- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
alex22Π.χ. θέλω να γνωρίσω τον εαυτό μου,να προχωρήσω στην αυτογνωσία.
Λέγοντας αυτό, ήδη έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τον στόχο σου. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μερικές φορές όμως δεν αρκεί απλά ένα θέλω. Χρειάζονται πολύ περισσότερα από ένα απλό θέλω. Η θέληση είναι ασφαλώς ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό το οποίο, υπό την επήρειά του, μπορεί κάποιος να πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα. Όμως μερικές φορές δεν αρκεί. Χρειάζονται γνώση, κόπος, χρόνος, θυσίες και πολλά άλλα. Πάντως, εγώ πιστεύω πως αν πραγματικά θέλεις να κάνεις αυτό που λες, τότε αργά ή γρήγορα θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις και θα το κάνεις από μόνος σου. Κι αυτή η πίστη μου, δεν ισχύει μόνο για σένα, αλλά για τον κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπό μου. Μην ακούς κανέναν λοιπόν, ούτε εμένα, και προχώρησε μόνος σου σ' αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Και μην σκέφτεσαι τι θα πετύχεις, αν θα πετύχεις. Δεν έχουν και μεγάλη σημασία αυτά ...
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ[...] γιατί αν έρθω στο σπίτι σου μπορεί να θέλω να του βάλω φωτιά ..αυτό θέλω να κάνω, γιατί να μην το κάνω υπάρχει κανένα πρέπει που με εμποδίζει; [...]
Δεν υπάρχει συνειδητό κακό, ΥΠΗΡΕΤΗ, κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει πραγματικά να κάνει κακό στον κόσμο, στους συναθρώπους του. Ασχέτως αν το κάνει.
Η Θέληση ή αυτό που ονομάζουμε "ελεύθερη βούληση", παρ' ότι έχει χαρακτηριστικά ελευθερίας - γι' αυτό και ονομάζεται "ελεύθερη" - υποτάσσεται κι αυτή σε κάποιους Νόμους. Ελεύθερη βούληση δεν σημαίνει χαοτική βούληση. Και το χάος έχει κι αυτό τους νόμους του.
Edited by - zip on 07/01/2010 08:24:11
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΈχει το ποδόσφαιρο σχέση με την αυτογνωσία;
Θα μπορούσα να σου αποδείξω πως έχει. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Τι είναι το ποδόσφαιρο ; Ένα παιχνίδι με δύο παίχτες, δύο αντίπαλες ομάδες, δύο αντίπαλες δυνάμεις, θα μπορούσαμε να πούμε. Και τι άλλο μπορεί να συμβαίνει μέσα μας από έναν ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο το καλό μας αγωνίζεται εναντίον του κακού μας ; Όλα συνδέονται ΥΠΗΡΕΤΗ. Κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις ...
Στο έχω ξαναπεί : Η όποια γνώση που διαθέτεις - αν διαθέτεις δηλ. - είναι στείρα. Δεν γεννά τίποτε παρά χιλιομασημένες και χιλιοειπωμένες θέσεις. Σε σένα υπάρχει - αν υπάρχει δηλ. - συσσώρευση γνώσης. Αλλά δεν υπάρχει κατανόηση γνώσης. Μπορεί να έχεις μια υποτυπώδης αντίληψη για το καλό και το κακό - οι περισσότεροι έχουν - αλλά δεν μπορείς να το δεις, να το αναγνωρίσεις ούτε μέσα σου, ούτε στην καθημερινότητά σου. Θεωρητικά - και δεν ξεφεύγεις απ' αυτόν τον Νόμο - χρίζεις μια ιδέα σου ή πράξη σου ως καλή και τότε οτιδήποτε κάνεις που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την ιδέα ή πράξη, σου φαίνεται κακή. Ο δικός σου ποδοσφαιρικός αγώνας, ΥΠΗΡΕΤΗ, είναι στημένος γιατί ο διαιτητής του ξεπουλήθηκε στο παζάρι για ένα κουστούμ' ,που λέει κι ένα τραγουδάκι. Με εννοείς ; Αμφιβάλλω ...
