- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Δυσπιστώ προς το Τραχώνι. Δεν θέλω να το καταδικάσω, γιατί δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, αλλά μου φαίνεται ότι θα μπορούσε κάλλιστα ο Γιαννάκης Ιωάννου να είχε κάνει το ίδιο με εμάς, και να το έκανε βιβλίο με παράπλευρα τεχνάσματα.
Τέλος πάντων, ας μην το διασύρω χωρίς στοιχεία.
quote:
Σημασία έχει να μην επιμένουμε στις απόψεις μας ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ - ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ - ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ!
Τώρα σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη νομίζω πως αν μπορούμε να κάνουμε αντιπαράθεση και να καταλάβουμε κάτι..καλό είναι, δεν νομίζεις?
Στο τέλος-τέλος, στην Αποκάλυψη μάθαμε περί 666 & Αντιχρίστου. Χωρίς αυτή θα είχαμε μεσάνυχτα!Ας μείνουμε στις προφητείες.
Παιδιά, για μια στιγμή. Η Αποκάλυψη όντως είναι δυσνόητο βιβλίο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει συνοχή. Μπορούμε να χρησιμοποιοούμε την λογική για να αναλύσουμε το με ποια σειρά θα γίνουν τα γεγονότα, νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό.
Εξάλλου, απ'τις νεφέλες που επικρατούν σε ολόκληρο το βιβλίο, στο σημείο όπου αναφέρεται για τις τελευταίες σάλπιγγες γίνεται αισθητά λιγότερο νεφελώδες και πολύ πιο συγκεκριμένο.
Λοιπόν, αφού διάβασα μια σύντομη φορά την προφητεία του Οσίου Αντρέα του δια τον Χριστόν Σαλού που παρέθεσε ο Νίκος, και τον ευχαριστώ βαθύτατα για αυτό, με φοβερή δυσκολία εξαιτίας των Αρχαίων στα οποία πάντοτε ήμουνα σκράπας, οδηγήθηκα και εγώ στο συμπέρασμα ότι έχουμε "ψωμί" ακόμα μέχρι να έρθει ο αντί- απ'την φυλή του Δαν.
Ωστόσο, δεν μπόρεσα να εντοπίσω ποιος θα είναι ο αντίχριστος που θα σχετίζεται με το χάραγμα. Αυτός για τον οποίο λέει ότι θα κυβερνήσει 3 χρόνια και 6 μήνες μετά το σκήπτρο του Ιωάννη;
Κατά την γνώμη μου ο Γιανάκης Ιωάννου δεν είναι ο προφητευόμενος Άγιος Ιωάννης, για τους εξής λόγους:
1. Στο καιρός γαρ εγγύς 1 γράφεται ότι η Αγία Γραφή που του ενεχείρισε ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης ανήκε στον προπάπο του Αγ. Ιωάννη, πατέρα Θεόφιλο (σελ.167). Ο π. Θεόφιλος δεν ανήκει στο γενεαολογικό δέντρο του Γ.Ιωάννου που παρατίθεται στην σελ.159 (υπάρχει προπάπος του ιερέας αλλά αυτός λέγεται Γιάννης).
2. Σύμφωνα με την προφητεία του Λέοντος του Σοφού: "Αυτός ο άνθρωπος έχει κάποια χαρακτηριστικά. Το νύχι του μεγάλου δακτύλου του δεξιού ποδιού έχει ένα εξόγκωμα... πάνω στις δύο ωμοπλάτες του υπάρχουν πορφυροί σταυροί... και το όνομα αυτού του βασιλιά είναι κρυμμένο μέσα στα έθνη...". Οι πορφυροί σταυροί δείχνουν ήταν σημάδι είτε διακριτικό που έχει να κάνει με Στρατό ή Εκκλησία.
3. Ιδία προφητεία: "Θα προέρχεται από αρχοντική γενιά και θα κατάγεται από βασιλικό γένος". Επαληθεύει ότι θα κατάγεται από ιερατική οικογένεια (διαρχία Κράτους-Εκκλησίας κατά το Βυζάντιο).
4. Θα είναι κρανοφόρος & θα φέρει άρματα στα χέρια: Άρα θα είναι στρατιωτικός (φέρει άρματα μόνο κάποιος ηγείται αρμάτων). ο Γ. Ιωάννου δεν είναι προφανώς.
5. Την εποχή που θα αποκαλυφθεί θα είναι μεταξύ 30-40. Αν αυτή η εποχή είναι περίπου το 2010 όπως έχουμε υπολογίσει, τότε σήμερα είναι 25-35. Ο Γ. Ιωάννου σήμερα είναι 40 ετών (γεννημένος το 65).
