ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VELISSARIOS61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
geostatΜέλος
09/10/2010, 13:53:52
Δε μου αρκει να πετας μια αντιγραφη απο τη βικη,
ουτε και οι υπολοιπες αντιγραφες με ελκυουν,
οχι τιποτα αλλο αλλα μιλας συνεχεια για δανεικες φωνες,
και θα συμφωνησω,μονο που ο δανειστης διαφερει,
αλλος ειναι εξωτερικος και αμετοχος
και αλλος ο εσωτερικος και κυριως μετοχος(αμεσα ενδιαφερομενος).
Μονο με τις λεξεις μπορεις να παιξεις,αυτες περικλειουν και το νοημα.
Ο φοβος δε σε χαρακτηριζει,σε προστατευει
Η παρατεταμενη παρουσια του και η αποδοχη του σε χαρακτηριζει,
κατι σαν την εμμονη ενα πραγμα...
σου θυμιζει κατι...

Υ.Γ
Αν δεν ειχα δει το αρχικο σου μυνημα ισως και να περναγες απαρατηρητος...μεσολαβησε ομως μια θεσπεσια χορτοσουπα που συνεφαγα με τους παιδες μου!
Αν μη τι αλλο στεκομαι ειληκρινης απεναντι σου!
Εσυ μπορεις να ισχυριστεις το ιδιο;

09/10/2010, 14:46:55
quote:

Δε μου αρκει να πετας μια αντιγραφη απο τη βικη,
ουτε και οι υπολοιπες αντιγραφες με ελκυουν,
οχι τιποτα αλλο αλλα μιλας συνεχεια για δανεικες φωνες,
και θα συμφωνησω,μονο που ο δανειστης διαφερει,
αλλος ειναι εξωτερικος και αμετοχος
και αλλος ο εσωτερικος και κυριως μετοχος(αμεσα ενδιαφερομενος).
Μονο με τις λεξεις μπορεις να παιξεις,αυτες περικλειουν και το νοημα.
Ο φοβος δε σε χαρακτηριζει,σε προστατευει
Η παρατεταμενη παρουσια του και η αποδοχη του σε χαρακτηριζει,
κατι σαν την εμμονη ενα πραγμα...
σου θυμιζει κατι...

Υ.Γ
Αν δεν ειχα δει το αρχικο σου μυνημα ισως και να περναγες απαρατηρητος...μεσολαβησε ομως μια θεσπεσια χορτοσουπα που συνεφαγα με τους παιδες μου!
Αν μη τι αλλο στεκομαι ειληκρινης απεναντι σου!
Εσυ μπορεις να ισχυριστεις το ιδιο;

Θα ξεκινήσω απο την τελευταία παράγραφό και η οποία "έφερε" μια υπέροχη εικόνα εντός μου...να τους χαίρεσαι και κείνοι εσένα.!!!

Μην μου καταλογίζεις ότι για λόγους ευκολίας κάνω copy-paste μερικές φορές σε αποσπάσματα ... !!!

Τι σημασία έχει αν είμαι ειλικρινής..???
Θα μπορούσα -συνήθως όλοι αυτό κάνουμε- να σου πώ , ότι οντως είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σου...ακόμα και γώ αναρρωτιέμαι :"Άραγε είμαι"???

Άραγε είμαστε έστω και με τον εαυτό μας τον ίδιο..???

Το κουβάρι του ψυχισμού κάθε ψυχολογικού υποκειμένου φίλε μου , θα πρέπει να ξετυλιχθεί μέχρι την πρώϊμη παιδική του ηλικία...εκεί όπου η οδύνη της εκ-πολιτιστικής διαδικασίας ενοχοποίησε την αθωότητά του και το διερευνητικό του πνεύμα...εκει όπου "συνέλαβε" την "γονεϊκή αλήθεια" , ότι δεν είναι "εντάξει"...εκει και οι φοβίες εκεί και όλα τα υπόλοιπα που θα το ακολουθήσουν εν ζωή...!!!

Θα ήθελα να την κάναμε αυτήν την συζήτηση , μα και γώ αυτήν την στιγμή δεν διαθέτω τον απαιτούμενο χρόνο...

Θα την κάνουμε την συζήτηση βεβαίως περί "δανειστών" και έτσι όπως αυτό το όρισες...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/10/2010, 15:03:47
quote:

quote:

κι εγω θεωρω οτι οσοι αναγαγουν σε δεισιδαιμονιες τα πνευματικα ζητηματα ειναι στουρνοι, ας πουμε ο Βολταιρος και οι αλλοι φλωροι του Διαφωτισμου που ολοι μαζι δεν ηταν αξιοι ουτε να γυαλιζουν τα πεδιλα του Πλατωνα..

Kαλησπέρα Αριστοτέλη...

