- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εν τω μεταξύ, θέλω να μου πείτε πόσα χρήματα μπόρεσαν σήμερα να σηκώσουν οι συνταξιούχοι.
120 οι συνταξιούχοι και 50-60 οι υπόλοιποι.
Αυτό αν θες τη γνώμη μου θα αντέξει ως την Παρασκευή.
Μετά τελειώνουν τα "ελληνικά" ευρώ.
Μια βδομάδα θα ήταν αρκετή για να κάνει κάποιος τα ξένα χρηματιστήρια μαντάρα.
Αλλά είπαμε.. ο τιμονιέρης βλέπει τον γκρεμό στον Υμηττό και κάνει κακάκια....
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Πάντως θυμήσου τα λόγια μου:
Σε περίπτωση τέτοιας συμφωνίας, σε ένα εξάμηνο θα έχουμε ελικόπτερα. Και αυτό το ξέρουνε πολύ καλά πλέον. Ειδικα μετά τη χθεσινή καρπαζά.
Το γαιδούρι τσινάει, και το γαιδούρι είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή.
Μάνο,
Η πεθερά μου έβγαλε 120.
Αυτό που είπαν ως οδηγία είναι ότι όποιος δεν είχε βγάλει τις τελευταίες τρεις μέρες της προηγούμενης εβδομάδας θα μπορούσε να βγάλει σήμερα.
Η μαμά της Ειρήνης δεν μπορούσε όπως ξέρεις, τις προηγούμενες μέρες.
Αν ούτε η μητέρα σου είχε τραβήξει μέχρι την Παρασκευή,τότε είχαν τελειώσει τα λεφτά του μαγαζιού...
Αν ναι, τότε προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι τα 120 θα πρέπει να μας
είναι αρκετά..
Μάνο,προφανώς δεν νικάμε.
Με το ναι θα είχαμε ήδη χάσει.
quote:
Με το ναι θα είχαμε ήδη χάσει.
Προφανώς. Ποτέ δεν υποστήριξα το ναι.
quote:
Αν ούτε η μητέρα σου είχε τραβήξει μέχρι την Παρασκευή,τότε είχαν τελειώσει τα λεφτά του μαγαζιού...
Δεν έχει κάρτα. Με βιβλιάριο πήγε. Αλλά κακώς ανησυχώ. Αύριο θα ανοίξουν κανονικά οι τράπεζες. Είναι δέσμευση της ενισχυμένης πλέον κυβέρνησης.
Κάτι πρέπει να είπαν αλλά δεν το παρακολούθησα.
quote:
Αλήθεια, αυτο το οτι δεν μπορούν να πάρουν τα 120 οσοι τα πήραν (εστω) την Παρασκευή πως το έχουν αιτιολογήσει, γιατι δεν το εχω παρακολουθήσει
Μα, το έχουν αιτιολογήσει εξαρχής. Μας είπαν οτι ο λαός δεν χρειάζεται χρήματα, αλλά υπερηφάνεια. Νικάμε, λέμε. Τί δεν καταλαβαίνεις?
"Ιστορική ημέρα σήμερα.
Ο λαός έστειλε το σύνθημα για εθνική ομοψυχία.
Σήμερα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού εκκλήθει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Υπογράφουμε όλοι εκτός από το ΚΚΕ.
το σύνολο των πολιτικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες τη συμφωνία.
Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Ευρώπης για να βοηθήσει για να υπογραφεί συμφωνία.
Η συμφωνία είναι μονόδρομος."
Πάνος Καμμένος,
6/7/2015
Νικάμε κορίτσια. Νικάμε!
Θα νικήσουμε, αν και εφόσον νιώσουν στο πετσί τους αυτοί που τώρα έχουν απλά γρατζουνιές, ότι το να πεθάνει ο "νότος", θα τους κάνει τρύπα στα πλευρά που δεν κλείνει, και κάνουν πίσω.
Καλημέρα και υπομονή.
"Do you smell what The Rock is cooking?"
Το ξέρω ότι αυτό δεν απαντά ουσιαστικά σε τίποτα, όμως προσφέρει ως άλλο τέχνασμα μια προσωρινή λύση, τουλάχιστον σε μένα. Άλλη μια καλή απάντηση σε ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα δίνει κι ο ίδιος ο Hawking σε κάποιο σημείο. Λέει πως ενώ ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας του Big Bang, κατέληξε μέσω μαθηματικών υπολογισμών ότι στο Σύμπαν δεν υπάρχουν οριακές "στιγμές" όπως είναι το Big Bang. "Πεπερασμένο αλλά απεριόριστο το σύμπαν", λέει σε κάποιο σημείο αν θυμάμαι καλά. Αυτό σημαίνει ότι Big Bang δεν υπήρξε, ότι το σύμπαν ουσιαστικά δεν δημιουργήθηκε από κανένα, δεν υπάρχει, μαθηματικώς, ανάγκη για δημιουργία του σύμπαντος, αλλά απλά το σύμπαν είναι, υπάρχει. Άλλο ένα καλό τέχνασμα για να καθησυχάσουμε τον ανήσυχο ανθρώπινο νου, συμφωνείς;
Edited by - durden_alie on 14/06/2003 12:46:48
Και πιστεύω πως όσοι επιχειρήσουν να ξεπεράσουν την δύναμη του μυαλού τους δηλαδή να κατανοήσουν τι υπάρχει μετά από το άπειρο η τι περιορίζει το άπειρο (!) δηλάδη πόσο άπειρο υπάρχει (!) (στο χώρο και το χρόνο). Τότε αυτή η δύναμη που και αυτή περιορίζεται από κάτι (!) το μόνο που θα καταφέρουν αυτοί που θα επιχειρήσουν να την ξεπεράσουν είναι να μήν καταλήξουν πουθενά ή ακόμα και αν καταλήξουν κάπου αυτό να είναι η τρέλα. (Γι' αυτό, αυτό, που ισχύει είναι κάτι μεταξύ κοσμοθεωρίας της επιστήμης και κοσμοθεωρίας της θεολογίας για παράδειγμα (κάνω μία σκέψη) να υπάρχει Θεός και να σκέφτηκε πριν δημιουργήσει τον κόσμο "πώς θα δημιουργήσω τον κόσμο" αυτό το "πώς", μπορεί να το στήριξε στην επιστήμη και στην μαθηματική σκέψη.