6. Ο Βασιλέας Αγ. Ιωάννης θα είναι αόρατος από ανθρώπους, το όνομά του θα έχει ξεχαστεί και διωγμένος από το σπίτι του: Άρα δεν θα τον γνωρίζουν οι άνθρωποι και θα είναι πρόσφυγας.
7. Τέλος, λέγεται ρητά πως το όνομά του είναι κρυμμένο μέσα στα έθνη. Άρα ΔΕΝ θα τον ξέρουμε, μέχρι να αποκαλυφθεί από τον Κύριο.
Υπάρχουν πολλοί Αντίχριστοι.
Στην προφητεία φαίνονται τα εξής:
- Ένας αντίχριστος που θα χριστεί Θεός του κόσμου και κάθεται 3,5 χρόνια(δες και την προφητεία της μονής Κουτλουμουσίου).
- Τον διώχνει ο Αγ.Ιωάννης.
- Μετά το σκήπτρο του Αγ. Ιωάννη (βασιλεία ή δυναστεία) έρχεται ο Αράν (άλλος αντίχριστος) που βασιλεύει 3,5χρόνια.
- Μετά άλλος Αντίχριστος ως Βασιλιάς (ο Αγ. Ανδρεάς δεν μας δίνει το όνομά του, ούτε πόσο θα κάτσει)
- Μετά έρχεται ο εκ Αιθιοπίας που θα βασιλέψει 12 χρόνια και θα κάνει έργα Θεάρεστη Βασιλεία.
- Μετά έρχονται 3 βασιλείς μαζί που κρατάνε ειρήνη 150 μέρες και μετά με εμφύλιους χωριζουν το Βασίλειο σε 3 κομμάτια.
- Τέλος έρχεται ο Τελικός Αντίχριστος και ο πιο φοβερός με την μητέρα του την Λίλιθ. Στις μέρες του θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
Ο χρησμός της Μονής Κουτλουμουσίου (1053 μΧ) τελιώνει ως εξής:
"23. Παύσις Πάπα και κήρυξις ενός Πατριαρχείου για όλη την Ευρώπη"
24. Εν πέντε και πεντήκοντα έτει το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός, αγαλλομένης"
Καταλαβαίνω ότι μετά από 550 χρόνια από την ένωση των εκκλησιών, θα έρθει το Τέλος του Κόσμου. Αυτό όμως που δημιουργεί μια αντίφαση:
Τα μισά του Ογδόου Αιώνα όπου ο Κύριος παίρνει την απόφαση για τα γεγονότα (έβδομο βιβλίο - βλέπε όραμα Αγ. Νήφωνα) είναι 5508πχ. + 7.500 χρόνια = 1992 (ταιρίαζει με τα γεγονότα). Όμως αν ο Όγδοος Αιώνας κρατάει μέχρι το 2492 μΧ. τότε αν αφαιρούσαμε τα 550 χρόνια, θα έπρεπε η ένωση των εκκλησιών να είχε γίνει το 1935...δεν στέκει!
Λίγο Βοήθεια Παιδιά!
quote:
Φίλε Menas,Υπάρχουν στιγμές φίλε μου που μου θυμίζεις τους Μάρτυρες του Ιεχωβά...και το λέω καλοπροαίρετα:
Δεν διαφωνεί κανένας ότι η Αγία Γραφή είναι το σημαντικότερο βιβλίο σε ό,τι αφορά στο Λόγο του Θεού, αλλά όπως σωστά και εσύ ανέφερες αναφέρεται στον Λόγο του Θεού και μας δίνει οδηγίες για να σωτηρία της ψυχής μας και τον δρόμο προς την Βασιλεία των Ουρανών.
Εδώ όμως σε αυτό το forum γίνεται μελέτη των προφητειών σχετικά με τον Μεγάλο Πόλεμο και τον Αντίχριστο.
Είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις πως ο Κύριος δεν ενέργησε μόνο πριν 2000 χρόνια, αλλά λειτουργεί και μέσα από Εκλεχτούς και Φωτισμένους ανθρώπους ακόμα και σήμερα οι οποίοι έχουν τον ρόλο της Διδαχής της Πίστης και της καθοδήγησης των πιστών. Και δεν αναφέρομαι σε Ιερείς και Φαρισαίους αλλά σε πραγματικά Άγιους ανθρώπους (Κοσμάς ο Αιτωλός, π.Παίσιος, π. Σεραφείμ, Αγ. Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλού, κλπ κλπ)΄, οι οποίοι μεταφέρουν τον Λόγο του Θεού στις γενιές των ανθρώπων. ΆΛλωστε, ο Λόγος του θεού δεν είναι κάτι άυλο ή κάτι που βρίσκεται μέσα στην Αγία Γραφή (κι όχι γραφές...δεν είμαστε Εβραίοι) και μόνο αλλά μεταλαμπαδεύεται από Ανθρώπους που λειτουργούν ως Σκεύη του Θελήματος του Κυρίουquote:Φίλε αετέ,
κατ' αρχήν δεν μπορώ να βρω κάτι καλοπροαίρετο στην παρομοίωση με τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Με το ίδιο Πνεύμα, μου θυμίζεις πάρα πολύ κάποιους φίλους μου Καθολικούς. ΚΑΙ αυτοί δεν ανοίγουν την Γραφή τους και στηρίζονται αποκλειστικά στους αγίους τους και τους πατέρες τους.
Κατά δεύτερον, είναι προφανές ότι δεν αφήνεις περιθώρια στον Κύριον να σε διδάξει μέσω του Αγίου Του Πνεύματος και της μελέτης του Λόγου Του, αλλά παραμένεις προσκολημένος στην πεποίθηση ότι ο Κύριος λειτουργεί μέσω αντιπροσώπων, ενδιαμέσων, οι οποίοι έχουν αναλάβει το ρόλο του διδασκάλου και του πνευματικού σου πατέρα. Συνεπώς στο συγκεκριμένο θέμα απέχουμε παρασάγγας, αλλά αυτό είναι επιλογή του καθενός. Η δικιά μου τοποθέτηση είναι ότι δεν χρειάζομαι κανέναν άλλο από τον Κύριο και η μόνη φωνή που με οδηγεί είναι η φωνή του Αγίου Πνεύματος, το οποίο κατά τη Γραφή κατοικεί μέσα μας. Μέσα σε ΟΛΟΥ΅τους πιστούς Του, και όχι σε μια κάστα που έχουν αποκλειστικότητα στην κατανόηση. Ειδικά μια κάστα που καθορίζεται από τον εκάστοτε ηγέτη ενός ιερατείου, που αποφασίζει ποιόν θα αγιοποιήσει και ποιόν θα αγνοήσει. Όμως όπως έχω ήδη πει, καταλαβαίνω το που βρίσκεσαι, μιας κι εγώ βρέθηκα εκεί για πολλά χρόνια.quote:
Άρα, δεν είναι απαραίτητα δεδομένο ότι όταν η Αποκάλυψη αναφέρεται στον Λόγο του Θεού εννοεί κυριολεκτικά τον Ιησού, αλλά μπορεί και να εννοεί και Ανθρώπους που θα πληρούν το θέλημά του.Η Αποκάλυψη λέει ξεκάθαρα ότι το όνομα αυτού είναι ο Λόγος του Θεού. Αν προσπαθείς να με πείσεις ότι αυτό το όνομα μπορεί και να αναφέρεται σε άνθρωπο, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από το επιχείρημα που χρησιμοποίησες. Για την ακρίβεια, θα χρειαστεί να το τεκμηριώσεις με τη Γραφή. Κάτι που όλο ακούω και όλο δεν βλέπω. Το μόνο που ακούω είναι ο λογισμός του καθενός και διδασκαλίες ανθρώπων. Γραφή πουθενά. Και όσον αφορά στις Γραφές των Εβραίων που αναφέρεσαι (ότι έχουν πολλές), δε διαφέρει η προσέγγισή σου σε τίποτα από αυτών. Και εσύ χρησιμοποιείς γραφές άλλων, 'αγίων', 'πατέρων', δασκάλων κλπ κλπ. τις οποίες θεωρείς αλάθητα και άγια κείμενα. Αλλά τη Γραφή, πουθενά.
quote:
Σε παρακαλώ, αν θέλεις, να μας πεις την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.Εγώ θα σου πω. Το θέμα είναι τι θα καταλάβεις από ένα σημείο και μετά.
Γεννήθηκα και βαφτίστικα χριστιανός ορθόδοξος. Μεγάλωσα σε αυτό το δόγμα, σε μια ευσεβή οικογένεια με άκρα εθνικιστική συνείδηση του στυλ 'πατρίς, θρησκεία οικογένεια' (όσο και αν τώρα βλέπω τη βλασφημία του να τοποθετεί κανείς κάτι άλλο μπροστά από το Θεό).
