ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

AitheroVamon46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
28/06/2003, 23:55:46
Πάντως υπάρχουν και πολλοί "υπέρ της επιστήμης" (μεταξύ των οποίων κι εγώ) που πιστεύουν και στην ύπαρξη Θεού και στο ότι Αυτός δημιούργησε το σύμπαν. Τα δύο αυτά δεν συγκρούονται απαραίτητα. Μπορεί να αλληλοσυμπληρώνονται...Άκου τώρα κι αυτό : "Πιστεύω στο Θεό" σημαίνει πιστεύω στην ύπαρξη ενός Όντος πανίσχυρου, πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική ή φαντασία. Γιατί λοιπόν αυτό το πανίσχυρο Όν να μην δημιούργησε το σύμπαν με τέτοιο τρόπο, ώστε εμείς, παρατηρώντας το δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του, να μας ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι υπήρξε ένα Big Bang κλπ κλπ; Όλες αυτές οι θεωρίες είναι το αποτέλεσμα της παρατήρησης με τα δικά μας μικρά και περιορισμένα ανθρώπινα μέσα...Ίσως τόσο μόνο να μπορούμε να καταλάβουμε...Δεν είναι περίεργο το ότι "γνωρίζουμε" τί έγινε μέχρι λίγα εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά το Big Bang, αλλά όχι πιο πριν; Δεν έχουμε ακόμη κατάφέρει να ξεπεράσουμε ένα οριακό σημείο, που απέχει μεν ελάχιστα από τη "στιγμή της δημιουργίας", όμως είναι σημαντικό αν θέλουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα...Ίσως είναι η κοσμική φάρσα του Θεού στον άνθρωπο, έτσι, για να του δείξει τη μικρότητά του...Ένας Θεός μπορεί να ξέρει!

Rock BoyΜέλος
29/06/2003, 09:28:53
Συμφωνώ μαζί σου! Τελικά καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα!! Κρίμα και ήθελα να κρατήσει περισσότερο η συζήτηση!!!

Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...

notis_29Μέλος
29/06/2003, 13:22:38

Tο σύμπαν δεν μπορεί να είναι παιγνίδι απλής τύχης, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί τόσο τέλια χωρίς την παρέμβαση δημιουργού.
Το να μπορεί κανείς να δώσει λύση στο αίνιγμα του σύμπαντος, είναι σαν να έχει λύσει το ζήτημα του Θεού.

Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

30/06/2003, 15:21:47
Φυσικά, φίλε Νότη, κι εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη ύπαρξη του Δημιουργού. Όμως, τα τρομακτικά αλλά γοητευτικά αινίγματα του σύμπαντος και του Θεού δεν θα πάψουν ποτέ να μας βασανίζουν. Η αναζήτηση της προέλευσης των πάντων, που, όπως λες κι εσύ, είναι ουσιαστικά η αναζήτηση του Θείου, θα είναι πάντοτε παρούσα, όσο κι αν η Λύση μοιάζει όλο και πιο μακρινή. Το ότι υπάρχουν όρια στη σκέψη είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης...Κανείς όμως δεν ξέρει μέχρι πού φτάνουν αυτά. Όλη αυτή η αναζήτηση αξίζει τον κόπο, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε...Και, ίσως στο τέλος (αν υπάρξει τέλος) να εκπλαγούμε από την απόσταση που θα έχουμε διανύσει.

notis_29Μέλος
30/06/2003, 18:02:12
Φίλε μου durden_alie έχεις αναφέρει την μαγική λέξη που μας δείχνει την αιτία του αγνώστου, το μεγάλο Γιατί.

Τα όρια μας

Τα καταλαβαίνεις μόνο όταν τα ξεπερνάς, και συντρίβεσαι. Αλλιώς, αυτό που ξεπέρασες δεν ήταν τα όριά σου.

Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΓΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

30/06/2003, 18:43:43
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...Αν στην Κόλαση του Δάντη το υπέρτατο αμάρτημα ήταν η Προδοσία, μεταξύ των αρχαίων ημών προγόνων αυτό θεωρούνταν η Ύβρις...Κατάπτυστα και τα δύο! Μήπως θα έπρεπε να αναζητήσουμε μια "εσωτερική" σύνδεση αυτών των δύο; Διότι δυσκολεύομαι να καταλήξω στο ποιο είναι χειρότερο...

Edited by - durden_alie on 30/06/2003 18:44:32