- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μιας κι απ'ότι βλέπω το Σάββατο το πρωί θα υπάρχει κοσμοσυρροή στη σπηλιά - και καλά θα κάνουμε να πάμε να ψάξουμε ότι ψάξουμε φέτος, γιατί από του χρόνου που θα χτίσουν το θέατρο δεν θα μπορούμε πια - προτείνω να συμφωνήσουμε σε ένα "συνθηματικό καλημέρα", ώστε να μην καταλήξουμε να λέμε σε κάθε επισκέπτη: "Γειά, είσαι από τα εσωτέρικα;"
Θα μπορούσαμε ας πούμε να λέμε..."Καλημέρα. Αλλαξε τελικά ο καιρός και έπιασε ζέστη" και το αντισύνθημα να είναι:..."Ποιος ξέρει τι κάυσωνες θα δούμε κι αυτό το καλοκαίρι!"
αυτή...που τα κατάφερε!
Βρε σοφία μου δε σου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να έχουν πάρει από αλλού μάρμαρο για τη συντήρηση του Παρθενώνα?
Εδώ ένα νεοκλασσικό αναπαλαιώνουν και φροντίζουν να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή κατασκευής ώστε να γίνει αυθεντικό, αλλά βέβαια αυτό είναι κάτι που μαθαίνετε μιας που όλο και κάποιος από μας θα έχει κάποιο γνωστό αρχαιολόγο... δε μπορεί αν έχειγίνει κάτι το τόσο χοντρό θα έχει σίγουρα ακουστεί στον κύκλο τους...

Edited by - Avallon on 08/05/2003 08:58:05
Γιατί σου φαίνεται περίεργο να έχουν χρησιμοποιήσει μάρμαρα απο αλλού;
Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μάρμαρα απο την Πεντέλη αποκλειστικά, φτάνει να ταιριάζει το χρώμα τους!!
Δεν πιστεύω ότι όποιος έχει αναλάβει τις εργασίες έχει ασχοληθεί και με το ενεργειακό θέμα του Παρθενώνα. Ετσι και αλλιώς όμως η ενέργεια που διαχέει δυστυχώς λόγω του ύψους διαχέεται άσκοπα ψηλότερα απο την πόλη των Αθηνών όπως ήταν η αρχική σκέψη.
Μου φαίνεται απίθανο... αλλά ποτές μη λες ποτέ...στην Ελλάδα ζούμε...

Μήπως όμως κορίτσια εννοεί το βιβλίο, ότι τα μάρμαρα που έχουν αντικαταστήσει είναι μεν Πεντελικά, αλλά διαφορετικής κοπής; Οπου αυτό που ανέφερε η Sofia-7 (τη σοφία της νά'χα...)σχετικά με το κυρτό και το κοίλο να μην ισχύει πια;
αυτή...που τα κατάφερε!
Αυτό που με ταρακούνησε κυρίως πέρα φυσικά όλων των άλλων είναι η αναφορά τουΝταβέλη στις περείεργες πατημασιές με τα 80εκατοστα μήκος και τα 3 δάκτύλα..και λέω με ταρακούνησε γιατί είχα και εγώ τη τύχη να βρώ παρόμοιες πατημασιές το Μάρτιο όχι όμως στη Πεντέλη αλλά καπου πολύ κοντά και μου προκαλέσανε πολύ μεγάλη εντύπωση.Όσον αφορά το ερώτημα του alati13 σχετικά με το πώς έγινε γνωστο το θέμα με την αντιβαρύτητα στη Πεντέλη, αυτο έγινε ευρέως γνωστό κατα τη διανοιξη του χωμάτινου ανηφορικού δρόμου που ξεκινάει ακριβώς δίπλα και δεξιά από το περιβοητο ασφαλτινο δρομο της αντιβαρυτητας δίπλα στη πηγη.Εγινε αντιληπτο απο τον οδηγο του γκρείντερ που κατέβηκε για κάποιο λόγο απο το μηχάνημα αλλά αυτό συνέχησε να τραβα την ανηφορα..και σε εκεινο ακριβωςτο σημειο δε τιθεται θεμα οφθαλμαπατης γιατι ειναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται περί ανηφορικού κακοτράχαλου δρόμου.Αυτό μου εγινε γνωστό πριν ακριβως 17 χρονια και το βιωσα και εγω τοτε μαζι με αλλα εφτα άτομα σε αυτην την ίδια ανηφόρα.Το φαινόμενο \όμως όπως λέει και ο Νταβέλης συμβαίνει σε μέγαλη έκταση ολόγυρα.Από τότε πήγα σε αυτή την ανηφόρα άλλες 3 φόρες αλλά δεν συναίβει τίποτα(περιοδικότητα?)