Μεγάλωσα με τις προφητείες για το μαρμαρωμένο βασιλειά, για την Αγ Σοφιά και την Πόλη. Υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, με όνειρο να γκρεμίσω του μιναρέδες, και μετά ας πέθαινα. Φώναζα για τις ταυτότητες και κυνηγούσα τους αιρετικούς και τους άθεους. Μέχρι που κάποια στιγμή ξύπνησα από τον βαθύ ύπνο.
Την πρώτη φορά που διάβασα την Καινή Διαθήκη από μόνος μου, άρχισαν τα μάτια μου να ανοίγουν, και να καταλαβαίνω ότι αυτά που με είχαν διδάξει, περιείχαν μέσα μεγάλες ποσότητες ζύμης.
Και σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω. Να καταλαβαίνω ότι έχω αφήσει την παιδεία μου σε ανθρώπους, οι οποίοι με έστελναν σε μακρινά νησιά για να προσκυνώ θαυματουργές εικόνες, να πίνω 'αγιασμένο' νερό, να σημαδεύω το σπίτι μου με 'άγιο' φως, να ψάχνω το Θεό σε 'άγιους' χώρους και ανθρώπινα οικοδομήματα. Και κατάλαβα ότι αυτό που πίστευα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμα ανθρώπινο δόγμα, ένα κατασκεύασμα φτιαγμένο ώστε να συμπεριλάβει την παγανιστική κληρονομιά των προγόνων μου, τις πολιτικοκοινωνικές απαιτήσεις για τον έλεγχο της μάζας, και τα εθνικιστικά αποθημένα των συγχρόνων μου για αναβίωση εθνικών μεγαλείων και σφαγή των απίστων(τάχα για τη δόξα του Θεού), σε ένα συνοθύλευμα που πολλές φορές αντιβαίνει ευθέως στον Λόγο του Θεού του ίδιου.
Ποιά είναι η ταυτότητά μου σήμερα ποιά? Αδογμάτιστος φίλε μου. Μόνος κι έρημος, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ανάμεσα σε ομάδες, δόγματα και κόμματα, που μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκεις κι εσύ στο κοπάδι είναι έτοιμοι να σε κατασπαράξουν. Όμως ο Κύριος είναι εκεί συνέχεια, και η διδασκαλία δεν σταματάει ποτέ. Γιατί είναι πιστός κι αληθινός, κάτι που προφανώς δεν έχεις ξανακούσει. Είναι και αυτό όμως πλήρως κατανοητό, αφού δεν μελετάς την Γραφή.Rev 3:14 Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Λαοδικείᾳ ἐκκλησίας γράψον· τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός,
Προφανώς κατά την προσέγγισή σου, ο αμήν, ο ὁ ἅγιος, ὁ ἀληθινός, ὁ ἔχων τὴν κλεῖν Δαυΐδ, ὁ ἀνοίγων καὶ οὐδεὶς κλείσει, καὶ κλείων καὶ οὐδεὶς ἀνοίξει·, ο ὁ κρατῶν τοὺς ἑπτὰ ἀστέρας ἐν τῇ δεξιᾷ αὐτοῦ, ὁ περιπατῶν ἐν μέσῳ τῶν ἑπτὰ λυχνιῶν τῶν χρυσῶν·, ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ, ὁ ἔχων τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ ὡς φλόγα πυρός, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὅμοιοι χαλκολιβάνῳ·, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ·,
είναι ο βασιλέας ιωάννης!!!!!!!!
Εκπλήσεσαι που η Γραφή αποκαλεί τον Κύριο "ο μάρτυς ο πιστός κι αληθινός?" Αν είχες διαβάσει δεν θα συνέβαινε αυτό. Και φυσικά θα αναγνώριζες σε ποιόν αναφέρεταιν και δεν θα προσπαθούσες να την 'τακτοποιήσεις' ώστε να ταιριάξει με αυτά που πιστεύεις.[quote]Μπράβο στον φίλο ΝΙΚΟ!!
Διαβάστε όλοι σας με προσοχή του Αγ. Ανδρέα...δίνει σαφείς και αναλυτικές πληροφορίες για το τι μέλει γενέσθαι.
Νομίζω πως αυτές οι προφητείες σηκώνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΣΗ!
Νομίζω πως θα δείτε πως όλα σχεδόν τα συμπεράσματά μου έχουν βγει από τις προφητείες αυτές.Οι οποίες βρίσκονται που? Και πως επαληθεύονται από την Αγία Γραφή. Σε ποιό σημείο η Αποκάλυψη αναφέρεται σε πολλούς αντιχρίστους? Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε αυτό. Έχω καταλάβει ότι δεν παίζει κανέναν ρόλο το τί λέει η Γραφή, παρά μόνο για να έχουμε να το λέμε.
