ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

τυχερουλης60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
03/06/2005, 01:24:08

quote:

Brie Boy:

Καλέ μου κάκιστε, δεν είναι ότι δεν θες να τα δεις τα ανεξήγητα.
Είναι ότι δεν μπορείς.

περι του μπορεις ή δεν μπορεις σηκωνει πολυ ανεξηγητη κουβεντα.

τοσοι ανθρωποι ερευνησαν την σπηλια και ορισμενες παρατηρησεις τις εκαναν εντελως ασχετα ατομα στην πρωτη τους επισκεψη!

εγω ο ιδιος ειδα πραγματα που δεν εχουν ακομη αναφερθει απο κανεναν, αλλα και δεν εβλεπα την κουκλα κι ας ηταν μπροστα μου!

παραλιγο να μου ριξει πετρα στο κεφαλι η σπηλια για να την δω - ναι καλα ακουσατε, θεωρω οτι καποια νοηση λειτουργει και δειχνει ή κρυβει πραγματα απο τα ματια μας στην συγκεκριμενη περιπτωση.

και αυτο για μενα δεν ειναι αποτελεσμα ερευνας - ειναι η θρησκευτικη μου αντιληψη που μου επιτρεπει να το διαπιστωσω.

.

το θεμα δεν ειναι αν μπορεις να βιωσεις μια ανεξηγητη εμπειρια, αλλα αν εισαι ικανος να την αποδεχθεις ως τετοια εναντια στην λογικη σου.

.

ευθεια ερωτηση στον κακιστο φιλο μου: πως εξηγεις το οτι δεν ειδατε το στομαχι και το παχυ εντερο της κατσικας στην εισοδο, ουτε τα ψημενα κρεατα, ουτε τις μπυρες?

για να σε βοηθησω, τι θα γινοταν αν τα εβλεπε η κυρια βριλ?

υπηρξε αποκρυψη για το συμφερον σου ή οχι απο την πλευρα του βουνου? (η προστασια που ανεφερε ο Νταβελης).

.

παρεπιπτοντως, διαβασε κανεις την σελιδα του πανειου, στο λινκ που παρεθεσα?

αξιζει για να καταλαβετε οτι νομιζουμε πως βλεπουμε τα παντα αλλα δεν ειναι ετσι.

http://clubs.pathfinder.gr/paneios/350222

ριξτε μια ματια!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

03/06/2005, 01:28:51

quote:

Τουλάχιστον εγώ και ο Johnnie, αλλά και άλλοι, βρίσκονται στη μέση οδό.

ορε Νταβελη, με μιση καρδια εσβυσα στην παραθεση το υπολοιπο μηνυμα σου...

συμφωνω σε ο,τι ειπες!

και ειδικα στην μεση οδο!

.

Γκανταρας

.

.

03/06/2005, 01:52:41

quote:

wendigo:

Τα πράγματα είναι βαθύτατα υποκειμενικά.

Αλλά η κοινή λογική και η κριτική σκέψη δεν είναι τα μόνα εργαλεία αντιμετώπισης της πραγματικότητας.

φιλτατε, ωραιοτατη η αναλυση σου!

με βρισκεις φυσικα απολυτα συμφωνο.

.

θα ηθελα να προσθεσω λιγα λογια, οχι για την υποκειμενικη πραγματικοτητα, αλλα για την αποδεκτη ως κοινη πραγματικοτητα που ζουμε.

ειναι οντως αληθινη πραγματικοτητα ή ειναι τεχνητη και την αποδεχομαστε επειδη μας διδαξαν να την αποδεχομαστε και επειδη ζουμε μεσα της, οπως το ψαρι στην γυαλα?

πχ, η πραγματικοτητα της πολης που βιωνουμε, ειναι αληθινη?

οι αναγκες της ειναι αληθινες ή τεχνητες?

σκεφθειτε για παραδειγμα οτι πληρωνουμε για το νερο που πινουμε και αν δεν πληρωσουμε μας το κοβουν...

και εμεις το αποδεχομαστε αδιαμαρτυρητα!

καταληξαμε να το θεωρουμε λογικο...

.

ποσο κοντα στην φυσικη πραγματικοτητα ζουμε?

η εξουσια εξακολουθει να προσπαθει βιαζοντας την Φυση να διαμορφωσει την πραγματικοτητα που της υπαγορευει το κερδος.

αρα η εκλογικευση δεν οδηγει απαραιτητα στην αληθεια...

.

.

03/06/2005, 04:50:51
Θυμήθηκα το παράδειγμα με τον Scooby Doo και γέλασα... !

Η αλήθεια είναι οτι προτιμώ τον sherlok Holmes. Κάπου με την εκκεντρικότητα παντρεύεται και ο ορθολογισμός και γίνεται κάτι σαν ... χάρισμα.

Ότι αφορά την επιθετικότητα. Έγινα έτσι, δεν ήμουν έτσι. Από την άλλη πάλι, Αμαλία, κανένας πόλεμος δεν κερδίθηκε μοιράζοντας τριαντάφυλλα.

Πόλεμος ? Γιατι, δεν γίνεται αλλιώς ? Πιθανώς. Αλλά δεν έχω πια διάθεση να διαβάζω τα χίλια μύρια παραμύθια. Έγινα Βρίλ, και μάλιστα κακός, με έντονη διάθεση απομυθοποίησης ακριβώς επειδή έφτασα στο Εσοτερικα να βρώ περισσότερες πληροφορίες για τα μέρη που περιγράφει ο κ. Γιαννόπουλος στα βιβλία του. Αν δεν πήγαινα εκείνη τη μέρα σε μεγάλο Σουπερμάρκετ και δεν ασχολιόμουν ώς συνήθως μόνο με τα κρέατα και τα φρούτα, δεν θα έπεφτε ποτέ τα μάτια μου σε ένα χοντρό βιβλίο με παχύ τίτλο και φουσκωμένο περιεχόμενο. O "κόσμος μου" περιστρέφονταν πάντα γύρω από τεχνογνωσία και εφαρμοσμένες τεχνολογίες.

Τρείς μέρες αργότερα ζυμώθηκε ο "χαρακτήρας" που όλοι έχετε γνωρίσει σαν Βρίλ. Κάντε έναν κόπο και ψάξτε στο Εσοτερικα. Δεν θα βρείτε άλλον. Όπως και δεν θα βρείτε άλλον να αντιμετωπίζει με τόση ευθύτητα την όποια παραμυθοπλασία εμφανίστηκε από τότε εδώ.

Λέτε να είναι στείρα άρνηση ? Λέτε να σκαρφίζομαι και τις εξηγήσεις ?
Δεν θα είχα πρόβλημα να αποδεχτώ το όποιο μυστήριο, αρκεί και να είναι. Δέστε το έτσι.
Η επιστημονική εκπάιδευσή μου μου έχει δόσει ένα τεχνολογικό υπόβαθρο (background) που πρέπει να γίνει κάτι πολύ πιο σημαντικό από το να μαγκώσει ένα φερμουάρ ή να αναπηδήσει ένα CD για να θεωρήσω κάτι σαν ανεξήγητο !

Αν επανέλθω στο επεισόδειο με την κατσικίλα, αναζητήστε τι ακριβώς είπα. Είπα οτι ήταν νύχτα και είχα μικρό φακό. Παρόλα αυτά έψαξα, έψαξα και δεν βρήκα τίποτα. Μέσα μου ξέρω, οτι δεν είχα το κατάλληλο εργαλείο, δεν είχα ούτε έναν από τους δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ "ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ" ΦΑΚΟΥΣ μου. Φοβάμαι οτι άν τους είχα, θα σας έβρισκα και που ακριβώς κατούρησε το κατσίκι. Και ευτυχώς ΙΣΩΣ που ξέχασα να πάρω μαζί μου και το G3 μου όταν έφυγα από το σύλλογο με τα πράσινα, ίσως να σας το έφερνα το κατσίκι με ανοιγμένο το κεφάλι του στα τέσσερα...

Σε καμία περίπτωση δεν το βάζω κάτω, και δεν είναι πείσμα και ξεροκεφαλιά. Είναι πίστη σε αυτό που κάνω, εμπιστοσύνη στην κρίση μου και γενικότερα είναι απόδειξη θέλησης.

Αφού κάνετε τον κόπο και με διαβάζετε, βρέστε μου έναν στο Εσοτερικα που αντιμετωπίζει το "ανεξήγητο" με τέτοια διάθεση. Οι περισσότεροι από εσας, που αναπτύξατε τώρα μόλις και την ορθολογική σας πλευρά, διαπιστώσατε οτι άν εμφανιστεί κάποιος που λέει "όχι ρε παιδιά, ο γάιδαρος ΔΕΝ πετάει, όσο και να το θέλετε για να δώσετε λίγο αλατάκι στη ζωή σας, πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε την ωμή αλήθεια" ξαφνικά μετατοπίζεται και όλο το κέντρο βάρους από την γνωστή μιμιτική διάθεση "αν εσύ είδες ένα τέρας, εγώ είδα δύο και πολύ χειρότερα".

Ψάξτε λοιπόν, μήπως αντί για το γάιδαρο πετάει τελικά το χταπόδι.

dim.karΜέλος
03/06/2005, 08:12:58
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Το topic είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δεν το προλαβαίνω! Βρε θηρία, τρεις σελίδες σε μια μέρα! Ξεκινώ τις παρατηρήσεις μου:

Α. Στην Πεντέλη δεν πάμε με μαύρο goretex μπουφάν. Διότι αν ανέβουμε στην Πεντέλη με ένα «σούπερ χάι τεκ» τζάκετ στον Όλυμπο με τι θα ανέβουμε; Με ενσωματωμένη σόμπα;

Β. Διαβάστε με ιστορία: κάποτε ήταν ένας ψυχολόγος. Παντρεύτηκε και ήρθε η ώρα η συμβία του να ετοιμάσει κοτόπουλο. Πιάνει η καλή του, τσουπ, κόβει τις άκρες από τα ποδαράκια του κοτόπουλου και το βάζει στο φούρνο. «Γιατί καλέ μου το έκανες αυτό;» ρωτάει. «Γιατί έτσι πρέπει να γίνεται.» απαντά εκείνη. Περνάει ο καιρός, πάνε στην πεθερά του. Κοτόπουλο. Πιάνει η μαμά της καλής του, τσουπ, κόβει τις άκρες από τα ποδαράκια του κοτόπουλου και το βάζει στο φούρνο. «Γιατί μητέρα μου το έκανες αυτό;» ρωτάει. «Γιατί έτσι πρέπει να γίνεται.» απαντά εκείνη. Περνάει ο καιρός, πάνε στην μαμά της πεθερά τους. Κοτόπουλο. Το βάζει κανονικά, χωρίς να κόψει τα ποδαράκια. Πιάνει η καλή του, τσουπ, κόβει τις άκρες από τα ποδαράκια του κοτόπουλου και το βάζει στο φούρνο. «Δεν θα κόψεις τα ποδαράκια γιαγιά;» ρωτάει. «Παιδί, από τότε που πήρα μεγαλύτερο ταψί έπαψα να τα κόβω… Πειράζει;» απαντά εκείνη. Δύο γενιές έκοβαν τα πόδια, έτσι, χωρίς να ξέρουν γιατί… Απλά, γιατί …έπρεπε.

Ηθικόν δίδαγμα: οι μηχανισμοί του μυαλού είναι πολύ μυστήριο τρένο βρε παιδάκι μου…

Γ. Συχνά, αυτό που εξηγούμε ως «σημάδι» από το βουνό είναι καμπανάκι της διαίσθησης μας όπου διαίσθηση είναι συνήθως η μη συνειδητή επεξεργασία δεδομένων που προσλαμβάνουμε. Παράδειγμα: αρχικά δεν κλείνω καλά το μπουφάν μου. Έπειτα δεν βρίσκω τα κλειδιά μου. Μετά κλείνω τα δάκτυλα μου στην πόρτα κλπ κλπ. Εξηγήσεις: α. είναι σύμπτωση β. είναι κακό σημάδι, οπότε μένω σπίτι μου γ. είμαι ξενυχτισμένος, άρρωστος οπότε κάνω μαλ… και ο «εαυτός» μου διαισθάνεται την μαλ… που θα γίνει στο βουνό και μου λέει «μαλ… κάτσε σπίτι!» δ. διαισθάνομαι κάτι, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, το οποίο δεν έχουμε ερμηνεύσει ακόμη. Όσο δε περισσότερο εκτίθεμαι σε κινδύνους, τόσο περισσότερο οξύνονται οι συγκεκριμένες «κεραίες». Που δεν έχουν να κάνουν με την Πεντέλη (σαν Πεντέλη) αλλά με τον εαυτό μας (και μόνο). Οπότε επιστρέφουμε στον ορισμό: διαίσθηση είναι συνήθως η μη συνειδητή επεξεργασία δεδομένων που προσλαμβάνουμε. Με όποιο τρόπο τα προσλαμβάνουμε θα πρέπει να συμπληρώσουμε!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

dim.karΜέλος
03/06/2005, 08:17:25
quote:
Ακολουθείς το κάλεσμα.
Ποιος σε καλεί?
Δεκάρα δεν δίνεις.
Απλά πας…..

Πόσοι έχετε περάσει νύχτα στο ύπαιθρο?
Πόσοι έχετε περάσει νύχτα στην θάλασσα?
Πόσοι έχετε κάνει νυχτερινή κατάδυση?
Πόσοι έχετε περάσει ολομόναχοι νύχτα στο ύπαιθρο?
Πόσοι έχετε περάσει ολομόναχοι νύχτα στην θάλασσα?
Πόσοι έχετε κάνει ολομόναχοι νυχτερινή κατάδυση?
Πόσοι έχετε το θάρρος να περάσετε τη νύχτα ολομόναχοι μέσα σε βαθιά ομίχλη πάνω στο βουνο?
Ποσες φορες?

Υπάρχουν κατηγόριες ανθρώπων.

Ποιος έχει δει (με τα ματια του)περισσότερα?
Ποιος έχει ακούσει(με τα αυτια του) περισσότερα?
Ποιος έχει νιωσει(στο πετσι του) περισσότερα?

Είναι το ίδιο εύκολο είναι να εξηγείς πράγματα μέσα σε ένα καλοζεσταμενο διαμέρισμα?
Είναι το ίδιο να εξηγείς πράγματα κρυώνοντας και πεινώντας μέσα στην ερημιά περιμένοντας την ανατολή?
Και το κυριοτερο,θες να τα εξηγήσεις ή όχι?

Ναι, πολλές φορές. Δικαιούμε να ομιλώ; Και νομίζω πως πρέπει να προσπαθώ να εξηγήσω! Γιατί είναι άδικο να κατώ το "δρόμο" για εμένα και μόνο...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

03/06/2005, 09:17:03
quote:
Δικαιούμε να ομιλώ

Εννοειται ! και τα λεγόμενα σου "ζυγίζονται" με ιδιαίτερο σεβασμό.

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

03/06/2005, 10:56:22
Προσπαθήστε να εξηγήσετε το "μηχανισμό", που το ΒΟΥΝΟ "στέλνει" κάτι, το οποίο μπλοκάρει το (υποθετικό) φερμουάρ, από το οποίο λαμβάνετε το "μήνυμα" {καλύτερα να μήν πάω στο βουνό, ΑΥΤΟ δεν με θέλει}

Μετά αν΄λογιστείτε το εξής.
Στο ίδιο βουνό, μερικές δεκαετίες πρίν, ανέβαιναν σε καθημερινή βάση άνθρωποι με δυναμίτες, τρυπάνια, φορτηγά, εκσκαπτικά, και λίγο ώς πολύ άλλαξαν τα φώτα στο "ιερό και πάνσεπτο βουνό της Θεάς Αθηνάς".
Δεν λέω, που ήταν η Αθηνά όταν έγιναν όλα αυτά, εντάξει, θέλω ώς ένα βαθμό να σέβομαι την θρησκευτική πεποίθηση του άλλου, για΄τι ξέρω ότι ουτε και ο τριαδικός Θεός επενέβη, όταν κόντεωαν να διαλύσουν τα εκλησσάκια...
Είμαι πεποισμένος, οτι μπροστά στην απληστία των ανθρώπων, φεύγουν ακόμα και οι Θεοί μακριά ... !

Αναλογιστείτε λοιπόν, γιατί πρέπει το ΒΟΥΝΟ και ειδικά σε εσάς να δημιουργεί αυτά που πιστεύετε οτι είδατε.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε μια βαθιά ... ομφαλοσκόπηση, πρίν "ρίχνουμε" τις "αιτίες" σε πράγματα, όπως βουνά, ραχούλες και πηγάδια ?

Αν είμασταν στον Μεσαίωνα δε θα είχα πρόβλημα να το αποδεχτώ, ούτως ή άλλως στην πυρρά θα κατέληγα με αυτά που λέω και κάνω.
Σήμερα τι γίνεται ???

Με χαρά όμως βλέπω, οτι στο τόπικ εξελίσσεται ακριβώς η αντίθετη άποψη, δηλ. κάποιοι λένε "εγώ βίωσα το παράξενο και ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"

03/06/2005, 11:02:42

quote:

Αν επανέλθω στο επεισόδειο με την κατσικίλα, αναζητήστε τι ακριβώς είπα. Είπα οτι ήταν νύχτα και είχα μικρό φακό. Παρόλα αυτά έψαξα, έψαξα και δεν βρήκα τίποτα. Μέσα μου ξέρω, οτι δεν είχα το κατάλληλο εργαλείο, δεν είχα ούτε έναν από τους δύο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ "ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ" ΦΑΚΟΥΣ μου. Φοβάμαι οτι άν τους είχα, θα σας έβρισκα και που ακριβώς κατούρησε το κατσίκι.

ρε βριλη, γιατι μου θυμιζεις τον Λελουδα στις εκλογικευμενες εξηγησεις σου?

αν ειχες δυνατο φακο, ε?

ε την παραλη μερα που πηγα μεσημερι, δεν υπηρχε ιχνος κοπριας!

και το ξερεις οτι δεν υπηρχε, γιατι και με μικρο φακο, εισαι αρκετα παρατηρητικος και εψαξες αρκετη ωρα ωστε να ειχες ανακαλυψει εστω και ενα πατημα, αλλα δεν θελεις να το παραδεχθεις γιατι αντιδρα η λογικη σου.

δεν ειναι ομως σωστος τροπος έρευνας το να υποθετεις στοιχεια οταν δεν τα βρισκεις...

αν ειχες φακο θα ευρισκες που κατουρησε το κατσικι.*

πρωτον ηταν απογευμα οταν φτασαμε και ειχε ακομη καποιο φως.

δευτερον δεν φτανει μια κατσικα για να βγαινει τετοια μποχα.

γι αυτο πολυ σωστα ο τυχερουλης υπεθεσε οτι μυρισαμε τραγιλα, γιατι ενας τραγος αρκει.

αλλα μυριζε κοπρια, οχι τραγο.

τριτον οι οσμες διασπειρονται στον αερα και δεν παρουσιαζουν τοπικοτητα.

* αν ειχα κασετοφωνο την μερα που επρεπε, θα σας ειχα κουφανει τωρα.

quote:

Σε καμία περίπτωση δεν το βάζω κάτω, και δεν είναι πείσμα και ξεροκεφαλιά. Είναι πίστη σε αυτό που κάνω, εμπιστοσύνη στην κρίση μου και γενικότερα είναι απόδειξη θέλησης.

ε, λιγο ισως?

ακομη δεν μου απαντησες για την συγχρονικοτητα, και για το πως και γιατι δεν ειδατε ολοκληρο στομαχι κατσικας!

quote:

Αφού κάνετε τον κόπο και με διαβάζετε, βρέστε μου έναν στο Εσοτερικα που αντιμετωπίζει το "ανεξήγητο" με τέτοια διάθεση. Οι περισσότεροι από εσας, που αναπτύξατε τώρα μόλις και την ορθολογική σας πλευρά, διαπιστώσατε οτι άν εμφανιστεί κάποιος που λέει "όχι ρε παιδιά, ο γάιδαρος ΔΕΝ πετάει, όσο και να το θέλετε για να δώσετε λίγο αλατάκι στη ζωή σας, πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε την ωμή αλήθεια" ξαφνικά μετατοπίζεται και όλο το κέντρο βάρους από την γνωστή μιμιτική διάθεση "αν εσύ είδες ένα τέρας, εγώ είδα δύο και πολύ χειρότερα".

δεν μπορω να πω οτι σε καταλαβαινω τι εννοεις...

πιστευεις οτι οι ανεξηγητες εμπειριες ειναι αποτελεσμα ελλειψης καρυκευματος στην ζωη?

τοτε αποτελω την εξαιρεση στον κανονα σου, γιατι δοξα τω θεω εζησα μια γεματη εμπειριες και πολυ καρυκευμενη ζωη.

.

καλημερα σε ολες και ολους!

.

.

03/06/2005, 11:10:59
quote:

αποτελω την εξαιρεση στον κανονα σου, γιατι δοξα τω θεω εζησα μια γεματη εμπειριες και πολυ καρυκευμενη ζωη.

Καλά, εσύ δεν ήσουν που έλεγες, οτι κατάλαβες έξ αρχής οτι το θέμα μου δεν έχει να κάνει με αυτά που λές ?

oneiric1Μέλος
18/02/2004, 15:27:37
quote:

Ολοι εσεις που αμφισβητείτε τόσο έυκολα και συνεχως τα μεταφυσικα φαινομενα και τα παραξενα, αναρωτιεμαι τι κανετε εδω μεσα? Αφου γίνατε όλοι επιστήμονες και εχετε μια εξηγηση για τα παντα, γιατι δεν γραφετε σε καποιο επιστημονικο site? Και μη μου πειτε οτι εχετε το δικαιωμα να διαφωνειτε και να εκφραζετε αλλη γνωμη γιατι μαλλον ξεχνατε πως εδω εχουμε κοινα ενδιαφεροντα για συζητηση αρα το λογικο ειναι να μην υπαρχουν τοσο εντονες διαφωνιες! Η μηπως πρεπει να λεμε πρωτα καθε ανοησια λες και αυτος που γραφει δεν εχει την κριση και το μυαλο να σκεφτει πως μπορει να κουνηθικε η πορτα η να εγινε σεισμος η να ξεχασν ανοιχτο τον ανεμιστηρα.Οσοι βιαστουν να ανταπαντησουν στο ονομα της δημοκρατιας και ελευθεριας της γνωμης,άδικος κοπος τα ξερω πολυ καλα.Θα ήθελα πολυ να απαντησω σε εναν προς εναν αλλα νομιζω πως για μερικους και οχι ολους ειναι αδικος κοπος.
*ή οτι κι αν υπαρχει και δεν βλεπουμε"

Καλέ μου φίλε sonap, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Πέρα από την δημοκρατία και τον δόκιμο διάλογο, κάποιες φορές είναι λιγάκι... κουραστικό!!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

_SayNoMore_Νέο Μέλος
18/02/2004, 16:09:24
quote:
Ολοι εσεις που αμφισβητείτε τόσο έυκολα και συνεχως τα μεταφυσικα φαινομενα και τα παραξενα, αναρωτιεμαι τι κανετε εδω μεσα? Αφου γίνατε όλοι επιστήμονες και εχετε μια εξηγηση για τα παντα, γιατι δεν γραφετε σε καποιο επιστημονικο site? Και μη μου πειτε οτι εχετε το δικαιωμα να διαφωνειτε και να εκφραζετε αλλη γνωμη γιατι μαλλον ξεχνατε πως εδω εχουμε κοινα ενδιαφεροντα για συζητηση αρα το λογικο ειναι να μην υπαρχουν τοσο εντονες διαφωνιες! Η μηπως πρεπει να λεμε πρωτα καθε ανοησια λες και αυτος που γραφει δεν εχει την κριση και το μυαλο να σκεφτει πως μπορει να κουνηθικε η πορτα η να εγινε σεισμος η να ξεχασν ανοιχτο τον ανεμιστηρα.Μην τρελαθουμε τελειως.Πειτε κατι σοβαρο επιτελους.Καποιος που γραφει,αν εχει τη στοιχειωδη λογικη και εξυπναδα,ολα αυτα που λετε σαν πιθανες αιτιες, ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΕΙ!!!Ακόμα και αν όλα εχουν μια εξήγηση και η εξηγηση αυτη είναι τύπου Matrix , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ???
Οσοι βιαστουν να ανταπαντησουν στο ονομα της δημοκρατιας και ελευθεριας της γνωμης,άδικος κοπος τα ξερω πολυ καλα.Οσο για το περιστατικο που εγινε αφορμη για αυτο το θεμα το πιστευω περα για περα γιατι ειχα και εγω παρομοια περιστατικα.Αλλα αρνουμαι να βολευτω στην εξηγηση της επιστημης και πολλες φορες της ασφαλειας που αυτη προσφερει.Γιατι...ποσοι απο εδω θα ζουσαν ανετα στο χωρο τους γνωριζοντας πως ενα φαντασμα(*) κοβει βολτες τα βραδυα?
Θα ήθελα πολυ να απαντησω σε εναν προς εναν αλλα νομιζω πως για μερικους και οχι ολους ειναι αδικος κοπος.
*ή οτι κι αν υπαρχει και δεν βλεπουμε

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι εκτός του ότι δεν δέχεστε τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, δεν κάνετε καν τον κόπο να αναζητήσετε την εξήγηση στα φυσικά αίτια. Λες ότι πρώτα έψαξε τα λογικά αίτια και αφού δεν έβγαλε συμπέρασμα στράφηκε στην μεταφυσική. Και εγώ σου λέω ότι αν υπεύθυνος για το συμβάν ήταν κάτι από αυτά που αναφέρει ο Α Ι Α Ν Τ Α Σ η οτιδήποτε άλλο που έχει λογική, πως θα μπορούσε να το διαπιστώσει αφού την στιγμή που έγινε κοιμόντουσαν και οι δύο;

oneiric1Μέλος
18/02/2004, 16:46:09
Αγαπητέ φίλε saynomore, θα μιλήσω προσωπικά, αν και μιλάς στον πληθυντικό, λέγοντας ότι «δεν δέχεστε τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, δεν κάνετε καν τον κόπο να αναζητήσετε την εξήγηση στα φυσικά αίτια».

Είμαι σε αυτό τον «χώρο» γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με μεταφυσικά / περίεργα ή έστω θέματα που εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω, οπότε συμφωνώ με τον φίλο clearthrough που αναρωτιέται τι κάνουν εδώ όλοι αυτοί οι συμμετέχοντες που δεν πιστεύουν παρά μόνο στις επιστημονικές / λογικές εξηγήσεις! Αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο.

Προσωπικά λοιπόν, λατρεύω τον διάλογο, τις διαφωνίες και δεν διστάζω να πω την άποψή μου ακόμα και με αναίδεια όταν κρίνω ότι έτσι πρέπει! Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις μηνύματά μου, θα δεις ότι αρκετές φορές έχω παραδεχτεί άγνοια σε θέματα ή/και έχω παραδεχτεί ότι έκανα λάθος σε αρχική μου άποψη, όταν είδα ότι κάποιος από τους συνομιλητές μου με έπειθαν γι’ αυτό. Άρα το ότι δεν δέχομαι τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, για μένα, δεν ισχύει.

Αυτό που γράφω στο πιο πάνω μου μήνυμα είναι γιατί πραγματικά σ’ αυτό τον χώρο υπάρχουν άτομα μου με τρόπο απαξιωτικό πολλές φορές, αντιδρούν στα όσα γράφονται από διάφορους φίλους!

Για όλα φίλε μου, υπάρχει ένας τρόπος και απλά γράφω ότι αυτός (η πλήρης άρνηση) δεν είναι ο σωστός! Μίλα, διαφώνησε, όμως πάντα με επιχειρήματα & καλή διάθεση.

Φιλικά

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Crystal_tearΜέλος
18/02/2004, 18:28:10
Σε συνχαίρω φιλε Sonap τα πράγματα ειναι οπως τα λές δεν ήταν ενας
στο δομάτιο αλλα δυο, απο τη φυση μας οι περισώτεροι οταν μας συνβει
ενα τετιο γεγονος θα προσπαθίσουμε να το εξιγίσουμε λογικα γιατι δεν
θέλουμε να μας συνβει ενα μη φυσικο συνβαν οπως προαναφερθικε.

Φίλε Μac δε μας τα λες καλά. Καταρχήν γιατί κλειδώνετε την του 
δωματίου σας. Μετά πώς κοιμήθηκες πως δηλαδή δεν ενημέρωσες τους
γονείς εκείνη την στιγμή. Μήπως μπέικε μέσα καμιά νυχτερίδα ή
ποντίκι;; Μήπως μετατοπίστηκε η στήριξη;; Αυτά είναι που θα
αναζητούσε πρώτα ένας λογικός άνθρωπος. Τώρα αν τα σκέφτηκες όλα αυτά
και δεν βρήκες απάντηση τότε πρόκειται για παραίσθηση. Πολύς κόσμος
έχει στις μέρες μας. Πολλοί μάλιστα λένε ότι βλέπουν τον σατανά – ένα
μαλλιαρό άσχημο ανθρωπάκι που τους κόβει την μιλιά και τους
αδρανοποιεί. Αλήθεια σου έχει συμβεί άλλη φορά;;; Αν όχι ξέχνα το
γεγονός. Αν όμως βλέπεις συχνά τέτοια παράξενα καλό θα ήταν να
επισκεφτείς και κανέναν ειδικό.

