- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Λες ότι πιστεύεις στον Θεό.(Ενώ εμείς είμαστε άπιστοι)
Άρα πιστεύεις στο αόρατο.
Γίνεται να πιστεύεις σε ΑΥΤΟΝ,και να απορρίπτεις όλα τα υπόλοιπα?
Πχ. το αόρατο κακό.
Τότε γιατί γίνονται αγιασμοί και τρισάγια από την ίδια την εκκλησία?
Γιατί η λέξη σατανάς αναφέρεται σε μυστήρια όπως η Βάφτιση,ο πονηρός στο <πάτερ ημών > κλπ?
Ακόμα...γιατί κάποιοι ιερείς κάνουν εξορκισμό?
Υπάρχουν ένα σωρό ευχές επίσης για να εξουδετερώσουν τη βασκανία,τη μαγεία,κλπ.
Γιατί όλα αυτά,αν η εξήγηση είναι απλά λογική?
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Γράφεις:
Πρώτα απ' όλα προτιμώ το φίλη από το φίλε γιατι τυγχάνει να είμαι γένους θηλυκού!
Εφ’ όσον δεν το αναφέρεις στο προφίλ σου, δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζω. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.
Γράφεις:
Δεν νομίζω η παράθεση μιας αντίθετης άποψης να ισοδυναμεί με απαξίωση. Τυχαίνει να έχω διαφορετική άποψη από εσάς και ο λόγος που είμαι εδω μέσα για να την εκθέσω και όχι για να την επιβάλλω η για να αλλάξω γνώμη σε κάποιον. Με εκπλήσει που σας ενοχλεί κάτι τέτοιο μιας και δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν...
Και ‘μένα, φίλη μου, μ’ ενοχλεί που δεν διάβασες προσεκτικά το μύνημά μου κι όμως απαντάς σ’ αυτό. Σου παραθέτω λοιπόν ξανά την παράγραφο, στην οποία απαντάς:
«Προσωπικά λοιπόν, λατρεύω τον διάλογο, τις διαφωνίες και δεν διστάζω να πω την άποψή μου ακόμα και με αναίδεια όταν κρίνω ότι έτσι πρέπει! Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις μηνύματά μου, θα δεις ότι αρκετές φορές έχω παραδεχτεί άγνοια σε θέματα ή/και έχω παραδεχτεί ότι έκανα λάθος σε αρχική μου άποψη, όταν είδα ότι κάποιος από τους συνομιλητές μου με έπειθαν γι’ αυτό. Άρα το ότι δεν δέχομαι τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, για μένα, δεν ισχύει. Αυτό που γράφω στο πιο πάνω μου μήνυμα είναι γιατί πραγματικά σ’ αυτό τον χώρο υπάρχουν άτομα μου με τρόπο απαξιωτικό πολλές φορές, αντιδρούν στα όσα γράφονται από διάφορους φίλους!»
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες ότι το μήνυμά μου δεν αφορούσε εσένα καθώς μιλούσα για άτομα τα οποία απαντούν με τρόπο απαξιωτικό & αγενή και μάλιστα χωρίς λόγο!
Γράφεις:
Πάντα χρησιμοποιώ επιχειρήματα γι' αυτό που λέω σε αντίθεση με εσάς που όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά ενοχλείστε με την αντίθετη άποψη. Ποιος είναι ο "απόλυτος" τελικά;
Κατ’ αρχήν θεωρώ άσχημο το να γενικεύεις τα πράγματα, την στιγμή μάλιστα που βάζεις ταμπέλες σε κάποιους συμμετέχοντες με τον όρο «απόλυτος». Όπως θα είδες εγώ απάντησα στο μήνυμά μου, προσωπικά σε σένα, αφού θεώρησα σκόπιμο να σου απευθύνω τον λόγο, ώστε να μην υπάρχει παρεξήγηση.
Αυτό λοιπόν που θα ήθελα, αν φυσικά το θεωρείς και ‘συ σκόπιμο, είναι να μου δείξεις στο συγκεκριμένο θέμα και σε μία έστω από τις απαντήσεις σου ένα επιχείρημά σου που σε οδήγησε να έχεις αυτή την άποψη.
Ολοκληρώνοντας να πω ότι εδώ δεν είμαι για να «υποστηρίξω» ή να κατακρίνω κανέναν φίλο απλώς ορισμένες απαντήσεις χρειάζονται κάποια σχόλια.
Φιλικά

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
ΑΙΑΝΤΑ, σε πρώτη φάση ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μου απευθύνεις τον λόγο λέγοντάς μου ότι κάνω «ένα σωρό βλακείες»!? Πως τολμάς δηλαδή? Σου έδωσα ποτέ το δικαίωμα να μου απαντάς κατ’ αυτόν τον τρόπο????
Και όχι ότι σου πέφτει λόγος, αλλά να είσαι σίγουρος ότι εγώ πιστεύω στον Θεό πολύ περισσότερο απ’ όσο εσύ.

* Ειρήνη *
Νομιζω οτι δε σε αφορα αλλα αφου ρωτας θα σου απαντησω το σπίτι ειναι μεζονέτα αρα εχει 2 πατόματα και εσωτερικη σκάλα. Αν λοιπον καποις προσπαθουσε να μπει στο σπιτι θα το έκανε απο το εισόγηο γιατι εχει ευκολοτερι προσβαση και θα γινόταν δισκολοτερα αντιλιπτός, αν ομως προσπαθουσαι να μπει σε ενα απο τα δωμάτια του σπιτιου αφου θα τα εβρισκε κλιδομένα θα επρεπε να θοριβισει αν θα ήθελε να μπει σε ενα απο αυτα και πολυ πιθανον καποιος να ξυπναγε.
