- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πρόγονοί μας οι βυζαντινοί?
ΟΚ, τότε πρόγονοί μας είναι και οι Τούρκοι, πόσοι έλληνες σήμερα δηλαδή δεν έχουνε τούρκικο DNA?
και στη συνέχεια λες αυτό:
quote:
Πρόγονος δεν είναι αυτός που δίνει το σπέρμα, πρόγονος είναι αυτός που δίνει το πνεύμα.
Δηλαδή, οι Βυζαντινοί που σπούδασαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, εδιδάσκοντο και εδίδαξαν την αρχαία ελληνική γλώσσα, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες δεν τους θεωρείς Έλληνες;
Δεν θεωρείς Έλληνες όλους αυτούς που αντέγραψαν σε κώδικες πολλά, τα περισσότερα, αρχαία συγγράμματα, έτσι ώστε να τα έχεις εσύ σήμερα και να κοκορεύεσαι για την καταγωγή σου;;
Δεν θεωρείς Έλληνες αυτούς που έκαναν γνωστό τον πολιτισμό, τη γλώσσα σου και τη γραφή της σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη;;
Αυτούς που κυνήγησαν, εξοστράκισαν και οδήγησαν στο θάνατο πολλούς αρχαίους φιλοσόφους και επιστήμονες, αυτούς που μάζευαν τα συγγράμματά τους και τα έκαιγαν στις πλατείες ..... αυτούς τους θεωρείς Έλληνες;;
Θεωρείς Έλληνες όλους αυτούς που με λύσσα από όπου περνούσαν μιλούσαν με το σπαθί και τη φωτιά και δεν σεβόντουσαν ούτε ακόμη τα ίδια τους τα ιερά;;;
.........
...........
Για πες μου να καταλάβω και εγώ ο έρμος;;;;;;;;
Φιλικά όπως πάντα
Απο την:
Πρασινιώ Ψώρα
Καθηγήτρια Φιλόλογο
στο Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου
"H EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Η Χριστιανική θρησκεία και η Ελληνική πνευματική κληρονομιά αποτελούν
τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία του πολιτισμού και μάλιστα της παιδείας του Βυζαντίου.
Η Εκκλησία πρωτοστάτησε στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου σχεδόν όχι μόνο την οργάνωση, τη στελέχωση και τη λειτουργία της, αλλά και την οικονομική επιχορήγησή της.
Στο δύσκολο αυτό έργο οι ενοριακές επιτροπές δεχόταν συχνά τη συνεργασία των κοινοτήτων.
Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,που δεν ήταν υποχρεωτική, άρχιζε από το έβδομο έτος της ηλικίας του παιδιού και ήταν τριετής.
Τα « ιερά γράμματα »,όπως ονομαζόταν αυτό το στάδιο ,έδιναν τη δυνατότητα στο μικρό μαθητή να έλθει για πρώτη φορά σε επαφή με θρησκευτικά κείμενα (Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Ψαλτήρι και άλλα ) και να μάθει με τη βοήθειά τους το αλφάβητο, συλλαβισμό, ανάγνωση και γραφή.
Η διδασκαλία συμπληρωνόταν με τη βυζαντινή μουσική, τα θρησκευτικά και την ιστορία.
Τα μαθήματα διδάσκονταν από κληρικούς και μοναχούς κυρίως ,σε χώρους που παραχωρούσαν οι εκκλησίες ή τα μοναστήρια.
Οι ιδιωτικοί διδάσκαλοι που δίδασκαν στα σπίτια ήταν γνωστοί ως «παιδαγωγοί».
Η ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ άρχιζε από τα δέκα χρόνια του μαθητή και διαρκούσε
τέσσερα έως πέντε έτη.
Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης εμπλουτίζονταν με «τα των Ελλήνων γράμματα», με τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.