[quote]"Το χρόνο του 1999 και στους επτά μήνες θα έρθει απο τον ουρανό ο βασιλιάς του τρόμου, θα φέρει πίσω στη ζωή τον μεγάλο βασιλιά των Μογγόλων, θα βασιλέψει πριν και μετά τον πόλεμο. "
Εννοεί το έτος 2006 (1999+7=2006) ή εννοεί τον Ιούλιο του 1999; Κάποιος άλλος θα συνεχίσει το έργο του πρώτου προφανώς.
Μπορώ να σου παραθέσω πολλούς καβαλιστές και μυστικιστές 'προφήτες' οι οποίοι έχουν προβλέψει με ακρίβεια γεγονότα. Ακόμα και οι αστρολόγοι, οι ταρώ και λοιποί πλάνοι, προλέγουν. Είναι οι λεγόμενοι μάντεις, των οποίων η 'τέχνη' πηγάζει από το σκότος. Και μέσα στο σακί με την αλήθεια, ρίχνουν και το δηλητήριο, για να το καταπιεί ο αδαής.
Η 'προφητεία' του Νοστράδαμου που αναφέρεσαι, εκλπηρώθηκε μπροστά στα μάτια όλων μας, σχετικά πρόσφατα. Ο μήνας ήταν ο Σεπτεμβριος (sept = επτα, έβδομος μήνας στα Λατινικά), και η μέρα ήταν η λατινική ανάγνωση της ημερομηνίας που βγαίνει αν αντιστρέψουμε τους άσους με τα ενιάρια της χρονολογίας. 1999 = 9991 = 9/11/1 = 11 Σεπτεμβρίου 2001.
Τί συνέβει τότε. Με εκπληκτική ακρίβεια του μάντη, ο τρόμος κατέβηκε από τον ουρανό και έγινε κομμάτι της ζωής μας. Από την μέρα εκείνη δεν ακούμε τίποτα άλλο από τον πόλεμο ενάντια στον τρόμο (war against terror), τρομοκρατία κλπ.
Παρόλα αυτά, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μάντη. Και σκοπός του είναι να πιστέψουμε ότι όλες του οι μαντείες είναι αληθινές. Και τελικά να καταπιούμε τη φόλα.
Βρίσκω όμως ξανά ενδιαφέρουσα την προθυμία να μελετηθούν οι άκρως σκοτεινές και μπερδεμένες μαντείες του Νοστράδαμου, απέναντι στην απροθυμία για την μελέτη των προφητικών Γραφών με την δικαιολογία του ακαταλαβίστικου.
Η συνέχεια παρακάτω
Συμφωνούμε ότι 2005 - 2012 είναι περίπου τα χρόνια όπου θα γίνει ο πόλεμος με τους Ρώσους και θα αποκαλυφθεί ο Αγ. Ιωάννης?
και το αφήνω για προβληματισμό σου.
Διακρίνω και κατανοώ το πάθος που διέπουν τις λέξεις σου. Πρόσεξε μόνο μην το πάθος σε οδηγήσει σε απολυτότητα, γιατί τότε δεν θα διαφέρεις από τους δογματικούς στους οποίους αναφέρεσαι.
Δεν μπορώ να σου δώσω απαντήσεις πάνω στην Αγία Γραφή. Την έχω μελετήσει πολύ λίγο και είμαι πολύ, πολύ μικρός στο πνεύμα για να την εξηγήσω, να την διδάξω και να την ερμηνεύσω.
Ακόμα κι αν ακούγεται αυτό ως δικαιολογία, προτιμώ να κρατήσω από την Αγία Γραφή ένα πράγμα:
Υπάρχει ένας και μόνο Θεός, Θεός του Ελέους και της Αγάπης, το Α και το Ω του Κόσμου, που το μόνο που θέλει από εμάς είναι περισσότερη ταπεινότητα, ελεημοσύνη και λιγότερες κακίες και αμαρτίες.
Ακολουθώ τον λόγο του Κυρίου όσο μπορώ και σέβομαι τα Μυστήρια που δίδαξε ο Κύριος μέσα από την Εκκλησία και τους Άγιους Πατέρες που σύστησε μέσω των Αποστόλων του.
Τίποτα άλλο, και συμπάθα με που δεν θα μπορέσω να συνεισφέρω άλλο σε αυτήν την αντιπαράθεση λόγω της άγνοιάς μου.
quote:
Και κάτι ακόμα φίλε Menas..δες ξανά την αναφορά στην Αποκάλυψη σε παρακαλώ, και προς επισήμανση των λόγων σου ότι κάθε γραμμένη λέξη δεν είναι τυχαία:
Λέει: ο καθήμενος επί του ίππου..πιστός και αληθινός.