Edited by - zip on 07/01/2010 08:41:51
quote:
Δεν υπάρχει συνειδητό κακό, ΥΠΗΡΕΤΗ, κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει πραγματικά να κάνει κακό στον κόσμο, στους συναθρώπους του. Ασχέτως αν το κάνει.
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό που λες για το συνειδητό κακό αλλά πρέπει να σου πω ότι αστειευόμουν και είναι η τρίτη φορά που το λέω!! (προσπαθείς πολύ να βρεις κάτι κακό.. το κανείς συνειδητά;)
quote:
Θα μπορούσα να σου αποδείξω πως έχει. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους.
Ναι και βέβαια μπορείς! Όλα τα μπορείς, δεν αμφιβάλω για αυτό! Κάποτε είχα έναν φίλο που μου είχε αποδείξει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε άσπρο είναι μαύρο! Μπορούσε να μου αποδείξει τα πάντα.. Βεβαία η απόδειξη μπορεί να ήταν μονό στο μυαλό του.. αλλά είχε μια απόδειξη.
quote:
Μπορεί να έχεις μια υποτυπώδης αντίληψη για το καλό και το κακό - οι περισσότεροι έχουν - αλλά δεν μπορείς να το δεις, να το αναγνωρίσεις ούτε μέσα σου, ούτε στην καθημερινότητά σου. Θεωρητικά - και δεν ξεφεύγεις απ' αυτόν τον Νόμο - χρίζεις μια ιδέα σου ή πράξη σου ως καλή και τότε οτιδήποτε κάνεις που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την ιδέα ή πράξη, σου φαίνεται κακή.
Φίλε ζιπ δεν έχω τέτοια κολλήματα επάνω στο τι είναι Καλό και τι κακό. Ως προς την φύση δεν υπάρχει καλό και κακό ,επειδή η φύση με την έννοια αυτού που ανέκαθεν είναι παντού μέσα στην απειροτητα του χώρου, τίποτα δεν ελαττώνεται και τίποτα δεν αυξάνεται από το Ίδη άρχων ή ΕΙΝΑΙ.
Μπορεί να υπάρχουν άπειρες μορφές, μπορεί να βλέπουμε ότι κάτι γεννιέται και ότι κάτι πεθαίνει αλλά ως προς αυτό τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, ,έτσι ως προς αυτό ..το κακό και το καλό δεν υπάρχουν. Μπορεί να υπάρχουν ως έννοιες αλλά όχι ως ένα γεγονός!!
Στους ανθρώπους το καλό και το κακό έχει να κάνει πρώτα από όλα με την ζωή του και την ασφάλεια του. Ότι μπορεί να τον εκμηδενίσει ή ελαττώσει είναι κακό, ότι τον στηρίζει η αυξάνει να υπάρχει είναι καλό.
Το ίδιο συμβαίνει και σε ψυχολογικό επίπεδο. Με προσβάλεις ..είναι κακό για την προσωπικότητα μου επειδή την μειώνεις!! Καταλαβαίνεις όλα τα υπόλοιπα!!
Επίσης υπάρχει κάτι που έχει σχέση και με τις συγκυρίες των γεγονότων και αυτό είναι το καλό του κακού και το κακό του καλού.
quote:
Μπορεί να έχεις μια υποτυπώδης αντίληψη για το καλό και το κακό - οι περισσότεροι έχουν - αλλά δεν μπορείς να το δεις, να το αναγνωρίσεις ούτε μέσα σου, ούτε στην καθημερινότητά σου. Θεωρητικά - και δεν ξεφεύγεις απ' αυτόν τον Νόμο - χρίζεις μια ιδέα σου ή πράξη σου ως καλή και τότε οτιδήποτε κάνεις που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την ιδέα ή πράξη, σου φαίνεται κακή.
Στο έχω ξαναπεί … ποτέ δεν βλέπεις ότι είσαι το θύμα αυτών που λες για τους άλλους. Να δούμε ποτέ θα βρεις κάτι καλό σε αυτά που λέω!!
quote:
Με εννοείς ; Αμφιβάλλω ...