Συμπερασματικά, (κάνω μία δεύτερη σκέψη) το Big Bang να ήταν ένα "λάθος" του Θεού. Δηλαδή, να μην ισχύει το ότι ο Θεός είναι παντογνώστης, αλλά να ισχύει το ότι δεν "υπολόγισε" σωστα το "πώς" δημιούργησε τον κόσμο ή να ισχύει το ότι υπάρχει, αλλά να ισχύει το ότι υπάρχει και το ότι στηρίχθηκε στην επιστήμη). Τρέλα όμως οπώς την εννοεί η Ψυχολογία και όχι ο καθένας. Για παράδειγμα, ο Einstein, ο οποίος ήταν "τρελός" προσπάθησε και αυτός να κατανοήσει το πως και από ποιον δημιουργήθηκε ο κόσμος. Πιστεύω πως ο Θεός επέλεξε εκείνον, για να αλλάξει τον κόσμο, διότι κάποιος έπρεπε να το κάνει, και όπως είπε ο ίδιος ο Einstein πριν πεθάνει: "Το μόνο που αγάπησα είναι η Φυσική" μας δίνει να καταλάβουμε πολλά, ότι δηλαδή χρησιμοποίησε την ψυχή του μόνο για την Φυσική και για τίποτε άλλο. Γι' αυτό (πιστεύω) δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ούτε με επιστημονικό τρόπο 100% (που πιστεύω πως είναι λάθος μου που χρησιμοποιώ τον αριθμό αυτό για κοσμοθεωρίες απλά το διατυπώνω έτσι, ώστε να γίνεται κατανοητό) (γιατί αρκετές αλλά όχι όλες οι θεωρίες της είναι αποδεδιγμένες) ούτε με θεολογική νοοτροπία (που ούτε εκεί είναι όλα επιβεβαιομένα).
Η ταινία "Beautiful mind" στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, της οποίας το θέμα είναι η ζωή ενός ανθρώπου, που ήταν σαν τη ζωή του Einstein. Η τρέλα αποδυκνείεται από την επιστήμη της Ψυχολογίας, από την οποία σχεδόν το όλες οι θεωρίες της είναι αποδεδιγμένες και πιστεύω, πως αν έφτιαχνε η επιστήμη αυτή δική της κοσμοθεωρία θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες να ήταν και η "σωστη" για να το πω καλύτερα το πιο κοντά στο "σωστο"... Πιστεύω επίσης, ότι και στην επιστήμη της Χημείας θα συνέβεναι αυτό, όμως με λιγότερες πιθανότητες να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο "σωστό", διότι η Χημεία είναι επιστήμη, η οποία στηρίζεται καθαρά σε πρακτική. Τέλος, θέλω να πω ότι όσοι στηρίζουν την κοσμοθεωρία σε υπολογισμούς (πιστεύω) πως είναι λάθος, διότι εδώ δεν ισχύουν οι αριθμοί και γενικά πιστεύω πως πουθενά δεν ισχύουν οι αριθμοί επειδή έχει αποδιχθεί με τεσσερεις διαφορετικούς τρόπους ότι όλοι οι αριθμοί είναι ίσοι. Ενώ το "πως δημιουργήθηκε ο κόσμος" είναι σκέψη, θεωρία, κρίση, ορθολογισμός, ερευνητικότητα και όχι αριθμοί και πρακτική.
Μιλάω καθαρά και μόνο με τη λογική μου και με τίποτα παραπάνω, μπορεί ή λογική μου να είναι παράλογη αλλά και η παραλογία έχει μία δική της λογική, και μέσα στο χάος της παραλογίας να υπάρχει λογικά!... βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
"Do you smell what The Rock is cooking?"
Δικαίωμά σου όπως και δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει για τη δημιουργία του σύμπαντος. Χωρίς ικανοποιητικές επιστημονικές αποδείξεις άλλωστε, μόνο στην προσωπική του πίστη μπορεί να βασίζεται κάποιος σ' αυτά τα θέματα. Όμως λες ότι η κοσμογονία δεν μπορεί να βασιστεί σε αριθμούς. Μα, ο,τιδήποτε υποτίθεται ότι γνωρίζουμε σήμερα για τη δημιουργία του κόσμου, σε αριθμούς στηρίζεται. Καμία θεωρία, όσο γοητευτική και να είναι, δεν μπορεί να σταθεί αν δεν επαληθευτεί και μαθηματικώς. Και, εν τέλει, αν οι αριθμοί δεν είναι ορθολογισμός, τότε τί είναι; Πως μπορεί κάποιος να αποδείξει, αν όχι με τη βοήθεια των μαθηματικών, τί συνέβη κάποια δισεκατομμύρια χρόνια πριν; Καλώς ή κακώς είναι ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας...Εκτός αν υπάρξει κάτι καινούργιο στο μέλλον...
Η ψυχή μου είναι μια φυλακή, που έχω μέσα κλειστεί...