- ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ??ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
συμφωνα με το κρατος εχουμε 3.000.000 αλλοδαπους και 10.000.000 ελληνες στον χωρο που λεμε ελλαδα
αν πουμε οτι στις φυλακες ειχαμε 1000 ατομα τοτε βλεπουμε οτι εχουμε εναν κακοποιο ανα 4615 αλοδαπους και ενα κακοποιο ανα 28571 ελληνες
το ειπα μια και δυο και τρεις
το προβλημα ειναι οτι δεν ελεγχουμε οσους περνανε τα συνορα
αν γινει ελεγχος και πουμε ποσα ατομα θελουμε τοτε δεν θα εχουμε προβλημα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
το προβλημα ειναι οτι δεν ελεγχουμε οσους περνανε τα συνορααν γινει ελεγχος και πουμε ποσα ατομα θελουμε τοτε δεν θα εχουμε προβλημα
Σ'αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
1.ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝΕ.ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ.ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ????
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΞΩΧΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΒΑΝΟΙ.ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΥ....ΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΜΗΝΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ,ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΖΟ.ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣ (ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΧΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ) ΕΙΧΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ (ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ) ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΑΦΗΝΕ ΑΠ' ΕΞΩ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ (ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΑΠ' ΕΞΩ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ) ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ 30 ΕΥΡΩ.ΤΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ.
ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ.ΜΠΗΚΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ.ΒΙΑΣΑΝ ΚΟΡΗ,ΜΑΝΑ,ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟ.
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ???
ΕΓΩ ΓΥΡΙΖΩ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ.ΤΑ 4 ΧΛΜ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΙΑ.ΑΜΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ???ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΦΥΣΙΚΑ.
ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.............ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.
Δεν είναι φυλετικός ή εθνολογικός αλλά κοινωνικός που συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλους τους Αλβανούς και τους λοιπούς αλλοδαπούς αυτής της χώρας.
Συμφωνώ ότι πολλοί απ’ αυτούς είναι εγκληματίες αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν και καλοί;
Δεν φταίνε αυτοί που εισέβαλαν στην Ελλάδα αλλά εμείς που τους αφήσαμε. Καλό θα ήταν καλό λοιπόν να μην γκρινιάζουμε και να μην ασχολούμεθα με το τι κάνουν αυτοί αλλά να κοιτάξουμε και λίγο το χάλι που μας δέρνει. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι οι Αλβανοί και εν γένει όλοι οι αλλοδαποί μας βελτιώνουν σαν λαό και μας κάνουν καλύτερους. Και αυτό γιατί εμείς έχουμε καταντήσει πολύ χειρότεροι απ’ αυτούς. Το γεγονός λοιπόν ότι μας έχουν πάρει όλες τις δουλειές είναι τραγική ευθύνη ημών των Ελλήνων. Πρέπει λοιπόν να πάψουμε να κλαψουρίζουμε σαν το μικρό παιδί που του πήραν την καραμέλα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
quote:
indian28 :
ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ Brie boy.
1.ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝΕ.ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ.ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ????
Δεν το κατάλαβα αγαπητέ. Τους έπιασαν... (καθότι είχαν ρημάξει όλη τη γειτονιά).
Αλβανοί μου κλέψαν το εξοχικό μου. Κλέψαν μέχρι και το πιστολάκι των μαλλιών, έκαναν τηλέφωνα στην Αλβανία και έφαγαν όλο το ... ληγμένο παγωτό που υπήρχε ξεχασμένο από το καλοκαίρι στην κατάψυξη και ένα τενεκέ με ελιές. Αυτοί δεν πιάστηκαν ποτέ, αλλά υποθέτω πήγαν από ... κόψιμο.
Μισό λεπτό τώρα, για να μην παρεξηγούμαι. Και μεις έχουμε καραμπίνα στο σπίτι, για παν ενδεχόμενο. Αν οποιοσδήποτε από την οικογενειά μου κινδύνευε, δεν θα δίσταζα στιγμή να την χρησιμοποιήσω, είτε ήταν Έλληνας είτε αλλοδαπός απέναντι μου. ΔΕΝ δικαιολογώ το έγκλημα, τις κλεψιές, τους βιασμούς σε καμία περίπτωση, από όπου και αν προέρχονται. Και με την ελεγχόμενη μετανάστευση που είπε ο φίλος μου ο Γιγενής παραπάνω, συμφωνώ. Και με το να φυλάμε τα νώτα μας συμφωνώ. Και με τον έλεγχο των συνόρων και με τον έλεγχο των Ελληνοποιήσεων συμφωνώ.