Αναφορικά τώρα με το ερώτημα που έθεσε ο Τελχίνας αν δε κάνω λαθος,της οσμής θειαφίου,θέλω να κάνω την εξής υπόθεση,ίσως αυτό που μύριζε να ήταν τα υπολείματα Ασετυλίνης που χρεισιμοποιείται από τους σπηλαιολόγους ως ο βασικός τρόπος φωτισμού.Έχει μυρωδιά πολυ εντονη και είναι σα χαλασμένου αυγού.Τα υπολείματά της ειναι μια σκόνη λευκο/γκρίζα.
Αυτό που γράφεις πιο πάνω, περί της περιοδικότητας του φαινομένου της αντιβαρύτητας...αχ είναι ο καημός μου!
Πόσες και πόσες φορές δεν στάθηκα με: ποδήλατο, μηχανή και αυτοκίνητο, για να βιώσω το περίφημο φαινόμενο...
Μάταια!
Κι όμως, δεν είναι παραμύθι, συμβαίνει και σε άλλες περιοχές.
Υπάρχει όμως όντως πιθανότητα ένα τέτοιο φαινόμενο να έχει περιοδικότητα εμφάνισης;
Ισως θα μπορούσε να μας απαντήσει ο φίλος Πέτρος, που απ'ότι διέκρινα, κατέχει κάποιες περισσότερες (τουλάχιστον σχετικά με εμένα) επιστημονικές γνώσεις.
αυτή...που τα κατάφερε!
Την πληροφορία ότι έχουν αλλαχτεί κάποια μάρμαρα απο τον Παρθενώνα
την έχω απο κάποιους γνωστούς μου επιστήμονες , οι οποίοι μου είπαν ότι ο Παρθενώνας όπως και όλα τα σημαντικά μνημεία του κόσμου, "ανήκει" στην UNESCO και αυτή επιβλέπει τις εργασίες αναστύλωσης η ότι άλλο κάνουν εκεί.
Αυτοί μου μίλησαν για την αλλαγή της ενέργειας που εκπέμπει λόγω της απομάκρυνσης και αλλαγής μαρμάρων.
Όσον αφορά την κυρτή η κοίλη πλευρά που έχουν αντίστοιχα ο Παρθενώνας (που είναι αν τον προεκτείνεις πυραμιδοειδής) και η πυραμίδα της Γκίζας έχει την εξής ιδιότητα.
Ο Παρθενώνας με τις κυρτες "κατακορυφες" πλευρές του εκπέμπει ενέργεια ενώ η πυραμίδα της Γκίζας με τις κοίλες πλευρές συσσωρεύει ενέργεια.
Πάντως ο Παρθενώνας με την πυραμίδα της Γκίζας έχει κοινά στοιχεία αλλά νομίζω ότι ...είμαστε εκτός θεματος!!!
quote:
Πάντως ο Παρθενώνας με την πυραμίδα της Γκίζας έχει κοινά στοιχεία
πανω σε αυτό εχω διαβάσει ..οτι το εμδαδό του Παρθενώνα ειναι οσι με το εμβαδδό της πυραμίδας της Γκύζας!!!