Ο Mac αλαφερετε στην εσωτερικη πορτα του δωματιου και οχι σε μπαλκονόπορτα, δεν κατάλαβα ομως γιατι θα πρπει μια πορτα τυπου κοπλαμ να ειναι συρομενη? Οι ενλογο πορτες ειναι ανοιγωκλινομενες και ναι απο αλουμινιο.
Θές να σου πω και γιατι δεν εχουν πατζουρια αφου ανέφε ο Mac οτι υπαρχουν χρηματα στο σπιτι ?
Σκεξου λιγακη πριν κανεις μια ερωτηση και μην εχεις στοχο μονο την ανφισβιτιση και σε παρακαλω πολυ να μιλας ποιο καλα...
Νομιζω οτι οι παρουσια αυτων που διαφωνουν ειναι απαρετιτη για πολουσ λογουν ο βασικοτερος για να ειναι δυνατος ο διαλογος αν ολοι συνφονουσαμε δλδ οτι αυτο που συνεβει στο Mac ηταν πραξη φαντασματος το θεμα δε θα ειχε ουσία οταν ανφισβιτουμε εξελισομαστε.
Ευχαριστω!!!
Ήθελα μόνο να πω ότι πραγματικα ο τροπος του αιαντα είανι απαράδεκτος είτε συμφωνεί είτε όχι, δεν είναι αυτός ο τροπος να το λέει!
Edited by - friend on 19/02/2004 11:38:23
Α Ι Α Ν Τ Α, ακόμη και αν δεν συμφωνείς με την κοσμοθέαση των άλλων και με τον τρόπο τους ερμηνείας των φαινομένων, δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός! Και σίγουρα δεν είναι η Θέση σου να προτείνεις στον άλλον... να πάει στον Ψυχίατρο.
Με βρισιές και υποτιμήσεις δεν προάγεις τίποτα από αυτά που, και ο Θεός και ο Άνθρωπος, επικροτούν: την Ευγένεια, την Αλληλοκατανόηση, την Αλληλοβοήθεια.
Θα πρότεινα λοιπόν γενικά, να είσαι πολύ πιο προσεκτικός! ![]()
Επίσης μία μικρή παρατήρηση σχετικά με τα λεγόμενά σου:
Η έννοια του Θείου εμπίπτει σαφώς μέσα στο πεδίο Στοχασμού του Κλάδου της Φιλοσοφίας που ονομάζεται Μεταφυσική! Αν το ψάξεις λίγο θα διαπιστώσεις και μόνος σου το αλήθές του ισχυρισμού. Δεν είναι απαραίτητο να τα διαχωρίζεις λοιπόν... Μπορούν να συμβαδίσουν πάρα πολύ καλά κατά την γνώμη μου! Και η Μεταφυσική έρευνα και η Αίσθηση του Θείου... και ο Εσωτερισμός και η Αφοσίωση στον Θεό... και η Φιλοσοφία και η Θρησκεία...
"Τα παράδοξα παραμένουν παράδοξα μόνον για τον Νου που δεν έχει υπερβεί το νου"
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
quote:
Φίλε Mac θα επιμείνω ότι δε μας τα λες καθόλου μα καθόλου καλά. Εγώ βλέπω ότι έχεις παντελή έλλειψη λογικής και πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου Crystal . Καταρχήν δεν μας έχεις εξηγήσει καθόλου ως τώρα για πια πόρτα πρόκειται για την μπαλκονόπορτα ή για την εσωτερική του δωματίου;;; Όλα μέχρι στιγμής είναι μια τεράστια αντίφαση. Αναφέρεις λόγους ληστείας και έλλειψη παντζουριών άρα πρόκειται για μπαλκονόπορτα. Λες όμως ότι είναι από αλουμίνιο οι πόρτες άρα συρόμενες. Τώρα πως μπορεί μια συρόμενη πόρτα να σπρώξει ένα κουδούνι εγώ δεν ξέρω. Μετά αλλάζεις εντελώς τροπάριο και αναφέρεις για ενδεχόμενο τριξίματος και ότι δεν την έσπρωξαν οι γονείς σου. Σαφή λοιπόν αναφορά για εσωτερική πόρτα εκτός και αν άρχισαν να τρίζουν οι συρόμενες και εγώ δεν το ξέρω. Οι συρόμενες ελάχιστο θόρυβο κάνουν και όχι τρίξιμο και οι γονείς μας συνήθως κοιμούνται μέσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι ώστε να σπρώχνουν μπαλκονόπορτες.Λες μετά ότι όταν άνοιξες το φως σταμάτησε να χτυπά. Δηλαδή δεν ακουγόταν. Αναφέρεις τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου ότι το ειδές να κουνιέται με πολύ δύναμη αφού ανοίξατε το φως. «ανοίγω το φώς κ αυτό σταμάτησε να χτυπάει αλλα το είδαμε κ οι δύο να κουνιέτε λες κ το είχαν πίασει με το χέρι κ το είχαν χτυπήσει με όλη τους την δύναμη» Ρε φίλε αυτά που λες δε στέκουν καθόλου. Πως κουνιόταν τόσο δυνατά χωρίς να ακούγεται. Κόφτη πλάκα επιτέλους. Κάτσε και σκέψου λίγο πριν γράψεις γιατί έτσι γελοιοποίησε.