Με τον ρατσισμό διαφωνώ και μόνο.
Δεν πιστεύω ότι έχουμε γίνει χειρότεροι ή καλύτεροι από κανέναν φίλε ΑΙΑΝΤΑ. Το ότι μας πήραν τις δουλειές και τίνων τις δουλειές πήραν, έχει να κάνει με βαθύτερα κοινωνικά-οικονομικά αίτια, που όποτε θέλετε τα αναλύουμε. Απλά εκεί που είμασταν είναι και εδώ που είμαστε θα ρθούνε.
Μπορεί, αν ο Β' Παγκόσμιος είχε λήξει διαφορετικά, και ο Στάλιν είχε επιλέξει εμάς αντί της Ρουμανίας, να είμασταν αυτή τη στιγμή αραχτοί σε κάποια πλατεία της Ιταλίας, ψάχνοντας για δουλειά και να τα συζητούσαμε...
<<Το ότι μας πήραν τις δουλειές και τίνων τις δουλειές πήραν, έχει να κάνει με βαθύτερα κοινωνικά-οικονομικά αίτια, που όποτε θέλετε τα αναλύουμε.>>
εκει ειναι το ζουμι αυτη την αναλυση πρεπει να κανουμε
το προβλημα αρχισε οταν καποιοι κουτοπονηροι πηραν αλοδαπους στην δουλεια τους με μισο μεροκαματο και χωρις ενσημα
εχουμε φτασει τωρα να εχουμε τους μισθους που ειχαμε πριν 10 χρονια και αυτο ειναι το αποτελεσμα αυτης της πραξης τον κουτοπονηρων ιδιοκτητων διαφορων εργασιων
το οτι η οικονομια μας εχει καταστραφει οφειλετε στην εκμεταλευση των αλοδαπων
οταν μια επιχειρηση που παραγει πρωτες υλες π.χ. φυλο κρουστας εχει διωξει ολους τους ελληνες για να παρει αλοδαπους γιατι θα εχει φτηνοτερα εργατικα χερια βραχηπροθεσμα εχει κερδος αλλα σε βαθος χρονου χανει γιατι χανοντας το μεροκαματο οι ελληνες χανετε το χρημα και απο την αγορα αρα οι πωλησεις της επιχειρησης ειναι χαμηλωτερες χρονο με τον χρονο
ενας αλοδαπος δεν θα αγορασει τα ιδια με εναν ντοπιο γιατι ο αλοδαπος θα μεταφερει το χρημα εξω στην χωρα του
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Στο θέμα για την Ελληνική γλώσσα (στο φόρουμ της Γνώσης) ο Hermes έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο, για τον διαφορετικό τρόπο χρήσης της γλώσσας από τους αρχαίους και από τους νεοέλληνες.
Μεταφέρω το μήνυμά του:
quote:
Οπως λέει και ο λαος, "τα πολλα λογια ειναι φτωχεια...". Και φοβαμαι πως τα πολλα λογια προκαλουν μεγαλυτερη πνευματικη
συγχηση... παραδειγμαΑποσπασμα απο τον Ηρακλειτο.
" Οι σκύλοι γαβγίζουν όσους δεν γνωρίζουν [97]..."Αποσπασμα απο μελετη ξενοφοβιας στην Ελλαδα.
"Το 51,7% δηλώνει ότι η παρουσία των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία τους προκαλεί ανησυχία και το 16,2% των γονιών δηλώνει ότι η παρουσία των ξένων τους ενοχλεί. Αδιάφορο εμφανίζεται το 17,1% ενώ μόνο ο ένας περίπου στους 10 γονείς (11,6%) δηλώνει ότι η νέα αυτή πολυπολιτισμική πραγματικότητα του φαίνεται ενδιαφέρουσα.Ως φυσιολογικό γεγονός σχολιάζουν την παρουσία των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία της χώρας μας το 42,6% των γονέων, ενώ ως θετικό γεγονός κρίνεται από το 11%.