Άλλα μαθήματα ήταν η Ιστορία, η Φυσική ( βοτανική, ζωολογία, γεωγραφία ), η Μουσική, η Γεωμετρία, η Αστρονομία και η Σημειογραφία.
Οι «φοιτητές» παρακολουθούσαν τις παραδόσεις των ειδικών καθηγητών, ρητόρων, φιλοσόφων, γραμματικών και σημειογράφων στα διδασκαλεία που λειτουργούσαν υπό τη μέριμνα της Εκκλησίας σε πολλές περιοχές της αυτοκρατορίας.
Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ήταν πρωταρχικό μέλημα του κράτους.
Ο Θεοδόσιος Β΄ ίδρυσε το 425 το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινουπόλεως, όπου παραδίδονταν μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, λατινικών,ρητορικής, φιλοσοφίας και δικαίου.
Ανώτατες και πανεπιστημιακές σχολές ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με τη φροντίδα του κράτους στην Αλεξάνδρεια, τη Βηρυτό ,την Αθήνα , τη Θεσσαλονίκη τη Νίκαια και φυσικά στην Κων/πολη ,όπως και σε άλλες πόλεις της Αυτοκρατορίας .
Οι νέες επιστήμες όπως η ιατρική και τα μαθηματικά συμπλήρωναν σταδιακά τις ήδη διδασκόμενες .
Το έργο της εκπαίδευσης βοηθούσαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι πλούσιες βιβλιοθήκες, δημόσιες ,ιδιωτικές και μοναστηριακές, όπως η βιβλιοθήκη του Πατριάρχη Φωτίου.
Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά των μοναχών και στον τομέα της αντιγραφής έργων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ορισμένα από τα οποία διασώθηκαν χάρη στη δική τους πρωτοβουλία.
Είναι γενική διαπίστωση ότι η Βυζαντινή παιδεία συνετέλεσε ουσιαστικά όχι μόνο στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του βυζαντινού πολιτισμού αλλά και στη διατήρηση και διάδοση της Χριστιανικης και της Ελληνικής ανθρωπιστικης παιδείας.
Αυτή η περίοδος έχει να επιδείξει σημαντικές μορφές που έγιναν φορείς και διδάσκαλοι αυτής της παιδείας, όπως οι Πατέρες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας."
Πηγή: http://www.pedia.gr/edu/hist.html
Φιλικά όπως πάντα
«Ξερεις καλυτερα και απο μενα πως ο ορος Ελληνας ειχε παρει αλλη σημασια απο τους χριστιανους δεν χρησιμοποιοταν σαν εθνικος προσδιορισμος παρα μονο σαν θρησκευτικος.»
Ακριβώς. ΕΠΕΒΑΛΑΝ τον ορισμό που τους βόλευε οι από την χριστιανική ιδεολογία ποτισμένοι πιστοί της, καθώς ο ορθόδοξος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΟΣ (ορθόδοξος= υπερεθνικός= μη έλληνας, και ως μη έλληνας μπορεί κάλλιστα να ονομάζεται ΚΑΙ Ρωμιός), και εφόσον είχανε ενταχθεί στις ταμπέλες που όριζε πλέον ο χριστιανός κατακτητής (θέλανε δεν θέλανε!), απέμεινε μονάχα το ταπεινωτικό «ρωμιός»-«ρωμαίος».
Σχετικά γράφει ο Αναστάσιος Φιλιππίδης (νοσταλγός της ρωμιοσύνης):
«Το τί πίστευε για τους "Έλληνες" ο πολύς κόσμος, πριν φωτιστεί από τους δυτικοευρωπαίους, το έχει καταγράψει ο Ι. Θ. Κακριδής στην πολύτιμη λαογραφική μελέτη του "Οι αρχαίοι Έλληνες στη νεοελληνική λαϊκή παράδοση".Πολύ συνοπτικά, ο απλός λαός μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα πίστευε ότι οι Έλληνες ήταν κάποιος αρχαίος ειδωλολατρικός λαός γιγάντων - έτσι εξηγούταν και η ύπαρξη των τεράστιων μνημείων που αφθονούσαν στον τόπο μας. Τους αρχαίους αυτούς τους θαύμαζε για τη δύναμή τους, αλλά πάντως δεν ταυτιζόταν μαζί τους.»