Αυτό τι είναι; κακία; Συνειδητή κακία; Απαξίωση; Η απαξίωση είναι κακή; Μήπως είναι χλευασμός; Ο χλευασμός είναι κακός; Με εννοείς; ![]()
Ξέρω μπορείς να μου αποδείξεις ότι όλα αυτά είναι καλά και όχι κάτι κακό. ΝΑΙ…
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 07/01/2010 11:15:18
zip
quote:
Λέγοντας αυτό, ήδη έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τον στόχο σου. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μερικές φορές όμως δεν αρκεί απλά ένα θέλω. Χρειάζονται πολύ περισσότερα από ένα απλό θέλω. Η θέληση είναι ασφαλώς ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό το οποίο, υπό την επήρειά του, μπορεί κάποιος να πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα. Όμως μερικές φορές δεν αρκεί. Χρειάζονται γνώση, κόπος, χρόνος, θυσίες και πολλά άλλα. Πάντως, εγώ πιστεύω πως αν πραγματικά θέλεις να κάνεις αυτό που λες, τότε αργά ή γρήγορα θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις και θα το κάνεις από μόνος σου. Κι αυτή η πίστη μου, δεν ισχύει μόνο για σένα, αλλά για τον κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπό μου. Μην ακούς κανέναν λοιπόν, ούτε εμένα, και προχώρησε μόνος σου σ' αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Και μην σκέφτεσαι τι θα πετύχεις, αν θα πετύχεις. Δεν έχουν και μεγάλη σημασία αυτά ...
Ναι το ξέρω,ακριβώς έτσι είναι.
quote:
Έχει το ποδόσφαιρο σχέση με την αυτογνωσία;
Γιατί δηλαδή, πρεπει να έχει κάποια σχέση? Εδωσα απλώς ένα παράδειγμα για την ελεύθερη βούληση,θα μπορούσα να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο άσχετο με την αυτογνωσία.Δέν έχει καμία σημασία.Σου απαντάω τώρα γιατί νόμιζα οτι το ρωτούσες για πλάκα.
quote:
Γιατί δηλαδή, πρεπει να έχει κάποια σχέση? Εδωσα απλώς ένα παράδειγμα για την ελεύθερη βούληση,θα μπορούσα να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο άσχετο με την αυτογνωσία.Δέν έχει καμία σημασία.Σου απαντάω τώρα γιατί νόμιζα οτι το ρωτούσες για πλάκα.
Ποιο πολύ για πλάκα το ρωτούσα..
Απλά για εμένα το ποδόσφαιρο είναι μια προέκταση του εγώ σου.. μια ακόμα ταύτιση και η αυτογνωσία υπάρχει όταν όλες οι ταύτισης αναγνωριστούν!!
Όταν κερδίζει η ομάδα σου χαίρεσαι. Όταν χάνει, απογοητεύεσαι. Όταν σου βρίζουν την ομάδα προσβάλλεσαι και σε μια αντίθετη περίπτωση μπορεί να καυχιέσαι. Όλα αυτά είναι μια ταύτιση.
Μπορεί βέβαια το ποδόσφαιρο να παίξει τον καταλυτικό ρόλο για να δεις το ποσό ταυτίζεσαι και αυτό να σε οδηγήσει στην αυτογνωσία.. δεν ξέρω όλα είναι δυνατά!!
Αλλά για εμένα όσο υπάρχει ταύτιση δεν υπάρχει αυτογνωσία.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Ποιο πολύ για πλάκα το ρωτούσα..Απλά για εμένα το ποδόσφαιρο είναι μια προέκταση του εγώ σου.. μια ακόμα ταύτιση και η αυτογνωσία υπάρχει όταν όλες οι ταύτισης αναγνωριστούν!!
