- Τι νομιζετε οτι εξυπηρετουν οι θρησκειες? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το μονο πραγμα που γινεται ειναι οτι καποιοι εκμεταλλευονται την πιστη των ανθρωπων σε κατι ανωτερο τους και τους καθοδηγουν μαζικα. Εγω μονο αυτο βλεπω παντως.
Στο ονομα του Θεου , του Αλλαχ ή οπως αλλλιως θελετε, ο κοσμος μας ηταν ,ειναι και θα ειναι παντα διχασμενος.
...open minds are better minds!
Imagine
Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people
living for today...
Imagine there's no countries,
It isnt hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...
Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
Imagine all the people
Sharing all the world...
You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.
Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;
Οι θρησκειες αυτη τη στιγμη στηριζονται στην αδυναμια του κοσμου που δεν μπορει να παρεμβει σε τιποτα σχεδον και εναποθετουν τις ελπιδες τους στο Θειο και το Ιερο. Οπως βλεπουμε ομως, ματαια. Στην καταντια που βρισκεται αυτη τη στιγμη ο κοσμος, δεν υπαρχει καλυτερη στιγμη να επεμβει ο οποιος Θεος. Πουντος ομως?
Κατα την γνωμη μου, βρισκεται μονο στα "Ιερα" βιβλια ως αναφορα για την ανηψωση του ηθικου και την κρυφη ελπιδα της παρεμβασης του. Και το μεγαλο λαθος ειναι εδω. Θεωριτικα, αν εμφανιστει καποιος που θα πετυχει κατι τετοιο τοτε αυτον οι ανθρωποι θα τον ονομασουν Θεο, τον σωτηρα που περιμενουν ολοι.
Δεν πρόλαβα να διαβάσω ακόμα τις απαντήσεις σε αυτό το θέμα, αλλά θα παραθέσω εδώ κάτι που είχα διαβάσει από τη "λευκή κουκουβάγια" στα φόρουμς.
Ειχε γράψει, ότι οι θρησκείες είναι μία μορφή γείωσης της θεικής υπόστασης - ενέργειας, έτσι ώστε να μπορούμε να την αντιληφθούμε ως άνθρωποι.
Εμένα προσωπικά αυτή η άποψη μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα.
αυτή...που τα κατάφερε!

Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα.
Θα συμφωνήσω με κάτι που έχει ήδη λεχθεί:
"Οι θρησκειες!Μαζοποιηση!Καλύτερος ελεγχος των μαζων!"(liam)
Ο ευκολότερος τρόπος να ελέγξεις κάποιον είναι να τον κάνεις να φοβηθεί.
Και φυσικά ο ευκολότερος τρόπος για να τον κάνεις να φοβηθεί είναι να χρησιμοποιήσεις το θείο χέρι ως τιμωρό. Τόσα χρόνια γαλουχούμαστε ππιστεύοντας σε κάτι...Είτε αυτό λέγεται Αλλάχ, είτε Γιαχβέ, είτε Διας. Πιστεύοντας πως υπάρχει κάτι ανώτερο από τον ίδιο σου τον εαυτό, ταυτόχρονα υποβαθμίζεις την εξελιξημότητά σου. Μένεις στάσιμος περιμένοντας πάντα την θεία παρέμβαση... Και αυτό γιατί έτσι μας μαθαίνουν... Και αυτό γιατί έτσι πρέπει να γίνει προκειμένου να ελεγχόμαστε ευκολότερα. Όχι μόνο από τους κρατούντες αλλά και από τους γύρω μας που θέλοντας να το παίξουν καλοί για να μην τιμωρηθούν, εκμηδενίζουν κάθετι που διαφέρει από αυτό που έχουν μάθει να πιστεύουν...
Γ. Μ.
Γιατι υπαρχουν θρησκειες και τι εξυπηρετουν?
Οι θρησκείες είναι δημιούργημα καθαρά ανθρώπινο. Ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκαν ειναιγια
να μπορούν οι λίγοι να εξούσιαζουν με άνεση τους πολλούς. Απο τη στιγμή που κάποιοι κατάφεραν να εξηγήσουν κάποια απο τα φυσικά φαινόμενα εκμεταλεύτηκαν αυτή τη γνώση για να ασκήσουν την εξουσία τους στον απλό λαό.