Σε αυτό το σημείο έφθασαν λοιπόν τον Έλληνα οι εκχριστιανισμένοι και «ορθόδοξα» πλέον σκεπτόμενοι ρωμιοί! Τον έφθασαν στο σημείο να ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, να αγνοεί την πατρώα θρησκεία και ιστορία του, να θεωρεί ότι οι Έλληνες της αρχαιότητας ήταν……άλλο έθνος ή έθνος εξωγήινων που έσβησε από τον χάρτη!!
Αναγνωρίζουμε επομένως τρόπους και νοοτροπίες του παρελθόντος, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι τις επικροτούμε. Οφείλουμε να διαχωρίζουμε την ιστορική αλήθεια από την ιστορική ανάγκη και τα θρησκευτικά ιδεολογήματα.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να καταδικάζουμε την οποιαδήποτε αναφορά ΣΗΜΕΡΑ επιχειρείται με την προσβολή ως «ρωμιοί», όπως και ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να αισθάνεται ως «πρόγονο» του ο Έλληνας έναν Ισπανοεβραίο αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης.
«NAI KAI ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.»
Τότε, λυπάμαι απλά φίλτατε.
Λυπάμαι διότι όλα έχουνε ένα όριο. Όρια έχει και η ιδεολογική καθίζηση αλλά και ο εγκιβωτισμός της έννοιας του προγόνου.
Όποιος θεωρεί ως «προγόνους» του ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ και ΣΦΑΓΕΙΣ των Εθνικών, με άλλα λόγια του μεγαλύτερου ποσοστού που αποτελούνταν από Έλληνες, όπως ενός Ισπανοεβραίου Θεοδόσιου ή ενός Αρμενοσλάβου, αυτός μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθεί….τι θα σκέφτονταν ο ίδιος ο Ισπανοεβραίος ή ο Αρμενοσλάβος για αυτή την ανυπόστατη και ανιστόρητη «συναισθηματική διεκδίκηση» ένεκα της θρησκευτικής συνοχής που απαιτεί το «ρωμαίικο» απόστημα.
Πάντως, να τους χαίρεσαι!
snoopy:
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΘΑ ΑΝΑΖΟΩΓΟΝΟΥΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.»
Τι θα έκαμνε παρακαλώ????? Θα «αναζωογονούσε»???
Με ΤΙ?? Με το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών ή με την απαγόρευση επί Ελληνισμό??
Με την απαγόρευση των Ολυμπιακών αγώνων ή με τους ψαλμούς από άμβωνος κατά των Ελλήνων?? (βλέπε τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ της ορθοδοξίας)
Μήπως αυτή η «χριστιανική αναζωογόνηση» περιελάμβανε για παράδειγμα και την κατάσταση των ρωμιών στο να πιστεύουνε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν κάτι σαν……ένας λαός, ένα έθνος που εξαφανίστηκε από τον χάρτη?? Διότι, ΑΥΤΟ πίστευαν οι Ρωμιοί φίλτατε!
Ο Έλληνας φίλτατε, δεν είχε ανάγκη από καμία «χριστιανική αναζωογόνηση». Είχε ελευθερία και την έχασε. Είχε ΟΝΟΜΑ και το έχασε!
snoopy:
«ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ.»