Όταν κερδίζει η ομάδα σου χαίρεσαι. Όταν χάνει, απογοητεύεσαι. Όταν σου βρίζουν την ομάδα προσβάλλεσαι και σε μια αντίθετη περίπτωση μπορεί να καυχιέσαι. Όλα αυτά είναι μια ταύτιση.
Μπορεί βέβαια το ποδόσφαιρο να παίξει τον καταλυτικό ρόλο για να δεις το ποσό ταυτίζεσαι και αυτό να σε οδηγήσει στην αυτογνωσία.. δεν ξέρω όλα είναι δυνατά!!
Αλλά για εμένα όσο υπάρχει ταύτιση δεν υπάρχει αυτογνωσία.
Επίσης,χαίρομαι όταν ο αιώνιος αντίπαλος χάνει
.
quote:
Όταν ένας άνθρωπος θυμώνει συνειδητά δικαιολογείται δηλαδή;
Όταν κάποιος είναι συνειδητός δεν μπορεί να εκφράσει κάποιο εγώ.
Άλλο είναι η συνειδητοτητα και άλλο τα εγώ. Συνειδητός θυμός δεν υπάρχει. Αν εκφράζεις θυμό και ξαφνικά γίνεις συνειδητός.. τότε αυτή η ενεργεία μετατρέπεται σε ένα άλλο φαινόμενο που δεν έχει καμιά σχέση με κάποιο ψυχολογικό ελάττωμα!!
quote:
---- Παππάδες & εκκλησία ----
Όποιος χρειάζεται κάποιον εκπρόσωπο του θεου να τον καθοδηγήσει, μπορεί να απευθυνθεί στον παππά της εκκλησίας του. Που είναι το αρνητικό;
Δεν είπα ότι υπάρχει κάτι αρνητικό ..αλλά ότι μου έδωσες την εντύπωση με τον τρόπο που αναφέρθηκες στους παπάδες και την εκκλησιά ότι είχες κάποια αρνητικότητα. Έτσι μου φάνηκε..
Να σου πω και κάτι.. Αυτό το εκπρόσωποι του θεού μου φαίνεται πολύ αστείο!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΜε προσβάλεις ..είναι κακό για την προσωπικότητα μου επειδή την μειώνεις!!
Δεν έχω τέτοια δύναμη. Δεν μπορώ να μειώσω την προσωπικότητα κανενός ΥΠΗΡΕΤΗ. Η προσβολή είναι προσβολή μόνον για ΄κείνον που την δέχεται κατ' αυτόν τον τρόπο και της επιτρέπει (της προσβολής δηλ) να κάνει αυτή την ... βολή στον ίδιο του τον εαυτό. Κανένας λοιπόν δεν μπορεί να σου κάνει τίποτε, αν πρώτα εσύ ο ίδιος δεν του το επιτρέψεις να στο κάνει. Προσπάθησε να μην μου επιτρέπεις να σε "προσβάλλω" ΥΠΗΡΕΤΗ. Και κάνε το αυτό - γιατί δεν έχεις άλλον τρόπο - με τον λόγο σου. Αν ο λόγος σου γίνει ισχυρός και αληθινός, τότε ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος δεν θα μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτε.
Πάλι το κακό ψάχνεις.. Τα βλέπεις όπως θα ήθελες να είναι.. δεν είναι έτσι φίλε μου..
Το κανείς συνειδητά αυτό;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ... είναι κακό για την προσωπικότητα μου επειδή την μειώνεις!!
