- Βυζάντιο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Φίλε μου συμφωνώ σε όλα όσα είπες, εκτός στο ότι το βασίλειο του Καρόλου ήταν η διάδοχη κατάσταση στη Δύση. Η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταλύθηκε τον 5ο αιώνα και νομίζω ότι τότε δεν υπήρχε καν Φραγκικό βασίλειο. Ο Κάρολος ήταν Φράγκος ηγεμόνας (8ο-9ο αιώνα) και καμία σχέση δεν είχε με τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες σε αντίθεση με τους Βυζαντινούς που η ιστορία του θρόνου τους ξεκινούσε από τον Οκταβιανό.
Τώρα, γιατί πήραμε την ονομασία Έλληνες από το 1821 και μετά, ας κάνω μία προσπάθεια να το αναφέρω (αν και δεν θυμάμαι κάποιες λεπτομέρειες).
Οι Έλληνες όπως είναι γνωστό επί τουρκοκρατίας δεν χρησιμοποιούσαν την λέξη “Έλληνας” για να προσδιοριστούνε. Μπορώ να πω πως στους περισσότερους ήταν άγνωστη. Χρησιμοποιούσαν το “Ρωμιοί”, “χριστιανοί” και ποιος ξέρει τι άλλο. Όταν τέθηκε το θέμα ονομασίας του κράτους και ενώ ακόμα η επανάσταση ήταν σε εξέλιξη, πολιτικοί και λόγιοι, φοβούμενοι (απόλυτα σωστά) την αντίδραση των τριών δυνάμεων της εποχής (Αγγλία, Αυστρία, Ρωσία) στην χρησιμοποίηση του “Βασίλειο των Ρωμαίων” και γενικά την σύνδεση της επανάστασης με το Βυζάντιο, προτίμησαν την ονομασία “Έλληνες”, κάτι που συγκινούσε τους Δυτικούς εκείνη την εποχή σε αντίθεση με την αναβίωση της λέξης “Ρωμαϊκή” ή “Βυζάντιο”. Και όταν δημιουργήθηκε το κράτος οι δυτικοί του δώσανε την ονομασία “Βασίλειο της Ελλάδας” με ξένο φυσικά Βασιλιά, ακριβώς για να μην υπάρχει καμία συνέχεια της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας.
Με παραξενεύει πάντως λιγάκι το πώς από ύβρης το “Έλληνες” κατέληξε να μας προσδιορίζει σήμερα. Φυσικά και δεν εννοώ ότι με χαλάει. Ίσως οι ερχόμενοι σε επαφή με τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό Έλληνες, να εντυπωσιάστηκαν με το πνεύμα των προγονών μας και εδώ στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε πλέον μνήμη για την συμπεριφορά της Βυζαντινής περιόδου προς αυτό.
stemix
«Το παραμυθακι της διαφορετικοτητας Ελληνων-Χριστιανων ειναι κλασικη περιπτωση παρεξηγησης.»
Το θέμα είναι φίλτατε ΠΟΙΟΙ το θέλουνε ως «παταμυθάκι»? Μήπως οι σημερινοί εκπρόσωποι του δόγματος?
Έχεις ποτέ σου παρακολουθήσει το ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που ψέλνεται με περισσή ιεροπρέπεια κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας? Είναι και αυτό μήπως…….παραμυθάκι ή μια υπενθύμιση των όσων θεωρεί ο ιουδαιοχριστιανισμός ως ΚΑΤΑΡΑ?
thyamis:
«Ειναι γνωστες μεχρι τον 16-17 αιωνα (Ευρωπη) ακομα και τωρα (Ινδονησια, Νιγηρια) περιστατικα οπου η διαφορετικοτητα στην θρησκεια ηταν περιπτωση "προδοσιας"...(Νυχτα Αγ. Βαρθολομαιου κτλ....).Την ιδια κατηγορια ειχαν εναντιον τους και οι Χριστιανοι στα πρωτα χρονια των διωγμων.»
Σφάλεις και μάλιστα οικτρά φίλτατε. Πρώτον ΟΥΔΕΙΣ κυνήγησε τους χριστιανούς αλλά ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ τους αλλόθρησκους, αυτό ας μην το προσπερνάμε, και δεύτερον τα λεγόμενα «πρώτα χρόνια των διωγμών» είναι ένας μύθος που αναδύεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από χριστιανικές πηγές (!). Η ρώμη ήτανε ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ και ουδείς διώκονταν για τα θρησκευτικά πιστεύω του.