Με εκτίμηση προς όλους τους συνομιλητές μου.
Γ. Μ.
quote:Εγω δεν καταλαβαίνω άτομα που μας ζητούν να πιστέψουμε σε μία δικιά τους ιστορία πως γίνεται όταν πρόκειται για άλλη ιστορία να είναι σαρκαστικοί?
are you talkink to me καλη μου?
και να μην απευθυνεσαι αμεσα σε μενα, απαντω μιας και ανηκω στην κατηγορια που αναφερεις.
παρεθεσα μια εμπειρια μου, μονο και μονο επειδη την εζησα με μαρτυρα!
στο παρον τοπικ ο φιλτατος θεματοθετης αναφερει:
To olo skiniko pou tha anafero den to exo zisei ego alla ena paidi to opio to gnorisa sto magazi pou ergazomoun prin kairo,
δεν το εχει καν ζησει ως μαρτυρας, αλλα το ακουσε απο ενα παιδι.
σοβαροτατη πηγη, συμφωνω!
to sigkekrimeno paidi den pistevo na mou elege psemata logou oti o pateras tou einai Pappas kai xaraktiristika otan eixa paei spiti tou kai me gnorise stous goneis tou eipe stin mitera tou "Mama tha pao me ton Spyro stin Maria" kai i mitera tou apantise se mena "Paidi mou den tha to anteksis na to deis afto" den katalava ti ennoouse, kai mou edose enan stavro akoma ton exo.
και τα επιχειρηματα ειναι σοβαροτατα!
μπαμπας παππας, μαμα επιβεβαιωνει! ![]()
Itan ena koritsaki stin Patra, mia mera ekane kati ston patera tis kai aftos tis eipe "Na mpei o diaolos mesa sou" i kati tetio, kai mpikan 7 demonia mesa tis ta opia oi pneumatikoi tis perioxis kataferan na eksorkisoun mono 6 kai ena emine mesa tis.
γνωριζα περιπτωσεις με χειρουργικα εργαλεια που ξεχαστηκαν μεσα στον ασθενη, αλλα για ξεχασμενο πνευμα πρωτη φορα ακουω!
i apantisi itan "Me afinei o theos gia na kanw tous anthrwpous na pistevoun"
πολυ παππαδιστικη απαντηση το πνευμα, ε?
εχει την αδεια του Θεου!!! ![]()
Ena ap ta paidia afta eixe dilosei tote na mpei sto fame story 2 kai tou leei "Thes na se valo ego sto fame story ? na se kanw ton megalitero tragoudisti ? pistepse se mena kai tha to kanw".
μετα απ αυτο κοιταω με υποψια τον Περικλη και την Καλομοιρα...
- ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
dark banishing
quote:
πραγματι ειναι λιγο παιδιαστικη απαντηση
Παιδιάστικη ?
Παιδιάστικη μπορεί να είναι για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, η θλιβερή άγνοια, τρομολαγνεία και δεισειδαιμονία κάποιων αδαών, που μέσα στην γενική τους σύγχυση μπερδεύουν την ψυχιατρική με την δαιμονολογία και γίνονται θύματα κάποιων επιτήδειων.
Ο.κ. ?
ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ…
ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ; ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΟΙΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ-ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ-ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ…ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ "ΠΙΣΤΗ", ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ! ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ; ΑΣ ΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!...ΑΠΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-ΕΧΩΜΙΑΑΠΟΨΗΓΙΑΤΟΝΚΟΣΜΟΠΟΥΘΑΑΛΛΑΞΕΙΑΜΕΣΩΣΜΟΛΙΣΜΑΘΩΤΗΝΑΛΗΘΕΙΑ-529-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ undeafeted ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ..
ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΘΥΜΙΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ.....
ΕΛΕΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ....
ΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ undeafeted?????
ΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ?????
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
η βλακεια ορισμενων γονιων ειναι τοσο μεγαλη και τοσο τραγικη ωρες ωρες σαν τους συγγενεις της παραπανω περιπτωσης...
παιδι με συνδρομο νταουν το τρεχανε στους παπαδες και στους μαγους (οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν ενδοιασμο να απλωσουν το χερι και να στερησουν απο την οικογενεια τα χρηματα) για να κανουν "εξορκισμο" και να φυγει το κακο πνευμα...
και αυτο παρακαλω πριν καμια 10ρια χρονια στην αθηνα....