ΥΠΗΡΕΤΗ, δες και πως λειτουργεί αυτό που λες εις βάρος σου. Λες λοιπόν ότι σου μειώνω την προσωπικότητα. Καλά σου κάνω, αν το κάνω. Ξέρεις γιατί ; Γιατί η προσωπικότητά σου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ εσύ. Η προσωπικότητά σου είναι αυτό που έχεις φτιάξει εσύ για τον εαυτό σου. Κι αυτό που έχεις φτιάξει, είναι γεμάτο από δόγματα, θεωρίες, είναι γεμάτο από επιρροές ΞΕΝΕΣ προς την ΟΥΣΙΑ σου. Δεν μειώνω λοιπόν τίποτε ΑΠΟ ΣΕΝΑ, δεν ευτελίζω τίποτε ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Αν κάτι μειώνω, είναι αυτό το φτιάξιμο, το φτιαξίδι που λέμε, το οποίο στην ουσία δεν είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ αλλά αλλονών. Χαλάω το περιτύλιγμα, τον φιόγκο. Δεν χαλάω το περιεχόμενο. Αν ο λόγος σου είναι ουσιαστικός, εμπεριέχει δηλ. ΟΥΣΙΑ, δεν γίνεται με τίποτε να χαλάσει. Να θυμάσαι, πως ότι χαλάω - αν χαλάω - δεν είναι δικό σου. Όταν έχεις κάτι πραγματικά δικό σου, αυτό δεν μπορεί να στο χαλάσει κανένας.
Φυσικά λοιπόν είναι κακό αυτό για την προσωπικότητά σου. Γιατί η προσωπικότητά σου είναι σαν θησαυροφυλάκιο ασφαλισμένη και δεν αφήνει κανέναν και τίποτε να την πλησιάσουν. Οτιδήποτε λέγεται γι' αυτήν μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιό της και ελέγχεται εξονυχιστικά. Κάθε τι που είναι αντίθετο με αυτό που έχεις φτιάξει εσύ για σένα, παίρνει τον τίτλο "προσβολή". Στην ουσία, χάρη σου κάνω.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
mimosaΌταν ένας άνθρωπος θυμώνει συνειδητά δικαιολογείται δηλαδή;
Όταν ένας άνθρωπος θυμώνει συνειδητά τότε ... δεν θυμώνει.
Όλα τα αλλά που λες. .βρίσκοντας κάτι κακό για να ικανοποιήσεις ένα σου πάθος.. ένα σου εγωισμό.. τα βρίσκω πραγματικά πολύ αστεία..
Η αμφιβολία σου είναι η άμυνα σου στο να δεχτείς και το υπερασπίζεσαι με νύχια και με δόντια!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Γι' αυτό σου είπα πριν "Με εννοείς ; Αμφιβάλλω". Ότι λέω δεν το λέω για σένα αλλά για όσους με καταλαβαίνουν και με εννοούν.
Φοβερό!! Αυτό πως λέγεται.. αλαζονεία; Τι είδους θωράκιση είναι αυτή; Φοβάσαι μην σε μείωση κάποιος; Όλες αυτές σου οι κινήσεις δείχνουν φόβο φίλε ζιπ. Ο φόβος σε κάνει επιθετικό!! Σε κάνει αρνητικό..σε κάνει να βλέπεις παντού το κακό.. απειλείσαι και θέλεις με οποιονδήποτε τρόπο να μειώσεις φίλε.
quote:
Ότι λέω δεν το λέω για σένα αλλά για όσους με καταλαβαίνουν και με εννοούν.
Ναι φίλε μου για τους άλλους τα λες έτσι κρύβεις τα ελαττώματα σου.. κρύβεσαι πίσω από ένα ψέμα και τώρα πρέπει να το συντηρήσεις..
Αυτά κάνει ο ψυχολογικός εαυτός αυτή η θωρακισμένη προσωπικότητα.. συντηρείτε από το ψέμα..
quote:
Ότι λέω δεν το λέω για σένα αλλά για όσους με καταλαβαίνουν και με εννοούν.
Αυτή η απαξίωση είναι μιας ανώτερης νοημοσύνης που έχει κατανόηση; Αυτή η απαξίωση είναι κάτι συνειδητό;
Πιστεύεις ότι με αυτά που λες δείχνεις ανωτερότητα; Όχι φίλε μου… το αντίθετο.. είναι πολύ φτωχό και ρηχό. Για δες το ποιόν πας να πείσεις.. είναι αστείο φίλε..
Ναι ξέρω
quote:
Γι' αυτό σου είπα πριν "Με εννοείς ; Αμφιβάλλω".