Απλά, επειδή ορισμένοι χριστιανοί προέτρεπαν μέσω «επουράνιων υποσχέσεων» σε ανυπακοή στην «ειδωλολατρική ρώμη» διώκονταν για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και όχι θρησκευτική!
Εάν έχεις αποδείξεις, πλην των όσων αναφέρουνε τα χριστιανικά κιτάπια, ευχαρίστως να αναθεωρήσουμε.
Λοιπόν?
thyamis:
«Το οτι σχεδον ολοι οι Ιστορικοικαι οι πηγες της εποχης εκεινης θεωρουν την Ελληνικη Αυτοκρατορια ως την πλεον προοδευμενη, το γεγονος οτι υπηρχαν εκκλησιες αλλων δογματων, το οτι οι αλλοφυλλοι αποκαλουσαν Ελληνες τους κατοικους της ειναι τυχαια...Ελεος....!!!»
Μήπως θα’θελες να μας υποδείξεις ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι ιστορικοί που αναφέρονται σε μια «Ελληνική Αυτοκρατορία»????
Όσο για το ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «ΑΝΟΧΗ» υπήρχε στην Νέα Ρώμη των κατακτητών, πάντοτε μετά τον εκχριστιανισμό του 325, διάβασε αμέσως παρακάτω.
Δεν μπορούμε ενδεχομένως να είμαστε απόλυτοι, σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά, αλλά είναι γεγονός ότι η νέα εξ ανατολών ορμώμενη και Ιουδαιόφερτη θρησκεία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ». Δηλαδή τους Έλληνες.
Και επειδή η συνηθισμένη «καραμέλα» που χρησιμοποιούνε φίλτατε, για να «αγιάσουνε» το άγος του ανθελληνισμού που καταπιέζει την συνείδηση τους και τα άτιμα τα «κιτάπια» είναι το ότι «δεν το κάναμε εμείς αλλά η εξουσία», ας παραθέσουμε ένα εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο των αποστόλων της αγάπης.
« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)
Λοιπόν, «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε!! Αυτά τα «λόγια αγάπης», αφού τα αγιάσανε οι Πατέρες της νέας κρατικής Θρησκείας, εστάλησαν ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο.
Πράγματι λοιπόν αγαπητέ: ΕΛΕΟΣ! ![]()
![]()
![]()
επειδή λοιπόν έγινε λόγος για «παραμύθια», ας πιάσουμε τους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) όπου και διαβάζουμε για τον βίαιο εκχριστιανισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:
«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435
«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.
«Τέτοιου είδους πράξεις (οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρακτηριζόταν ειδωλολατρία) αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.
«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται...
Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιούσιες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.
«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα!) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδία τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών.
Aφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νόσο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες.
Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδία, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρεωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.
Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες». ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10
Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιουσιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρεωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους, ΠΟΙΟΣ φίλτατε θα είχε πλέον τα «κότσια» να μείνει ΕΛΛΗΝ?
Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχριστιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!
Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!
Αλήθεια, και μιας και ανέφερες «διωγμούς», μήπως μπορείς να μας παρουσιάσεις ΕΝΑΝ, μονάχα ΕΝΑΝ νόμο που εξέδωσαν οι Έλληνες κατά των χριστιανών ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ομάδας?
Έστω και έναν νόμο των ρωμαίων!
Οποία ύβρις λοιπόν ε; Για όλους παραμείναμε συνειδητά ή ασυνείδητα δούλοι, και το αστείο είναι οτι μάλλον αυτό ακριβώς είμαστε, με διαφορετικούς 'άρχοντες' κάθε φορά. Το 'ελεύθερον του ελληνικού πνεύματος' και η 'ελληνική παιδεία', έχουν πηδήξει απο τον γκρεμό μαζί με τον τιμητικό τίτλο του Ελληνα (αφού έλληνας δεν ήταν αυτός που είχε το αίμα, αλλά την παιδεία), σαν τα χάμστερ εκείνα που αυτοκτονούν μαζικά απο έναν γκρεμό (θα σας γελάσω για το όνομα των συγκεκριμένων, αφήστε που δεν θέλω να τα βρίσω κατα λάθος!!!!)