Τότε να…μας κάνεις έναν κατάλογο των «προγόνων» σου φίλτατε και να μην τα περνάς όλα από ένα χτένι!
snoopy:
«ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ»
Προκύπτει. Είναι ξεκάθαρο θα έλεγα.
quote:Δεν εχεις καταλαβει η κανεις πως δεν καταλαβαινεις το βαρος της σημασιας της εννοιας Ρωμιος.Ειναι κατι σαν το σημερινο Αμερικανος πολιτης,δεν ηταν καθολου μα καθολου ταπεινωτικο να λεγεσε Ρωμιος ισα ισα που σε εκανε κατευθειαν κληρονομο ολης του Ελληνορωμαικου πολιτισμου και διεκδικητη ολης της Ευρωπης αν οχι προστατη της.Γιαυτο το λογο παλεψαν οι Φραγκοι στον μεσαιωνα να κλεψουν αυτην την ονομασια και να την κανουν δικη τους,γιαυτο το λογο οι Ρωσοι οταν επεσε η Ρωμανια διεκδηκησαν τον δικεφαλο αετο για δικο τους σημα και ονομασαν την Μοσχα 3η ν.Ρωμη.Πως γινεται ενας λαος να ξεχασει την συνηδηση του οταν ολη η παιδεια του ειναι Ελληνικη????
ΕΠΕΒΑΛΑΝ τον ορισμό που τους βόλευε οι από την χριστιανική ιδεολογία ποτισμένοι πιστοί της, καθώς ο ορθόδοξος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΟΣ (ορθόδοξος= υπερεθνικός= μη έλληνας, και ως μη έλληνας μπορεί κάλλιστα να ονομάζεται ΚΑΙ Ρωμιός), και εφόσον είχανε ενταχθεί στις ταμπέλες που όριζε πλέον ο χριστιανός κατακτητής (θέλανε δεν θέλανε!), απέμεινε μονάχα το ταπεινωτικό «ρωμιός»-«ρωμαίος».

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
quote:
Πρόγονοί μας οι βυζαντινοί?
ΟΚ, τότε πρόγονοί μας είναι και οι Τούρκοι, πόσοι έλληνες σήμερα δηλαδή δεν έχουνε τούρκικο DNA?
![]()
![]()
![]()
Ωραία, αφού σιγά σιγά βρίσκουμε τις πραγματικές μας ρίζες (είμαστε τουρκόσποροι τελικά), μήπως είναι καιρός να προβούμε και σε άλλες αποκαλύψεις;
Μάθετε ότι μόνο το 30% του DNA μας, είναι τούρκικο. Συμμετοχή κατά 39% έχει το Σλάβικο, 32% Ρωμαϊκό, 3,5% καθαρό αρχαίο Ελληνικό, 7% Βουλγάρικο, 24% Γοτθικό (είχαν μεγάλες κάψες οι Γότθοι όταν κάνανε ντου στον Ελλαδικό χώρο), 9% Αλβανικό, 12% Αραβικό και 18% Εβραϊκό.
Μπορεί να έχω κάνει και κανένα μικρό λαθάκι στην πρόσθεση μεταξύ τους, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με τις μικρολεπτομέρειες...
Ε ρε VELISSARIOS δίκιο που έχεις... Και ματσούκι επίσης πολύ μας χρειάζεται...
Edited by - stemix on 07/12/2005 10:42:51
Πάντα το έλεγα ότι ο καλυτερός μου φίλος, έτσι και φορέσει καμιά ρόμπα και το τραπεζομάντιλο στο κεφάλι (που έλεγε και η Μιμή), είναι φτυστός Μαυριτανός.
Και ένας άλλος γνωστός, Μογγολοφέρνει...
Εγώ μάλλον τούρκικο σπόρο πρέπει να έχω, γιατί χρησιμοποιώ συχνά τις λέξεις "αμάν", "γκελ μπουρντάν" και "αι σιχτίρ" (που πρόσφατα έμαθα και τι σημαίνει στα τούρκικα).
Κατά τα άλλα, δεν είδα να παίρνει κανένας στα σοβαρά το κείμενο που παρέθεσε ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ. Τσάμπα το έγραψε.
Άντε πάλι edit...