Οσο για το Σαββατο ....κλαψψψψψψ
δουλεύω...εγώ μόνο Κυριακή ανετα ...και Τετάρτη που εχω ρεπο...μπορώ για Πεντέλη
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
amalia i idea sou gia to sinthima einai poli oraia kai tha exei kai poli plaka!!!!
as tin efarmosoume lipon!!!!
pantos emas tha mas anagnorisetai giati tha eimaste oi monoi (fantazomai) oi opioi tha exoume mazi mas fakous, ximika fota, sxoinia, kranoi, photografikes mixanes, videokameres kai alla polla....
pantos tha itan poli oraio an briskomastan .... gi'auto prospathiste na eiste ekei!!!!mexri tote.....
ta leme....
p.s. an exei opios exei gaiger i emf as to ferei tha einai poli xrisima...
p.s.emena gia an me anagnorisete tha forao mple stoli kai tha kratao sto dexi xeri ena triantafillo kai sto aristero to 234 teuxos tou periodikou "GYNAIKA"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:Ο φυλετικός φανατισμός ,είναι πολύ μεγάλο πλήγμα στην κοινωνία μας. Στο μόνο που οδηγεί είναι στο μίσος και στην σύγκρουση με τους άλλους λαούς.
Φέρτε στον νού σας,τους ακραίους που υπάρχουν σε αυτήν την χώρα και σκεφτείτε οτι αυτοί οι άνθρωποι,συγνώμη κτήνοι ήθελα να πώ,έχουν σκοτώσει άλλους μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορετική καταγωγή απο εκείνους.Τίς προάλες,ένας νέγρος που ζούσε και εργαζόταν στην χώρα μας,είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Τον είδαν κάποια μέλη της "χρυσής αυγής" και τον ΕΣΦΑΞΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ και αυτόν και τον σκύλο του.Όταν το άκουσα αυτό,έπαθα σόκ.Δέν ήξερα οτι υπάρχει κάτι τόσο διεστραμμένο και μάλιστα τόσο κοντά μας.
Οκ,θα μου πείτε οτι δέν έχετε σχέση με αυτούς και οτι απλώς αγαπάτε την χώρα σας και αισθάνεστε υπερήφανοι,δεκτό αλλά να ξέρετε οτι δέν είναι και τόσο αθώο αυτό.
Δέν λένε οτι η αγάπη είναι στον αέρα,έτσι και το μίσος λοιπόν.Αυτοί που νιώθουν ανώτεροι με την πατρίδα τους,προάγουν το μίσος προς τους άλλους λαούς,γιατί σκεφτείτε οτι άμα δέν υπήρχαν χώρες,τότε αυτόματα δέν θα υπήρχε και η εθνική υπερηφάνια και όλα τα άλλα νοσηρά συναισθήματα.
Αυτό συνεχίζεται,και μια απλή συμπάθεια μπορεί να μετατραπεί σε μια διεστραμμένη πεποίθηση, και το μίσος να αυξάνεται συνέχεια.
Αυτό που σας λέω με λίγα λόγια,είναι οτι η εθνική σας υπερηφάνια μπορεί να σας οδηγήσει να γίνεται σαν τα μέλη της "χρυσής αυγής",οι οποίοι στην ουσία τους είναι ίδιοι με τους ναζί,μόνο το όνομα αλλάζει.
Η υπερηφάνεια φίλτατε stranger...είναι ένα πολύ όμορφο αίσθημα και θα πρέπει κάποια στιγμή πέρα απο τις ευαισθητοποιημένες κραυγούλες του απορούντος και ευαίσθητου παιδιού -εν είδει συναισθήματος- που ενυπάρχει εντός κάθε ψυχολογικού υποκειμένου , να μπορέσουμε να αρθρώσουμε και λόγο ενηλίκου και ο λόγος του ενηλικου τις περισσότερες φορές μπορεί να πονάει , μα είναι έντιμος και ευθύς και βγαλμένος μέσα απο την λογική αξιολόγηση και γνώση !