Καλά ρε φίλε σου είπα κάτι για νυχτερίδα και εσύ το πέταξες έτσι αβασάνιστα;;; Η νυχτερίδα τι νομίζεις ότι είναι κανένα έντομο…δεν έχει βάρος;;; «Δεν ειδα καμια νυχτερίδα οταν άναψα το φώς» Πας να μας τρελάνεις ρε φίλε; Σιγά μη καθόταν να την πιάσεις κιόλας….¨άκουσε¨ το θόρυβο τρόμαξε και κρύφτηκε κάπου, που να την δεις μετά και μάλιστα τρομαγμένος. Όταν το πρωί άνοιξες το δωμάτιο έφυγε. Με τον ίδιο τρόπο θα μπήκε…. και καθόμαστε τώρα και ασχολούμαστε τόσα άτομα με τρίχες πράγματα. Σημ. νυχτερίδα σε σπίτι μου είχε αναφέρει ένας φίλος μου άρα δεν είναι απίθανο. Πάντως αν βλέπεις συχνά κερατάκια με κέρατα όπως ανέφερες να πας σε κανένα ψυχίατρο…μην το αφήνεις έτσι.
ΥΓ. Mac να είσαι πιο κατατοπιστικός και πιο σαφής όταν αναφέρεις ένα περιστατικό. Ελπίζω να κάνεις την πλάκα σου εδώ γιατί αλλιώς….τρέξε από σήμερα κιόλας σε κανένα ψυχιατρείο.
Πραγματικα με έκανες να γελάσω. Το μονο σιγουρο στην ολη υπόθεση είναι οτι άν έγιναν τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις θα έπρεπε να είμαι στο ψυχιατρείο κ δόξα τον Παντοδύναμο είμαι ακόμη εδώ, δυνατός κ Λογικότατος, ετοιμός να αντεπιτεθώ στη σφοδρη επίθεση σου.
Μια πόρτα μα ποία πόρτα?????????????????????????
quote:
Σαφή λοιπόν αναφορά για εσωτερική πόρτα εκτός και αν άρχισαν να τρίζουν οι συρόμενες και εγώ δεν το ξέρω.
Μπάβο βρε παιδί μου, τελικά είσαι ποιό έξυπνος απο όσο νόμιζα!!
15/02/2004 : 19:15:47 MachineHead wrote
quote:
Πριν πέσω στο κρεββάτι, οπως καθε φορα κλείδωσα την πόρτα.
Αν το σκεφτούμε "λογικά", συνήθως κλειδώνουμε την Εσωτερική πόρτα. δεν έγραψα πουθενά "Κλείδωσα την μπαλκονόπορτα"!! Για ποίο λόγο μπερδεύτικες?
Κουδουνάκια ---> MachineHead Wrote
quote:
ανοίγω το φώς κ αυτό σταμάτησε να χτυπάει αλλα το είδαμε κ οι δύο να κουνιέτε λες κ το είχαν πίασει με το χέρι κ το είχαν χτυπήσει με όλη τους την δύναμη.
Δεν είμαι απόφοιτος της "του γένους μεγάλης σχολής" κ ίσως για αυτό να μην το έθεσα σωστα ή ισως επειδη δεν ηθελα να το αναφέρω ετσι. το διορθώνω λοιπόν [[ανοίγω το φώς κ αυτό σταμάτησε να το χτυπάει αλλα το είδαμε κ οι δύο να κουνιέτε λες κ το είχαν πίασει με το χέρι κ το είχαν χτυπήσει με όλη τους την δύναμη.]] είπα εγώ οτι σταμάτησε να ακούγετε? ΕΛΛΗΝΙΚΑ γραφώ. Κ κουνιόταν κ ακουγόταν.
΄
Εχουμε κ νυχτερίδες ομως...
quote:
¨άκουσε¨ το θόρυβο τρόμαξε και κρύφτηκε κάπου, που να την δεις μετά και μάλιστα τρομαγμένος. Όταν το πρωί άνοιξες το δωμάτιο έφυγε. Με τον ίδιο τρόπο θα μπήκε….
Δεν ηταν απλα μια νυχτερίδα σαν αυτές που μπαίνουν κ βγαίνουν στο σπίτι σας καθε μέρα, ήταν μια καθηστεριμένη νυχτερίδα αφού σκόνταψε κ για να μην πέσει δάγκωνε τον μελωδό για 2 λεπτά! (ευτηχώς που το "πουλί μου" ηταν μέσα στην κουβέρτα! ΗΕΥ ΜΑΝ WAKE UP!!!!!) Πραγματικά είναι το ποίο "λογικό" που μπορεί να συμβεί. Ποίο πιθανο ειναι να δημιουργήθηκε ανεμοστρόβηλος , να το πήρε κ να το σήκωσε κ να το ξανακρέμασε παρά αυτο που λες.
Τι αλλο να σχολιάσω φιλε??? Δεν βλέπω κατι αξιόλογο!
αυτα τα λίγα... παντα Φιλικά!
quote:
Εφ’ όσον δεν το αναφέρεις στο προφίλ σου, δεν θα μπορούσαν να το γνωρίζω. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση.