Και αφού μόνο το 14% του Ελληνικού πληθυσμού, θεωρεί ότι έχει σχέση με αυτό που αποκαλούμε Βυζάντιο, πως εξηγείται το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πηγαίνει ή θα ήθελε να πάει στην Κωνσταντινούπολη; Επειδή είναι κοντά; Επειδή είναι φθηνά; Για τα αξιοθέατα; Γιατί δεν ενδιαφέρεται να πάει στην Άγκυρα ή στην Σόφια, Βελιγράδι, Τίρανα ή Σκόπια; Με εξαίρεση την Άγκυρα, τα υπόλοιπα είναι δίπλα.
Μήπως γιατί έχει πράγματι κάτι, που ακόμα και σήμερα ενδιαφέρει και συγκινεί τους Έλληνες;
Edited by - stemix on 07/12/2005 11:03:22
Τί έχετε να πείτε Ελληναράδες μου;;;
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
quote:
18% Εβραϊκό
Αυτό το τελευταίο μοιάζει με Φ.Π.Α.![]()
![]()
![]()
Καλά βρε παιδιά, ο απολογητής γνωρίζουμε τι σούργελο είναι, άλλωστε απ' ότι ξέρω εκρεμούν εις βάρος του και κάτι ποινικές διώξεις...
Οι συνεργάτες του ποιοί να είναι άραγε?
Φαντάζομαι θα τους ψαρεύει απο τίποτα κατηχητικά...![]()
Είμαστε δυό![]()
![]()
Είμαστε τρεις![]()
![]()
![]()
Είμαστε χίλοι δεκατρείς
.....![]()
![]()
![]()
Δεν πειράζει βρε παιδιά, όσσο υπάρχουν απολογητές, θα υπάρχει και γέλιο...
quote:
πως εξηγείται το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πηγαίνει ή θα ήθελε να πάει στην Κωνσταντινούπολη;
Είναι θέμα προπαγάνδας φίλε μου, οι έλληνες θεωρούν οτι η πόλη είναι ελληνική επειδή στο σχολείο έτσι διδάσκονται.
Για πές μου σε ποιό σχολείο επιτρέπεται ο καθηγητής να αναφέρει την πόλη ως Ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία?
Για πες μου γιατί όλοι οι προσκυνητάδες ελληνάρες δεν πάνε στην πατρίδα της Αγίας Ελένης να προσκυνήσουν?
Ποιά ήταν η πατρίδα της?
Γιατί δεν το διδάσκουν?
Τι έκανε ο Κων/νος πριν του ρίξουν την πορφύρα στους ώμους οι στρατιώτες του?
Γιατί η Μαγδαληνή δεν ανακυρήχθηκε ποτέ "αγία" απο την εκλησία?
Μήπως δεν ήταν αρκετά ταπεινή?
Μήπως δεν στάθηκε κοντά στον Ιησού?
Τι της στέρησε την αγιοσύνη?
Αυτά και άλλα πολλά στο σχολείο απαγορεύεται να διδαχθούν στα παιδιά, διότι αν διδασκόντουσαν αυτά, σήμερα τα πρόβατα θα ήταν πολλύ λιγότερα εν ελλάδι (που λέει και η διαφήμιση).
Και να σου πω και κάτι stemix?
Αν ποτέ γινόταν πόλεμος, όλοι αυτοί που κραυγάζουν (Χριστιανοί-Εθνικοί-Χρυσαυγίτες-Καρατζαφερικοί), με το που θα έπεφτε η πρώτη σφαίρα, ΟΥΤΕ που φαντάζεσαι πως θα ούρλιαζαν.
Και τελικά θα έστελναν στην πρώτη γραμμή όσσους έχουν πραγμματική συνείδηση, δηλ. εμένα, εσένα και μερικά άλλα κορόϊδα που ευχαρίστως θα πέθαιναν, για να μοιράσουν ύστερα την πίτα πάνω απ' τα πτώματά μας οι "μάγκες" που σήμερα φωνάζουν...