:))))
Στην πραγματικότητα εγώ ήμουν που αναφέρθηκα στο Βασίλειο της Ελλάδας. Εντάξει είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό ισχύει το Greeks. Στην Ελλάδα όμως και στο Σύνταγμα, αναφέρεται ως Ελλάδα. Το Greece δεν μου λέει τίποτα. Πάντως νομίζω ότι κάνεις λάθος για το ότι είναι τούρκικη λέξη και σημαίνει δούλος. Υπάρχει ένα σχετικό topic για αυτή την ονομασία και μπορείς να δεις διάφορες απόψεις για το τι σημαίνει, αλλά είχα διαβάσει σε βιβλίο ενός καθηγητή μου κάποτε, ότι το ΓΡΑΙΚΟΣ βγήκε από το ΑΓΡΟΙΚΟΣ. Ήταν οι πρώτοι Έλληνες έγραφε. Σωστό – λάθος, αυτά μας έβαζε και διαβάζαμε.
Φίλε Schwabe, ο thyamis δεν λέει ότι δεν έγιναν. Υποστηρίζει ότι και πολλοί από τους χριστιανούς που κάνανε τους διωγμούς, ήταν Έλληνες στη φυλή. Δεν θέτει δηλαδή το θέμα στην εξάλειψη του Ελληνικού πνεύματος που όντως έγινε, αλλά όσον αφορά την εξάλειψη της Ελληνικής φυλής. Γι’ αυτό και έθεσε το παράδειγμα του εμφυλίου, στο ότι παρόλο που χάθηκαν ή έφυγαν από την Ελλάδα πολλοί Έλληνες, η Ελληνική φυλή συνεχίστηκε. Έτσι και στο Βυζάντιο λέει, μπορεί να χάθηκε το πνεύμα των αρχαίων, η κοσμοθεωρία τους όπως λες, όχι όμως και οι Έλληνες. Αυτοί συνέχισαν να υπάρχουν, άλλοι ήδη χριστιανοί και άλλοι χριστιανοί με το ζόρι.
Βέβαια, εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι Έλληνες χωρίς Ελληνικό πνεύμα δεν υπάρχουν ή να μας αποδείξεις ότι σφαγιάστηκε όλος ο Ελληνικός πληθυσμός ανεξαιρέτως. Εδώ είμαστε να μάθουμε.
Και όταν ή αν βρούμε άκρη με αυτό το θέμα, θα ήθελα να πούμε και τι καλό μπορεί να έκανε η Βυζαντινή περίοδος.
stemix
Καλησπέρα,
Στην πραγματικότητα εγώ ήμουν που αναφέρθηκα στο Βασίλειο της Ελλάδας. Εντάξει είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό ισχύει το Greeks. Στην Ελλάδα όμως και στο Σύνταγμα, αναφέρεται ως Ελλάδα. Το Greece δεν μου λέει τίποτα. Πάντως νομίζω ότι κάνεις λάθος για το ότι είναι τούρκικη λέξη και σημαίνει δούλος. Υπάρχει ένα σχετικό topic για αυτή την ονομασία και μπορείς να δεις διάφορες απόψεις για το τι σημαίνει, αλλά είχα διαβάσει σε βιβλίο ενός καθηγητή μου κάποτε, ότι το ΓΡΑΙΚΟΣ βγήκε από το ΑΓΡΟΙΚΟΣ. Ήταν οι πρώτοι Έλληνες έγραφε. Σωστό – λάθος, αυτά μας έβαζε και διαβάζαμε.
Φίλε Schwabe, ο thyamis δεν λέει ότι δεν έγιναν. Υποστηρίζει ότι και πολλοί από τους χριστιανούς που κάνανε τους διωγμούς, ήταν Έλληνες στη φυλή. Δεν θέτει δηλαδή το θέμα στην εξάλειψη του Ελληνικού πνεύματος που όντως έγινε, αλλά όσον αφορά την εξάλειψη της Ελληνικής φυλής. Γι’ αυτό και έθεσε το παράδειγμα του εμφυλίου, στο ότι παρόλο που χάθηκαν ή έφυγαν από την Ελλάδα πολλοί Έλληνες, η Ελληνική φυλή συνεχίστηκε. Έτσι και στο Βυζάντιο λέει, μπορεί να χάθηκε το πνεύμα των αρχαίων, η κοσμοθεωρία τους όπως λες, όχι όμως και οι Έλληνες. Αυτοί συνέχισαν να υπάρχουν, άλλοι ήδη χριστιανοί και άλλοι χριστιανοί με το ζόρι.
Βέβαια, εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι Έλληνες χωρίς Ελληνικό πνεύμα δεν υπάρχουν ή να μας αποδείξεις ότι σφαγιάστηκε όλος ο Ελληνικός πληθυσμός ανεξαιρέτως. Εδώ είμαστε να μάθουμε.