Δεν μπορεί να γράφει "πιστός" και να εννοεί τον Κύριο. Πιστός στον Λόγο και στον Κύριο εννοεί...άρα αναφέρεται σε άνθρωπο.
Ο Κύριος αναφέρεται αλλού ως αρνίο, αλλού ως ο Λόγος κ.ο.κ.
Νομίζω πως είναι προφανές πως μιλά για κάποιον άλλον.
Προφανώς και μπορεί να εννοεί τον Κύριο. Αν διάβαζες θα το γνώριζες και δεν θα στηριζόσουν στο τι στέκει στη δική σου λογική.
Πρόσεξε τί λέει η Γραφή:
Deu 7:9 καὶ γνώσῃ ὅτι κύριος ὁ θεός σου, οὗτος θεός, θεὸς πιστός
Isa 49:7ὅτι πιστός ἐστιν ὁ ἅγιος
Jer 42:5 (49:5) καὶ αὐτοὶ εἶπαν τῷ Ιερεμια Ἔστω κύριος ἐν ἡμῖν εἰς μάρτυρα δίκαιον καὶ πιστόν,
1Co 1:9 πιστὸς ὁ Θεὸς δι᾿ οὗ ἐκλήθητε εἰς κοινωνίαν τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν.
Μπορώ να βρω και άλλα πολλά. Νομίζω ότι αρκούν για να καταρρίψουν την πεποίθησή σου ότι δεν μπορεί να εννοεί Αυτόν.
quote:
15 και εκ του στοματος αυτου εκπορευεται ρομφαια οξεια ινα εν αυτη παταξη τα εθνη και αυτος ποιμανει αυτους εν ραβδω σιδηρα και αυτος πατει την ληνον του οινου του θυμου της οργης του θεου του παντοκρατορος.Μιλάει για ράβδο σιδηρά και θα ποιμάνει τα έθνη, θα τον ακολουθήσουνε. Άρα η βασιλεία του είναι κοσμική πλην όμως λειτουργεί προς Δόξα Θεού, για να πατάξει τους άπιστους και τους ασεβείς. Ταυτόχρονα όμως θα διδάξει και τον Λόγο του Θεού σε αυτούς που δεν Τον έχουν διδαχθεί. Άρα θα κάνει και Ιεραποστολικό έργο.
Μιλάει τον Λόγο του Θεού - Δεν είναι ο ίδιος ο Λόγος και με αυτόν θα πατάξει τα έθνη, ο οποίος Λόγος είναι ρομφαία - "εκ του στόματος εκπορεύεται ρομφαία οξεία"...
Σοβαρά πιστεύεις ότι την "ληνόν της οργής του θεού" θα την πατήσει άλλος από τον Ιησού? Σε λίγω θα ακούσω ότι ο ιωάννης θα κάτσει και στον θρόνο για την τελική κρίση.
Rev 14:19 καὶ ἔβαλεν ὁ ἄγγελος τὸ δρέπανον αὐτοῦ εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐτρύγησε τὴν ἄμπελον τῆς γῆς, καὶ ἔβαλεν εἰς τὴν ληνὸν τοῦ θυμοῦ τοῦ Θεοῦ τὴν μεγάλην.
Rev 14:20 καὶ ἐπατήθη ἡ ληνὸς ἔξω τῆς πόλεως, καὶ ἐξῆλθεν αἷμα ἐκ τῆς ληνοῦ ἄχρι τῶν χαλινῶν τῶν ἵππων ἀπὸ σταδίων χιλίων ἑξακοσίων.
Εδώ αν προσέξεις θα βρεις κάποιες σημαντικές ομοιότητες με προφητείες του Κοσμά, ενός ανθρώπου που είχε πράγματι Πνεύμα Κυρίου στην προφητεία. Βέβαια, η εθνικιστική μας ταυτότητα δεν επιτρέπει να δούμε για ποιά πόλη μιλάει η Γραφή. Αλλά αίμα μέχρι τα χαλινάρια των ίππων, σχετίζεται άμεσα με τριχρονίτικο δαμάλι που πλέει. Αλλά τί σου λέω τώρα. Εγώ έψαξα και βρήκα για το αν οι προφητείες του Κοσμά επαληθεύουν την Γραφή και γνωρίζω πλέον που και πως. Εσύ γνωρίζεις αν αυτές οι προφητείες που μελετάς κάνουν το ίδιο? Δε δείχνεις κάν να σε ενδιαφέρει. Καλοπροαίρετα πάντα.