Αυτό δεν είναι καινούριο, πάντα πέθαιναν τα κορόϊδα για να μείνει η πίτα του πλούτου και της δόξας στους "πατριώτες" της καρέκλας.
Εσύ φίλε μου δεν ξέρω τι θα κάνεις, δικάιωμά σου είναι να αποφασίσεις ποιόν δρόμο θα ακολουθήσεις.
Εγώ πάντως ακολουθώ τον δικό μου δρόμο και είμαι ευχαριστημένος γι' αυτό.
Δεν ζητάω να με ακολουθήσουν, απλώς δείχνω τον δρόμο μου, όποιος θέλει τον διαλέγει ή τον αππορίπτει.
Τα λέμε._![]()
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
quote:Τί λε ρε μεγάλε και δηλαδή ποιοί είναι οι άμεσοι κληρονόμοι της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας;;
Είναι θέμα προπαγάνδας φίλε μου, οι έλληνες θεωρούν οτι η πόλη είναι ελληνική επειδή στο σχολείο έτσι διδάσκονται.
Εμείς δεν είμαστε;;; Μή μου πείς ότι κανένας άλλος στην περιοχή θεωρεί τον εαυτό του απόγονο των βυζαντινών, θα λυθώ στα γέλια.
quote:Το βυζάντιο τί σχέση έχει με τους αγίους δεν κατάλαβα;;
Για πές μου σε ποιό σχολείο επιτρέπεται ο καθηγητής να αναφέρει την πόλη ως Ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία?
Για πες μου γιατί όλοι οι προσκυνητάδες ελληνάρες δεν πάνε στην πατρίδα της Αγίας Ελένης να προσκυνήσουν?
Ποιά ήταν η πατρίδα της?
Γιατί δεν το διδάσκουν?
Τι έκανε ο Κων/νος πριν του ρίξουν την πορφύρα στους ώμους οι στρατιώτες του?
Γιατί η Μαγδαληνή δεν ανακυρήχθηκε ποτέ "αγία" απο την εκλησία?
Μήπως δεν ήταν αρκετά ταπεινή?
Μήπως δεν στάθηκε κοντά στον Ιησού?
Τι της στέρησε την αγιοσύνη?
Άρες μάρες κουκουνάρες. Και μια διευκρίνηση ο Μ.Κωνσταντίνος ΔΕΝ ΗΤΑΝ χριστιανός νησάφι πια!!! Το ότι βαπτίστηκε στο τέλος της ζωής του δεν λέει τίποτα.
quote:Εδώ συμφωνούμε απόλυτα.
Αν ποτέ γινόταν πόλεμος, όλοι αυτοί που κραυγάζουν (Χριστιανοί-Εθνικοί-Χρυσαυγίτες-Καρατζαφερικοί), με το που θα έπεφτε η πρώτη σφαίρα, ΟΥΤΕ που φαντάζεσαι πως θα ούρλιαζαν.
Και τελικά θα έστελναν στην πρώτη γραμμή όσσους έχουν πραγμματική συνείδηση, δηλ. εμένα, εσένα και μερικά άλλα κορόϊδα που ευχαρίστως θα πέθαιναν, για να μοιράσουν ύστερα την πίτα πάνω απ' τα πτώματά μας οι "μάγκες" που σήμερα φωνάζουν...
Αυτό δεν είναι καινούριο, πάντα πέθαιναν τα κορόϊδα για να μείνει η πίτα του πλούτου και της δόξας στους "πατριώτες" της καρέκλας.
Εσύ φίλε μου δεν ξέρω τι θα κάνεις, δικάιωμά σου είναι να αποφασίσεις ποιόν δρόμο θα ακολουθήσεις.
Εγώ πάντως ακολουθώ τον δικό μου δρόμο και είμαι ευχαριστημένος γι' αυτό.
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος