- "Επιμύθιο της Αποκριάς 2004 - Θέματα Καρδιάς" - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τεταρτη μερα του Ερμη...-ΧΜ!TYXAIO;'H ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ Η TAYTIΣΗ ΜΟΥ ΜΕ... ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;-..
καλος εισαι κι εσυ...πρωτα με κανεις να βαλω τα κλαμματα και μετα θελεις να με δεις.....
I DO
-Πλατωνακο...φοβαμαι τα κοτερα...αλλα θα ερθω!
...λεΩ ΣΥΝΗΘΩΣ πως αν αντεξεις λιγο παραπανω απο οσο Φοβασαι..'η αν κανεις ΥΠΟΜΟΝΗ λιγο παραπανω ΑΠ'ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ..αυτο που λαμβανεις...ειναι ΕΝΑ μεγαλειωδες...Συμπερασμα
-

..listen to the rythm of the universe...
ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΜΑΤΩΜΕΝΑ"..ΜΕΛΗ....
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ...ΞΕΡΕΙΣ...ΟΡΝΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ....ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ..
ΠΑΜΕ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;"...ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΤΕΡΑ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ! ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΘΕΜΑΤΑ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΥΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΕ Ο ΚΕΛΣΟΣ...
-ΕΡΜΗ.. ΝΑΙ! ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ![]()
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΤΟΣ...(...ΚΙ ΕΣΥ:)
Ε! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ...ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 'Η Η "ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ" ΘΕΑ
....ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΛΑΦΥΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ-ΕΥΤΥΧΩΣ!-ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΤΕΡΟ...ΣΕΡΝΕΙ +...ΤΙΤΑΝΙΚΟ
ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ "ΡΙΜΟΥΛΚΑ" ΕΙΠΑΜΕ;;;;;
-ΝΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΓΗ...-
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ;
ΑΝΤΜΙΝ ΕΙΠΕΣ: "σχετικά με τις καταληκτικές σελίδες του Θέματος Συζήτησης(που απενεργοποιήθηκε" ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ...
ΕΝΝΟΕΙΣ;
"ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ";
ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ...Π...![]()

..listen to the rythm of the universe...
Μ' αρέσει η πάπια με όυστερ σως, αλλά λίγοι ξέρουν να τη μαγειρεύουν...
ΑΤΜΑ, συνταξειδιώτισσα, οι περισσότεροι μόνο όταν το σκοτάδι είναι βαθύ μπορούν να δουν καθαρά τ’ αστέρια.
Όμως ο ποιητής στους "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ" λέει:
Πάντ' ανοιχτά, πάντ' άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μου.
...
Ολίγο φως και μακρυνό σε μέγα σκότος κ' έρμο.
...
Σε βυθό πέφτει από βυθό ως που δεν ήταν άλλος.
εκείθ' εβγήκε ανίκητος.
...
Φως που πατεί χαρούμενο τον ΄Αδη και το Χάρο.
...
Για να μου ξεμυστηρευθή τα αινίγματα τα θεία.
...
Σ' ελέγχ' η πέτρα που κρατείς, και κλει φωνή κι' αυτήνη.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Έχεις δίκιο, friend, μήπως ξέρεις κανα καλό κινέζικο απί τη ευκαιρία;
Μ' αρέσει η πάπια με όυστερ σως, αλλά λίγοι ξέρουν να τη μαγειρεύουν...
Αν και ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα, με χαρά μου να βοηθήσω!
Το μυστικό βρίσκεται στο πως θα ψήσεις την πάπια.
Η πάπια όπως γνωρίζεις, έχει αρκετό λίπος. Πράγμα που σε ένα κοινό ψήσιμο - χωρίς καθόλου προεργασία - θα την έκανε πολύ βαριά και γλυστερή, αλλά με την σωστή προετοιμασία της δίνει την αίσθηση του τραγανού (crispy) που τόσο ταιριάζει σε αυτήν την συνταγή.
Για να το καταφέρεις αυτό φίλη Zadok, πρέπει πρώτα να ζεματίσεις την πάπια με 1-2 λίτρα βραστό νερό. Αμέσως μετά την κρεμάς σε σημείο όπου φυσάει λίγο, για να στεγνώσει. Μετά από μία ώρα, την αλοίφεις με οινόπνευμα και την αφήνεις για 2 ακόμα ώρες να στεγνώσει και να ξεκολλήσει όσο γίνεται η πέτσα από τη σάρκα. Μετά, και μέχρι την επόμενη ημέρα, κάθε 1-2 ώρες την αλοίφεις με μίγμα που έχει μέλι και κονιάκ.
Την επόμενη λοιπόν μέρα, κι αφού έχει στεγνώσει, την βάζεις στο φούρνο επάνω σε μία σχάρα, βάζοντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύει τα υγρά. Προσοχή! Δεν πρέπει να ακουμπάει στα υγρά. Την ψήνεις έτσι, ωσότου γίνει τραγανή (ουσιαστικά το λίπος που είναι ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας, τηγανίζει την πάπια).
Για την σάλτσα στρειδιών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1/2 λίτρο ζωμό κότας, που θα αναμείξεις με λίγο σόγια-σως, λάδι, ελάχιστο σουσαμέλαιο, το μέλι και το κονιάκ που σου περίσεψε, και περίπου ένα φλυτζανάκι έτοιμο μίγμα σάλτσας στρειδιών. Αν την θέλεις πιο πηχτή τη σάλτσα, βάλε μόνο ένα ποτήρι ζωμό. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ;
ΑΝΤΜΙΝ ΕΙΠΕΣ: "σχετικά με τις καταληκτικές σελίδες του Θέματος Συζήτησης(που απενεργοποιήθηκε" ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ...
ΕΝΝΟΕΙΣ;
"ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ";
ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ...Π...
Εννοώ καταληκτικές, από το καταλήγω, όπως και το κατάληξη.
Θα συνιστούσα επίσης ΑΤΜΑ να αποφύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τις υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον οποιουδήποτε...
Δεν μπορούμε άραγε να συζητήσουμε ήρεμα, πολιτισμένα και με ευγένεια ακόμη και αν κάτι μας ενοχλεί;;
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
quote:
"ΩΜΟΣ" Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΤΜΟ-ΜΕΙΛ ...ΝΑΙ!!!!!!ΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ...ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ...ΤΙΣ "ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ"...(ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΤΕ!)
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΣΩ-ΣΑΣ
+ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ "ΑΛΩΣΕΤΕ" ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ....
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ,ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!
ΟΛΟ ΦΩΣ-ΑΓΑΠΗ-ΕΥΘΥΜΙΑ
ΑΤΜΑ JNANI
Τώρα ίσως σου χρειαστεί......
Κύριε Ραμογλου, σας παρακαλούμε να αλλάξετε το κότερο σας. Να πάρετε ένα δωδεκαθεσιο! Λεφτά έχετε, και αν δεν έχετε να βρείτε…![]()
Πως θα γίνει να αφήσουμε ορισμένους….. γλαφυρούς φίλους της Ατμας εκτός? Χεχε …. εκτός από καράφλας, χοντρός και κοντός… λέτε να βρωμάνε και τα πόδια του?![]()
Ααα και αν καλέσουμε και τον Ήλιο και τον SCWABE….????.
Χμμ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΤΕΡΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ???
Πω πω!!!! ![]()
Από φαγητό τι θα τρώμε?
Χμ αν είναι μαζί κάνας συντονιστής…. (σίγουρα η ΑΜΑΛΙΑ)....που ειναι καλη στις ΠΑΠΙΕΣ, και στα ΣΤΡΙΔΙΑ....
....χμμ, αμα πειναμε πολυ, θα φαμε και την ιδια!!!!![]()
![]()
Αχ τι να εγινε η κοτα!!!![]()
![]()
![]()
το να απαντήσω στο ανάλογο ύφος, θα ήταν ότι πιο εύκολο...
Εξάλλου, όλοι μπορούμε ν' αντιγράψουμε τον Τσελεμεντέ.
Στο άλλο τόπικ δε με τίμησες με την απάντησή σου, η οποία μπορεί και να ήταν πιο εποικοδομητική.
Εν πάσει περιπτώσει, αν μου επιτρέπεις, θα μείνω σ' αυτά τα οποία εσύ η ίδια μου αναγνώρισες σε άλλο τόπικ, στα "πόσα έχω προσφέρει με την παρουσία μου στο esoterica" και δε θα κρατήσω αυτή την πλευρά σου.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"