Και όταν ή αν βρούμε άκρη με αυτό το θέμα, θα ήθελα να πούμε και τι καλό μπορεί να έκανε η Βυζαντινή περίοδος.
stemix
Α, και ένα μικρό edit γιατί το ξέχασα :) Στο βιβλίο Ιστορίας της 4ης Δέσμης, έλεγε ότι οι Ξένες Δυνάμεις είχαν αποφασίσει και επιβάλλει την
ονομασία του νέου κράτους. Αυτό ήταν Βασίλειο της Ελλάδος για εμάς και Kingdom of Greece για αυτούς. Το Greece στα Αγγλικά, δεν σημαίνει τίποτα για να το μεταφράσεις...
Ας αρχισω απο τα απλα.
Το φιλτατε δεν ειναι υπονοουμενο. Ειναι φιλικη προσφωνηση. Αν με ακουσετε με τους φιλους φιλες μου θα πειτε οτι ειμαι ο γκεη ψωμιαδης (μακαρος)..))))Ουπςςς.....Αν καποιος προσβαλλεται ας πει πως θελει να τον αποκαλω....Απλως με το ψευδονυμο κατι με τσιναει....Αλλα παλι οπως αγαπατε...
Τα χαμστερ λεγονται λεμινγκς.
Το Greece=Grecia=Graecia κτλ....Μηπως στον Θουκιδιδη αναφερεται οτι οι Ελληνες λεγοταν Γραικοι που σημαινε παλαιοι η ειναι μεταγενεστερη εμβολη για να δειξει οτι Ελληνες=Γραικοι και αν ναι απο ποιους?
Φυσικο και το θεμα των διωγμων ειναι πολιτικο. Για καποιο λογο...´:) αν το καλυπτεις με θρησκευτικο μανδυα ειναι πιο ευκολο να το περασεις το μηνυμα.(Παραθεση..στην Ηπειρο εχουμε μια προκαταληψη οτι η τσουγκρανα δεν πρεπει να δειχνει προς τα πανω γιατι πληγωνει τον Θεο ισχυει?...Δεν νομιζω.... Ομως ειναι αποτελεσματικο γιατι κοβει την αποψη @ελα μωρε μη την παθω εγω...@)Αν δουλευει για αυτο το απλο ποσο μαλλον για τα μεγαλα θεματα. Τι ειναι πιο αποτελεσματικο..Να πεις στον οχλο σφαξε τον να τα κονομησω εγω, ή Αυτος προσεβαλλε τον Θεο μας...Να τιμωρηθει...?
Το οτι το Βυζαντιο (ας το πουμε ετσι) ηταν ο προμαχωνας της Ευρωπης σε επιδρομες βαρβαρων δεν σας λεει τιποτα? Ιστορικοι οπως ο Γιββων, Ρανσιμαν, Βασιλιεφ, Βιβλια Στρατιωτικης ιστοριας οπως αυτο των Ντεπουι που εχει περιληπτικα ολες τισ μαχες απο 2000πΧ ως σημερα....
Δεν μου κολαει οτι ημουν Πρωελληνας, Πελασγος, Μινωιτης,Μυκηναιος Αχαϊος, μετα Δωριευς, Ελληνας, Γραικος, Ρωμαιος, Γκιαουρ η Γιουναν, παλι Ρωμιος και Ελλην ενιοτε και ΝΕΟελλην. Και θελουνε να με πεισουν οτι ολα αυτα ειναι διαφορετικα. Οταν διαβαζω για αρχαια εθιμα και ειναι ιδια με τωρα. Οταν βλεπω φυσιογνωμιες στα βαζα και γλυπτα και ειναι ιδια. Τι και αν οι Θεοι αλλαξαν ο ανθρωπος ειναι ο ιδιος
ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ
«…αλλά είχα διαβάσει σε βιβλίο ενός καθηγητή μου κάποτε, ότι το ΓΡΑΙΚΟΣ βγήκε από το ΑΓΡΟΙΚΟΣ. Ήταν οι πρώτοι Έλληνες έγραφε. Σωστό – λάθος, αυτά μας έβαζε και διαβάζαμε»
Να μου τον γνωρίσεις αγαπητέ αυτόν τον καθηγητή σου!!![]()
![]()
Γραικός= (ο) επώνυμος ήρωας των Γραικών (Ελλήνων), γιος του Δία και της Πανδώρας, που ήταν κόρη του Δευκαλίωνα (Ησίοδ.Κατάλ. Αριστ.Μετεωρολ. I 352 a)
Ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι ο Έλληνας, γιος του Δευκαλίωνα όπως γνωρίζουμε (μάλλον όχι ο καθηγητής μας!!), μετονόμασε τους Γραικούς σε Έλληνες. (Προσωπικά μου αρέσει πιο πολύ! ![]()
)
Κατά το Πάριο χρονικό (6) ήταν γιος του Θεσσαλού.