Έχω καταθέσει ευθέως τον θαυμασμό μου για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό , φιλοσοφία και σκέψη...είναι γνωστό νομίζω αυτό...

Ναί στον Πλάτωνα και ακόμα περισσότερο στον Αριστοτέλη ... "ναί" και σε πολλούς άλλους ....

Είμαι σίγουρος όμως ότι εκείνοι έδειξαν τον δρόμο...άνοιξαν δρόμους και παρέδωσαν την σκυτάλη κάποιοι άλλοι να προχωρήσουν παραπέρα..να αναδείξουν νέες γνώσεις και να θέσουν νέα ερωτήματα...και δεν θα ήθελαν κανείς να τους γυαλίσει τα παπούτσια...ακριβώς διότι γνώριζαν τα τόσα αναπάντητα ερωτήματα εντός τους...!!!

Θα αναρρωτηθεί -ενδεχομένως- κάποιος:"Αλήθεια , οι μεταγενέστεροι των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων...έδωσαν απαντήσεις ή έστω 'διεμβόλησαν' το άγνωστο μέρος του ανθρώπου"???

Εκείνο προσωπικά που γνωρίζω , είναι ότι οι μεταγενέστεροι τους...μπόρεσαν -τουλάχιστον- να απομυθοποιήσουν παγιωμένες αντιλήψεις που εδράζονταν στην άγνοια και στον φόβο που προέκυπτε απο αυτήν...και να ελευθερώσουν το ανθρώπινο δυναμικό -να λυτρώσουν τον άνθρωπο αν θές απο τα δεσμά του φόβου- συντελλώντας σε μια εκ νεου εκ-κίνηση της σκέψης...μακριά απο δεισιδαιμονίες του παρελθόντος...!!!

Ο Χριστός , μελλόταν να "χαθεί" μπροστά στο μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και αυτό διότι τίποτα νέο δεν προσέφερε...αναπαρήγαγε τον λόγο τους και μάλιστα με λαϊκίστικο τρόπο...βλέπεις σε καμμιά περίπτωση δεν είχε την μόρφωσή τους...και το πνεύμα τους!!!

Μπορεί να ξενίζει αυτό που λέω...αλλα αν διαβάσει κανείς Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και μεταγενέστερους "φιλόσοφους-ψυχολόγους-ψυχαναλυτές"...όπως ο Σοπενχάουερ...ο Νίτσε...ο Ράσελ..ο Χάϊντεγκερ...ο Ζαν Πώλ Σάρτρ..Φουκό...Κάντ..ακόμα και ο Φρόϋντ ή ο Γιούνγκ και ο Λακάν ...ή ακομα και αυτός ο Κρίγκεργκορ...και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος...Σπινόζα...κλπ..κλπ...ζητω συγγνώμη απο αυτούς που δεν συμπεριλαμβάνω...θα δείς ότι -πανεύκολο- δεν μπορεί και δεν έχει το ανάστημα για να σταθει δίπλα τους...!!!

Ούτε ο Χριστιανισμός ως φιλοσοφία και γνώση -αναπαραγωγή κάνει πρωτογενών θέσεων και γνώσεων- μπορεί να σταθεί απέναντι σε ωκεανούς πνευματος .... !!!

Αλλοίμονο αν θεωρήσουμε τον Γιαχβέ ή τον Χριστό ανάλογους με τους προ-αναφερθέντες "ταπεινούς ανθρώπους" και όχι Θεούς σαν τους Γιαχβέ και Χριστό...!!!

Αγάπη και σεβασμός και ωραίες κουβεντούλες μιας ρηχής μικροαστικής αντίληψης και τίποτ'αλλο που σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να απαντήσει στο "ΓΙΑΤΙ" επισυμβαίνουν "όλα αυτά" εντός του κάθε ψυχολογικού υποκειμένου...εντάξει ευτυχώς που υπάρχει και ο σατανάς να του αποδοθούν τα "άνομα"...και να εκλογικεύσουν όσα δεν μπορούν να εξηγήσουν...και να "σώσουν" έστω για λίγο την "παρτίδα"...έστω και προσωρινά...!!!

Οι Αρχαίοι Έλληνες ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ , έδειξαν τον δρόμο φίλε μου...αλλοίμονο αν μείνουμε/μέναμε εκεί...!!!

Edited by - Εαρινός on 08/10/2010 22:34:54

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η αρχαια ελληνικη φιλοσοφια και ο Χριστιανισμος διερευνησαν ολα τα προβληματα που εχουν να κανουν με την υπαρξιακη αναζητηση του ανθρωπου, με την πνευματικη του διασταση και προτειναν ενα δρομο..

τωρα οι νεοτεροι φιλοσοφοι που λες πλην εξαιρεσεων κατεβασαν τον πηχυ και ασχοληθηκαν με πιο καθημερινα θεματα που αφορουν το μεσο ανθρωπο...

ο δυτικος πολιτισμος ειναι ενας εργαλειακος πολιτισμος και οι φιλοσοφοι του ουσιαστικα υποβιβασαν την αρχαια πνευματικοτητα ταυτιζοντας την με τη σκεψη, κατι που θα εκανε τον Πλατωνα, τον Αριστοτελη, τον Ηρακλειτο, τον Παυλο και τον Ωριγενη να σκισουν τα ρουχα τους...δεν υπαρχει περιθωριο στη στενη οπτικη του βιομηχανικου δυτικου πολιτισμου να γινει αντιληπτη η πλατωνικη μεθεξη, ο ποιητικος νους του Αριστοτελη, ο Λογος του Ηρακλειτου και των Χριστιανων, η πνευματοψυχη-Αθηνα-Σοφια-Αγιο Πνευμα, ολες αυτες οι εννοιες παραγραφονται και στη θεση τους μπαινει το βασικο υποκαταστατο: η καθημερινη σκεψη...

ο Ντεκαρτ ηταν αυτος που υποβιβασε το πνευμα σε σκεψη, το Λογο των αρχαιων σε ratio δηλαδη στον καθημερινο λογο και που φυλακισε ολη την υπαρξη στα δεσμα της σκεψης, "σκεφτομαι αρα υπαρχω"...οι αρχαιοι δεχοντουσαν ομως την ανθρωπινη υπαρξη σαν συνισταμενη τεσσαρων λειτουργιων, του ενστικτου, του συναισθηματος, της σκεψης και του πνευματος που ειναι αμεση ενοραση, αμεση αντιληψη, οραση του πραγματος καθ' αυτο...ειναι χαρακτηριστικο οτι ο Καντ στην Κριτικη του Καθαρου Λογου ειπε οτι το "καθ' αυτο πραγμα", τη γυμνη πραγματικοτητα των φαινομενων (εξωτερικων και εσωτερικων) δεν μπορουμε να τη δουμε γιατι οι αισθησεις μας φιλτραρονται απο τις προκαταληψεις μας και αρα ζουμε σε ιδιωτικα συμπαντα...λαθος θα απαντουσαν στον Καντ οι αρχαιοι, αν ο ανθρωπος αναπτυξει το πνευμα, την πνευματοψυχη, αν συντονισθει με το συμπαντικο Λογο, μπορει να δει το πραγμα καθ' αυτο και να παψει να ζει σε ιδιωτικο συμπαν..

απ' αυτη τη σκοπια ο συγχρονος πολιτισμος ειναι ενα πνευματικο σκουπιδι σε σχεση με την αρχαια πνευματικοτητα, φιλοσοφια και ηθικη...εκει που υπερεχει των Αρχαιων ειναι μονο στην εργαλειακη του διασταση, στην τεχνολογια δηλαδη, η οποια ομως ταυτοχρονα γινεται κινδυνος τοσο για την ανθρωποτητα οσο και για τον πλανητη λογω του οτι εξυπηρετει κερδη και εξουσιες χωρις ηθικα κριτηρια..

ο ανθρωπος δεν γεννηθηκε για να ειναι αβουλος καταναλωτης, γεννηθηκε για να διερευνησει υπαρξιακα την τραγικη διασταση της μοιρας του, η επιστημη δεν θελει γιατι δεν την αφηνουν οι πατρωνες της να ασχοληθει με πνευματικα ζητηματα η για αλλες πηγες γνωσης πλην των δεδομενων που προσποριζουν οι αισθησεις...

απ' αυτη τη σκοπια ο σημερινος πολιτισμος θα τελειωσει με τραγικο τελος γιατι ειναι ασυμβατος οχι μονο με την ανθρωπινη πνευματικοτητα αλλα γιατι καταπιεζει και το συναισθημα και τα υγιη ενστικτα κι ας φωναζει οτι η προτεραιοτητα του ειναι ο Ανθρωπος...στη θεση του θα δημιουργηθει ενας νεος που θα μπορεσει να δει τον ανθρωπο συνολικα...

09/10/2010, 16:11:55
quote:

....ο ανθρωπος δεν γεννηθηκε για να ειναι αβουλος καταναλωτης, γεννηθηκε για να διερευνησει υπαρξιακα την τραγικη διασταση της μοιρας του, η επιστημη δεν θελει γιατι δεν την αφηνουν οι πατρωνες της να ασχοληθει με πνευματικα ζητηματα η για αλλες πηγες γνωσης πλην των δεδομενων που προσποριζουν οι αισθησεις...

απ' αυτη τη σκοπια ο σημερινος πολιτισμος θα τελειωσει με τραγικο τελος γιατι ειναι ασυμβατος οχι μονο με την ανθρωπινη πνευματικοτητα αλλα γιατι καταπιεζει και το συναισθημα και τα υγιη ενστικτα κι ας φωναζει οτι η προτεραιοτητα του ειναι ο Ανθρωπος...στη θεση του θα δημιουργηθει ενας νεος που θα μπορεσει να δει τον ανθρωπο συνολικα...

Προσωπικά να συμφωνήσω φίλε μου σχεδόν με την ολότητα των όσων αναφέρεις...

Αλλα...

..όπως και έχω προ-αναφέρει επιστήμες υπάρχουν πολλές...

Κάποιες εξ'αυτών ασφαλώς δεν "κινούνται" ηθικολογικά αλλα άκρως επιστημονικά και θέτουν τις βάσεις εκείνες για την προώθηση νέων ανακαλύψεων και θεωριών...και έχω την αίσθηση π.χ ότι ο κλάδος των Μαθηματικών δεν μπορεί να επμεριέχει στοιχεία ηθικής στην έρευνα του...και αυτό είναι απολύτως κατα-νοητό απ'ολους μας φαντάζομαι...

Όπως και ο κλάδος της Φυσικής...κλπ..κλπ..!!!

Υπάρχουν όμως αντιστοίχως και άλλες επιστήμες που οι αναφορές τους και το ενδιαφέρον τους κινούνται κατευθείαν προς τον άνθρωπο...ανθρωπιστικές επιστήμες-φιλοσοφία,φιλολογία-...Κοινωνικές επιστήμες -Ψυχολογία , κοινωνιολογία-...κλπ!!!

Έχω όμως την αίσθηση , ότι πολλές απο αυτές τις επιστήμες..δεν έχουν "έρθει" κοντά στην απλή κοινωνία και δεν διαστρωματώνουν την σκέψη της ευρύτερης κοινωνίας...οπότε κατά κάποιον τρόπο , μπορεί να θεωρηθούν ως μη παραγωγικές και εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει θέμα..!!!

Γιατί άραγε επιστήμες όπως η Ψυχολογία...φιλοσοφία..κοινωνιολογία κλπ δεν έχουν φθάσει κοντά στην πλατειά μάζα των ανθρώπων...κοντά στον απλό και καθημερινό άνθρωπο..???

Εδώ είναι μεγάλο θέμα και ικανό να μιλήσει επι της ουσίας των πραγμάτων και να αναδειχθούν οι λόγοι εκείνοι που αποτέλεσαν και αποτελούν εμπόδιο σε αυτό...!!!

Σημ:"Καμμιά σχέση δεν εχει η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και σκέψη με τον Χριστιανισμό παρ'ολες τις "φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ... ΚΑΜΜΙΑ.."

Κατά την γνώμη μου , ο Χριστιανισμός αποτελεί μιά πολύ άσημη απομίμηση της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και υιοθετημένες απόψεις - σκεψεις ή αντιγραφή -αν θές- παλαιοτέρων προσεγγίσεων και Θρησκειών..!!!

Ουδέν "νεότερο" προσκόμισε...συλλογή έκανε απο πρωτογενείς απόψεις - σκέψεις ή θεωρήσεις πραγμάτων...!!!

Αν θές τώρα να τα δούμε "όλα" σαν μια "φυσιολογική συνέχεια" άντε νατο δώ...αλλα και κεί το πράμα "μπάζει"...!!!

dimitris2Μέλος
09/10/2010, 20:59:01
quote:

Σημ:"Καμμιά σχέση δεν εχει η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και σκέψη με τον Χριστιανισμό παρ'ολες τις "φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ... ΚΑΜΜΙΑ.."

Κατά την γνώμη μου , ο Χριστιανισμός αποτελεί μιά πολύ άσημη απομίμηση της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και υιοθετημένες απόψεις - σκεψεις ή αντιγραφή -αν θές- παλαιοτέρων προσεγγίσεων και Θρησκειών..!!!

Ουδέν "νεότερο" προσκόμισε...συλλογή έκανε απο πρωτογενείς απόψεις - σκέψεις ή θεωρήσεις πραγμάτων...!!!

Αν θές τώρα να τα δούμε "όλα" σαν μια "φυσιολογική συνέχεια" άντε νατο δώ...αλλα και κεί το πράμα "μπάζει"...!!!

Ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε φιλοσοφία ούτε ψυχολογία.
Δεν ήλθε αντιμέτωπος με την αρχαία σκέψη αλλά εμβάθυνε σε αυτήν (οι πατέρες) για να προχωρήσει αλλού. Το ίδιο έκανε και με άλλες φιλοσοφίες στον μοναχισμό.
Ο Αριστοτέλης αν και είχε πλατωνικούς δασκάλους προτίμησε διαφορετικές ιδέες και βάδισε κι αυτός αλλού αλλά πάντα φιλοσοφικά.
Ο Χριστιανισμός δεν τράβηξε τον φιλοσοφικό δρόμο, απλά σεβάστηκε τη γνώση σαν δώρο θεού προς τους Έλληνες. Δεν απέκλεισε το ευαγγέλιο την επιθυμία πατέρων να σπουδάσουν φιλοσοφία στην Αθήνα.
Το κακό θα ήταν να η αγνόηση των παλαιοτέρων σοφών.
Ο χριστιανισμός πιστεύει σε ένα Θεό του σύμπαντος κόσμου που είναι καλός και αγαθός όπως λέει και ο Πλάτων, φωτίζει τον Πλάτωνα , τον Αριστοτέλη, τον Χρυσόστομο, τον γιατρό της γειτονιάς, τον κινέζο σοφό.
Οι σκέψεις δεν είναι "απομιμήσεις" όπως λες και δεν ανήκουν σε ομάδα ή έθνος.

quote:
[/quote]
10/10/2010, 12:24:46
quote:

ουτε θρησκεια ειναι, κανονικα ειναι πνευματικος δρομος...

ο Χριστος εθεσε δυο προτεραιοτητες, η πρωτη αφορουσε σε οσους ειχαν την δυνατοτητα και την προαιρεση να ψαξουν να βρουν την πνευματοψυχη τους (το αμαραντο ροδο των μυστικων Χριστιανων και του Ελυτη) που την ονομασε Βασιλεια των Ουρανων και δικαιολογημενα...καποια αποσπασματα απο τα Ευαγγελια και ιδιαιτερα απο το κατα Ιωαννη θιγουν καποια ζητηματα αυτου του δρομου...

η δευτερη αφορουσε τους ανθρωπους που δεν ειχαν μεν ιδιαιτερες πνευματικες ανησυχιες, μπορουσαν ομως να ζησουν μια πιο αρμονικη ζωη χωρις εριδες και αγχη και πονηρια, σ' αυτους διδαξε το κατα φυσιν ζειν, την αλληλεγγυη και την πιστη...η επι του Ορους ομιλια αναφερεται κατα κυριο λογο στην προτεραιοτητα του κατα φυσιν ζειν, σε μια ζωη αρμονιας με τους αλλους...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 10/10/2010 12:25:23

10/10/2010, 13:09:25
quote:

quote:

Δεν ήλθε αντιμέτωπος με την αρχαία σκέψη αλλά εμβάθυνε σε αυτήν (οι πατέρες) για να προχωρήσει αλλού. Το ίδιο έκανε και με άλλες φιλοσοφίες στον μοναχισμό.
Ο Αριστοτέλης αν και είχε πλατωνικούς δασκάλους προτίμησε διαφορετικές ιδέες και βάδισε κι αυτός αλλού αλλά πάντα φιλοσοφικά.
Ο Χριστιανισμός δεν τράβηξε τον φιλοσοφικό δρόμο, απλά σεβάστηκε τη γνώση σαν δώρο θεού προς τους Έλληνες. Δεν απέκλεισε το ευαγγέλιο την επιθυμία πατέρων να σπουδάσουν φιλοσοφία στην Αθήνα.
Το κακό θα ήταν να η αγνόηση των παλαιοτέρων σοφών.
Ο χριστιανισμός πιστεύει σε ένα Θεό του σύμπαντος κόσμου που είναι καλός και αγαθός όπως λέει και ο Πλάτων, φωτίζει τον Πλάτωνα , τον Αριστοτέλη, τον Χρυσόστομο, τον γιατρό της γειτονιάς, τον κινέζο σοφό.
Οι σκέψεις δεν είναι "απομιμήσεις" όπως λες και δεν ανήκουν σε ομάδα ή έθνος.

quote:

[/quote]

Καλημέρα Δημήτρη!!!

Λές ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε ψυχολογία , ούτε και φιλοσοφία...δεν διαφωνώ καθόλου με αυτήν σου την τοποθέτηση , όντως δεν είναι , διότι ούτε περιεχόμενο θεωρητικό έχει ως προς τα ψυχολογικά δρώμενα του ανθρώπου αλλα ούτε και το φιλοσοφικό εκείνο περιεχόμενο που θα μπορούσε να τον καταστήσει ως φιλοσοφία!!!

Άρα ούτε φιλοσοφία..ούτε ψυχολογία!!!

Άρα αποδέχεσαι τον "στυγνό" όρο "πίστη" προκειμένου να θεμελιωθεί η Θρησκεία , μιάς και αυτό η ίδια επιζητάει..."Πίστη" με απόλυτο τρόπο!

Άρα δεν είναι επιστήμη και δεν μπορεί καθ'ουδένα τρόπω να ενταχθεί εκεί..διότι οι επιστήμες αντέχουν σε σκληρή διαδικασία-μεθοδολογία επαλήθευσης όλων των δεδομμένων και αυτό δεν σταματάει ποτέ...απαιτεί η ίδια ως επιστήμη την βάσανο της επαλήθευσης και της συνεχούς επανεκτίμησης!!!

Αποδοχή του οτιδήποτε , χωρίς έλεγχο δεν χωράει στην επιστήμη και αυτό ορίζει -κατ'αρχάς- ένα ηθικό αξίωμα που προκύπτει απο την ιδια και μεσα απο τις διαδικασίες που έχει επιβάλλει...ο σεβασμός πρός τον εαυτό της αλλα και πρός τον άνθρωπο..!!!

Η Επιστήμη της ψυχολογίας και σε συνδυασμό με την νευρο-ψυχολογία προβαίνει διαρκώς σε νέες μελέτες και χαρτογράφιση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των δραστηριοτήτων αυτού...μελετάει τις συμπεριφορές των ανθρώπων και προσπαθεί να εξάγει συμπεράσματα για το πώς η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι συνδεδεμμένη με την πρώιμη παιδική του ηλικία κι τις βιωθείσες εμπειρίες του σε αυτήν την περίοδο...σε συνδυασμό δε με την κοινωνιολογία προσπαθεί να δώσει ακόμα περισσότερες απαντήσεις αλλα δεν είναι εδώ το σημείο που πρέπει να σταθούμε..!!!

Οι σκέψεις ασφαλώς και δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα ή Έθνος και ουδέποτε ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο -μακριά απο μένα τέτοιες διατυπώσεις-....μόνο που φίλε μου , οι σκέψεις των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων δεν έχουν καμμιά σχέση με τα οσα ο χριστιανισμός κεντρικά προτάσσει ως αληθή...και αποτελούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πράματα..!!!

Η επιστήμη ΑΠΑΙΤΕΙ την έρευνα και την επαλήθευση -ξανά και ξανά- και μάλιστα έχει καθιερώσει επίπονες διδικασίες γι'αυτό!!!

Οι Θρησκειες απαιτούν την πίστη και όχι την γνώση....εκεί ορίζεται -κατα την γνώμη μου- η ύπαρξη ή όχι του σεβασμού έναντι της προσωπικότητας των ανθρώπων...εκεί η ενηλικίωση...εκεί και η θεμελίωση υγιών ψυχολογικών οντοτήτων...!!!

Αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι περισσότερο υγιή πνεύματα ...καλύτεροι άνθρωποι...οικογενειάρχες...πατριώτες ή οτιδήποτε άλλο επειδή είναι μόνο και μόνο Χριστιανοί -ενώ άλλοι όχι- τότε κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει σε τούτο τον τόπο -και όχι μόνο- και τίποτα δεν είναι τυχαίο απ'ολα όσα συμβαίνουν!!!

Καλή σου μέρα φίλε μου!!!

10/10/2010, 14:03:33
βρε συ Εαρινε τα εχουμε πει χιλιαδες φορες, αδυνατεις να αντιληφθεις οτι οι υπαρξιακες ανησυχιες του ανθρωπου ειναι κατι διαφορετικο απο την σημερινη επιστημη...

μπορεις να ζυγισεις την αγαπη;

μπορεις να μετρησεις το αισθημα τραγικοτητας;

μπορεις να βγαλεις ακτινογραφια στο αισθημα της μετανοιας;

μπορεις να πακεταρεις την ψυχικη αγωνια;

μπορεις να σκαναρεις τη θερμη της προσευχης;

ο ανθρωπος που εχει υπαρξιακες ανησυχιες ζει μια εσωτερικη ζωη που η επιστημη δεν μπορει να την μετρησει και να την ζυγισει γιατι ουτε διαθετει τα καταλληλα οργανα ουτε εχει τον προσανατολισμο να ασχοληθει με πνευματικα ζητηματα παρα την ενδιαφερει μονο να αναλυσει τα δεδομενα των αισθησεων ωστε να παραγει τεχνολογια που θα οδηγησει σε κερδη..

αν θες να ζησεις μια ζωη που αποστρεφεται καθε εννοια που δεν μετριεται και δεν ζυγιζεται ως αναποδεικτη εχεις φυσικα καθε δικαιωμα...

απο κει και περα δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα πρεπει να βαλεις χερι στους αλλους που θελουν να ζησουν ετσι...

λεει ο Ντωκινς και ο Χωκινγκ και θα βρεθουν κι αλλο καλοθελητες οτι δεν χρειαζομαστε τη θεολογια...

πολυ καλα κανετε, αλλοι ομως τη χρειαζονται...

ο Νευτων ηταν και κορυφαιος επιστημονας και ειχε εμμονη με τα πνευματικα ζητηματα (μαλιστα ειχε και κολλημα με την εσχατολογια που θιξαμε σ' αυτο το νημα, διερευνουσε δηλαδη τις προφητειες της Παλαιας απο εσχατολογικη σκοπια)...το ιδιο και ο Πυθαγορας που ανακαλυψε το πυθαγορειο θεωρημα αλλα ειχε και μια μυστικιστικη σχολη...

γιατι λοιπον βαζετε ζητημα ασυμβιβαστου των δυο δρομων;

καλλιστα ενας μπορει να ερευνα με την επιστημη τα αισθητα και μεσω καποιας πνευματικης παραδοσης τα νοητα...

10/10/2010, 14:16:17
quote:

βρε συ Εαρινε τα εχουμε πει χιλιαδες φορες, αδυνατεις να αντιληφθεις οτι οι υπαρξιακες ανησυχιες του ανθρωπου ειναι κατι διαφορετικο απο την σημερινη επιστημη...

μπορεις να ζυγισεις την αγαπη;

μπορεις να μετρησεις το αισθημα τραγικοτητας;

μπορεις να βγαλεις ακτινογραφια στο αισθημα της μετανοιας;

μπορεις να πακεταρεις την ψυχικη αγωνια;

μπορεις να σκαναρεις τη θερμη της προσευχης;

ο ανθρωπος που εχει υπαρξιακες ανησυχιες ζει μια εσωτερικη ζωη που η επιστημη δεν μπορει να την μετρησει και να την ζυγισει γιατι ουτε διαθετει τα καταλληλα οργανα ουτε εχει τον προσανατολισμο να ασχοληθει με πνευματικα ζητηματα παρα την ενδιαφερει μονο να αναλυσει τα δεδομενα των αισθησεων ωστε να παραγει τεχνολογια που θα οδηγησει σε κερδη..

αν θες να ζησεις μια ζωη που αποστρεφεται καθε εννοια που δεν μετριεται και δεν ζυγιζεται ως αναποδεικτη εχεις φυσικα καθε δικαιωμα...

απο κει και περα δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα πρεπει να βαλεις χερι στους αλλους που θελουν να ζησουν ετσι...

λεει ο Ντωκινς και ο Χωκινγκ και θα βρεθουν κι αλλο καλοθελητες οτι δεν χρειαζομαστε τη θεολογια...

πολυ καλα κανετε, αλλοι ομως τη χρειαζονται...

ο Νευτων ηταν και κορυφαιος επιστημονας και ειχε εμμονη με τα πνευματικα ζητηματα (μαλιστα ειχε και κολλημα με την εσχατολογια που θιξαμε σ' αυτο το νημα, διερευνουσε δηλαδη τις προφητειες της Παλαιας απο εσχατολογικη σκοπια)...το ιδιο και ο Πυθαγορας που ανακαλυψε το πυθαγορειο θεωρημα αλλα ειχε και μια μυστικιστικη σχολη...

γιατι λοιπον βαζετε ζητημα ασυμβιβαστου των δυο δρομων;

καλλιστα ενας μπορει να ερευνα με την επιστημη τα αισθητα και μεσω καποιας πνευματικης παραδοσης τα νοητα...

Καλημέρα Αριστοτέλη...

10/10/2010, 15:05:04
χαιρετε, μ' αρεσει αυτος ο καιρος...
13/04/2003, 21:18:53
EUXOME MESA APO TA VATHOI THS KARDIAS MOU NA EINAI GLIKOPOREUTO TO TAXIDI TOUS.MILW GIA TA PAIDIA POU XATHIKAN SE AYTO TO MIREO ATIXIMA STA TEMPH.SHMERA KYRIAKH 13-4-2003.

DEN MPORW NA PW TIPOTE ALO.TI LOGIA NA VRW ALOSTE GIA NA EKFRASW AYTO POU NIOTHW.

ENA LOULOUDAKI THA KOPSW,KAI THA XARISW STHS PSIXES TOUS.ETSI..APLA,MIA KINISH....ENSTIKTODOS..

KALO TAXIDH FILOI MOU.PAIDIA MOU.ADELFIA MOU.

KOKINO HTAN KAI TO PATHOS TOUS GIA THN ZWH........
LEYKA TA ONEIRA TOUS

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 14/04/2003 12:01:51

nitro912grΜέλος
13/04/2003, 23:11:18
to eidame oloi pistebo, einai krima, megalo krima, apo tin akrea ili8iotita kapoion odigon na xanonte etsi paidia, an itan enilikoi to kako 8a itan mikrotero, alla milame gia paidia, den prolaban na geutoun ti zoi, einai krima, kai lipame,perisotero tis manades ton adikoxamenon paidion auton, pou sigoura 8a ponanene gia to upolipo tis zois tous,
an kai eimai tou epistimonikou kai den pistebo toso poli se psixes fantasmata ktl, elpizo na briskonte se enan kalitero kosmo, xoris pono, xoris polemous, ...
osoi eiste pistoi se kapoia 8riskia kante mia prosefxi kai apo emena gia ta paidia auta...
...
...

krima...

I Stand Alone

GlorfindelΜέλος
13/04/2003, 23:14:39
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ....
ΛΥΠΑΣΑΙ...
ΦΟΒΑΣΑΙ...
ΑΓΩΝΙΑΣ...ΖΕΙΣ..ΖΟΥΜΕ...ΟΜΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ..ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑ,ΚΕΦΙ,ΓΕΛΙΟ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ!
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ....
ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΣΤΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

GlorfindelΜέλος
13/04/2003, 23:18:33
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΩ ΗΛΙΘΙΟΣ...
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 12 ΩΡΟ Η ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...Ε ADMIN;ΠΑΔΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΑ...
ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

nitro912grΜέλος
13/04/2003, 23:26:40
to skeftika kai ego auto, alla einai mallon adinaton,
alla den 3ero as doume ti 8a poun oi upoloipoi.

I Stand Alone

LoucasΜέλος
13/04/2003, 23:53:39
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ?????
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ??????
ΟΛΟ ΚΙΟΛΟ 40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ 19 ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ 21 ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ??????????
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ,ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ,ΜΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ??????????????????????????????

Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

nitro912grΜέλος
14/04/2003, 00:40:31
poios 8eos ali8ia? afou eiparxei 8eos kai einai toso megalodinamos giati afise ta paidakia na pe8anoun?

e giati den kanei kati

pou einai o 8eos tosa xronia??

den exo dei to 8eo na boi8aei pote...

I Stand Alone

SilverwolfΜέλος
14/04/2003, 01:29:39
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν οταν χάνεται ένα νέο παιδί... αλλά η ψυχή του ανθρώπου είναι δυνατή... Έυχομαι κουράγιο σε αυτούς που έμειναν πίσω και είθε ν'απαλύνει γλήγορα ο πόνος τους...

Μερικές μαντινάδες από 2 χτυπημένους πατέρες:

"Δυο τρεις φορές ο χάροντας τα έβαλε μαζί μου
Μα’χα παιδιά κι επάλεψα κι έσωσα τη ζωή μου.
Κι αφού δεν τον αφόπλισα και του ‘φηκα τσι σφαίρες
Σημάδεψε και σκότωσε τσι δυο μου θυγατέρες.
Ποτέ μου δεν τα λόγιαζα στα είκοσι ντως χρόνια
Έρριξ’ ο Χάρος κι έπιασε μια μπάλα δυο τρυγόνια.
Άλλες στην ηλικία τους δουλεύουν σε γραφείο,
Μα ‘γω θα τσι ‘χω μόνιμες εις το νεκροταφείο.
Αν συγχωρούσε ο Θεός τα αμαρτήματά μου,
Θα ‘δινα τέρμα στη ζωή να’μια με τα παιδιά μου.
Μα’χ’ αμαρτήματα πολλά δεν είμαστ’ ίσα-ίσα,
Και θα ‘ναι στον παράδεισο, κι εγώ θα μπω στην πίσσα.
Δεν πρέπει να τσι ξαναδώ μόνο στη φαντασία
Γ-ή στο όνειρο καμιά φορά, γ-ή στη φωτογραφία.
Θα ‘δινα τέρμα στη ζωή μα (η) μοίρα μ’ απελπίζει
Έχασα δυο, έμεινε μια και κείνη μ’ εμποδίζει."

“Ε Θέ μου! Πάλι μαχαιριά χωρίς να ξεματώσω!
Και πως θα σκάψω πάλι γης και μέσα να σε χώσω;”

“Ποτέ δεν το φαντάστηκα κι ούτε ελόγιαζα το
να πορπατώ πάνω στη γης κι οι γιοί μου να’ν’ ‘πο κάτω”

Όταν τις πρωτάκουσα με έπιασαν τα κλάματα... τόσος πόνος κι όμως τόσο κουράγιο...

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"

14/04/2003, 09:32:39
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πω ένα αντίο και στο επανιδήν .
Για σήμερα δε θα αφήσω κάτι άλλο στο Forum αυτή θα είναι και η σιγή μου , αυτή και η συμπαράσταση μου στην Άννα και στη Ζηνοβία για το χαμό των συμμαθητών και των συγγενών τους .
Πριν μια βδομάδα ήμουν κοντά τους και σήμερα ....
Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θρηνώ .
Σα φίλος ευχαριστώ το Θεό που δεν έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο και έχω ακόμα την Άννα μου καλά .

O αναζητών
Apostolos

Edited by - Ramoglou on 14/04/2003 09:35:08

oneiric1Μέλος
14/04/2003, 09:39:22
... υπάρχει άραγε μεγαλύτερος πόνος από του γονιού που το παιδί που πεθαίνει πριν από εκείνον?????

* Irene *
~ Love is the only truth ~