Φίλε Α Ι Α Ν Τ Α Σ,

1. Η πορτα κλειδωνει γιατι το σπιτi δεν εχει παντζούρια και επηδει
υπαρχουν πολλα χρηματα στο σπιτι θα μπορουσε να ειναι στοχος λυστίας
αρα οι λογοι είναι λογοι ασφάλιας.
2. Οχι δε μπίκε τιποτα, δεν σκαρφαλονουν τα ποντικα στις πορτες η και
να το κανουν καποια στιγμη θα βρεθουν μεσα σε ενα δωματιο, ουτε λογος
για νυχτεριδα.
3. Ουτε η στήρηξη μετατοπιστικε, ο μέλοδος "δεν ειναι ονειροπαγηδα
αλλα μελοδος αυτο για το οποιο μιλαει ο Mac" κουνίοταν με πολυ δυναμη.

Crystal_tearΜέλος
18/02/2004, 18:49:03
Ξέχασα να αναφερω οτι οι γωνεις του Mac ενιμεροθικαν.

Οσο για το θεμα με αυτους που λενε οτι βλεπουν το σατανα ριξε μια ματια στο θεμα mora h mola.

Γνωρίζω τον MachineHead 20 χρονια και ξέρω τα παντα για αυτη την ιστορια, τον εν λογο μελωδο μαλιστα τον κρέμασα εγω στην πορτα!!!

MachineHeadΝέο Μέλος
18/02/2004, 20:36:26
quote:

Φίλε Μac δε μας τα λες καλά. Καταρχήν γιατί κλειδώνετε την του δωματίου σας. Μετά πώς κοιμήθηκες πως δηλαδή δεν ενημέρωσες τους γονείς εκείνη την στιγμή. Μήπως μπέικε μέσα καμιά νυχτερίδα ή ποντίκι;; Μήπως μετατοπίστηκε η στήριξη;; Αυτά είναι που θα αναζητούσε πρώτα ένας λογικός άνθρωπος. Τώρα αν τα σκέφτηκες όλα αυτά και δεν βρήκες απάντηση τότε πρόκειται για παραίσθηση. Πολύς κόσμος έχει στις μέρες μας. Πολλοί μάλιστα λένε ότι βλέπουν τον σατανά – ένα μαλλιαρό άσχημο ανθρωπάκι που τους κόβει την μιλιά και τους αδρανοποιεί. Αλήθεια σου έχει συμβεί άλλη φορά;;; Αν όχι ξέχνα το γεγονός. Αν όμως βλέπεις συχνά τέτοια παράξενα καλό θα ήταν να επισκεφτείς και κανέναν ειδικό.

Καλησπέρα κ συγνώμη διοτι δεν απάντησα εχθές ομως λόγω δουλειας δεν τα κατάφερα. Φίλε Αιαντα Την πόρτα την κλειδώνουμε γιατι στο σπίτι υπάρχουν πολλά χρήματα καθημερινα (εχουμε πρατήριο υγρών καυσίμων) κ εχουμε μεγαλώσει με την νοωτροποια να κλειδώνουμε! Φυσικα κ ενημέρωσα τους γονείς μου αφού πρώτα προσπάθησα να δώσω (μαζι με τον αδερφό μου) μια λογική εξήγηση! οταν δεν τα κατάφερα να είσαι σιγουρος οτι τουσ φώναξα! Δεν ειδα καμια νυχτερίδα οταν άναψα το φώς ομώς ισως να είναι η μόνη λογική εξήγηση, άσχετα αν δεν βρήκα τιποτα μετα.(προσωπικα αμφιβάλλω λίγο.) Δεν εχω παραισθήσεις αφου ηταν μαζι μου κ ο αδερφός μου οπως προανέφερα. οσο για μαλλιαρά τερατάκια με κέρατα ΝΑΙ εχω δει!!!! Gremlings λεγονται!!! αυτα !!! ΤΝΧ για το σχόλιο σου παντως.
quote:

Ολοι εσεις που αμφισβητείτε τόσο έυκολα και συνεχως τα μεταφυσικα φαινομενα και τα παραξενα, αναρωτιεμαι τι κανετε εδω μεσα? --- Η μηπως πρεπει να λεμε πρωτα καθε ανοησια λες και αυτος που γραφει δεν εχει την κριση και το μυαλο να σκεφτει πως μπορει να κουνηθικε η πορτα η να εγινε σεισμος η να ξεχασν ανοιχτο τον ανεμιστηρα.Μην τρελαθουμε τελειως.Πειτε κατι σοβαρο επιτελους.Καποιος που γραφει,αν εχει τη στοιχειωδη λογικη και εξυπναδα,ολα αυτα που λετε σαν πιθανες αιτιες, ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΕΙ!!!Ακόμα και αν όλα εχουν μια εξήγηση και η εξηγηση αυτη είναι τύπου Matrix , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ???

Θα ήθελα πολυ να απαντησω σε εναν προς εναν αλλα νομιζω πως για μερικους και οχι ολους ειναι αδικος κοπος.
*ή οτι κι αν υπαρχει και δεν βλεπουμε

Συμφωνώ κ επαυξάνω! Μπράβο Μπραβο Μπράβο! Εάν αυτο που έζησα πίστευα έστω κ λίγο οτι έχει μια λογική εξήγηση δεν θα σας ενοχλούσα καθόλου.

Glorfindel

quote:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

Δεν υπάρχει κατι αξιόλογο να αναφέρω αγαπητε, είναι το μόνο που με κάνει να γράφω σε αυτό εδώ το forum.
Spin
quote:

Δεν είπα πως δεν πιστεύω πως κουνήθηκε η ονειροπαγίδα, είπα πως δεν πιστεύω πως κουνήθηκε από κάτι μεταφυσικό!