Έτσι…φίλε μου πρέπει να αμφιβάλεις. Πρέπει να είσαι καλά θωρακισμένος. Πρέπει να αμφιβάλεις συνεχώς επειδή κινδυνεύεις να καταρρεύσεις. Αν πεις μια φορα ότι έχω δίκιο σε κάτι.. πάει.
Να σου πω κάτι.. ξέρεις ότι συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα.. πολλά από αυτά που έχεις πει με βρίσκουν σύμφωνο. Κοιτά την απάντηση που έδωσες στην mimosa και αυτή που έδωσε ο ένας υπηρέτης στην ιδία ερώτηση!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 07/01/2010 13:15:07
Σταμάτα και δες μια φορά ..προσπάθησε να καταλάβεις.. ξέρω ότι αυτό μπορεί να σε εξοργίζει γιατί είναι σαν να μπαίνεις κάτω από εμένα..
Σε ένα επίπεδο δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα!! Αυτό που κάνει το διαφορετικό είναι όταν μιλώ από την εμπειρία της « επίγνωση της αυθόρμητης παρουσίας του παρατηρητή» ακριβώς εκεί είναι που τα δεδομένα αλλάζουν.
Αν μιλήσουμε για την προσωπικότητα ή για τα ελαττώματα ή για το πόσο μηχανικοί είμαστε… δεν θα έχουμε καμιά διάφορα ..το ξέρω γιατί το έχω δει να συμβαίνει ..παρόλο που για κάποια πράγματα που συμφωνείς μαζί μου τα απορρίπτεις...τα απορρίπτεις γιατί σε ενοχλεί που έχω δήλωση μια ετικέτα.
Γύρω από αυτή την ετικέτα έχεις φτιάξει μια προκατάληψη ..αυτήν πολεμάς.. αυτός ο πόλεμος είναι μέσα σου.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ (για εμένα άσχετο πάνω σε αυτά που σου είπα.. αλλά παρόλα αυτά ήταν πολύ καλά.)
quote:
Γιατί η προσωπικότητά σου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ εσύ. Η προσωπικότητά σου είναι αυτό που έχεις φτιάξει εσύ για τον εαυτό σου. Κι αυτό που έχεις φτιάξει, είναι γεμάτο από δόγματα, θεωρίες, είναι γεμάτο από επιρροές ΞΕΝΕΣ προς την ΟΥΣΙΑ σου. Δεν μειώνω λοιπόν τίποτε ΑΠΟ ΣΕΝΑ, δεν ευτελίζω τίποτε ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Αν κάτι μειώνω, είναι αυτό το φτιάξιμο, το φτιαξίδι που λέμε, το οποίο στην ουσία δεν είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ αλλά αλλονών. Χαλάω το περιτύλιγμα, τον φιόγκο. Δεν χαλάω το περιεχόμενο. Αν ο λόγος σου είναι ουσιαστικός, εμπεριέχει δηλ. ΟΥΣΙΑ, δεν γίνεται με τίποτε να χαλάσει. Να θυμάσαι, πως ότι χαλάω - αν χαλάω - δεν είναι δικό σου. Όταν έχεις κάτι πραγματικά δικό σου, αυτό δεν μπορεί να στο χαλάσει κανένας.
Καλέ μου φίλε δεν περιμένω εσένα για να χαλάσεις το περιτύλιγμα. Αυτό κάνω, αυτό είναι η εσωτερική μου δουλειά ..να χαλώ το περιτύλιγμα και αυτό το περιτύλιγμα όπως πολύ σωστά λες δεν είναι κάτι πραγματικά δικό μου.
Μια μέρα όμως το χάλασα ..και είδα πως είναι να είσαι χωρίς περιτύλιγμα, είδα πως είναι να είσαι χωρίς εγώ ,χωρίς προσωπικότητα χωρίς ο νους να κινείται. Είδα πως είναι να είσαι χωρίς να χρειάζεται να είσαι κάτι άλλο από αυτό που Ίδη είσαι.
