιο που απεργάζεται για τον άνθρωπο, θέλει βοήθεια...
Δεν πιστεύω σε τέτοιο Θεό.. Ο δικός μου Θεός, κάνει τα πάντα,
απλά θέλει κάτι ναμας διδάξει και το κάνει":
Τι είναι να είσαι
και πως είσαι θεός...
23/08/2008, 00:42:27
quote:
trexagireve -Αγαπητέ Elo, καιρό είχα να σε διαβάσω, ελπίζω να πέρασες καλά...

Δυστυχώς στην Αθήνα φίλε μου, δουλεύοντας….

quote:
trexagireve -Αν αδελφέ, χρειάζεται να "βάλουν" χεράκι
κι οι καλοθελητές, αυτό σημαίνει ότι ο Θεός και το μέγα
σχέδιο που απεργάζεται για τον άνθρωπο, θέλει βοήθεια...
Δεν πιστεύω σε τέτοιο Θεό.. Ο δικός μου Θεός, κάνει τα πάντα,
απλά θέλει κάτι να μας διδάξει και το κάνει":

Μα δεν είπα ότι χρειάζεται να «βάλουν» το χέρι τους, αλλά ότι ίσως τα «πάντα», μαζί και ο άνθρωπος παίζει κάποιο ρόλο στον σκοπό αυτής της εξέλιξης .

Άλλωστε αυτόν τον σκοπό, αλλά και τον δρόμο που θα πραγματοποιηθεί, κανείς μας δεν τον γνωρίζει ακριβώς, απλά το διαισθανόμαστε βάση της προσωπικής μας εξέλιξης και βέβαια η εξέλιξη του καθενός μας γίνεται μέσα από διαφορετικούς ατραπούς….

quote:
simori -Άρα, για αυτό το πέρασμα θα πρέπει να έχω κοιτάξει πρώτα μέσα μου και να έχω προετοιμαστεί για την αλλαγή, αυτό όμως μπορεί να είναι πέρασμα μόνο δικό μου ή μήπως αυτομάτως η προσωπική αλλαγή σηματοδοτεί ένα πέρασμα γενικότερο?

Εξαρτάται καλή μου simori το πως νοιώθεις αυτήν την αλλαγή, αλλά και το πώς νοιώθεις εσύ σαν «οντότητα» ;

Σαν ένα κύτταρο που με την δικιά σου εξέλιξη, συμβάλεις σε μια συλλογική εξέλιξη και των υπολοίπων κυττάρων και κατά συνέπεια του Όλου «σώματος» ή σαν ένα κύτταρο που ζει για να αποκοπεί και να εξελιχθεί μέσα σε μια ατομικότητα και να μεταμορφωθεί ως ένα καρκινικό κύτταρο .

23/08/2008, 12:04:23
Φίλε elo,συμφωνούμε ότι παίζει κι ο άνθρωπος ρόλο
σε οτι εξελίσεται,αλίμονο, με αυτό τοντρόπο μαθαίνουμε,
αλλά όχι με στημένες κινήσεις, όχι
εις βάρος τη έννοιας άνθρωπος, όχι αντιμετωπίζοντας το μόνο
νοήμον όν του σύμπαντος , ώς ζώο, που το σταβλίζουν και
το μαρκάρουν και ελέγχουν τοσο πολύ...
Ότι γίνει θα έχει κατι το θεικό, όχι με τεχνητά μέσα, όπως
κάποιοι φτιάχνουν για να παραμυθιάσουν τον κόσμο, αλλά πραγματικά
θαυμάσια και μεγάλα έργα, που να δείχνουν το ανώτερο, όχι
με μεθόδους φασισμού και δικτατορικές τακτικές, όπως ήδη
εφαρμόζονται ( παρακολουθήσεις τηλεφώνων, δορυφορική παρακολούθηση, έως προσωπικών στιγμών,κλπ)...
Όσο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη και ανέβει επίπεδο, τόσο υπάρχουν
οι νοστασλγοί που θέλουν να την κρατήσουν πίσω, πολύ στο μεσαίωνα,
όσο κι αν τον βάψαν με χαρούμενα χρώματα...
23/08/2008, 13:32:39
simori μου, πιστεύω πως ναι.
Για να μπορούμε κι εμείς να έχουμε ένα ομαλό κι όσο πιο δημιουργικό πέρασμα μπορούμε θα πρέπει να έχουμε κάνει πέρασμα μέσα μας.
Εάν αυτό το κάνει ένας άνθρωπος μόνο και δεν γίνει συλλογικά, σίγουρα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνει το πέρασμα για το οποίο συζητάμε.
Σε αυτή την περίπτωση, ίσως η στροφή που έκανε προς τα μέσα του να τον βοηθήσει να "βγάλει" προς τα έξω κάτι πιο δημιουργικό απ' ό,τι θα έβγαζε αν δεν είχε κάνει αυτή την προσωπική του διαδρομή.
Για να έχουμε λοιπόν ένα εξελικτικό πέρασμα σε κάτι το καινούριο θα πρέπει να έχουμε μια συλλογική προσπάθεια.
Η συλλογική προσπάθεια όμως δεν υφίσταται από μόνη της, είναι απλά μια συνισταμένη πολλών δυνάμεων που είναι οι ατομικές.

Να έχουμε εναρμονίσει τον "εσωτερικό" μας εαυτό με τον "εξωτερικό" - όπως λες χαρακτηριστικά κι εσύ.

Τώρα για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω εάν υπάρχουν κάποια σημεία "σταθμοί" τα οποία μπορεί να είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους ώστε να καταλάβουν εάν πέτυχαν την εναρμόνιση αυτή.
Ίσως η απαλλαγή από φόβους μας κι η θέληση μας να δούμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι, χωρίς υπεκφυγές, ελαφρυντικά, εμμονές, δικαιολογίες, αναβολές.
Ίσως το να ενεργοποιήσουμε την βούληση μας ώστε να φωτίσει τις δράσεις μας και την προσφορά μας προς το σύνολο γύρω μας κι ο έλεγχος του νου μας.
Ίσως η διεύρυνση της συνείδησης μας ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από τα δεσμά της και να είναι σε θέση να δεχθεί νέα ερεθίσματα και με την διάκριση μας να μπορούμε να επιλέξουμε την καταλληλότερη δράση για κάθε περίσταση.

Το πότε λοιπόν κάποιος θα μπορεί να έχει πετύχει κάποιο ποσοστό από αυτά που αναφέρω - ή από παρόμοια πράγματα που βοηθούν την εναρμόνιση που λέμε - είναι ένα θέμα προσωπικό καθώς όλοι διαφέρουμε μεταξύ τους.
Πιστεύω όμως ότι καταλαβαίνει και διαισθάνεται πότε είναι όλο και πιο κοντά σ' αυτό.

In anticipation of my resurrection...

30/08/2008, 00:18:01
Να πω τώρα κάτι λίαν ριζοσπαστικό και που
χωράει μεγάλη συζήτηση; Αν το επόμενο επίπεδο έχει έλθει;
Σύντομα, τότε θα γίνει κι η αλλαγή που θα το προιδιάζει...
Ανάμεσα μας, ζουν αυτά τα άτομα που ήρθαν πρόωρα κι
ανήκουν σ' αυτή την εποχή.. Τα λένε "ίντιγκο", "τα
παιδιά του '83" κι άλλα πολλα... Κάνουν ότι μπορούν
να τα κάνουν γενίτσαρους, αλλά δεν θα μπορέσουν,ούτε να αλλάξουν, όσοι πολεμάνε, αυτό που έρχεται...
Είναι το επομενο επίπεδο και κανείς δεν μπορει να το ανατρέψει...