Αντίθετη άποψη εκφράζει το 42% των γονέων. Για το 34% η παρουσία των ξένων θεωρείται μάλλον αρνητικό γεγονός ενώ το 8% πιστεύει ότι η συνύπαρξη αυτή συνιστά απειλή.Μόνο οι 4 στους 10 γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά των αλλοδαπών στην Ελλάδα θα πρέπει να μπορούν να γράφονται σε οποιοδήποτε ελληνικό σχολείο. Η πλειοψηφία των γονέων πιστεύει ότι θα πρέπει να γράφονται μόνο σε ειδικές τάξεις / τμήματα για αλλοδαπούς (29,2%) ή σε άλλα σχολεία που θα είναι ειδικά και μόνο για παιδιά αλλοδαπών.
Ο ένας στους δύο γονείς (50,5%) δηλώνει ότι θα τον ενοχλούσε εάν στο σχολείο που πηγαίνει το παιδί του φοιτούσε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών μαθητών. Μάλλον δεν θα τους ενοχλούσε δηλώνει το 14,1%, ενώ σίγουρα δεν θα τον ενοχλούσε δηλώνει ο ένας στους τρεις (34,3%)".
Και τα δυο μιλουν ακριβως για το ιδιο πραγμα.
-Εχουν την ιδια επιχειρηματικη βαρυτητα.
-Η αναφορα, στην ουσια γινεται στον ανθρωπο.
-Η μονη διαφορα ειναι, οτι ο Ηρακλειτος αναφερεται σε πνευματωδη και λογικα ατομα, αντιθετα το δευτερο αναφερεται σε ατομα τα οποια εχουν προβλημα στην κοινωνικη και υπαρξιακη αντιληψη.
Εγώ θα μείνω στο απόσπασμα από τον Ηράκλειτο
"οι σκύλοι γαυγίζουν όσους δεν γνωρίζουν..."
Ο αδικαιολόγητος φόβος προκαλείται από το άγνωστο. Οταν το άγνωστο γίνει γνωστό, ο αδικαιολόγητος φόβος φεύγει και μένει μόνο ο δικαιολογημένος, ο οποίος βασίζεται σε πολύ ειδικά λογικά κριτήρια.
Και τότε προσδιορίζουμε τον "εχθρό μας" που μπορεί να είναι ο Γιούρι ο Ουκρανός ή ο Μπασκίμ από την Αλβανία, αλλά και ο Γιώργος από την Ελλάδα, όπου και οι τρείς τους είναι κλέφτες, ή προαγωγοί ή φονιάδες.
Για το "πας μη Ελλην βάρβαρος", να σας θυμίσω ότι η λέξη υπάρχει και στα αρχαία σανσκριτικά barbara ή barbarus που σημαίνει τον ψευδό ή τραυλό αλλά και τον "μη-Αρειο". (δηλ έχει ακριβώς την ίδια έννοια με την ελληνική)
Για τους αρχαίους Ελληνες βάρβαρος ήταν αυτός που μιλούσε τραχειά και άγρια γλώσσα (όπως ακουγόταν στα αυτιά των Ελλήνων) άρα κάποιος που δεν ήταν Ελληνας, αλλά αλλόφυλος, και η ονομασία χρησιμοποιείτο κυρίως για τους Μήδους και τους Πέρσες, αλλά και για κάποιες φυλές βόρεια των Ελληνικών συνόρων και των αλλόφυλων της Ιταλικής χερσοννήσου όπως οι Ρωμαίοι).
Αυτή ήταν η αρχική της έννοια.
Μετά τους Περσικούς πολέμους όπου οι Ελληνες ήρθαν σε άμεση επαφή με τους Πέρσες και απέκτησαν συνείδηση της ανωτερότητάς τους (σε τι όμως; στην ανδρεία του πολέμου βασικά) η λέξη πήρε την σημασία του ανάξιου ή και κατώτερου (ως προς την ανδρεία κυρίως όπως είπα και πιό πάνω).
Οσο η ελληνορωμαϊκή επικράτεια επεκτεινόταν και ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός κυριαρχούσε, βάρβαροι ονομαζόντουσαν οι λαοί που δεν ανήκαν σε αυτήν. Κατά την Αλεξανδρειανή εποχή η λέξη πήρε ακόμα πιό υποτιμητική έννοια και χαρακτήριζε τον απολίτιστο, τον άγριο, τον ωμό.
Οι Ρωμαίοι μιμούμενοι τους Ελληνες, θεωρούσαν πάντες (εντός και εκτός της Αυτοκρατορίας τους) εκτός εαυτών και Ελλήνων, βαρβάρους.
Τώρα ας έρθουμε στην πολιτιστική χρήση του όρου "βάρβαρος"
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Ελληνες δεν ονόμασαν ποτέ τους Αιγύπτιους βαρβάρους; Μία απάντηση είναι ότι τους θεωρούσαν "αδερφή φυλή" (σαν να λέμε ξαδέρφια), μία δεύτερη πιό λογική απάντηση όμως είναι ότι τους γνώριζαν από παλιά και είχαν εκτιμήσει τον πολιτισμό τους, πιθανώς και την ανδρεία τους στον πόλεμο. (εξ άλλου η Ιστορία δείχνει ότι Ελληνες και Αιγύπτιοι ήρθαν ελάχιστες φορές σε πολεμική αντιπαράθεση μεταξύ τους και αυτό συνέβει σε πολύ αρχαία χρόνια).
Επίσης, για τους Πέρσες ειδικά, παρόλο που σε κείμενα όπως πχ στις Ιστορίες του Ηρόδοτου η ονομασία βάρβαρος ισοδυναμούσε με το όνομα Πέρσης, ο χαρακτηρισμός δεν ήταν πολιτιστικός (δηλ δεν τους θεωρούσαν απολίτιστους), καθώς σε πολλά κείμενα ελλήνων συγγραφέων αναγνωρίζεται σε αρκετά σημεία ο πολιτιστικός πλούτος των Περσών (αλλά και ο υλικός πλούτος τους).
Αυτό που κατά την γνώμη μου συνέβει, ήταν η σταδιακή "απομυθοποίηση" των Περσών από τους Ελληνες, όταν ήρθαν σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί τους (γεγονός που συμβαίνει σε όλες τις εποχές και ανάμεσα σε όλες τις φυλές του κόσμου).
Προφανώς από τις ιστορίες που είχαν ακούσει, θεωρούσαν την Περσική Αυτοκρατορία πολύ ισχυρή, γεγονός που δημιουργούσε "θαυμασμό" μαζί και "φόβο" (στην πολεμική αναμέτρηση μαζί της) -ας μην ξεχνάμε και τον ρόλο που μπορεί να έπαιξε η μεταφυσική κάλυψη της εικόνας των Περσών και των άλλων λαών της Ανατολής έτσι όπως έφτανε στα αυτιά των Ελλήνων-
και με τους Περσικούς πολέμους και μετά με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή η αόριστη μεγαλοποιημένη αίσθηση που είχαν, διαλύθηκε και ήρθε στα ίσα της (γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο αξίζω και πόσο αξίζεις).
Τέλος πάντων, αυτή είναι η δική μου γνώμη.![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Όταν οι γείτονες περνούν κατά κύματα λαθραία τα σύνορα μας (δηλ παρανομούν με το καλημέρα και πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου) και μας παίρνουν τις δουλειές, καθίσταμαι αυτομάτως ρατσιστής όταν ονειρεύομαι μια Ελλάδα όπως π.χ. το 1990, μόνο με Έλληνες; Ελλάς Ελλήνων χριστιανών έλεγε ο Παπαδόπουλος και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες έλεγε ο Ανδρέας.
Τις προάλλες είδα Πακιστανό ως υπάλληλο του δήμου Χολαργού ή Παπάγου να κουρεύει το γκαζόν στη Μεσογείων κι αναρωτήθηκα : "μα καλά χαθήκαν οι Έλληνες άνεργοι; δεν υπάρχει ένας Έλληνας να κάνει αυτή τη δουλειά;Τόσοι αποφυλακισμένοι, πρώην τοξικομανείς αλλά και άνθρωποι χωρίς προβλήματα αλλά χωρίς δουλειά".