Οι άνθρωποι φίλε μου προέρχεται μέσα απο πολλαπλές ταυτίσεις , μια εκ των οποίων η κυρίως ταύτιση είναι αυτή με την οικογένειά τους και εξ αυτής -καλώς ή κακώς- νοηματοδοτούνται και διαστρωματώνεται η αντίληψη τους...και μετά η κοινωνία -η Ελληνική- εν προκειμένω και όχι κάποια άλλη και αυτό βεβαίως είναι η φυσιολογική διαδικασία για κάθε ψυχολογικό υποκείμενο!
Ασφαλώς κάθε άνθρωπος υπο νορμάλ συνθήκες αγαπάει την χώρα του και την υπερασπίζεται , όχι ως γεωραφικη έκταση αλλα ως τον χώρο όπου περικλείει αγαπημένα του πρόσωπα , τα οποία γι'αυτόν έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην ψυχολογική του οντότητα και ύπαρξη...και επιπροσθέτως ως τον χώρο όπου κάθε εμπειρία του συνδέθηκε με διάφορα σημεία και καταχωρήθηκε η κάθε εμπειρία του στα κατάβαθα της ψυχής του και με την εικόνα αλλα και με τον ανάλογο συναισθηματικό μανδυα..!
Το σπίτι και η πατρίδα του καθενός δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος φίλε μου , είναι πράματα που δεν μπορείς να φαντασθείς ... πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο απο αυτό το κορμί ενός ανθρώπου , είναι αυτό που ως ουσία υπάρχει στην καρδιά και στην ψυχή του .... και γι'αυτό πολλές φορές οι άνθρωποι θυσιάζουν χωρίς σκέψη και τον ίδιο τους τον εαυτό γιάυτήν εφόσον κάποιος θίξει ή απειλήσει αυτην...και το κάνει αυτό -ο άνθρωπος- διότι εκ-λαμβάνεται απο το είναι του ως επίθεση και απειλή εναντίον του ιδίου του εαυτού του !
ΠΟιός σου είπε αλήθεια ότι είναι μια απλή συμπάθεια???
Πρόκειται για μια ταύτιση φίλε μου που ξεπερναει κοινωνικούς ορισμούς που προσπαθουν να μετρήσουν και να ταμπελοποιήσουν το συναίσθημα...απλά ατυχείς εκφράσεις είναι .... και απο την άλλη μεριά το πάθος -ακόμα και αυτό - γιατί μπορεί να εκληφθεί ως μίσος για τον οποιοδήποτε άλλο πολιτισμό και απο που αυτό τεκμαίρεται και συνάγεται???
Κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του συναισθήματος πατριωτισμού δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μια εσωτερική ανάγκη του εκφέροντος την επιθυμία για εξάλειψή του και για λόγους που ακόμα και κείνος -ενδεχομενως δεν γνωρίζει- αλλα που ωστόσο οργανώνονται εντός του....και ασφαλώς έχει ο καθένας το δικαίωμα , να αγαπάει με πάθος την οικογενειά του και την πατρίδα του και να διατηρει το δικαίωμα για την υπέρασπίσή της σε κάθε έναν που θα την επιβουλευόταν ή θα φερόταν με απαξιωτικές διαθέσεις εναντί της και για τους λόγους που προ-ανέφερα!
Ωστόσο , πολλές φορές δήλωσα ότι παρ'ολο που αντιλαμβάνομαι το αυθόρμητο του πράγματος απο πολλούς φίλους , δεν επικροτώ ακραίες απόψεις και συμπεριφορές , απ'οπου και αν αυτές προ-έρχονται και θα πώ με την σειρά μου , ότι ασφαλώς εδώ είναι Ελλάδα...όπως αλλού Ιταλία και αλλού Αμερική ή Καμερούν...μπορούμε να συνθέσουμε και αυτό μπορεί να είναι μια οικουμενική απαίτηση αλλα δεν μπορούμε να ενωθούμε ... και οι λόγοι είναι προφανείς για όσους γνωρίζουντο τι σημαίνει άνθρωπος...και καταστατικά διηρημένος!