(απο το γενικότερο post συμμερίζομαι τις απόψεις σου κ χαίρομαι πραγματικα που υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση)
Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο μελωδός (οπως σωστα διόρθωσε ο C.t.) Κουνιόταν σαν τρελος κ με τέτοια δύναμη που "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ,ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" οτι ηταν καποιο ποντίκι ή αράχνη ή ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ! επαναλαμβάνω οτι οταν ανοιξα το φώς ήταν σαν να το έιχε κουνίσει κάποιος με όλη του την δύναμη, δεν υπήρχε περιθόριο ταλάντωσης πλέον(ηταν στο limit up) , επιπλέον υπολογίζω οτι ταλαντονόταν για περισσότερο απο 2 λεπτα, {μέχρι να αντιληφθούμε τον συνεχόμενο ήχο, να ξυπνίσουμε... να σαστίσουμε λιγο στο κρεββάτι κ να ανάψω εν τελη το φως κ να το δω να κουνίετε!

Σας ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το συγκεκριμένο θέμα.

_SayNoMore_Νέο Μέλος
18/02/2004, 21:07:26
Πρώτα απ' όλα προτιμώ το φίλη από το φίλε γιατι τυγχάνει να είμαι γένους θηλυκού!

Δεν νομίζω η παράθεση μιας αντίθετης άποψης να ισοδυναμεί με απαξίωση. Τυχαίνει να έχω διαφορετική άποψη από εσάς και ο λόγος που είμαι εδω μέσα για να την εκθέσω και όχι για να την επιβάλλω η για να αλλάξω γνώμη σε κάποιον. Με εκπλήσει που σας ενοχλεί κάτι τέτοιο μιας και δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν...

quote:
Μίλα, διαφώνησε, όμως πάντα με επιχειρήματα & καλή διάθεση.

Πάντα χρησιμοποιώ επιχειρήματα γι' αυτό που λέω σε αντίθεση με εσάς που όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά ενοχλείστε με την αντίθετη άποψη. Ποιος είναι ο "απόλυτος" τελικά;

SpinΝέο Μέλος
18/02/2004, 21:23:14
quote:
Αφου γίνατε όλοι επιστήμονες και εχετε μια εξηγηση για τα παντα, γιατι δεν γραφετε σε καποιο επιστημονικο site?

Φίλε Sonap, δεν είμαι επιστήμονας (ακόμα) όμως είμαι σε καλό δρόμο...
Σε πληροφορώ ότι συμμετέχω και σε διάφορα άλλα forums κάποια από τα οποία ασχολούνται και με επιστημονικά θέματα! Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να θέλω να συζητάω με ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα τελείως διαφορετικά από μένα. Κατά τη γνώμη μου μία συζήτηση που γίνεται μεταξύ ατόμων με κοινές απόψεις μπορεί να γίνει από ανιαρή μέχρι άχρηστη. Η πολυφωνία είναι αυτή που βοήθησε τον κόσμο να πάει μπροστά. Οι μεγαλύτερες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις (πολιτισμένα πάντα) αποτέλεσαν το έναυσμα για τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις.

Συμφωνώ με την SayNoMore στο ότι δεν είμαι εδώ για να επιβάλλω την άποψή μου σε κανέναν. Δεν έχω να κερδίσω εγώ κάτι από αυτό.

19/02/2004, 06:12:20
Φίλε Mac θα επιμείνω ότι δε μας τα λες καθόλου μα καθόλου καλά. Εγώ βλέπω ότι έχεις παντελή έλλειψη λογικής και πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου Crystal . Καταρχήν δεν μας έχεις εξηγήσει καθόλου ως τώρα για πια πόρτα πρόκειται για την μπαλκονόπορτα ή για την εσωτερική του δωματίου;;; Όλα μέχρι στιγμής είναι μια τεράστια αντίφαση. Αναφέρεις λόγους ληστείας και έλλειψη παντζουριών άρα πρόκειται για μπαλκονόπορτα. Λες όμως ότι είναι από αλουμίνιο οι πόρτες άρα συρόμενες. Τώρα πως μπορεί μια συρόμενη πόρτα να σπρώξει ένα κουδούνι εγώ δεν ξέρω. Μετά αλλάζεις εντελώς τροπάριο και αναφέρεις για ενδεχόμενο τριξίματος και ότι δεν την έσπρωξαν οι γονείς σου. Σαφή λοιπόν αναφορά για εσωτερική πόρτα εκτός και αν άρχισαν να τρίζουν οι συρόμενες και εγώ δεν το ξέρω. Οι συρόμενες ελάχιστο θόρυβο κάνουν και όχι τρίξιμο και οι γονείς μας συνήθως κοιμούνται μέσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι ώστε να σπρώχνουν μπαλκονόπορτες.

Λες μετά ότι όταν άνοιξες το φως σταμάτησε να χτυπά. Δηλαδή δεν ακουγόταν. Αναφέρεις τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου ότι το ειδές να κουνιέται με πολύ δύναμη αφού ανοίξατε το φως. «ανοίγω το φώς κ αυτό σταμάτησε να χτυπάει αλλα το είδαμε κ οι δύο να κουνιέτε λες κ το είχαν πίασει με το χέρι κ το είχαν χτυπήσει με όλη τους την δύναμη» Ρε φίλε αυτά που λες δε στέκουν καθόλου. Πως κουνιόταν τόσο δυνατά χωρίς να ακούγεται. Κόφτη πλάκα επιτέλους. Κάτσε και σκέψου λίγο πριν γράψεις γιατί έτσι γελοιοποίησε.