Όσον αφορά στο ποιός θα ποιμάνει τα έθνη με ράβδο σιδηρά, πάλι η Γραφή εξηγεί την Γραφή.
καὶ ὁ δράκων ἕστηκεν ἐνώπιον τῆς γυναικὸς τῆς μελλούσης τεκεῖν, ἵνα, ὅταν τέκῃ, τὸ τέκνον αὐτῆς καταφάγῃ.
Rev 12:5 καὶ ἔτεκεν υἱὸν ἄρρενα, ὅς μέλλει ποιμαίνειν πάντα τὰ ἔθνη ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ. καὶ ἡρπάσθη τὸ τέκνον αὐτῆς πρὸς τὸν Θεὸν καὶ πρὸς τὸν θρόνον αὐτοῦ.
Μάλλον ο Σατανάς (δράκων) έστηκε ενώπιον της γυναίκας που γένησε τον ιωάννη.
quote:
Το όνομα του ιματίου το οποίο θα είναι στο αίμα, μας λέει ότι είναι ο λόγος του Θεού. Θα κάνει δηλαδή πόλεμο στο όνομα του Θεού.
Αυτό που λες έχει μεγαλύτερη σημασία από όση φαντάζεσαι. Και εκφράζει απόλυτα το πνεύμα ανα τους αιώνες που μιλάει για πόλεμο στο όνομα του Θεού, σφαγές απίστων, εκχριστιανισμού του κόσμου κλπ. Το ίδιο λέει και ο Μπους σήμερα. Στο όνομα του θεού κάνει τον πόλεμό του. Το ίδιο ειμαστε έτοιμοι να κάνουμε κι εμείς οι 'ορθόδοξοι' έλληνες. Να σφάξουμε τους απίστους και να αναστηλώσουμε τα άγια χώματα.
Βέβαια, κανείς δεν θέλησε να ακούσει αυτά που δίδαξε ο Ιησούς. Και ξανά σε προκαλώ να μου βρεις ένα σημείο που ο Κύριος δίδαξε τον πόλεμο στο όνομα του Θεού. Δεν καταλαβαίνεις τί εννοεί όταν λέει
Rev 13:10 εἴ τις εἰς αἰχμαλωσίαν, εἰς αἰχμαλωσίαν ὑπάγει. εἴ τις ἐν μαχαίρᾳ ἀποκτενεῖ, δεῖ αὐτὸν ἐν μαχαίρᾳ ἀποκτανθῆναι.
Ή
Mat 5:44 ᾿Εγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τούς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς,
1Pe 3:11 ἐκκλινάτω ἀπὸ κακοῦ καὶ ποιησάτω ἀγαθόν, ζητησάτω εἰρήνην καὶ διωξάτω αὐτήν.
Δεν μας αρέσουν αυτές οι διδαχές. Προτιμάμε να γίνουμε πολεμιστές και να χύσουμε αίμα. Επιλέγουμε τι μας αρέσει και για τα άλλα λέμε "δεν μπορεί να εννοεί αυτό, κάτι άλλο εννοεί". Οι δυτικοί ανατρέχουν στη ΠΔ για να δικαιολογήσουν τους πολέμους τους. Ότι βολεύει τον καθέναν. Το τι λέει ο Κύριος, δεν έχει και πολύ σημασία. Στο κάτω κάτω, είμαστε ανάξιοι να το καταλάβουμε. Ας πολεμήσουμε λοιπόν να γίνουμε ματοβαμμένοι ήρωες. Να δω με τι μάτια θα τον αντικρίσουμε όταν έρθει η ώρα.
Καταλαβαίνω όμως που βρίσκεσαι. Μέχρι και ο Πέτρος ήταν εκεί πριν την επιφοίτηση του Πνεύματος
Mat 26:52 τότε λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἀπόστρεψόν σου τὴν μάχαιράν εἰς τὸν τόπον αὐτῆς· πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρῃ ἀποθανοῦνται.
Mat 26:53 ἢ δοκεῖς ὅτι οὐ δύναμαι ἄρτι παρακαλέσαι τὸν πατέρα μου, καὶ παραστήσει μοι πλείους ἣ δώδεκα λεγεῶνας ἀγγέλων;
Φαίνεται ότι και ο Κύριος μπορούσε άνετα να πολεμήσει με τον τρόπο που το εννούμε εμείς. Αλλά δεν ήταν αυτό που μας δίδαξε.
Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν σε ποιόν πόλεμο πρέπει να στρατευτούμε σαν πολεμιστές πάνοπλοι για μάχη. Και ας το λέει ο Παύλος ξεκάθαρα:
Eph 6:12 ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.