Ας μην αναλύσουμε το φιλοσόφημά σου , περί νοσηρών συναισθημάτων ...μιάς και είναι απλά ένα κατασκεύασμα ευ-φάνταστο θα το έλεγα δικό σου...μιας και δεν υπάρχουν νοσηρά συναισθήματα..απλά όλα είναι συναισθήματα εγγενή του ανθρώπου και δηλωμένα εντός του και που δεν θα ενεργοποιούντο ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΔΗΛΩΜΈΝΑ ΕΝΤΟς ΤΟΥ!
Μπορείς κάλλιστα να μιλήσεις για την δυνατότητα ή όχι χειρισμού αυτών των συναισθημάτων απο τον ανώτερο φλοιό..εκεί μπορούμε να κάνουμε συζητηση , όχι όμως σε οτιδήποτε άλλο γιατί υπερβαίνει τα όρια της πργματικότητας , ορίζοντας το πραγματικο-σχετικό ή υποκειμενικό- εντός κάθε υποκειμένου!
Και αν υποθέσουμε ότι καταργήσουμε σύνορα..επι μέρους ιδέες..ή οτιδήποτε άλλο εν πάσει περιπτώσει...μην αυταπατάσαι φίλε μου..πάλι ο άνθρωπος θα ορίσει ξανά νέα σύνορα και θα ασπασθεί κάποιες άλλες ιδέες που θα εφεύρει και θα "θεο-ποιήσει..έτσι είναι ο άνθρωπος!
Μιλάμε για τον άνθρωπο ή για κάτι άλλο???
Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι άλλο πέραν του ανθρωπίνου???
Τι ακριβώς θέλουμε , γιατί ακούω με υπομονή και σεβασμό κάποια πράματα.....αλλα .... !

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Το δόγμα είναι ανίκητο,όπως και κάτι άλλο σε αυτόν τον κόσμο.
quote:
Οκ. Δέν γίνεται να μιλάς σε τοίχο και να περιμένεις κατανόηση.Το δόγμα είναι ανίκητο,όπως και κάτι άλλο σε αυτόν τον κόσμο.
Αν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη φίλε μου και η διατύπωσή σου "δομείται" εξ αυτού , τότε δεν μένει παρά να σου αποδώσω τα εύ-σημα!
Για ποιό δόγμα μιλας αλήθεια και πού το βλέπεις εσύ το δόγμα???
Μπορείς κάλλιστα να μελετήσεις ψυχολογία (Φρύϋντ , Γιούνγκ.Άντλερ , Λακαν, Μπλούμενταλ, Γιάλομ..) ή εν πάσει περιπτώσει οτιδήποτε άλλο θέλεις και να δείς τι εστί και ποιός εστί τοίχος..!
Τώρα αν εσύ πάλι θελεις να μην ασχοληθείς με τον άνθρωπο και έχεις υπ'οψιν σου κάποιο άλλο "ον" υπ'οψιν σου και θελεις να τροποποιήσεις τον άνθρωπο σ'αυτήν την οντότητα και πάλι μπράβο σου και δικό θεματολόγιο...!
Ωστόσο δεν ανακάλυψε τον τροχό , η θεωρία την οποία ασπάζεσαι και έχει εμποτίσει το είναι σου...και εφόσον εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα ... όλα καλά...αλλα προσωπική μου άποψη -μέσα απο τις τελευταίες διατυπώσεις σου- αυτό δεν συμβαίνει ή συντελλείται υπο ορισμένες συνθήκες και όρους!
Πάψε να βλέπεις τοίχους φίλε μου και βρές το δρόμο για συμπόρευση .... ασχέτως διαφορετικών ιδεών και πεποιθήσεων!!!

Και μια συμβουλη.....Εδω στην ελλαδα μπορεις αφοβα να λες το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ σφαγεα και δολοφονο,ομως αν βρεθεις καμμια φορα στα μερη οπου "εσφαξε" ,κοιτα μη σου ξεφυγει κανενας τετοιας χαρακτηρισμος για το μεγιστο των ανθρωπων,γιατι θα σε κανουνε μπλε μαρε οι απογονοι των "θυματων" του.....
Θα ήθελα ο φίλος Stranger..να πεί την άποψή του και που διαφωνεί ... που κατα την γνώμη του βρίσκει το λάθος και τον "τοίχο"..και το λέω διότι μόνο πόρτες ανοιχτές υπάρχουν εδώ και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό , που καμμιά φορά αναλογίζομαι αν αυτό δηλώνει σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό αλλα και εκτίμηση ταυτόχρονα..!

quote:
Απο όλα τα λάθη που κάνουμε,μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.Το δικό μου λάθος ήταν οτι πίστεψα για μια στιγμή οτι μπορώ να επικοινωνώ με τέτοιους ανθρώπους,τουλάχιστον έμαθα οτι αυτό δέν γίνεται.Σας ευχαριστώ,τώρα είμαι σοφότερος απο πρίν,και στο μέλλον θα αποφύγω να πέσω σε τόσο χαμηλό επίπεδο.
Δεν ξέφυγες απο τετριμμένες διατυπώσεις μικρο-αστικού τυπηκάριου και που συνήθεις είναι απο ανθρώπους που δεν "αντέχουν" τον διάλογο...
Άσε λοιπόν τις κορώνες και τα υψίπεδα και μίλα με επιχειρήματα...αυτά θα αναδείξουν το επίπεδό σου..

quote:
...τώρα είμαι σοφότερος απο πρίν........και στο μέλλον θα αποφύγω να πέσω σε τόσο χαμηλό επίπεδο.
Αν την αδυναμία να πείσεις και να αντέξεις στον διάλογο την μεθ'ερμηνεύεις σε σοφία...τότε δηλωνεται και το επίπεδό σου φίλε Stranger...!
Αδύναμος είσαι και ΟΧΙ σοφός...

Αλλα οι κομιστες αυτων των ιδεολογιων,ουτε εχουν παρει χαμπαρι απο ποια κεντρα πηγαζουν αυτες και απο ποιες χωρες......Το μονο σιγουρο ειναι οτι στις χωρες αυτες ,υψωνονται τειχη στα συνορα τους και για να παρεις υπηκοοτητα πρεπει να εχεις αποδειξεις απο μητερα.....Αυτα ομως μονο για τη χωρα τους,γιατι εξω ειναι οι μεγαλυτεροι "προστατες"των δικαιωματων των μεταναστων......Ρε τι θυματα υπαρχουν γυρω μας......
quote:
Απο όλα τα λάθη που κάνουμε,μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.Το δικό μου λάθος ήταν οτι πίστεψα για μια στιγμή οτι μπορώ να επικοινωνώ με τέτοιους ανθρώπους,τουλάχιστον έμαθα οτι αυτό δέν γίνεται.Σας ευχαριστώ,τώρα είμαι σοφότερος απο πρίν,και στο μέλλον θα αποφύγω να πέσω σε τόσο χαμηλό επίπεδο.
Σε ενα τέτοιο τόπικ με τίτλο 'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα" τι περίμενες να βρείς? Οταν μάλιστα τους προσάπτεις και το χαμηλό επίπεδο να είσαι ευχαριστημένος που σε αφήνουν να φύγεις έτσι αναίμακτα ![]()
Εαν όμως θές ανθρώπους να επικοινωνήσεις και να προωθήσεις τη σοφία σου να σου δώσω εγώ τον κατάλληλο τόπο..http://loveforzion.blogspot.com/ ![]()
![]()