Γι'αυτό και το αναφέρω για να το γνωρίζεις![]()
quote:
Και ‘μένα, φίλη μου, μ’ ενοχλεί που δεν διάβασες προσεκτικά το μύνημά μου κι όμως απαντάς σ’ αυτό. Σου παραθέτω λοιπόν ξανά την παράγραφο, στην οποία απαντάς:
«Προσωπικά λοιπόν, λατρεύω τον διάλογο, τις διαφωνίες και δεν διστάζω να πω την άποψή μου ακόμα και με αναίδεια όταν κρίνω ότι έτσι πρέπει! Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις μηνύματά μου, θα δεις ότι αρκετές φορές έχω παραδεχτεί άγνοια σε θέματα ή/και έχω παραδεχτεί ότι έκανα λάθος σε αρχική μου άποψη, όταν είδα ότι κάποιος από τους συνομιλητές μου με έπειθαν γι’ αυτό. Άρα το ότι δεν δέχομαι τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, για μένα, δεν ισχύει. Αυτό που γράφω στο πιο πάνω μου μήνυμα είναι γιατί πραγματικά σ’ αυτό τον χώρο υπάρχουν άτομα μου με τρόπο απαξιωτικό πολλές φορές, αντιδρούν στα όσα γράφονται από διάφορους φίλους!»Ελπίζω τώρα να κατάλαβες ότι το μήνυμά μου δεν αφορούσε εσένα καθώς μιλούσα για άτομα τα οποία απαντούν με τρόπο απαξιωτικό & αγενή και μάλιστα χωρίς λόγο!
Όπως και συ, έτσι και γω δεν αναφερόμουν προσωπικά σε σένα, γιατί ίσως έσυ να δέχεσαι τις γνώμες αυτών που έχουν αντίθετη άποψη, υπάρχουν όμως και άλλοι (Αν κοιτάξεις καλά το forum πιστεύω ότι θα το διαπιστώσεις και συ) που μόλις δεν ακούσουν αυτό που θέλουν να ακούσουν "ξεσηκώνονται"!
quote:
Αυτό λοιπόν που θα ήθελα, αν φυσικά το θεωρείς και ‘συ σκόπιμο, είναι να μου δείξεις στο συγκεκριμένο θέμα και σε μία έστω από τις απαντήσεις σου ένα επιχείρημά σου που σε οδήγησε να έχεις αυτή την άποψη.
Δεν βρισκόμουν εγώ η ίδια μπρόστα όταν έλαβε χώρα αυτό το γεγόνος όμως θα μπορούσα να υποδείξω αρκετά λογικά αίτια στα οποία θα μπορούσε να αποδοθεί (μερικά απο τα οποία έχουν ήδη διατυπωθεί). Όμως ότι από αυτά και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αποδείξει γιατί πολύ απλά εκείνη την ώρα κοιμόταν! Αυτό που μπροσπαθώ λοιπόν να πω είναι ότι δεν μπορεί να απορρίπτει τα φυσιολογικά αίτια και να στρέφεται στα μεταφυσικά από την στιγμή που δεν ήταν σε θέση να δει τι άκριβως έγινε αφου κοιμόταν και ξύπνησε από τον θόρυβο! (δεν είδε τι έγινε, την στιγμή που αυτό έγινε!)
quote:
Δεν ηταν απλα μια νυχτερίδα σαν αυτές που μπαίνουν κ βγαίνουν στο σπίτι σας καθε μέρα, ήταν μια καθηστεριμένη νυχτερίδα αφού σκόνταψε κ για να μην πέσει δάγκωνε τον μελωδό για 2 λεπτά! (ευτηχώς που το "πουλί μου" ηταν μέσα στην κουβέρτα! ΗΕΥ ΜΑΝ WAKE UP!!!!!) Πραγματικά είναι το ποίο "λογικό" που μπορεί να συμβεί. Ποίο πιθανο ειναι να δημιουργήθηκε ανεμοστρόβηλος , να το πήρε κ να το σήκωσε κ να το ξανακρέμασε παρά αυτο που λες.
Αφου η ονειροπαγίδα είναι κάτι το υλικό το τράνταγμα που προκλήθηκε θα μπορούσε να το προκαλέσει το οτιδήποτε. Είτε αυτό ήταν 2 λεπτά είτε 2 δευτερόλεπτα το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο! Έχει και κάποιο μέγιστο τράνταγμα η ονειροπαγίδα πως να το κάνουμε!![]()
Τώρα για την βασκανία που ανέφερε η Ελευθερία, τα εξής. Ποιος σου είπε ότι δεν πιστεύω στην Βασκανία;;; Πιστεύω, όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύετε σχεδόν όλοι εσείς. Ακούστε λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος έρθει κοντά σε έναν άλλο -συγκεκριμένον γι αυτόν- τότε για διαφόρους λόγους που εξετάζονται από την επιστήμη μπορεί να νοσήσει. Μέσα όμως από μια συγκεκριμένη προσευχή που λίγοι την ξέρουν γίνεται το θαύμα με τις σταγόνες του λαδιού. Έτσι δηλαδή για να σου πει ο Θεός ότι είναι κοντά σου και έχεις αρρωστήσει επειδή πλησίασες άνθρωπο που βιολογικά δεν σου ¨ταιριάζει¨. Δεν γίνεσαι όμως καλά αμέσως γιατί έτσι θα πίστευαν και οι άπιστοι. Γι αυτό άλλωστε και ο Χριστός δεν έκανε καλά όσους ήταν μη αρτιμελείς. Όσο για τον ξορκισμό το ίδιο πράγμα είναι. Απλά παλιά δεν ήξερε ο αμόρφωτος κόσμος από επιληψίες κλπ. και ο Θεός τους βοηθούσε μέσα από την προσευχή που έκαναν.