Αυτή η ευδαιμονία.. η αιώνια άνοιξη της ελεύθερης συνειδητοτητας .. αυτό το άρωμα της αγάπης που κατευθύνεται διάχυτα προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς σκοπό.. Αυτή η καθαρή επίγνωση δεν μπαίνει σε ένα δόγμα ούτε σε μια θρησκεία ούτε σε μια ετικέτα ούτε σε μια λέξη.
Μπορεί να έχω δηλώσει μια ετικέτα αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση. Μπορεί και άλλοι άνθρωποι να έχουν δήλωση κάτι άλλο. Αυτή η καθαρή επίγνωση δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που δηλώνουν και επίσης αν το έχουν βίωση δεν κάνει το ένα δόγμα η την μια ετικέτα πιο αληθινή από το άλλο. Το αληθινό δεν είναι η ετικέτα αλλά αυτό που ο καθένας μας έχει πέρα από όλα τα περιτυλίγματα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
"Όλοι οι μεγάλοι ιδρυτές θρησκειών, αλλά και μεγάλοι φιλόσοφοι κι άλλοι άνθρωποι στον χώρο της μεταφυσικής βίωσαν την Πραγματικότητα σαν Μία Διεύρυνση της συνείδησής τους (της απλής ανθρώπινης συνείδησης) προς Μία Ανώτερη Κατάσταση, σαν ένα ξεπέρασμα των στενών ορίων του εγώ προς Μία Αχανή Συνειδησιακή Κατάσταση που βρίσκεται στην βάση όλων των συνειδήσεων σαν ένα βύθισμα στην Άπειρη Συνείδηση.
Παραδείγματα: 1) Ο Βούδας βίωσε την Φώτιση σαν ένα σβήσιμο (νιρβάνα) της υπαρξιακής ροής (των σκάντα), σαν Μία Κατάσταση που χαρακτήρισε σαν Ασαμσκρίτα.
2) Ο Σανκάρα κι άλλοι οπαδοί της Βεδάντα βίωσαν το Μόκσα σαν ξεπέρασμα όλων των περιφερειακών εδηλώσεων του όντος, της νόησης, πέρα από τις εσωτερικές καταστάσεις του άτμαν, σαν συνειδητοποίηση του Απολύτου Υπόβαθρου, του Βράχμαν.
3) Ο Πανταζάλι κι οι οπαδοί του Σαμκύα Γιόγκα βίωσαν την Απελευθέρωση (Καϊβαλγία), σαν το σταμάτημα όλης της δραστηριότητας του νου (σιττά), σαν την συγκράτηση του νου από του να παίρνει διάφορες μορφές (βρίττις).
4) Οι χριστιανοί νηπτικοί κι άλλοι χριστιανοί μυστικιστές βίωσαν την Θέωση σαν το τελικό στάδιο κάθαρσης του νου μέχρι που ο νους να γίνει άμορφος: τότε μόνο ο νους μπορεί να αντιληφθεί το Άπειρο Θείο Είναι, να Ενωθεί με τον Θεό, να Θεωθεί.
5) Όλοι οι μεγάλοι σούφι στον χώρο του ισλαμισμού βιωσαν την Τελική Πραγματικότητα (ΑλΧακ) σαν σβήσιμο της απατηλής προσωπικότητας, σαν διεύρυνση της συνείδησης ως το Άπειρο (Φανά Φι’ λλαχ).
6) Ο Πλάτωνας και οι πλατωνικοί βίωσαν την Πραγματικότητα σαν ανύψωση ως το «καθολικό είναι» (πέρα από ττις νοητικές διεργασίες) και πέρα από αυτό ως το «τελείως είναι» (όραση του Αγαθού).
7) Ο Πλωτίνος που κωδικοποίησε την πλατωνική θεωρία και οι νεοπλατωνικοί βίωσαν την Ανύψωση ως το Ένα σαν «άπλωσι» (απλούστευση, συστολή σε απόλυτη απλότητα του καθολικού νου), σαν «έκστασι» (έξοδος εκ του «εαυτού»)."
Πολλές ετικέτες αλλά...μια πραγματικότητα πέρα από όλες τις λέξεις!!![]()
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 07/01/2010 13:50:34