Καλά ρε φίλε σου είπα κάτι για νυχτερίδα και εσύ το πέταξες έτσι αβασάνιστα;;; Η νυχτερίδα τι νομίζεις ότι είναι κανένα έντομο…δεν έχει βάρος;;; «Δεν ειδα καμια νυχτερίδα οταν άναψα το φώς» Πας να μας τρελάνεις ρε φίλε; Σιγά μη καθόταν να την πιάσεις κιόλας….¨άκουσε¨ το θόρυβο τρόμαξε και κρύφτηκε κάπου, που να την δεις μετά και μάλιστα τρομαγμένος. Όταν το πρωί άνοιξες το δωμάτιο έφυγε. Με τον ίδιο τρόπο θα μπήκε…. και καθόμαστε τώρα και ασχολούμαστε τόσα άτομα με τρίχες πράγματα. Σημ. νυχτερίδα σε σπίτι μου είχε αναφέρει ένας φίλος μου άρα δεν είναι απίθανο. Πάντως αν βλέπεις συχνά κερατάκια με κέρατα όπως ανέφερες να πας σε κανένα ψυχίατρο…μην το αφήνεις έτσι.

Και συ φίλη oneiric1 που ασχολείσαι με την μεταφυσική μου κάνει εντύπωση που δεν αποδίδεις τίποτα στο θείο αλλά ψάχνεις για ένα σωρό βλακείες όπως φαντάσματα κλπ (φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του φίλου Mac…ούτε λόγος) για να ερμηνεύσεις οτιδήποτε παράξενο και μη εξηγήσημο. Όλοι με τα μεταφυσικά απορρίπτουν (δεν τους απασχολεί) την Θεία παρέμβαση. Φυσικά είστε άθεοι αν σκέφτεστε έτσι. Μετά το άλλο για το σταυρό…….. Εκτόπλασμα και βλακείες. Άκου φίλε mindtrap όσο αναφορά την περίπτωση την δική σου κατά πάσα πιθανότητα να πρόκειται για υγρασία. Τα καδρόνια που υπάρχουν μέσα στη πόρτα είναι κάθετα μεταξύ τους οπότε καταλαβαίνεις. Αν όμως δεν είναι υγρασία και ο σταυρός είναι συμμετρικός και τέλεια σχηματισμένος τότε ….. κάνε τον σταυρό σου. Ε … αν μη τι άλλο κάτι θεϊκό θα σημαίνει (καλό), όχι πάντως ένα σωρό άλλες αηδίες που κάθονται και σκέφτονται οι άθεοι και οι κουλτουριαρεοι και τα οποία είναι εντελώς αβάσιμα και αντιεπιστημονικά. Για συνέρθετε ορέ. Θεός δεν υπάρχει δηλαδή. (φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του κουδουνίσματος… αυτά είναι στη φαντασία του Mac)

ΥΓ. Mac να είσαι πιο κατατοπιστικός και πιο σαφής όταν αναφέρεις ένα περιστατικό. Ελπίζω να κάνεις την πλάκα σου εδώ γιατί αλλιώς….τρέξε από σήμερα κιόλας σε κανένα ψυχιατρείο.

19/02/2004, 10:37:19
quote:
Αν όμως δεν είναι υγρασία και ο σταυρός είναι συμμετρικός και τέλεια σχηματισμένος τότε ….. κάνε τον σταυρό σου. Ε … αν μη τι άλλο κάτι θεϊκό θα σημαίνει (καλό), όχι πάντως ένα σωρό άλλες αηδίες που κάθονται και σκέφτονται οι άθεοι και οι κουλτουριαρεοι και τα οποία είναι εντελώς αβάσιμα και αντιεπιστημονικά. Για συνέρθετε ορέ. Θεός δεν υπάρχει δηλαδή. (φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του κουδουνίσματος… αυτά είναι στη φαντασία του Mac)

Αυτό το ο Θεός δεν υπάρχει είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα.
Και μια στιγμή βρε φίλε,δηλ. ο Θεός για σένα κάθε τρεις και λίγο
αφήνει τα σημάδια του εδώ κι εκεί?Και αυτό το <κάνε τον σταυρό σου> που λες στον φίλο μας...Δηλαδή τί?Να αρχίσει να φοβάται το θείο σημάδι?Ο Θεός για μένα είναι πανάγαθος.Με εκφράσεις αυτού του τύπου προσβάλεις εσύ ο ίδιος το όνομά του.Ο Θεός δεν προκαλεί φόβο,αλλά μόνο ΑΓΑΠΗ και ηρεμία.Ψυχική!

Το γνωστό ο Θεός δεν χρειάζεται αποδείξεις για να κάνει την υπαρξή του γνωστή,δεν σου λέει κάτι?
Τα παιδιά εδώ αναφέρουν κάποια περιστατικά.
Προσωπικά δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω.Η εξήγηση τώρα,ναι αλλάζει,σύμφωνα με το πως το βλέπει ο καθένας μας.
Και είναι και υποκειμενική.
Δεν παίρνω το μέρος κανενός.
Δεν απορρίπτω και τίποτα όμως,ούτε θέλω να είμαι απόλυτη.
Κατά τη δική σου άποψη,πέρα από τη Θεία παρέμβαση και την λογική εξήγηση,δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε άλλο?

quote:
Για συνέρθετε ορέ. Θεός δεν υπάρχει δηλαδή. (φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του κουδουνίσματος… αυτά είναι στη φαντασία του Mac)

Ας είμαστε βρε παιδιά λίγο πιο προσεκτικοί σε εκφράσεις τέτοιου τύπου.
Σέβομαι την άποψή σας,αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι,αν το ίδιο δεν ανταποδίδεται.
Ούτε να μπω στον κόπο να αντιπαραθέσω το ίδιο σκληρά θέλω.
Διότι, και το λέω για πολλοστή φορά εδώ <έσω>,δεν γνωριζόμαστε..Μιλάμε πίσω από ένα υπολογιστή.
Αντιπαραθέτω,σκέφτομαι,εκφράζομαι ελεύθερα,αλλά σεβόμενοι πάντα την άποψη του άλλου.
Όπως και να μου φαίνεται αυτή.
Αλλιώς ποιος ο λόγος της ίδιας της συζήτησης?

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>