Ξέρετε πόσες πραγματικά καλές δουλειές και με καλά λεφτά ξέρω που τις έχουν ξένοι;
Οι ξένοι κάνουν λέει έρευνες και λένε ότι είμαστε ρατσιστές. Η Ιταλία ήταν όμως που βύθισε το πλοίο με τα γυναικόπαιδα από την Αλβανία με τορπίλη από υποβρύχιο αν θυμάμαι καλά. Πρέπει δηλ να συμπαθώ τους Αλβανούς που μας κλέβουν, μας βιάζουν και μας σκοτώνουν
ενώ τους καλοδεχτήκαμε (σαν ηλίθιοι) και τους δώσαμε φαΐ να φάνε και ρούχα να φορέσουν; Πρέπει να δέχομαι τους Βούλγαρους οι οποίοι στην κατοχή βασάνιζαν τους Έλληνες της Μακεδονίας ή όταν με τους κομιτατζήδες βίαζαν, άρπαζαν και λεηλατούσαν;
Εμένα με ρώτησαν όταν ανοίγαν τα σύνορα; Αλλά ας μη γελιόμαστε, ο λαός φταίει γιατί βαριόταν να μαζεύει τις ελιές και να δουλεύει στα χωράφια κι έστελνε τους φθηνούς Αλβανούς κι όσο αυτοί έβρισκαν δουλειά, τόσο έρχονταν κι άλλοι. Βαριόμασταν να ξεσκονίζουμε το σπίτι μας και θέλαμε Αλβανίδες γιατί μας έπεφτε πολύ να βάλουμε μια σκούπα.
Ξέρετε ότι στη Ζάκυνθο Αλβανοί αγόρασαν τα κτήματα των πρώην αφεντικών τους και τους έκαναν υπάλληλους; Ξέρετε ότι μέχρι και στην Κάρυστο έχει κινέζικα με Έλληνες υπαλλήλους; Τολμάτε να περάσετε μετά τις 21:00-22:00 κάτω από την Πατησίων προς Λιοσίων και Αχαρνών;
Έχετε πάει στη θάλασσα να δείτε πόσοι αλλοδαποί μαζεύονται; Μόνο ελληνικά δεν ακούς. Ξέρετε ότι την ώρα που οι Έλληνες χρεώνονται στα δάνεια πολλές φορές για την καταναλωτική τους μανία, οι ξένοι αποταμιεύουν, αγοράζουν αμάξια, περίπτερα, μαγαζιά, σπίτια και στέλνουν τα λεφτά που εμείς τους δίνουμε έξω;
Μπορεί να είναι παράλογες οι σκέψεις μου αλλά στη 10ετια του 80 που ήμουν παιδί θυμάμαι ότι δεν κλειδαμπαρονόμασταν, ότι δε φοβόμασταν κι ότι ακούγαμε ελληνικά στους δρόμους.
Τέλος μη ξεχνάτε ότι δεν είμαστε Αγγλία ή Γερμανία με 60.000.000-80.000.000 πληθυσμό και δε συνορεύουμε με Ολλανδία και Λουξεμβούργο, αλλά είμαστε 10.000.000 που λιγοστεύουν και συνορεύουμε με εχθρούς, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και στη χώρα μας, γεννούν συνέχεια και σε λίγα χρόνια αν κάνουν κι ένα κόμμα θα μας κυβερνήσουν κι ολας. Ε τότε εν τέλει ας μας πουν και ρατσιστές, στο κάτω κάτω στο Θεό λογοδοτούμε για τις πράξεις και τα πιστεύω μας.
Κι ένα ανέκδοτο για το τέλος, κάποτε η ξαδέρφη μου με έλεγε ρατσιστή κι ότι οι ξένοι είναι ακίνδυνοι. Δε την είδα όμως ποτέ το βράδυ να μπαίνει σε λεωφορείο,τρόλεϋ κι ηλεκτρικό αλλά ήθελε από την πόρτα να την παίρνουν κι εκεί να την αφήνουν...