Οι ξένοι πάντοτε γνώριζαν πολλά περισσότερα για του λόγου μας από ότι κάποιοι ήθελαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο……
(ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΚ. ΤΣΟΤΑΚΟΥ / ΕΚΔ.ΣΟΚΟΛΗ)
Φίλε Schwabe, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να τον γνωρίσεις. Κρίμα τη μισθάρα που παντελονιάζει από ότι κατάλαβα. Κρίμα και το διάβασμα :) Αν και μένα δεν μου κάθονταν.
Thyamis, γιατί αναφέρθηκες στο “φίλτατε”; Δεν είπε κανένας τίποτα.
(Το Quote πιο πάνω μου βγήκε κατά λάθος. Ένα edit πήγα να κάνω και τα μούσκεψα).
Θα τους ζητήσω συγγνώμη γραπτώς κι επισήμως :))))))
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Νέα απορία τώρα. Αφού είναι μέρος της μυθολογίας μας, καλά εγώ η άχρηστη που έχω διαβάσει κανά δύο βιβλία μόνο για την ελληνική μυθολογία, κοτζάμ καθηγητής, δεν ήξερε?????
Κι αφού δεν ήξερε δεν ρώταγε????
Αντε, συνεχίστε, σας παρακολουθώ με πολύ προσοχή... περισσότερα μαθαίνω εδώ απο ό,τι έχω μάθει τόσα χρόνια :)))
Για τον καθηγητή… έλα μωρέ δεν έχει και τόση σημασία. Μαθηματικός είναι ο άνθρωπός και στο βιβλίο του επιχείρησε να το αποδείξει μέσω της αριθμολογίας. Έκανε προσθέσεις από εδώ, προσθέσεις από εκεί και έβγαζε ότι ΓΡΑΙΚΟΣ=ΑΓΡΟΙΚΟΣ, άρα… ΑΓΡΟΙΚΟΣ πάντως το εννοούσε ως Προέλληνας, πριν δηλαδή αναπτυχθεί ο πολιτισμός. Προφανώς οι μύθοι για την προέλευση των ονομάτων δεν τον ικανοποιούσαν. Εμένα πάντως με καλύπτει η εκδοχή του φίλου Schwabe.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η καταστροφή που έφερε το Βυζάντιο στο Ελληνικό πνεύμα και θα ήθελα να μάθουμε πιο πολλά, αλλά καλό θα ήταν να δούμε λίγο και τι αγώνες έδωσε για να συγκρατήσει στίφη “βαρβάρων” έξω από τα σύνορά του, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και όλη την Ευρώπη.
Τώρα θα μου πείτε ότι μείναμε υπό τουρκικό ζυγό 400 ολόκληρα χρόνια και δεν χάσαμε την ταυτότητά μας. Ποιος ξέρει όμως πως θα ήμασταν σήμερα αν οι Άραβες π.χ. είχαν επικρατήσει. Βλέπω και πως είναι οι Αιγύπτιοι σήμερα ή οι λαοί που κατοικούσαν στη Μέση Ανατολή και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το ποια θα ήταν η σημερινή μας κατάσταση αν είχε γίνει αυτό.
Φίλε Κέλσο, για να μας παραθέτεις αυτά τα στοιχεία, σημαίνε ότι έχεις ασχοληθεί και γνωρίζεις αρκετά αυτό το θέμα. Σου ζητώ, καθώς και από όποιον άλλο γνωρίζει, να με ενημερώσεις περισσότερο κάθως και να με παραπέμψεις σε κείμενα που έχουν πληροφορίες.
Φυσικά, θα ήταν επικοδομήτικό να κάνουμε μία κουβέντα ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται, η οποία θα μείνει αποθηκευμένη στο χρονοντούλαπο αυτού του forum.
Υπάρχουν Άγγελοι;
Αν ναι, τι αντιπροσωπεύουν;
Θέλοντας να ανακαλήψει τον εαυτό του...
Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.