Eph 6:13 διὰ τοῦτο ἀναλάβετε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, ἵνα δυνηθῆτε ἀντιστῆναι ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ καὶ ἅπαντα κατεργασάμενοι στῆναι.
Θες δράση αετέ. Θες να γίνει στρατιώτης του Κυρίου, όπως ήθελα κι εγώ κάποτε και πήδαγα από αεροπλάνα νομίζοντας ότι ετοιμάζομαι για το έργο Του? Ξαναδιάβασε καλά και κατάλαβε που γίνεται ο πραγματικός πόλεμος. Και θα έχεις όση δράση δεν μπορείς να φανταστείς.
με αγάπη
m
quote:
Ένα σχόλιο τελευταίο φίλε menas..
και το αφήνω για προβληματισμό σου.Διακρίνω και κατανοώ το πάθος που διέπουν τις λέξεις σου. Πρόσεξε μόνο μην το πάθος σε οδηγήσει σε απολυτότητα, γιατί τότε δεν θα διαφέρεις από τους δογματικούς στους οποίους αναφέρεσαι.
Δεν μπορώ να σου δώσω απαντήσεις πάνω στην Αγία Γραφή. Την έχω μελετήσει πολύ λίγο και είμαι πολύ, πολύ μικρός στο πνεύμα για να την εξηγήσω, να την διδάξω και να την ερμηνεύσω.
Τίποτα άλλο, και συμπάθα με που δεν θα μπορέσω να συνεισφέρω άλλο σε αυτήν την αντιπαράθεση λόγω της άγνοιάς μου.
Κατανοητό και ξεκάθαρο αετέ. Προσεύχομαι ο Κύριος να σε οδηγήσει στο να μελετήσεις τη Γραφή, γιατί χωρίς αυτήν θα έχεις χτίσει πάνω στην άμμο, και όταν κατέβουν να νερά θα κλονιστεί επικίνδυνα. Δεν χαίρομαι που δεν γελάστηκα όταν διέκρινα ότι δεν την έχεις διαβάσει, και καταλαβαίνω την εντύπωση της κατήχησης που σου προκαλεί η χρήση της. Ακόμα όμως και σαν θέμα απλής λογικής, θεωρώ ότι κάποιος άνθρωπος που πιστέυει στον Χριστό, θα έπρεπε τουλάχιστον ΜΙΑ φορά να διαβάσει την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Έτσι και μόνο για να μη μπορεί κάποιος άπιστος να του πει: μα καλά, μιλάς για Χριστό και δεν ξόδεψες λίγο χρόνο να διαβάσεις ένα τόσο δα βιβλίο που θεωρείς ότι είναι ο Λόγος Του. Και βρεθείς να φαίνεσαι σαν υποκριτής, που έχει διαβάσει βιβλιοθήκες ολόκληρες από άσχετα βιβλία (σχολείο, πανεπιστήμιο, και ότι άλλο βρεθεί), και αφήνει στην άκρη αυτό που ο Θεός Του του λέει ότι είναι τα λόγια Του. Και δεις τους αντίθεους διαβασμένους, σε κάτι που εσύ θα έπρεπε να στοχεύεις να μελετήσεις βαθύτερα από όλους τους.
Εγώ σταματάω εδώ, γιατί φαίνεται ότι τα λόγια μου δεν είναι ευπρόσδεκτα. Και αν δεν είναι ευπρόσδεκτα από εσένα που δείχνεις σημάδια φλόγας για τον Κύριο και ισχυρίζεσαι ότι θέλεις να Τον γνωρίσεις, φαντάσου πόσο οργή έχουν προκαλέσει σε άλλους. Αφού βλέπω λοιπόν ότι δεν έχω κάτι να συνεισφέρω σε κάποιον (έστω και έναν), ίσως καλύτερα να σιωπήσω. Από το να προκαλέσω αντιπαραθέσεις και διχόνοια μεταξύ αδελφών, χίλιες φορές η σιωπή. Μέχρι ο Κύριος να οδηγήσει αλλιώς. Γιατί τότε, δεν πρόκειται ξανά να σιωπήσω.
Αν θελήσεις οτιδήποτε, το mail μου είναι tonislakis@yahoo.com
Έχει μείνει από τις εποχές που κάναμε πλάκα στο Internet. Αλλά είναι το μόνο που μπορείς να με βρεις.
με αγάπη εν κυρίω
m
Τέλος πάντων, για το σημαντικότερο, για το χάραγμα, δεν πήρα απάντηση ακόμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, θα τον παρακαλέσω να το κάνει.