Ελευθερία να διαβάζεις πιο προσεκτικά. Αφού γράφω στον φίλο με τον σταυρό «αν μη τι άλλο κάτι θεϊκό θα σημαίνει (καλό), όχι πάντως ένα σωρό άλλες αηδίες» Εσύ τώρα πως κατάλαβες το αντίθετο δεν μπορώ να εξηγήσω. Δηλαδή την προσευχή σου την κάνεις μόνο όταν φοβάσαι;; Τι να πω!!! Και είπα μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα να πρόκειται για υγρασία. Τι είναι λοιπόν αυτά που λές για σημάδια και αποδείξεις του Θεού;; Πως είναι να πιστεύεις σε όλα τα άλλα και ταυτόχρονα να πιστεύεις και στον Θεό…. μιας και το έθεσες και αυτό.
Όσο για σένα oneiric1 τι να σκεφτώ; Μου θυμίζεις την Δήμητρα Λιάνη που ήταν καλεσμένη χθες στον Χαντζινικολάου. Αυτό που έχεις θα το έλεγα αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη αν όχι αυταρχισμό.
Τώρα για σας τους δύο τι να σας πω. Σας διαβάζει ο κόσμος και αναρωτιέται τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που το βρίσκουν φυσιολογικό να κλειδώνουν την εσωτερική πόρτα και δεν διευκρινίζουν τίποτα. Αλήθεια στην τουαλέτα πώς πηγαίνετε- καθόσαστε και ξεκλειδώνετε πρώτα;; Γίνετε λίγο πιο σαφείς ρε παιδιά. Και καλά όλα τα άλλα, γιατί όμως τα λεφτά τα έχετε στο σπίτι και δεν τα πάτε στην τράπεζα;; Εγώ ερωτήσεις κάνω για να κατατοπιστώ και ίσως να βοηθήσω. Γιατί αυτή η επίθεση δεν μπορώ να καταλάβω. Σου είπε κανείς Mac ότι στο σπίτι μου μπαινοβγαίνουν νυχτερίδες;; Όσο για τα άλλα δεν μας έδωσες και καμιά διευκρίνιση μάλλον μας τα μπέρδεψες ακόμα περισσότερο. Για να καταλάβουμε ρε άνθρωπε, ο μελωδός τι είναι ένα μεταλλικό αντικείμενο που κουδουνίζει όταν κουνηθεί ή κάποιο πουλί;; Δηλαδή ήμαρτον… γίνε λίγο πιο σαφής. Τόσο δύσκολο είναι να πεις δυο λόγια σωστά;; Άλλωστε εσένα αφορά αυτό, όχι εμάς. Σου παραθέτω ωστόσο τα λεγόμενα σου ξανά γιατί δεν βλέπω να τα πείρες σοβαρά υπόψην σου «ανοίγω το φώς κ αυτό σταμάτησε να χτυπάει αλλα το είδαμε κ οι δύο να κουνιέτε λες κ το είχαν πίασει με το χέρι κ το είχαν χτυπήσει με όλη τους την δύναμη» Λες ξεκάθαρα φίλε μου ότι σταμάτησε να χτυπά και αντί να μας διευκρινήσεις τι τελικά έγινε κάθεσαι και λες άλλα. Πες μας ρε παιδί μου ποιος το χτυπούσε;; Ήταν δηλαδή κάτι εκεί που το κινούσε και όταν άνοιξες το φως έφυγε αλλά εξακολουθούσαν τα μεταλλικά στοιχειά να πάλονται από αδράνεια και να συγκρούονται μεταξύ τους βγάζοντας τον συνήθη ήχο;; Μας έσκασες πια. Και την νυχτερίδα ή κάποιο άλλο πτηνό ή ζώο γιατί το απορρίπτεις έτσι και μάλιστα χωρίς λόγο και επιχειρήματα;; Είναι δηλαδή πιο λογική η δική σου εξήγηση (μεταφυσική) από την δική μου;; Μη τρελαθούμε κιόλας. Άκου φίλε για να τελειώνουμε. Παραισθήσεις πολύς κόσμος έχει δεν είναι κάτι σπάνιο. Γιατί το παίρνεις τόσο στραβά από την αρχή και το απορρίπτεις νομίζοντας ότι στο λέω από κακία. Δηλαδή δεν σου έχει περάσει η ιδέα να πρόκειται για κάτι τέτοιο; Ο Χαρδαβέλας πέρυσι είχε κάνει μια εκπομπή με τέτοια θέματα και εμφανίζονταν στα ρεπορτάζ άνθρωποι φυσιολογικοί με εμπειρίες σαν την δική σου. Μάλιστα είχε πει και η Μοσχολιού την δική της παράξενη εμπειρία και είναι μια χαρά τραγουδίστρια.
Για την ιστορία να σου πω ότι όσοι λογικοί άνθρωποι ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή έλεγαν ότι πρόκειται καθαρά για ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις, ακόμα και οι ιερωμένοι αν θυμάμαι καλά. Αλήθεια τον αιματοκρίτη τον έχεις κοιτάξει …μήπως είναι χαμηλός;; Και μη στραβώνεις με το παραμικρό αλλά να είσαι πιο σαφής γιατί κανείς δεν σε καταλαβαίνει παρά μόνο ο φίλος σου.
Γεια Χαρά
Εγώ είμαι σίγουρη ότι προκειται για νυχτερίδα. Ό,τι και να μου λετε! Είχε μπει μία στο δωματιο μου το καλοκαιρι, έκανε πολύ θορυβο χτυπωντας τα φτερα της στο ταβανι! Όταν αναβεις το φως η νυχτεριδα κρυβεται... κατι τετοιο συνεβη λοιπον κατα τη γνωμη μου! Όσοι επιμενουν να πιστευουν πως προκειται για κάτι άλλο... τι να πω! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλα!!! Περαστικά τους!![]()
quote:
Τώρα για την βασκανία που ανέφερε η Ελευθερία, τα εξής. Ποιος σου είπε ότι δεν πιστεύω στην Βασκανία;;; Πιστεύω, όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύετε σχεδόν όλοι εσείς
Δεν μπορείς να μιλάς για τον τρόπο που σκέφτεται ο καθένας από εμάς,διότι κατά πρώτον δεν μας γνωρίζεις προσωπικά.Και κατά δεύτερον,το γενικεύεις...άσχημα θα έλεγα.
Γνωρίζω πολύ καλά τις παρεξηγήσεις που γίνονται πίσω από μια οθόνη,όταν τον συνομιλητή μας δεν τον έχουμε απέναντι ώστε να έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει πιο άμμεσα αυτό που θέλει να πει.Ή να ξέρουμε τον τρόπο σκέψης του,τον χαρακτήρα του,τις εκφράσεις του προσώπου του κλπ.
Γι'αυτό ακριβώς αποφεύγω τις έντονες αντεπιθέσεις,γι'αυτό και θέλω να είμαι περισσότερο προσεκτική.
Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί φτάσαμε πάλι στο αδιέξοδο της σκληρης αντιπαράθεσης και της ακόμα σκληρότερης γλώσσας,που κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει..
Παιδιά,ο καθένας δίνει την δική του εξήγηση.Καλό είναι να εξετάζει και την αντίθετη άποψη.Αν δεν συμφωνεί,δικαίώμά του και πάλι.
Αλλά με σωστή προσέγγιση,και έχοντας στο μυαλό μας πάντα,ότι είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας.Τί θα βγει τάχα με αυτή την τακτική?
Θα παραμείνουμε άγνωστοι,κρυμμένοι κάτω από ένα ψευδώνυμο.
Αυτό που μένει?
Να είμαστε εκνευρισμένοι να χάνουμε την ουσία.(Μπαίνω για να ξεκουραστώ,να γράψω,να ανταλάξω απόψεις,εκνευρισμό έχω ένα σωρό όλη μέρα στη δουλειά και στο σπίτι)
Και ενώ αυτός εδώ ο χώρος που μας παραχωρήθηκε θα έπρεπε να αποφέρει γνώσεις,γιατί όχι,ΝΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ,μέσα από σωστό διάλογο,ακούω μαθαίνω,και..αναθεωρώ ίσως,δεν είναι κακό,ανθρώπινο είναι.Κάτω από αυτή τη λογική έγινα μέλος.
Και προσωπικά αυτό θα κρατήσω.
Να είστε καλά!
Ας συνεχίσουμε καλύτερα αυτή τη φορά.
Ούτε εγω λεω με κακία το ότι είσαι ένας αγενέστατος και απαράδεκτος δήθεν που λεει πολλα χωρις ουσια!! Και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν πρεπει να παρεξηγηθείς γιατί... ε, πολύ κοσμος το έχει δεν είναι κάτι σπάνιο!
quote:
Όσο για σένα oneiric1 τι να σκεφτώ; Μου θυμίζεις την Δήμητρα Λιάνη που ήταν καλεσμένη χθες στον Χαντζινικολάου. Αυτό που έχεις θα το έλεγα αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη αν όχι αυταρχισμό.
Ναι ξέρω... υπάρχουν αρκετοί σαν και ‘σένα που λένε, λένε, λένε και τελικά τίποτα δεν λένε. Όπως λέει και ο friend για την άνευ προηγουμένου αγένειά σου, η οποία αρχίζει εκεί που σταματούν οι γνώσεις σου. Έτσι λοιπόν και χωρίς επιχειρήματα με χαρακτηρίζεις αυταρχική! Ε, μα δεν είσαι για γέλια?

* Ειρήνη *
quote:
Δεν βρισκόμουν εγώ η ίδια μπρόστα όταν έλαβε χώρα αυτό το γεγόνος όμως θα μπορούσα να υποδείξω αρκετά λογικά αίτια στα οποία θα μπορούσε να αποδοθεί (μερικά απο τα οποία έχουν ήδη διατυπωθεί). Όμως ότι από αυτά και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αποδείξει γιατί πολύ απλά εκείνη την ώρα κοιμόταν! Αυτό που μπροσπαθώ λοιπόν να πω είναι ότι δεν μπορεί να απορρίπτει τα φυσιολογικά αίτια και να στρέφεται στα μεταφυσικά από την στιγμή που δεν ήταν σε θέση να δει τι άκριβως έγινε αφου κοιμόταν και ξύπνησε από τον θόρυβο! (δεν είδε τι έγινε, την στιγμή που αυτό έγινε!)
Φίλη saynomore καλημέρα.
Ούτε εγώ βρισκόμουν μπροστά και γι’ αυτό έγραψα και πιο πάνω ότι δεν είμαι σε αυτόν τον χώρο για να υποστηρίξω κάποιον. Για όσα γράφονται έχω και ‘γω τις αμφιβολίες μου και πολλές φορές το λέω και «ζητάω» περισσότερες εξηγήσεις / αποδείξεις. Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που ξεκίνησα να γράφω σ’ αυτό το θέμα είναι γιατί εκνευρίζομαι απίστευτα όταν κάποιος λέει «δεν σε πιστευω και είσαι για δέσιμο, γιατί έτσι μου γουστάρει»! Ε, αυτό με τρελαίνει! Κάτσε εδώ, να μιλήσουμε, να κοντραριστούμε και να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη. Αλλά η αγένεια... «με στέλνει»!

* Ειρήνη *
Θα σε παρακαλέσω και εσένα και τον Mac να μην κάνετε φραστικές επιθέσεις ο ένας στον άλλο του τύπου:
1. Μπλάβο βρε παιδί μου, τελικά είσαι ποίο έξυπνος από όσο νόμιζα!!
15/02/2004 : 19:15:47 MachineHead wrote
2. Τώρα για σας τους δύο τι να σας πω. Σας διαβάζει ο κόσμος και αναρωτιέται τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που το βρίσκουν φυσιολογικό να κλειδώνουν την εσωτερική πόρτα και δεν διευκρινίζουν τίποτα. Αλήθεια στην τουαλέτα πώς πηγαίνετε- καθόσαστε και ξεκλειδώνετε πρώτα;;
Φίλε spin αν διάβαζες όλο το θέμα θα καταλάβαινες γιατί απορρίπτει ο Mac το ενδεχόμενο να μπήκε κάτι.
Θα ήθελα να σταματήσει αυτή η ανούσια διαμάχη εδώ αυτό το forum δεν είναι για να γίνονται καβγάδες
quote:
Φίλε spin αν διάβαζες όλο το θέμα θα καταλάβαινες γιατί απορρίπτει ο Mac το ενδεχόμενο να μπήκε κάτι.
Δηλαδή το πρωί δεν ανοίγετε;;;;;
Αντί να ασχολείστε με εμένα δεν δίνεται και εσείς μια εξήγηση με επιχειρήματα μιας και λέτε ότι εγώ δεν έχω ουσία;; Εσείς δηλαδή τι έχετε εκτός από επιθετικότητα;; Μέχρι στιγμής ούτε μ’ ένα επιχείρημα δεν με αντιμετωπίσατε παρά μόνο με χαρακτηρισμούς. Μόνο η spin τελευταίως κατέθεσε άποψη για το θέμα… οι άλλοι είστε εκτός θέματος.
Φίλη Ελευθερία μη το πάρεις και αυτό προσωπικά. Όταν λέω ¨εσείς¨ αναφέρομαι στην πλειοψηφεία και όχι αποκλειστικά σε σένα.
quote:
Ναι ξέρω... υπάρχουν αρκετοί σαν και ‘σένα που λένε, λένε, λένε και τελικά τίποτα δεν λένε. Όπως λέει και ο friend για την άνευ προηγουμένου αγένειά σου, η οποία αρχίζει εκεί που σταματούν οι γνώσεις σου.
Εσύ δηλαδή τι λες; … λες τίποτα και ποιες είναι οι γνώσεις σου;;; Μέχρι στιγμής ούτε μια εμπεριστατωμένη άποψη δεν έχεις καταθέσει. Όλο αυθαιρεσίες. Και για να έχουμε καλό ερώτημα εσένα οι γνώσεις σου που σταματούν δηλαδη;;;
Αν διαβάσεις αυτό που έγραψα θα δεις γιατί το είπα.
Αλλά ξέρεις ΄και γιατί αλλο δεν θίχτηκα?
Όχι μόνο από σένα αλλά γενικότερα.Και σε άλλα θέματα του forums.
Διότι απλά δεν με ξέρετε.Όπως ούτε εγώ εσάς.
Οπότε η άποψη του καθένα από εσάς για το άτομό μου, είναι υποκειμενική.Έπειτα,πιστεύω πολύ σε μένα,δεν το λέω εγωιστικά,υπό την έννοια ότι νιώθω δυνατή , σίγουρη και ήρεμη.
quote:
Αντί να ασχολείστε με εμένα δεν δίνεται και εσείς μια εξήγηση με επιχειρήματα μιας και λέτε ότι εγώ δεν έχω ουσία;;
Σε αυτό συμφωνώ.Ας βάλουμε στην άκρη τις διαμάχες και ας μιλάμε τεκμηριώνοντας,με επιχειρήματα.
quote:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΝΑΠ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ.ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΟΣΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΩ,ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ,ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ Η ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
Πειτε κατι σοβαρο επιτελους.Καποιος που γραφει,αν εχει τη στοιχειωδη λογικη και εξυπναδα,ολα αυτα που λετε σαν πιθανες αιτιες, ΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΕΙ!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
quote:
Δηλαδή το πρωί δεν ανοίγετε;;;;;
Ανοιγουμε. Το βραδυ ομως κοιμομαστε. τα λεφτα που θα τα βαλουμε? ? ? ?
φιλε Α Ι Α Ν Τ Α εχω την απορια αν σκέφτεσαι τι ρωτας(?) εχω την εντύπωση οτι προσπαθείς να μπερδέψεις τα πράγματα περισσότερο κ ξεφέυγεις απο την ουσιά! τοσο πολυ σε προβληματιζει αν κλειδωνω την πόρτα του δωματίου μου? συμφωνώ απόλυτα με τον/την FRIEND. Πολλές ανούσιες ερωτήσεις. Οπότε δεν θα ξανα ασχοληθώ με ερωτήσεις που δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με το συμβάν.
quote:Α Ι Α Ν Τ Α ,θελεις να σου απαντήσω κ σε αυτο??? ειναι πολύ σχετικο με το περιστατικό! ωραια! :)
Σας διαβάζει ο κόσμος και αναρωτιέται τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που το βρίσκουν φυσιολογικό να κλειδώνουν την εσωτερική πόρτα και δεν διευκρινίζουν τίποτα. Αλήθεια στην τουαλέτα πώς πηγαίνετε- καθόσαστε και ξεκλειδώνετε πρώτα;;
quote:Με το να ρωτας που αν βαζουμε τα λεφτα στην τραπεζα θα κατατοπιστεις? σκεψου οτι τα ταμεια στις τραπεζες κλεινουν μετα τις 13:00 κ οτι το πρατήριο δουλέυει μεχρι τις 23:00. αλλη ανουσια ερώτηση?????
Και καλά όλα τα άλλα, γιατί όμως τα λεφτά τα έχετε στο σπίτι και δεν τα πάτε στην τράπεζα;; Εγώ ερωτήσεις κάνω για να κατατοπιστώ και ίσως να βοηθήσω.
quote:Ολοι εχουν κατάλάβει γιατι πρόκειτε. Προφανος εισαι ο τελευταιος που δεν κατάλαβε γιατι προκειτε. αναρωτιέμαι αν ειπα τιποτα για πουλια((? ? ??? ))
Για να καταλάβουμε ρε άνθρωπε, ο μελωδός τι είναι ένα μεταλλικό αντικείμενο που κουδουνίζει όταν κουνηθεί ή κάποιο πουλί;;
quote:
Γιατί το παίρνεις τόσο στραβά από την αρχή και το απορρίπτεις νομίζοντας ότι στο λέω από κακία. Δηλαδή δεν σου έχει περάσει η ιδέα να πρόκειται για κάτι τέτοιο; Ο Χαρδαβέλας πέρυσι είχε κάνει μια εκπομπή με τέτοια θέματα και εμφανίζονταν στα ρεπορτάζ άνθρωποι φυσιολογικοί με εμπειρίες σαν την δική σου. Μάλιστα είχε πει και η Μοσχολιού την δική της παράξενη εμπειρία και είναι μια χαρά τραγουδίστρια.
Για την ιστορία να σου πω ότι όσοι λογικοί άνθρωποι ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή έλεγαν ότι πρόκειται καθαρά για ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις, ακόμα και οι ιερωμένοι αν θυμάμαι καλά. Αλήθεια τον αιματοκρίτη τον έχεις κοιτάξει …μήπως είναι χαμηλός;; Και μη στραβώνεις με το παραμικρό αλλά να είσαι πιο σαφής γιατί κανείς δεν σε καταλαβαίνει παρά μόνο ο φίλος σου.
Κ αυτο πολυ σχετικο με το θέμα μας. Δεν μπορω να έχω αποψη για το θέμα αφου δεν το εχω παρακολουθήσει. φιλε Α Ι Α Ν Τ Α , μας κουρασες με ανουσιες κ ασχετες με το θεμα ερωτησεις κ αναφορες. ρωτα κατι ουσιαστικο για να σου απαντησω με χαρα!!!!!
Ελευθερία μου χαίρομαι που ασχολήσε με το θέμα αυτο κ συμφωνω απόλυτα με αυτα που λες στην τελευταία παράγραφο. Δυστηχώς ομως Εκνευρίζομαι πολυ οταν μου κανουν ερωτήσεις χωρις ουσία! θα σεβαστώ αυτα που γράφεις όσο μπορώ περισσότερο.
Spin-> δεν ξέρω αν ήταν νυχτερίδα... μακάρι να ήταν έτσι αλλα δεν νομιζω. καλο ειναι να διαβάζεις αυτα που γραφω για να μπαινεισ στο θεμα. ειπα οτι ο "μελωδος" ακουγόταν για 2 λεπτα (οπως το υπολογιζω) κ οταν ανοιξα το φως κουνίοταν πολύ δυντατα σαν να το είχε τραβήξει καποιος με δύναμη! Οποτε νομίζω οτι δυσκολα μια νυχτεριδα για 2 λεπτα να βρίσκετε στο ίδιο σημείο κ να μην τρομάξει απο το θόρυβο κ να κρυφτει [οπως προανεφερε ο Α Ι Α Ν Τ Α Σ]. Επιπλέον δεν ακούσαμε θόρυβο απο φτερά στο ταβάνι ή στον τοιχο οπως ακουσες εσυ(ισως να μην ακούσαμε επιδη ακουγόταν ο μελωδος).
Φιλικα George!