*Γνώθεις σεαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*
Καλό θα ήταν να ζητάμε την προστασία τους ,εφόσον πιστεύουμε σε αυτούς, ιδιαίτερα κατα την ώρα του ύπνου οπου δεν υπάρχει συνειδήση και το αστρικό μας σώμα ταξιδεύει (ποιος ξέρει που...).
Τώρα για όσους περιμένουν αποδίξεις ,μαρτυρίες , ιστορικά στοιχεία , αυτόπτες μάρτυρες,τον Πάνο Σόμπολο,θεώρηση της εφορίας και χαρτόσημο θα τους στεναχωρήσω... γιατι πρώτον βαριέμαι και δεύτερον έχω και δουλειά....
Αν είναι κάτι επι της ουσίας ευχαρίστως να το συζητήσουμε...
AN YPARXOUN?YPARXOUN OMOS EGO DEN 8A TUS ONOMAZA AGELOUS ALA AN8ROPOUS PU EXOUN PERASI STO EPOMENO STADIO,EXUN VRI TIN ISODO MIAS KENURIAS DIASTASIS.AUTOI INE ITE "KALI" ITE "KAKI".AN LIPON 8EOROUME TOUS AGELOUS KAPIOUS AN8ROPOUS PU INE KALI KE 8ELUN TO KALO TIS AN8ROPOTITAS TOTE EGO TOUS 8EORO ENERGIA PU EXI DINAMI GIATI DEN EXI TO "BAROS" TOU SOMATOS KE BORI NA ASXOLI8I ELEY8ERA ME TO MEGALITERO MEROS TIS NOISIS(ENERGIAS KE NA TIN EKMETALEYTI STO EPARKO).
PALEOTERA AN KITAXUME EXUN EMFANISTI TETOI EN8ROPOI(ENERGIES,AGELI)OPOS AN SILOGISTOUME STIN ARXEOTITA,STON TROIKO POLEMO AN 8IMAME KALA PU ANAFERI OTI KAPIOS KATEVIKE APO TON URANO KE ME ENA OPOLO PU EVGAZE FOTIA "RIMAXE" TOUS TROES.
ISOS AUTOI I "AGELI" LIPON NA INE APLOI STRATIOTES KAPION GALAXION I ASTERISMON OPOS O ASTERISMOS SERIOS PU OI ELLINES PISTEVOUME OTI PROERXOMASTE APO EKI,KE EXETIAS ENOS IPERGALAXIAKOU POLEMOU OPOS GRAFI KE O KALOGERAKIS STO VIVLIO TOU "DISKOS TIS FESTOU",IR8AN STIN GI 3 MEGALI STRATIGI: O DIAS I HRA KE O POSIDONAS.MIPOS LIPON PREPI NA DOUME TA PRAGMATA ME ANIXTA MATIA KE OXI NA PLASMATOPIOUME TIN ALI8IA?
XEROUME OLOI OTI TO MIALO MAS DEN BORUME NA TO XRISIMOPOIHSOYME,OSTE NA KANUME KAPIES LITOURGIES XORIS TIN BOI8IA TIS MIXANIS,GIA PARADIGMA DEN BOROUME NA RI8MISUME TO MATI MAS NA VLEPI TO IPERI8RO I TO IPERIODES AKOMA DEN BOROUME NA ANALISUME OPOS KANI TO PROSMA TO FASMA TOU FOTOS STA KOKKINO PRASINO KE BLE XROMA.ETSI ISOS NA MIN VLEPUME AKOMA TIS ALES DIASTASIS PU 8A MAS KANUN NA TA "DOUME" OLA
AGAPA GIA NA MIN MISIS
Leonardo
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...
ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ
http://www.geocities.com/nefeliqe1/Angels.html
ΦΙΛΙΚΑ,ΑΤΜΑ
'manava seva, madhava seva'
Εσύ τι λες Uriel? Υπάρχουν?
Ίσως ναι,ίσως όχι.Και αν υπάρχουν,τί ρόλο παίζουν στις ζωές σας?
Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν μεν,αλλά δεν "ασχολούνται" μαζί μας...
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
quote:
ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ.ΟΣΟ ΚΙΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ........
Καλά ρε Άτμα εσένα όλα ποια σου έχουν τύχει???
Σε οποιοδήποτε θέμα που θίγει κάποιος έχεις κάποιο γεγονός της ζωής σου.
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ....
ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΛΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ ?
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΞΕΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ ?
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ?
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ?
ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ,ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟ...
ΦΙΛΙΚΑ ,ΑΤΜΑ
Υ.Γ...ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΣΠΙΡΤΟ ΓΙΝΟΜΑΙ Η ΕΣΤΙΑ...
...ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ...![]()